jerjar 22.04.10, 19:41 W pokerze mówi się "sprawdzam". Odpowiedz Link Zgłoś Obserwuj wątek Podgląd Opublikuj
punter Nieoficjalnie: Napieralski kandydatem SLD na pr... 22.04.10, 19:43 Szkoda mi trochę tej całej "Lewicy". Szmaja, Kalisz, Cimoszko a nawet Miller czy Oleksy COŚ sobą reprezentowali (w lepszym lub gorszym tego słowa znaczeniu). Pan Napieralski - przynajmniej oceniając jego polityczno-medialne emploi reprezentuje sobą polot ścierki do podłogi okraszony inteligencją gwoździa. Nie wiem, czy przekroczy 3% poparcia, ale największym wygranym będzie Wojtek Olejniczak, bo tego Mnietka zmiotą. Odpowiedz Link Zgłoś
skubi6 Po co onni to robią? 22.04.10, 19:53 Po co wystawiać kandydata o zerowych szansach? To niue ma sensu. Zagłosuję na Komorowskiego, ale przecież pluralizm jest potrzebny, dobrze byłoby, gdyby w tych wyborach było kilku sensownych kandydatów. Ale nie Napieralski i Kaczyński, beton takiej czy innej opcji. www.skubi.net/ Odpowiedz Link Zgłoś
babcia.klozetova Re: Po co onni to robią? 22.04.10, 19:57 skubi6 napisał: > Po co wystawiać kandydata o zerowych szansach? To niue ma sensu. > Przed chwilą w TVN24 T. Nałęcz zauważył, że Napieralskiego wystawili jego wrogowie przy współudziale klakierów (przydupasów), by sie go pozbyć, skompromitować! Niestety to może być trafna diagnoza. Moim zdaniem Napieralski, to strzał w stopę SLD. Odpowiedz Link Zgłoś
baby1 To dobry wybór. Gazetowi krytykanci i tak 22.04.10, 20:35 nie głosowaliby na nikogo z SLD, więc nie ma co ronić krokodylich łez. Szef partii jest od tego aby brał na siebie odpowiedzialność, a nie chował się za plecami innych. Odpowiedz Link Zgłoś
antyekoterrorysta Jak to nie głosowaliby?!?! 22.04.10, 22:30 baby1: wyobraź sobie, że większość ludzi w Polsce to nie są betonowi zwolennicy jednej albo drugiej opcji. PIS i SLD się odwołują do betonowego elektroratu: SLD wystawia czołowego antyklerykała PiS wystawia ekstremalnego antykomuniste PO wystawia ćwierćinteligenta bez charyzmy.... bez kontaktów międzynarowych... bez prestiżu... a PiS i SLD robią wszystko, żeby zagospodarował całe centrum.... wystawiając swoje skrajne skrzydła... przy takiej betonowej strategii PiSu i SLD pozwalają wygrać takiemu kandydatowi jak Komorowski... We wszystkich wyborach głosowałem, zagłosuję i w tych. Przez szacunek dla Ferdynada Rymarza oddam głos nieważny. P.S. Olechowski nie jest alternatywą... bo nie jest alternatywą ktoś kto się zadaje z kimś takim jak Paweł Piskorski... Jak ktoś nie pamięta co ów cwaniaczyna wyczyniał w Warszawie to niech wrzuci w google'a Paweł Piskorski... to zobaczycie same headline'y "oszukał", "sprzedał", etc... Przypominam o "Układzie Warszawskim". Nie rozumiem jakim cudem Olechowski nie widzi problemu w kontaktach z takim indywiduum - może Pawełek coś na niego ma? Odpowiedz Link Zgłoś
konkretniekarol Re: Jak to nie głosowaliby?!?! 22.04.10, 23:18 Dawno nie czytałem tak rozsądnego postu na tym forum. Życzyłbym sobie żyć w kraju, w którym tak racjonalne myślenie jest normą a nie ewenementem... Odpowiedz Link Zgłoś
krzych.korab Napieralski chce odebrać głosy Kaczyńskiemu, brawo 23.04.10, 07:24 mu za to. Odpowiedz Link Zgłoś
pogromca_mrowek Będzie wynik w okolicy błędu statystycznego 23.04.10, 09:32 Ale to dobrze bo jest szansa ze N. odstawią na boczny tor, to jedyna szansa tej partii jeśli chce przetrwac... Odpowiedz Link Zgłoś
a.k.traper antyklerykał wierzący i antykomunista lewicowy? 23.04.10, 07:42 Zapewne nie ma w Polsce ludzi godnych Twojego głosu, przykre. Demokracja to taka zabawa w której sie wybiera tych co chcą kandydować, oprócz tego skupiaja się oni w partie polityczne. a naszym prawem jest wybrać, spora część woli krytykowac niz wybierać, dlatego szacunek za udział w wyborach. W mojej opinii bardzo uprosciłes ocene kandydatów i chyba pomieszałeś, nie napisałeś kto w takim razie byłby godny Twojego głosu i dlaczego nie kandyduje? Odpowiedz Link Zgłoś
antyekoterrorysta Re: antyklerykał wierzący i antykomunista lewicow 23.04.10, 16:36 Uproscilem ze wzgledu na to, ze chcialem dokonac swego rodzaju syntezy. Wielu z kandydatow by mi odpowiadalo zdecydowanie bardziej niz ci, ktorzy zostali wystawieni: - z PO: chociażby Radek Sikorski - z SLD: chociażby Ryszard Kalisz - z PiS: chociażby prof. Zyta Gilowska - inni: np. Olechowski (gdyby odcial sie od Piskorskiego), Cimoszewicz, od biedy prof. Kleiber..., Marek Borowski to nie sa kandydaci z pierwszego wyboru... ale napewno tacy na ktorych moglbym oddac glos a kandydaci z pierwszego wyboru to np. Henryka Bochniarz, ale ona nie wystartuje... Danuta Hubner.... czy może Rafał Dutkiewicz... Generalnie chodzi mi o to, ze wybor zostal pomiedzy wszystkim czego nienawidze w polityce: radykalizmem, populizmem i zawodowymi politykami (nieznosze ludzi, ktorzy sie w zyciu zajmuja tylko i wylacznie polityka) - a najwiekszy antykandat dla mnie to Jan Rokita, ktory zaraz po studiach poszedl do polityki i tak od 20 lat uczciwa praca sie nie paral. Odpowiedz Link Zgłoś
anty-idiot gdyby komuchy wystawiły prof. Magdalenę Środę.. 22.04.10, 22:33 ..przy założeniu, że pani profesor by się zgodziła takich uwiarygodnić, to pozamiataliby ten cały polski bajzel w pierwszej turze. ale to są ciecie i karierowicze więc będzie jak jest - PO-PiSowej, kościelnej żenady ciąg dalszy a z nimi Polska w niedoli a Polacy w czworakach. Odpowiedz Link Zgłoś
neticus Re: gdyby komuchy wystawiły prof. Magdalenę Środę 23.04.10, 00:30 Przepraszam bardzo, ale co oprócz autopromocji, koniunkturalnego genderyzmowania i paru obsesji (czarni, konserwatyści, ogólnie: myślący inaczej niż pani profesor) ma pani Środa do zaproponowania ? Moim zdaniem niewiele! Wszytko-lepiej-wiedząca Ciotka Rewolucji, pływająca całe życie w mętnych nurtach pseudo-nauk społecznych sztandarowa feministka. I to ma wystarczyć na prezydenta 38 milionowego kraju ? Śmieszne... Odpowiedz Link Zgłoś
lokator_wawelu skoro dawał sobie radę Kaczyński.. 23.04.10, 01:18 ..Kwaśniewski a nawet Wałęsa, to myślę, że pani Środa byłaby dobrą kandydatką do ucywilizowania tego bajzlu na kółkach pod tytułem Polska. A już zwłaszcza patrząc na tę przywódczą żałość czyli zaproponowaną Polakom 'konkurencję'... Odpowiedz Link Zgłoś
tarura Najlepszy kandydat spoza obozów 23.04.10, 03:28 to Roman Giertych - ciekawe czy się zgłosi Odpowiedz Link Zgłoś
a.k.traper Czy aby na pewno to jest lewica? 23.04.10, 01:32 Bo ja mam wrażenie, że to klub sentymentalny PRL-u, różni się od tzw. prawicy że krytyczniej podchodzą do instytucji Kościoła. W dawnych czasach lewica była postępowa, ukierunkowana na polepszenie dobrobytu i rozwój społeczny a nie konserwująca układt które już dawno zbankrutowały, i w tym mają wspólny mianownik z prawicą. Jedyna różnica to dawanie na tacę z publicznych finansów ale chyba bardziej teoretyczna. Odpowiedz Link Zgłoś
dizzygamer Apel. Pomóżmy Korwinowi zebrać 100.000 podpisów 22.04.10, 23:13 www.vida.tv/video/Korwin_na_prezydenta Odpowiedz Link Zgłoś
sacerdos740 Re: głupszy to już tylko Lep-pier 22.04.10, 21:53 No przecież głupszego kandydata to już nie mogli wystawić!?!!! Nawet Olechowski przy nim to poprostu "błyskawica"!! Znając się na statystyce i zjawiskach socjologicznych naszego polskiego elektoratu wyborczego to co najwyżej zagłosuje na niego paru starych komuchów w stylu Jaruzla i paru pedałów - oczywiście tych od rowerów ;) A prawdziwy socjaldemokrata to ma albo Olechowskiego albo oszołoma z PiSu. Mogli już lepiej z Endrju pogadać, a on by na pewno im nie odmówił a i głosów więcej pozyskał. Odpowiedz Link Zgłoś
antyekoterrorysta parawybory prezydenckie 22.04.10, 22:34 Endrju ma wyrok. Ale fakt jest inteligentniejszy od zarówno Napieralskiego. O Komorowskim nie będę się wypowiadał, bo nie ładnie się nabijać z osób z niedorozwojem... Ale imho powinien startować w parawyborach prezydenckich. Hmmm jak sobie myślę... to może PO zrobiło parawybory a nie prawybory? Odpowiedz Link Zgłoś
neticus Re: parawybory prezydenckie 23.04.10, 00:34 O niedorozwoju myślę raczej w twoim przypadku biedaku. W jednym się zgodzę z tobą: choć Komorowski orłem nie jest, to naprawdę lepiej się już o nim nie wypowiadaj, bo za każdym razem wyłażą z ciebie jakieś żałosne kompleksy. Odpowiedz Link Zgłoś
antyekoterrorysta Re: parawybory prezydenckie 23.04.10, 01:13 Kompleksy rzeczywiscie mam... bardziej jako Polak niż osobiste... Nie mogę sobie poradzić w tym, że będzie mnie reprezentował gość, który jest magistrem historii, przez 4 lata siedział na stażu w jakiejś gazecinie, wykładał w seminarium duchownym i na tym kończy się jego doświadczenie naukowo zawodowe. Nie mówiąc już o tym, że: - nie potrafi się poruszać po europejskich/światowych salonach - śmiem wątpić czy dobrze włada językami obcymi - nie ma nawet umiejętności retorycznych - ba jak oglądałem jego orędzie to mi się zrobiło przykro. Odniosłem wrażenie, że znalazłem się znowu w pierwszej klasie szkoły podstawowej, gdzie dzieci na języku polskim uczą się czytać z intonacją... i im to strasznie pokracznie wychodzi. Uważam, że nas stać na dużo przyzwoitszego reprezentanta - abstrahując od poglądów politycznych. Na scenie politycznej od lewej do prawej strony jest sporo osób, które: - są wybitne w pewnej swojej dziedzinie, mają liczne osiągnięcia - reprezontowały nasz kraj w różnych gremiach międzynarodowych - mają adekwatne doświadczenie - mają bardzo porządne, konkretne wykształcenie: np. prawnicy (praktykujący), lekarze, naukowcy (zwłaszcza z dzidzin ścisłych: matematycy, fizycy, informatycy), inżynierowie, ekonomiści, często z tytułami naukowymi i zawodowymi. Wybacz, że mnie osobiście boli, że mnie ma reprezentować ktoś taki jak Komorowski, bo to w jakiś sposób rzutuje na mnie jako obywatela europy - i być może stąd moje kompleksy. Może trochę za bardzo się uniosłem, ale naprawdę chciałbym wierzyć, że zasługujemy na więcej. Odpowiedz Link Zgłoś
ursynow33 Re: Po co onni to robią? 22.04.10, 20:00 skubi6 napisał: > Po co wystawiać kandydata o zerowych szansach? To niue ma sensu. > > Zagłosuję na Komorowskiego, ale przecież pluralizm jest potrzebny, dobrze > byłoby, gdyby w tych wyborach było kilku sensownych kandydatów. Ale nie > Napieralski i Kaczyński, beton takiej czy innej opcji. > > www.skubi.net/ -------------------------------------------------------------- rosna szanse p. Komorowskiego, SLD odda swoje glosy na marszalka sejmu Odpowiedz Link Zgłoś
rozpredatorez No to panie Napieralski w lipcu duże zmiany w SLD 22.04.10, 20:14 No bo trudno, żeby przewodniczącym był dalej człowiek, który w wyborach prezydenckich osiągnął poparcie w granicach błędu statystycznego. Ba, jeśli Lepper wystartuje, to będzie miał lepszy wynik od szanownego pana Napieralskiego. To już nawet Miller były lepszym kandydatem :p Odpowiedz Link Zgłoś
oryona Re: No to panie Napieralski w lipcu duże zmiany w 22.04.10, 20:23 kandydatem Nr1 był W.Cimoszewicz a Nr2 - Pan Kalisz no to po ptokach po wyborach SLD powinno się rozwiązać Odpowiedz Link Zgłoś
janek-007 Napieralski to bardzo dobry kandydat... 22.04.10, 20:18 Napieralski to bardzo dobry kandydat lewicy chociażby tylko z tego powodu ze nie jest umaczany w PRLu i chyba nie ma dużo wspólnego z Borowskim, Kwaśniewskim, Cimoszewiczem i innymi dyżurnymi neoliberałami do wynajecia. Zyczę mu, Napieralskiemu, powodzenia. Odpowiedz Link Zgłoś
konspirant.0 Re: Napieralski to bardzo dobry kandydat... 22.04.10, 20:23 janek-007 napisał: > Napieralski to bardzo dobry kandydat lewicy chociażby tylko z tego powodu ze ni > e > jest umaczany w PRLu ojciec czy syn ? Odpowiedz Link Zgłoś
bartlomiej.jasinski Re: Napieralski to bardzo dobry kandydat... 23.04.10, 10:22 że nikt mu nie zarzuci ze był komuchem Odpowiedz Link Zgłoś
harder-better-faster-stronger Grzesiek, za grosz instynktu przetrwania! 22.04.10, 21:26 Fatalnie Grzegorz! Gdybyście wystawili Olejniczaka to w konserwatywnym narodzie kryterium wieku takiego młodego polityka jako kandydata na Prezydenta absolutnie dyskredytuje. Olejniczak miałby podobne szanse co Napieralski. Stare wygi pokroju Kalisza doskonale o tym wiedziały i grały do samego końca! Odpowiedz Link Zgłoś
michr Re: Nieoficjalnie: Napieralski kandydatem SLD na 22.04.10, 22:39 punter napisał: > Szkoda mi trochę tej całej "Lewicy". Szmaja, Kalisz, Cimoszko a nawet Miller > czy Oleksy COŚ sobą reprezentowali (w lepszym lub gorszym tego słowa > znaczeniu). Pan Napieralski - przynajmniej oceniając jego polityczno- medialne > emploi reprezentuje sobą polot ścierki do podłogi okraszony inteligencją > gwoździa. Nie wiem, czy przekroczy 3% poparcia, ale największym wygranym > będzie Wojtek Olejniczak, bo tego Mnietka zmiotą. Klęska przywódcy ugrupowania skutkuje zmieceniem ze sceny politycznej (Krzaklewski - AWS). Jedynym facetem który ma łeb na karku w tej partii to Kalisz i on miałby szanse na jakiś wynik. Odpowiedz Link Zgłoś
ursynow33 Grzegorz Napieralski kandydatem SLD nieoczekiwanym 22.04.10, 19:45 Fatalny wybor- stwierdzil p. Nalecz Odpowiedz Link Zgłoś
konspirant.0 Re: Grzegorz Napieralski kandydatem SLD nieoczeki 22.04.10, 19:47 SLD poniżej 3 % Odpowiedz Link Zgłoś
maciejo1980 Re: Grzegorz Napieralski kandydatem SLD nieoczeki 22.04.10, 20:11 Poniżej 3 % ? A chcesz się założyć ? Nie bądź śmieszny, 15 % swobodnie ! Odpowiedz Link Zgłoś
konspirant.0 Re: Grzegorz Napieralski kandydatem SLD nieoczeki 22.04.10, 20:17 maciejo1980 napisał: > Poniżej 3 % ? A chcesz się założyć ? Nie bądź śmieszny, 15 % swobodnie ! :))) zakład przyjęty Odpowiedz Link Zgłoś
bartlomiej.jasinski Re: Grzegorz Napieralski kandydatem SLD nieoczeki 23.04.10, 10:19 mówisz o Tomaszu Porażce Nałęczu, co to tylko pluć umie i podpisów zbierać nie łaska? Odpowiedz Link Zgłoś
zarskalewica Grzegorz Napieralski kandydatem SLD na prezydenta 22.04.10, 19:50 Grzegorz gratulacje, bierzmy się do roboty! Odpowiedz Link Zgłoś
czan-dra Re: Grzegorz Napieralski kandydatem SLD na prezyd 22.04.10, 19:52 zarskalewica napisał: > Grzegorz gratulacje, bierzmy się do roboty! No to się bierzcie! A tak a propos, względem czego chcecie się brać? Odpowiedz Link Zgłoś
masakra_teksanska Re: Grzegorz Napieralski kandydatem SLD na prezyd 22.04.10, 19:59 a nie przyszło ci do głowy kolego, że SLD ma takie notowania jakie ma właśnie przez niestrawną osobowość Napieralskiego? Partia znowu strzeliła sobie w kolano :P Odpowiedz Link Zgłoś
babcia.klozetova Re: Grzegorz Napieralski kandydatem SLD na prezyd 22.04.10, 20:02 masakra_teksanska napisał: > a nie przyszło ci do głowy kolego, że SLD ma takie notowania jakie ma właśnie > przez niestrawną osobowość Napieralskiego? Niestrawną, bezpłciowo-bezpostaciową. Bez wyraźnego wizerunku. > Partia znowu strzeliła sobie w kolano :P I to serią! Odpowiedz Link Zgłoś
dabooboo Re: Grzegorz Napieralski kandydatem SLD na prezyd 22.04.10, 20:10 Trzema seriami z Kałacha:) Ale i tak bardzo mnie to cieszy; każde potknięcie postkomunistycznej lewicy to dobra wiadomość. Odpowiedz Link Zgłoś
bartlomiej.jasinski Re: Grzegorz Napieralski kandydatem SLD na prezyd 23.04.10, 10:16 zakasać rękawy i do roboty, prawicowe popisowe psy szczekają, karawana idzie dalej Odpowiedz Link Zgłoś
ka-mi-la789 Re: Grzegorz Napieralski kandydatem SLD na prezyd 22.04.10, 19:56 Czy on spełnia kryterium wieku? Mam wrażenie (być może niesłuszne), że do 35 urodzin trochę mu brakuje. Zresztą, to nie ma najmniejszego znaczenia, bo nawet gdyby miał 55 też byłby bez szans. SLD dokonało najgorszego możliwego wyboru. Odpowiedz Link Zgłoś
ashton Re: Grzegorz Napieralski kandydatem SLD na prezyd 22.04.10, 20:03 ka-mi-la789 napisała: > SLD dokonało najgorszego możliwego wyboru. Zgadzam się. No cóż, zagłosuję na Komorowskiego, ja lewicowa z dziada-pradziada. Jedno dobre że Napieralski po zdobyciu ułamka procenta głosów zniknie w niebycie. Byle partii za sobą nie pociągnął. Odpowiedz Link Zgłoś
liza_s Re: Grzegorz Napieralski kandydatem SLD na prezyd 22.04.10, 20:27 ashton napisała: No cóż, zagłosuję na Komorowskiego, ja lewicowa z dziada-pradziada Zupełnie nie rozumiem takiej postawy. Nie podoba Ci się kandydat lewicy - ok. Ale czy musisz od razu podbijać słupki kandytatowi reprezentującemu niemal zupełnie inne poglądy? Odpowiedz Link Zgłoś
ashton Re: Grzegorz Napieralski kandydatem SLD na prezyd 22.04.10, 21:12 On ma już wystarczająco podbite słupki ;-) Wybory prezydenckie to moim skromnym i wielce naiwnym zdaniem (lubię tę moją naiwność) wybór osoby a nie partii. A osoba Napieralskiego nie budzi mojego zaufania. Odpowiedz Link Zgłoś
michr Re: Grzegorz Napieralski kandydatem SLD na prezyd 22.04.10, 23:43 liza_s napisała: > ashton napisała: > No cóż, zagłosuję na Komorowskiego, ja lewicowa z dziada-pradziada > > Zupełnie nie rozumiem takiej postawy. Nie podoba Ci się kandydat lewicy - ok. > Ale czy musisz od razu podbijać słupki kandytatowi reprezentującemu niemal > zupełnie inne poglądy? Nie chce podbijać słupków Jarkowi. Zresztą najprawdopodobniej będzie II tura. I będziesz miała wybór głosowania na Komorowskiego albo na Kaczyńskiego, albo nie iść na wybory. Jedynym człowiekiem z SLD który mógłby osiągnąć przyzwoity wynik to Kalisz. Odpowiedz Link Zgłoś
liza_s Re: Grzegorz Napieralski kandydatem SLD na prezyd 23.04.10, 00:10 > Nie chce podbijać słupków Jarkowi. No to na niego nie głosujcie. I będziesz miała wybór głosowania na Komorowskiego albo na > Kaczyńskiego, albo nie iść na wybory. Albo oddać głos nieważny. Wybieram taką opcję, gdy nikt mi nie odpowiada. Odpowiedz Link Zgłoś
liza_s Re: Grzegorz Napieralski kandydatem SLD na prezyd 22.04.10, 20:03 Google nie gryzą - Napieralski ma 36 lat. Odpowiedz Link Zgłoś
marta.uparta Re: Grzegorz Napieralski kandydatem SLD na prezyd 22.04.10, 19:58 no to przerżnęli z kretesem. Kto będzie głosował na tego buca? Kalisz miał o wiele większe szanse na odebranie elektoratu Komorowskiemu. Odpowiedz Link Zgłoś
babcia.klozetova Re: Grzegorz Napieralski kandydatem SLD na prezyd 22.04.10, 20:01 marta.uparta napisała: > no to przerżnęli z kretesem. Kto będzie głosował na tego buca? > Kalisz miał o wiele większe szanse na odebranie elektoratu > Komorowskiemu. Dokładnie! Napieralski jest dla ogółu bezpłciowo-bezpostaciowy. Nigdy nie potrafił zająć zdecydowanego stanowiska w jakiejkolwiek sprawie. Kalisz natomiast potrafił twardo przedstawiać swoje zdanie, nie zawsze popularne, ale zdecydowane. Szkoda Kalisza, mógłby zawalczyć. Odpowiedz Link Zgłoś
altspringe Re: Grzegorz Napieralski kandydatem SLD na prezyd 22.04.10, 20:12 Wy chyba nic nie rozumiecie. Na moment wcielę się w szaty komucha lub popłuczyny po nim, czyli w każdego z was z SLD tak na prawdę. Napieralski to jedyny autentyczny osobnik w waszym towarzystwie. Jedyny z tzw świeżością. Cała reszta to sfermentowany obornik. Takie typy jak Kalisz, Olejniczak itd to wyłącznie produkty medialne. Zero indywidualności, za to przychylność GW & Co. I to ich nobilituje (pozornie), bo tak na prawdę degraduje. Oczywiście Napieralski i tak przegra i padnie na pysk potem - o co najwyraźniej chodzi tym, co go wysunęli. A zresztą... co mnie to obchodzi. Im szybciej wylądujecie na śmietniku historii tym lepiej. Amen. Odpowiedz Link Zgłoś
babcia.klozetova Re: Grzegorz Napieralski kandydatem SLD na prezyd 22.04.10, 20:17 Nie! Napieralski nigdy nie potrafił przedstawić swojego zdecydowanego stanowiska w żadnej sprawie, nawet tak oczywistej dla lewicy, jak in vitro czy krzyże w szkołach! Odpowiedz Link Zgłoś
bartlomiej.jasinski Re: Grzegorz Napieralski kandydatem SLD na prezyd 23.04.10, 10:12 osoby , które twierdzą, że Napieralski nie ma własnego zdania i go nie artykułował bym prosił by się nie kompromitowały swoją niewiedzą, brakiem obserwacji sceny politycznej i mogą się poszczycić ewentualnie znajomością papki płynącej z TVNu Odpowiedz Link Zgłoś
rakus100 Grzegorz Napieralski kandydatem SLD na prezydenta 22.04.10, 19:58 Szkoda, SLD mogło mieć mój głos gdyby kandydatem został Ryszard Kalisz... Odpowiedz Link Zgłoś
st1111 Bardzo dobrze SLD 22.04.10, 22:09 Straciłoby mój głos gdyby kandydatem został Kalisz Odpowiedz Link Zgłoś
bartlomiej.jasinski Re: Grzegorz Napieralski kandydatem SLD na prezyd 23.04.10, 10:15 jasne, a jakby był Kalisz, to szkoda że nie Napieralski, a świstaki platformy pracują, bo się boją Odpowiedz Link Zgłoś
jola5033 Grzegorz Napieralski kandydatem SLD na prezydenta 22.04.10, 19:58 no to SLD juz przepadło w wyborach....... Odpowiedz Link Zgłoś
bartlomiej.jasinski Re: Grzegorz Napieralski kandydatem SLD na prezyd 23.04.10, 10:21 znawca polskiej sceny politycznej się znalazł, gdyby SLD nie wystawiło kandydata lub wystawiło miałkiego podzieliło by los unii wolności Odpowiedz Link Zgłoś
odchudzacz Facet ma zero charyzmy, zero wyrazistosci. 22.04.10, 19:58 To smieszne, ze SLD go wystawilo. Nie znam nikogo, kto chcialby na tego czlowieka oddac swoj glos. Odpowiedz Link Zgłoś
babcia.klozetova Re: Facet ma zero charyzmy, zero wyrazistosci. 22.04.10, 20:03 odchudzacz napisała: > Nie znam nikogo, kto chcialby na > tego czlowieka oddac swoj glos. Musisz więc koniecznie poznać jego żonę :-) Odpowiedz Link Zgłoś
babcia.klozetova Re: Facet ma zero charyzmy, zero wyrazistosci. 22.04.10, 20:03 Ona zagłosuje! Odpowiedz Link Zgłoś
odchudzacz Re: Facet ma zero charyzmy, zero wyrazistosci. 22.04.10, 20:25 Napieralski wygląda, jakby nie miał żony. :-) Odpowiedz Link Zgłoś
33qq Re: Facet ma zero charyzmy, zero wyrazistosci. 22.04.10, 20:32 chociaż pewności nie ma Odpowiedz Link Zgłoś
bartlomiej.jasinski Re: Facet ma zero charyzmy, zero wyrazistosci. 23.04.10, 10:18 to bardzo mi przykro, że masz tak mało znajomych... Odpowiedz Link Zgłoś
sceptyk49 Grzegorz Napieralski kandydatem SLD na prezydenta 22.04.10, 19:59 Amen Odpowiedz Link Zgłoś
bartlomiej.jasinski Re: Grzegorz Napieralski kandydatem SLD na prezyd 23.04.10, 10:15 Tak jest Odpowiedz Link Zgłoś
maciejo1980 Grzegorz Napieralski kandydatem SLD na prezydenta 22.04.10, 20:00 Słuszna decyzja ! Na to czekałem ! Mój głos Pan ma ! Odpowiedz Link Zgłoś
altspringe Grzegorz Napieralski kandydatem SLD na prezydenta 22.04.10, 20:01 No i ugotowali nieboraka. Oczywiście przegra, oczywiście zostanie za to rozliczony, oczywiście straci władze. Wylizą mendy nowe na wierzch, Ten przynajmniej czegoś chciał. Odpowiedz Link Zgłoś
podkanclerzy starzy wyjadacze wrobili Napieralskiego bo chcą go 22.04.10, 20:03 odstawić po wyborach... Odpowiedz Link Zgłoś
alicjalawendowa Grzegorz Napieralski kandydatem SLD na prezydenta 22.04.10, 20:04 Jaka partia taki kandydat Odpowiedz Link Zgłoś
bartlomiej.jasinski Re: Grzegorz Napieralski kandydatem SLD na prezyd 23.04.10, 10:20 jaki naród takie partie Odpowiedz Link Zgłoś
sourirer Grzegorz Napieralski kandydatem SLD na prezydenta 22.04.10, 20:05 Panie Grzegorzu, obudź lewicowy elektorat. On ciągle czeka na naprawdę lewicowego polityka. Odpowiedz Link Zgłoś
bartlomiej.jasinski Re: Grzegorz Napieralski kandydatem SLD na prezyd 23.04.10, 10:20 i to jest szansa dla jednego z najbardziej wyrazistych polityków lewicy jakim jest Napieralski Odpowiedz Link Zgłoś
szenio Grzegorz Napieralski kandydatem SLD na prezydenta 22.04.10, 20:05 Naturalnym jest, że w tej sytuacji jaką mamy Napieralski jest kandydatem SLD i bardzo dobrze.Polsce potrzeba młodych, dynamicznych ludzi na czele państwa.Boje się jednak, że media go zjedzą, zaszczują, zdołują, a to naprawdę warrtościowy człowiek , patrzący w przyszłośc.Kulturalny, nie agresywny, wyważony.Byłoby dobrze, gdyby został prezydentem- ale w tej chwili trwa prawdziwa prawicowa histeria i musimy ją przetrwać. Odpowiedz Link Zgłoś
babcia.klozetova Re: Grzegorz Napieralski kandydatem SLD na prezyd 22.04.10, 20:14 szenio napisała: >(...) w tej chwili trwa prawdziwa prawicowa > histeria i musimy ją przetrwać. Dlatego potrzebny jest ktoś bardziej wyrazisty, z charyzmą i jajami. To móglby być R. Kalisz - jego poparłabym bez wahania. Odpowiedz Link Zgłoś
szenio Re: Grzegorz Napieralski kandydatem SLD na prezyd 22.04.10, 21:36 Mógłby byc Kalisz, nie przeczę, ale napieralski jako młody człowiek, bez obciążeń, patrzacy w przyszłośc... dajmy mu szansę , 2 miesiace kampaniiwyborczej i po tych 2 miesiącach oceńmy go , posłuchajmy co ma do powiedzenia.Media jak wiemy, jego osoby nie przedstawiają obiektywnie, trwa nagonka na lewicę, a to SLD wyciagnęła Polskę z zapaści po AWS/POPiS/ , wynegocjowało dobre warunki wejścia do UE- a prawica spija śmietankę.Możemy za to podziekowac mediom.A Naperalski - jako kandydat na prezydenta podoba mi się.Kandydat zmiany i zmiany warty w polityce. Odpowiedz Link Zgłoś
allspice Grzegorz Napieralski kandydatem SLD na prezydenta 22.04.10, 20:07 Miejmy nadzieję,że Borowski cofnie swoje poparcie dla Olechowskiego i jako człowiek lewicy poprze Napieralskiego... Odpowiedz Link Zgłoś
bartlomiej.jasinski Re: Grzegorz Napieralski kandydatem SLD na prezyd 23.04.10, 10:17 a kto to jest Borowski? Odpowiedz Link Zgłoś
swoboda_t Grzegorz Napieralski kandydatem SLD na prezydenta 22.04.10, 20:08 No to Grześ może już zacząć sprzątać biurko. Rodzi się pytanie: czy Komorowski wygra w pierwszej czy dopiero w drugiej turze. Odpowiedz Link Zgłoś
albertsp i w ten sposob pozbawili sie szans, Kalisz mialby 22.04.10, 20:11 i w ten sposob pozbawili sie szans, Kalisz mialby Odpowiedz Link Zgłoś
maciejo1980 Re: Grzegorz Napieralski kandydatem SLD na prezyd 22.04.10, 20:12 Sami politologowie się znaleźli :) Może najpierw swoje biurko posprzątasz ? A o Napieralskiego się nie martw ! Odpowiedz Link Zgłoś
swoboda_t Re: Grzegorz Napieralski kandydatem SLD na prezyd 22.04.10, 20:24 Na moim biurku jest porządek. A o Napieralskiego się nie martwię - był i jest słabiutkim przewodniczącym SLD, teraz do kompletu będzie słabiutkim kandydatem i po wyborach go zmiotą. A SLD mnie mało obchodzi, jego szef tym bardziej, ale kto wie, może ta sromotna przegrana wyjdzie lewicy (niekoniecznie SLD) na korzyść. Nowoczesna i silna partia centrolewicowa bardzo by się Polsce przydała, ale raczej nie będzie nią Sojusz, a już na pewno nie z pisolubnym Grzesiem na czele. Odpowiedz Link Zgłoś
muphygen Re: Grzegorz Napieralski kandydatem SLD na prezyd 22.04.10, 20:39 Nie zgadzam się. Przewodniczącym SLD jest dobrym, bo jest dobrym organizatorem i w miare dobrym strategiem. Doprowadził do tego, że poparcie które miał LiD rzędu 11% (katastrofa w samorządowych) teraz przełożyła się na poparcie ok. 12% ale tylko dla SLD. Do tego wrócili starzy działacze i buduje bazę polityczną. Nieformalnie wiem, że są prowadzone poważne prace nad programem gospodarczym. Ale... czy powinien być prezydentem? Moim zdaniem nie... Waham się między nim a Olechowskim. Prawdopodobnie będę też śledził sondaże i wybiorę tego, który ma większe szanse pokonania Kaczyńskiego. Na Komorowskiego (zawód: poseł) nie zagłosuję, poza tym to prawica. Odpowiedz Link Zgłoś
maciejo1980 Re: Grzegorz Napieralski kandydatem SLD na prezyd 22.04.10, 20:41 Ty byś tak i tak nie zagłosował na kandydata SLD, a zobacz ja na Kalisza albo Siwca nie, a na Napieralskiego tak, a Polska lewica bez SLD ? Kiedy ? Za 30 lat ? Odpowiedz Link Zgłoś
szenio Re: Grzegorz Napieralski kandydatem SLD na prezyd 22.04.10, 21:41 Denerwuje mnie, jak piszą , że potrzebna jest Polsce lewica, ale nie SLD!!!!Co ty masz do SLD? SLD wyciagnęła Polskę z bagna po AWS/POPIS/, wprowadziło do Unii, zostawiło wzrost gospodarczy. To prawica rozpetała wojne domową, to prawica spowodowała tę patriotyczną histerię i polityke historyczną, to przez nia zginęło 96 osób, to prawice trzeba w Polsce zmienic nie lewicę.Lewica jest normalna , prawica- chora na glowę i paranoiczna Odpowiedz Link Zgłoś
przesmiewca21 Re: To nie chcę .... 22.04.10, 20:16 Uwaga ogłaszam, nie głosujemy na Napieralskiego.Dziwny człowieczek nie godzien zaufania. Odpowiedz Link Zgłoś
veglie Re: To nie chcę .... 22.04.10, 20:48 przesmiewca21 napisał: > Uwaga ogłaszam, nie głosujemy na Napieralskiego.Dziwny człowieczek nie godzien > zaufania. Głosuj popisiorku na swoich. Odpowiedz Link Zgłoś
stolat3 Re: To nie chcę w takim razie 22.04.10, 20:18 Ale po co pajace zabieracie głos skoro sprawa was nie dotyczy. Macie swoich liderów i głosujcie na nich a Napieralskiego zostawcie w spokoju.Lider każdej partii powinien poddać się osądowi społecznemu w wyborach prezydenckich. Jezeli nie uzyska większego poparcia powinien podać się do dymisji . Takie są reguły demokratyczne. Odpowiedz Link Zgłoś
thelowfatyogurt Re: To nie chcę w takim razie 22.04.10, 20:35 Pajacu, a zdajesz sobie sprawę z tego, że wygrać można jedynie odbierając innemu kandydatowi jego wyborców? Popatrz jakie SLD ma nędzne poparcie. Kalisz miałby szanse, Napieralski nie. Odpowiedz Link Zgłoś
stolat3 Re: To nie chcę w takim razie 22.04.10, 22:49 thelowfatyogurt napisał: > Pajacu, a zdajesz sobie sprawę z tego, że wygrać można jedynie odbierając innem > u > kandydatowi jego wyborców? Popatrz jakie SLD ma nędzne poparcie. Kalisz miałby > szanse, Napieralski nie. Jak widzisz demokracja ma to do siebie że pewne kwestie poddaje się pod głosowanie. Skoro SLD zdecydowało się na Napieralskiego to ma w tym jakiś cel. Odpowiedz Link Zgłoś
maciejo1980 Grzegorz Napieralski kandydatem SLD na prezydenta 22.04.10, 20:15 Ale się od razu wszyscy martwią o Napieralskiego !?! Czego się boicie, że dostanie 15 % i Kaczora wypchnie z II tury ? Jeszcze żadnego głosu nie dostał a już płaczecie ! Co jest z wami chłopcy i dziewczęta ? Odpowiedz Link Zgłoś
konspirant.0 Re: Grzegorz Napieralski kandydatem SLD na prezyd 22.04.10, 20:19 i przyjdzie mi głosować na Olechowskiego Odpowiedz Link Zgłoś
bartlomiej.jasinski Re: Grzegorz Napieralski kandydatem SLD na prezyd 23.04.10, 10:14 daj ci panie boże prawicowego liberała Olechowskiego na prezydenta jak ci mierzi wyrazisty lewicowiec Odpowiedz Link Zgłoś
strikemaster A taki fajny był... 22.04.10, 20:19 Uczcijmy jego pamięć minutą ciszy. szkoda tylko, że w SLD nie ma żadnego prawdziwego lewicowca, który byłby zdolny do zbudowania na gruzach Sojuszu prawdziwej partii lewicowej. Odpowiedz Link Zgłoś
stolat3 Re: A taki fajny był... 22.04.10, 20:23 strikemaster napisał: > Uczcijmy jego pamięć minutą ciszy. > szkoda tylko, że w SLD nie ma żadnego prawdziwego lewicowca, który byłby zdolny > do zbudowania na gruzach Sojuszu prawdziwej partii lewicowej. Skoro twierdzisz że "drzwi stoją otworem" to do dzieła. Odpowiedz Link Zgłoś
strikemaster Re: A taki fajny był... 22.04.10, 21:12 Ja się na polityka nie nadaję, poza tym, nie jestem w żadnej partii, układach itp., więc nikt by mnie tam nie chciał. Odpowiedz Link Zgłoś
szenio Re: A taki fajny był... 22.04.10, 21:44 co masz na mysli prawdziwej lewicowej formacji? A może czas zbudować prawdziwą prawicową formację?Powtarzasz brednie wysłuchane w TVN i tak powtarzasz, bez żadnego zastanowienia się! Odpowiedz Link Zgłoś
galois Lepszy Napieralski niż błazen Kwaśniewskiego czy.. 22.04.10, 20:27 ...pornogrubas. Odpowiedz Link Zgłoś
maciejo1980 Re: Lepszy Napieralski niż błazen Kwaśniewskiego 22.04.10, 20:42 Święta racja, ale musi to nieźle boleć PO-PiSowczyków, bo już ładnie skamlą na forum :) Odpowiedz Link Zgłoś
szakez Obowiązkowe badania na wirus filipiński 22.04.10, 20:31 bo to jedna partia i jedni koledzy Odpowiedz Link Zgłoś
concha Grzegorz Napieralski kandydatem SLD na prezydenta 22.04.10, 20:32 Z pustego to i salomon nie nalej bezzmian.redblog.poranny.pl/2010/04/22/salomonowa-decyzja-sojuszu/ Odpowiedz Link Zgłoś
burek_polny Grzesiu 'Bufon' Napieralski ??? Ups, slabo bedzie. 22.04.10, 20:34 Mam nadzieje, ze chociaz przekrocza prog. Odpowiedz Link Zgłoś
tja22 Re: Grzesiu 'Bufon' Napieralski ??? Ups, slabo be 23.04.10, 15:19 Na pewno przekroczy.... nawet na czworaka jak dzisiaj pochleje z radości, że dostał nominację...:))) Odpowiedz Link Zgłoś