cubasz 11.05.10, 09:03 no to ma kogo teraz zagłosują liczni więźniowie? na jarka? Odpowiedz Link Zgłoś Obserwuj wątek Podgląd Opublikuj
ogabignac Wybory 2010. Lepper za burtą? "Czytając przepis... 11.05.10, 09:09 cytat: "- Przepisy mówią, że wybranym do Sejmu i Senatu oraz kandydatem na prezydenta nie może być osoba skazana prawomocnym wyrokiem, " "wybranym" nie oznacza "wybieranym". To po wyborach komisja może określić, że jakiś kandydat nie może pełnić tej funkcji. Lepperowi nikt nie odebrał biernego prawa wyborczego i zapewnia mu to Konstytucja. Lepper powinien być dopuszczony do wyborów. Odpowiedz Link Zgłoś
krzyhacz Re: Wybory 2010. Lepper za burtą? "Czytając przep 11.05.10, 10:08 Doczytaj to zdanie do końca: "oraz kandydatem na prezydenta". Oznacza to, że Lepper nie powinien być dopuszczony do wyborów na mocy obowiązującego prawa. Ale dajmy się wypowiedzieć SN. Odpowiedz Link Zgłoś
endgame222 Komisja Wyborcza się ośmieszyła 11.05.10, 10:59 Trybunał Konstytucyjny stwierdził, że przepis, na podstawie którego Lepper został skazany, jest niezgodny z Konstytucją RP. Proces został powtórzony i Lepper został uniewinniony. Odpowiedz Link Zgłoś
aqwertz Re: Wybory 2010. Lepper za burtą? "Czytając przep 11.05.10, 12:16 Redaktorze, ustawy uchwala parlament a nie PO czy PiS. Odpowiedz Link Zgłoś
kalandar Re: Wybory 2010. Lepper za burtą? "Czytając przep 11.05.10, 12:37 Czy czytanie ze zrozumieniem jest tak trudne? > "- Przepisy mówią, że wybranym do Sejmu i Senatu oraz kandydatem na prezydenta nie może być osoba skazana prawomocnym wyrokiem, " KANDYDATEM na prezydenta. A Lepper w tym momencie jest kandydatem. I cale szczescie ze go nie dopuszcza bo dosyc juz wtydu sie najedlismy. Odpowiedz Link Zgłoś
st1111 A nie dało by się 11.05.10, 09:12 Jakoś wyrzucić pozostałych przeciwników POPiSu? Może w przedszkolu coś zbroili? Odpowiedz Link Zgłoś
po_stach J.Kaczynskiteż ma wyroki za kłamstwa i pomówienia 11.05.10, 09:55 nie jest lepszy od swojego byłego kumpla,Leppera.. Odpowiedz Link Zgłoś
ja_biedronka_pstra Zamach na demokratyczne wybory. 11.05.10, 10:46 Miliony ludzi głosowałyby na Leppera. Lecz w tym niedemokratycznym i nędznym kraju nawet pozorów demokracji nie jesteście wstanie uszanować. Gdzie ci demokraci z lat 70 i 80 siedzący po SBckich więzieniach? Teraz ich nie ma. Bo teraz jest ich demokracja. Odpowiedz Link Zgłoś
towarzyszlepper Re: Zamach na demokratyczne wybory. 11.05.10, 10:47 Pan Lepper zajmuje sie dzialalnoscia kryminalna od poczatku lat dziewiecdziesiatych. Blokady drog (wielkie straty dla calej gospodarki Polski i setek tysiecy prywatnych osob), Kradziez i niszczenie mienia(wysypywanie setek ton zboza), przywlaszczanie partyjnych pieniedzy, czarne kasy partyjne, i wreszcze szczytowe osiagniecie tego bandyty: gwalt! Czego wam jeszcze trzeba? Zapomnialem o czyms? Za to wszystko razem powinien dostac conajmniej 10 lat bezwzglednego wiezienia! Do wyborow to on moze strtowac pod cela. Odpowiedz Link Zgłoś
ja_biedronka_pstra Re: Zamach na demokratyczne wybory. 11.05.10, 10:58 Stalinowcy też tak mówili na AK. Odpowiedz Link Zgłoś
papierowy_ksiezyc Lepper ma tyle wspólnego z AK 11.05.10, 11:07 co krowi placek z ipodem :D Odpowiedz Link Zgłoś
towarzyszlepper Re: Zamach na demokratyczne wybory. 11.05.10, 11:23 Stalinowcy? W jakim swiecie ty zyjesz? Masz problemy z pamiecia? Oczy cie zawodza? Mnie nie! Ja to wszystko doskonale pamietam! Obserwuje tego kryminaliste od 90-tych lat. Czytam o nim nie tylko w Polskiej prasie ale rowniez w Niemieckiej, wiec nie pierdoool o jakis stalinistach jezeli argumentow nie masz! Odpowiedz Link Zgłoś
papierowy_ksiezyc łahahahahahahahaha biedrona wymiatasz! 11.05.10, 11:05 nie ma jak chamska propaganda sukcesu rodem z przymierającej głodem Korei Północnej :D a na serio - ponawiam prośbe o namiar na dealera... Odpowiedz Link Zgłoś
velluto Re: Zamach na demokratyczne wybory. 11.05.10, 11:51 ja_biedronka_pstra napisała: > Miliony ludzi głosowałyby na Leppera. tiaaa, miliony już głosowały na Samoobronę w ostatnich wyborach parlamentarnych. Ile tego było 2-3%? Odpowiedz Link Zgłoś
synprl Demokraci w SB-ckich więzieniach, biedusie k... 11.05.10, 12:06 Michnik, Kuroń, Modzelewski, Małachowski prawdziwi demokraci, którzy nadstawiali dupy, to albo nie żyją, albo dożywają w nędzy, lub jak Modzelewski żałują tamtych wyborów. Jacy do demokraci w latach 70-tych i 80-tych siedzieli w SB-ckich więzieniach. Kurwa niewiniątka na etatach amerykańskich fundacji i kontraktach amerykańskich służb. Skrzywdzeni przez komunę, najbardziej tym, że nie udało się zrobić kariery, a nawet jak się udawało to inicjatywę ustrój im hamował, szczególnie tę złodziejską. Talon na Poloneza to było mało a więcej ludowa ojczyzna nie chciała dać, a tu aspiracje rosły, Polonez nie starczał, całą fabrykę Polonezów zapierdolić to się marzyło. Tacy do demokraci przyszli w 1989 roku do władzy. Nie lubili komuny, z Jaruzelskim na czele, bo im złodziejom kraść nie dał, wyprzedawać majątku nardowego, kręcić afer i dawać dupy gangsterom z zachodu. Może Samoobrona to pierwszy przypadek zgnojenia formacji politycznej z poza układu? Tak, a pamiętacie rozłamy w KPN, UPR, prowokacje wobec PC, współpracę ze służbami obcego państwa przeciwko legalnej opozycji we własnym kraju której ukoronowaniem był zamach stanu, kiedy obalono cieszący się społecznym zaufaniem rząd Oleksego, pomawiając premiera o szpiegostwo. Niedawno sąd uniewinnił Milczanowskiego z powodu niskiej szkodliwości społecznej czynu. Więc weźcie ciężar tego co zrobił Lepper zakładając, że Cimoszewicz jest czysty jak łza i Lepper kłamał i zestawcie to z zagrywką Wałęsa - Milczanowski. Pomówienie pupilka liberałów więzienie, zdrada państwa i zamach stanu niska szkodliwość społeczna czynu. To tak jakby powiedzieć kopalnia Wujek ludobójstwo, a Holocaust to nadużycie władzy i surowe prawo. Ja mam tylko żal do SB, że tych łachmytów wzięła w obroty tak jak robiła to jej poprzedniczka przed 1956 rokiem. Poprzetrącać złodziejskie łapska "żoliborskim inteligentom" i do roboty w polu na resocjalizację. Internowanie, werbowanie, ośrodki wczasowe FWP, kurwa na miłosierdzie się Kiszczakowi zebrało. Przecież było wiadomo po co oni chcą władzy, na pewno nie po to by zwykłym ludziom żyło się lepiej, by państwo było praworządne, demokratyczne i broniło własnej racji stanu. Trzeba było wysłać pejstatych "demokratów" wysłać do kurortów, ale tych radzieckich, za kołem podbiegunowym. Odpowiedz Link Zgłoś
jola_z_dywit6 Re: Demokraci w SB-ckich więzieniach, biedusie k. 11.05.10, 13:27 Dobry tekst prawdziwy w wielu miejscach. Odpowiedz Link Zgłoś
lol76 Biedronka... 11.05.10, 12:23 Rozumiem twoje poglady i to co powiedziales pozywej... Ja ponad ogolna idee demokracji sznaowalbym jednak demokratycznie ustanowione prawo. I jezeli to prawo (z ktorym notabene sie jak najbardziej zgadzam) zakazuje osobom skazanym prawomocnym wyrokiem pelnienia pewnych funkcji panstwowych (w tym urzedu prezydenta) to ja nie widze tutaj zadnego zamachu na demokracje. Mozemy sie klocic czy Lepper byl winny , czy tez nie (blokady, zboze itd itd)... jezeli twoj ojciec albo ty bylbys wlascicelem transportu ktory on rozsypal na tory, to zapewne inaczej bys teraz o nim mowil... nie mnie jednak tego dochodzic i o tym sadzic... Nie wiem tez czy gwalcil kobiety w swojej partii czy tez nie... jakos Kaczynski, Tusk, Mazowiecki, Komorowski, Pawlak, Cimoszewicz, Jurek itd itd o gwalt nigdy nie byli posadzeni... Ten czlowiek tak jak i reszta tej kuriozalnej grupy powinien byc odsuniety od demokracji (oni na to po porstu nie zasluguja) poniewaz to typowy przyklad tego jak mozna wypaczyc piekne idee demokratyczne - oto wulgarny koltun (podobnie jak Dyzma) bez zadnego politycznego czy tez technicznego przygotowania zostaje wicepremierem. Uwierz mi, jezeli samoobrona zdobylaby wiekszosc w parlamanecie i samodzielnei rzadzila, polska zostalaby ekonomicznie zrujnowana - ci ludzie po porstu nie maja o niczym zielonego pojecia. jedyne w czym sa dobrzy to narzekanie i populistyczny krzyk. Pozdrawiam. Odpowiedz Link Zgłoś
orgelmusik ..... Miejsce Leppera ..... 11.05.10, 09:53 Miejsce Leppera jest na pryczy, a nie w Pałacu prezydenckim. Odpowiedz Link Zgłoś
xolaptop Wybory 2010. Lepper za burtą? "Czytając przepis... 11.05.10, 10:07 I tak trudno byłoby Lepperowi wejść do drugiej tury. Nie rozumiem decyzji o wykluczeniu, skoro zebrał przepisy. Jeśli taka decyzja wynika z prawa, to prawo jest złe, ponieważ powinno zabraniać kandydowania osobom skazanym na podstawie Kodeksu Karnego, takim którym nie przysługuje odwołanie od wyroku, a nie skazanym w procesach cywilnych. Odpowiedz Link Zgłoś
po_stach Jarosław Kaczynski, też wiele razy umoczony.. 11.05.10, 10:13 który też posiada wyroki prawomocne za kłamstwa,pomówienia, on może, a Lepper nie! Odpowiedz Link Zgłoś
xolaptop Re: Wybory 2010. Lepper za burtą? "Czytając przep 11.05.10, 10:13 Mowa nie o podpisach, lecz o podpisach, ale wiadomo, o co chodzi. Odpowiedz Link Zgłoś
lukask73 paralaksa 11.05.10, 12:38 > > Nie rozumiem decyzji o wykluczeniu, skoro zebrał przepisy > Mowa nie o podpisach, lecz o podpisach, ale wiadomo, o co chodzi parara ksa paralaksa Pola Raksa Pora laksa Pora Relaksu! Odpowiedz Link Zgłoś
synprl Zobaczcie jaka perfidia faszystowskich świń. 11.05.10, 10:19 Jak rejestrował komitet przed zbieraniem podpisów to problemu nie było, gnojki liczyły, że Lepper nie zbierze wystarczającej ilości podpisów, lub po weryfikacji dostarczonych podpisów i będzie ich mniej niż 100 tys. A jednak Lepper zebrał, przez dwa dni jak znam życie gnoje prześwietlały listy podpisów ze wszystkich stron, więc nagle ciach znalazła się inna opcja. Po tym jak z PKW odszedł F. Rymarz, człowiek instytucja, nie wierzę w uczciwość wyborów, po pierwsze do Polski powinni przyjechać obserwatorzy OBWE i to w ilości takiej jak jeżdżą do Wenezueli, czy na Białoruś. Jeśli Lepper nie będzie mógł startować, gwarantowane są protesty wyborcze, a jeśli polskie sądownictwo okaże się skurwione i politycznie dyspozycyjne na całego i SN potwierdzi ważność takich wyborów, pozostaje jeszcze Strasburg i prawo przyrodzone każdemu człowiekowi stawiania oporu tyranii. Jeśli demokratyczne reguły nie są takie same dla wszystkich obywateli nie ma sensu bawić się w teatr i legitymizować autorytarnej władzy. Prawo nie ma już znaczenia, partyzantka w czasie wojny też była nielegalna. Odpowiedz Link Zgłoś
towarzyszlepper Re: Zobaczcie jaka perfidia faszystowskich świń. 11.05.10, 10:47 Pan Lepper zajmuje sie dzialalnoscia kryminalna od poczatku lat dziewiecdziesiatych. Blokady drog (wielkie straty dla calej gospodarki Polski i setek tysiecy prywatnych osob), Kradziez i niszczenie mienia(wysypywanie setek ton zboza), przywlaszczanie partyjnych pieniedzy, czarne kasy partyjne, i wreszcze szczytowe osiagniecie tego bandyty: gwalt! Czego wam jeszcze trzeba? Zapomnialem o czyms? Za to wszystko razem powinien dostac conajmniej 10 lat bezwzglednego wiezienia! Do wyborow to on moze strtowac pod cela. Odpowiedz Link Zgłoś
ja_biedronka_pstra Zwyczajny bandytyzm polskiego państwa bezprawia 11.05.10, 10:52 Głosuj na nowych stalinowców bo uczciwi kandydaci będą w więzieniach. Powtórka z lat 40 tych. Odpowiedz Link Zgłoś
papierowy_ksiezyc Lepper to ten uczciwy? 11.05.10, 11:03 biedrona, daj namiary na dealera lepiej :) przydaj się na coś :D Odpowiedz Link Zgłoś
eti.gda Re: Zwyczajny bandytyzm polskiego państwa bezpraw 11.05.10, 12:54 ja_biedronka_pstra napisała: > Głosuj na nowych stalinowców bo uczciwi kandydaci będą w więzieniach. > Powtórka z lat 40 tych. Kogo masz na myśli, mówiąc "uczciwi kandydaci?". Wymień tych z nich, którzy startują w tegorocznych wyborach. Odpowiedz Link Zgłoś
pamflet1 Zdecydowanie za pozno! 11.05.10, 11:12 Znajdz sobie, jegomosciu, dobrego ortopede. Powinienes natychmiast poddac sie leczeniu nog - na glowe juz niestety za pozno. Odpowiedz Link Zgłoś
silesius.monachijski2 PO zawsze miala w wiezieniach 95 % POparcia 11.05.10, 10:20 Aferzysci i zlodzieje zawsze moga liczyc na POparcie kompanow za kratkami cubasz napisał: > no to ma kogo teraz zagłosują liczni więźniowie? na jarka? Odpowiedz Link Zgłoś
awatar_sn PIS zawsze mial w psychiatrykach 99% poparcia 11.05.10, 10:45 partia kretynów w moherowych stringach Odpowiedz Link Zgłoś
puuchatek Wybory 2010. Lepper za burtą? "Czytając przepis... 11.05.10, 10:31 chu-go napisał: > > > Teraz, gdy ciała Prezydenta Polski Lecha Kaczyńskiego i jego współtowarzyszy > spoczywają w ziemi, jest najwyższy czas, aby wymienić tych, którzy > zorganizowali rozbicie się samolotu (...) Przyjacielu, gdybym chciałkomentować wszystkie idiotyzmy zawarte w Twoim tekście, to musiałbym chyba książkę napisać. Pozwolę sobie na jedną uwagę: Piszesz o Polakach którzy się "odstrzeliwali" Rosjanom etc. Chciałbym Cię uświadomić, że samolot TU 154 podchodzący do lądowania leci z prędkością około 400 km/h, a jego prędkość MINIMALNA to bodaj koło 240 km/h. I teraz uruchamiamy wyobraźnię: Kiedy samochód jadący z prędkością 150 km/h walnie w ścianę, to jego kierowca i pasażerowie w zasadzie nie mają szans przeżyć, mimo wszelkich poduszek powietrznych etc. Ten samolot walnął z szybkością niemal trzykrotnie większą - czy naprawdę wydaje Ci się, że po takim uderzeniu kogokolwiek trzeba by było dobijać? Dajże spokój, nawet najbardziej absurdalne teorie spiskowe żeby można było o nich poważnie rozmawiać muszą mieć jakieś minimum prawdopodobieństwa... Przyj Odpowiedz Link Zgłoś
pazdziernik2009 Stalinowskie metody. Dajcie mi człowieka a para- 11.05.10, 10:36 graf się znajdzie. Tak się eliminuje kandydatów z spoza okrągłego stołu. Odpowiedz Link Zgłoś
net_friend Re: Stalinowskie metody. Dajcie mi człowieka a pa 11.05.10, 10:39 Dziadku, będzie lepiej jak oddasz się pasji studiowania słownika. Odpowiedz Link Zgłoś
towarzyszlepper Re: Stalinowskie metody. Dajcie mi człowieka a pa 11.05.10, 10:46 Pan Lepper zajmuje sie dzialalnoscia kryminalna od poczatku lat dziewiecdziesiatych. Blokady drog (wielkie straty dla calej gospodarki Polski i setek tysiecy prywatnych osob), Kradziez i niszczenie mienia(wysypywanie setek ton zboza), przywlaszczanie partyjnych pieniedzy, czarne kasy partyjne, i wreszcze szczytowe osiagniecie tego bandyty: gwalt! Czego wam jeszcze trzeba? Zapomnialem o czyms? Za to wszystko razem powinien dostac conajmniej 10 lat bezwzglednego wiezienia! Do wyborow to on moze strtowac pod cela. Odpowiedz Link Zgłoś
ja_biedronka_pstra Re: Stalinowskie metody. Dajcie mi człowieka a pa 11.05.10, 10:49 Jest to oczywista oczywistość neo stalinowcy zrobili nową stalinowską demokrację. Odpowiedz Link Zgłoś
papierowy_ksiezyc i bardzo dobrze! 11.05.10, 10:37 spalonemu na kolor ziemniaka KRYMINALIŚCIE mówię stanowcze NIE. Odpowiedz Link Zgłoś
towarzyszlepper To notoryczny, niepoprawny przestepca od lat 90-ty 11.05.10, 10:46 Pan Lepper zajmuje sie dzialalnoscia kryminalna od poczatku lat dziewiecdziesiatych. Blokady drog (wielkie straty dla calej gospodarki Polski i setek tysiecy prywatnych osob), Kradziez i niszczenie mienia(wysypywanie setek ton zboza), przywlaszczanie partyjnych pieniedzy, czarne kasy partyjne, i wreszcze szczytowe osiagniecie tego bandyty: gwalt! Czego wam jeszcze trzeba? Zapomnialem o czyms? Za to wszystko razem powinien dostac conajmniej 10 lat bezwzglednego wiezienia! Do wyborow to on moze strtowac pod cela. Odpowiedz Link Zgłoś
ja_biedronka_pstra Re: To notoryczny, niepoprawny przestepca od lat 11.05.10, 10:56 Ale ci łeb buzuje. Lepper pewnie ukradł huty kopalnie banki pgr fundusze foz aferę alkoholową zrobił teraz hazardową i miliony wysłał na głodową emigrację? Że też takich debillli klonują. Odpowiedz Link Zgłoś
pamflet1 Re: To notoryczny, niepoprawny przestepca od lat 11.05.10, 11:16 durna blondynico... debilka to jestes ty. Smierdzisz mi mlodziezowka Samoobrony i fanklubem disco polo. Ciebie tez "pan przewodniczacy" przytulal? Odpowiedz Link Zgłoś
swojski_fr_1 Re: To notoryczny, niepoprawny przestepca od lat 11.05.10, 11:24 stop the horses !!! Pan Przewodniczacy - Andrzej Lepper piastowal urzad wajspremiera za czasow swietlanej, rzadzonej Prawem i Sprawiedliwoscia IV RP... olejami 'Meza Stanu' namascil go przeciez sam rezes PiS, - prezes namaszczal jedna stope, a druga, wciaz tymi samymi olejami - mlodszy meldunkowy Lesio. To jak, za rzadow Prawa i Sprawiedliwosci mogl pelnic funkcje wicepremiera z calym apanazem i dostepem do tajnych i niejawnych informacji, a za plugawego PO nie wolno mu nawet kandydowac ??? Wroci Pan Prezes i zrobi z tym porzadek! Jak wygra, sam zamelduje Pan Przewodniczacemu Samoobrony 'WYKONANIE ZADANIA'. ja_biedronka_pstra napisała: > Ale ci łeb buzuje. > Lepper pewnie ukradł huty kopalnie banki pgr fundusze foz aferę alkoholową > zrobił teraz hazardową i miliony wysłał na głodową emigrację? > Że też takich debillli klonują. Odpowiedz Link Zgłoś
towarzyszlepper Re: To notoryczny, niepoprawny przestepca od lat 11.05.10, 11:26 Biedroneczko....Ludzie "dyskutujacy" w ten sposob (klon, leb buzuje...itp osobiste pozdrowienia), nie sa dla mnie partnerem do jakichkolwiek debat... Odpowiedz Link Zgłoś
bugmenot2008_2 Wybory to walka na głosy, a nie na paragrafy! 11.05.10, 10:57 "Elity" komuszo-solidaruchowe strach obleciał. Nie mogą wygrać w uczciwej walce, to stosują kruczki prawne by pozbyć się konkurencyjnego kandydata. 21 lat rządzą właściwie ci sami, i robią to samo, tylko szyldy czasami zmieniają. Odpowiedz Link Zgłoś
papierowy_ksiezyc ohohoho! widać lepperzysko wciąż wypłacalne 11.05.10, 11:01 biedrona, płaci od posta czy masz z góry ustaloną tygodniówkę? Odpowiedz Link Zgłoś
swojski_fr_1 a za Prawa i Sprawiedliwosci byl wicepremierem 4RP 11.05.10, 11:13 wroci PiS do wladzy, to jeszcze Kaczynski przeprosi nam Pana Przewodniczacego - Andrzeja Leppera za te wszystkie niewygody w panstwie rzadzonym przez PO... ... a moze, a moze teraz to Kaczynski zamelduje Panu Przewodniczacemu - Andrzejowi Lepperowi wykonanie zadania ( jesli wygra, rzecz jasna )... Odpowiedz Link Zgłoś
chu-go Re: Wybory 2010. Lepper za burtą? "Czytając przep 11.05.10, 11:19 Wszyscy zapewniają (Ruskie, a w ślad za nimi nasze rządowe organa), że teren zabezpieczony. Min Kopacz zapewnia, że przekopano teren w poszukiwaniu wszelkich resztek samolotu, a tu pech, jacyś przypadkowi polscy pielgrzymi, tudzież dziennikarze pokazują na zdjęciach, filmikach i przywożą w siatkach fragmenty samolotu, rzeczy osobiste pasażerów, dokumenty i grzebią na miejscu kawałki zwłok... Odpowiedz Link Zgłoś
swojski_fr_1 Re: Wybory 2010. Lepper za burtą? "Czytając przep 11.05.10, 11:28 wez wykrywacz do metalu i poszukaj 'grzybow' w lesie kabackim... pokrec sie ze sprzetem w okolicy bitwy nad Bzura, czy nawet na Psim Polu. Samolot runal na plecy, skrzynie z luku bagazowego przygniotly pasazerow i zaloge w przedziale osobowym, zas silniki odrzutowe stalerzowaly calosc robiac za rozrzutnik ( predkosc obrotowa turbin, to ok 40-60 tys obr/min, liczba lopatek : 72-96 na stopien sprezarki czy turbiny) chu-go napisał: > Wszyscy zapewniają (Ruskie, a w ślad za nimi nasze rządowe organa), że teren > zabezpieczony. Min Kopacz zapewnia, że przekopano teren w poszukiwaniu wszelkic > h > resztek samolotu, a tu pech, jacyś przypadkowi polscy pielgrzymi, tudzież > dziennikarze pokazują na zdjęciach, filmikach i przywożą w siatkach fragmenty > samolotu, rzeczy osobiste pasażerów, dokumenty i grzebią na miejscu kawałki > zwłok... Odpowiedz Link Zgłoś
eti.gda Re: Wybory 2010. Lepper za burtą? "Czytając przep 11.05.10, 12:56 chu-go napisał: > Wszyscy zapewniają (Ruskie, a w ślad za nimi nasze rządowe organa), że teren > zabezpieczony. Min Kopacz zapewnia, że przekopano teren w poszukiwaniu wszelkic > h > resztek samolotu, a tu pech, jacyś przypadkowi polscy pielgrzymi, tudzież > dziennikarze pokazują na zdjęciach, filmikach i przywożą w siatkach fragmenty > samolotu, rzeczy osobiste pasażerów, dokumenty i grzebią na miejscu kawałki > zwłok... Nie wiem, czy masz rację, czy nie, ale twój post jest nie na temat. Odpowiedz Link Zgłoś
loppe Wybory 2010. Lepper za burtą? "Czytając przepis... 11.05.10, 11:22 Oby SN podzielił zdanie ministra ws. Andrew Leppera bo inaczej będzie to ostateczna kompromitacja rządu Tuska Odpowiedz Link Zgłoś
swojski_fr_1 Re: Wybory 2010. Lepper za burtą? "Czytając przep 11.05.10, 11:31 Spoko, Prezes PiS wygra, i z robi z tym porzadek, PO do wiezien, zas Andrzej Lepper, Lyzwa-Lyzwinski, Rebata Berger, Kazimierz Marcinkiewicz, Roman Giertych, Rydzyk tadeusz - zostana publicznie przeproszeni, odbiora meldunki 'wykonania zadania' i w spokoju beda mogli piastowac najwyzsze urzedy panswowe w kraju 'Prawa i Sprawiedliwosci'. P.S. W liberalnej Francji - czlowiek skazany prawomocnym wyrokiem, nawet po odbyciu kary - nie ma praw wyborczych, nie dosc ze nie moze kandydowac, to nie ma prawa nawet glosowac. loppe napisał: > Oby SN podzielił zdanie ministra ws. Andrew Leppera bo inaczej > będzie to ostateczna kompromitacja rządu Tuska Odpowiedz Link Zgłoś
loppe Re: Wybory 2010. Lepper za burtą? "Czytając przep 11.05.10, 11:36 Oby SN podzielił zdanie ministra ws. Andrew Leppera bo inaczej będzie to ostateczna kompromitacja rządu Tuska Odpowiedz Link Zgłoś
swojski_fr_1 Re: Wybory 2010. Lepper za burtą? "Czytając przep 11.05.10, 11:40 hanba, tak chamsko podkladac nozke wajspremierowi IV RP, wlasnorecznie namaszczonemu olejami 'Meza Stanu' przez samego Pana Prezesa PiS, jak i mlodszego meldunkowaego Lesia. Panie Andrzeju, pan sie nie boin Prawo i Sprawiedliwosc, za Panem stoi... i tak jak namascila Pana na wicepremiera, tak teraz nie dopusci do odrzucenia !! loppe napisał: > Oby SN podzielił zdanie ministra ws. Andrew Leppera bo inaczej > będzie to ostateczna kompromitacja rządu Tuska Odpowiedz Link Zgłoś
loppe Re: Wybory 2010. Lepper za burtą? "Czytając przep 11.05.10, 11:42 Obaj nie cenimy Leppera lecz praworządność cenimy jeszcze bardziej, mam nadzieję, i mam nadzieję że rozumiesz sytuację... Odpowiedz Link Zgłoś
swojski_fr_1 Re: Wybory 2010. Lepper za burtą? "Czytając przep 11.05.10, 11:47 hej! jak nie mozna cenic ludzi, na ktorych stawia sam pan prezes PiS ??? on jako strateg wie lepiej, patrzy na wszystko z innej, lepszej perspektywy !! Cenie Andrzeja Leppera, jako niezwykle wartkiego, obdarzonego tak cenna energia i iskrzcymi zyrandolami bylego wicepremiera IV RP !!! Uwazam, ze to chanba ze strony Tuska, ze Mezow Stanu pokroju Andrzeja Leppera, silnie popieranych przez Prawo i Sprawiedliwosc chce sztucznie blokowac przed obejmowaniem wysokich stanowisk panstwowych. loppe napisał: > Obaj nie cenimy Leppera lecz praworządność cenimy jeszcze bardziej, > mam nadzieję, i mam nadzieję że rozumiesz sytuację... Odpowiedz Link Zgłoś
loppe Re: Wybory 2010. Lepper za burtą? "Czytając przep 11.05.10, 11:49 to se go ceń Odpowiedz Link Zgłoś
swojski_fr_1 Re: Wybory 2010. Lepper za burtą? "Czytając przep 11.05.10, 11:54 cenie Pana Przewodniczacego Andrzeja Leppera, gdyz pan Prezes - Jaroslaw Kaczynski, po utracie rodzonego brata, w Panu Przewodniczacym ma brata ideologicznego, o podobnych pokladach zapalu i energii, sily wyrazu, a takze kunsztu politycznego. To Pan Andrzej Lepper jest tym kamieniem wegielnym, bez ktorego nigdy nie powstalaby IV RP. Nalezy mu sie nie tylko fotel wicepremiera - to za malo dla tej klasy, mysle, ze PiS powinien wycofac kandydature pana Jaroslawa Kaczynskiego i konsekwentnie wesprzec Pana Leppera. Znajac klase obu mezow stanu, wiem, ze Pan Lepper osobiscie zameldowalby wykonanie zadania panu Prezesowi, po objeciu fotela prezydenckiego Polski, zas Pan Prezes PiS, z checia by taki meldunek przyjal. loppe napisał: > to se go ceń Odpowiedz Link Zgłoś
eti.gda Re: Wybory 2010. Lepper za burtą? "Czytając przep 11.05.10, 12:59 loppe napisał: > Obaj nie cenimy Leppera lecz praworządność cenimy jeszcze bardziej, > mam nadzieję, i mam nadzieję że rozumiesz sytuację... Praworządność praworządnością, ale to nie kto inny, jak Jarosław Kaczyński powiedział, że prawo nie może przeszkadzać. Odpowiedz Link Zgłoś
alex.delarte PKW otwarcie wspiera Pis 11.05.10, 11:26 jak można nie dopuścic kandydata który mógłby powaznie zagrozić Kaczyńskiemu w zajęciu drugiego miejsca? Odpowiedz Link Zgłoś
jerzy_miszczuk jednak jest w Polsce sprawiedliwość 11.05.10, 11:32 a myślałem, że udupią go za podpisy, przecież cała Polska wie że to Renia pisała Odpowiedz Link Zgłoś
swojski_fr_1 Re: jednak jest w Polsce sprawiedliwość 11.05.10, 11:37 wicepremier za rzadow PiS da sobie rade, jak nie teraz, to po wygranych przez Pana Prezesa wyborach. W koncu IV RP juz raz zawdziecza Panu Przewodniczacemu Andrzejowi Lepperowi jej powstanie i piekne zarzadzanie... jerzy_miszczuk napisał: > a myślałem, że udupią go za podpisy, przecież cała Polska wie że to > Renia pisała Odpowiedz Link Zgłoś
wichrowy Wybory 2010. Lepper za burtą? "Czytając przepis... 11.05.10, 11:34 Komu służą sądy widac to doskonale na absurdalnym wyroku piotrkowskim, gdzie skazano bez dowodu i to po przedawnieniu . Skarga po 5 latach to nonsens na resorach. Odpowiedz Link Zgłoś
puuchatek Wybory 2010. Lepper za burtą? "Czytając przepis... 11.05.10, 11:37 ja_biedronka_pstra napisała: > Ale ci łeb buzuje. > Lepper pewnie ukradł huty kopalnie banki pgr fundusze foz aferę alkoholową > zrobił teraz hazardową i miliony wysłał na głodową emigrację? Czyżby nowe wcielenie Joli z Dywit? Bo ostatnio to już tylko ona wypisywała takie p...doły... bugmenot2008_2 napisał: > "Elity" komuszo-solidaruchowe strach obleciał. Nie mogą wygrać w uczciwej > walce (...) Ach, ach, jaki strach! Po prostu wszyscy drżą z przerażenia na sam widok kandydata i jego poparcia na poziomie 1 procent.... loppe napisał: > Oby SN podzielił zdanie ministra ws. Andrew Leppera bo inaczej > będzie to ostateczna kompromitacja rządu Tuska Loppe, ja mam wrażenie że to Ty się kompromitujesz. Po pierwsze - co ma rząd Tuska do kandydowania Leppera? Po drugie - co ma rząd Tuska do decyzji SN (rozdzielność władzy - słyszałeś?). Po trzecie - co ma rząd Tuska do faktu, że Lepper był wicepremierem w rządzie Twojego idola, Jarosława Kaczyńskiego? Odpowiedz Link Zgłoś
velluto Wybory 2010. Lepper za burtą? "Czytając przepis... 11.05.10, 11:58 "Czytając przepisy: kandydat nie spełnia warunku określonego w ustawie, żeby nie był osobą karaną. Ale podkreślę bardzo mocno - nie minister sprawiedliwości jest od wykładni tych przepisów tylko Sąd Najwyższy. Poczekajmy na jego rozstrzygnięcie - mówił szef resortu sprawiedliwości." Ale co i po co tu rozstrzygać? nie można być trochę w ciąży, i nie można być trochę karanym. Określenie, które przestępstwa są umyślne wiadomo i bez SN. Prawomocne wyroki są odnotowane. Nad czym tu deliberować? Odpowiedz Link Zgłoś
swojski_fr_1 Re: Wybory 2010. Lepper za burtą? "Czytając przep 11.05.10, 12:04 ...moze sedzia zmytygowal sie po ostatnich sadazach... PO zabiera sie za ukrecenie lba korporacjom prawniczym, ale moze Preze PiS wygra jednak te wybory i to bylaby straszliwa w skutkach pomylka, tak upupic wicepremiera IV RP... Powrot Ziobry tez juz wisi w powietrzu... tylko czekac az sie PiS- owe papugi zleca.... Ciarki przechodza, IV RP wraca, Lepper znowu bedzie mogl spokojnie ubiegac sie o wysokie stanowiska w Panstwie... velluto napisała: > "Czytając przepisy: kandydat nie spełnia warunku określonego w ustawie, żeby > nie był osobą karaną. Ale podkreślę bardzo mocno - nie minister > sprawiedliwości jest od wykładni tych przepisów tylko Sąd Najwyższy. > Poczekajmy na jego rozstrzygnięcie - mówił szef resortu sprawiedliwości." > > Ale co i po co tu rozstrzygać? nie można być trochę w ciąży, i nie można być > trochę karanym. Określenie, które przestępstwa są umyślne wiadomo i bez SN. > Prawomocne wyroki są odnotowane. Nad czym tu deliberować? Odpowiedz Link Zgłoś
aqwertz Re: Wybory 2010. Lepper za burtą? "Czytając przep 11.05.10, 12:22 To jest jawne ograniczanie wyborczego folkloru! Do koryta należy dopuszczać wszystkie świnie. I dlaczego nie kandyduje Pan Kononowicz ja się pytam?! Odpowiedz Link Zgłoś
bartek_kozlov Czy PKW to ingnoranci prawni? 11.05.10, 12:31 Odnośnie decyzji PKW o odmowie zarejestrowania Andrzeja Leppera jako kandydata na prezydenta chciałbym zauważyć,że szanowna Komisja kompletnie zignorowała fakt, że art. 226 par. 1 kodeksu karnego w tym zakresie, jakim obejmował on czyn, za jaki na jego podstawie skazany został Andrzej Lepper (znieważenie Włodzimierza Cimoszewicza jako Ministra Spraw Zagranicznych) został uznany przez Trybunał Konstytucyjny za niezgodny z Konstytucją. Czy w świetle orzeczenia TK, stwierdzającego, że karalność czynu, jakiego dopuścił się Andrzej Lepper (znieważania funkcjonariusza publicznego w związku z pełnieniem przez niego obowiązków służbowych, lecz nie podczas pełnienia takich obowiązków) można uznać, że Andrzej Lepper jest osobą prawomocnie skazaną na karę pozbawienia wolności za przestępstwo umyślne ścigane z oskarżenia publicznego, która zgodnie z przepisami wprowadzonymi w 2009 r. do Konstytucji nie może ubiegać się o stanowisko prezydenta? Być może, że skrajnie rygorystyczna interpretacja przepisów Konstytucji o zakazie kandydowania prawomocnie skazanych przestępców do parlamentu i na urząd prezydenta mogłaby prowadzić do takiego wniosku. Sam jednak fakt, że PKW w uzasadnieniu decyzji o odmowie zarejestrowania Andrzeja Leppera jako kandydata na prezydenta w żadne sposób nie odniosła się ani do orzeczenia Trybunału Konstytucyjnego w sprawie art. 226 par. 1 k.k., ani do tego, że w świetle obecnego brzmienia art. 226 par. 1 k.k. ("Kto znieważa funkcjonariusza publicznego lub osobę do pomocy mu przybraną, podczas i w związku z pełnieniem obowiązków służbowych, podlega grzywnie, karze ograniczenia wolności albo pozbawienia wolności do roku" - w momencie skazania Leppera przez SO w Warszawie było "Kto znieważa funkcjonariusza publicznego lub osobę do pomocy mu przybraną, podczas LUB w związku z pełnieniem obowiązków służbowych...etc") czyn, za jaki w 2005 r. skazany został Andrzej Lepper nie stanowi obecnie przestępstwa umyślnego ściganego z oskarżenia publicznego każe mi co najmniej zadać pytanie, czy w Państwowej Komisji Wyborczej, w skład której poniekąd wchodzą sędziowie delegowani z Sądu Najwyższego, Naczelnego Sądu Administracyjnego i Trybunału Konstytucyjnego nie zasiadają przypadkiem prawni ignoranci. P.S. Do orzeczenia TK w sprawie art. 226 par. 1 k.k. odniosłem się w tym tekście : b.kozlov1.webpark.pl/trybunal.htm O tym, co myślę o zakazie kandydowania skazanych przestępców do Sejmiu i Senatu (a pośrednio, także na urząd Prezydenta pisałem dwa razy: zob. b.kozlov1.webpark.pl/przestepcywsejmie.htm i b.kozlov1.webpark.pl/zakaz.htm Powiem tu krótko, że nie myślę o tym nic dobrego. Odpowiedz Link Zgłoś
anmanika Re: Czy PKW to ingnoranci prawni? 11.05.10, 12:46 Wystarczy wygooglowac, ze art 226 istnieje jak najbardziej a ograniczony zostal w 2006: Art. 226. § 1. Kto znieważa funkcjonariusza publicznego albo osobę do pomocy mu przybraną podczas lub w związku z pełnieniem obowiązków służbowych, podlega grzywnie, karze ograniczenia wolności albo pozbawienia wolności do roku. (Zgodnie z wyrokiem TK z 11 października 2006 r. art. 226 § 1 kodeksu karnego w zakresie, w jakim penalizuje znieważenie funkcjonariusza publicznego lub osoby do pomocy mu przybranej dokonane niepublicznie lub dokonane publicznie, lecz nie podczas pełnienia czynności służbowych, jest niezgodny z art. 54 ust. 1 w związku z art. 31 ust. 3 Konstytucji Rzeczypospolitej Polskiej.) a p.Lepper skazany zostal przed wprowadzeniem tego ograniczenia. Dobrze, ze zostal wykreslony bo po co nam prezydent ktory nie rozumie jak prawo dziala? Odpowiedz Link Zgłoś
bartek_kozlov Lepper jednak zarejetrowany 11.05.10, 15:53 PKW zmieniła swą wcześniejszą decyzję i zarejestrowała Andrzeja Leppera jako kandydata na prezydenta. Pisanie tego komentarza mogłoby więc być zbędne - na Leppera głosować w wyborach prezydenckich nie zamierzam. Sam jednak fakt, że PKW w ciągu zaledwie dwóch dni najpierw odmówiła zarejestrowania, a później zarejestrowała Andrzeja Leppera jako kandydata na prezydenta pokazuje w sposób jasny, jak podatne na różne interpretacje, a przez to niebezpieczne i rodzące możliwość nadużyć są wprowadzone w 2009 r. do Konstytucji przepisy zabraniające osobom prawomocnie skazanym na karę więzienia (w tym również "w zawiasach") za przestępstwo umyślne ścigane z oskarżenia publicznego kandydowania w wyborach parlamentarnych i prezydenckich. Bo nie ulega przecież wątpliwości, że Lepper został w 2005 r. prawomocnie skazany za czyn, który w owym czasie stanowił takie właśnie przestępstwo. Nie będziemy zastanawiać się nad tym, czy wątpliwa prawnie decyzja PKW o odmowie rejestracji Andrzeja Leppera zostanie uchylona i szef "Samoobrony" znajdzie się w gronie osób ubiegających się o najwyższy urząd w polskim państwie. PKW uznała swoją pierwotną decyzję za błędną i przyznała Lepperowi prawo do kandydowania na stanowisko prezydenta. Pozostaje jednak niemożliwym do zanegowania faktem, że PKW początkowo odmówiła rejestracji Leppera jako prezydenckiego kandydata. Odmowa ta nastąpiła z powodu skazania za czyn, który w czasie jego popełnienia i w momencie wydania wyroku przez sąd, oraz uprawomocnienia się tego wyroku stanowił wprawdzie przestępstwo umyślne ścigane z oskarżenia publicznego, lecz który obecnie takim przestępstwem nie jest - i co więcej, którego karalność przynajmniej jako przestępstwa publicznoskargowego została uznana przez Trybunał Konstytucyjny uznana za niedopuszczalną w świetle przepisów Konstytucji. Takie postanowienie PKW każe postawić pytania dotyczące sytuacji, które nie miały wprawdzie jak dotąd miejsca, ale wydają się potencjalnie możliwe. Np. takiej: do komisji wyborczej przychodzi, przestawiając stosowną liczbę podpisów, dawny działacz podziemnej "Solidarności" dwadzieścia kilka lat temu prawomocnie skazany za - dajmy na to - "podjęcie działań w celu wywołania niepokoju publicznego lub rozruchów" (w postaci np. druku lub kolportażu nielegalnych pisemek) albo za przynależność do zdelegalizowanej organizacji. Czy komisja mogłaby odmówić rejestracji takiego kandydata z uwagi na to, że był on prawomocnie skazany na karę pozbawienia wolności za przestępstwo umyślne ścigane z oskarżenia publicznego? Myśl o czymś takim wydaje się absurdem... przestaje jednak ona być całkiem absurdalna, jeśli uświadomimy sobie, że dla PKW przeszkodą do odmowy rejestracji Andrzeja Leppera jako kandydata na prezydenta nie był początkowo ani fakt, że przepis, na podstawie którego skazano go za znieważenia Włodzimierza Cimoszewicza został przez Trybunał Konstytucyjny uznany za sprzeczny z Konstytucją w takim zakresie, w jakim odnosił się on do tego właśnie rodzaju czynu, ani fakt, że w związku z późniejszą zmianą legislacyjną (wynikłą z wyroku TK) czyn, za który w 2005 r. skazany został Lepper nie stanowi obecnie przestępstwa umyślnego, które jest ścigane w trybie publiczno - skargowym. Oczywiście, w przypadku owego hipotetycznego działacza dawnej opozycji antykomunistycznej w grę wchodziłby jeszcze inny problem: zatarcie skazania. Jak wiadomo, z przepisów prawa wynika, że zatarcie skazania powoduje, że osoba skazana niegdyś i to prawomocnie za przestępstwo musi być traktowana przez organa państwowe tak, jakby nigdy nie była karana. Tyle tylko, że przepisy przewidujące zatarcie skazania są przepisami ustawowymi, a przepisy zabraniające prawomocnie skazanym przestępcom kandydowania do parlamentu i na urząd prezydenta są przepisami rangi konstytucyjnej – a więc hierarchicznie wyższymi. Zatarcie skazania w żaden sposób nie może zlikwidować faktu, że dana osoba została prawomocnie skazana za przestępstwo – tworzy wyłącznie prawną fikcję, że do skazania takiego nie doszło. Czy przepisy konstytucji, zabraniające osobom prawomocnie skazanym na karę pozbawienia wolności za przestępstwo umyślne ścigane z oskarżenia publicznego kandydowania w wyborach prezydenckich i parlamentarnych powinny być interpretowane z uwzględnieniem postanowień rangi ustawowej, według których prawomocne wyroki skazujące ulegają po pewnym czasie zatarciu, które powoduje, że osoba, które de facto była niegdyś skazana za przestępstwo, musi być traktowana tak, jakby nigdy skazana nie była? Przyznam szczerze, że w praktyce byłoby dobrze, gdyby przepisy te były tak właśnie interpretowane – przeciwne podejście prowadziłoby bowiem do takich absurdów, jak uniemożliwienie kandydowania dawnym działaczom opozycji antykomunistycznej, o ile tylko można byłoby w sposób nie budzący wątpliwości stwierdzić, że byli oni niegdyś prawomocnie skazani na kary pozbawienia wolności za czyny uważane w swoim czasie za przestępstwa umyślne, ścigane z oskarżenia publicznego. Problem jest jednak w tym, że wcale nie jest oczywiste, że przepisy te muszą być interpretowane w taki właśnie sposób. Pojęcie „osoba prawomocnie skazana” oznacza co innego w świetle przepisów prawnych rangi ustawowej (kodeksu karnego i ustawy o krajowym rejestrze karnym), co innego zaś w języku potocznym. W pierwszym znaczeniu pojęcie to odnosi się do kogoś, kto został prawomocnie skazany przez sąd i wyrok w jego sprawie nie uległ jeszcze zatarciu. W drugim znaczeniu oznacza ono kogoś, kto został prawomocnie skazany – i tyle. Czy np. redaktor naczelny G.W. Adam Michnik jest osobą, która została prawomocnie skazana na karę pozbawienia wolności za przestępstwo umyślne ścigane z oskarżenia publicznego? W pierwszym wspomnianym powyżej znaczeniu oczywiście nie: wyroki w jego sprawach już dawno uległy zatarciu. Jednak w drugim, bardziej potocznym znaczeniu pojęcia „osoby skazanej” Adam Michnik jest w sposób oczywisty kimś skazanym niegdyś za takie przestępstwo – nic bowiem, ani zatarcie skazania, ani unieważnienie wyroków (m.in. w tzw. „procesie gdańskim” – pisałem o tym tu: bartlomiejkozlowski.eu.interii.pl/gdansk.pdf ) nie może zmienić nagiego faktu, że Michnik był niegdyś prawomocnie skazany za czyny , uważane w swoim czasie za przestępstwa umyślne, ścigane z oskarżenia publicznego (oczywiście, takie skazanie, jak w przypadku Michnika to żadna hańba – a wręcz przeciwnie – ale to już jest zupełnie inna sprawa). I jeszcze jedno: o ile jest rzeczą oczywistą, że przepisy rangi pod - konstytucyjnej (czyli np. ustawy) powinny być interpretowane – a więc np. zawężane - z uwzględnieniem przepisów konstytucji (lub unieważniane, jeśli nie dadzą się z nimi pogodzić) to jest rzeczą co najmniej bardzo nieoczywistą, że znaczenie przepisów konstytucji może być ograniczane przez przepisy prawne niższego rzędu – takie, jak przepisy kodeksu karnego, czy ustawy o krajowym rejestrze karnym. Jak będą interpretowane konstytucyjne przepisy zabraniające prawomocnie skazanym przestępcom kandydowania na urząd prezydenta i do parlamentu będziemy się pewnie mieli okazję przekonać. Decyzja PKW o zarejestrowaniu Andrzeja Leppera jako kandydata na prezydenta pozwala mieć nadzieję, że będą one interpretowane w sposób powściągliwy. Tak czy owak, w związku ze zmianą pierwotnie podjętej decyzji należy u członków PKW docenić umiejętność przyznania się do błędu. Jest to cecha, która nie u wszystkich występuje. Odpowiedz Link Zgłoś
ogabignac Re: Czy PKW to ingnoranci prawni? 11.05.10, 16:51 "Art. 226. § 1. Kto znieważa funkcjonariusza publicznego albo osobę do pomocy mu przybraną podczas lub w związku z pełnieniem obowiązków służbowych, podlega grzywnie, karze ograniczenia wolności albo pozbawienia wolności do roku." Takie prawo G a nie prawo bo hamuje swobodną krytykę i prawa obywateli. Dlaczego funkcjonariusz publiczny ma mieć jakieś przywileje? Polska to nie Białoruś. Odpowiedz Link Zgłoś
bartek_kozlov Re: Czy PKW to ingnoranci prawni? 11.05.10, 18:21 Zgadzam się - napisałem nawet tekst na ten temat - zob. b.kozlov1.webpark.pl/trybunal.htm I coś o podejściu do takich spraw w USA: b.kozlov1.webpark.pl/cham.htm Odpowiedz Link Zgłoś
ogabignac Re: Czy PKW to ingnoranci prawni? 11.05.10, 16:48 bartek_kozlov napisał: > Powiem tu krótko, że nie myślę o tym nic dobrego. Ty Bartek nie tylko mów ale i pisz kuwa krótko bo szkoda prądu. Odpowiedz Link Zgłoś
swojski_fr_1 stalo sie, PiS przeforsowal dwoch kandydatow... 11.05.10, 13:21 1. Wielkiego Kompozytora - Prezesa, Jaroslawa Kaczynskiego 2. Wielkiego Budowniczego IV RP, wicepremiera IV RP, Pana Andrzeja Leppera. Ktory z tych dwoch mezow stanu, wspolzalozycieli IV RP zajmie drugie miejsce ? A moze oboje z tych panow zakwalifikuja sie do drugiej rundy... Ciekawe zatem, kto komu zamelduje wykonanie zadania... Odpowiedz Link Zgłoś
kastor102 Wybory 2010. Lepper za burtą? "Czytając przepis... 11.05.10, 13:22 Gówno prawda Lepper został uniewinniony przez SN a sprawa została przedawniona więc nie pieprzcie bzdur.Lepper może kandydować bo takie mamy w Polsce prawo a że nie ma najmniejszych szans to druga sprawa. Odpowiedz Link Zgłoś