cillian1 06.05.10, 13:13 Przeciw wszystkie, prócz pis. PiS znów coś wykombinowało :))))) Odpowiedz Link Zgłoś Obserwuj wątek Podgląd Opublikuj
voodeen Komor znowu się ośmiesza 06.05.10, 13:17 no pewnie, że śledztwo jest prowadzone "maksymalnie najlepiej" - a jeśli tak to dlaczego nie została dotąd potwierdzona godzina katastrofy? Najmniej uzasadniony jest udział Komora w wyborach bo od czasu sprawowania funkcji p.o. daje same dowody na to jak bardzo nie nadaje się na ten urząd. Odpowiedz Link Zgłoś
cillian1 Re: Komor znowu się ośmiesza 06.05.10, 13:19 już pis nam pomogło wyjaśnić wiele spraw, tylko kasa znikła, a wyjaśnień brak. :))))) Odpowiedz Link Zgłoś
major_walenda Mało finezyjny wpis panie poruczniku. 06.05.10, 13:24 Do służb przyjmują teraz samych idiotów? Odpowiedz Link Zgłoś
cillian1 Re: Mało finezyjny wpis panie poruczniku. 06.05.10, 13:31 prawda zawsze jest mało finezyjna, szeregowy - te pewnie twoja błyskotliwość cię pogrąża, może w psich kupach zrobisz większą karierę? :))) Odpowiedz Link Zgłoś
rozpredatorez Wróciła komuna, komuna ze sztandarami PO 06.05.10, 13:42 I tak jak za komuny, najlepiej siedzieć cicho. Odpowiedz Link Zgłoś
cillian1 Re: Wróciła komuna, komuna ze sztandarami PO 06.05.10, 13:50 no!!!! tak się boicie, że tylko pod kościołem możecie zbierać podpisy :))))) Odpowiedz Link Zgłoś
kraand Re:major_walenda_pisdomatolek 06.05.10, 15:11 Wyglada na to ze dlugo by trzeba szukac rownie glupiego jak ty Odpowiedz Link Zgłoś
2_mirabelka40 Re: Komor znowu się ośmiesza 06.05.10, 13:36 Może dla Ciebie to "komor" dla mnie Pan Bronisław Komorowski i zachowuje zimną krew w obliczu prowokacji. Odpowiedz Link Zgłoś
voodeen BRONI-sław komoro-WSI 06.05.10, 14:15 dla mnie w sumie prawie też, tylko, że "prawie" robi różnicę. Odpowiedz Link Zgłoś
erg_samowzbudnik Re: BRONI-sław komoro-WSI 06.05.10, 17:09 voodeen napisał: > dla mnie w sumie prawie też, tylko, że "prawie" robi różnicę. Panie prezydencie Komorowski tak trzymać , nie pozwalać dzieciakom na zrobienie rozPiSduchy . Odpowiedz Link Zgłoś
w12121 Powierzyć śledztwo Rydzykowi! 06.05.10, 16:55 On od początku zna całą prawdę o zbrodniach Tuska i Putina! Odpowiedz Link Zgłoś
erhapl Re:Ten rezolucja? 06.05.10, 16:57 >Przeciw niemu były wszystkie kluby, poza PiS...< Jakiemu NIEMU ? Temu rezolucji ? Odpowiedz Link Zgłoś
donaldu.tusku.ltd Re: Sejm będzie debatował nad rezolucją PiS ws. k 06.05.10, 13:17 PIS jak zawsze - przekonuje do siebie juz przekonanych - ale to dobrze, bo żałoba sie kończy, ludzie zapomna o EksPreziu i znow sondaże poleca w dół... Odpowiedz Link Zgłoś
woodz_311 Re: Sejm będzie debatował nad rezolucją PiS ws. k 06.05.10, 13:18 I bredzić, że Tusk i Komorowski są w zmowie z Putinem. Odpowiedz Link Zgłoś
seydlitz Re: Sejm będzie debatował nad rezolucją PiS ws. k 06.05.10, 13:19 Ktonaziści z pisu chcą wypowiedzenia ruskim wojny, bo ich prezio padł i na pewno nie był to wypadek tylko jak w Gibraltarze zamach;) Odpowiedz Link Zgłoś
major_walenda Pan już w pracy poruczniku? 06.05.10, 13:23 Ile wam tam płacą za jeden wpis? Nikt nie kontroluje jakości wpisów? Źle się dzieje w SŁUŻBACH. Odpowiedz Link Zgłoś
michalng Re: Pan już w pracy poruczniku? 06.05.10, 14:43 > Nikt nie kontroluje jakości wpisów? > Źle się dzieje w SŁUŻBACH Pan Major rozgoryczony bo nie przeszedł weryfikacji po 89 ? Odpowiedz Link Zgłoś
dr.europa Re: Sejm będzie debatował nad rezolucją PiS ws. k 06.05.10, 13:48 Wojna! Wojna! Wojna! Pisdzielce do pierwszego szeregu! Jak te qtasy przedobrza to wiekszosc mlodych wyjedzie z kraju a na wojenke pojda mohery i jeden nieco mlodzszy pajac (czyt. pospieszalski). Jak widac zimna wojna domowa, która te gnoje nakrecaja od poczatku im nie wystarcza. Odpowiedz Link Zgłoś
major_walenda A gdzie dymisje? Rząd nieudaczników i marionetek. 06.05.10, 13:21 Jak mozna poważnie traktować rząd, który nie potrafi zapewnić bezpieczeństwa najwyższym urzednikom w państwie? Jak na razie nie ma żadnych dymisji - jeśli nie liczyć wyrzucenia tego wieprza, który pojechał po pijaku na pogrzeb Anny Walentynowicz. Odpowiedz Link Zgłoś
maciej_aszek Re: A gdzie dymisje? Rząd nieudaczników i marione 06.05.10, 13:27 Bezpieczeństwo urzędnikom w państwie można zapewnić tylko wtedy, jeżeli ci urzędnicy nie są w amoku. Odpowiedz Link Zgłoś
2_mirabelka40 Re: A gdzie dymisje? Rząd nieudaczników i marione 06.05.10, 13:38 Skieruj zapytanie o bezpieczeństwie do urzędników BBN i kancelarii Prezydenta Odpowiedz Link Zgłoś
tim7 Re: A gdzie dymisje? Rząd nieudaczników i marione 06.05.10, 14:24 Rząd nie jest niańką. Jeśli ktoś decyduje się na objęcie staniowiska w administracji państwowej (a tym bardziej w wojsku) to MUSI SAM zadbać o wiedzę odpowiednią do jego piastowania. Wiesz o tym doskonale, ale jesteś tak wielkim dupkiem i tchórzem, że będziesz obwiniał wszystkich dookoła o własne błędy. W myśl twojego rozumowania cała kancelaria prezydenta to było przedszkole którym opiekować ma się rząd, tak? Kretyn jesteś. Odpowiedz Link Zgłoś
xx_jupi Re: A gdzie dymisje? Rząd nieudaczników i marione 06.05.10, 15:50 WCALE TO NIE ZALEŻAŁO TYLKO OD PREZYDENTA KACZYŃSKIEGO ŻE NIE MIAŁ WIĘCEJ LEPSZYCH I NOWSZYCH SAMOLOTÓW BO DWA LATA TEMU CHCIAŁ KUPIĆ TYLKO PREMIER TUSK NIE CHCIAŁ BO TO DLA NIEGO ZBYT WIELKA SZKODA W BUDŻECIE, KTÓRYM WCALE NIE MUSI ZAWIADOWAĆ I SIĘ DO NIEGO WTRĄCAĆ BO MA DOŚĆ SWOICH PIENIĘDZY. A CI KTÓRZY ZWALAJĄ WINĘ TYLKO NA PREZYDENTA NIECH SOBIE PRZYPOMNĄ STARE PRZYSŁOWIE: WINA NIE LEŻY TYLKO PO JEDNEJ STRONIE. a co za tym idzie leży najczęściej po obu. w tym wypadku nie ma równego podziału stron premier Tusk z całą Platformą która ma większość głosów w sejmie i senacie a druga strona to świętej pamięci prezydent Kaczyński z Pisem który miał mniejszość głosów w rządzie. no i tak można logicznie rozumować, że któraś z tych partii mogła mieć większość głosów już po tamtych wyborach i nie było by kłótni i pretensji i zwalania winy z jednej na drugą partię, gdyby SZANOWNI OBYWATELE KTÓRZY TAK ŚMIAŁO OCENIAJĄ RZĄDZĄCYCH POSZLI ŚMIELEJ NA WYBORY I NIE ZMIENIALI ZDANIA PO JEDNEJ TURZE WYBORÓW. I JESZCZE ZACHĘCALI ZNAJOMYCH I NIEZNAJOMYCH DO PÓJŚCIA NA WYBORY. Można by było tym więcej zdziałać bo puste gadanie tu na nic. Wybory przypominam 20 czerwca i nie chcę drugiej tury, która tylko porobiła by nową, niepotrzebną dziurę w budżecie państwa - w pieniądzach z naszych składek! Odpowiedz Link Zgłoś
tim7 Re: A gdzie dymisje? Rząd nieudaczników i marione 06.05.10, 16:15 Dziecko drogie, musisz bardziej uważać na lekcjach języka polskiego, bo takiego przysłowia jakie przyoczyłeś NIE MA. Słyszałeś pewnie o powiedzniu, że "zwykle wina lezy po obu stronach". No, ale do matury masz czas się douczyć. Na temat polityki i zasad funkcjonowania państwa to na razie lepiej nie zabieraj głosu, bo jak na razie za mało wiesz na ten temat. Aha, i poracuj trochę na stylistyką i interpunkcją, bo pisząc takie teksty matury nie zdasz szybko... Odpowiedz Link Zgłoś
xx_jupi Re: A gdzie dymisje? Rząd nieudaczników i marione 06.05.10, 16:32 nie bój się o mnie. ja nie mam się czego bać. wyznawać i mówić mogę tak jak mi się podoba. :) jestem kobietą wyrażam się inaczej od Pana:):) a maturę już dawno zdałam bez problemu pokonałam tą trudność (do mężczyzn ogólnie nie mam zaufania.) Odpowiedz Link Zgłoś
tim7 Re: A gdzie dymisje? Rząd nieudaczników i marione 06.05.10, 17:05 Faktycznie, po bałaganie w wypowiedzi i braku konsekwencji (ty-Pan) widać, że wykazujesz typowe cechy kobiece. Ja się o Ciebie nie boję, ja się boję o Twoje otoczenie, bo jak mówi PRZYSŁOWIE: "z kim przystajesz takim się stajesz". A matura to "giertychowska" może była...? Bo to by wiele tłumaczyło... Odpowiedz Link Zgłoś
erg_samowzbudnik Re: A gdzie dymisje? Rząd nieudaczników i marione 06.05.10, 17:14 major_walenda napisał: > Jak mozna poważnie traktować rząd, który nie potrafi zapewnić bezpieczeństwa > najwyższym urzednikom w państwie? > Jak na razie nie ma żadnych dymisji - jeśli nie liczyć wyrzucenia tego > wieprza, który pojechał po pijaku na pogrzeb Anny Walentynowicz. To jaką cholerę tylu tych spadochroniarzy przy prezydencie było? Tylko doopska wozić chlać małpki w ilości 500 na miesiąc. Fury wypas ,bizantyjski styl , po co to ??? Odpowiedz Link Zgłoś
marfi Re: A gdzie dymisje? Rząd nieudaczników i marione 06.05.10, 17:15 Jak można poważnie było traktować prezydenta, który samemu sobie nie zapewnił bezpieczeństwa? Odpowiedz Link Zgłoś
korcia2000 Re: A gdzie dymisje? Rząd nieudaczników i marione 06.05.10, 18:17 major_walenda napisał: > Jak mozna poważnie traktować rząd, który nie potrafi zapewnić bezpieczeństwa > najwyższym urzednikom w państwie? > Jak na razie nie ma żadnych dymisji - jeśli nie liczyć wyrzucenia tego > wieprza, który pojechał po pijaku na pogrzeb Anny Walentynowicz. A czy rząd organizował wyjazd? Odpowiedz Link Zgłoś
viptocat Sejm będzie debatował nad rezolucją PiS ws. kat... 06.05.10, 13:23 Słusznie :(((. Jeszcze ktoś by coś "politycznie niepoprawnego" powiedział albo zadał jakieś niewygodne pytanie ?? Właśnie największa partia opozycyjna jest bojkotowana i pozbawiana możliwości wypowiedzi. NIE MA LEPSZEGO SPOSOBU NA ZAOSTRZENIE TEGO KONFLIKTU i wywołanie wrażenia ,że wolnośc słowa jest w Polsce tłumiona. Komorowski ty chyba mojego głosu już nie potrzebujesz ?? Pozdrawiam V Odpowiedz Link Zgłoś
viptocat Re: Sejm będzie debatował nad rezolucją PiS ws. k 06.05.10, 13:25 Szkoda tylko polskiej demokracji. Najpierw PiS by trochę pomarudziło a potem przegrałoby głosowanie i byłoby po temacie :(((. A tak mamy głupi i niepotrzebny konflikt Pozdrawiam V Odpowiedz Link Zgłoś
erg_samowzbudnik Re: Sejm będzie debatował nad rezolucją PiS ws. k 06.05.10, 17:15 viptocat napisał: > Szkoda tylko polskiej demokracji. > > Najpierw PiS by trochę pomarudziło a potem przegrałoby głosowanie i > byłoby po temacie :(((. Dobra , dobra krypto pisuarze , nie sciemniaj. > A tak mamy głupi i niepotrzebny konflikt > > > Pozdrawiam > V Odpowiedz Link Zgłoś
viptocat Re: Sejm będzie debatował nad rezolucją PiS ws. k 06.05.10, 17:54 erg_samowzbudnik coś głupiego napisać raczył. :) Biedaczku jeżeli kiedykolwiek zagłosuję na cokolwiek innego niż PO to obiecuję ,że pierwszy się o tym dowiesz. Wiele złego można o mnie napisać ale nigdy nie byłem i nie będę żadnym krypto. A teraz spadaj męczyć kaczora czy co tam zamierzasz ze sobą zrobić . Bez pozdrowień V Odpowiedz Link Zgłoś
alebiba Re: Sejm będzie debatował nad rezolucją PiS ws. k 06.05.10, 15:05 viptocat napisał: > Komorowski ty chyba mojego głosu już nie potrzebujesz ?? Nikt nie potrzebuje. Odpowiedz Link Zgłoś
viptocat Re: Sejm będzie debatował nad rezolucją PiS ws. k 06.05.10, 15:51 Nie jesteś Komorowski. A sądzę ,że temu biedakowi teraz każdy głos się przyda. I sporo szczęścia. V Odpowiedz Link Zgłoś
maciej_aszek PiS chce przejąć śledztwo... 06.05.10, 13:25 ... to najlepiej niech od razu złożą wniosek, żeby mianować Pospieszalskiego na prokuratora odpowiedzialnego za wskazanie sprawców i mocodawców zamachu! Odpowiedz Link Zgłoś
viptocat Re: PiS chce przejąć śledztwo... 06.05.10, 13:31 :(( Ja mógłbym powiedzieć ,że PO powinno ogłosić ,że winny jest Lech Kaczyński i zakończyć śledztwo. Demokracja polega na tym ,że mamy wolnośc wypowiedzi. Dlaczego PiS chce się pozbawić prawa głosu w sejmie ?? Przecież posłowie PiS zostali wybrani w wolnych i demokratycznych wyborach ?? V Odpowiedz Link Zgłoś
bmarq Re: PiS chce przejąć śledztwo... 06.05.10, 13:48 Problem w tym, że pisiaki nie maja nic do powiedzenia na ten temat, a jedynym celem jest robiebie propagandy w godzinach transmisji telewizyjnej. Juz w poprzedniej "debacie" na temat katastrofy posłowie pisu zadawali po dwadzieścia razy te same pytania i mieli za złe rządowi, ale kiedy transmisja sie skończyła i członkowie rządu zaczęli odpowiadać na pytania, to na sali zostało czterech posłów. Najwyraźniej odpowiedzi na ich "wnikliwe pytania" ich nie interesowały. Dla pisu ważna jest zadyma, a nie merytoryczna dyskusja i im szybciej sobie to uświadomisz, tym lepiej. Odpowiedz Link Zgłoś
viptocat Re: PiS chce przejąć śledztwo... 06.05.10, 14:21 > Problem w tym, że pisiaki nie maja nic do powiedzenia na ten >temat, > a jedynym celem jest robiebie propagandy w godzinach transmisji > telewizyjnej A PO to niby sobie takiej probagandy nie robi. No proszę Cie :) > Dla pisu ważna jest zadyma, a nie merytoryczna > dyskusja i im szybciej sobie to uświadomisz, tym lepiej. Pozwól ocenić to ludziom. Jak wybiorą PiS to będzie rządził PiS. A PO to niby nie może się do tej debaty przygotować i pokazać ludziom ,że jest lepsze ?? (pewnie by mogli ale to tyyle roboty a diety w tym sejmie takie marne :((() Może jak PO spadnie o kolejne 10 % to zacznął jakieś ruchy wykazywać. Pozdrawiam V Odpowiedz Link Zgłoś
1utek Re: PiS chce przejąć śledztwo... 06.05.10, 14:55 Bo się boi. Boi się , że cała prawda wyjdzie na jawi nie będzie to dla nich korzystne. Odpowiedz Link Zgłoś
erg_samowzbudnik Re: PiS chce przejąć śledztwo... 06.05.10, 17:17 viptocat napisał: > :(( > Ja mógłbym powiedzieć ,że PO powinno ogłosić ,że winny jest Lech > Kaczyński i zakończyć śledztwo. > > Demokracja polega na tym ,że mamy wolnośc wypowiedzi. Dlaczego PiS > chce się pozbawić prawa głosu w sejmie ?? Przecież posłowie PiS > zostali wybrani w wolnych i demokratycznych wyborach ?? > > > V Widzisz sam do tego doszedłeś kto winny , więc po co debata?? Odpowiedz Link Zgłoś
viptocat Re: PiS chce przejąć śledztwo... 06.05.10, 17:57 No właśnie ja też zupełnie nie rozumiem :). Proponuję tez ,żeby PO ogłosiło ,że jesteś wrogiem i należy Cię odstrzelić. Po co debatować jak można sprawę rozwiązać siłowo. V Odpowiedz Link Zgłoś
power_mac Każde prosię z Komorosiem! 06.05.10, 13:29 Jaki kandydat taki elektorat! Odpowiedz Link Zgłoś
cillian1 Re: Każde prosię z Komorosiem! 06.05.10, 13:32 jaki elektorat, tyle gwałtów na dzieciach i kotach :))) tak na szybko :))) Odpowiedz Link Zgłoś
guru133 Power, jesteś na prawdę power. Właśnie tym 06.05.10, 13:35 rynsztokowym wpisem wbiłeś kolejny gwóźdź do politycznej trumny Kaczyńskiego:))) Odpowiedz Link Zgłoś
alebiba Re: Każde prosię z Komorosiem! 06.05.10, 15:09 power_mac napisał: > Jaki kandydat taki elektorat! Czyżby? A może jednak "jaki elektroat, taki kandydat". POmyśl. Odpowiedz Link Zgłoś
andrzejhox Sejm będzie debatował nad rezolucją PiS ws. kat... 06.05.10, 13:33 Tak jest. Przekazac sledztwo PiSowi. Maciarewicz i Ziobro na glownych inkwizytorow. Oni to szybko wyjasnia. Potem wypowie sie wojne Rosji i zmieci sie ja z powierzchno ziemi. Jarek do boju! Odpowiedz Link Zgłoś
erg_samowzbudnik Re: Sejm będzie debatował nad rezolucją PiS ws. k 06.05.10, 17:23 andrzejhox napisał: > Tak jest. Przekazac sledztwo PiSowi. Maciarewicz i Ziobro na > glownych inkwizytorow. Oni to szybko wyjasnia. Potem wypowie sie > wojne Rosji i zmieci sie ja z powierzchno ziemi. Jarek do boju! No a ja się rozpędzą to i Biesłań i zamach w teatrze rozwiążą.:DDDDDD Odpowiedz Link Zgłoś
guru133 PiS już zaczyna grę wyborczą zwłokami swojego 06.05.10, 13:33 byłego prezydenta i innych ofiar smoleńskiej tragedii, ale tego można było spodziewać się po kaczystowskich ścierwojadach. Odpowiedz Link Zgłoś
viptocat Sejm będzie debatował nad rezolucją PiS ws. kat... 06.05.10, 13:39 A rozumiem oni (Komorowski,Schedyna)chcą Kaczyńskiego sprowokować przed jego wystąpieniem :). Ps. Nie sądzę ,żeby im się udało. (Przemówienie JK pewnie jest ułożone a pytań dziennikarzom zadawać nie wolno) PPs. To dość obrzydliwe moim zdaniem. Pozdrawiam V Odpowiedz Link Zgłoś
qin Ludzie Marszałka 06.05.10, 13:43 Wszyscy ludzie Bronisława K. PŁK ALEKSANDER LICHOCKI Ostatni szef Zarządu I Szefostwa WSW, absolwent moskiewskich kursów GRU. Po zlikwidowaniu WSW, za zgodą Bronisława Komorowskiego przeniesiony do rezerwy kadrowej nowo powstałych Wojskowych Służb Informacyjnych. W 1991 r. w randze pułkownika i już na etacie generalskim odszedł z wojska. Powodem było rozpoczęcie prac tzw. komisji Okrzesika – sejmowej podkomisji ds. zbadania działalności byłej WSW, której raport wykazał nieprawidłowości i przestępstwa, mające miejsce w WSW. W latach 80. zajmował się prześladowaniem opozycji niepodległościowej i Kościoła. Na początku lat 90. brał udział w inwigilacji prawicy. Przyjaciel Edwarda Mazura, oskarżonego o zlecenie zabójstwa gen. Marka Papały. Wieloletni znajomy Bronisława Komorowskiego. Do 2005 r. Lichocki pracował w Agencji Mienia Wojskowego. Gdy w roku 2004 syn Komorowskiego został potrącony przez samochód jednego z najbogatszych Polaków, jadący w obstawie dwóch lancii BOR z pokazu Ferrari w hotelu Victoria, o fakcie tym poinformował dziennikarza Superexpresu Leszka Misiaka właśnie Aleksander Lichocki, przedstawiając się jako rzecznik i znajomy marszałka. Syn Komorowskiego został wówczas ciężko ranny. Według Lichockiego śledztwo tuszowano, a nagranie z monitoringu skrzyżowania ulic Marszałkowskiej i Świętokrzyskiej, gdzie doszło do wypadku urywa się tuż przed zdarzeniem. Sprawa nigdy nie znalazła finału w sądzie. Pułkownik Aleksander Lichocki, przedstawiający się jako lobbysta, był człowiekiem znanym w sejmie III i IV kadencji. Oskarżony w związku z aferą marszałkową. PŁK LUCJAN JAWORSKI Były szef Zarządu WSW WOPK awansowany przez Komorowskiego w roku 1991 na stanowisko szefa Kontrwywiadu Wojskowego. W latach 80. płk. Jaworski, odznaczał się szczególną gorliwością w zwalczaniu opozycji, niszczył prasę podziemną, rozpracowując m.in. „Wiadomości”, ”Głos Wolny”, ˝Tygodnik Wojenny˝, „Nową” czy „Robotnika”. Ścigał współpracujących z opozycją filmowców, rozpracowywał Ryszarda Bugaja, tropił „obce pochodzenie” członków opozycji, zakładał podsłuchy, werbował agenturę. To na skutek jego działań w więzieniu znalazła się min. Hanna Rozwadowska, kierująca logistyką „Wiadomości”. Po nominacji na szefa KW, Jaworski w latach 1991-93 prowadził działania operacyjne, skierowane przeciwko środowiskom opozycji niepodległościowej oraz przeciwko rządowi Jana Olszewskiego. Nadzorował również SOR „Szpak” – dotyczącą rozpracowania Radosława Sikorskiego. PŁK LESZEK TOBIASZ Przyjęty przez wiceministra ON Komorowskiego do kontrwywiadu WSI . Przyjaciel płk Lucjana Jaworskiego. W latach 80. zajmował się prześladowaniem opozycji niepodległościowej, po roku 1990 penetrowaniem środowiska dziennikarskiego i Kościóła. Z teczki Nadzoru Szczególnego Kryptonim “Anioł”, dotyczącej przygotowania i pozyskania materiałów mających na celu skompromitowanie abp. Juliusza Paetza wynika, że oficerem odpowiedzialnym za tę robotę był Leszek Tobiasz. Teczkę założono 28 lutego 2002 roku. Nielegalną działalnością Tobiasza zajmowała się Komisja Weryfikacyjna WSI, badał ją też Wojciech Sumliński. Główny bohater afery marszałkowej. GEN. JÓZEF BUCZYŃSKI Jeden z najbliższych współpracowników Komorowskiego, mianowany szefem kadr MON. Przez wiele lat gen.Buczyński był attache wojskowym przy Ambasadzie RP w Chinach, a następnie Komendantem Akademii Obrony Narodowej. O Buczyńskim pisano w roku 2001, że dzięki protekcji Komorowskiego nabył 140-metrowe mieszkanie przy ulicy Nowolipki w Warszawie należące do wojska, płacąc jedynie 5 proc jego wartości (rynkowa wartość wynosiła ok. 210 000 dolarów). Jak wynika z zeznań Komorowskiego, złożonych przed prokuratorem w dniu 24 lipca 2008 roku, to gen. Buczyński wprowadził do niego płk Lichockiego, po ustaleniu, co ma być tematem rozmowy z Komorowskim. Według niektórych mediów gen. Józef Buczyński, działając w imieniu Bronisława Komorowskiego spotykał się z byłymi oficerami WSI sprawie uzyskania wglądu do aneksu. GEN. ADAM TYLUS Były wiceszef Inspektoratu Techniki Sił Zbrojnych, doradca w gabinecie politycznym ministra MON Komorowskiego. Na początku lat 90. Departament Wychowania MON, podległy wiceministrowi Komorowskiemu wynajął część budynku przy Krakowskim Przedmieściu w Warszawie na salon sprzedaży mercedesów Sobiesławowi Zasadzie. Po tym fakcie , MON zakupiło mercedesy do armii. Transakcję dotyczącą dostaw mercedesów nadzorował w MON gen. Adam Tylus. Po otrzymaniu szlifów generalskich Tylus odszedł z wojska i został dyrektorem biura obsługi zamówień publicznych i specjalnych w firmie Sobiesław Zasada Centrum S.A.. Firma ta która współpracowała z Fundacją Pro Civili. W dokumentach informacyjnych Fundacji „Pro Civili” z 1998 roku, podpisanych przez Krzysztofa Werelicha wymienia się wśród dostawców różnych towarów firmy Sobiesław Zasada Centrum SA., Volvo Poland i Pati Soft sp. z o.o., a wśród „odbiorców strategicznych” Ministerstwo Obrony Narodowej. Następnie Tylus został zastępcą prezesa firmy Ster-Projekt i Ster-Projekt Technologie C4I, zajmującej się projektowaniem i wdrażaniem systemów dowodzenia i kierowania, przeznaczonych dla wojska. Jednocześnie był stałym doradcą sejmowej Komisji Obrony Narodowej, której przewodniczył Bronisław Komorowski. Jak informowała prasa „zdaniem Bronisława Komorowskiego, przewodniczącego komisji, regulamin Sejmu nie zabrania być doradcą osobie, która zasiada w zarządzie firmy, oferującej wojsku sprzęt i usługi.” GEN. BOGUSŁAW SMÓLSKI Radca w gabinecie ministra ON Komorowskiego. W latach 90. Smólski został zdymisjonowany z MON, z powodu raportu NIK, w którym negatywnie oceniono rolę generała w czasach gdy był dyrektorem departamentu rozwoju i wdrożeń MON. Zarzuty dotyczyły realizacji programu HUZAR i zakupu rakiety NDT. Wkrótce potem minister ON Onyszkiewicz awansował go na stanowisko radcy ministra. Od 2003 r. do 2007 r Smólski był rektorem WAT. Sporządzony w 2007 roku Raport NIK – „Informacja o wynikach kontroli organizacji i funkcjonowania akademii wojskowych i wyższych szkół oficerskich ze szczególnym uwzględnieniem gospodarki finansowej i mienia uczelni oraz struktury zatrudnienia w latach 2005–2007” wymienia generała jako osobę odpowiedzialną za liczne nieprawidłowości w funkcjonowaniu uczelni. M.in. „NIK negatywnie oceniła gospodarowanie przez WAT gruntami, niezwiązanymi z przedmiotem jej działalności statutowej. Zwłoka w uregulowaniu zasad użytkowania tego obszaru gruntu o łącznej powierzchni 10,54 ha (ogródki działkowe, grunty pod garaże), stanowi realne zagrożenie utraty przez Uczelnię majątku o wartości blisko 58 mln zł”. W lutym 2007 r. Smólski pełnomocnikiem ministra ON ds. reformy szkolnictwa wojskowego. Od lipca 2007 r. gen. Smólski jest dyrektorem Narodowego Centrum Badań i Rozwoju. KRZYSZTOF BUCHOLSKI Były wiceprezes Agencji Mienia Wojskowego, aresztowany w lutym 2007 roku pod zarzutem korupcji. W sprawie zatrzymano 17 osób: urzędników AMW, w tym Bucholskiego, oraz przedsiębiorców. Wszyscy otrzymali zarzut udziału w zorganizowanej grupie przestępczej, a Bucholski ponadto o jej kierowanie. Bucholski przez wiele lat był członkiem PO, a wcześniej Stronnictwa Konserwatywno-Ludowego. Współpracował blisko z Bronisławem Komorowskim. Nie tylko politycznie. Komorowski jest prezesem Ligi Rzecznej i Morskiej. Bucholski był też członkiem Ligi. W roku 2001 Bucholski był szefem kampanii parlamentarnej Komorowskiego. Karierę młodego działacza przerwała sprawa sprzedaży gruntów Wojskowego Instytutu Medycznego. O aferze, związanej z wyprowadzeniem przez byłych ministrów MON Onyszkiewicza i Komorowskiego, atrakcyjnego gr Odpowiedz Link Zgłoś
fotolang Re: Ludzie Marszałka 06.05.10, 15:22 Lista ludzi Kaczyńskich była by 10 razy dłuższa. Odpowiedz Link Zgłoś
rozpredatorez Wróciła komuna, komuna ze sztandarami PO (sic!) 06.05.10, 13:43 I tak jak za komuny, najlepiej siedzieć cicho. Odpowiedz Link Zgłoś
bmarq Re: Wróciła komuna, komuna ze sztandarami PO (sic 06.05.10, 13:50 Gdybys ty siedział cicho, to byłoby prawdziwe błogosławieństwo, bo nic mądrego nie powiesz pisiaczku. Odpowiedz Link Zgłoś
senpai-michael Re: Wróciła komuna, komuna ze sztandarami PO (sic 06.05.10, 14:53 przypomnij sobie jak trzeba było siedzieć cicho w sprawie pochówku na Wawelu. Kocham pisowską hipokryzję Odpowiedz Link Zgłoś
jerjar Sejm będzie debatował nad rezolucją PiS ws. kat... 06.05.10, 13:52 Oto jak zarobić na własnej katastrofie. Smoleńsk to dla PiS największa klęska. Efekt agresywnej propagandy, siłowego angażowania instytucji i osób państwa w służbę marketingu jednej partii. Teraz chcą zarobić na nieszczęściu i wmanewrować Polskę w konflikt, wbrew konwencjom i zwyczajom międzynarodowym. Wawel to za mało, pracują nad mitem drugiego Katynia, że oto zdrajcy i sługusy Rosji nie upomnieli się o elitę patriotyczną, która zginęła. Odpowiedz Link Zgłoś
wan20_3 Re: Sejm będzie debatował nad rezolucją PiS ws. k 06.05.10, 13:58 cillan1! To nie Pis lecz jego guru czyli Jarek Kaczyński. Nie po to Mały siedział cicho aby tak po prostu wrócić. Wredny krasnal zaszył się w jakiejś dziórze i tradycyjnie knuł świństwa (tak jak to było rok temu z tzw. afarę hazardową). Marszałek powimnien dziadostwo gonić ale tym razem niech będzie głosowanie i niech pisarnia przerżnie. Oni takli się interesują tym śledztwem jak swoimi zmarłymi. Jak leżeli na Torwarze (gdzie nie było telewizji ) to żaden pisior się nie pokazał, brylowali w sejmie. Wyłączyć transmisje telewizyjne z obrad sejmu i będzie cisza. Odpowiedz Link Zgłoś
cillian1 Re: Sejm będzie debatował nad rezolucją PiS ws. k 06.05.10, 14:14 > Wyłączyć transmisje telewizyjne z obrad sejmu i będzie cisza. jestem za, niech tylko dają spis tego co kto powiedział, i tyle! Odpowiedz Link Zgłoś
power_mac Harcerze na miejscu odkryli prawdę o śledztwie! 06.05.10, 14:06 Śledztwo w polskie ręce! Cóż za gawiedź z tego rządu! Półśrodki wsadzcie sobie pośrodku! Odpowiedz Link Zgłoś
power_mac link 06.05.10, 14:11 media.wp.pl/kat,1022943,wid,12238146,wiadomosc.html?ticaid=1a1de&_ticrsn=5 Odpowiedz Link Zgłoś
ryszard34-dwa Sejm będzie debatował nad rezolucją PiS ws. kat... 06.05.10, 14:17 Pisuary chcą wykorzystać debatkę w celach czysto politycznych i sprowokować zamieszanie w poprawionych stosunkach z Rosją.To jest granie i ożywianie fobii tak przy okazji. Odpowiedz Link Zgłoś
alebiba Re: Sejm będzie debatował nad rezolucją PiS ws. k 06.05.10, 15:12 Jaro na prezydenta Rosji! Odpowiedz Link Zgłoś
doktor3 po co polska prokuratura ma sie znowu ośmieszać 06.05.10, 14:22 W ostatnim 20-leciu było w Polsce kilka afer badanych przez prokuratorów, a niektóre dodatkowo przez Komisja Sejmowe. I jakie były tego efekty ? Zawsze sprawy "ROZCHODZIŁY SIĘ PO KOŚCIACH" Czy "aparat ścigania" ma się znowu ośmieszyć?? Odpowiedz Link Zgłoś
maxymus1 Sejm będzie debatował nad rezolucją PiS ws. kat... 06.05.10, 14:27 Rosjanie nie ponieśli żadnych strat ludzkich, ani materialnych, i siłą rzeczy ich to nie dotyczy, a jak o to zadbali to widać, po tym co pozostało tam, nawet paszport, który w żaden sposób nie mógł być prowokacją, ich był tylko ten skrawek ziemi. Wystarczyło tylko to odgrodić, i obwarować sankcjami wejście tam do strefy wypadku, nawet teraz, jakiś cymbał z naszej ambasady w Moskwie mówi o jakiś lotnym patrolu, i nieoznakowanym radiowozie, kretyn! A jeszcze na dodatek, ta cała Kopacz, kłamała w Sejmie, jak bura suka, która chce kawałek kiełbasy w nagrodę, nie wiem co jest do ukrycia? ALE SKORO NIE MA NIC! To niby dlaczego nie może tego prowadzić strona Polska? W czym to uchybi Rosjanom? Raczej zaoszczędzi im kosztów. I jeszcze naszła mnie taka refleksja, gdyby nie daj Boże, sytuacja była analogiczna, albo dotyczyło by to innego państwa, dużego np Nimiec, Francji, czy Hiszpani, to głowę daję że Tusk, tak Tusk, bo to on pociąga za sznurki pajacyka Komorowskiego, zawiózł by w zębach do danego kraju wszelkie pełnomocnictwa oddające prowadzenie śledztwa w tej sprawie. Odpowiedz Link Zgłoś
viptocat :( 06.05.10, 14:28 I prowokacja się nie udała. Co z resztą było do przewidzenia. JK nie powidział nic głupiego. Ludzie zapamiętają wieeeelki bardzo stos z podpisami i sukcesy jego sztabu wyborczego. A gdzieś w tle (w pamieci ludzi) będzie się "pętał" taki mały urzędnik Komorowski co to chciał debatę w sejmie zablokować (pewnie ma coś na sumieniu skoro się tej debaty tak boi) Czyli Wielki Kaczyński i mały Komorowski gdzieś w tle. Pozdrawiam V Odpowiedz Link Zgłoś
alebiba Re: :( 06.05.10, 15:18 viptocat napisał: > Czyli Wielki Kaczyński i mały Komorowski gdzieś w tle. Czy nazywanie Kaczyńskiego "wielkim" nie wydaje Ci się nieco niestosowne? Odpowiedz Link Zgłoś
viptocat Re: :( 06.05.10, 15:34 Ja piszę jak go zobaczą ludzie. Wielki mąż stanu na tle wielkiej piramidy podpisów z poparciem. Ps. Tusk się ładnie znalazł i powiedział to co trzeba. Może to on powinien kandydować na prezydenta :(((((. Pozdrawiam V Odpowiedz Link Zgłoś
maxymus1 Re: Sejm będzie debatował nad rezolucją PiS ws. k 06.05.10, 14:33 cillian1 napisał: > Przeciw wszystkie, prócz pis. PiS znów coś wykombinowało :))))) A kto ma być jeszcze? Nepotyczny koalicjant, który z kilku procentowym poparciem zawsze mordę w korycie trzyma? Czy zawsze pro Rosyjska, nawet w czasie sowieckiej okupacji, lewica? No kto jeszcze? Bo PO raczej jest tu stroną odpowiedzialną za ten haos. No to kto? Bo nikogo więcej nie ma! Odpowiedz Link Zgłoś
cillian1 Re: Sejm będzie debatował nad rezolucją PiS ws. k 06.05.10, 14:45 za co PO jest odpowiedzialne???? Za haos wolski - o nie!!!! Tu protestuję! Odpowiedz Link Zgłoś
white_red_zebra Sejm będzie debatował nad rezolucją PiS ws. kat... 06.05.10, 14:34 Odznaczenia dla Rosjan za ich prace w Smolensku? Rany, czy ja snie? Jakas przedziwna nadgorliwosc, biorac pod uwage, ze nic nie zostalo do konca wyjasnione. Odpowiedz Link Zgłoś
gklej Re: Sejm będzie debatował nad rezolucją PiS ws. k 06.05.10, 14:44 nie mówi się o sąsiedzie źle, jeżeli ma się zamiar do niego pojechać. Odpowiedz Link Zgłoś
dzina-au Dla kogo medal i za co ? 06.05.10, 14:34 "Bronisław Komorowski ... w trakcie swojej wizyty w Moskwie w rocznicę zakończenia II wojny światowej, wręczy odznaczenia między innymi Rosjanom, uczestniczącym w działaniach wokół katastrofy pod Smoleńskiem." KTO DOSTANIE MEDAL I ZA CO ? Odpowiedz Link Zgłoś
kraand Re: Nie wiem kto, ale.. 06.05.10, 15:14 Nie wiem kto ale wiem za co. Wiadomo za osiagniecia w dziedzinie polowania na ptactwo! Odpowiedz Link Zgłoś
brave48 PiS najchętniej wysłałby komandosów żeby siłą ... 06.05.10, 14:37 odebrali materiały z rosyjskiej prokuratury ... od takiego 'prawa i sprawiedliwości' uchowaj nas Boże ... Odpowiedz Link Zgłoś