allspice 12.05.10, 07:57 Czy dziennikarz publicznego radia powinien tak bardzo angażować się w polityczne,rewolucyjne wystapienia? Raczej nie. A to Polska właśnie... Odpowiedz Link Zgłoś Obserwuj wątek Podgląd Opublikuj
selerr Sobala krzyczy na placu: Skończyć z tymi kłamst... 12.05.10, 08:00 Kiedyś Trójka była normalnym radiem, ba, moim ulubionych, a nie jakąś szczekaczką. Odpowiedz Link Zgłoś
naczelny_troll_forum Na to idzie wasz abonament 12.05.10, 08:22 Na to idzie wasz abonament... Odpowiedz Link Zgłoś
jockerkjs Re: Na to idzie wasz abonament 12.05.10, 08:27 Polska to glupi narod i takie cos kupi, wnet bedzie IV RP i zas bedzie lamet jak to juz mialo miejsce. Odpowiedz Link Zgłoś
1andy_b Ale jednocześnie w TVP dają "Atak klonów" 12.05.10, 09:25 - czy to za, czy przeciw? Odpowiedz Link Zgłoś
von_seydlitz Rzeczywiście możemy skończyć.... 12.05.10, 10:43 Tylko kto wtedy uratuje PO? Odpowiedz Link Zgłoś
kicikicituptuptup NO to mamy równowagę 12.05.10, 13:18 Bo GW, TVN i Polst jawnie wspierają PO. W takim układzie i tak PO ma do przodu, więc niepotrzebnie się czepia. Odpowiedz Link Zgłoś
maaac Jest o co się czepiać. 12.05.10, 13:32 TVP i PR to nie własność prywatna. Nie powinny reprezentowac poglądów wyłącznie jednej strony konfliktu. Jezeli tak robią to "okradają" drugą stronę. Ludzi, którzy nie popierają PiSu bo za ich pieniądze głoszą poglądy im obce. Odpowiedz Link Zgłoś
waldemar591 Re: Jest o co się czepiać. 13.05.10, 07:07 maaac napisał: ...Nie powinny reprezentowac poglądów wyłącznie jednej strony konfliktu... ____________________________________________________________________ A to jest jakiś konflikt? Wydawało mi się że jest po prostu kampania wyborcza... Coś przeoczyłem? Odpowiedz Link Zgłoś
maaac Re: Jest o co się czepiać. 13.05.10, 07:22 > A to jest jakiś konflikt? > Wydawało mi się że jest po prostu kampania wyborcza... > Coś przeoczyłem? Nie ma konfliktu? Czyżbym coś przeoczył? Kampania wyborcza dotyczy wyłącznie "wyboru" jednego kandydata? Jak za PRLu? Czy jednak jest KONFLIKT pomiędzy osobami zgromadzonymi w różnych komitetach wyborczych o model prezydentury, prezydenta i osoby godnej piastować to stanowisko? Zresztą czy pretensje do publicznych TVP i PR rozpoczeły się w momencie rozpoczęcia kampanii wyborczej? Czy to jest trwały spór o wizję Polski? A czymż jest spór jak nie właśnie konfliktem ideologii, chrakterów, moralności lub jej braku jak w PiSie? Odpowiedz Link Zgłoś
niedzwiedziczka Re: NO to mamy równowagę 12.05.10, 13:38 Tyle, że wspomniane przez Ciebie media są prywatne i moga lansować co im się żywnie podoba, a Ty nie musisz ich oglądać/czytać. TVP z definicji jest telewizją publiczną, finansowaną przez cały naród, więc nie powinna reprezentować ineteresów jednego ugrupowania. Nikt nie broni PiS-owi założenia własnej telewizji, czy gazety. Ale wygodniej prowadzić propagandę za pieniądze innych. Odpowiedz Link Zgłoś
unhappy Re: NO to mamy równowagę 12.05.10, 17:12 niedzwiedziczka napisała: > Tyle, że wspomniane przez Ciebie media są prywatne i moga lansować co im się > żywnie podoba, a Ty nie musisz ich oglądać/czytać. TVP z definicji jest > telewizją publiczną, finansowaną przez cały naród, więc nie powinna > reprezentować ineteresów jednego ugrupowania. Nikt nie broni PiS-owi założenia > własnej telewizji, czy gazety. Ale wygodniej prowadzić propagandę za pieniądze > innych. Lepiej, dużo lepiej. To jest nie tylko sposób na darmową propagandę ale też doskonałe źródło synekur dla wiernych działaczy. I jestem przekonany, że gdyby PO miała telewizję to robiłaby to samo. Póki co każda partia po zdobyciu władzy zamieniała to na brzęczącą monetę dzieląc posadki między swoich. I ludziom to nie przeszkadza a jest to po prostu korupcja. Odpowiedz Link Zgłoś
kronopio77 Re: NO to mamy równowagę 12.05.10, 17:54 Więc dlaczego PO nie zagarnęła TVP? Przecież, tak, jak PiS, mogła zmienić w nocy ustawę o KRTiR... Odpowiedz Link Zgłoś
unhappy Re: NO to mamy równowagę 12.05.10, 18:13 kronopio77 napisał: > Więc dlaczego PO nie zagarnęła TVP? Przecież, tak, jak PiS, mogła zmienić w noc > y ustawę o KRTiR... Może tylko i wyłącznie dlatego, że nie stoi za nimi święta racja "buk, koper i włoszczyzna" usprawiedliwiająca różne mniejsze niegodziwości. Ale politykom nie wierzę za grosz :D Odpowiedz Link Zgłoś
maaac Re: NO to mamy równowagę 13.05.10, 07:27 > Może tylko i wyłącznie dlatego, że nie stoi za nimi święta > racja "buk, koper i włoszczyzna" usprawiedliwiająca różne mniejsze > niegodziwości. Ale politykom nie wierzę za grosz :D "Nie wierzyć, a nie wierzyć." Widzisz można twierdzić, że trzem ludziom "nie wierzysz ani za grosz". Tyle, że w stosunku do jednego oznacza to, że jeden non stop konfabuluje, drugi ukradnie ci z domu wszystko co będzie mógł jak spóścisz go z oczu, a trzeci wbije ci nawet w plecy nóż. Jednak jest różnica pomiędzy byciem okłamanym, okradzionym, a zabitym. Odpowiedz Link Zgłoś
nadobiektywny Re: NO to mamy równowagę 14.05.10, 11:38 Media publiczne nie są obiektywne a to dlatego, że PO próbowała zmienić finansowanie ich pozbawiając dotychczasowego abonamentu. Sami nie wierzą w to co pokazują ale niejako są do tego zmuszeni. No bo kasa się liczy, kasa!!!! Odpowiedz Link Zgłoś
maaac Re: NO to mamy równowagę 14.05.10, 12:00 nadobiektywny napisał: > Media publiczne nie są obiektywne a to dlatego, że PO próbowała > zmienić finansowanie ich pozbawiając dotychczasowego abonamentu. > Sami nie wierzą w to co pokazują ale niejako są do tego zmuszeni. > No bo kasa się liczy, kasa!!!! Ok więc wynika, że dla tego media publiczne popierają PiS, że ten im w zamian dostarcza "kasę" na utrzymanie. Gdyby nie ta "kasa" z PiS to by byli niezalezni politycznie? Odpowiedz Link Zgłoś
eddynz Re: NO to mamy równowagę 13.05.10, 07:00 Oj już niedługo przyjdzie czas że ci z telewizji publicznej będą biegali w krótkich majteczkach szukając możliwości przetrwania oj przyjdzie........ Odpowiedz Link Zgłoś
waldemar591 Re: nie myslalem ze Pieprzak tak sie skurwi 13.05.10, 07:02 borow4 napisał: nie myslalem ze Pieprzak tak sie skurwi ____________________________________________________________________ No cóż, skurwił się Olbrychski, skurwił się Kondrat ... tudzież kilku innych "ałtorytetów", to skurwił się i "Pieprzak". Ach prawda! "Pieprzak" skurwił się nie w tą stronę, co należy - nie z-ramienia-i-po-linii. Bywa i tak. Odpowiedz Link Zgłoś
papla3 Nie dla abonamentu TVP i tacy w kościołach 12.05.10, 09:10 Może wtedy zrozumieją swoją misję. Odpowiedz Link Zgłoś
von_seydlitz KOniec kłamstw wykończy PO..... 12.05.10, 10:44 Ot i taka prawda.... Odpowiedz Link Zgłoś
niedzwiedziczka Re: Nie dla abonamentu TVP i tacy w kościołach 12.05.10, 13:39 Nie pamiętam, żeby ktoś zmuszał do rzucania na tacę, bądź chodzenia do kościoła. Odpowiedz Link Zgłoś
pavel.zielinski Re: Sobala krzyczy na placu: Skończyć z tymi kłam 12.05.10, 13:23 dokładnie do czasu kiedy "trójką" zainteresowały się partie polityczne była świetnym radiem. Później było troszkę gorzej ale od momentu kiedy PiS rządzi mediami przypomina kołchoźnika z lat 50 XX wieku. ... i pomyśleć, że za komuny było to najlepsze radio w Polsce ale przyszedł PiS i popsuł ! Odpowiedz Link Zgłoś
alikmix Re: Sobala krzyczy na placu: Skończyć z tymi kłam 12.05.10, 08:02 dlatego nie płacę abonamentu. Nie widzę powodu, żeby swoimi pieniędzmi wspierać kampanie wyborcze partii z którymi się nie utożsamiam Odpowiedz Link Zgłoś
kynos1 Re: Sobala krzyczy na placu: Skończyć z tymi kłam 12.05.10, 09:00 Z artykulu nie wynika, ze byl to koncert poparcia dla Jaroslawa Kaczynskiego. Byl to koncert z okazji miesiecznicy katastrofy w Smolensku. Jezeli ktos gdzies powie "możemy skończyć z tym łajdactwem, że możemy skończyć z tymi kłamstwami" to automatycznie oznacza, ze popiera Jaroslawa Kaczynskiego? Byc moze. Odpowiedz Link Zgłoś
ferrment Re: Sobala krzyczy na placu: Skończyć z tymi kłam 12.05.10, 12:54 Jeżeli tak krzyczy na obchodach w pewnym sensie żałobnych, to oznacza, że jest w amoku i z dużym prawdopodobieństwem popiera Kaczyńskiego, bo Komorowskiego popiera się na trzeźwo. Odpowiedz Link Zgłoś
niedzwiedziczka Re: Sobala krzyczy na placu: Skończyć z tymi kłam 12.05.10, 13:41 Odpowiedz na proste pytanie: Czy obchodzono miesięcznicę śmierci wszystkich, którzy zginęli (np. Karpiniuka, Zająca, Szmajdzińskiego, Jarugi-Nowackiej, Szymanek-Deresz), czy tylko Lecha Kaczyńskiego i, ewentualnie, jego żony? Odpowiedz Link Zgłoś
joris Sobala krzyczy na placu: Skończyć z tymi kłamst... 12.05.10, 08:03 Powinien wyleciec na morde nastepnego dnia. Odpowiedz Link Zgłoś
slavik222 Pietrzak to straszny typ.Chciał aby Polska była Po 12.05.10, 08:04 ..aby Polska Była Polską(polska). To nacjonalista.. Odpowiedz Link Zgłoś
naczelny_troll_forum A by Polska była Wolska? 12.05.10, 08:23 A on nie śpiewał "Aby Polska była Wolska"? Odpowiedz Link Zgłoś
swan_ganz a do tego jeszcze zwykły burak... 12.05.10, 08:39 kieydś chciałem mu oklep na ulicy spuscić; taki zwykły jak kierowca kierowcy.. W sródmiesciu Wawki ten burak - pietrzak (swiadomie z małej litery) na przestrzeni dosłownie jednego kilometra wymusił pierszeństwo na kilku kierowcach jadących w korku... Oglądałem te jego popisy w lusterku wstecznym aż w końcu dojechał do mnie i w tym miejscu zakończył swój rajd bo zablokowałem na jezdni swoim autem i wysiadłem by idiocie wpieprzyć... Podchodzę do jego auta (Audi Q7)a tu otwiera sie szyba od strony kierowcy i zdziwiony ryj kierowcy, który udaje, że nie wie o co chodzi... Skończyło się na tym, że posłałem mu parę ch... zamiast go w ten ryj strzelić i nie dlatego, że to jakis tam Pietrzak tylko starszy człowiek.. Po prostu nie przypuszczałem, że takim "jezdniowym dresem" może byc siedemdziesięcioletni facet.. Jak ktos tak jak Pietrzak zachowuje się na drodze i nie ma problemu z wymuszaniem czegos na innych to równiez to postepuje tak tez i poza kierownicą; w zwykłych życiowych sytuacjach... Mnie obecnośc tego starego dresa w jakimkolwiek "komitecie" czy jakies organizacji przekonuje by trzymac się z dala od tej organizacji. Odpowiedz Link Zgłoś
1gregorius GW każdego dnia robi kampanię 12.05.10, 08:08 niezwykle cyniczną i niewiele mającą wspólnego z prawdą Odpowiedz Link Zgłoś
alikmix Re: GW każdego dnia robi kampanię 12.05.10, 08:11 GW jest gazetą prywatną i nie żąda abonamentu wybieram margines ! Odpowiedz Link Zgłoś
chrischerry Re: GW każdego dnia robi kampanię 12.05.10, 08:27 Szkoda tylko, że nie zauważasz zasadniczej różnicy, że GW możesz sobie kupić i czytać lub nie, natomiast idąc na koncert niekoniecznie masz ochotę słuchać szefa publicznego (!) radia, który optuje za jedną partią i nie możesz podejść do mikrofonu i go wyłączyć. Ciekawe, która gazeta mówi według ciebie prawdę i tylko prawdę? Odpowiedz Link Zgłoś
wolnapolka1 Re: GW każdego dnia robi kampanię 12.05.10, 09:45 Mylisz się. Rzecz w tym, że entuzjazm tłumu po jego wypowiedzi, świadczył o tym, iż po to właśnie ludzie przyszli na ten specyficzny koncert - po prawdę. Czy ty w ogóle wiesz co to była za impreza? Pewnie nie, bo ją dziwnie wyciszono.Szkoda, bo warto było zobaczyć co się tam działo. Odpowiedz Link Zgłoś
maaac Re: GW każdego dnia robi kampanię 12.05.10, 09:56 wolnapolka1 napisała: > Mylisz się. Rzecz w tym, że entuzjazm tłumu po jego wypowiedzi, > świadczył o tym, iż po to właśnie ludzie przyszli na ten > specyficzny koncert - po prawdę. Tak jak ten koncert był "specyficzny" tak i prawda, na którą czekali ci ludzie była "specyficzna". Bo tej prawdy prawdziwej oni nie potrzebują. To, że na całym świecie śledztwa po rozbiciu się samolotów trwają tygodniami, a i tak czasami kończą się stwierdzeniem, że w sumie nie wiadomo co było kluczowym elementem, którą ją spowodował to dla nich nie ważne. Oni oczekują tylko jednej "prawdy" - że to Rosja jest winna i PO. > Czy ty w ogóle wiesz co to była za impreza? Pewnie nie, bo ją > dziwnie wyciszono.Szkoda, bo warto było zobaczyć co się tam działo. Rozumiem że siepacze PO zmusili TVP, PR, RM, TV TRWAM, Rzepę, itd. itp do milczenia? A może wstyd było jednak nawet tym propagatorom PiSu reklamowac taką hucpę? Odpowiedz Link Zgłoś
wolnapolka1 Re: GW każdego dnia robi kampanię 12.05.10, 10:45 Sam nie wierzysz w to co piszesz. Takie argumenty sa śmieszne. Nikt, poza organizatorem - Gazeta Polska, nie odnotował wydarzenia, w którym wzięło udział kilka tysięcy ludzi! Mówienie o prawdzie, nie dotyczyło wyłącznie sprawy katastrofy, ale odnosiło sie do całej medialnej i politycznej rzeczywistości. Jakie nastroje dominowały podczas trwania tej "miesięcznicy", można zobaczyć na video. Strona warszawskiej Solidarności Walczącej, zamieściła kilka fragmentów nagrań. Odpowiedz Link Zgłoś
maaac Re: GW każdego dnia robi kampanię 12.05.10, 13:30 wolnapolka1 napisała: > Sam nie wierzysz w to co piszesz. Takie argumenty sa śmieszne. > Nikt, poza organizatorem - Gazeta Polska, nie odnotował > wydarzenia, w którym wzięło udział kilka tysięcy ludzi! Nie wierze? Śmieszne? Co jest nieprawdą w tym co napisałem? Nie jest prawdą, że nawet media przeciwne rządowi, przeciwne PO nie chciały zauważyć tego "koncertu"? No o czym może to świadczyć? Jaki czynnik spowodował taką ich reakcję? No? Jakieś propozycje? > Mówienie o prawdzie, nie dotyczyło wyłącznie sprawy katastrofy, > ale odnosiło sie do całej medialnej i politycznej rzeczywistości. Wiem, wiem. Ot odrzucacie (liczba mnoga bo chodzi o uczestników koncertu) całą "medialną i polityczną rzeczywistość". No i co z tego że jest to prawdziwa rzeczywistość - takie są opinie mediów (tzn. ludzi w nich pracujących) i polityków. Wy (dalej liczba mnoga z tego samego powodu) wolelibyście inną. No cóż, każdy by chciał być piękny, młody, zdrowy, bogaty, poważany i mądry - niestety tacy mogą być tylko niektórzy i to w dodatku najczęściej tylko częściowo. Większość osób jest tego świadoma - ale do niektórych to nigdy nie dociera i maja o to pretensję do całego świata. > Jakie nastroje dominowały podczas trwania tej "miesięcznicy", > można zobaczyć na video. Strona warszawskiej Solidarności > Walczącej, zamieściła kilka fragmentów nagrań. Takie same jak na zebraniu jakiejś sekty, grupy networkmarketing tudzież innym "partajtagu". Nic nowego. Odpowiedz Link Zgłoś
nabrok GW jest prywatna, TVPis i PisRadio - publiczne! 12.05.10, 09:52 Zauważcie wreszcie PISowskie głupki, że GW jest gazetą prywatną (i może pisać, co chce), a Polskie Radio i Telewizja Polska są NADAWCAMI PUBLICZNYMI, utrzymywanymi ze składek (abonament) wszystkich obywateli. Niestety, ZAWŁASZCZONE przez PIS i SLD!!! Odpowiedz Link Zgłoś
maaac Socjalista tego nie zrozumie. 12.05.10, 09:59 Prywatne czy państwowe to dla niego jedno. Odpowiedz Link Zgłoś
feurig59 Re: Socjalista tego nie zrozumie. 12.05.10, 10:14 maaac napisał: > Prywatne czy państwowe to dla niego jedno. socjalizm (nie myl z bolszewizmem) to coś innego. socjalizm zakłada brak państwa (centralnego). Odpowiedz Link Zgłoś
maaac Re: Socjalista tego nie zrozumie. 12.05.10, 11:43 > socjalizm (nie myl z bolszewizmem) to coś innego. socjalizm > zakłada brak państwa (centralnego). Ooooo to się dochowaliśmy i nowej definicji socjalizmu w ramach nowowmowy PiSu. Nieźle. Odpowiedz Link Zgłoś
feurig59 Re: Socjalista tego nie zrozumie. 12.05.10, 13:05 pudło. nie ta nalepka.:) Bliżej mi do Bakunina, który powiedział: "Socjalizm, bez wolności, byłby okrucieństwem i niewolnictwem" - przewidując czym skończy się Bolszewizm w ZSRR. nie szkodzi errare humanum est :) Odpowiedz Link Zgłoś
kicikicituptuptup Niby prywatne 12.05.10, 13:23 To nie jest żaden argument, że GW i TVN są prywatne. To co? Mogą manipulować? Czy jawnie opowiadać się po jednej ze stron? OK, tylko proszę, żeby to jasno powiedziały - wspieramy kampanię PO, a nie udawały niezależne i OBIEKTYWNE media. Bo to się odbywa właśnie pod takim płaszczykiem - jesteśmy obiektywni, a inni są stronniczy - to jest takie samo kłamstwo. A GW I TVN też są finansowane z naszych pieniędzy - oglądamy reklamy, płacimy więcej za produkty, które się w nich reklamują, etc. Tak czy inaczej - my te media utrzymujemy, nie żyją powietrzem. I płacimy im na zasadzie publicznego zaufania za prawdę i rzetelność, a dostajemy propagandę. Odpowiedz Link Zgłoś
obraza.uczuc.religijnych Re: Niby prywatne 12.05.10, 13:49 To nie jest żaden argument, że GW i TVN manipulują. to co? To znaczy że TVP i Rzepa też mogą manipulować strojąc się w piórka mediów niezależnych i OBIEKTYWNYCH? Odpowiedz Link Zgłoś
feurig59 Re: Niby prywatne 12.05.10, 14:46 nie zgadzam się. Oczywiście, że GW sympatyzje z pewną opcją polityczną, nazwijmy ją lewicowo-liberalną, ale nie jest i nie była związana z żadnym politycznym projektem jednopartyjnym typu "IV RP". Niezależnie od tego uważam, że informacje, komentarze i publicystyka są w miarę wyważone i przede wszystkim profesjonalne, bo zwykle ludzie piszący na łamach tej gazety przede wszystkim kierują się daleko idącym racjonalnym intelektem, a nie emocjami i ideologią. Dla równowagi czytam zwykle Rzeczpospolitą, która powróciła do "środka" i można ją traktować jako pendant do GW, bo jest centroprawicowa i trzyma podobne profesjonalne standardy. I tyle. płacenie za reklamy, - to niem kupuj tych produktów. bojkotuj wszystko, co związane z GW. :) Ja jestem zmuszony do płacenia abonamentu, bo TVP w przeciwieństwie do prywatnych argumentuje tym, że ma misję. Jaką pytam? Misję jednej partii? To skandal! Odpowiedz Link Zgłoś
maaac Re: Niby prywatne 12.05.10, 16:09 Strasznie mi się podobają te "lewicowo liberalne" i "centrowo prawicowe" poglądy. Jestem ciekaw jakim cudem ktoś kto jest zwolennikiem pełnej prywatyzacji majątku państwowego, zdecentralizowania wszelkich przejawów życia państwa oraz wrogiem wysokich podatków i redystrybuowania ich do tzw. "biednych" może być lewicowcem. Za to jak ktoś popiera te hasła to jest "konserwatysta" i "centrowiec"? Różnią się tylko tym że "lewicowiec" uważa, że geje jak chcą mogą się hajtać (ot wisi mu to, jak ktoś coś chce to dlaczego mu tego zabraniac?), a "centrowy konserwatysta" jest temu przeciw. IMHO - tego typu "etykietki" powinniśmy dawno wywalić do kosza jako zupełnie nie czytelne. Odpowiedz Link Zgłoś
unhappy Re: Niby prywatne 12.05.10, 17:13 maaac napisał: > IMHO - tego typu "etykietki" powinniśmy dawno wywalić do kosza jako > zupełnie nie czytelne. Sugerujesz dyskusję na argumenty zamiast na etykietki? Brutal! Odpowiedz Link Zgłoś
feurig59 Re: Niby prywatne 12.05.10, 17:26 no właśnie nie bardzo...skupił się na etykietkach, a nie na tym, o co mi chodziło... Odpowiedz Link Zgłoś
maaac Re: Niby prywatne 13.05.10, 07:34 :) To nie było skupienie, a taki off topic. feurig59 oczywiście jeżeli chodzi o główną idee twojej wypowiedzi to jak najbardziej masz rację. Cholewka prócz ironi najwyraźniej należy również czytelnie oznaczać wypowiedzi typu off topic, żeby się dobrze zrozumieć wzajemnie. Biję się w piersi. Odpowiedz Link Zgłoś
feurig59 Re: Niby prywatne 13.05.10, 09:42 że też są na tych forach jeszcze tacy ludzie...:) ja, z mojej strony muszę przyznać, że to co napisałem o podziałach na lewicowym-liberlizm i prawicowe centrum to rzeczywiście w tym naszym "oryginalnym" kraju nie ma właściwie zastosowania... pozdrawiam Odpowiedz Link Zgłoś
unhappy Re: Niby prywatne 12.05.10, 17:17 kicikicituptuptup napisał: > To nie jest żaden argument, że GW i TVN są prywatne. To co? Mogą manipulować? Mogą. Jeśli manipulują to tracą odbiorców, chyba, że manipulacja tym odbiorcom nie przeszkadza. > Czy jawnie opowiadać się po jednej ze stron? OK, tylko proszę, żeby to jasno > powiedziały - wspieramy kampanię PO, a nie udawały niezależne i OBIEKTYWNE > media. Ależ mogą udawać bo niezależność i obiektywność dobrze się sprzedaje. > Bo to się odbywa właśnie pod takim płaszczykiem - jesteśmy obiektywni, a > inni są stronniczy - to jest takie samo kłamstwo. I kłamią równo wszyscy. Bo nie ma gazet niezależnych w 100%, absolutnie nie poddanych presji jakiejś politycznej opcji. > A GW I TVN też są finansowane > z naszych pieniędzy - oglądamy reklamy, płacimy więcej za produkty, które się w > nich reklamują, etc. Ale masz wybór! Manipulanci? Precz, nie kupuję, nie czytam, nie oglądam. Chyba, że mi to pasuje. > Tak czy inaczej - my te media utrzymujemy, nie żyją > powietrzem. I płacimy im na zasadzie publicznego zaufania za prawdę i > rzetelność, a dostajemy propagandę. Za każdym razem, bez względu na to jak niezależnym mieni się dane medium :D Odpowiedz Link Zgłoś
representation1 Prywatnym mediom wolno kłamać? 12.05.10, 23:06 > Zauważcie wreszcie PISowskie głupki, że GW jest gazetą prywatną > (i może pisać, co chce) Czyli może kłamać, jeśli zechce, albo manipulować ludźmi? A ja myślałem, że wszyscy powinni mówić prawdę. Okazuje się, że jednak nie. Prywatnym mediom wolno kłamać. A niby dlaczego? Tylko nie piszcie, że rynek weryfikuje media. Prawda jest jedna i nie podlega weryfikacji rynkowej. Odpowiedz Link Zgłoś
obraza.uczuc.religijnych Re: Prywatnym mediom wolno kłamać? 14.05.10, 09:07 No właśnie. Nasz Dziennik kłamie w ostatnich dniach wyjątkowo często. A to prywatna gazeta. Na pewno representation1 (człowiek obiektywny) trafi na tamtejsze forum i zgromi tę gazetę za kłamstwa. Odpowiedz Link Zgłoś
representation1 Re: Prywatnym mediom wolno kłamać? 14.05.10, 14:21 > Nasz Dziennik kłamie w ostatnich dniach wyjątkowo > często. A to prywatna gazeta. > Na pewno representation1 (człowiek obiektywny) trafi na tamtejsze > forum i zgromi tę gazetę za kłamstwa. Ja już nie raz gromiłem ND, myślę jednak, że są w tym zakresie lepsi ode mnie specjaliści, choćby obraza. Gromienie ND wspomagane obrażaniem uczuć religijnych to jego domena. Odpowiedz Link Zgłoś
jankbh w TVP nie ma już dziennikarzy 12.05.10, 08:10 żaden dziennikarz nie pozwoliłby sobie na jawne zaangażowanie po jakiejś stronie politycznego sporu, bo to zakończyłoby jego karierę zawodową. W państwowych mediach nie ma już dziennikarzy, są jedynie partyjni funkcjonariusze. Odpowiedz Link Zgłoś
zbig25 Re: Sobala krzyczy na placu: Skończyć z tymi kłam 12.05.10, 08:13 człowieku zastanów się co piszesz!a co robią dziennikarze Wybiórczej i TWN 24 i całej tej pseudodziennikarskiej hołoty? uważasz że są bezstronni i obiektywni!?Jeżeli tak uwazasz to jesteś głupcem albo totalnym hipokrytą. Odpowiedz Link Zgłoś
ponte_aronte wrzeszczą na placach, Żeby skończyć z tym 12.05.10, 08:18 ładactwem? nie zauwazyłem Odpowiedz Link Zgłoś
sud00 Nie robią tego za moje pieniądze 12.05.10, 08:23 Robią to za pieniądze z reklam. A towarzysze dziennikarze z TVPISLD i radia tzw. publicznego robią propagandę dla swoich partii za pieniądze z abonamentu. Odpowiedz Link Zgłoś
tw.zenek Ojej, "zbig25" - jakiś Ty durny... 12.05.10, 08:24 Wyborcza, czy TVN, to są media prywatne, a takie zawsze miały i mieć będą swoja opcję polityczną. Tak jak TV Trwam, czy Nasz Dziennik. Natomiast Sobala jest jednym z dyrektorów RADIA PUBLICZNEGO. Finansowanego z naszych pieniędzy i jako taki ma być przezroczysty politycznie. Rozumiesz dziecko? Odpowiedz Link Zgłoś
hepowy Re: Ojej, "zbig25" - jakiś Ty durny... 12.05.10, 08:33 tw.zenek napisał: > Wyborcza, czy TVN, to są media prywatne, a takie zawsze miały i mieć będą swoja > opcję polityczną. Tak jak TV Trwam, czy Nasz Dziennik. > > Natomiast Sobala jest jednym z dyrektorów RADIA PUBLICZNEGO. Finansowanego z > naszych pieniędzy i jako taki ma być przezroczysty politycznie. Rozumiesz dziec > ko? Nie za wiele od niego wymagasz? Jemu najwyraźniej wystarczy to, że potrafi przepisać na forum to, co mu się każe i za co kasuje wypłatę. Myślenie i rozumienie w tej pracy raczej nie są mu potrzebne. Odpowiedz Link Zgłoś
moscowbridge Re: Sobala krzyczy na placu: Skończyć z tymi kłam 12.05.10, 08:30 zbig25 napisał: co robią dziennikarze Wybiórczej i TWN 24 i > całej tej pseudodziennikarskiej hołoty? tylko że oni - zakładając że masz rację - nie robią tego za publiczne pieniądze. Możesz nie kupować Wyborczej, nie oglądać TVN a abonament jest obowiązkowy. Odpowiedz Link Zgłoś
keram.keram Re: Sobala krzyczy na placu: Skończyć z tymi kłam 12.05.10, 08:32 sztabowcowi tego nie da się wytłumaczyć. Widocznie mu płacą za to, co pisze. Odpowiedz Link Zgłoś
a.ba każdy moze wyrażać swoje poglądy za swoje pienią- 12.05.10, 08:58 dze. Tow. Michnik swoje w swojej gazecie i towarzysz Ojciec Dyrektor w swojej radio-wizji. Ale TVP i PR są utrzymywane z podatków/abonamentów - niech pis i lsd kupia sobie te instytucje, zaznaczą w szyldach że to ich własność i mogą promować nawet ideologię Mao. jazda trumną na fotel prezydenta Odpowiedz Link Zgłoś
zimorodek_znad_wisly W mediach publicznych obiektywizm jest ... 12.05.10, 09:16 fundamentalną zasadą. Jest ona szargana codziennie w Trójce i TVP1. NIkt mi nie powie że tłum w amoku albo zwolennicy PiS to jest cała Polska. I nie tylko oni byli pod pałacem. Od 11 kwietnia nie oglądam TVP. A Trójkę kocham miłością czystą od 30 lat, ale o 8.15 wyłączam. Nie mogę słuchać tendencyjnych pytań Karnowskiego ani jego lizusowskiego tonu wobec polityków i dziennikarzy PiS i Lewicy. Juz szczytem była pogadanka z Pospieszalskim tydzień temu w salonie politycznym Trójki. Pogadali sobie chłopaki... Odpowiedz Link Zgłoś
feurig59 Re: Sobala krzyczy na placu: Skończyć z tymi kłam 12.05.10, 10:19 zbig25 napisał: > człowieku zastanów się co piszesz!a co robią dziennikarze Wybiórczej i TWN 24 i > całej tej pseudodziennikarskiej hołoty? uważasz że są bezstronni i > obiektywni!?Jeżeli tak uwazasz to jesteś głupcem albo totalnym hipokrytą. jeszcze raz, bo chyba nie dotarło: w przeciwieństwie do GW i TVN, TVP I Trójka są mediami publicznymi i w ich naturze leży, by informacje były pozbawione komentarza, albo oddzielone od niego - neutralne, obiektywne. Za pieniądze WSZYSTKICH nie mają prawa dawać forów JEDNEJ opcji politycznej - już kumasz? Odpowiedz Link Zgłoś
linksys Sobala krzyczy na placu: Skończyć z tymi kłamst... 12.05.10, 08:16 do tych słuchaczy Trójki którym się nie podoba pan Sobala: -wystarczy zagłosowac na Komorowskiego, a w krótkim czasie władza SLD-PIS skończy sie i w radiu i w telewizji. zatem do zobaczenia w lokalach wyborczych!! Odpowiedz Link Zgłoś
zbig25 Re: Sobala krzyczy na placu: Skończyć z tymi kłam 12.05.10, 08:24 linksys napisał: > do tych słuchaczy Trójki którym się nie podoba pan Sobala: > -wystarczy zagłosowac na Komorowskiego, a w krótkim czasie władza SLD-PIS > skończy sie i w radiu i w telewizji. > zatem do zobaczenia w lokalach wyborczych!! Chciałbyś ale nie mozesz Odpowiedz Link Zgłoś
pe1 Re: Sobala krzyczy na placu: Skończyć z tymi kłam 12.05.10, 09:09 Chciałbyś napisać coś z sensem ale nie możesz, boś tępy jak but Odpowiedz Link Zgłoś
sharn1 Gw , rmf, zetka, tok fm, tvn i tvn24 12.05.10, 08:17 prowadzą kampanię dla Komorowskiego. Jako że "nikt nie ogląda" PiS TV, nikt "nie płaci abonamentu" to chyba Po ma jednak przewagę w mediach. Odpowiedz Link Zgłoś
obraza.uczuc.religijnych Re: Gw , rmf, zetka, tok fm, tvn i tvn24 12.05.10, 08:27 Jako, że nikt z Prawdziwych Polaków nie czyta GWnianej, a Prawdziwa Polska Wykształcona Elita spod Pałacu Prezydenckiego nie słucha Zetki i RMFu dla wykształciuchów to można stwierdzić że Komorowski i PO nie mają przewagi w mediach. Odpowiedz Link Zgłoś
sher-rif Re: Gw , rmf, zetka, tok fm, tvn i tvn24 12.05.10, 10:34 Ale nie bredzą o jakiś kłamstwach.Niech Sobala przedstawi dowody a potem wrzeszczy. Odpowiedz Link Zgłoś
the_rapist Wszystkie, ktore wymieniles to stacje prywatne 12.05.10, 14:34 wiec moga sobie popierac kogo chca. Telewizja i radio publiczne (czyli finansowane bezposrednio z pieniedzy sluchaczy i telewidzow) powinny zachowac bezstronnosc i nie popierac jakiejkolwiek partii. Dalej nie widzisz roznicy? Odpowiedz Link Zgłoś
azeta7 Szkoła Goebbelsa !!! 12.05.10, 08:20 Goebbels wstaje z grobu i niesie medale mistrzom telewizyjnej propagandy w TVP. Tak trzymać!!! A my już nigdy nie zapłacimy abonamentu ale was rozliczymy. NARÓD Odpowiedz Link Zgłoś
mirarob Sobala krzyczy na placu: Skończyć z tymi kłamst... 12.05.10, 08:22 Jest mi bardzo smutno z powodu obecnej Trójki, można słuchać tylko wtedy, kiedy audycje prowadzą "trójkowi" od lat; szef powinien kierować jakąś gazetką ścienną "ku czci", nie będę płacić na takie radio i na taką TV - całkiem niepubliczną, nie będę dokładać się do pensji zwolenników - wrzeszczaczy. Odpowiedz Link Zgłoś
w.s3 Re: Sobala krzyczy na placu: Skończyć z tymi kłam 12.05.10, 08:33 Popieram szkoda że 3ka się "spsiła". Odpowiedz Link Zgłoś
wyszynekwanda Re: Sobala krzyczy na placu: Skończyć z tymi kłam 12.05.10, 09:00 Z wielkim smutkiem musze stwierdzić, że nie słucham już trójki. Było to moje ukochane radio od lat. Towarzyszyło mi w różnych momentach mojego życia i myślałam, że tak będzie zawsze. Czuję ogromną pustkę. Po co wzięli się z porządne publiczne radio? Sobalę za coś takiego powinni postawić pod pręgierzem...Tego PISowcom nie wybaczę nigdy, tak jak Leppera i Giertycha w rządzie. Odpowiedz Link Zgłoś
vigilansx Sobala krzyczy na placu: Skończyć z tymi kłamst... 12.05.10, 08:22 Sobala skończ z sobą i to subito, Polska będzie ci za to niezmiernie wdzięczna, albo spieprzaj do radia co MaRyja Odpowiedz Link Zgłoś
prawdziwytad Sobala krzyczy na placu: Skończyć z tymi kłamst... 12.05.10, 08:25 Ale o jakie kłamstwa i łajdactwo chodzi? Z treści artykułu nic nie wynika.Jak już coś piszecie to wejdźcie w temat głębiej, bo tak to nie wiadomo co komentować. Odpowiedz Link Zgłoś
ponte_aronte nikt nie wie, o jakie łajdactwo mu chodziło 12.05.10, 09:00 nie raczył wytłumaczyć ;) Odpowiedz Link Zgłoś
sher-rif Re: Sobala krzyczy na placu: Skończyć z tymi kłam 12.05.10, 10:36 A to pytanie do Sobali! Odpowiedz Link Zgłoś
aagulha Sobala krzyczy na placu: Skończyć z tymi kłamst... 12.05.10, 08:28 Polskie Radio i Telewizja Polska są takie publiczne, jak dom publiczny jest publiczny. Analogie do prostej dedukcji. Odpowiedz Link Zgłoś
archimago7 Re: Sobala krzyczy na placu: Skończyć z tymi kłam 12.05.10, 10:04 Pani Aaglho .Jest jednak różnica między telewizją i radiem publicznym a domem publicznym. W domu p.klienci coś jednak za swoje pieniądze dostają. Jedyną wspólną cechą obydwu instytucji jest PROSTYTUCJA . W telewizji i radiu polityczna a w domu publicznym normalna. Odpowiedz Link Zgłoś
feurig59 Re: Sobala krzyczy na placu: Skończyć z tymi kłam 12.05.10, 10:23 archimago7 napisał: > Pani Aaglho .Jest jednak różnica między telewizją i radiem publicznym a domem > publicznym. W domu p.klienci coś jednak za swoje pieniądze dostają. > Jedyną wspólną cechą obydwu instytucji jest PROSTYTUCJA . > W telewizji i radiu polityczna a w domu publicznym normalna. Ha, dobre.:) turlam się po pokoju.... Odpowiedz Link Zgłoś
czepny trzeba ignorować.. 12.05.10, 08:29 Trzeba ignorować "publiczną " dla zachowania równowagi i zdrowego rozsądku. Ta telewizja zatruwa społeczeństwo. Odpowiedz Link Zgłoś
wyszynekwanda Re: trzeba ignorować.. 12.05.10, 09:02 TVP jest jak Smoczy Język na dworze Theodena. Odpowiedz Link Zgłoś
keram.keram Sobala zniszczył Radio BiS 12.05.10, 08:29 Teraz z zapałem wziął się za Trójkę. Odpowiedz Link Zgłoś
fidel47 Re: Sobala zniszczył Radio BiS 12.05.10, 14:17 keram.keram napisał: > Teraz z zapałem wziął się za Trójkę. Jak zalatwi Trojke partia postawi go na innym odcinku walki z wrogami IV RP czyli kaczystanu.W PRLu tez dyrektora ktory rozlozyl przedsiebiorstwo awansowano do Zjednoczenia albo ministerstwa. Odpowiedz Link Zgłoś
representation1 Słuchalność Trójki nie maleje 12.05.10, 23:10 Radio Bis może nie miało szans. W końcu tych rozgłośni chyba jest trochę za dużo. Natomiast Trójka dzielnie się broni. Środowiskom GW nie udało się jej zniszczyć przez usunięcie Skowrońskiego. Odpowiedz Link Zgłoś
dorasia Koncert z OKAZJI katastrofy??? 12.05.10, 08:31 Oszołomstwo do kwadratu. A w rocznicę może Cepeliada Smoleńska? Odpowiedz Link Zgłoś
feurig59 Re: Koncert z OKAZJI katastrofy??? 12.05.10, 10:30 dorasia napisała: > Oszołomstwo do kwadratu. > A w rocznicę może Cepeliada Smoleńska? ...i w tle kramy z relikwiami - części samolotu, woreczki z "ziemią smoleńską", modeliki trumien na lawecie, żołnierzyki, ksiądz kardynał, Piłsudski wirujący w sarkofagu etc. - "kamień panu przywiozłem z Jeleniej Góry... Z Jeleniej Góry?.." Odpowiedz Link Zgłoś
sher-rif Re: Koncert z OKAZJI katastrofy??? 12.05.10, 10:38 Ten koncert to pretekst do oszołomskiego ataku w wykonaniu Sobali. Odpowiedz Link Zgłoś
tow.ortalion Jak długo ten niemota będzie żył z naszej kasy? 12.05.10, 08:35 Jak długo jeszcze ten nieudacznik, denny aktorzyna będzie rozwalał kolejne media? Chcę prawdy o wyciąganiu publicznej kasy przez tego komedyjanta. Odpowiedz Link Zgłoś
sher-rif Re: Jak długo ten niemota będzie żył z naszej kas 12.05.10, 10:40 Tacy zasiedlają pisuar. Odpowiedz Link Zgłoś
mat.31 Sobala krzyczy na placu: Skończyć z tymi kłamst... 12.05.10, 08:35 Mam nadzieję, że te publiczne media niedługo zdechną z powodu braku pieniędzy. Odpowiedz Link Zgłoś
obraza.uczuc.religijnych Skończyć z kłamstwami o pluralizmie w Trójce. 12.05.10, 08:37 Popieram pana, panie Sobala. Dość tych kłamstw. Odpowiedz Link Zgłoś
jerjar Sobala krzyczy na placu: Skończyć z tymi kłamst... 12.05.10, 08:37 Trzeba ich zrozumieć. Niewiele znaczą zawodowo. Protekcja polityczna to jedyny ich atut. Wiedzą, że walka o tę prezydenturę bój to jest ich ostatni. Dlatego krzyczą. Myślę, że z tej desperacji zrobią jeszcze niejedno. Odpowiedz Link Zgłoś
prawdziwytad Re: Sobala krzyczy na placu: Skończyć z tymi kłam 12.05.10, 08:47 Trzeba ich zrozumieć. Niewiele znaczą zawodowo. Protekcja polityczna to jedyny > ich atut. Wiedzą, że walka o tę prezydenturę bój to jest ich ostatni. Ale pociągną ze sobą na dno wielu dobrych redaktorów z trójki,jeśli ich ktoś nie powstrzyma. Odpowiedz Link Zgłoś
batura3 Sobala krzyczy na placu: Skończyć z tymi kłamst... 12.05.10, 08:37 Sojusz pisowsko - sldowski przynosi wyniki. Proponuję Pospieszalskiego na prezesa TVP. Będzie Meksyk :) Odpowiedz Link Zgłoś
keram.keram Re: Sobala krzyczy na placu: Skończyć z tymi kłam 12.05.10, 08:43 Śmierdzi PiSem na kilometr. Odpowiedz Link Zgłoś
sher-rif Re: Sobala krzyczy na placu: Skończyć z tymi kłam 12.05.10, 10:44 Sojusz pisuaru i sld.Dobre sobie.Jaki propagandowo łagodny ten pisuar,układa się z postkomunistami.By ich potem postawić przed sądem pod zarzutem zbrodni zdrady Ojczyzny albo czegoś innego co się wymyśli. Odpowiedz Link Zgłoś
czarna.pati Sobala krzyczy na placu: Skończyć z tymi kłamst... 12.05.10, 08:39 Media publiczne czyli polskiego pochodzenia wspierają polskich patriotów o media żydowskiego pochodzenia czyli GW i TVN wspierają PO. Równowaga musi być zachowana. Odpowiedz Link Zgłoś
prawdziwytad Re: Sobala krzyczy na placu: Skończyć z tymi kłam 12.05.10, 08:54 Czarna.pati- ta wypowiedź przypomina o antysemityźmie. Polka nie powinna tak mówić,tym bardziej że nie wiemy kto ich finansuje tak naprawdę,skoro mają za mało z abonamentu,a istnieją. Odpowiedz Link Zgłoś
wyszynekwanda Re: Sobala krzyczy na placu: Skończyć z tymi kłam 12.05.10, 09:10 czarna pati takimi wypowiedziami wystawiasz sobie świadecto zapiekłego, bezrefleksyjnego nazisty. Ten typ tak ma... Odpowiedz Link Zgłoś
sher-rif Re: Sobala krzyczy na placu: Skończyć z tymi kłam 12.05.10, 10:46 Pati z rassenamtu się odezwała i "sprawdziła" pochodzenieludzi z mediów publicznych.Pewnie Wildstein co tam miał własny program przerobił się w cudowny sposób na Polaka. Odpowiedz Link Zgłoś
ferrment Re: Sobala krzyczy na placu: Skończyć z tymi kłam 12.05.10, 13:20 "Pewnie Wildstein co tam miał własny program przerobił się w cudowny sposób na Polaka." Ty też niezły jesteś. Jeszcze trochę a podasz sobie z Pati rączkę. Odpowiedz Link Zgłoś