kamilbielany 07.05.10, 19:43 Mieszkańcy Nowego Jorku mają przesrane..... Odpowiedz Link Zgłoś Obserwuj wątek Podgląd Opublikuj
dobredowcipy Nowy Jork: policja ewakuowała Times Square 07.05.10, 19:55 Niezła psychoza musi tam teraz panować. Odpowiedz Link Zgłoś
skarpetka_szara Re: Nowy Jork: policja ewakuowała Times Square 07.05.10, 20:01 a wlasnie zadnej psychozy nie ma. Sa ludzie ktorzy sa przewrazliwieni lub lubia dmuchac na zimno, ale dla kazdego to zwykly dzien, i pewnie wielu jest tylko zlych ze trafik sie tworzy w tym miejscu. Odpowiedz Link Zgłoś
skarpetka_szara Nowy Jork: policja ewakuowała Times Square 07.05.10, 19:58 Mysle ze to przewrazliwienie. Prawdopodobnie nie jest to nic niebezpiecznego. Odpowiedz Link Zgłoś
blondyn-3 az strach tam z paczkami chodzic 07.05.10, 20:01 jakas paczke zobacza juz mysla ze bomba Odpowiedz Link Zgłoś
puchacz_sceptyk Re: Pewnie gejbomber, przyjaciel braci Kacz. 07.05.10, 20:42 No właśnie... Wystarczy przypomnieć sobie kabaretowe scenki wpuszczonych w maliny gliniarzy w Warszawie. Naczalstwo z kwaczystami ryło ze śmiechu w "sztabach", ludzie klęli w żywy kamień z powodu udręk komunikacyjnych, za to kwaczory osiągnęli, co chcieli. W Nowym Jorku specjalne grupy "anty-bombowe" wraz ze wszystkimi służbami law enforcement mają do szokującego poziomu opanowane techniki odnajdywania i zabezpieczania podejrzanych miejsc i obiektów. Odbywa się to z maksymalnym zniwelowaniu utrudnień dla mieszkańców i turystów, za to z niezwykłą dbałością o bezpieczeństwo ludzi i zwierząt (tak, to nie pomyłka: zwierząt). Przy tym należy szczerze stwierdzić, że wszyscy podporządkowują się poleceniom władz i policji, bo ci ostatni raczej nie "patyczkują się" z ociągającymi się lub zbyt natrętnymi gapiami. Bo mało kto w Polsce wie, że słowa amerykańskiego policjanta natychmiast stają się prawem. Ich decyzje może zmienić wyłącznie Sąd. Odpowiedz Link Zgłoś
skarpetka_szara Re: Pewnie gejbomber, przyjaciel braci Kacz. 07.05.10, 21:33 > Bo mało kto w Polsce wie, że słowa amerykańskiego policjanta natychmiast stają > się prawem. > Ich decyzje może zmienić wyłącznie Sąd. Przesadzasz. Policjiant chce wejsc do mojego domu, ja mowie : "Nie", i moje slowo staje sie cialem. Policjianci sa ok, ale musza dzialac w swoim prawie. Inaczej miasto jest sadzone o miliony $. Odpowiedz Link Zgłoś
krissey Re: Pewnie gejbomber, przyjaciel braci Kacz. 07.05.10, 21:41 puchacz_sceptyk napisał: > Bo mało kto w Polsce wie, że słowa amerykańskiego policjanta natychmiast stają > się prawem. > [u]Ich decyzje może zmienić wyłącznie Sąd. Bardzo trafna definicja państwa policyjnego. podoba mi się. Odpowiedz Link Zgłoś
plafar nie jest tu az tak zle (w NYC) alarm odwolany 07.05.10, 20:29 Znaleziono "cooler" a w srodku butelki z woda:) teraz jest tutaj cieplo i ludzie sprzedaja wode butelkowa na ulicach, oczywiscie nei maja na to pozwolenia.. wiec niekiedy wola porzucic swoj towar niz placic mandat Odpowiedz Link Zgłoś
profesorfilutek warszawa Podejrzana paczka w sklepie, w... 07.05.10, 20:42 UWAGA W WARSZAWIE TEZ JEST PODEJZANA LODOWKI nawet kilka w carrefourze dzwoncie po policje Odpowiedz Link Zgłoś
3miastoorg Powinni zbombardować Times Square 07.05.10, 21:02 to siedlisko terroryzmu. Odpowiedz Link Zgłoś
tojabogdan psychoza strachu 07.05.10, 21:07 czyli skutki wieloletniej polityki zagranicznej i militarnej Odpowiedz Link Zgłoś
skarpetka_szara Re: psychoza strachu 07.05.10, 21:29 jeszcze raz powtorze ze tu nie ma zadnej psychozy strachu. Po prostu trzeba bylo sprawdzic i juz. Nikt tu nie biega i nie krzyczy. Jest piatek i kazdy sie przygotowuje aby isc sie bawic. Sam masz jakies urojenia i paranoje. A tak w ogole to stworzylo to tylko zamkniecie paru ulic na niecala godzine. z budynkow nie ewakuowano, wiec nie wiem o jakim strachu mowisz. Odpowiedz Link Zgłoś
kakanek81 Nowy Jork: Podejrzana paczka na Times Square, w... 07.05.10, 21:40 Witam!!! Ja to się tylko trochę znam na...ale Swoje powiem. Dzisiaj w Warszawie kropił niewielki deszczyk chociaż meteorologowie zapowiadali srogie ulewy.Przypomniał mi się taki mało wyszukany wierszyk z częstochowskimi rymami nieznanego autorstwa. "Pada sobie deszczyk pada sobie równo, raz spadnie na kwiatek drugi raz na gówno" Moje pytanie jest jak najbardziej serio i ma naturę filozoficzną.Kogo mianowicie autor miał na myśli mówiąc "kwiatek" i "gówno"? Zachęcam do dyskusji. A odnośnie informacji" NIE WIEDZIAŁEM,ŻE W NYC SAME BRUDASY ;-))) Na bezpieczeństwie się nieżle zarabia.Business as usual. Odpowiedz Link Zgłoś
pocalujta_wujta Nie ma zadnej psychozy 07.05.10, 22:36 Nie przesadzajcie. Ludzie w tym regionie maja w nosie te sprawy. Kazdy leci jak codzien zalatwiac swoje sprawy. Policja natomiast stoi z psami a szeryfowie to nawet kontroluja (z psami) samochody na parkingach stacji kolei dojazdowych w New Jersey. Z tym ze dzisiaj widzialem nawet szeryfa z HAZMAT ("Hazardous Materials") poza samochodami K-9 (psy policyjne). Tak to juz jest jak populacja ludzi jest wielonarodowa i wielokulturowa. Z Nowego Jorku i New Jersey... Odpowiedz Link Zgłoś
cygan37 Nowy Jork: Podejrzana paczka na Times Square, w... 08.05.10, 06:59 Drodzy Amerykanie, podziękujcie pięknie swoim żydowskim lobbystom i tym kanaliom politykom którzy Izraelowi chcieli pomagać. Podziękujcie żydom którzy pajęczyną opletli wasz piękny kraj i tym wszystkim kundlom Bushowskim co żydom dali się wodzić za nos. Zgnoiliście swój kraj i boicie się jeden drugiego, boicie się swoich snów bo duszą was po nocach zmory zamordowanych wietnamskich i irackich dzieci i kobiet. Sami sobie zapracowaliście na swoj los nie bacząc na nasze Europejczyków przestrogi. My tu ich mieliśmy przez ponad tysiąc lat, przeszli Europę od zachodu po wschód, od południa po północ i wszyscy ich tak samo ocenili. Teraz sami musicie sobie poradzić z tym problemem. Odpowiedz Link Zgłoś
szechteroff4 " ... w środku jedynie butelki z wodą" 08.05.10, 07:45 A mogla byc "wybuchowa" podobizna ryzego, idola POjebow :))) Odpowiedz Link Zgłoś
cygan37 Re: " ... w środku jedynie butelki z wodą" 08.05.10, 08:46 Mogły też być "małpki" małego nieudacznika. Odpowiedz Link Zgłoś