Dodaj do ulubionych

Unilever się ujawnia. Będzie pokazywał logo na ...

28.04.10, 02:34
najwyrazniej polska zostala krolikiem doswiadczalnym wsrod panstw europy wschodniej, podobnie jak wielka brytania na zachodzie bo trudno mowic o tym ,ze polacy maja wyjatkowa swiadomosc w dziedzinie ochrony srodowiska itp, itd....
Obserwuj wątek
    • per_crucem Re: Unilever się ujawnia. Będzie pokazywał logo n 28.04.10, 07:34
      Odpowiedź mi osobiście wydaje się prosta. Znacznie prościej wprowadzić nowy
      produkt gdy na zakończenie jego reklamy klient ujrzy zaufaną markę. Tak jest
      przecież z produktami Nestle. Pomimo wielu rodzajów płatków łączy je wspólne
      logo i to ono sprawia, że klienci chcą próbować nowych smaków et cetera,
      ponieważ kojarzą całą firmę z dobrym jakościowo jedzeniem.
      • prosto_car Re: Unilever się ujawnia. Będzie pokazywał logo n 28.04.10, 08:18
        Moje pierwsze skojarzenie było identyczne :)
        Więc skąd to zaskoczenie "specjalistów" od marketingu?
        "per_crucem" - jesteś lepszy od ekspertów! ;)
        • mondralinski 5 szamponów jedna marka 06.05.10, 10:15
          Nieco ryzykowny krok zważywszy na to że LATAMI unikali tego by lepiej udawać pluralizm na półkach. Dlaczego? By klient ma wrażenie że wybiera np miedzy 5 markami szamponu a nie 5 produktami JEDNEGO koncernu. Radze przejsc sie do wiekszego hipermarketu i poczytać: 70-80% szamponów to marki dwóch firm P&G i U.
          Widocznie nie daje sie juz tak łatwo zmonopoliwac półek hipermarketów jak niegdyś a wtedy przydaje sie jedna mocna marka. Tak czy owak mam wrazenie ze to troche zjadanie swojego ogona. Pozyjemy zobaczymy.
        • mondralinski Re: Unilever się ujawnia. Będzie pokazywał logo n 06.05.10, 10:26
          Gówniana forum kasuje posty zupelnie bez zadnych tresci ktore moglyby choc w 1% uzadadniac taki krok. Nie chce mi sie pisac drugi raz. Pozdrowienia dlla cenzorów-debili ocięzałych umysłowo. (teraz mozecie kasowac)
      • mowpd Re: Unilever się ujawnia. Będzie pokazywał logo n 28.04.10, 08:54
        Pomyśl co by było, gdyby jakiś wariat oświadczył, że zatruł partie Princessy tak
        jak snickersy w Australii. W jednej chwili odbija się to na wodach, produktach
        dziecięcych, płatkach, lodach, zupkach, sosach, majonezach ... ryzykowne. Poza
        tym Nestle dla statystycznego konsumenta zajmuje się tylko żywnością, a Unilever
        zajmuje się też chemią. Ja bym nie kupił produktu do jedzenia, marki która
        kojarzy mi się z toaletą gdyby to było wyeksponowane, a większość konsumentów i
        tak nie patrzy kto to produkuje. Na tym kiedyś tracił 3M.
    • mowpd Unilever się ujawnia. Będzie pokazywał logo na ... 28.04.10, 08:35
      Przecież Gillette należy do P&G, a nie do Unilevera.
      • mowpd Re: Unilever się ujawnia. Będzie pokazywał logo n 28.04.10, 08:37
        nieważne:) ...
    • budyn_ver2.0 Komentarz "eksperta" z branży 28.04.10, 13:18
      Świtny pomysł zapytać o zdanie kogoś, kto nie ma w danym temacie za dużo do
      powiedzenia. "Nie bardzo potrafię do tego się odnieść" - taki komentarz to ja
      mogę od ręki dać do każdej sprawy... Jakie stawki oferuje pan redaktor?
    • pinionzek jakie logo? 28.04.10, 13:22
      ktoś w ogóle kojarzy tutaj logo Unilevera? tylko bez patrzenia w google! ;)
      • araya Re: jakie logo? 28.04.10, 13:46
        Logo Unilevera to litera "U" w jakichś tam ozdobnikach. A jeśli chodzi o
        pokazywanie logotypu koncernu, to procter i gamble już to kiedyś przerabiał i
        się na tym przejechał, bo zarzucano mu (nie wiem czy słusznie) jakieś związki z
        okultyzmem czy satanizmem. I wtedy zaprzestał całkowicie pokazywania
        słoneczno-księżycowego logo.
    • teclaw Dla mnie przykre że to nie Polacy zarabiają... 28.04.10, 14:34
      Np to co MOŻLIWE staram się kupowac polskiej produkcji i najlepiej z
      firm z polskim kapitałem.
      Oczywiście nie wszytko DA się, czasem niby polska firma faktycznie
      nią nie jest... ale zadaje sobię odrobine trudu aby PRÓBOWAĆ
      dowiedzieć się tych informacji...
    • qrde_balans Unilever się ujawnia. Będzie pokazywał logo na ... 28.04.10, 16:47
      Agencja reklamowa/dział reklamy przygotowali synergiczną prezentację dla
      prezunia Unilever, w której pokazała mu konwergencję wartości dodanych
      kluczowych synergizacji solucji kumulatywnych (z dużym wykresem i skrinszotem
      fejsbuka) ;) ;) co zaowocowało zwiększeniem budżetu/fee i tą kampanią.

Takie rzeczy powstają tylko dla tego, że ktoś musi zarobić. Ludzie zobaczą, że
      2-3 firmy robią WSZYSTKO i poczują się osaczeni. Zaczną szukać produktów BEZ
      tego logo ;).
      • mondralinski Re: Unilever się ujawnia. Będzie pokazywał logo n 06.05.10, 10:20
        Jest dokładnie jak piszesz - zarzynają ten "niby-pluralizm" na półkach który lansowali latami, dziwię się że sie zdecydowali na ten ruch. Klient myslał "nie kupie Palnolive bo cos tam, wezme Fructis" a teraz? Nie wezme Palmolicve z U. wezme Fructis z U.? Wątpie. Może chcą walczyć z "jednolitą" marką tesco - pozazdroscili im całych "ścian" z produktami w charakterystyczne czerwono-niebieskie paski?
        ps. Nie pamietam jakie dokładnie marki ma U i P&G wiec ten palmolive i fructis podałem przykładowo. W każdym razie kazdy z koncernów ma po kilka mocnych niby rywalizujacych ze sobą marek szamponów.
Inne wątki na temat:

Nie masz jeszcze konta? Zarejestruj się

Nakarm Pajacyka