Dodaj do ulubionych

Pospieszalski o decyzji Rady Etyki Mediów: "Wąt...

04.05.10, 23:21
Pospieszalski - "Urban" PiS-u...
Obserwuj wątek
    • tezas Pospieszalski o decyzji Rady Etyki Mediów: "Wąt... 04.05.10, 23:21
      Jaaaasne - 100/100 Polakow mialo dokladnie takie sam poglady... Zupelnie jak w
      PRL kiedy wszyscy zapytani wowczas przez ta sama nota bene telewizje tez mieli
      identyczne zdanie na zadany temat.

Smieszy mnie tez jak Pospieszalski, Ziemkiewicz et consortes mowia o
      tych niedobrych 'mediach'. Sorry, a pan P. nie jest media i nie ma od lat
      programu w publicznej telewizji? LOL.
      • rooboy tezas, gdybys sie nad tym troche zastanowil/a 04.05.10, 23:52
        to pewnie doszedlbys/labys do wniosku, ze to nic dziwnego, ze
        wiekszosc ludzi stojacych w kolejce do trumny mialo takie same
        poglady.... bo byli to ludzie, ktorzy musieli szanowac kaczynskiego
        za zycia, aby przyjsc i stac po kilkanascie godzin w kolejce, aby
        oddac mu czesc... wojewodzkiego, olejnik, palikota, niesiolowskiego
        w kolejce na krak przedmiesciu jakos nie widzialem... ale jestem
        jakos przekonany, ze gdyby ktores z nich jakims cudem sie tam
        znalazlo, to pospieszalski dalby im okazje do udzialu w tym
        reportazu...
        • tezas rooboy, to ty sie troche zastanow 05.05.10, 00:05
          Zupelnie co innego oddac hold Kaczynskiemu i Kaczynskiej (tak tak, tej
          czarownicy z szamba jak swego czasu wyrazil sie Rydzk - ciekawe ze jego krytyka
          ze strony prawakow jakos nie spotyka) a co innego wierzyc w spiskowe teorie
          dziejow i bredzic o krwi na rekach obecnego premiera.

Poczytaj sobie ponizej wyboldowany tekst kolesia, ktory byl tez w tlumie.
          Zreszta podobnie jak moja kuzynka, ktora pogladow propagowanych przez
          Pospieszalskiego i spolke nie ma i wg jej relacji bynajmniej one w tlumie
          oczekujacyh nie przewazaly.

Ale w sumie czemu sie dziwie. Wg niektorych jak w Polsce jest sytuacja, calkiem
          w demokracji normalna, ze rozne media krytykuja roznych politykow (jedni
          Prezydenta i PiS, inni premiera i PO) to oczywiscie nie do przyjecia, bo
          prezydenta "sie zaszczuwa". W porzo za to jest powiedzenie ze premier ma "krew
          na rekach" bez zadnych dowodow poza wlasnymi kosmatymi myslami. A z kolei
          krytyka programu w ktorym takie stwierdzenie pada to "Bialorus". Obrazac to nie
          was, ale wy jak najbardziej, co? Bez komentarza.

Dobranoc.
          • rooboy tezas, zawsze zastanawiam sie nad tym co pisze 05.05.10, 00:24
            po pierwsze wyboldowany text to kobieta... po drugie po co
            boldowac??? mysli, ze tylko jej post jest ten jedynie sluszny???
            wszyscy tu mamy opinie i zaden uczestnik/uczestniczka nie nie lepszy
            od drugiego... a skad ta kobieta wie, ze bylo tam tysiace takich jak
            ona??? przewazajaca wiekszosc tych, ktorzy stali w kolejce do trumny
            kaczynskiego chcieli oddac czesc kaczynskiemu, a nie wszystkim
            poleglym... hold wszystkim poleglym byl w sobote, 17/4 na pl
            pilsudskiego... jesli chodzi o zaszczuwanie... mieszkam w kraju,
            ktory jest bardzo mlody na standardy swiatowe, ale demokracje ma
            starsza od polski... mieszkam tu juz dosc dlugo i nigdy nie
            spotkalem sie z personalnymi atakami na glowe mego panstwa, mimo, ze
            widzialem ich juz paru jak rowniez premierow... slyszalem tez w
            polskiej telewizji roznych masci, ze kaczynski byl przestawiany w
            krzywym zwierciadle na potrzeby polityki... ostatni koment... nie
            porownuj cynicznego wysmiewania sie z kaczynskiego przez uznane
            autorytety medialno/polityczne w mass mediach (gw, tvn, wojewodzki,
            olejnik, palikot, etc) do prywatnego zdania zwyklych ludzi
            puszczonego w tvp... czy pospieszalki powiedzial, ze tusk ma krew na
            rekach??? albo bielan lub jacek kurski??? compare apples with
            apples, not apples with oranges...

btw. nie jestem wy, jestem tutaj sam i nikogo nie obrazam...
            • moontag29 Re: tezas, zawsze zastanawiam sie nad tym co pisz 05.05.10, 00:34
              naprawdę uważasz, że wtedy w tej kolejce pod pałacem stali sami zwolennicy
              spiskowych teorii i obwiniający PO, media i Rosję o całe zło? naprawdę nie
              widzisz bazującej na ludzkim współczuciu politycznej tezy, którą stara się
              pokazać ten "filmik"? Głupi czy z policji?
              • i_am_keyser_soze Re: tezas, zawsze zastanawiam sie nad tym co pisz 05.05.10, 00:40
                Problem nie polega na tym kto tam stał, tylko kto chciał z "dziennikarzem"
                Pospieszalskim w ogóle gadać. Osobiście nie zdziwiłoby mnie, że całkiem sporo
                osób znających jego program "Nie warto z tobą Pospieszalski gadać" i mających
                dwie szare komórki na krzyż odmówiłoby mu komentarza dobrze wiedząc, że nic mu
                tak dobrze nie wychodzi jak manipulacja cudzą wypowiedzią i naginanie
                wszystkiego do jedynie słusznej tezy. Tej która pasuje "dziennikarzowi"
                Pospieszalskiemu.
                • rooboy jak sadze gadal z tymi, ktorzy chciel 05.05.10, 00:56
                  z nim gadac... gdyby stal tam palikot i chcial z nim gadac, pewnie
                  dostalby okazje... btw. czy on jeszcze zyje???
                  • i_am_keyser_soze Re: jak sadze gadal z tymi, ktorzy chciel 05.05.10, 01:06
                    Bez wątpienia. Niektórzy wręcz nie potrafili opuścić kadru tak bardzo chcieli z
                    nim gadać, zwłaszcza ci, którzy gadali zgodnie z Pospieszalskiego widzimisię.
                    Czyli moje założenie wygląda na słuszne.

rooboy napisał:

> z nim gadac... gdyby stal tam palikot i chcial z nim gadac, pewnie
                    > dostalby okazje... btw. czy on jeszcze zyje???
                    • rooboy to dobrze, ze sie zgadzamy 05.05.10, 01:24
                      ze ci ktorzy chcieli z nim gadac, dostali te okazje...
                      • i_am_keyser_soze Re: to dobrze, ze sie zgadzamy 05.05.10, 01:28
                        Niczego więcej nie można od Pospieszalskiego wymagać niestety. Mógł zrobić dobry
                        materiał o nastrojach ludzi a zrobił pseudo agitkę podlaną spiskowym sosem. A
                        wszystko dlatego, że nie jest dziennikarzem z którym warto gadać.
                        • rooboy acha, wiec sugerujesz, ze pospieszalski 05.05.10, 01:34
                          _am_keyser_soze napisał:

> Niczego więcej nie można od Pospieszalskiego wymagać niestety.
                          Mógł zrobić dobr
                          > y
                          > materiał o nastrojach ludzi a zrobił pseudo agitkę podlaną
                          spiskowym sosem. A
                          > wszystko dlatego, że nie jest dziennikarzem z którym warto gadać.

jest stronniczy, natomiast indywidua w stylu wojewodzkiego,
                          figurskiego i olejnik to krysztalowi, bezstronni, wspaniali
                          dziennikarze??? get real, keyser...
                          • i_am_keyser_soze Re: acha, wiec sugerujesz, ze pospieszalski 05.05.10, 01:40
                            Patrzę na mój poprzedni koment i nigdzie nie widzę nazwisk Olejnik, Figurskiego
                            czy Wojewódzkiego. Wypowiadam się wyłącznie o Pospieszalskim pod artykułem,
                            który jest jemu poświęcony. Więc jeśli chodzi o get real to zastosuj tę radę do
                            siebie, bo ja nie mam przywidzeń i nie widzę rzeczy, które nie zostały napisane.
                            • rooboy keyser, wyluzuj, to tylko forum... 05.05.10, 01:50
                              twierdzisz z uporem, ze psopieszalski to manipulant, takimi samymi
                              manipulantami, ale w druga strone sa wymienieni przeze mnie
                              osobnicy... oni maja prawo istniec w twoim swiecie, wiec takie samo
                              prawo powinien rowniez miec pospieszalski... what's good for the
                              goose is good for the gander, nieprawdaz??? wiec really, get real,
                              keyser...
                              • i_am_keyser_soze Re: keyser, wyluzuj, to tylko forum... 05.05.10, 02:06
                                Forum jak forum ale osobiście lubię trzymać się meritum dyskusji jak pijany
                                płotu. Moje prawo czyż nie? Nic w moich postach nie ma o Wojewódzkich tego
                                świata, bo dyskutuję tu o Pospieszalskim. Więc nie wciskaj mi co myślę o innych
                                sprawach, bo guzik wiesz na ten temat my dear rooboy. Tu twierdzę, że
                                Pospieszalski dopuścił się manipulacji i marny z niego dziennikarz, bo to
                                dyskusja o Pospieszalskim i takie mam na temat jego i jego wypocin zdanie. Get
                                real yourself.
                                • rooboy zgadzam sie z toba keyser... 05.05.10, 02:17
                                  i_am_keyser_soze napisał:

> Forum jak forum ale osobiście lubię trzymać się meritum dyskusji
                                  jak pijany
                                  > płotu. Moje prawo czyż nie? Nic w moich postach nie ma o
                                  Wojewódzkich tego
                                  > świata, bo dyskutuję tu o Pospieszalskim. Więc nie wciskaj mi co
                                  myślę o innych
                                  > sprawach, bo guzik wiesz na ten temat my dear rooboy. Tu twierdzę,
                                  że
                                  > Pospieszalski dopuścił się manipulacji i marny z niego
                                  dziennikarz, bo to
                                  > dyskusja o Pospieszalskim i takie mam na temat jego i jego wypocin
                                  zdanie. Get
                                  > real yourself.

ze na forum gw nie bedziemy mieli okazji dyskutowac o rzetelnosci
                                  dziennikarskiej ani wojewodzkiego, ani olejnik, bo nie krytykuje sie
                                  swoich politycznych sprzymierzencow na wlasnym forum... co najwyzej
                                  mozna wsadzic jakis maly artykulik, jaka to one jest rzetelna,
                                  nieomylna i bezstronna... ale nie ma co swiata i rzeczywistosci
                                  zaklinac, keyser, olejnik rowniez na tym swiecie istnieje i skoro
                                  uwazasz, ze pospieszalski manipuluje, w podobny sposob (albo jeszcze
                                  bardziej) manipuluje olejnik... skoro jestes taki za rzetelnoscia,
                                  per se, to powinienes krytykowac rownie i olejnik, ale nie, lepiej
                                  miec excuse, ze to nie na temat, wiec jestem trollem, czyz
                                  nie???
                                  • i_am_keyser_soze Re: zgadzam sie z toba keyser... 05.05.10, 02:43
                                    Sorry, ale całkiem niedawno były artykuły poświęcone wybrykom wspomnianych
                                    dziennikarzy. Jak mi się będzie chciało ruszyć cztery litery i podyskutować w
                                    tamtych tematach, to tam sobie ocenię ich rzetelność i skłonność do manipulacji.
                                    Póki co widzę, że kręcisz się w kółko usiłując wcisnąć mi kit, że skoro tamci są
                                    be twoim zdaniem to ja muszę wybaczyć Pospieszalskiemu, że też jest be. Otóż, po
                                    pierwsze: nic nie muszę, po drugie: nie mam zamiaru oceniać czy jesteś trollem.
                                    Specjalistą od wyciągania pochopnych wniosków z nieistniejących komentarzy
                                    jesteś tu ty a nie ja.
                                    • rooboy daj link na te artykuly, keyser... 05.05.10, 02:52
                                      obserwuje gw od jakichs 2 lat i jakos nic nie zauwazylem, ale
                                      przyznaje, ze mogly byc... pospieszalski ma (i powinien miec) w
                                      doopie, czy ty mu wybaczasz, czy nie... ma takie samo prawo istniec
                                      jak i olejnik... zakrzykiwanie pogladow, ktore sa nie po twojej
                                      mysli, to rodem z prl-u, a ja slysze, ze prl to przeszlosc... pig's
                                      arse it is...
                                      • i_am_keyser_soze Re: daj link na te artykuly, keyser... 05.05.10, 03:08
                                        Coś marny ten kaliber rooboy. Kręcisz aż się kurzy - w tym momencie przestałeś
                                        być partnerem w dyskusji, stałeś się nudziarzem, powielającym te same gadki,
                                        które tu czytam od 5 lat w wykonaniu takich jak ty: PRL, cenzura, GW kłamie.
                                        Cienia oryginalności. Robisz dokładnie to co zarzucasz innym - Pospieszalski ma
                                        prawo głosić co mu się żywnie podoba (zauważ, że nie zabraniam mu nigdzie głosić
                                        takich poglądów), ja natomiast nie mam prawa skrytykować tego co on głosi ani
                                        sposobu w jaki to robi, bo wtedy jedzie ode mnie PRL-em. Obrońca wolności my ass.
                                        • rooboy bulltish, keyser... 05.05.10, 03:24
                                          ty go krytykujesz, bo nie podoba ci sie to, co w filmie powiedzial,
                                          nie masz zadnego dowodu na jego manipulacje, a jedynie
                                          podejrzenia... udajesz jednak prawdziwego, tolerancyjnego demokrate,
                                          wiec udajesz, ze nie krytykujesz mysli jego przekazu, a jedynie
                                          fakt, ze ta mysl nie jest prawdziwa, bo zostala zmanipulowana... daj
                                          mi jakis dowod na te manipulacje, man...
                                          • borow4 od kiedy naziste martwi jakosc demokracji? 05.05.10, 07:04
                                            • von_seydlitz Tyrania "jasnogrodu", czuć iinaczej nie wolno 05.05.10, 07:08
                                              Jeśli jesteś cierpiącym w obliczu wydarzeń patriotą to niedobrze....
                                              • von_seydlitz REM cenzuruje uczucia? 05.05.10, 07:08
                                                Widocznie tak...
                                                • dramateusz Pisuary to jednak IQ < 75... Trzeba byc durniem... 05.05.10, 11:26
                                                  Jakim półgłówkiem trzeba byc, bynie rozumiec, ze manipulacja z patriotyzmem nie
                                                  ma nic wspólnego... Ze pospieszalski to kawał zdeformowanego owada
                                                  telewizyjnego, którego rolą nadana mu przez pis i tvpis jest urabianie durnych
                                                  mas (idąc za Kurskim: ciemny naród wszystko kupi - znaczy, ze Ci co kupują pis,
                                                  są ciemni - logiczne) i robienie im wody z mózgu.

JJak widac - ciemnogród kupuje każde g.wno zawinięte w papierek...
                                                  • katecheta Pan Pospieszalski zachował się tak jak brukowiec 05.05.10, 11:45
                                                    to znaczy pokazał rozpacz, złość i gniew w miejscu gdzie nie można było się niczego innego spodziewać. A teraz do moherowych katolików: kochani, nie ma się co złościć, wściekać i pienić bo przecież TO SAM BÓG TAK CHCIAŁ I TERAZ NALEŻY SIĘ CIESZYĆ ŻE NAJLEPSI POSZLI JUŻ DO NIEBA :-)))))
                                              • prepremier Tw. Pospieszalski zawsze do dyspozycji Tow. Jarosł 05.05.10, 07:47
                                                awa.
                                          • 3henryk Re: bulltish, keyser... 05.05.10, 10:04
                                            rooboy napisał:

> ty go krytykujesz, bo nie podoba ci sie to, co w filmie powiedzial,
                                            > nie masz zadnego dowodu na jego manipulacje, a jedynie
                                            > podejrzenia... udajesz jednak prawdziwego, tolerancyjnego demokrate,
                                            > wiec udajesz, ze nie krytykujesz mysli jego przekazu, a jedynie
                                            > fakt, ze ta mysl nie jest prawdziwa, bo zostala zmanipulowana... daj
                                            > mi jakis dowod na te manipulacje, man...

Spieprzaj dziadu.
                                            • rooboy Re: bulltish, keyser... 05.05.10, 10:33
                                              forum.gazeta.pl/forum/w,902,110975874,110988506,a_ty_z_pisu_ponoc_to_pisowski_zwrot_.html?wv.x=2
                                              • 3henryk Re: bulltish, keyser... 05.05.10, 10:37
                                                rooboy napisał:

> forum.gazeta.pl/forum/w,902,110975874,110988506,a_ty_z_pisu_ponoc_to_pisowski_zwrot_.html?wv.x=2

Spieprzaj pisowskie ścierwo.
                                        • krzych.korab Pospieszalski = demokracja to jak więzienie=wolnoś 05.05.10, 06:11
                                          Dla chleba zrobi każdą najgorszą rzecz.
                                          • 3henryk Re: Pospieszalski = demokracja to jak więzienie=w 05.05.10, 10:11
                                            krzych.korab napisał:

> Dla chleba zrobi każdą najgorszą rzecz.

W zeszłym roku na święta Bożego Narodzenia reklamował swoją kapelę rodzinną, w
                                            TVP. Jestem przeświadczony, że nie zapłacił za nią ani grosza. Taki z niego
                                            PATRYJOTA.
                                    • kocis1 Co ty tu synku pieprzysz ... 05.05.10, 07:50
                                      jakie artykuły. Chyba Ci sie zdaje ze masz przed soba idiotów.
                                • saniba Re: keyser, wyluzuj, to tylko forum... 05.05.10, 09:36
                                  Niestety do tego gostka i tak nie dociera treść tego co napisałeś. Cóż,
                                  niektórzy mają spore problemy ze zrozumieniem przeczytanych zdań. Pozdrawiam.
                              • michr Re: keyser, wyluzuj, to tylko forum... 05.05.10, 04:08
                                Osoby które wymieniasz pracują w prywatnej telewizji. Pospieszalski żyje
                                z mojego abonamentu i nie ma takiego prawa
                                • rooboy o jakim prawie mowisz, michr??? 05.05.10, 04:26
                                  o prawie do manipulacji??? do manipulacji nikt nie powinien miec
                                  prawa, a jednak prywatni manipuluja bez skrupulow, nikt ich sie nie
                                  czepia, a do pospieszalskiego i owszem...

btw. placisz abonament?
                                  • krzych.korab Czyli potwierdzasz ża pospieszalski manipuluje. 05.05.10, 06:13
                                    • rooboy daj mi dowod jego winy i potwierdze... 05.05.10, 06:25
                                      forum.gazeta.pl/forum/w,902,110975874,110979509,i_tu_sie_wlasnie_roznimy_moontag_.html
                                      • oneflesh Re: daj mi dowod jego winy i potwierdze... 05.05.10, 09:53
                                        to proste. Arytkół był jednostronny i nie pokazywał przekroju
                                        społeczeństwa. To tak jakby pytać się o pracę policji aresztowanych
                                        i osadzonych - następnie to dać na antenę jako nastroje społeczne w
                                        stosunku do policjantów
                                        • rooboy 1flesh, przeczytaj caly watek i dopiero pisz... 05.05.10, 10:29
                                          oneflesh napisał:

> to proste. Arytkół był jednostronny i nie pokazywał przekroju
                                          > społeczeństwa. To tak jakby pytać się o pracę policji
                                          aresztowanych
                                          > i osadzonych - następnie to dać na antenę jako nastroje społeczne
                                          w
                                          > stosunku do policjantów

przeciez pospieszalski sie nie kryje z faktem, ze reportaz jest
                                          zrobiony przed palacem namiestnikowskim, a wiec wsrod zwolennikow
                                          kaczynskiego.... nikt nie neguje faktu, ze gdyby to zrobil na
                                          bazarze rozyckiego, to wydzwiek programy bylby inny...
                                          • oneflesh Re: 1flesh, przeczytaj caly watek i dopiero pisz. 05.05.10, 12:06
                                            Rozumię co chcesz przekazać ale jest nie dopuszczalne aby publicznie
                                            pokazywać zdania osób, które oskarżają inne osoby i to publiczne jak
                                            Tusk czy Putin o to że zabiły Kaczyńskiego. To jest rozróba a nie
                                            reportaż. Skoro jest taka wolność słowa to może ja sobie zrobie
                                            reportaż jaki to Kaczyński był marnym prezydentem i podnóżkiem
                                            bliźnika - też dobiorę odpowiednio rozmówców.
                                            Takie coś nie ma prawa być puszczone w publicznej.
                                  • 3henryk Re: o jakim prawie mowisz, michr??? 05.05.10, 10:14
                                    rooboy napisał:

> o prawie do manipulacji??? do manipulacji nikt nie powinien miec
                                    > prawa, a jednak prywatni manipuluja bez skrupulow, nikt ich sie nie
                                    > czepia, a do pospieszalskiego i owszem...
                                    >
                                    > btw. placisz abonament?

Jesteś psychopatą . Spieprzaj dziadu.
                                    • rooboy a ty z pisu??? ponoc to pisowski zwrot... 05.05.10, 10:31
                                      3henryk napisał:

> rooboy napisał:
                                      >
                                      > > o prawie do manipulacji??? do manipulacji nikt nie powinien miec
                                      > > prawa, a jednak prywatni manipuluja bez skrupulow, nikt ich sie
                                      nie
                                      > > czepia, a do pospieszalskiego i owszem...
                                      > >
                                      > > btw. placisz abonament?
                                      >
                                      > Jesteś psychopatą . Spieprzaj dziadu.
                            • 3henryk Re: acha, wiec sugerujesz, ze pospieszalski 05.05.10, 10:00
                              i_am_keyser_soze napisał:

> Patrzę na mój poprzedni koment i nigdzie nie widzę nazwisk Olejnik, Figurskiego
                              > czy Wojewódzkiego. Wypowiadam się wyłącznie o Pospieszalskim pod artykułem,
                              > który jest jemu poświęcony. Więc jeśli chodzi o get real to zastosuj tę radę do
                              > siebie, bo ja nie mam przywidzeń i nie widzę rzeczy, które nie zostały napisane
                              > .
                              To psychopata, więc ma przywidzenia.
                      • 3henryk Re: to dobrze, ze sie zgadzamy 05.05.10, 09:57

rooboy napisał:

> ze ci ktorzy chcieli z nim gadac, dostali te okazje...

szmaciarz szmaciarza popiera.
                    • frankyy pospieszalski i demokracja - buhha haaa! 05.05.10, 02:06
                      jego ideałem jest katolicka jednomyślność w stylu inkwizycji. Tak wielu kolegów
                      z Episkopatu też o tym marzy, wtedy nikt by nie pisnął słówkiem na temat ich
                      figli z ministrantami i klerykami .
                  • kaziozbawiciel Re: jak sadze gadal z tymi, ktorzy chciel 05.05.10, 07:24
                    rooboy napisał:

> z nim gadac... gdyby stal tam palikot i chcial z nim gadac, pewnie
                    > dostalby okazje... btw. czy on jeszcze zyje???

Porównujesz Pospieszalskiego do Palikota? He he.... Pospieszalski
                    nadaje się do osiedlowej telewizji, Palikot zjada takiego misia na
                    śniadanie.
                    • kocis1 Jak on taki niegrożny 05.05.10, 07:55
                      to skąd ta rozpaczliwa męka GW-ien na jego temat ? czyzby STRACH o wynik wyborów ?
                      • 3henryk Re: Jak on taki niegrożny 05.05.10, 10:18
                        kocis1 napisał:

> to skąd ta rozpaczliwa męka GW-ien na jego temat ? czyzby STRACH o wynik wyboró
                        > w ?

Chodzi o prawdę ,śmieciu manipulowany przez talibów takich jak pospieszny.
                  • saniba Re: jak sadze gadal z tymi, ktorzy chciel 05.05.10, 09:32
                    Gdyby stał tam Palikot i nawet się wypowiedział, to albo w tym pożal się Boże
                    reportażyku zostałby odsądzony od czci (dla prezydenckiej pary) i wiary, albo
                    jego wypowiedź nie zostałaby po prostu wyemitowana. Tyle w temacie.
              • rooboy czytaj ze zrozumieniem, moontag... 05.05.10, 00:43
                napisalem (chyba ze 2-3 razy), ze stali tam ludzie, ktorzy szanowali
                kaczynskiego,a nie zwolennicy teorii spiskowych... choc jesli chodzi
                o trwajace dochodzenie, to jak dotad zadnych rozsadnych odpowiedzi,
                tylko krecenie, misinformacja i coraz wiecej pytan...
                • moontag29 Re: czytaj ze zrozumieniem, moontag... 05.05.10, 01:04
                  Ty chyba mówisz o innym filmie... bo ja o tym, gdzie usłyszałem TYLKO JEDNĄ
                  wersje polityczną, gdzie usłyszałem głosy oskarżające obce państwo o zamach,
                  mówiące o krwi na rękach rządzących...jeśli tak się wyraża według Ciebie
                  szacunek do kogokolwiek to ja na to nie mam lekarstwa. Tak naprawdę usłyszeć na
                  chodniku można różne rzeczy, można je też nagrać i odpowiednio i tendencyjnie
                  wybrać te odpowiadające z góry założonej tezie i przedstawić je jako "obudzony
                  głos ludu" tylko, że to wtedy nie ma nic wspólnego ani z prawdą (wyjdź na ulicę
                  jakiegoś polskiego miasta i zrób sondę) ani z dziennikarstwem i nie powinno
                  zostać puszczone w telewizji, bądź co bądź publicznej. Winnymi są Ci, którzy
                  zdecydowali żeby tą agitkę wyborczą puścić, na Pośpieszalskiego i Stankiewicz
                  spuśćmy zasłonę milczenia - to tylko nawiedzeni pomyleńcy, których ktoś dopuścił
                  do mikrofonu, naturalne skutki uboczne demokracji.
                  • rooboy i w tym caly szpil, moontag... 05.05.10, 01:31
                    pospieszalski zrobil sonde w kolejce do trumny tragicznie zmarlego
                    prezydenta, a nie na ulicy... dam ci przyklad: stoja ludzie w
                    kolejce po bilety na np. coldplay albo inne u2... podchodzi do nich
                    dziennikarz i robi sonde... czy ktos ze stojacych powie, ze nie lubi
                    coldplay??? raczej nie, bo by tam nie stal... wyjdz jednak na ulice
                    i opinie nt coldplay beda juz zdecydowanie bardziej zroznicowane...
                    czy sonda z kolejki na coldplay nie powinna byc puszczona w tvp???
                    if not, why not???

btw. demokracje nalezy akceptowac wlacznie z
                    pospieszalskim, "nawiedzonym pomylencem i naturalnym skutkiem
                    ubocznym demokracji", inaczej to nie jest demokracja, a zaczyna sie
                    totalitaryzm...
                    • moontag29 Re: i w tym caly szpil, moontag... 05.05.10, 01:52
                      no toż właśnie napisałem, że rozumiem, iż demokracja ma również skutki uboczne w
                      postaci ludzi pokroju Pośpieszalskiego, że trzeba z tym żyć, natomiast to
                      rządzący i decydujący o programie tv powninni dbać o to, żeby demokracja nie
                      stała się jednym wielkim skutkiem ubocznym bo wtedy właśnie grozi nam
                      totalitaryzm. I dlatego Ci wszyscy inaczej myślący niż ludzie WYBRANI przez
                      ekipę Pośpieszlaskiego mają prawo i obowiązek wyrażać swój głos i sprzeciw.
                      a porównanie politycznego żerowania na śmierci do ludzi uwielbiający
                      bezjkrytycznie swój zespół przed koncertem traktuje jako efekt późnej nocy i
                      braku argumentów...
                      Zakończę tak samo jak zacząłem: naprawdę uważasz, że pod pałacem prezydenckim
                      nie było ludzi wyrażających swój żal w sposób nie atakujący rząd, media i Rosję?
                      że inni bali się podejść? to chyba rzetelny dziennikarz szukający prawdziwego
                      głosu ludu powinien bardziej poszukać, nie sądzisz?
                      • rooboy czy sugerujesz, ze pospieszalski wycial 05.05.10, 02:05
                        niepasujace mu wypowiedzi??? czy tez moze nie spytal "wlasciwych"
                        osob??? albo nie dal komus szansy wypowiedziec sie??? masz na to
                        jakies dowody???

z kolejka na coldplay nie przesadzaj... ludzie stojacy w kolejce do
                        trumny nie byli tam dla "politycznego zerowania" jak to okreslasz, a
                        z szacunku (wielu byc moze z bezkrytycznego szacunku, milosci lub
                        uwielbienia) dla zmarlego prezydenta)... podobnie jak kolekowicze na
                        coldplay... wiec przyklad jest jak najbardziej na miejscu... btw. u
                        mnie dzien wlasnie sie zaczyna i spalem dobrze...
                        • moontag29 Re: czy sugerujesz, ze pospieszalski wycial 05.05.10, 03:11
                          te Twoje pytania są wręcz śmieszne. Przecież to oczywiste, że program był
                          zmanipulowany i wypowiedzi zostały dobrane. Dowód przeprowadź sobie sam robiąc
                          chodnikową sondę po jakimś polskim mieście. Chyba nie muszę Ci przypominać, że
                          podstawową zasadą rzetelnego dziennikarstwa jest obiektywne przedstawienie
                          sprawy z różnych stron i przedstawienie różnych racji. Zresztą ty dobrze wiesz,
                          że tak było, co udowadniasz gdy zarzucasz w innych postach nierzetelność Olejnik
                          i Wojewódzkiemu, przekonując, że są równie nierzetelni więc traktujmy się
                          poważnie i nie udawajmy oburzenia tam gdzie mamy do czynienia z faktami z
                          którymi nie wygra żadna sofistyka.
                          a politycznym żerowaniem nazywam zmanipulowaną propagandową agitkę w telewizji
                          przedstawiającą określoną część środowiska jako tzw. "głos ludu" a nie takie czy
                          inne, mniej lub bardzie niemądre wypowiedzi ludzi, które zawsze można spotkać na
                          ulicy. I szkoda, że muszę po raz kolejny Ci to pisać żeby wyjaśnić, może warto
                          byłoby jednak uważniej czytać posty na które się odpowiadasz...?
                          a tak na koniec zastanawiam się czy może mieszkając daleko od kraju masz
                          odpowiednie rozeznanie o sytuacji w polskim społeczeństwie...
                          ale to już nie temat na publiczne forum.
                          mimo wszystko życzę jednak powrotu do rzeczywistości.
                          • rooboy na jakiej podstawie jest to oczywiste??? 05.05.10, 03:20
                            byla to wybrana grupa ludzi, szanujacych kaczynskiego, a nie ulica o
                            pelnym przekroju spoleczenstwa... juz to przeciez pisalem, uwazasz,
                            ze nie czytam uwaznie twoich postow, a jak ty z moimi??? jak pojde
                            na anfield road to kazdy bedzie za liverpoolem, ale jak stane na
                            oxford street w londynie to bedzie mix klubow londynskich,
                            pozalondynskich oraz zagranicznych, np. turysta hiszpanski bedzie za
                            realem albo valencia...

wojewodzki i olejnik tez mieli szanse stanac w kolejce do trumny,
                            byc moze tez mieliby szanse sie wypowiedziec, ale ich tam nie
                            bylo.... pospieszalski ma racje, jest nagonka na jego film ze
                            strony "authorities", bo opisal odczucia pewnej grupy ludzi, ktorzy
                            nie lubia rzadu... kazdy rzad wie, ze jakakolwiek krytyke nalezy
                            zdusic w zarodku, aby sie nie rozrosla... co niniejszym czyni...
                            • moontag29 Re: na jakiej podstawie jest to oczywiste??? 05.05.10, 04:07
                              na tej podstawie, że żyję w tym kraju, codziennie spotykam się ze zwykłymi
                              polakami i tak jak wiem, że istnieje pewna grupa ludzi pokazana w filmie, tak
                              wiem też, że to z pewnością nie jest większość, że to nie jest głos ludu jak w
                              sposób kłamliwy i z teza polityczną próbowali pokazać twórcy filmu.
                              Uporczywe sprowadzanie przez ciebie problemu do tego kogo i gdzie się zapyta,
                              dając za przykład fanów zespołów muzycznych bądź sportowych jest po prostu
                              żenujące i uwłacza wszystkim tym którzy stali pod pałacem prezydenckim ale bez
                              znaczka polski walczącej, bez bzdurnych teorii i patrzenia na tą tragedię przez
                              pryzmat swych poglądów politycznych.
                              a swoja drogą czyżbyś uważał,że nieobecność w tej słynnej kolejce do trumien
                              świadczy o czymkolwiek...? ja nie byłem i nie tylko z powodu miejsca
                              zamieszkania, po prostu wolałem to przeżywać inaczej, po swojemu, czy to czyni
                              mnie lub kogokolwiek gorszym patriotą od tych w kolejce?
                              a może powinienem się przyłączyć do chóru tych, dla których poprzez tragiczną
                              śmierć L. Kaczyński stał się lepszym prezydentem niż był za życia? nie zrobię
                              tak ale to nie znaczy, że dam sobie zawłaszczyć zwykły ludzki smutek i żal i
                              pozwolę się ponieść swoistemu szantażowi emocjonalnemu, zmuszającemu wszystkich
                              do przeżywania żałoby w określony, bardzo egzaltowany i pretensjonalny sposób.
                              • rooboy i tu sie wlasnie roznimy, moontag... 05.05.10, 04:40
                                ja uwazam, ze wiekszosc ludzi, ktorzy tam byli, i to duza wiekszosc
                                miala wlasnie takie odczucia jak te pokazane przez
                                pospieszalskiego... moje przyklady nie sa bynajmniej zenujace...
                                ludzie, ktorzy tam byli, szanowali kaczynskiego za zycia, a nie
                                tylko plakali po nim po jego smierci, jak to posrednio robily
                                olejnik z kwasniewska... wiele osob przyjechalo z bardzo daleka, aby
                                oddac mu szacunek, a nawet hold... jesli zas chodzi o manipulacje to
                                pytam tu na tym forum po raz kolejny... gdzie jest dowod na
                                manipulacje??? ludzie, ktorzy z nim rozmawiali, a nie zostali
                                umieszczeni na filmie??? ludzie, ktorzy chcieli z nim gadac, a on im
                                odmowil??? ludzie, ktorych wymowiedzi zostaly odpowiednio
                                zmodyfikowane??? nie wystarczy oprzec sie na statystykach pogladow
                                politycznych spoleczenstwa, aby twierdzic, ze pospieszalski
                                zmanipulowal... pewnie znasz takie powiedzenie: there are lies, damn
                                lies and statistics...

ostatni koment: slysze, ze polska jest wolnym i demokratycznym
                                krajem... w takich krajach you're innocent until proven guilty...
                                dowiedz wine pospieszalskiego i oddam ci caly honor...
                                • mus-zek0 Re: i tu sie wlasnie roznimy, moontag... 05.05.10, 07:06
                                  Obejrzyj chociażby jeden jego program,będziesz miał odpowiedź.
                                • borow4 nie ma co dowodzic winy naziscie - bo bedziemy mie 05.05.10, 07:06
                                  mieli powtorke z 1933 w Niemczech zanim sie obejrzymy
                                • moontag29 Re: i tu sie wlasnie roznimy, moontag... 05.05.10, 14:09
                                  a na jakiej podstawie sądzisz, że większość ludzi, którzy byli pod pałacem miała
                                  właśnie takie odczucia jak pokazane w filmie? byłeś tam, rozmawiałeś ze
                                  wszystkimi? a może na dobrą wiarę przyjmujesz, że film jest tego dowodem? Skoro
                                  pytasz o dowód "przeciw" to ja się pytam o dowód "za", choćby po to żeby Ci
                                  narysować jak dwulatkowi bezsens takich pytań o dowód, wystarczy zdrowy rozsądek
                                  żeby wiedzieć, że film zakłamywał rzeczywistość w sposób ordynarny. A jeśli ty
                                  oceniasz odczucia społeczne po tego typu filmach i ogólnie po wiadomościach
                                  internetowo-telewizyjnych z Polski to chyba nie mogę się dziwić Twojemu
                                  skrzywieniu i mogę tylko polecić przyjazd do kraju i przejście się wśród
                                  zwykłych ludzi.
                                  Skrzywieniu polegającym również na tym, że odmawiasz szczerości żalu i smutku
                                  tym wszystkim, którzy krytykowali L. Kaczyńskiego jako prezydenta za życia,
                                  podając przykłady Olejnik i Kwaśniewskiej. Już pomijając fakt, że obie
                                  rozczuliły się na antenie mówiąc o córce pary prezydenckiej to przede wszystkim
                                  strasznie mnie irytuje, że najwyraźniej odmawiasz wszystkim, którym nie podobała
                                  się prezydentura Kaczyńskiego prawo do smutku, żalu i żałoby przeżywanej na swój
                                  osobisty sposób...to pachnie myśleniem totalitarnym.
                                  i na koniec: mówiąc, że to jaki wyjdzie wydźwięk filmu zależy od tego gdzie i
                                  wśród jakich ludzi się zrobi taki film przyznajesz, że solidarni 2010 był
                                  manipulacją.
                            • bogda35 Re: na jakiej podstawie jest to oczywiste??? 05.05.10, 09:13
                              rooboy napisał:

> byla to wybrana grupa ludzi, szanujacych kaczynskiego, a nie ulica o
                              > pelnym przekroju spoleczenstwa... juz to przeciez pisalem, uwazasz,
                              > ze nie czytam uwaznie twoich postow, a jak ty z moimi??? jak pojde
                              > na anfield road to kazdy bedzie za liverpoolem, ale jak stane na
                              > oxford street w londynie to bedzie mix klubow londynskich,
                              > pozalondynskich oraz zagranicznych, np. turysta hiszpanski bedzie za
                              > realem albo valencia...
                              >
                              > wojewodzki i olejnik tez mieli szanse stanac w kolejce do trumny,
                              > byc moze tez mieliby szanse sie wypowiedziec, ale ich tam nie
                              > bylo.... pospieszalski ma racje, jest nagonka na jego film ze
                              > strony "authorities", bo opisal odczucia pewnej grupy ludzi, ktorzy
                              > nie lubia rzadu... kazdy rzad wie, ze jakakolwiek krytyke nalezy
                              > zdusic w zarodku, aby sie nie rozrosla... co niniejszym czyni...
                              gdzie jest tłumienie krytyki przez rząd ? nie wiem czy jest symbolem demokracji
                              obrzucanie błotem i wyzwiskami premiera,bezpośrednie oskarżanie go zamach czy
                              mowa o krwi na rękach- a czynia to bez skrupułów media kościelne i prawicowi(?)
                              dziennikarze- tylko po to żeby nabijac głosy PiS-owi.Szkoda czasu na dialog
                              oparty o argumenty - waszym celem jest tylko kłamstwo i oszczerstwo.Narazie
                              Rada Etyki nie ma nic wspólnego z rzadem - ale dla was to nie ważne - ważne że
                              możecie pluc dalej i udawac pokrzywdzona niewinnośc.
                • thor.g po 1 05.05.10, 09:06
                  Stali tam ludzie którzy chcieli oddać hołd parze prezydenckiej, to kim była ta
                  para to juz naprawdę sprawa drugorzędna. Zresztą skoro nie ma Cie w kraju od
                  wielu lat , wypowiadanie sie w tych kwestiach jest chyba mało poważne :)
                  • mus-zek0 Re: po 1 05.05.10, 09:19
                    thor.g napisał:

> Stali tam ludzie którzy chcieli oddać hołd parze prezydenckiej, to kim była ta
                    > para to juz naprawdę sprawa drugorzędna. Zresztą skoro nie ma Cie w kraju od
                    > wielu lat , wypowiadanie sie w tych kwestiach jest chyba mało poważne :)
                    Czyli,że nie wszyscy mają prawo głosu,a jeżeli tak,to kto ma o tym
                    decydować,może Ty?
                    • thor.g Re: po 1 05.05.10, 12:01
                      Zidiociały paranoiku, bo nie wiem jak CIe nazwać inaczej :D przeczytaj co
                      napisałem, czy gdziekolwiek napisałem ze gość nie ma prawa do głosu ? Niech gada
                      co chce, tak samo niech bierze poprawkę na to ze jest oceniany przez pryzmat
                      uciekiniera. Sam chyba gdzieś wyżej pisał "moj prezydent/premier" w odniesieniu
                      do kraju w którym przebywa a nie do Polski. No to sorry, ale retoryka mówi sama
                      za siebie :)
            • derfflinger1918 Czemu sie zajmujesz Pospieszalskim ?? 05.05.10, 00:36
              "mieszkam w kraju, ktory jest bardzo mlody na standardy swiatowe, ale demokracje
              ma starsza od polski [...] nigdy nie spotkalem sie z personalnymi atakami na
              glowe mego panstwa"

Czemu nie będąc Polakiem zajmujesz stanowisko w tej sprawie ??

Pytam bez złośliwości...
              • rooboy jestem rowniez polakiem... 05.05.10, 00:45
                mam w polsce rodzine oraz inwestycje, wiec interesuje sie polska, a
                nie pospieszalskim...
            • kreskaw Re: tezas, zawsze zastanawiam sie nad tym co pisz 05.05.10, 02:53
              mowi sie apples to apples, poza tym "compare to" - to jest zwrot.
              Jak chcesz sie pochwalic angielskim, to najpierw sprawdz w slowniku.
              • rooboy kreska, wyluzuj... there are many ways 05.05.10, 03:12
                to skin a cat...

"comparing apples with apples" is a legitimate english phrase and
                i'm sorry that, to date, it hasn't registered on your radar...

www.appleswithapples.org/

btw. ja sie angielskim nie chwale, bo nie mam takiej potrzeby,
                czasami uzywam, bo jest mi latwiej lub chce, aby ktos to przeczytal
                i moze sie czegos nauczyl... ale ty, jesli chcesz krytykowac, zawsze
                lepiej sprawdz, czy napewno masz racje, bo inaczej wychodzisz na...
                no wlasnie, na kogo???
                • borow4 o Boze nauczyciel sie znalazl - jeszcze jeden 05.05.10, 07:08
                  • rooboy nie wzywaj imienia pana boga swego nadaremno... 05.05.10, 07:14
                    • derfflinger1918 "Boga" w języku polskim pisze się z dużej litery.. 05.05.10, 08:58
                      "nauczycielu"... :))

medice, cura te ipsum
                      • saniba Re: "Boga" w języku polskim pisze się z dużej lit 05.05.10, 09:52
                        Nazwę kraju i jego mieszkańców przynajmniej w formie rzeczownika także. Polska i
                        Polacy!!!
                        • rooboy tak, saniba, to takie typowo polskie... 05.05.10, 09:57
                          Saniba napisała:

> Nazwę kraju i jego mieszkańców przynajmniej w formie rzeczownika
                          także. Polska
                          > i
                          > Polacy!!!

czepianie sie malo znaczacych szczegolow, a w miedzyczasie
                          globalisci wam caly kraj za bezcen kupili.... zauwazyles/las to???
                          • 3henryk Re: tak, saniba, to takie typowo polskie... 05.05.10, 10:35
                            rooboy napisał:

> Saniba napisała:
                            >
                            > > Nazwę kraju i jego mieszkańców przynajmniej w formie rzeczownika
                            > także. Polska
                            > > i
                            > > Polacy!!!
                            >
                            >
                            > czepianie sie malo znaczacych szczegolow, a w miedzyczasie
                            > globalisci wam caly kraj za bezcen kupili.... zauwazyles/las to???

Od szczegółów doszli do faszyzmu.
                          • saniba Re: tak, saniba, to takie typowo polskie... 05.05.10, 11:11
                            Jeżeli poprawne pisanie nazwy kraju i rodaków z dużej litery jest czepianiem, to
                            Twój problem. Dla mnie jest wyrazem szacunku dla ojczyzny i jej mieszkańców
                            (niezależnie od poglądów). Sorry, ale typ taki jak ja już tak ma.
                    • 3henryk Re: nie wzywaj imienia pana boga swego nadaremno. 05.05.10, 10:32
                      Uczył Marcin Marcina ...
                • thor.g Re: kreska, wyluzuj... there are many ways 05.05.10, 09:04
                  Lajkłajz ...

Jak juz chcesz pisać ze jesteś Polakiem to pisz po polsku. Ty/Tobie i tym
                  podobne z wielkiej litery.

Straszny z Ciebie filozof. Ale siedzisz jak piszesz od wielu lat poza ojczyzną.
                  Dla mnie jesteś szczurem który uciekł i obecnie nie masz zadnego prawa
                  wypowiadać się / decydować o Polsce!

Znaczy gadać to sobie możesz, ale kto Cie bedzie traktował poważnie :)
                  • rooboy u 4 1, bo odpisujesz... 05.05.10, 09:48
                    thor.g napisał:

> Lajkłajz ...
                    >
                    > Jak juz chcesz pisać ze jesteś Polakiem to pisz po polsku.
                    Ty/Tobie i tym
                    > podobne z wielkiej litery.
                    >
                    > Straszny z Ciebie filozof. Ale siedzisz jak piszesz od wielu lat
                    poza ojczyzną.
                    > Dla mnie jesteś szczurem który uciekł i obecnie nie masz zadnego
                    prawa
                    > wypowiadać się / decydować o Polsce!
                    >
                    > Znaczy gadać to sobie możesz, ale kto Cie bedzie traktował
                    poważnie :)
                    • thor.g Re: u 4 1, bo odpisujesz... 05.05.10, 12:18
                      Dalsze popisy... z cytatów angielskiego przysłowiotwórstwa przechodzisz widzę na
                      uliczny slang cyfrowy dla pięciolatków (patrz Andżelika z włatcóf móch...).
                      "Dżizas" i jak Cie traktować poważnie ;D
                • 3henryk Re: kreska, wyluzuj... there are many ways 05.05.10, 10:31
                  rooboy napisał:

> to skin a cat...
                  >
                  > "comparing apples with apples" is a legitimate english phrase and
                  > i'm sorry that, to date, it hasn't registered on your radar...
                  >
                  > www.appleswithapples.org/
                  >
                  > btw. ja sie angielskim nie chwale, bo nie mam takiej potrzeby,
                  > czasami uzywam, bo jest mi latwiej lub chce, aby ktos to przeczytal
                  > i moze sie czegos nauczyl... ale ty, jesli chcesz krytykowac, zawsze
                  > lepiej sprawdz, czy napewno masz racje, bo inaczej wychodzisz na...
                  > no wlasnie, na kogo???

Uczył Marcin Marcina, a sam głupi jak świnia
                  • rooboy zapomniales udowodnic, heniu... 05.05.10, 10:34
                    3henryk napisał:

> rooboy napisał:
                    >
                    > > to skin a cat...
                    > >
                    > > "comparing apples with apples" is a legitimate english phrase
                    and
                    > > i'm sorry that, to date, it hasn't registered on your radar...
                    > >
                    > > www.appleswithapples.org/
                    > >
                    > > btw. ja sie angielskim nie chwale, bo nie mam takiej potrzeby,
                    > > czasami uzywam, bo jest mi latwiej lub chce, aby ktos to
                    przeczytal
                    > > i moze sie czegos nauczyl... ale ty, jesli chcesz krytykowac,
                    zawsze
                    > > lepiej sprawdz, czy napewno masz racje, bo inaczej wychodzisz
                    na...
                    > > no wlasnie, na kogo???
                    >
                    >
                    > Uczył Marcin Marcina, a sam głupi jak świnia
          • kaziozbawiciel Re: rooboy, to ty sie troche zastanow 05.05.10, 07:19
            tezas napisała:

> Zupelnie co innego oddac hold Kaczynskiemu i Kaczynskiej (tak tak,
            tej
            > czarownicy z szamba jak swego czasu wyrazil sie Rydzk - ciekawe ze
            jego krytyka
            > ze strony prawakow jakos nie spotyka) a co innego wierzyc w
            spiskowe teorie
            > dziejow i bredzic o krwi na rekach obecnego premiera.
            >
            > Poczytaj sobie ponizej wyboldowany tekst kolesia, ktory byl tez w
            tlumie.
            > Zreszta podobnie jak moja kuzynka, ktora pogladow propagowanych
            przez
            > Pospieszalskiego i spolke nie ma i wg jej relacji bynajmniej one w
            tlumie
            > oczekujacyh nie przewazaly.
            >
            > Ale w sumie czemu sie dziwie. Wg niektorych jak w Polsce jest
            sytuacja, calkiem
            > w demokracji normalna, ze rozne media krytykuja roznych politykow
            (jedni
            > Prezydenta i PiS, inni premiera i PO) to oczywiscie nie do
            przyjecia, bo
            > prezydenta "sie zaszczuwa". W porzo za to jest powiedzenie ze
            premier ma "krew
            > na rekach" bez zadnych dowodow poza wlasnymi kosmatymi myslami. A
            z kolei
            > krytyka programu w ktorym takie stwierdzenie pada to "Bialorus".
            Obrazac to nie
            > was, ale wy jak najbardziej, co? Bez komentarza.
            >
            > Dobranoc.

he he... a prezydent nie zaszczuwał ;)
        • greg0.75 Re: tezas, gdybys sie nad tym troche zastanowil/a 05.05.10, 07:22
          Jasne, jasne - sam się zastanawiam jakim cudem nie trafili (czystym przypadkiem rzecz jasna) na Cugier-Kotkę...
        • kocis1 Mylisz się kolego 05.05.10, 07:42
          pani Olejnik usilowala stanąć w warszawskiej kolejce, ...ludzie wyniesli ja z
          niej na butach... szkoda zes tego nie widział
          • mus-zek0 Re: Mylisz się kolego 05.05.10, 08:00
            kocis1 napisał:

> pani Olejnik usilowala stanąć w warszawskiej kolejce, ...ludzie wyniesli ja z
            > niej na butach... szkoda zes tego nie widział
            Bo to Polska właśnie,i jej kwiat.
            • rooboy prosty polski lud nie lubi obludy, muszek... 05.05.10, 08:20
              mus-zek0 napisał:

> kocis1 napisał:
              >
              > > pani Olejnik usilowala stanąć w warszawskiej kolejce, ...ludzie
              wyniesli
              > ja z
              > > niej na butach... szkoda zes tego nie widział
              > Bo to Polska właśnie,i jej kwiat.

ani hipokryzji...
              • mus-zek0 Re: prosty polski lud nie lubi obludy, muszek... 05.05.10, 08:37
                rooboy napisał:

> mus-zek0 napisał:
                >
                > > kocis1 napisał:
                > >
                > > > pani Olejnik usilowala stanąć w warszawskiej kolejce, ...ludzie
                > wyniesli
                > > ja z
                > > > niej na butach... szkoda zes tego nie widział
                > > Bo to Polska właśnie,i jej kwiat.
                >
                >
                > ani hipokryzji...
                Czy byłbyś szczęśliwy,gdyby wyrzucono Cię z kolejki po chleb,bo nie chodzisz do
                kościoła?
                • rooboy raczej niewlasciwe pytanie, muszek... 05.05.10, 09:00
                  i nieadekwatne do sytuacji wyrzucenia olejnik z kolejki do trumny
                  kaczynskiego... bardziej adekwatne byloby, gdyby, po wieloletnim
                  pluciu na kosciol, olejnikowa przyszla do kosciola sie (niby)
                  pomodlic... potrafie zrozumiec, ze wielu polakow mialoby z tym duzy
                  problem, nie ufajac jej intencjom... ja osobiscie nie mialbym z tym
                  problemu (tzn. ani z jej obecnoscia w kolejce, ani na modlach w
                  kosciele)... od lat mieszkam w kraju, gdzie ludzie, nie do konca
                  znajac intencje drugiej strony, oferuja sobie tzw. benefit of the
                  doubt... ale nie jest to obowiazujace i rozumiem tez tych, ktorzy je
                  z kolejki wyrzucili...
                  • mus-zek0 Re: raczej niewlasciwe pytanie, muszek... 05.05.10, 09:12
                    rooboy napisał:

> i nieadekwatne do sytuacji wyrzucenia olejnik z kolejki do trumny
                    > kaczynskiego... bardziej adekwatne byloby, gdyby, po wieloletnim
                    > pluciu na kosciol, olejnikowa przyszla do kosciola sie (niby)
                    > pomodlic... potrafie zrozumiec, ze wielu polakow mialoby z tym duzy
                    > problem, nie ufajac jej intencjom... ja osobiscie nie mialbym z tym
                    > problemu (tzn. ani z jej obecnoscia w kolejce, ani na modlach w
                    > kosciele)... od lat mieszkam w kraju, gdzie ludzie, nie do konca
                    > znajac intencje drugiej strony, oferuja sobie tzw. benefit of the
                    > doubt... ale nie jest to obowiazujace i rozumiem tez tych, ktorzy je
                    > z kolejki wyrzucili...
                    Choćbyś nie wiem jak,tę niegodziwość,małość,starał się uzasadnić,pozostanie to
                    najzwyklejszą nietolerancją.
                    • rooboy get real, muszek... 05.05.10, 09:40
                      a olejnikowej brak tolerancji dla pisu i obu kaczynskich i ciagle z
                      nich wyszydzanie to jest ok??? to byl (jesli to prawda, ze ja
                      wyrzucono z tej kolejki) zwykly payback time...
                      • mus-zek0 Re: get real, muszek... 05.05.10, 10:35
                        rooboy napisał:

> a olejnikowej brak tolerancji dla pisu i obu kaczynskich i ciagle z
                        > nich wyszydzanie to jest ok??? to byl (jesli to prawda, ze ja
                        > wyrzucono z tej kolejki) zwykly payback time...
                        Jeżeli chodzi o Monikę Olejnik,to nie dopatrzyłem się w jej wypowiedziach
                        wyszydzania Kaczyńskiego,raczej na odwrót,gdzie później były kwiaty na
                        przeproszenie,ale to takie drobiazgi i nie widzę tu powodu do zemsty.
                      • thor.g pejbek tajm - jakież to chrześcijańskie :) 05.05.10, 12:12
                      • moontag29 Re: get real, muszek... 05.05.10, 14:18
                        gdy czytam rooboy co masz do powiedzenia na temat wyrzucenia Olejnik z kolejki
                        (nie wiem czy prawdziwego czy nie) ale już sam twoja reakcja na taką wiadomość
                        pokazuje, że przynajmniej w moich oczach nie jesteś już wart normalnej rozmowy,
                        żałuje tych wszystkich postów bo najwyraźniej rozmawiałem z nawiedzonym betonem
                        usprawiedliwiającym najgorsze niegodziwości dokonywane z cytatami biblijnymi na
                        ustach...przerażają mnie tacy ludzie.
                        bez odbioru
      • proch32 Re: Pospieszalski o decyzji Rady Etyki Mediów: "W 05.05.10, 02:46
        Widac,ze technike robienia wywiadow ma pan jako tako opanowana.
        Przepraszam,ze pytam ale w czym pan robil za PRL?
      • kaziozbawiciel Re: Pospieszalski o decyzji Rady Etyki Mediów: "W 05.05.10, 07:18
        Pospieszalski i Ziemkiewicz, to kwiat polskiego dziennikarstwa.
        Dzieki Nim wracamy do sentymentalnych czasów PRL, gdzie wszyscy
        mówili jednym głosem, był spokój, radość i dostatek.
        • mus-zek0 Re: Pospieszalski o decyzji Rady Etyki Mediów: "W 05.05.10, 07:27
          kaziozbawiciel napisał:

> Pospieszalski i Ziemkiewicz, to kwiat polskiego dziennikarstwa.
          > Dzieki Nim wracamy do sentymentalnych czasów PRL, gdzie wszyscy
          > mówili jednym głosem, był spokój, radość i dostatek.
          Powrót byłby fajny,ale bez tych panów.
    • miszczu.pll pijaczyna z czerwonych gitar 04.05.10, 23:25
    • inwestor_z_kataru Pospieszalski o decyzji Rady Etyki Mediów: "Wąt... 04.05.10, 23:25
      Dałem tym ludziom mówić i to, co wywołało następnie atak to było
      to, że ludzie mogli publicznie wyrazić swój ból

I w tym właśnie jest problem. Salon takich metod nie aprobuje. TO
      SALON MÓWI. Ludzie mają słuchać.
      • tommen Re: Pospieszalski o decyzji Rady Etyki Mediów: "W 05.05.10, 09:20
        Dałem tym ludziom mówić i to, co wywołało następnie atak to było
        to, że ludzie mogli publicznie wyrazić swój ból

Doprawdy wzruszające - bezinteresowny Pospieszalski , który dał się wcześniej
        poznać jako zaciekły zwolennik PiS dał się ludziom wyżalić - dobre.
    • sadowski.l Re: Pospieszalski o decyzji Rady Etyki Mediów: "W 04.05.10, 23:28
      Wiecie co oni są siebie warci... Normalnie gość robił program odzwierciedlający poglądy części społeczeństwa i się na niego rzucili...
      Co do obiektywizmu to ja powiem że naprawdę niech sie rada zajmię czym innym albo wogóle niech się niczym nie zajmuje.

Dodam że jest tyle stronniczych mediów w Polsce i każdy ma swoją opcję polityczną i Pospieszalski też ma swoje preferencje... ale widzę tu grę w trupa
      • sadowski.l Re: Pospieszalski o decyzji Rady Etyki Mediów: "W 04.05.10, 23:31
        Zresztą przecież to SLD z PiSem wzieło media.... to są przecież PiSowsko SLDowskie media czego rezultatem była naprzykład sprawa Anity Garas
      • thor.g Re: Pospieszalski o decyzji Rady Etyki Mediów: "W 04.05.10, 23:45
        Tylko większość tych stronniczych mediów o których chciałeś nas poinformować jest prywatnych. A na TVPiS mamy sie niby wszyscy zrzucać, wiec chyba nie dziwne ze taki "obiektywizm" nie wszystkim się podoba i słusznie! Jak sobie pospieszalski kupi telewizje albo założy kanał na jutubie może wyplatać największe farmazony o ile bedą zgodne z prawem. Więc dopóki żeruje na państwowym garnuszku (a nigdzie indziej go chyba już nie chcą, moze poza tv-rydzyk) ma szanować wszystkich polaków, a nie tylko "prawdziwych i jedynych patriotów".
        • ludwikowiec dodałbym jeszcze 05.05.10, 00:40
          to co pomyśleli Rosjanie po tym programie. Brawo panie Janku! Gratuluję krótkowzroczności!
      • proch32 Re: Pospieszalski o decyzji Rady Etyki Mediów: "W 05.05.10, 03:15
        sadowski.l napisał:

> Wiecie co oni są siebie warci... Normalnie gość robił program
        odzwierciedlający
        > poglądy części społeczeństwa i się na niego rzucili...
        > Co do obiektywizmu to ja powiem że naprawdę niech sie rada zajmię
        czym innym al
        > bo wogóle niech się niczym nie zajmuje.
        >
        > Dodam że jest tyle stronniczych mediów w Polsce i każdy ma swoją
        opcję politycz
        > ną i Pospieszalski też ma swoje preferencje... ale widzę tu grę w
        trupa
        Na tym polega wolnosc slowa... ale inni robia to za swoje i ich
        sympatykow pieniadze. Jezeli jednak sciagaja z Ciebie abonament pod
        grozba kary jesli nie zaplacisz i ktos sie dorwie do tej kasy i
        tluczy swoja dzialke, to nie czujesz sie, ze ktos Ciebie okrada?
    • derfflinger1918 Pospieszalski "Spieprzaj dziadu"... 04.05.10, 23:29
      jak mawiał twój idol L.K.
    • representation1 Pospieszalski należy do dziennikarskiej elity 04.05.10, 23:29
      Jego program "Warto rozmawiać" jest znakomity. Stawia trudne i niewygodne
      pytania, wyciąga na wierzch to, co inni chcieliby ukryć. To dlatego go tak
      nienawidzą.
      • derfflinger1918 Pospieszalski elitą dziennikarstwa ?? 04.05.10, 23:36
        Hahhaa... będę miał dobry nastrój do końca tygodnia

Hahhaaaa... dziękuję !!

Ojjojjj ale się obśmiałem :))))
      • miszczu.pll Re: nech ta elyta robi wypad do rydzola 05.05.10, 00:03
      • wenzel2 Re: Pospieszalski to prymitywny propagandysta 05.05.10, 00:14
        A moze jednak dlatego, że zaprasza gości zgodnie przytakujących jego
        poglądom i jednego niezgadzającego się do bicia, moze dlatego ze
        dobrana odpowiednio publiczność uprawia klakę dobranym do tezy
        gościom, moze dlatego, ze prezentowane felietony sa skrajnie
        tendencyjne i moze dlatego, ze sam prowadzący nie zachowuje umiaru i
        obiektywizmu, tylko swoją demagogią zagaduje "nieodpowiednie" glosy.
        Może dlatego?
        • derfflinger1918 Na dodatek robi ten badziew z abonamentu... 05.05.10, 00:26
          i potem się dziwą że nikt nie chce płacić na TVPiSsssss
        • representation1 Lis to prymitywny propagandysta 05.05.10, 10:20
          A czy Lis nie próbuje w swoim programie lansować z góry postawionej tezy?
          Pamiętam np. jak niedawno rozmawiał z Justyną Kowalczyk. Zamiast skupić się
          tylko na sporcie podniósł sprawę Lecha Kaczyńskiego, który jakoby chciał
          wykorzystać Justynę do swoich politycznych celów. Lis tak prowadził Justynę,
          żeby udzieliła oczekiwanej odpowiedzi potępiającej Kaczyńskiego. Według Lisa
          Kaczor nie miał prawa składać gratulacji Justynie Kowalczyk.

O co więc chodzi z Pospieszalskim? W czym jest gorszy od Lisa? Ano w tym, że
          stawia pytania, które nie są po myśli tzw. Salonu. Pytania dlań bardzo niemiłe.
          Pozwala mówić ludziom, którzy gdzie indziej głosu zabrać nie mogą. Lisowi
          natomiast Salon nic nie zarzuca, bo jest na jego usługach. Wywiady Jaruzelskim,
          czy Michnikiem Lis realizuje niemal na klęczkach. Czy można się dziwić, że
          Jaruzelski zalicza Lisa do dziennikarskiej elity? Dla mnie jednak Lis jest
          pseudogwiazdą i sługusem oligarchii PRL-bis. Podobnie negatywnie oceniam
          Wojciecha Mazowieckiego, syna TM - "siły spokoju".
      • hydros Re: Pospieszalski należy do dziennikarskiej elity 05.05.10, 00:53
        Zadaje trudne pytania i z góry ma na nie ustaloną odpowiedź zgodną z
        jego przekonaniami. Wyjątkowo perfidny dziennikarz do tego fanatyk
        religijny. Zawsze "warto rozmawiać" , ale nie z tym facetem
      • mus-zek0 Re: Pospieszalski należy do dziennikarskiej elity 05.05.10, 07:14
        representation1 napisał:

> Jego program "Warto rozmawiać" jest znakomity. Stawia trudne i niewygodne
        > pytania, wyciąga na wierzch to, co inni chcieliby ukryć. To dlatego go tak
        > nienawidzą.
        Jest tak "znakomity",jak jego prowadzący.
      • guru133 Najpierw sprawdź biedaku w słowniku znaczenie 05.05.10, 07:50
        słowa elita a potem bierz się za pisanie. Z niego to taka elita jak z koziej
        d..y trąba. To zwyczajny pisowski aparatczyk wzorujący się na, Goebbelsie.
        • representation1 Definicja dziennikarskiej elity 05.05.10, 11:57
          Do dziennikarskiej elity zaliczyć można tylko tych dziennikarzy, którzy pracują
          w interesie całego narodu.

Do dziennikarskiej hołoty zaliczyć należy tych dziennikarzy, którzy kierują się
          głównie interesem oligarchii, dążąc do takiego kształtowania opinii
          społeczeństwa, aby je tej oligarchii podporządkować.
      • yan.nick Re: Pospieszalski należy do dziennikarskiej elity 05.05.10, 12:31
        representation1 napisał:

> Jego program "Warto rozmawiać" jest znakomity. Stawia trudne i niewygodne
        > pytania, wyciąga na wierzch to, co inni chcieliby ukryć. To dlatego go tak
        > nienawidzą.

representation1 , ty poważnie czy tak dla jaj, dla sprowokowania dyskusji?
        Jeśli poważnie, to pewnie ze słuchem nietęgo, nie wspominając o rozumowaniu.
        • representation1 Warto rozmawiać i warto oglądać! 05.05.10, 13:16
          Całkiem poważnie. To ty nie słuchasz uważnie, a może nawet wcale nie oglądasz
          programów Pospieszalskiego. To są bardzo wartościowe programy:

www.tvp.pl/publicystyka/tematyka-spoleczna/warto-rozmawiac

Warto rozmawiać i warto oglądać. Zarzuty wobec Pospieszalskiego są naciągane.
    • dornjuan Wątpisz to wypad, nikt nie będzie płakał !!! 04.05.10, 23:32
      Nie rozumiesz facet, że tak jak Lichocka do "obiektywnego" programu w TVP jako
      " obiektywnego" komentatora zaprasza - buhahahaha - Ziemkiewicza tak ty
      PISmaniaku nie dopuszczasz innych komentarzy do głosu. Tu nie chodzi o
      zamykanie ust twoim wyznawcom tylko zamykanie ust ludziom inaczej myślącym niż
      ty. Masz już parę lat i pamiętasz zapewne, że to ,że na 1 maja było "Niech
      żyje PZPR" nie oznaczało, że wszyscy tak myśleli. To co robisz to czysty PRL.
      W Korei Płn. zbijesz fortunę jako.... cenzor lub propagandzista.
    • jedynyjezuitaitamta Pospieszalski o decyzji Rady Etyki Mediów: "Wąt... 04.05.10, 23:36
      Pospieszalski mnie nie zaskoczył. Każdy ma swoje zboczenie, to i on też. A
      Rada Etyki Mediów powinna się zająć raczej punktualnością w TVP. Dziś na
      przykład według zaplanowanego programu film "Gwiezdne wojny" miał się
      rozpocząć o godz. 20:25, a rozpoczął się 5 i pół minuty później. To wcale nie
      jest wyjątek. Tak się dzieje codziennie. To jest chamskie w3,14Rdalanie
      ludziom reklamy. Niech sobie one, te reklamy będą, ale punktualności trzeba
      przestrzegać. Tym niech się zajmie REM, bo to co się dzieje jest bardzo
      nieetyczne i niewychowawcze.
    • respiral Pospieszalski powątpiewa... 04.05.10, 23:38
      ...ja też. Bo demokracja (prawdziwa) daje nam wolność słowa. Ale
      nie "dowolność" słowa. Prawdziwa wolność słowa wymaga
      odpowiedzialności za słowo i dobór tych słów. Autorzy tego
      kuriozalnego "filmu" koczowali pod Pałacem. Nagrali multum setek z
      ludzkimi opiniami i słowami. Wybrali te, które im pasowały do z góry
      założonej tezy. Ja też tam byłam i nikt mnie o nic nie pytał i
      płakałam po WSZYSTKICH OFIARACH, nie wydawałam wyroków i nie
      wietrzyłam spisku,bo byłam w prawdziwej żałobie z której Stankiewicz
      i Pospieszalski zrobili żenującą groteskę. Nie byłam sama, były nas
      tam tysiące uczciwie żałujących, nie spiskujących, nie pyskujących,
      nie obarczających kogokolwiek odpowiedzialnością za tragedię.
      Dlaczego nie nagrał mnie ten duecik? Dlatego "film" jest zbiorem
      tylko jednego rodzaju wypowiedzi? Dlaczego Stankiewicz i
      Pospieszalski nie uderzą się w piersi i nie przyznają, że przegięli?
      BO NAMI POGARDZAJA, BO MAJA SWOJE PIEC MINUT. A POTEM TO NAWET POTOP.
      • derfflinger1918 Pospieszalski i Stankiewicz wybrali 04.05.10, 23:45
        drogę pisowskich wazeliniarzy i nie mają już żadnej alternatywy, upadek PiS
        będzie ich medialną śmiercią więc są najwierniejszą gwardią Jarosława...
        • rooboy masz racje, derfflinger, pospieszalski po kruchym 05.05.10, 00:02
          stapa lodzie... o pis sie raczej nie martw, wyglada na to, ze ta
          smeirc paradoxalnie ich raczej wzmocni... wracajac do
          wazeliniarstwa... wolisz wojewodzkiego, olejnik, zakowskiego i
          innych powskich wazeliniarzy??? faktem jest, ze na dzien dzisiejszy
          ich lod jest duzo grubszy... ale nie zapominaj, ze what goes around
          comes around...

btw. jestesm jednym z tych bez polskiej klawiatury... jaki w tym
          widzisz problem???
          • derfflinger1918 Re: masz racje, derfflinger, pospieszalski po kru 05.05.10, 00:24
            widzisz, działania córki LK a zwłaszcza jej męża upewniły mnie tylko w
            przekonaniu że Wojewódzki i Figurski są bacznymi i bystrymi obserwatorami życia
            w naszym kraju...

No bo cóż oznacza ta wolta zięcia LK nagle z SLD do PiS ?? Co z tego, przecież
            władza i koryto nęci... zacytować słowa piosenki ??
            • rooboy czy pis jest u wladzy i koryta??? 05.05.10, 00:35
              nie jest i byc moze nigdy nie bedzie... sam przed chwila
              twierdziles/las, ze pis wymiera... wiec docen to, ze ktos chce wejsc
              na titanica... wojewodzkiego i figurskiego do tego bys nie przekonal
              ani nie zmusil, bo to koniunkturalisci...
              • derfflinger1918 Ale dzięki nazwisku wejdzie do parlamentu... 05.05.10, 00:41
                by nie powiedzieć że po "trupach" dokładnie tak jak śpiewali Wojewódzki i
                Figurski... i nie wchodzi na Titanica by go ratować tylko dla kasy. Bo żeby
                przejść w ciągu tygodnia z SLD do PiS trzeba być albo schizofrenikiem albo
                skrajnym oportunistą.
                • rooboy obawiasz sie, ze pis moze wygrac wybory 2011??? 05.05.10, 00:53
                  nie on jeden zglosil chec wstapienia do pisu po tej tragedii... byc
                  moze ludzie potrzebowali az tak wielkiego wstrzasu, aby zastanowic
                  sie, gdzie chca stac...

zas zieciem lk mnie nie teroryzuj, sick-orski przeszedl z
                  upadajacego pisu do wzrastajacego po, co jest jeszcze bardziej
                  ideologicznie niezrozumiale i jakos na niego nie krzyczysz...
                  wojewodzki rowniez nie... ten baczny i bystry obserwator nie
                  zauwazyl???
                  • i_am_keyser_soze Re: obawiasz sie, ze pis moze wygrac wybory 2011? 05.05.10, 00:57
                    Interesujące. Trzeba niektórym śmierci prawie steki ludzi, żeby potrafili się
                    politycznie określić? Kompletna indolencja.
                    • rooboy nie wszyscy sa tacy smart jak ty, keyser... 05.05.10, 01:06
                      • i_am_keyser_soze Re: nie wszyscy sa tacy smart jak ty, keyser... 05.05.10, 01:14
                        Sorry, ale ze wszystkiego można jak widzę ukręcić polityczną karierę. Tu nie
                        trzeba być smart, wystarczy trochę staromodnej przyzwoitości.
                  • derfflinger1918 Nie trzeba wygrać wyborów by wejśc do... 05.05.10, 01:04
                    parlamentu, to ABC demokracji, szkoda że tego nie rozumiesz, albo tylko udajesz
                    że nie rozumiesz...
                    • rooboy znowu zanizasz poziom, derfflinger.... 05.05.10, 01:40
                      widze po twoich postach, ze jednak obawiasz sie, ze pis zawalczy
                      lepiej niz wszelkie sondaze prezydencko/rzadowe wskazuja... byc moze
                      twoja obawa jest uzasadniona...

btw. daruj sobie te prztyczki nt rozumienia demokracji... demokracja
                      mojego kraju jest o wiele wyzszej jakosci niz tzw. demokracja
                      polska... zeby cie jeszcze bardziej zaskoczyc dodam, ze moj kraj,
                      ktory ty pewnie uwazalbys za jeden z najbardziej kapitalistycznych
                      krajow swiata, jest bardziej socjalistyczny niz polska i calemu
                      tutejszemu spoleczenstwu jest z tym dobrze...
                • rooboy zapomnialem sie spytac, derfflinger... 05.05.10, 01:05
                  ziec lk zmienil nazwisko na kaczynski, ze sugerujesz, iz wejdzie do
                  parlamentu "dzieki nazwisku"???
                  • derfflinger1918 Re: zapomnialem sie spytac, derfflinger... 05.05.10, 01:10
                    udajesz czy naprawdę nie rozumiesz ??

:)))
                    • rooboy odpowiedz na proste pytanie, derfflinger... 05.05.10, 01:41
                    • derfflinger1918 Ależ oczywiście że Ci wytłumaczę... 05.05.10, 08:54
                      chociaż uważam że tylko zgrywasz głupa, przecież zięc LK będzie
                      kandydował jako mąż Marty Kaczyńskiej, a nie jako były działacz
                      SLD... To naprawdę tak trudne do zrozumienia ??

-
                      Nie cierpię przemądrzałych "patryjotów bez polskiej klawiatury"
      • nie-tak Re: Pospieszalski powątpiewa... 04.05.10, 23:57
        Demokratyczna wolność słowa polega na tym ze przedstawia się pro i kontra
        wypowiedzi, program Solidarni2010 był czysta manipulacja społeczeństwa z
        jednostronna wypowiedzią, zdaniem lansowanym przez wielbicieli PiS nawołującym
        do nienawiści narodowej. W zachodnich krajach taka manipulacja jest karana nie
        tylko surowa wieloletnia więzienna kara ale też zakazem wykonywania zawodu. Czy
        panu Pospieszalskiemu i pani Stankiewicz się podoba czy nie, ale tym programem
        zasłużyli na to, w zachodnich krajach dowiedzieli by się co by ich za takie coś
        czekało.
        • respiral Re: Pospieszalski powątpiewa... 05.05.10, 00:25
          Masz ansolutną rację. Argumenty "za" i "przeciw" są elementarnym
          standardem dziennikarskim. Ale Stankiewicz i Pospieszalski nie są
          dziennikarzami. Oni uważają siebie za "trybunów ludowych" a wolność
          słowa jest dla nich tylko instrumentem, na który się powołują choć
          nie stosują. Sama jestem dziennikarzem i do głowy by mi nie
          przyszło, żeby sprokurować jednostronny atak na tych, co myślą
          inaczej niż ja, ale tak samo cierpią. Oni odebrali nam nie tylko
          głos, ale prawo do cierpienia. Mam nadzieję, że ta kompromitacja
          będzie się za nimi ciągnęła dłuuugie lata, że dotknie ich ostracyzm
          taki sam, jakim obrzucali innych w swoich "dziełach".
      • moontag29 Re: Pospieszalski powątpiewa... 05.05.10, 00:27
        niedawno już raz podpisywałem się obiema rękami pod jednym z Twoich postów, i
        dziś robię to samo.
        po raz kolejny oklaski, jestem pod Twoim urokiem respiral:)
      • ludwikowiec ta dowolność 05.05.10, 00:35
        jest teraz zwana głosem ludu.
        Twórcy doskonale zdają sobie sprawę z tego czym to grozi, ale przecież zawsze ktoś z motłochu podchwyci te bzdury a potem zagłosuje...

Bardzo mi wstyd za tego pana. Ale wiem, ze to z powodu młodości naszej klasy politycznej. Kiedyś będzie lepiej.
    • jego43 Pospieszalski o oświadczeniu Rady Etyki Mediów:... 04.05.10, 23:58
      Jeśli dobra jakoś demokracji ma być a'la Pospieszalski, to ja mam gdzieś taką demokrację.
    • barex77 Pospieszalski o oświadczeniu Rady Etyki Mediów:... 05.05.10, 00:01
      ależ demokracja to nic innego jak możliwość publicznych wystąpień i prowadzenia tendencyjnych programów pana Pospieszalskiego! i pan P. w to wątpi? kto nakręci film o ludziach, którzy NIE PŁAKALI po katastrofie?!
    • opinia_publiczna_online Pospieszalski o oświadczeniu Rady Etyki Mediów:... 05.05.10, 00:03
      "A ja wątpię w jakość Pospieszalskiego" - REM :-)
    • kzet69 Re: Pospieszalski o decyzji Rady Etyki Mediów: "W 05.05.10, 00:06
      hydrograf napisał:

> Pospieszalski - "Urban" PiS-u...

sorki... Urban, chociaż kawał drania jest NAPRAWDĘ inteligentny,
      Jasiu Pospieszalski dostaje orgazmu zlizując szczyny i wymiociny PiS-
      u nie ten poziom...
    • leon_witold Pospieszalski o oświadczeniu Rady Etyki Mediów:... 05.05.10, 00:12
      a ja się cieszę że nie muszę już płacić abonamentu za tą reżimową
      telewizję!
    • i_am_keyser_soze Demokracja złej jakosci? 05.05.10, 00:13
      Ja natomiast wątpię w jakość pańskiego dziennikarstwa, panie Pospieszalski.
      Swoją drogą interesujące podejście do demokracji: gdyby nikt nie skrytykował
      pańskiego badziewnego filmu demokracja działaby jak należy, ale skoro ktoś
      skrytykował, czyli wyraził opinię, do której ma prawo to demokracja jest złej
      jakości. Pan ma problemy z myśleniem, panie Pospieszalski.
      • ludwikowiec Co twoje to moje 05.05.10, 00:38
        a co moje to won!

Ech...
    • j-50 Spłukaj się pan do klopa - panie Pospieszalski 05.05.10, 00:13
      To są pana ostatnie podrygi. To ostatni pański pierd na koszt
      podatnika. Pan nic nie stworzyłeś - pan tylko pierdzisz. Jesteś pan
      samym pierdem i wypierdem!
      • j-50 Re: Dodam jeszcze 05.05.10, 00:23
        Osiągnąłeś pan szczyty w sztuce pierdzenia. Zostajesz pan
        primabaleriną pierdzącą. Co ruch - to cuch! No pięknie pan pierdzisz
        jako prima. Rzeczą ważną jest to, że taka prima się raczej o swój
        pierd nie potyka. Pan tylko kadzisz pierdami i widzisz w tym
        swój "dorobek". To jak pierdzenie typu "bengale".
    • westdream Pospieszalski o oświadczeniu Rady Etyki Mediów:... 05.05.10, 00:15
      Taki mały wtyk z mojej strony:

Szkoda, że tytułem wypracowania maturalnego w tym roku nie był temat:
      <b>"Patriotyzm pozytywistyczny"</b>, może zaznajomienie się z tematem komuś
      zdjęłoby klapki z oczu.

• antropoid Pospieszalski o oświadczeniu Rady Etyki Mediów:... 05.05.10, 00:18
      "Wątpię w jakość polskiej demokracji"

Ja już dawno w nią zwątpiłem, widząc panoszące się w TVP tresowane małpy
      PiS-u, takie jak Pospieszalski, czy Wildstein - prowadzące (za pieniądze
      podatników) w telewizji, która powinna być publiczna, demokratyczna i
      bezstronna nieustanną kampanię wyborczą na rzecz PiS - partii wstrętnych
      hipokrytów, która w tym właśnie celu te małpy na Woronicza zainstalowała...
    • kelowna Pospieszalski nie za bardzo wie co to jest 05.05.10, 00:18
      prawdziwa demokracja i telewizja bez upolityczniania mas. Przykre
      jest ze przez 20 lat nikt nie zdolal odpolitycznyc TVP, no coz gro
      polskich politykow mysli najpierw o partii.
    • madeingermany Pospieszalski o oświadczeniu Rady Etyki Mediów:... 05.05.10, 00:19
      "Wątpię w jakość polskiej demokracji" to czas emigrować, tylko dokąd skoro on nie rozumie funkcję jaką sprawuje dziennikarz? Dopuszczanie każdego w wypowiedzi - proszę bardzo, ale ludzie są są zróżnicowani a w tym reportażu byli sami tacy, którzy służyli tezie filmu. Kiedyś gdy pracowałem w redakcji za taki materiał zostałbym wyrzucony z pisma, bo należy obiektywizować - polega to na nie zajmowaniu stanowiska wobec wypowiadającego się. Postawa Pospieszalskiego była wyraźnie aprobująca a powinna być neutralna.
    • nanabun Pospieszalski jest szmatą ... 05.05.10, 00:24
      .. i to szmatą bez cienia godności i elementarnej dziennikarskiej
      przyzwoitości - bo na usługach PiS-uarów. Jak nisko trzeba upaść, żeby
      stworzyć tak stronniczy i beznadziejnie prymitywny - bo żerujący na tragedii -
      program. Na pewno nie zapłacę ani grosza abonamentu na TV-PiS. I żałuję, że
      chciałem być uczciwy i tyle lat płaciłem.
    • rumiana6 Pospieszalski o oświadczeniu Rady Etyki Mediów:... 05.05.10, 00:26
      bo kto pokazał prawdę jest niewygodny!!
      REM to zakłamana demokracja !zakłamana TV1 i TVN
      • opt Re: Pospieszalski o oświadczeniu Rady Etyki Medió 05.05.10, 00:47
        O jakiej prawdzie mówisz.Jeżeli prawdą ma być wypowiedż jednego
        aktorzyny i kilku nawiedzonych PiS-uarczków uzurpujących sobie
        prawo do wypowiadania w imieniu narodu . Oni już wiedzą kto winien
        katastrofie - padają oskarżenia. To hieny nie potrafiące zachować
        żałoby, bo żałoba to zaduma , milczenie, modlitwa a nie
        klakierstwo,wiecowanie, oklaski nad trumną- obrzydliwe.Jestem pełen
        szacunku dla tych co w różnej formie uczcili pamięć ofiar tragedii,
        ale społeczenstwo to i tych prawie 80% nie uczestniczących w
        żałobie. To również i ci co krytycznie wypowiadali się o zmarłych w
        przeszłości i zamiast ich potępiać należałoby pokazać w jakim
        momencie , jakich wypowiedzi i zachowań np prezydenta dotyczyła, bo
        nikt bez przyczyny nie krytykował, a jak krytykował , to nie
        oznacza ,że w dniu żałoby na równi z innymi nie łączył się w żalu i
        bólu z innymi.
    • krakower Pospieszalski o oświadczeniu Rady Etyki Mediów:... 05.05.10, 00:26
      Wątpi w "jakość demokracji"? Nawet w marną jakość? Ten klezmerski
      szmirus nawet nie opanował poprawnej polszczyzny.
    • ropuch1pincet Pospieszalski o oświadczeniu Rady Etyki Mediów:... 05.05.10, 00:29
      hahahahah! spokojnie,spokojnie...przeciez kilka dni temu Pani Stankiewicz powiedziala,ze Pospieszalski nie ma nic wspolnego z tym filmem :)

Nie masz jeszcze konta? Zarejestruj się

Nakarm Pajacyka