w1958 14.05.10, 20:06 Wiadomość została usunięta ze względu na złamanie prawa lub regulaminu. Odpowiedz Link Zgłoś Obserwuj wątek Podgląd Opublikuj
12.12a1 Bartoszewski Człowiekiem Roku 14.05.10, 20:09 Pewnie nagroda przyznana tzw profesorowi za wrzucanie Kaczynskiemu od pedofili i nekrofili i na dodatek w obcych mediach.Rzecz gustu. Odpowiedz Link Zgłoś
szuwarek75 Re: Bartoszewski Człowiekiem Roku 14.05.10, 20:18 Jego wojenny życiorys jak najbardziej powinien być uhonorowany, lata powojenne również, jednak to co się dzieje z tym panem w Wolnej Polsce... Nie wiem, nie mogę słuchać jego jadu, mam nadzieję, że można to zrzucić tylko na karb powolnego zniedołężnienia. Przykro, że jednak nie ma ideałów... Odpowiedz Link Zgłoś
cemetel Re: Bartoszewski Człowiekiem Roku 14.05.10, 21:27 Popieram - z bólem, ale w całości. Pan Bartoszewski jest jednym z tych polskich polityków, od ktorych zaczęło się w ostatnich latach schamienie politycznego jezyka /bydło, dyplomatołki itd/. I to jest bardzo przykre. Ostatnie jego wypowiedzi do mediów austriackich, zniszczyły jego, jako autorytet w pelni. Mozna różnić się politycznie, ale nie mozna przeciwnika poniżać i niszczyć jego godnośc. A tutaj "osiągnięcia" pana Bartoszewskiego są nie do przecenienia. I to jest przykre. Jak to uderza w autorytety, "wyznaczane" pzez Gazetę Wyborczą. Odpowiedz Link Zgłoś
ojciecrydzyk1 Re: Bartoszewski Człowiekiem Roku 14.05.10, 23:47 Profesor Bartoszewski po prostu nazywa rzeczy po imieniu bez owijania w bawełnę i za to jestem mu wdzięczny , więcej potrzeba nam tak odważnych polityków . No i w dodatku pan Profesor jest prawdziwym bohaterem . Odpowiedz Link Zgłoś
jacekc1 Re: Bartoszewski Człowiekiem Roku 14.05.10, 23:55 ojciecrydzyk1 napisał: > Profesor Bartoszewski po prostu nazywa rzeczy po imieniu bez > owijania w bawełnę i za to jestem mu wdzięczny , więcej potrzeba nam > tak odważnych polityków . No i w dodatku pan Profesor jest > prawdziwym bohaterem . WIEDZIAŁEM OJCZE, ŻE W TAKIEJ CHWILI STANIESZ NA WYSOKOŚCI ZADANIA A. MICHNIKOWSKI Odpowiedz Link Zgłoś
kicikicituptuptup Zwykła żenada, a nie człowiek roku 15.05.10, 03:19 To jest ta niby metoda robienia z gości autorytetów. Wyobraźmy sobie sytuację, gdyby Kaczyński użył słów 'nekrofilia" i 'pedofilia' w stosunku do przeciwnikow politycznych. Zostałby zjedzony żywcem. To jest właśnie równość i tolerancja. Ten pan zostaje człowiekiem roku. To nie jest śmieszne, nie jest smutne. Jest nijakie - bo ludzie zaczynają sobie zdawać sprawę, że to tylko i wyłącznie przykrywka. Tytuł Gazowego człowieka roku nic nie znaczy i nie będzie nigdy znaczył. Wręczają sobie nawzajem nagrody - Michnik Wajdzie, Wajda Bartoszewskiemu, Bartoszewski Michnikowi, etc - jakie to ma znacznie? Nie zgadzam się na taki kraj. Odpowiedz Link Zgłoś
kicikicituptuptup Jeszcze dodam takie pytanie 15.05.10, 03:21 Co takiego zrobił Bartoszewski w tym/mijającym roku, że mu przyznano ten tytuł? Tak konkretnie? Odpowiedz Link Zgłoś
kicikicituptuptup I jeszcze jedno... 15.05.10, 03:26 Kiedy aresztowano Polańskiego, autorytety w naszym kraju prawiły przez trzy dni, że artyście wolno 'więcej'. Ciekawe, czy po zgłoszeniu się drugiej molestowanej - tym razem 16-sto latki mówiliby to samo? Pewnie tak. To jest kwestia mentalności. Natomiast w Stanach mają jedną miarę - popełniłeś przestępstwo - dopadniemy cię. I prokuratura robi swoje. Zalożę się, że Polański beknie za swoje, a nasze "autorytety" przez długie lata będą się zastanawiać - dlaczego?! Odpowiedz Link Zgłoś
unleashed Wiem co zrobił: został pierwszym w dziejach świata 15.05.10, 05:10 sikającym na siebie pomnikiem (wydaje się, że też robi już pod siebie). Odpowiedz Link Zgłoś
aqualung_my_friend Bartoszewski zniszczył PiS:-) 15.05.10, 20:21 Bartoszewski był pierwszym człowiekiem z elit politycznych, który w czasie rządów PiSu zaczął walczyć o zaprzestanie niszczenia przez Kaczyńskich, Macierewicza i Fotygę polskiej racji stanu. Bartoszewski uświadomił społeczeństwu, że niszczenia Polski nie dokonywało nawet SLD i Kwaśniewski. Postawił też Bartoszewski tezę że to mizeria intelektualna spowodowała, że PiS nie umiał ocenić prawidłowo rzeczywistości i podjąć właściwych działań - w domyśle gdyby pisowcy nie byli tak durni, efekty ich pracy byłyby lepsze. Dlatego nazwał polityków PiSu (...)matołkami. Tak nazwani politycy powinni czuć wdzięczność do Bartoszewskiego. Alternatywną bowiem próbą wyjaśnienia działań dyplomatycznych rządu Jarosława Kaczyńskiego oraz polityki prezydenta Lecha Kaczyńskiego, byłoby przedstawienie tych działań jako świadome szkodzenie Polsce. Zatem mówiąc o matołectwie polityków PiSu, Bartoszewski broni ich przed odpowiedzialnością karną i konstytucyjną. Odpowiedz Link Zgłoś
gen_wieniawa Dyplomatołki albo zdrajcy!! 15.05.10, 20:47 Masz w 100% rację. Dyplomatołki albo zdrajcy. Niech sobie wybiorą. Jak bowiem inaczej nazwać pomoc Lecha Kaczyńskiego w rozpętaniu konfliktu Gruzja-Rosja. Konflikt ten spowodował że Gruzja nie spełnia kryteriów wstąpienia do NATO i Putin może podziękować swemu wiernemu czekiście Kaczyńskamu. Odpowiedz Link Zgłoś
aisk Re: Jeszcze dodam takie pytanie 15.05.10, 12:04 noo jak to co zrobił: zwyzywał Kaczyńskiego od pedofili i nekrofili -toć to bohater narodowy!! :D ps.ale nie mój ;) Odpowiedz Link Zgłoś
aisk Re: Zwykła żenada, a nie człowiek roku 15.05.10, 12:02 prawda ze strony gazety i politycznego zaplecza dużo uchodzi, ale mam nadzieję że spadną zasłonki z oczu i objawi się prawda :] Odpowiedz Link Zgłoś
slonicaa Profesor? 15.05.10, 00:04 jaki tam z niego Profesor? chyba profiesorzyna. Odpowiedz Link Zgłoś
lala1949 Re: Bartoszewski Człowiekiem Roku 15.05.10, 00:22 Wspaniały Człowiek ten Profesor Bartoszewski ! Odpowiedz Link Zgłoś
servicio Oto, za co otrzymał nagrodę! 15.05.10, 01:08 Brawo Profesor! Należała się! www.youtube.com/watch?v=Gq9S8yUTnpE Odpowiedz Link Zgłoś
waldemar591 Re: Bartoszewski Człowiekiem Roku 15.05.10, 04:56 lala1949 napisała: > Wspaniały Człowiek ten Profesor Bartoszewski ! _____________________________________________________________________ Profesor??? Chyba "maturzysta" Bydłoszewski ... ten od "panny brzydkiej i nieposarznej". Jaki "profesor" taka nagroda. Odpowiedz Link Zgłoś
waldemar591 Re: Bartoszewski Człowiekiem Roku 15.05.10, 04:57 waldemar591 napisał: ... ten od "panny brzydkiej i nieposarznej". _________________________________________________________________ oczywiście miało być "nieposażnej" :) Odpowiedz Link Zgłoś
aisk Re: Bartoszewski Człowiekiem Roku 15.05.10, 12:00 dziwne to rzeczy zwane po imieniu ,odsyłam do słownika języka polskiego i znaczenia słów: pedofil i nekrofil, dla mnie to jest poniżej godności każdego tak kogoś nazwać.. :/ Odpowiedz Link Zgłoś
morlis Re: Bartoszewski Człowiekiem Roku 15.05.10, 00:58 szuwarek75 napisał: > Jego wojenny życiorys jak najbardziej powinien być uhonorowany, lata > powojenne również, jednak to co się dzieje z tym panem w Wolnej > Polsce... > Nie wiem, nie mogę słuchać jego jadu, mam nadzieję, że można to zrzucić > tylko na karb powolnego zniedołężnienia. Przykro, że jednak nie ma > ideałów... Podpisuję się pod tą wypowiedzią obydwoma rękami. Kiedyś szanowałam tego Pana. Teraz nie mogę. Za dużo w nim jadu, podłości i nienawiści do brata Polaka. Odpowiedz Link Zgłoś
majek1348 Re: Bartoszewski Człowiekiem Roku 16.05.10, 17:37 W każdym wieku są wzloty,są też i przywary.Syn się meczy nad książką,bredzi ojciec stary.majek Odpowiedz Link Zgłoś
bogddan Re: Bartoszewski Człowiekiem Roku 29.05.10, 22:52 Muszę niestety zgodzić się z tym, że coś Bartoszewskiemu zaczyna odbijać. Pewnie rzeczywiście to starość. Odpowiedz Link Zgłoś
mm969696 Re: Bartoszewski Człowiekiem Roku 14.05.10, 21:39 ja bym jeszcze przyznała mu nagrodę za największego chama roku. Przejdzie, jak pan myli panie Michnik? Odpowiedz Link Zgłoś
tadjan Re: Bartoszewski Człowiekiem Roku 14.05.10, 21:48 mm969696 napisała: > ja bym jeszcze przyznała mu nagrodę za największego chama roku. Przejdzie, jak > pan myli panie Michnik? --------------------- i Jarosław laureatem? Może i dobry pomysł, bo on się pochlasta ze zgryzoty że nikt go nie wyróżnia..... no może z wyjątkiem Jakubiak. Panie Michnik, pomyśl pan o tym malutki kartoflu. Odpowiedz Link Zgłoś
r1111111 Re: Bartoszewski Człowiekiem Roku 14.05.10, 21:54 tadjan napisał: > Panie Michnik, pomyśl pan o tym malutki kartoflu. Obrażając innych, sam Pan się poniża Odpowiedz Link Zgłoś
piotr3101 Re: Bartoszewski Człowiekiem Roku 14.05.10, 22:03 o, wrócił tadjan, znany jeszcze kilka lat temu jako tania tatiana.. Odpowiedz Link Zgłoś
lucas wazne 14.05.10, 22:23 jakos w lutym (wyd.27-28 luty) Michnik pisal,ze wraca do Polski "stalinowski bohater...wielki MORALNY autorytet i bohater PRL", jego brat przyrodni Stefan Michnik oto pierwsza strona GW: img295.imageshack.us/img295/2928/28101141065329924810199.jpg i prosze poczytajcie sobie o nim jakim byl "bohaterem" pl.wikipedia.org/wiki/Stefan_Michnik noz sie otwiera w kieszeni!! Michnik powinien na taczkach byc wywieziony z Polski Odpowiedz Link Zgłoś
morlis Re: Bartoszewski Człowiekiem Roku 15.05.10, 01:01 tadjan napisał: > mm969696 napisała: > > > ja bym jeszcze przyznała mu nagrodę za największego chama roku. > Przejdzie, jak > > pan myli panie Michnik? > --------------------- > i Jarosław laureatem? Może i dobry pomysł, bo on się pochlasta ze > zgryzoty że nikt go nie wyróżnia..... no może z wyjątkiem Jakubiak. > Panie Michnik, pomyśl pan o tym malutki kartoflu. A Ty jesteś największy burak i cham!!!!!!!!!!!!!! Odpowiedz Link Zgłoś
anaisanais96 Re: Bartoszewski Człowiekiem Roku 15.05.10, 11:29 właśnie takie chamy jak ty przyznają nagrody takim chamom jak Bartoszewski. Odpowiedz Link Zgłoś
alternatywna.opowiesc Przecież to jasne! 14.05.10, 22:40 W Polsce od kilku lat im mocniej ktoś pluje na Kaczyńskich tym większym się staje autorytetem. Prosta, żenująca zależność. Odpowiedz Link Zgłoś
gumisiek21 Re: Przecież to jasne! 14.05.10, 22:58 alternatywna.opowiesc napisała: > W Polsce od kilku lat im mocniej ktoś pluje na Kaczyńskich tym większym się > staje autorytetem. Prosta, żenująca zależność. Człowiecze nie mmieszaj Gówna z serem Odpowiedz Link Zgłoś
jacekc1 Re: Przecież to jasne! 14.05.10, 23:01 gumisiek21 napisał: > alternatywna.opowiesc napisała: > > > W Polsce od kilku lat im mocniej ktoś pluje na Kaczyńskich tym > większym się > > staje autorytetem. Prosta, żenująca zależność. > Człowiecze nie mmieszaj Gówna z serem wychodzi autorytet laureata Odpowiedz Link Zgłoś
morlis Re: Przecież to jasne! 15.05.10, 01:02 gumisiek21 napisał: > alternatywna.opowiesc napisała: > > > W Polsce od kilku lat im mocniej ktoś pluje na Kaczyńskich tym > większym się > > staje autorytetem. Prosta, żenująca zależność. > Człowiecze nie mmieszaj Gówna z serem To Gówno to Ty?!!!! Odpowiedz Link Zgłoś
he1ku Re: Przecież to jasne! 15.05.10, 11:42 A znasz takie przysłowie pluj świni w oczy to ona mówi, że deszcz pada. Odpowiedz Link Zgłoś
aretik Re: Przecież to jasne! 15.05.10, 21:14 Pan Wojewódzki,może Kutz,może Nowak?Hmm? Jednak jeśli Wojewódzki się bardziej postara to może dostanie tą chwalebną nagrode od Wyborczej w przyszłym roku.Cóż teraz się nie udało,uda się za rok. Zaiste prestiżowa to nagroda. Kryteria na autorytety są powszechnie znane. Tak serio to aż mdli człowieka od tych autorytetów Wyborczej. Co ja tutaj właściwie robie?Sam sie zastanawiam. Odpowiedz Link Zgłoś
aisk Re: Bartoszewski Człowiekiem Roku 15.05.10, 11:56 godne "profesora" i jego kompanów, w istocie -kwestia gustu Odpowiedz Link Zgłoś
smokpz Bartoszewski? Najpierw niech przeprosi 14.05.10, 20:12 za bydłomatołki. To że głosowałem na PiS nie oznacza żeby mnie tak określać. Ja chcę dobrze dla Polski i mam swoje rozumienie patriotyzmu. Nie wiem za to jakie ma ten pan mówiąc o Polsce: "jeśli panna na wydaniu jest brzydka i niebogata to niech przynajmniej będzie miła", chodziło o naszą politykę zagraniczną. Sorry, ja widzę to trochę inaczej: brzydka czy nie, bogata czy nie ale przede wszystkim niech się szanuje i każe się szanować, i jak ją się szczypie w tyłek to niech się odwinie a nie udaje że ją to bawi. Odpowiedz Link Zgłoś
stawo73 Wielki szacunek i obawa 14.05.10, 20:14 Dla mnie Władysław Bartoszewski zawsze był człowiekiem , którego darzyłem wielkim szacunkiem za jego chwalebną i bohaterską przeszłość. Jednak jego obecne zachowania powodują ,że tego szacunku jest we mnie coraz mniej. Panie profesorze, proszę mnie i miliony innych Polaków nie rozczarować. Odpowiedz Link Zgłoś
kicia8501 Wywiad kompromitujący Komorowskiego (Polska Times) 14.05.10, 21:18 KLIK Bartoszewski popiera człowieka-tajemnicę, o mrocznej przeszłości i dziwnych powiązaniach. Radzę uważać na takich ludzi. Odpowiedz Link Zgłoś
tutti.fruttti Polityka miłości 14.05.10, 23:18 niezalezna.pl/article/show/id/34157 Odpowiedz Link Zgłoś
smokpz Skoro Kiszczak został wg Adasia człowiekiem honoru 14.05.10, 20:14 to dalej już nic mnie nie zdziwi. Odpowiedz Link Zgłoś
na90procent Re: Skoro Kiszczak został wg Adasia człowiekiem h 14.05.10, 20:24 "odpieprzcie się od generała" to słowa Michnika odnośnie Jaruzelskiego. Jak widać Michnik broni i docenia samych najwspanialszych.. GW sięga dna. Odpowiedz Link Zgłoś
podszyta_wiatrem Bartoszewski Człowiekiem Roku 14.05.10, 20:15 Bardzo się cieszę z tego powodu. Profesor Bartoszewski to wspaniały człowiek, jakich niewielu mamy w Polsce. Jego wkładu w dialog polsko-niemiecki nie idzie przecenić, podobnie jak jego życiorysu. Wielki człowiek. Tym, którzy oceniają go jedynie na podstawie ostatniej - może zbyt ostrej, ale jakże trafnej - pozostaje mi jedynie współczuć. Odpowiedz Link Zgłoś
jeruzalem51 Re: Bartoszewski Człowiekiem Roku 14.05.10, 21:38 podszyta_wiatrem napisała: > Bardzo się cieszę z tego powodu. Profesor Bartoszewski to wspaniały człowiek, > jakich niewielu mamy w Polsce. Jego wkładu w dialog polsko- niemiecki nie idzie > przecenić, podobnie jak jego życiorysu. Wielki człowiek. > Tym, którzy oceniają go jedynie na podstawie ostatniej - może zbyt ostrej, ale > jakże trafnej - pozostaje mi jedynie współczuć. jestes idiotka Odpowiedz Link Zgłoś
benny_nihill Re: Bartoszewski Człowiekiem Roku 14.05.10, 21:55 podszyta_wiatrem napisała: > Bardzo się cieszę z tego powodu. Profesor Bartoszewski to wspaniały człowiek, > jakich niewielu mamy w Polsce. Jego wkładu w dialog polsko-niemiecki nie idzie > przecenić, podobnie jak jego życiorysu. Wielki człowiek. > Tym, którzy oceniają go jedynie na podstawie ostatniej - może zbyt ostrej, ale > jakże trafnej - pozostaje mi jedynie współczuć. _________________________________________________________________ I jaki zgodny wrzask dotkniętych bigotów cha, cha,na tym forum...Profesor ma genialną umiejętność - jednym grepsem - do obnażania mendy w każdym świątobliwym bywalcu zakrystii w celach wszelakich. Świetna zabawa, gdy to wszystko czytam! Więcej proszę! Pozdrawiam. Odpowiedz Link Zgłoś
jeruzalem51 Re: Bartoszewski Człowiekiem Roku 14.05.10, 23:15 benny_nihill napisał: > podszyta_wiatrem napisała: > > > Bardzo się cieszę z tego powodu. Profesor Bartoszewski to wspaniały człow > iek, > > jakich niewielu mamy w Polsce. Jego wkładu w dialog polsko- niemiecki nie > idzie > > przecenić, podobnie jak jego życiorysu. Wielki człowiek. > > Tym, którzy oceniają go jedynie na podstawie ostatniej - może zbyt ostrej > , ale > > jakże trafnej - pozostaje mi jedynie współczuć. > _________________________________________________________________ > I jaki zgodny wrzask dotkniętych bigotów cha, cha,na tym forum...Profesor ma g > enialną umiejętność - jednym grepsem - do obnażania mendy w każdym świątobliwy > m bywalcu zakrystii w celach wszelakich. > Świetna zabawa, gdy to wszystko czytam! Więcej proszę! > Pozdrawiam. zyd,cham i homoseksualista,czy juz sie smiejesz? Odpowiedz Link Zgłoś
aretik Re: Bartoszewski Człowiekiem Roku 15.05.10, 21:19 A do tego upodleniec moralny,prostak i niegodziwiec. Ale i człowiek roku.Cudnie.Koniec z kupowaniem GW. Śmieszniej??? Odpowiedz Link Zgłoś
kolec_12 Re: Bartoszewski Człowiekiem Roku 14.05.10, 23:02 podszyta wiatrem? weź espumisan. Odpowiedz Link Zgłoś
totalny_brak_nicka Do podszytej wiatrem 14.05.10, 23:21 Chyba nie wiatrem jestes podszyta tylko ubóstewm interlektualnym, proponuje zobaczyć niezalezna.pl/article/show/id/34157 Odpowiedz Link Zgłoś
na90procent Bartoszewski Człowiekiem Roku 14.05.10, 20:16 Panie Władysławie, przez kolegów żartobliwie zwany "profesorem". czekamy na kolejne wywiady w niemieckiej prasie szkalujące Polskę. Ziomal Michnik faktycznie ma być z czego dumnym Odpowiedz Link Zgłoś
gumisiek21 Re: Bartoszewski Człowiekiem Roku 14.05.10, 23:06 na90procent napisał: > Panie Władysławie, przez kolegów żartobliwie zwany "profesorem". czekamy na > kolejne wywiady w niemieckiej prasie szkalujące Polskę. Ziomal Michnik > faktycznie ma być z czego dumnym Ty popaprańcu kaczystowski jak możesz takie rzeczy wypisywać Odpowiedz Link Zgłoś
jacekc1 Re: Bartoszewski Człowiekiem Roku 14.05.10, 23:45 gumisiek21 napisał: > na90procent napisał: > > > Panie Władysławie, przez kolegów żartobliwie zwany "profesorem". > czekamy na > > kolejne wywiady w niemieckiej prasie szkalujące Polskę. Ziomal > Michnik > > faktycznie ma być z czego dumnym > Ty popaprańcu kaczystowski jak możesz takie rzeczy wypisywać Może, Bartoszewskiemu też wolno. Demokracja PO Odpowiedz Link Zgłoś
swojak11 Za nekofilopedofilskie opluwanie Prezydenta 14.05.10, 20:19 Stary altzheimer stary Odpowiedz Link Zgłoś
anowi22 HA HA , chyba kabotynem roku 14.05.10, 20:21 www.youtube.com/watch?v=h_zCjqwpfhQ&feature=related Odpowiedz Link Zgłoś
miroslaw.veritas Bartoszewski Człowiekiem Roku 14.05.10, 20:21 Co mozna powiedziec? o ile mozna... Drogi "Dziadku" Bartoszewski trzymaj sie cieplo. Bardzo duzo dobrego zrobiles dla Polski. A roboty przed Toba duzo. z wyrazami uznania i szacunku miroslaw ps. Twoje piekne przemowienie 28 kwietnia 1995 r. przed dwiema izbami niemieckiego parlamentu jest juz zapisane w historii naszych zachodnich sasiadow. Odpowiedz Link Zgłoś
trombozuh Adaś, idź na całość. 14.05.10, 20:21 Wybierz na człowieka roku Ketmana-Maleszkę. To byłby miły gest w stosunku do kolegów, którym tak wiele zawdzięczasz. Odpowiedz Link Zgłoś
antropoid Re: Adaś, idź na całość. 14.05.10, 22:47 Prześledź "kariery" PiSuarów. Tam takich Maleszków też nie brakuje... Odpowiedz Link Zgłoś
tersta Bartoszewski Człowiekiem Roku 14.05.10, 20:25 słusznie. BRAWO i gratuluję, Profesorze! Wszystkiego najlepszego :-)))I sł Odpowiedz Link Zgłoś
alternatywna.opowiesc Hehe:) 14.05.10, 22:34 Naprawdę tak myślisz? Gdyby szczerze prześledzić ostatnie wypowiedzi tzw. profesora, to trzeba by przyznać mu drugie miejsce w konkursie na chama roku! (bo pierwsze wiadomo kto by dostał) Odpowiedz Link Zgłoś
dobredowcipy Bartoszewski Człowiekiem Roku 14.05.10, 20:28 Z głównej: "Bartoszewski Człowiekiem Roku "Gazety Roku" - sobie też przyznali nagrodę? Odpowiedz Link Zgłoś
samoglow Prof. bez tytułu magistra to i nagroda się należy! 14.05.10, 20:28 wiem, że komuniści (zwani ludźmi honoru przez co poniektórych) mu nie pozwolili ale nie zaprzeczać że nie jest się prof. to trochę w stylu Dyzmy. Odpowiedz Link Zgłoś
na90procent Bartoszewski Człowiekiem Roku 14.05.10, 20:30 Michnik, uhonoruj również Helenę Wolińską. Przecież bohatersko uciekła z getta, należy się jej Odpowiedz Link Zgłoś
henrvk-sikora Re: Bartoszewski Człowiekiem Roku 14.05.10, 20:34 I swojego braciszka "kata i kanalie", co zwiał do Szwecji."SMACZNEGO JUDASZE"!!!!!!!!! Odpowiedz Link Zgłoś
piotr3101 Re: Bartoszewski Człowiekiem Roku 14.05.10, 22:05 ta wiedzma juz sie na szczescie smazy w piekla, tak ze jej mozna darowac. Odpowiedz Link Zgłoś
henrvk-sikora Bartoszewski Człowiekiem Roku 14.05.10, 20:31 Masz rację, to stary sztywniak i sklerotyk.Wygląda na tym zdjęciu, jak stary CAP!!! Odpowiedz Link Zgłoś
gloszzaszafy Bartoszewski Człowiekiem Roku 14.05.10, 20:32 A drugi w kolejce to oczywiście Wojciech Jaruzelski-"człowiek honoru" Odpowiedz Link Zgłoś
krol.neostrady dla relaksu 14.05.10, 20:32 lubie sobie popatrzeć na Bartoszewskiego Odpowiedz Link Zgłoś
hazardzista123 Re: dla relaksu 14.05.10, 21:22 Dziekuje, stary Poplakalem sie, posmialem i poplakalem na koniec Dobry z Ciebie chlop Odpowiedz Link Zgłoś
zaczek04 Bartoszewski Człowiekiem Roku 14.05.10, 20:34 Człowiek roku: www.youtube.com/watch?v=Gq9S8yUTnpE Hehehe... Odpowiedz Link Zgłoś
talking_head Tytuł "Cham Roku" byłby bardziej odpowiedni dla B. 14.05.10, 20:36 Bartoszewski, przezywany przez zawistników "profesorem" co dla człowieka bez wyższego wykształcenia musi byc bardzo bolesne, wsławił sie ostatnio paroma powiedzonkami w pełni spełniajacymi wymogi nazwania go takim określeniem. Bartoszewski "wsławił" się już wiele lat temu gdy jako minister spraw zagranicznych podczas wizyty w żydowskim parlamencie, Knesecie, nie zareagował na publicznie głoszone przez zydowskich posłów potwarze wobec naszego kraju. Także jako minister nazwał Polaków głosujacych na znienawidzoną przez niego partię opozycyjną "bydłem" co i tak okazało się delikatnym okresleniem wobec niedawnego oskarżenia jarosława Kaczyńskiego o "nekro- i pedofilię". Patrzac na tego trzęsacego się, zapluwajacego z nienawisci starca mozna juz tylko wyrazić współczucie, jemu i jego rodzinie. Taki wstyd Odpowiedz Link Zgłoś
boleslaw_z_popowa A to teraz wiadomo czemu zrobił z siebie pawiana 14.05.10, 20:38 parę dni temu... Teraz Pawian dostał w nagrodę banana Odpowiedz Link Zgłoś
czaromir Bartoszewski Człowiekiem Roku - S.U.P.E.R. ! 14.05.10, 20:38 W pełni zasłużony tytuł. :) Odpowiedz Link Zgłoś
trajkotek Piękne podsumowanie 14.05.10, 20:47 ... gratulacje, więc Bartoszewski Władysław jest nie tylko proferorem ale też, mimo wszystko, CZŁOWIEKIEM! Odpowiedz Link Zgłoś
czaromir O Lechu Kaczyńskim zaraz nikt nie będzie pamiętał 14.05.10, 20:49 Chyba tylko turyści zwiedzający Wawel. A świadectwo polskiej historii XX wieku spisane przez Bartoszewskiego pozostanie lekturą kształtującą pokolenia. Ten cżłowiek przyżył i widział wiele, wyznając zasadę "warto być przyzwoitym". Na szczęście jest wielu, którzy to doceniają. Krytyka słabej prezydentury pod dyktanto brata nie jest pluciem. Jeśli ktoś tu pluje, to najlepiej przeczytaj swój własny wpis. Odpowiedz Link Zgłoś
talking_head Krytyka - tak, plucie jadem - nie 14.05.10, 21:08 Nikt nikomu nie odmawia prawa do krytyki, tyle że trzeba odróznić krytykę, nawet tę najostrzejszą, od siania nienawiści, zapluwania się inwektywami. "Bydło", "dyplomatołki", "nekrofile", "pedofile" itd, o swoich przeciwnikach, myslisz na serio że ktoś używający w dyspucie politycznej języka knajackiego "przejdzie do historii" ? Odpowiedz Link Zgłoś
czaromir Re: Krytyka - tak, plucie jadem - nie 14.05.10, 21:26 Czasem trzeba nazwać po imieniu tych, którzy pierwsi zarzucają wszystkim tym, którzy się z tobą politycznie nie zgadzają, że stoją tam gdzie stało ZOMO. To a propos wprowadzania poczucia wspólnoty we własnym społeczeństwie. Taki ma być prezydent? Odpowiedz Link Zgłoś
talking_head Re: Krytyka - tak, plucie jadem - nie 14.05.10, 22:03 Jeśli elity PO bronią dziś (Komorowski) ludzi byłych służb sowieckich z SB/WSI, jesli kandydat PO na prezydenta (Komorowski) jako minister MON obsadzał wszystkie najwazniejsze stanowiska w Wojsku ludźmi moskiewskich służb, jeśli teraz ten sam kandydat podpisuje haniebną nowelizację ustawy o IPN dajacej wgląd w akta byłym konfidentom i SBekom, przez co lustracja staje sie fikcją to nie dziwi chyba stwierdzenie gdzie kto dzisiaj się sytuuje na scenie politycznej. Michnik i jemu podobni wybrali stronę Jaruzelskiego, Kiszczaka, Kwaśniewskiego. mają do tego prawo, wszak żyjemy w d****cji, ale niech się nie dziwią że tak się ich traktuje. Odpowiedz Link Zgłoś
czaromir Re: Krytyka - tak, plucie jadem - nie 14.05.10, 22:19 Jeden kraj, różne optyki patrzenia. Tak już widać jest i nie ma co wnikać bo światopoglądy nasze różnią się dość głęboko. Szkoda tylko, że takim klaustrofobicznym antysemityzmem przesycone są Twoje wpisy. Kiedyś już chyba wspomniałem w odpowiedzi do Ciebie, że pisząc na stronach GW podkręcasz jej oglądalność, czyli też wpływy z reklam. Skoro tak nienawidzisz tego środowiska i medium to czemu nabijasz im kasę? Odpowiedz Link Zgłoś
drabinahaha1 Re: Krytyka - tak, plucie jadem - nie 15.05.10, 07:36 To Michnik zrobił z GW gazetę mniejszości,której celem jak sama nazwa wskazuje (Gazeta Wyborcza) jest wpływanie na decyzje wyborcze w Polsce po myśli tej mniejszosci, a o tym że najwazniejszym kryterium zatrudniania w GW jest właściwe pochodzenie napisał były cyngiel GW-Michał Cichy. Odpowiedz Link Zgłoś
hazardzista123 Irena Kwiatkowska "Rozmowy Kontrolowane" 14.05.10, 21:31 Siedzac na lawce i czytajac gazete: "Jaki pan, taki pies, a jaki pies taka Gazeta". Pan -AM, pies (gonczy) - WB, Gazeta-gazeta wow - juz 20 lat temu to przewidzieli Odpowiedz Link Zgłoś
cynglisciplujajademnienawisci Re: nie no Michnik uprawia nekrofilię 14.05.10, 22:14 Hiena cmentarna Adam Michnik na pogrzebie Czesława Miłosza: Doprawdy - wyczułeś bezbłędnie, Czesławie, czym jest piekło kartoteki. To piekło, które pochłonęło miliony istnień ludzkich, do dzisiaj zaraża swym jadem trucicielskim zastępy chorych na podejrzliwość miłośników ubeckich raportów - tej osobliwej pornografii naszej epoki. Adam Michnik na pogrzebie Bronisław Geremka: I zapamiętałem jedną z ostatnich rozmów, gdy Bronek proponował mi podpisanie listu przeciw fałszerzom pamięci; był autorem projektu tego listu. Czytamy tam: "Trudno pojąć intencje instytucji i ludzi, którzy podejmują obecnie kampanię oskarżeń i zniesławień wobec Lecha Wałęsy. Instytucja, która miała służyć narodowej pamięci, zamierza teraz podjąć działania niszczące tę pamięć. Wobec ofiary ubeckich prześladowań ci policjanci pamięci stosują pełne nienawiści metody tamtych czasów. Gwałcą prawdę i naruszają fundamentalne zasady etyczne. Szkodzą Polsce". To jedna z ostatnich deklaracji publicznych Bronisława Geremka. Przywołuję te słowa nad grobem Profesora i chciałbym, żeby zostały zapamiętane przez wszystkich - także przez "policjantów pamięci". Także te ostatnie niegodziwości, także ten nikczemny artykuł o Bronisławie Geremku, o Jego życiu, opublikowany tuż po śmierci w jednym z dzienników przyznających się do katolicyzmu; a ten artykuł sporządzony był wedle najlepszych wzorów bolszewickiej propagandy. Bronisław Geremek swoje krzywdy łatwo wybaczał. Z pewnością wybaczyłby i to, że autorzy z IPN także wobec niego dopuścili się niegodnych insynuacji.(...) Ja zapamiętałem Twój gest, gdy odmówiłeś podporządkowania się antykonstytucyjnej ustawie o lustracji; ustawie, która okryła wstydem ówczesną większość parlamentarną. Oświadczyłeś wtedy, Bronku, w Parlamencie Europejskim: „Powiedziano, że ustawa lustracyjna ma cel moralny. Uważam, że ustawa w obecnym kształcie narusza zasady moralne, stwarza zagrożenie dla wolności słowa, dla niezależności mediów, dla autonomii instytucji akademickich. Kreuje swoiste »ministerstwo prawdy «, czy też »policję pamięci «, a obywatela czyni bezbronnym wobec kampanii pomówień". Dziękuję Ci, Bronku, za te słowa podyktowane sumieniem obywatelskim i zmysłem patriotycznej odpowiedzialności za państwo polskie. Ocaliłeś honor nas wszystkich, honor całej polskiej demokracji.. Odpowiedz Link Zgłoś