sirandreas Halo, halo, Bronku !! 16.05.10, 13:48 Halo, halo, Donku !! A Polacy na Prezydenta wybiorą Jarosława Kaczyńskiego!! Odpowiedz Link Zgłoś
eszp Re: Halo, halo, Bronku !! 16.05.10, 14:27 sirandreas napisał: > Halo, halo, Donku !! > > A Polacy na Prezydenta wybiorą Jarosława Kaczyńskiego!! Proszę mówić za siebie na nie Polaków, Wolaku. Odpowiedz Link Zgłoś
sirandreas Przecież mówię za większość Polaków. 16.05.10, 14:35 która wybierze Jarka Kaczyńskiego na Prezydenta. Odpowiedz Link Zgłoś
remik.bz Jako "pro-pis" dziekuje Wajdzie , Kutzowi za pomoc 16.05.10, 13:54 Trzeba przyznac ,że ludzie "kultury" , Wajda, Kutz , Majewski dzielnie pomagają nam w kampanii wyborczej. Polityk Bartoszewski tez nieźle się dla nas stara. Jeszcze troche poplujcie Panowie, pokrzyczcie , drwijcie , jątrzcie, rzucajcie zniewagi, kreujcie się na wszystkowiedzące autorytety , (których głupi naród musi słuchac) a wygramy w I turze. . PS. Panie Wajda , skoro wojna to rozumiem ,ze i strzelać będą. Ja nie mam zamiaru do nikogo strzelac , wprost przeciwnie -z przyjaciółmi , którzy np popierają PO czy SLD chodzimy razem na piwo. Ale Pan wie lepiej po Pan jest "autorytet". Czy mam zacząć sie bac tych moich kolegów od piwa? zaczna do mnie strzelać? Odpowiedz Link Zgłoś
red-akcja Tusk wręcza szalik: Drogi Bronku, niech wygra P... 16.05.10, 13:57 Ten szalik kojarzy mi się z debatą Tusk-Kaczyński w której Tusk odniósł tylko pozorne zwycięstwo wizerunkowe za pomocą chwytu poniżej pasa (zachowanie publiki Tuska). Bronisław Komorowski to nie Polska, tylko elyta bedąca częścią Polski. Elyta, która dba o swoje interesy, ale nie pozwala się rozwijać krajowi. Przewietrzenie elyty, wywodzącej się jeszcze z PRLu jest niezbędnym warunkiem modernizacji kraju. Sadzę, że wybór Kaczyńskiego jest szansą na dopuszczenie młodych do budowania nowoczesnego państwa. Wybór Komorowskiego to zgoda na powolne przekształcanie Polski w prywatny, zacofany folwark z fasadową demokracją. Odpowiedz Link Zgłoś
kaczorowaty Tusk wręcza szalik: Drogi Bronku, niech wygra P... 16.05.10, 13:59 I jeszcze jeden IPN,z szefem Migalski, i jeszcze jeden CBA, z szefem Pospieszalski.Wszyscy lekarze to łapówkarze,CBA i Ziobro zrobi z nimi porządek Odpowiedz Link Zgłoś
ergo12 ostrzegam kler Kk przed mieszaniem się do polityki 16.05.10, 13:59 Bacznie przyglądamy się temu co wy wespół z rydzykiem wyprawiacie w naszym kraju!Nie sądzcie że ujdzie wam to sucho,od jakieś czasu rejestrujemy wszystkie przypadki ingerencji kleru i rydzyka w kampanię wyborczą casus /Wawel/ i jawne już nawolywanie przez hochsztaplera rydzyka do buntu przeciwko legalnie wybranemu rzadowi!! Wiemy z nazwiska kto i kiedy z ze strony kościoła wywiera presję na przebieg kampani wyborczej w Polsce, wiemy też co kaczyński obiecał kościolowi za ,,pobyt,, brata na Wawelu!Do kleru w Polsce, nie jesteście bezkarni miejcie tego świadomośc!!!!!!!! Czas waszej samowoli sie kończy! Odpowiedz Link Zgłoś
nielenin A pomoc do mordów od dzisiejszej NKWD dostaniesz ? 16.05.10, 14:41 Spróbuj się z Polskim narodem. Odpowiedz Link Zgłoś
gloszzaszafy Re: ostrzegam kler Kk przed mieszaniem się do pol 16.05.10, 14:55 My też mamy oczy i widzimy znacznie lepiej co tu się wyprawia znacznie lepiej niż wy, towarzyszu. I wy miejcie świadomość że wasz czas może się skończyć gdzie skończyć się powinien. I obiecujemy nie wysyłać do wam paczek do więzienia. Odpowiedz Link Zgłoś
nielenin Do kolegi krzyczy 16.05.10, 17:29 Na gejparadzie się zgubili i tak sie nawołują. Nic tu po nas Odpowiedz Link Zgłoś
czerstwy.stefek Re: Tusk wręcza szalik: Drogi Bronku, niech wygra 16.05.10, 14:02 Stary glonojad Bartoszewski znów się popisał. Mija miesiąc od katastrofy w Smoleńsku, a ten już przeszedł do porządku dziennego. Poza tym - Bronek tylko ośmiesza się prezentując w swoim komitecie takich grafomanów jak Majewski (czy jak mu tam). Bazowanie na nienawiści do przeciwników politycznych w koncu się ludziom znudzi, co widać po ostatnich sondażach - akceptacja polityki PO jest coraz mniejsza :) Porównanie do obiadów czwartkowych jak najbardziej adekwatne - to był prawdziwy salon, wystawa piesków salonowych a nie prezentacja ewentualnego prezydenta, który miałby być blisko ludzi i dla ludzi. Odpowiedz Link Zgłoś
langston [...] 16.05.10, 14:06 Post niedostępny ze względu na naruszenie prawa lub regulaminu. Odpowiedz Link Zgłoś
sturm_man Re: Obrzydliwy satyr.. ten B. 16.05.10, 16:57 Kojarzę Kaczyńskiego jakiego człowieka konfliktowego, nadużywającego służb (CBA) do pogrążania przeciwników i zamęczającego Polaków bogoojczyźnianą retoryką, ale zamierzam udzielić mu kredytu i oddać na niego głos. Dlaczego?Nie wpisuję się w kreowany przez Rz i GW podział, staram się patrzeć na politykę z dystansu i oto co widzę: w 2007 głosowałem na PO. Za rok znowu wybory parlamentarne, a mój głos na Kaczyńskiego teraz to dla PO żółta kartka – nic nie zrobiliście, myślicie, że wystarczy się uśmiechać i wszyscy będą Was kochali, bo alternatywą jest PiS. Nic z tego. Rosnące problemy z długiem publicznym są zamiatane pod dywan, KRUS nietknięty, budowa dróg grzęźnie z powodu obstrukcji w urzędach, PKP przestają wozić pasażerów, korporacje prawnicze nietknięte, młodzi zdolni doktoranci często wybierają karierę za granicą i nikt ich nie chce zatrzymać, wydatki na badania należą do najniższych w Europie. Długo by wymieniać. Co robi rząd? Prezentację w PowerPoincie (tzw. “strategia” Boniego – ludzie kochani – co to za strategia? zbiór haseł, formułek, parę wykresów i pobożnych życzeń). Nie mam złudzeń, że PiS jest lepszy, ale niech PO poczuje się zagrożona, niech poczuje oddech rywali na karku. Za takie pieniądze – NASZE PIENIĄDZE – powinni zasuwać po 16h godzin na dobę dla dobra kraju. Mam w nosie obiecanki, liczą się dla mnie twarde fakty i konkretne dokonania, a tych brak, a na nadgonienie zaległości czasu coraz mniej. Dodam jeszcze, że sam wybieram sobie autorytety, wyrabiam wartości i staram się myśleć za siebie bez oglądania się na oberguru pokroju Michnika po jednej stronie, czy Krasnodębskiego po drugiej. Irytuje mnie nachalne lansowanie Bartoszewskiego i Geremka jako autorytetów z jednej strony i męczenie polityką historyczną z drugiej. Ubolewam, że Rz i GW okopały się jedna po jednej, druga po drugiej stronie frontu, do powstawnia którego same walnie się przyczyniły i nie można już liczyć na trzeźwy, obiektywny komentarz rzeczywistości. Odpowiedz Link Zgłoś
prawdziwy-moher ..Szalik.............. 16.05.10, 14:09 Ten szalik powinien miec barwy niemieckie(po dziadku Tuska),powinien miec rosyjskie(po dziadku Komorowskiego-oficera armii carskiej). Ci ludzie nie maja nic z Polska.Oni sa jak kolaborujacy z wszystkimi, tylko nie z Polska i Polakami.PO to smiecie. Odpowiedz Link Zgłoś
krasnoludek67.2 Re: Wajdzik presetation prawdziwy moher 16.05.10, 19:47 A dokąd ergo ? Odpowiedz Link Zgłoś
o.beyzyma Re: ..Szalik.............. 16.05.10, 17:34 Przypomnę, że carskim oficerem był m.in. Romuald Traugutt - taka była nasza historia. Odpowiedz Link Zgłoś
annabasia Tusk wręcza szalik: Drogi Bronku, niech wygra P... 16.05.10, 14:10 Panie Bartoszewski nieładnie tak...! Odpowiedz Link Zgłoś
mimiska45 Tusk wręcza szalik: Drogi Bronku, niech wygra P... 16.05.10, 14:15 A ilu kandydatów jest obcokrajowcami? Odpowiedz Link Zgłoś
tutti.fruttti Andrzej Wajda: Te wybory to wojna domowa 16.05.10, 14:16 Wajdzie rozum odebrało Odpowiedz Link Zgłoś
conrad11 PO jak nieboszczka Unia Demokratyczna 16.05.10, 14:16 Komitet honorowy jak zebranie ZBoWiDu. Bartoszewski i Wajda niczym nie różnią się od Statlera i Waldorfa - starych malkontentów z The Muppet Show. Kampania PO buduje obraz snobistycznej i salonowej koterii wspierającej Komorowskiego. Oddolna, społeczna kampania PiS-u kojarzy się z sierpniową "Solidarnością". Wynik łatwy do przewidzenia. Odpowiedz Link Zgłoś
blue911 Re: PO jak nieboszczka Unia Demokratyczna 16.05.10, 14:22 conrad11 napisał: wspierającej > Komorowskiego. Oddolna, społeczna kampania PiS-u kojarzy się z sierpniową > "Solidarnością". > Wynik łatwy do przewidzenia. Solidarnosc polozyla ten kraj i oddala przemysl (i wszystko inne)w obce rece. Takze oszczedz sobie wypocin. Albo wyprowadz sie z kraju? Odpowiedz Link Zgłoś
mieux Re: PO jak nieboszczka Unia Demokratyczna 16.05.10, 16:53 Słusznie zauważyłeś. Kampania PO jest narzucana z góry przez kolesiów, a kampania PIS jest oddolna, społeczna, jest zrywem patriotycznym, aby wybrać uczciwego Polaka. Jarosław Kaczyński wygra, bo jest uczciwy, jest patriotą i nie jest sługusem unijnym. Odpowiedz Link Zgłoś
tutti.fruttti Władysław Bartoszewski powiedział: 16.05.10, 14:20 "Do ludzi można trafiać bardzo realnie. Polsce mógłby grozić kryzys podobny do greckiego, gdyby nie Bronisław Komorowski. Zupełnie obcy ludzie różnych narodowości przychodzą do mnie i pytają z troską: "Drogi panie Bartoszewski, ale ten Komorowski to będzie wybrany?" Odpowiedz Link Zgłoś
langston jeszcze kilka takich szopek i Jarek w Irundzie 16.05.10, 14:21 jeszcze kilka takich szopek i Jarek w I rundzie. Odpowiedz Link Zgłoś
almagus Tusk wręcza szalik: Drogi Bronku, niech wygra P... 16.05.10, 14:22 Miażdżyca dopada każdego, z mędrca czyni głupiego. Gdy z dala od podwórka. Tylko ważna cenzurka. Jeśli fizycznie nie ćwiczy. Szybciej dostaje miażdżycy. Miast mózgu w środku czaszki. Pojawiają się blaszki. Spadek inteligencji. Mózg woła interwencji. Nie pomaga doktryna. Żadne dzieła Lenina. Szkodzi ło. TR-wam ciemnota. Modlitwy, zapach knota. Denerwują złe wieści. Brzuch w spodnie się nie mieści. Cholesterol jest w normie. Lecz facet nie na poziomie. Bełkocze, jak może szkodzi. Obrażony wciąż chodzi. Pcha się wciąż na urzędy. Chciały fydafać komendy! Odpowiedz Link Zgłoś
czaromir Ale fajnie. Dziś w Łazienkach widziałem ludzi 16.05.10, 14:23 których iteligencja, doświadczenie i troska o przyszłość naszego kraju nie podlegają żadnej dyskusji. Cieszę się, że inteligencja chce przekazać Bronisławowi Komorowskiemu pozytywną energię. Mam nadzieję, że jakaś część Polaków, otumanionych przez populistyczną propagandę PiS-u i robionych przez jej polityków w trąbę, to dostrzeże. Poza tym, Polska racja stanu nie potrzebuje teraz prezydenta, który będzie w opozycji do rządu uprawiał obstrukcję, nie mówiąc o niezrównoważeniu psychicznym, który jest źródłem jego nawiedzonej "pseudocharyzmy". Prezydent powinien być normalny, a nie pogięty. Odpowiedz Link Zgłoś
fields1 PO z tym wymachiwaniem flagami jest niewiarygodna 16.05.10, 14:26 Gdy przyjdzie co do czego to na arenie międzynarodowej zawsze skulają ogon pod siebie :| Odpowiedz Link Zgłoś
czaromir Re: Cześć spindoktorku 16.05.10, 14:46 Oprócz tego, że sytuacja i wizerunek Polski na tej samej arenie dawno nie były lepsze niż dziś, to powiedziałbym, że masz rację. Najlepszym tego dowodem jest ostatnia europejska nagroda w Akwizgranie dla Tuska, jako dla premiera tak wielce "nieprzywidywalnego" kraju jak nasze. Jedyna wtopa ostatnio to organizacja nieszczęśliwego lotu do Smoleńska, w którym kancelaria prezydenta wsadziła sztab wojska do jednego samolotu, a prezydent z małżonką się spóźnili, wiedząc, że nie będą mieli czasu na wariant rezerwowy przed rozpoczęciem uroczystości w Katyniu, czyli londowanie w innym miejscu. Paplesz raczej życzeniowo, bo może "ciemny lud to kupi". Nie kupi. Odpowiedz Link Zgłoś
kolombo7 to poklepywanie po plecach 16.05.10, 14:57 "Najlepszym tego dowodem jest ostatnia europejska nagroda w Akwizgranie dla Tuska" he he, to żadna nagroda, to poklepywanie po plecach za wybitnie antypolską politykę Tuska i innych pomyleńców Odpowiedz Link Zgłoś
czaromir Re: to poklepywanie po plecach 16.05.10, 15:07 Wśród tych wyróżnionych "pomyleńców" był też kiedyś Jan Paweł II. Jego też za taką politykę nagrodzili. Co za bzdety więc piszesz. Współczuję. Odpowiedz Link Zgłoś
kolombo7 Re: to poklepywanie po plecach 16.05.10, 19:04 A ja współczuję za stawianie w jednym rzędzie Jana Pawła II i Donalda Tuska Odpowiedz Link Zgłoś
vladexpat Nadreprezentacja zwolenników Kaczyńskiego 16.05.10, 14:29 Wśród najpopularniejszych forów, zwolennicy Komorowskiego są wyraźnie widoczni jedynie na forum GW. Na pozostałych królują zwolennicy Kaczyńskiego. Gdyby wnioskowac po internecie, to Kaczyński ma wygraną w pierwszej turze w kieszeni. Jak sądzicie, czym można uzasadnić taką nadreprezentatywność zwolenników J. Kaczyńskiego w internecie w stosunku choćby do sondaży wyborczych? Odpowiedz Link Zgłoś
fields1 Będzie "big surprise" tzn. Jarek wygrywa w I turze 16.05.10, 14:35 Sondaże są albo zmanipulowane, albo zawierają jakiś metodologiczny błąd. Zresztą tak na zdrowy rozum, przecież większość rozsądnych Polaków nie może poprzeć kandydata tak słabego jak Komorowski. Odpowiedz Link Zgłoś
3-kuleczka Re: Nadreprezentacja zwolenników Kaczyńskiego 16.05.10, 14:40 co to za pytanie? przeciez to ta sama grupa fanatyków pisząca godzinami pod różnymi nickami, fanatycy jareczka, tego dla których inni to zomo i kupa nieudaczników muszacych wyjeżdżac za granicę, tego dla którego internauta przed komputerem ma zamiast głowy puszke piwa, a teraz jak by mogli to by mu weszli każdy wie gdzie niech czytaja gościa niedzielnego i spadają z wyborczej, to portal dla ludzi roumnych a nie głupków i nazi Odpowiedz Link Zgłoś
kolombo7 dobry dowcip 16.05.10, 15:05 "niech spadają z wyborczej, to portal dla ludzi rozumnych" he he dobry dowcip Odpowiedz Link Zgłoś
vladexpat Re: dobry dowcip 16.05.10, 15:27 kolombo7 napisał: > "niech spadają z wyborczej, to portal > dla ludzi rozumnych" > > > he he dobry dowcip Ja siebie uważam za rozumnego, a ty siebie nie? Odpowiedz Link Zgłoś
kolombo7 Re: dobry dowcip 16.05.10, 19:02 Ja tu wchodzę po to, żeby się z was pośmiać. Człowiek rozumny nie daje się manipulować, wy niestety tak. Odpowiedz Link Zgłoś
eszp Re: Nadreprezentacja zwolenników Kaczyńskiego 16.05.10, 14:55 vladexpat napisał: > Wśród najpopularniejszych forów, zwolennicy Komorowskiego są wyraźnie widoczni > jedynie na forum GW. Na pozostałych królują zwolennicy Kaczyńskiego. Gdyby wnio > skowac po internecie, to Kaczyński ma wygraną w pierwszej turze w kieszeni. > Jak sądzicie, czym można uzasadnić taką nadreprezentatywność zwolenników J. Kac > zyńskiego w internecie w stosunku choćby do sondaży wyborczych? To można wytłumaczyć : siedzą na zasiłkach dla bezrobotnych, doją polskie państwo, albo obijają się w pracy i w ten sposób okradają pracodawcę, albo pracują za pieniądze od KCPiS, albo są emerytami i rencistami z duuużą ilością wolnego czasu i poziomu agresji, albo się tak panicznie boją swojego własnego plugawego życiorysu, że usiłują go zagłuszyć wrzaskiem za kimś równie jak oni radykalnym i bez życiorysu. Znam takich PiSowców i to, co podałam powyżej - to kliniczne i klasyczne przypadki. Odpowiedz Link Zgłoś
vladexpat Re: Nadreprezentacja zwolenników Kaczyńskiego 16.05.10, 15:32 eszp napisała: > To można wytłumaczyć : siedzą na zasiłkach dla bezrobotnych, doją > polskie państwo, albo obijają się w pracy i w ten sposób okradają > pracodawcę, albo pracują za pieniądze od KCPiS, albo są emerytami i > rencistami z duuużą ilością wolnego czasu i poziomu agresji, albo > się tak panicznie boją swojego własnego plugawego życiorysu, że > usiłują go zagłuszyć wrzaskiem za kimś równie jak oni radykalnym i > bez życiorysu. Znam takich PiSowców i to, co podałam powyżej - to > kliniczne i klasyczne przypadki. To chyba jednak nie do końca tak. Frustraci i nieudacznicy są wszędzie. Jestem przekonany, że także wśród przeciwników Kaczyńskiego. Więc czemu ich tak mało widać? Odpowiedz Link Zgłoś
3-kuleczka Tusk wręcza szalik: Drogi Bronku, niech wygra P... 16.05.10, 14:34 o co chodzi pisuarki? kto nie z waszym guru jareczkiem ten zomo - takich drobiazgów nie pamietacie? a czy ty tez nalezysz do tej młodzieży z piwkiem przed internetem z której tak kpił? a teraz mu wchodzicie do ty... ???? jaka obłuda i brak ambicji [ czyli pisioki] Odpowiedz Link Zgłoś
sirandreas Re: Tusk wręcza szalik: Drogi Bronku, niech wygra 16.05.10, 14:41 To nie wstyd, jak obrońca pedofili na czele komitetu honorowego stoi ? Odpowiedz Link Zgłoś
mieux Re: Tusk wręcza szalik: Drogi Bronku, niech wygra 16.05.10, 17:00 No ba, wstyd. Widocznie Bronek ma za mało poparcia i musi doliczyć głosy pedofilów. Odpowiedz Link Zgłoś
damian.online Re: Tusk wręcza szalik: Drogi Bronku, niech wygra 16.05.10, 18:39 Jak czytam takiego kmiotka jak ty, to ręce opadają mi do samej ziemi. Odpowiedz Link Zgłoś
prendere Wojna domowa 16.05.10, 14:37 Wajda srajda - już w pory sra, że mu kaczyński na gnioty nie da Odpowiedz Link Zgłoś
eszp Re: Wojna domowa 16.05.10, 15:00 prendere napisał: > Wajda srajda - już w pory sra, > że mu kaczyński na gnioty nie da No - pogratulować PiSowi takiego "elektoratu". A jeszcze niedawno ścierali pianę z pyska "Katyniem". Zbliża się czas szczepień przeciwko wściekliźnie. Idź do weterynarza, bo "ludzki" lekarz już ci nie pomoże. To samo polecam "lekarzowi", który odmówił choremu pomocy, bo mu się nie podobają poglądy pacjenta. Ciekawe, co na to Izba Lekarska? Odpowiedz Link Zgłoś
krasnoludek67.2 Re: Wojna domowa 16.05.10, 19:53 Pisz jeszcze grubszą czcionką.Może dotrze do Waszych mózgownic,że podpieracie i chwalicie się starymi zgredami,a to nie mocherowe berety? Odpowiedz Link Zgłoś
liberau Re: Wojna domowa 16.05.10, 16:16 > Wajda srajda - już w pory sra, > że mu kaczyński na gnioty nie da nie da nie da - bo jak widzimy objawił się właśnie nowy Talent. Jeśli Kaczyński wygra Wybory, kariera stoi otworem przed takimi twórcami kultury jak Ty. Odpowiedz Link Zgłoś
prendere Re: Wojna domowa 16.05.10, 18:57 Rozumiem , że Wajdzie , Bartoszewskiemu to wolno obrażać, 100 jaj i 2 zęby - Komitet wyborczy Komorowskiego Odpowiedz Link Zgłoś
newyorker77 Tusk wręcza szalik: Drogi Bronku, niech wygra P... 16.05.10, 14:38 Czy mam przez to rozumiec, ze kandydat na prezydenta jest psychopata? Tak przynajmniej wynika ze strofy wiersza p. Majewskiego. Odpowiedz Link Zgłoś
zbforjude A co na to Alicja 30 Tysięcy i Aneta Krawczyk? 16.05.10, 14:38 Brak tych autorytetów jest karygodnym błędem strategów z PO. Odpowiedz Link Zgłoś
profanum_vulgus Szalik pasuje do tej bandy kiboli 16.05.10, 14:42 Kundle władzy przybiegły do Łazienek poszczekać. Odpowiedz Link Zgłoś