pekepeke Incydent gruziński 24.04.10, 20:31 - Tego samolotu, tego lądowania nie powinno tam być - mówił na antenie TVN24 w programie "Fakty po Faktach" pułkownik rezerwy Piotr Łukasiewicz, pilot, były szef oddziału szkolenia lotniczego dowództwa sił powietrznych. Według słów pułkownika "praprzyczyna (katastrofy-red.) była w Warszawie i ona powstała w momencie planowania całego przedsięwzięcia". Za przygotowanie wyprawy do Smoleńska odpowiadały trzy podmioty: Kancelaria Prezydenta, Biuro Bezpieczeństwa Narodowego i siły powietrzne. - Osoby z każdej z tych trzech instytucji powinny stworzyć zespół projektowy, który rozważa co i gdzie zrobić - mówił Łukasiewicz, zaznaczając jednak, że "tak się nie stało". - Nie opracowano awaryjnego dowozu gości - dodał. Jak przekonywał pułkownik Łukasiewicz na przygotowanie "planu B" powinno się składać wyznaczenie alternatywnego miejsca lądowania z transportem naziemnym, lądowanie na lotnisku zapasowym i ponowne wystartowanie, odczekanie w powietrzu lub decyzja o przerwaniu lotu. - Pilot zrobił więcej niż do niego należało. Mając świadomość, kto jest na pokładzie, podjął się zadania nie do wykonania - twierdził Łukasiewicz. Zdaniem wojskowego, by uciąć wszelkie spekulacje, społeczeństwo powinno się jak najszybciej dowiedzieć o ustaleniach w prowadzonym śledztwie. Tu-154M z polską delegacją lecącą na uroczystości rocznicowe do Katynia rozbił się 10 kwietnia pod Smoleńskiem. Zginęło 96 osób, w tym prezydent Lech Kaczyński i jego żona Maria. Odpowiedz Link Zgłoś
topix żałosne jest to żę 1 matoła tyle osób zginęło 24.04.10, 20:31 bo zakompleksiony człowiek uwierzył w misję i musiał pokazać, że nawet w samolocie on jest szefem. A piloci powinni być mnie tchórzliwi, bo co teraz będzie pretekstem, że niby mgła, jak pilot jest żołnierzem, to nie jest samozatrudniony jak taksówkarz co to na czerwonym nie pojedzie , pilot ma wykonywac rozkazy a jak nie go przzymusimy, pozbawimy awansu, coś się wymyśli, Odpowiedz Link Zgłoś
maniazaiwania Re: żałosne jest to żę 1 matoła tyle osób zginęło 24.04.10, 20:39 oj przykro mi ze spowodowales ta katastrofe matolku!!! Odpowiedz Link Zgłoś
maniazaiwania Incydent gruziński 24.04.10, 20:32 dlaczego GW pisze o tym co bylo 2 lata temu a nie pisze o tym ze jak szanowny Tusk lecial do Smolenska bylo lotnisko wyposarzone w najnowoczesniejsze sprzety naprowadzajace a jak lecial Kaczynski juz nie?? Odpowiedz Link Zgłoś
kato28 Re: Incydent gruziński 24.04.10, 20:36 Zapewne żałujesz że wtedy nie doszło katastrofy? Odpowiedz Link Zgłoś
zbig1113 Re: Incydent gruziński 24.04.10, 21:17 Jest w zacnym towarzystwie z biskupem przemyskim. Odpowiedz Link Zgłoś
absbls Incydent gruziński 24.04.10, 20:32 w 1958, Du bist ein Vollidiot! Mlodzi ludzie w Polsce, rozpocznijcie juz dzis kampanie zbierania podpisow celem rozpisania referendum w sprawie usuniecia kaczora z Wawelu! Kardynalny Blad Dziwisz bedzie naturalnie wierzgal,ale nic nie wskora,jesli sie zjednoczycie. Kaczynski byl zalosnym prezydentem,i,prywatnie,paskudnym egocentrykiem.Szkoda,ze zginelo tyle wspanialych ludzi,szczegolnie zal kobiet.Mlodzi Polacy,budujecie wlasna przyszlosc,i z kosciolem nie jest Wam po drodze,na pewno!Tylko wyjatkowa kanalia moze nazwac polskiego lotnika tchorzem.Oba niedorostki Kaczynskie nie znaja historii polskich pilotow w Anglii,w czasie II Wojny Swiatowej.Osobnicy tacy,jak Karski,zasluguja na kare chlosty.Mlodzi Polacy,wezcie sie do roboty,do naprawy wlasnego Panstwa!Idzcie do wyborow,i nie wybierajcie pacanow w rodzaju Kurskiego czy Kaczynskiego.To sa chorzy na wladze cynicy,majacy gleboko dobro Kraju.Macie internet,jestecie wolni.Do roboty!! Odpowiedz Link Zgłoś
altmagus Re: Incydent gruziński 24.04.10, 21:42 Czterdzieści cztery! Baczcie Władysław Czwarty. Czy aby jego ciało? By się nie zbiegły czarty. Czterdzieści cztery się stało. Doszedł od czwartej Wolski. Jest imię czterdzieści cztery. Budzi się strach dla Polski. Potrzebny ratunek szczery. Kto służy Polakom nie sobie? Dwa razy cztery litery. Kto politykiem w żałobie? Razem czterdzieści cztery. Cztery i cztery ratunek. To chyba jest Euro-Unia. Róbmy takiego werbunek. Gońmy od władzy durnia. „Patrz! – ha! – to dziecię uszło – rośnie – to obrońca! Wskrzesiciel narodu, Z matki obcej; krew jego dawne bohatery, A imię jego będzie czterdzieści i cztery. Nad ludy i nad króle podniesiony; Na trzech stoi koronach, a sam bez korony; A życie jego – trud trudów, A tytuł jego – lud ludów; Z matki obcej, krew jego dawne bohatery, A imię jego czterdzieści i cztery.” (III część Dziady. Adam Mickiewicz) Odpowiedz Link Zgłoś
o_retyy Spieprzaj ruski pomiocie 25.04.10, 23:10 nawet ci byłe KGB worda z polskimi znakami nie zafundowało! Precz z Polski! Odpowiedz Link Zgłoś
pazdziernik2009 Skoro przypomnieliście incydent z Gruzji z 2008 r. 24.04.10, 20:34 to może też wspomnicie słowa obecnego ministra spraw zagranicznych o "dobijaniu watahy", zwłaszcza w świetle poniższego filmiku. Odpowiedz Link Zgłoś
zaffaran Re: Skoro przypomnieliście incydent z Gruzji z 20 24.04.10, 20:41 No wiesz, sytuacje sa zupelnie inne-Sikorski zenujaco po chamsku sie odezwal, pan prezydent w 2008 wykorzystujac swoje stanowisko, wywieral presje na pilota.Nie do porownania,nieprawdaz? Odpowiedz Link Zgłoś
kato28 Re: Skoro przypomnieliście incydent z Gruzji z 20 24.04.10, 20:44 Pewnie że nie do porównania. Chamidło Sikorski nie gnoił publicznie przy okazji nikogo przy pomocy Kurskiego czy Gosiewskiego. Odpowiedz Link Zgłoś
zaffaran Re: Skoro przypomnieliście incydent z Gruzji z 20 24.04.10, 20:49 >Chamidło Sikorski nie gnoił publicznie przy okazji nikogo przy pomocy Kurskiego czy Gosiewskiego.< A przede wszystkim nie mial zadnej mocy sprawczej,ze sie tak wyraze - mogl tylko glupio gadac. Odpowiedz Link Zgłoś
zbig1113 Re: Skoro przypomnieliście incydent z Gruzji z 20 24.04.10, 21:22 Jakąś moc sprawczą musiał mieć. Powiedział o byłym prezydencie Kaczyńskim i co? Odpowiedz Link Zgłoś
zaffaran Re: Skoro przypomnieliście incydent z Gruzji z 20 24.04.10, 21:36 No nie mow...Pytia JAKIS czy co? Odpowiedz Link Zgłoś
zbig1113 Re: Skoro przypomnieliście incydent z Gruzji z 20 24.04.10, 21:45 Może tylko zaplanował zamach? Odpowiedz Link Zgłoś
anwad Re: Skoro przypomnieliście incydent z Gruzji z 20 24.04.10, 20:43 Albo słowa Tuska niecały miesiąc przed katastrofą: "Wyginiecie jak dinozaury" news.money.pl/artykul/tusk;do;opozycji;wyginiecie;jak;dinozaury,208,0,600784.html Odpowiedz Link Zgłoś
zbig1113 Re: Skoro przypomnieliście incydent z Gruzji z 20 24.04.10, 21:26 Toż to koronny dowód. Że też prokuratura na to nie wpadła. Ale wiadomo, jest sterowana przez ludzi Tuska. Odpowiedz Link Zgłoś
anwad Re: Skoro przypomnieliście incydent z Gruzji z 20 24.04.10, 21:35 Tak samo jak insynuacje "GW". Odpowiedz Link Zgłoś
zbig1113 Re: Skoro przypomnieliście incydent z Gruzji z 20 24.04.10, 21:51 W tekście jest kilkarotnie napisane, że nie ma mowy o żadnych naciskach. No chyba, że Tusk naciskał aby się rozbili, aby dowieść prawdziwości swoich słów. Ale o tym też nie ma. Odpowiedz Link Zgłoś
jan_sobczak1 Obsesja GW jest smutna, żałosna i niesmaczna 24.04.10, 20:38 W nienawiści do tragicznie zmarłego prezydenta Kaczyńskigo GW przekracza wszelkie granice. Nawet SS-manów w Gazecie opisują w lepszym świetle mimo iż red. naczelny jest żydem. Nienawiść do patriotyzmu polskiego i polskości w tej redakcji ni mieści się już chyba nawet w siedzibie (może siedlisku) GW. Ciekawe kiedy panu prezydentowi zacznie się wypominać dialogi z filmu? Ale redaktorowi Michnikowi jakoś nikt nie wypomina jego peanów na temat Stalina i komunizmu Odpowiedz Link Zgłoś
kato28 Re: Obsesja GW jest smutna, żałosna i niesmaczna 24.04.10, 20:41 Przerzuć się na Nasz Dziennik. Tam będziesz miał peany na temat Kaczyńskiego i spektakl nienawiści do połowy swiata i większości Polaków. Odpowiedz Link Zgłoś
zaffaran Re: Obsesja GW jest smutna, żałosna i niesmaczna 24.04.10, 20:46 >Przerzuć się na Nasz Dziennik. Tam będziesz miał peany na temat Kaczyńskiego i spektakl nienawiści do połowy swiata i większości Polaków.< No wlasnie, po co czytasz GW? Mnie Nasz Dziennik nie odpowiada, wiec go nie czytam.I juz. Odpowiedz Link Zgłoś
mopsus Re: Obsesja GW jest- Myśl Samodzielnie 24.04.10, 21:36 Na tym polega różnica pomiędzy "YNTELYGENCJĄ, ELYTĄ z GW i czytającą wyłącznie GW a ludźmi bez klapek na oczach. Czyta się wszystko, GW, NASZ DZIENNIK, Gazetę Polską, Rzeczpospolitą, Przekrój, WPROST, Dziennik i Politykę. A potem się WYRABIA SOBIE WŁASNE ZDANIE na dany temat. A nie przyjmuje się BEZKRYTYCZNIE kazania red. Adama M. oraz jego kolegów. Ja bez GW (tak samo jak bez innych gazet) nie mogę funkcjonować choć szczerze nie cierpię tego co wyrabia z Polską Opinią Publiczną. pozdrawiam zaffaran napisała: > >Przerzuć się na Nasz Dziennik. Tam będziesz miał peany na temat Kaczyńskie > go i > spektakl nienawiści do połowy swiata i większości Polaków.< > No wlasnie, po co czytasz GW? Mnie Nasz Dziennik nie odpowiada, wiec go nie > czytam.I juz. Odpowiedz Link Zgłoś
zaffaran Re: Obsesja GW jest- Myśl Samodzielnie 24.04.10, 21:47 >Na tym polega różnica pomiędzy "YNTELYGENCJĄ, ELYTĄ z GW i czytającą wyłącznie GW a ludźmi bez klapek na oczach. Czyta się wszystko, GW, NASZ DZIENNIK, Gazetę Polską, Rzeczpospolitą, Przekrój, WPROST, Dziennik i Politykę.< Z czasu,ktory poswiecasz na lekture wynika,ze jestes naprawde oswieconym czlowiekiem oraz prawdziwie inteligentnym, szacun.Bo ja to kobieta pracujaca jestem. Odpowiedz Link Zgłoś
mopsus Re: Obsesja GW jest- Myśl Samodzielnie 24.04.10, 22:12 ja też jestem pracujący - nawet teraz coś działam (własny biznes pochłania). Ale od 10 kwietnia (bez kitu i emfazy) nie mogę się skupić i nie opuszczam ŻADNEGO NEWSA na wiadomy temat W przerwach jak widac dyskutuję - z Panią - nie byliśmy na TY a ja tu tykam do Pani - przepraszam. Owszem dużo czytam. Drukowane nie szkodzi mi na cerę jak powiedział mój dobry znajomy - zresztą lewicowiec :) pozdrawiam zaffaran napisała: > >Na tym polega różnica pomiędzy "YNTELYGENCJĄ, ELYTĄ z GW i czytającą wyłąc > znie > GW a ludźmi bez klapek na oczach. Czyta się wszystko, GW, NASZ DZIENNIK, Gazetę > Polską, Rzeczpospolitą, Przekrój, WPROST, Dziennik i Politykę.< > > Z czasu,ktory poswiecasz na lekture wynika,ze jestes naprawde oswieconym > czlowiekiem oraz prawdziwie inteligentnym, szacun.Bo ja to kobieta pracujaca je > stem. Odpowiedz Link Zgłoś
zaffaran Re: Obsesja GW jest- Myśl Samodzielnie 24.04.10, 22:50 >a też jestem pracujący - nawet teraz coś działam (własny biznes pochłania). Ale od 10 kwietnia (bez kitu i emfazy) nie mogę się skupić i nie opuszczam ŻADNEGO NEWSA na wiadomy temat< Tym wiekszy szacunek-ja pracujac,zajmujac sie mlodym pokoleniem i studiujac podyplomowo nie mam czasu na lekture pozazawodowa i poza"naukowa". >W przerwach jak widac dyskutuję - z Panią - nie byliśmy na TY a ja tu tykam do Pani - przepraszam.< Ja rowniez Pana niezmiernie przepraszam,ale net przyzwyczail mnie do wiekszego luzu. >Owszem dużo czytam. Drukowane nie szkodzi mi na cerę jak powiedział mój dobry znajomy - zresztą lewicowiec < Nie mam kompleksow,wiec nie traktuje tego jako przytyku do siebie. Rowniez pozdrawiam. Odpowiedz Link Zgłoś
hrabiaa polaczkowe szczekanie 24.04.10, 20:52 jan_sobczak1 24.04.10, 20:38Dodaj do ulubionych Skasujcie Odpowiedz cytując Odpowiedz W nienawiści do tragicznie zmarłego prezydenta Kaczyńskigo GW przekracza wszelkie granice. Nawet SS-manów w Gazecie opisują w lepszym świetle mimo iż red. naczelny jest żydem. Nienawiść do patriotyzmu polskiego i polskości w tej redakcji ni mieści się już chyba nawet w siedzibie (może siedlisku) GW. Ciekawe kiedy panu prezydentowi zacznie się wypominać dialogi z filmu? Ale redaktorowi Michnikowi jakoś nikt nie wypomina jego peanów na temat Stalina i komunizmu Albo ci cegla w kosciele walnela w polaczkowy leb, albo z zalosci zwinely ci sie ostatnie zwoje mozgowe. Wy polaczki w fufajkach na grzbiecie, z Naszym Dziennikiem w reku nie jestescie, na szczescie, jadrem tego kraju. Wy jestescie odpadem rasowym, i to gorszego gatunku. Was nalezy umiescic w skansenie "nienawisci" do normalnosci! Za Patykiem Pisane, zaciukacie normalnie myslacych. wasze miejsce na pustyni Gobi... Odpowiedz Link Zgłoś
oghana7 Incydent gruziński 24.04.10, 20:39 czyli "rozpierducha " na caly swiat dla nieposlusznego pilota lub katastrofa? -taka alternatywe mial pilot ratujacy zycie czterem prezydentom .czy ktos z inteligentow zna to piekne slowo prezydenta? ja nie znalam . Odpowiedz Link Zgłoś
hrabiaa Re: Incydent gruziński 24.04.10, 20:47 Bielan twierdzi, ze prezio nie nakazywal, a Wozek-Karski podaje do prokuratury za nie wykonanie polecenia! Albo Wozek-Karski ma poprzestawiane we lbie, albo Bielan wybiela prezia. mataczenie pisowcow siega zenitu. Wozek-karski powinien teraz dawac na msze za oskarzonego pilota, ktory zginal pod Smolenskiem, a pacykarz Bielan powinien wyspowiadac sie u tatulka Dziwisza za klamstwa! Odpowiedz Link Zgłoś
zaffaran Re: Incydent gruziński 24.04.10, 20:53 >pacykarz Bielan powinien wyspowiadac sie u tatulka Dziwisza za klamstwa!< pytanie off the topic-a u kogo wyspowiada sie Dziwisz? Odpowiedz Link Zgłoś
maniazaiwania a Gówno Warta i tak pisze swoje 24.04.10, 20:44 Tusk jakos wyladowal....ah zapomnialam ze putin mu zafundowal bezpieczne ladowanie przy super sprzecie nawigacyjnym...ale widocznie w moskwie go brak skoro zabral go ze soba... Odpowiedz Link Zgłoś
rafikman Ląduj dziadu - pewnie tak powiedział 24.04.10, 20:52 Cytuje: "na Wawel jesteś za wąski, spieprzaj dziadu na Powąski". Nie znam autora ale brawa dla niego. A tak na marginesie to widze że zleciało się tu troche gówna dziennikarskiego rodem z TVPis zwaną nie wiedzieć czemu Publiczna. Kto wie może to pisze sama "rzecznik" PIS Joanna Lichocka wspomagana przez Janka "Muzykanta" Pospieszalskiego. Odpowiedz Link Zgłoś
hrabiaa Re: a Gówno Warta i tak pisze swoje 24.04.10, 20:55 maniazaiwania Tusk jakos wyladowal....ah zapomnialam ze putin mu zafundowal bezpieczne ladowanie przy super sprzecie nawigacyjnym...ale widocznie w moskwie go brak skoro zabral go ze soba... Chlanie denaturatu daje "skutki". Slowem, polaczkowe zlosliwosci brygadzisty z chlewa. Czas swinie karmic, tylko sam na nie zezryj swiniom! Odpowiedz Link Zgłoś
zbig1113 Re: a Gówno Warta i tak pisze swoje 24.04.10, 21:35 A masz jakieś wsparcie? W postaci dowodów, na przykład? Odpowiedz Link Zgłoś
rozpredatorez Re: rozpredatorez, (...)! 24.04.10, 20:51 A ja chcę ujawnienia zapisu rozmów z kabiny pilotów odnośnie katastrofy w Smoleńsku! A GW stosuje chwyty poniżej pasa. Odpowiedz Link Zgłoś
zbig1113 Re: rozpredatorez, (...)! 24.04.10, 21:47 Pomyliłeś adresy. Zapis z kabiny pilotów jest w dyspozycji prokuratury. A przynajmniej tam powinien być. Odpowiedz Link Zgłoś
mazi.maziasty Re: Incydent gruziński 24.04.10, 20:55 No to jest nas dwóch... ;) Witaj Kolego :) Odpowiedz Link Zgłoś
przekolo Jeśli w Smoleńsku podejście było tylko jedno to... 24.04.10, 20:58 Jeśli w Smoleńsku podejście było tylko jedno to jest mało prawdopodobne żeby prezydent czy ktokolwiek mówił pilotowi, że powinien JEDNAK wylądować. Nic nie wskazywało na to że samolot nie wyląduję, więc też nikt prawdopodobnie nie przekonywał pilota. Gdyby podejść było więcej, jak początkowo sugerowały media, to za którymś razem pewnie ktoś z otoczenia prezydenta (albo i on sam) mógłby się zniecierpliwić i wywrzeć presję. Odpowiedz Link Zgłoś
topix Re: Jeśli w Smoleńsku podejście było tylko jedno 24.04.10, 21:25 przy podejściu ma się zapięte pasy,presja byłą wcześniej, zanim wsiedli i w trakcie krążenia nad lotniskiem, gadanie, żę przy podejściu może być wywierana presja, nie , bo trzeba mieć przypięte pasy, ale to nie ma znaczenia kiedy, ważne, że była, już sama obecność dowódców sił powietrznych i zależność pilotów, któzy przecież nie są samozatrudnieni jak taksówkarz. przekolo napisał: > Jeśli w Smoleńsku podejście było tylko jedno to jest mało > prawdopodobne żeby prezydent czy ktokolwiek mówił pilotowi, że > powinien JEDNAK wylądować. Nic nie wskazywało na to że samolot nie > wyląduję, więc też nikt prawdopodobnie nie przekonywał pilota. Gdyby > podejść było więcej, jak początkowo sugerowały media, to za którymś > razem pewnie ktoś z otoczenia prezydenta (albo i on sam) mógłby się > zniecierpliwić i wywrzeć presję. Odpowiedz Link Zgłoś
maniazaiwania zanim Tusk nas sprzeda niemcom 24.04.10, 21:03 Komorowski wygra wybory...Tusk pojdzie w slady Putina nawiaze sie przyjazn niemiecko rosyjska bo POLSKI juz nie bedzie... okaze sie ze i tak Kaczynski jest temu winien....bo zginal.... i zanim Tusk przyzna sie do tego ze do 5 roku mowil tylko po niemiecku i faktycznie jest rodowitym Polakiem.... to ja mu podziekuje za to ze powoli niewidocznie wyprzedaje nasz kraj cioci Merkel.... poki jeszcze nie jestem germanizowana i moge.... TUSK dziekuje ci !!! Odpowiedz Link Zgłoś
zaffaran Re: zanim Tusk nas sprzeda niemcom 24.04.10, 21:07 >Komorowski wygra wybory...Tusk pojdzie w slady Putina nawiaze sie przyjazn niemiecko rosyjska bo POLSKI juz nie bedzie... okaze sie ze i tak Kaczynski jest temu winien....bo zginal.... i zanim Tusk przyzna sie do tego ze do 5 roku mowil tylko po niemiecku i faktycznie jest rodowitym Polakiem.... to ja mu podziekuje za to ze powoli niewidocznie wyprzedaje nasz kraj cioci Merkel.... poki jeszcze nie jestem germanizowana i moge.... TUSK dziekuje ci !!! < Ty tak na serio czy dla jaj? Odpowiedz Link Zgłoś
dziedzicznacytadelafinansjery W Tblilisi nie było mgły... 24.04.10, 21:14 To tylko tak przypomnę zaprzańcom i sowieciarzom z GW. Odpowiedz Link Zgłoś
maaac Re: W Tblilisi nie było mgły... 24.04.10, 23:40 dziedzicznacytadelafinansjery napisał: > To tylko tak przypomnę zaprzańcom i sowieciarzom z GW. Tylko strefa wojny. Odpowiedz Link Zgłoś
kamiennygigant Kaczor Wawelski i Donald Dratewko 24.04.10, 21:14 I jeszcze była Banda (z PIS) co nie chciała Niemca Odpowiedz Link Zgłoś
jkal tak,tak, i ruskim wydał POlecenie zdemontowania 24.04.10, 21:35 systemu naprowadzania,zamontowanego okazyjnie na przylot samego Słońca Peru, a POjedyncze strzały okazały się wybuchami całych magazynków. Odpowiedz Link Zgłoś
topix Ląduj dziadu, już prawie zimny lech na Wawelu 24.04.10, 21:21 będzie najlepszy, nie dla robienia bohatera z nabzdyczonego prezia, nie dla głupiego patriotyzmu polegającego w braniu tłumnym udziału w kościółkowo-narodowych imprezach o charakterze festynu, bo powiem wam po co ludzie poszli do pałacu, zobaczyć jak tam jest bo była okazja. To nie był mój prezydent, bo odliczałem dni , kiedy nim przestanie być i dla mnie , skoro umiem wiązać pewne fakty, wywierał presję zanim wsiedli na pokład, bo nie było opcji lądowania gdzie indziej, to była impreza prezia, który na losie biednych żołnierzy zbijał kapitał polityczny. Odpowiedz Link Zgłoś
enedue3 Szambonurki wyborczej nurkują w fekaliach 24.04.10, 21:24 Dyskusja z pilotem była na lotnisku a nie w czasie lotu ! "Szambiarze wyborczej", jak to mawia Celiński z SLD, piszą tak jakby incydent był w locie " do kabiny pilotów wszedł prezedent" innym razem, że dyskusja była na lotnisku. To wystarczy do oceny "szambiarzy". Ktoś kto lata samolotami pasażerskimi wie , że gdy samolot schodzi do lądowania, nie ma czasu na dyskusję z pilotem chocby był i prezydentem :)). Wyborcza smrodzi. Czekam kiedy takie antypolskie szambo ktoś z Urzędu zamknie! Odpowiedz Link Zgłoś
zaffaran Re: Szambonurki wyborczej nurkują w fekaliach 24.04.10, 21:39 >Czekam kiedy takie antypolskie szambo ktoś z Urzędu zamknie!< Nie doczekasz sie-GW to przedsiebiorstwo prywatne.No chyba,ze przestaniesz ja kupowac,to wtedy na pewno zbankrutuje. Odpowiedz Link Zgłoś
poenari Re: Szambonurki wyborczej nurkują w fekaliach 24.04.10, 21:45 J.e.b.-y komuchu ! Czasy twojej świetności się skończyły ! Mamy wolność słowa (i pieniądza). Zacznij zatem wydawać swoją gazetę, w której będziesz mógł publikować swoje artykuły ! Do dzieła !!!! enedue3 napisał: > Dyskusja z pilotem była na lotnisku a nie w czasie lotu ! > "Szambiarze wyborczej", jak to mawia Celiński z SLD, piszą tak jakby > incydent był w locie " do kabiny pilotów wszedł prezedent" innym > razem, że dyskusja była na lotnisku. To wystarczy do > oceny "szambiarzy". Ktoś kto lata samolotami pasażerskimi wie , że > gdy samolot schodzi do lądowania, nie ma czasu na dyskusję z pilotem > chocby był i prezydentem :)). Wyborcza smrodzi. Czekam kiedy takie > antypolskie szambo ktoś z Urzędu zamknie! Odpowiedz Link Zgłoś
altmagus Incydent gruziński 24.04.10, 21:28 Lądowania i starty, i lot z szansy odarty. Lecieli w rejon walki. Nie chcieli tej kalki. Nadali prokuratora. Lecieć, wrzeszczała sfora! Mały tupał nogami. Biełas wyzywał tchórzami. Dziwili się prezydenci. Jacy ci ludzie nadęci! Może uda się sztuka. Pośród mgły pasa szuka. Jest wola lądowania. Jest nacisk, przykazania. Inaczej przeciwnikiem. Może nie być lotnikiem. Niezrównoważony wódz. Wiele złego może móc. Nie odsunięty w porę. Chroniony przez diasporę braku racjonalizmu. Monokulturę deizmu. Wyniosły opatrznością. Próżność ponad próżnością. Co jak król Babilonu. Pociąga dwór do zgonu. Odchodzi z nim kwiat wieku. Smutek, nadzieja w człowieku. Nie mógł zapobiec śmierci. To najboleśniej wierci. Ziemia matką, mogiłą. Czyni żałobę byłą. Będą uroczystości. Wśród grobów, święta próżności. Wypluci z partyjnej maszyny. Kserokopia zależna. Gdzie oryginał jedyny? Uzurpacja bezbrzeżna. Krew niech zepchną spychacze , po niej nikt nie płacze! Wodza damy w przedsionku, zawsze był na postronku. Nie utopił, co miał topić, ma teraz za niebem tropić. Przedsionek czyśćcem jego, wystawimy lepszego. Rozwiązał sprawę zgon, po nas to Armagedon. wiadomosci.gazeta.pl/Wiadomosci/1,80708,5826667,Prezydent_ws__sporu_z_Olejnik__Bardziej_wierzy_sie.html Niestandardowe obejście procedur lądowania. Ktoś wykopał dołek? www.radioscanner.ru/uploader/2010/smolensk.gif Lecieli we mgle na namiary dołka. img140.imageshack.us/img140/3256/lotnisko.png Nie wyjaśniona jest zagadka natury, gdy lemingi zbierają się w stado i przywódca prowadzi ich na skraj przepaści, by wszyscy skoczyli. Skaczą, giną! www.youtube.com/watch?v=AEmvt0oNPV8&feature=player_embedded www.youtube.com/watch?v=pGZBc2sRqKY&feature=player_embedded www.youtube.com/watch?v=2Ampua84vNw Odpowiedz Link Zgłoś
klubikowa Incydent gruziński 24.04.10, 21:29 Zwolniona, bo zwróciła uwagę Lechowi Kaczyńskiemu (26-01-2007) Sąd Rejonowy dla Warszawy Śródmieścia nakazał Szpitalowi Bielańskiemu zapłacenie blisko czterech tysięcy złotych pielęgniarce Marii Macherze. Uważa ona, że została zwolniona z pracy w tym szpitalu "z inspiracji" Lecha Kaczyńskiego, ówczesnego prezydenta Warszawy. Kilka lat temu Kaczyński usłyszał od pielęgniarki: "Dziwię się, iż taki człowiek jak pan zachowuje się w ten sposób". Sąd stwierdził, że pielęgniarka podpisała umowę o rozwiązaniu pracy za porozumieniem stron pod wpływem groźby. W ocenie sądu, dyrektor szpitala Ewa Żydowicz-Mucha oświadczyła pielęgniarce, że jeśli nie podpisze wskazanego dokumentu, to będzie jej szkodzić w pracy. Takie oświadczenie mogło wzbudzić obawy pielęgniarki, która pracowała także w Centrum Onkologii a w Szpitalu Bielańskim pracowała także jej córka. Sąd uznał też, że pielęgniarka zgodziła się na rozwiązanie umowy o pracę za porozumieniem stron po tym, jak dyrektorka powołała się na notatkę, mającą wykazywać niewłaściwe zachowanie pielęgniarki. Jak się okazało, taka notatka w ogóle nie istniała. Chciałbym podkreślić, że ta sprawa nie jest sprawą prezydenta Lecha Kaczyńskiego przeciwko pielęgniarce. Jest to sprawa czysto pracownicza: pielęgniarka kontra szpital - podkreślił sędzia Andrzej Czyżowski w uzasadnieniu. Pielęgniarka Maria Machera początkowo domagała się 5 tys. zł odszkodowania i przywrócenia do pracy. Ostatecznie jej prawnik zmodyfikował pozew, domagając się zasądzenia wynagrodzenia do czasu zakończenia podpisanej umowy o pracę, czyli za cztery ostatnie miesiące 2003 r. Ważna jest jeszcze jedna kwestia. 23 lipca 2003 r. powódka usłyszała od prezydenta miasta Warszawy, że "zapamięta ten dzień do końca życia" - podkreślił sędzia dodając, że te słowa wypowiedziane w dość ostrym tonie przez włodarza miasta, dodatkowo mogły wzbudzić u pielęgniarki uzasadnioną obawę. Co więcej, prezydent miasta w rozmowie z dyrektor szpitala zażądał wprost wyciągnięcia konsekwencji wobec osób winnych - dodał sędzia. Sąd po zmodyfikowaniu przeze mnie powództwa, uwzględnił całe żądanie tego powództwa - nie krył zadowolenia Andrzej Lipiak radca prawy pielęgniarki. Maria Machera powiedziała, że nie spodziewała się korzystnego rozstrzygnięcia w sądzie, ale "sprawiedliwość zwyciężyła". Stosunek pracy pomiędzy Szpitalem Bielańskim a Marią Macherą trwał do dnia 31 grudnia 2003 r. i należy się wynagrodzenie do czasu, kiedy praca miała trwać - stwierdził sędzia Czyżowski. Rozwiązanie umowy o pracę za porozumieniem stron nastąpiło pod wpływem bezprawnej groźby drugiej strony, dlatego pani Machera może się uchylić się do skutków prawnych swego oświadczenia - dodał. Przedstawicielka Szpitala Bielańskiego nie chciała komentować decyzji sądu. Maria Machera została zwolniona w lipcu 2003 r. po tym, gdy do Szpitala Bielańskiego trafiła znajoma ówczesnego prezydenta Warszawy Lecha Kaczyńskiego - obecnie minister w Kancelarii Prezydenta - Ewa Junczyk-Ziomecka. Według pielęgniarki, Kaczyński, który przyjechał do szpitala zaniepokojony stanem zdrowia znajomej, głośno domagał się od personelu natychmiastowego wezwania lekarza. Wyrażał też niezadowolenie z nie zapewnienia właściwej opieki. Pielęgniarka - jak sama mówi - zwróciła mu uwagę, stwierdzając: "Dziwię się, iż taki człowiek jak pan zachowuje się w ten sposób". Według jej relacji ówczesny prezydent Warszawy zagroził jej wtedy zwolnieniem z pracy; stało się tak kilka dni później. Dyrekcja szpitala zaprzecza, by zwolniła kobietę na polecenie Lecha Kaczyńskiego. Odpowiedz Link Zgłoś
czaromir Wygląda na to, że pilot chciał ochronić prezydenta 24.04.10, 21:30 przed nim samym. Absurdalne i skrajnie nieodpowiedzialne chcenie prezydenta Kaczyńskiego, który chyba myślał, że będąc pomazańcem bożym nie naraża się, ani nikogo innego na śmierć. Przelot nad terytorium państwa, na terenie którego prowadzone są działania militarne, zapewne pod ścisłą kontrolą radarów, z permanentnym zagrożeniem, że coś się stanie, byłby brawurą godną poświęcenia ludzi w powstańczej Warszawie, tylko czy byłby zachowaniem rozsądnym, i w ogóle potrzebnym?.... Wygląda jakby Kaczyńskiemu naprawdę brak było czegoś w głowie. Odpowiedz Link Zgłoś
poenari Incydent gruziński 24.04.10, 21:33 To wniosek Nieboszczyka (niech ma, z dużej litery) Gosiewskiego. orka2.sejm.gov.pl/IZ6.nsf/main/4D0917D9 Panie Karski, spójrz pan w oczy rodzinom ofiar ! Odpowiedz Link Zgłoś
poenari Wniosek zmarłego Gosiewskiego... 24.04.10, 21:34 To wniosek Nieboszczyka (niech ma, z dużej litery) Gosiewskiego. orka2.sejm.gov.pl/IZ6.nsf/main/4D0917D9 Panie Karski, spójrz pan w oczy rodzinom ofiar ! Odpowiedz Link Zgłoś
remiucha Podłość gazety nie zna granic. 24.04.10, 21:34 Jaki macie cel robiąc takie rzeczy? Mówcie otwarcie. Odpowiedz Link Zgłoś
zaffaran Re: Podłość gazety nie zna granic. 24.04.10, 21:40 >Jaki macie cel robiąc takie rzeczy? Mówcie otwarcie.< Straszne rzeczy.Uwierz mi, nie chcialbys wiedziec. Odpowiedz Link Zgłoś
poenari Re: Podłość gazety nie zna granic. 24.04.10, 21:42 PRAWDA ! Wiem, że to słowo może być ci obce. A wszystko wskazuje, że dostojny denat spowodował śmierć wielu osób. Odpowiedz Link Zgłoś
topix pycha prezydenta nie miała granic 24.04.10, 21:48 zabiło go to uparte dążenie do postawienia na swoim, i to on odpowiada za te ofiary niczego nie świadome, a w robicie z niego bohatera, nigdy więcej takiego prezydenta, nigdy więcej żądów pis i telewizji pospieszalskiej. Odpowiedz Link Zgłoś
dziedzicznacytadelafinansjery Jaki cel? Zawsze ten sam 24.04.10, 21:51 Cel? Likwidajca państwa polskiego na ziemiach polskich. Odesłanie polskości do muzeum a w konsekwencji na śmietnik, zaprowadzenie "nowego wspaniałego świata", gdzie będą królowałe geje, gendery i trockizm w czystej postaci. Odpowiedz Link Zgłoś
men190 Jaki cel. Tu jest wyjasnione 24.04.10, 22:28 www.rp.pl/artykul/378964_Ziemkiewicz__Gramy_na_premiera.html Odpowiedz Link Zgłoś
miwil Incydent gruziński 24.04.10, 21:42 Droga gazeto, większego chamstwa i nikczemności nie można sobie wyobrazić, niż sugerowanie że winnym katastrofy pod Smoleńskiem był nieżyjący już prezydent. Szambo! Odpowiedz Link Zgłoś
topix Re: Incydent gruziński 24.04.10, 21:52 szambo to Polska pokazywana przez pisowską telewizję, zakłamana, pełno gawiedzi, która nie ma czym się zająć , wykorzystała pretekst, żęby wyjść na ulicę albo zobaczyć pałac namiestnikowski, która mordercy z gruzji dziękuje , jakby go znała z innych jeszcze wyczynów, która z głupiego prezia robi króla, a to on winny tej tragedii. Odpowiedz Link Zgłoś
anwad Jane Burgermeister o rozbiciu polskiego samolotu p 24.04.10, 21:51 www.youtube.com/watch?v=zbNYhzGdwjs&feature=player_embedded#! Odpowiedz Link Zgłoś
ready4freddy Re: Jane Burgermeister o rozbiciu polskiego samol 25.04.10, 00:09 mozesz dokladniej wyjasnic, kim jest ta przyglupia babina z filmu, poza tym, ze nazywa sie Jane Burgermeister? nie znajacym angielskiego podpowiadam: w pewnym momencie pancia mowi "nie ma zadnych cial". nagranie pochodzi z 18go kwietnia. inteligentny (to nie do ciebie, anwad) ogladacz zada sobie pytanie: skoro nie bylo cial, to co polecial identyfikowac JarKacz, i co przywieziono w trumnach? i juz bedzie wiedzial, ze caly ten "material" nadaje sie tylko do smieci. no, ale w PiSdzie nigdy nie bylo specjalnie inteligentnych, to sie jakos wzajemnie wyklucza. Odpowiedz Link Zgłoś