xolaptop 10.05.10, 18:56 Tej organizacji chodzi o prawo autorskie obowiązujące w USA, więc wpisali nasz kraj na tę swoją listę bez znajomości polskiego prawa. Świetni są. Odpowiedz Link Zgłoś Obserwuj wątek Podgląd Opublikuj
sidian Re: Polska skreślona z listy krajów pirackich 10.05.10, 19:32 Oczywiscie. Swietni i kompletnie niedouczeni (ew. celowo pomijaja drobny fakt, ze badania wskazuja, ze najlepszymi klientami firm produkujacych filmy, muzyke i gry komputerowe sa wlasnie piraci). gamecorner.pl/gamecorner/1,86013,7862538,Piraci_to____najlepsi_klienci__.html Krotko i na temat: Niech spieprzaja ze swoja Shit List. Moga sobie ja wsadzic. Odpowiedz Link Zgłoś
4v oj tam nie bulwersujcie się 10.05.10, 19:46 sądząc po doborze krajów (traktowane w USA niemal jako jedno państwo: Polska, Czechy i Węgry) od razu widać, że skreślenie miało podstawy polityczne. pewnie telefon, od jakiego prezydenta, albo choćby i senatora. a piractwo, cóż... chciałbym, by na danym dziele zarabiali przede wszystkim artyści. im mniej pieprzonej otoczki, tym lepiej. stosunkowo najlepiej jest w przypadku gier komputerowych, gdy nawet wydawca i firma od reklamy jest związana z branżą. a największa patologia jest w muzyce, gdzie żerujących jest najwięcej. Odpowiedz Link Zgłoś
tukafon niezły żart 10.05.10, 22:46 > stosunkowo najlepiej jest w przypadku gier komputerowych, gdy nawet wydawca i > firma od reklamy jest związana z branżą. 5 x tyle idzie na kurwiszony z reklamy niż na stworzenie gry Odpowiedz Link Zgłoś
lungompa Re: Polska skreślona z listy krajów pirackich 10.05.10, 19:52 No ale za to ty jestes "swietniejszy" - czyja to lista ? Polska czy Amerykanska ? Wiec KTO i WEDLUG JAKIEGO jakiego prawa maoze wpisywac na nia lub skreslac ? Odpowiedz Link Zgłoś
cezar85 Polska skreślona z listy krajów pirackich 10.05.10, 19:57 ale na wizy musicie jeszcze poczekac Odpowiedz Link Zgłoś
yosemitesam Re: Polska skreślona z listy krajów pirackich 10.05.10, 20:12 Nie pali się. Zresztą już niedługo między Polską a Stanami Zjednoczonymi Chin będzie obowiązywał ruch bezwizowy. Odpowiedz Link Zgłoś
lubawa1 Re: Polska skreślona z listy krajów pirackich 10.05.10, 22:42 Kurde bele, cezar. A ty taki młody i już w Stanach jesteś? Rany, ale ja ci zazdroszczę!!! Normalnie nie masz pojęcia jak ja ci zazdroszczę!!!!!! Odpowiedz Link Zgłoś
777newbetterfastersatan Re: Polska skreślona z listy krajów pirackich 11.05.10, 00:48 I ja się skręcam z zazdrości. Chyba tego nie wytrzymam! Odpowiedz Link Zgłoś
jacek.osini Polska skreślona z listy krajów pirackich 10.05.10, 20:08 Yes! Tapira u nas null! Darzbór!!! Odpowiedz Link Zgłoś
lares87 Piractwo nie jest już trendy 10.05.10, 20:47 lans to jest posiadanie oryginalnych płyt na półce Odpowiedz Link Zgłoś
rtoip1 Kierunkowskazem ??? 10.05.10, 21:01 "Bo taka lista - jak podkreślił Bogdan Zdrojewski - jest kierunkowskazem dla ..." - komuś pomyliło się światełko w samochodzie sygnalizujące zamiar skrętu z drogowskazem pokazującym kierunek. Odpowiedz Link Zgłoś
rabbinhood ciekawe ile co roku wyciskają z Polski? 10.05.10, 21:24 ciekawe ile co roku wyciskają z Polski? Przypuszczam że duży koncern produkujący oprogramowanie kapnął się że dociskanie śruby nie służy ich oprogramowaniu i konkurencja, notabene bardzo dobra i skuteczna zaczyna wypierać ich produkcję, dlatego wolą wariant chiński czyli nie robić zamieszania i zaakceptować że część społeczeństwa nie stać na ich produkty, wolą to niż aby konkurencja skutecznie ich wyparła z rynku, ciekawe czy proces uda się zatrzymać lub odwrócić? Co do muzyki to dużo ludzi rippuje z radia na swoje potrzeby i nie potrzebuje kupować płyt. Nowa polityka może pozwolić na obniżkę cen i na wzrost obrotów, o ile będzie wyczuwalna różnica w cenie. Odpowiedz Link Zgłoś
m1gu3l Polska skreślona z listy krajów pirackich 10.05.10, 22:02 =/ trzeba coś spiracić, bo wychodzimy niechcący na porządnych obywateli... Odpowiedz Link Zgłoś
politologist Re: Polska skreślona z listy krajów pirackich 11.05.10, 01:36 m1gu3l napisał: > =/ > trzeba coś spiracić, bo wychodzimy niechcący na porządnych obywateli... Dokładnie ;) Ściągnijmy cokolwiek z rapiszera na znak protestu ;P Odpowiedz Link Zgłoś
blondyn-3 Bezczelnosc Amerykanow nie ma granic 10.05.10, 22:27 ja bym ich sam wpisal na "watch list" najwiekszych przekretow i oszutow. Dell zniknal z Lodzi jak tylko dostal 200 mln zapomogi rzadowej. Odpowiedz Link Zgłoś
kr88 Re: Bezczelnosc Amerykanow nie ma granic 10.05.10, 23:36 blondyn-3 napisał: > ja bym ich sam wpisal na "watch list" najwiekszych przekretow i > oszutow. Dell zniknal z Lodzi jak tylko dostal 200 mln zapomogi > rzadowej. Wywiązali się z umowy, można mieć do naszych władz pretensje, że umowa była taka a nie inna. Odpowiedz Link Zgłoś
rainzug A kim oni są żeby nas zapisywać czy wykreślać z 10.05.10, 22:35 jakieś listy. Sam bym ich zapisał na listę najbardziej skurw*** i fałszywych krajów w historii. Odpowiedz Link Zgłoś
koszerny51 Polska skreślona z listy krajów pirackich 11.05.10, 00:33 mam to w d.., zdanie USA jest bez znaczenia Odpowiedz Link Zgłoś
mus-zek0 Polska skreślona z listy krajów pirackich 11.05.10, 07:12 Co oni pieprzą,na bazarach w dalszym ciągu handlują płytami i niezbyt się z tym kryją. Odpowiedz Link Zgłoś