ondrij Komitet kłamst Komarowskiego. 16.05.10, 22:49 Mam już dość aczłowieczeńtwa PO. Tyle chamstwa i arogancji co prezentuje PO nie widziałem w polityce. Odpowiedz Link Zgłoś
modraczek.2 "Drogi Bronku, niech wygra Polska', 'Walka o ws... 16.05.10, 23:08 acha dawniej Donek obiecywał cud, a teraż życzy sobie dobrego Bronia , na dobrego prezydenta, bo dobro jest potrzebne w Polsce. Fakt jest potrzebne, ale nie w takim kłamliwym wydaniu. Chyba mało elegancko, gdy premier startuje w poparciu określonej kampanii prezydenckiej. Ale cóż Donek robi wszystko aby Bronisław zwyciężył, bo wtedy to jakby on Polską przez Komorowskiego ręce rządził. Ja mam dosyć tak platformy, jak jej rządów, nie spełnionych obietnic, tego,że moje dziecko musiało do pracy za granicę wyjechać, a miało być tak pięknie, tak po Irlandzku, a tu można się jedynie piwa irlandzkiego napić... Nawiązując jeszcze do tego dobra? A gdzie w Was to dobro? Pytam ponieważ nie widzę, tylko awanturujecie się i opluwacie kogoś kto jest dla Was zagrożeniem. Reasumując: PO traci na wiarygodności -obrażając niejednokrotnie i ironizując, wykorzystując do walki politycznej także tragedię smoleńską nadając temu ton jakoby PiS wykorzystywał. Ile padło przykrych słów w kierunku Jarosława Kaczyńskiego i tragedii? Nie dociera TO, ze ON przeżywa rodzinną traumę - utracił brata. PO jest bezwzględne i właśnie ONI idą po trupach do celu. Określam dosadnie ale prawdziwie. Nie chcę mieć takiego rządu, już wolę SLD czy PSL byleby nie Tuskowskie rządy, które wprowadzają nienawiść, a aktorstwo przybiera postać dobrej wróżki trzymającej w ręku zamiast różdżki armatę. Dosyć kłamstw. To co robi rząd jest walką sępów nie oszczędzającą nikogo. A miłość do ludzi - partia miłości to jedna wielka mistyfikacja. Odpowiedz Link Zgłoś
drabinahaha1 "Drogi Bronku, niech wygra Polska', 'Walka o ws... 16.05.10, 23:17 Głosuj chamie na pana dziedzica! Odpowiedz Link Zgłoś
drabinahaha1 "Drogi Bronku, niech wygra Polska', 'Walka o ws... 16.05.10, 23:20 Wajda-"Żołnierze PO nie są jednak w walce samotni. - Mamy przyjaciół w TVN, wspiera nas też druga prywatna telewizja"– powiedział znany reżyser. Wspomniał też, że jest to wojna domowa, może jak w Ruandzie, kraju o którym mówił Bartoszewski, Tutsi i Hutu wyrżną się nawzajem? Odpowiedz Link Zgłoś
organmaster felis domesticus 16.05.10, 23:20 jak błogo; tak przyjemnie promieniuje ciepło; władysław b. otwiera usta; lubi ten graniczny moment, jak wybicie szpuntu, gdy ustaje bolesna galopada skołatanych myśli; płynie potok słów; ja mówię - myśli; mówię, więc żyję; i tak miło kocia skórka rozgrzewa moje starcze ciało; kocia?, skórka?... kot?, stanisław?!, niee... ala ma kota?!; o, to, to!; kot - zwierzę futerkowe, hodowane na skórkę, moją kocią skórkę... Odpowiedz Link Zgłoś
suchy_deszcz Jest coś nadzwyczajnego w człowieku, który w życiu 16.05.10, 23:31 "Jest coś nadzwyczajnego w człowieku, który w życiu publicznym z nikim się nie pokłócił." To się odnosiło do Pana Komorowskiego? Chyba trochę nie pasuje? Ciekawe ile osób to kupi. Odpowiedz Link Zgłoś
raszyr Zjadliwe i ordynarne opinie zwolenników PIS 16.05.10, 23:34 Po przeczytaniu wielu wyjątkowo złośliwych i chamskich opinii o Komorowskim na tym forum, fanów PIS -u i Jarosława Kaczyńskiego, to wypowiedzi Bartoszewskiego czy Wajdy są łagodne jak śpiewy dziewic kościelnych. Skąd tyle wścieklizny niewysokiego lotu u rozmiłowanych w swoim idolu? Chyba przyczyna jest jedna. Tyle znanych osobistości popiera Komorowskiego że nawet trudno wymienić ich nazwiska podczas dyskusji. Agresji wobec przeciwników politycznych, można było się nasłuchać od przybocznych pana Prezesa i od niego samego, w czasach poprzedzających katastrofę w Smoleńsku. Ale dlaczego teraz, gdy Prezesa nie ma w mediach i do tej pory nie znamy nic nowego z jego pomysłów na Polskę, nagle tak urosły sondaże PIS - u. Jak Polacy mają takie miękkie serce z powody żałoby, to będą musieli mieć twardą dupę gdy J.Kaczyński będzie kontynuował linię prezydentury która polegała na "spieprzaj dziadu", "jeszcze się policzymy", "ta małpa w czerwonym", "ja panią załatwię", itd. a Świat będzie wymyślał nowe epitety typu "kartofle". Odpowiedz Link Zgłoś
modraczek.2 Re: Zjadliwe i ordynarne opinie zwolenników PIS 16.05.10, 23:44 czyżbyś nie czytał GW? Nawet tutaj podano co ma min w programie Lech Kaczyński :) a pan Komorowski? Dobry najazd na Kaczyńskiego + anegdotki...toż to zaponiał chyba o czym kandydat na prezydenta mówić powinien...chyba,że program jego opiera się na Jarosławie Kaczyńskim: jak należy atakować JK + nauka sztuki arogancji przez znane osobistości czyli TAKA MA BYC POLSKA? taka mała wojna domowa ;) Odpowiedz Link Zgłoś
modraczek.2 i jeszcze na dobranoc :) 16.05.10, 23:35 Żenujące jest to,że PO w tej kampanii stara się jak może aby wyprowadzić z równowagi Jarosława Kaczyńskiego...zapewne chce pokazać polakom IV RP. Niestety Jarosław nauczony poprzednimi doświadczeniami nie ulega prowokacjom i chwała mu za to. W swych przemówieniach nie atakuje, dąży do porozumienia i powoli przedstawia program. Przebudzona z letargu pewnej władzy Platforma zaczyna gubić się i atakuje. Pan Komorowski poprzez swoje wystąpienia i przemówienia gubi właściwy wątek , czasami mam wrażenie,że całkowicie zapomina na czym polega kampania wyborcza i po co zgłoszono jego kandydaturę. Raz po raz nawiązuje do IV RP i Jarosława Kaczyńskiego, przeplata to anegdotkami (niezbyt lotnymi) i na siłę stara się udowodnić (jak większość osób z PO ) wykorzystywanie przez PiS tragedii Smoleńskiej. A prawda jest taka,że kampanię wyborczą Platformy można nazwać " tańczący z trumnami" ;) Odpowiedz Link Zgłoś
diplomatic PO to znaczy Polskę Olewamy 16.05.10, 23:41 Bronek - wygrasz. Kazałem głosować wszystkim więźniom na ciebie. Już wiedzą , że jak zostaniesz wybrany to ogłosisz amnestię. Odpowiedz Link Zgłoś
dalia1234 Komorowski dzieciorób... 16.05.10, 23:48 aż pięć gwiazd zatańczy w TzG Odpowiedz Link Zgłoś
heraldek Nasi ojcowie i dziadkowie , ktorzy twierdzili, ze 17.05.10, 00:16 Nasi ojcowie i dziadkowie , ktorzy twierdzili, ze do upadku Rzeczypospolitej przyczynila sie glownie szlachta i kler, sie w grobach przewracaja....znowu mamy powtorke z rozrywki : albo szlachta (PO) albo kler (PiS)..... Odpowiedz Link Zgłoś
mercy11 Psychoza 17.05.10, 00:28 Prawdziwą psychozę strachu przeżywają dzisiejsi wyznawcy oswojonego czerwonego socjalizmu ubranego w kostium liberalizmu, marzący o totalitarnej władzy maskowanej pozorami demokracji. Jeszcze niedawno byli pewni jej, skoro mieli już ją całą w zasięgu ręki. „Własny” sejm, własny rząd, własny premier, własne podporządkowane media. Do pełnej dyktatury brakowało tylko własnego prezydenta. Bo poparcie wschodniego mocodawcy pełne. Jak za najlepszych lat komuny. I jak za najlepszych lat komuny chcieliby znowu grabić ten kraj przy tępej aprobacie ogłupiałego społeczeństwa. I właśnie zmiany postawy tego społeczeństwa, po II tragedii katyńskiej, boją się najbardziej. Bo ta nieoczekiwana społeczna ewolucja i mobilizacja może przynieść kres ich niekontrolowanej władzy i dyktatorskim zapędom Odpowiedz Link Zgłoś
marysza "Drogi Bronku, niech wygra Polska', 'Walka o ws... 17.05.10, 01:20 Myślałam,że intelektualiści są inteligentni.Nasz świat nie zaczyna się na nich i na nich nie kończy.To oni zależni są od nas,a nie my od nich.Niech o tym nie zapominają.Wojnę domową niech napierw zrobią w swoim własnym życiu.My nie jesteśmy szermierżnym chłopstwen Panowie. Odpowiedz Link Zgłoś
christine_siege Re: "Drogi Bronku, niech wygra Polska', 'Walka o 17.05.10, 01:40 marysza napisała: > Myślałam,że intelektualiści są inteligentni.Nasz świat nie zaczyna > się na nich i na nich nie kończy.To oni zależni są od nas,a nie my > od nich.Niech o tym nie zapominają.Wojnę domową niech napierw zrobią > w swoim własnym życiu.My nie jesteśmy szermierżnym chłopstwen > Panowie. wybacz Marysz, nie mie sie w wasze sprawu wtracac ,ja jestem polka w 30 % a reszta mischung europejski :) ale jak ja ciebie czytam to jakby bolszewicki manifest czytala , ty mowisz jak lenin albo stalin . My w Austrii tez rosyjska okupacje mieli do 56' i ty jak oni i austriacki komunist piszesz.Ty tak naprawde myslisz? i duzo ludzi w Polsce? Odpowiedz Link Zgłoś
vince11 Re: "Drogi Bronku, niech wygra Polska', 'Walka o 17.05.10, 03:47 christine_siege napisała: ja jestem polka w 30 % a > reszta mischung europejski :) ale jak ja ciebie czytam to jakby bolszewicki > manifest czytala , ty mowisz jak lenin albo stalin . My w Austrii tez rosyjska > okupacje mieli do 56' i ty jak oni i austriacki komunist piszesz. w Austrii tez was nienawidza. Wiem wiem Odpowiedz Link Zgłoś
aa_6 To jest wojna domowa. A. Wajda ma rację, 17.05.10, 01:22 jeśli wziąć pod uwagę bezpardonowe ujawnianie przez część kleru katolickiego swoich proPiS-owskich sympatii. Za życia Jana Pawła II było to nie do pomyślenia, bo się go bali, z wyjątkiem organów Polityka Rydzyka. Teraz, pokazują swoją prawdziwą twarz. Naprawdę zasługują na to, żeby "ciemny lud" wyszedł z kościołów... Odpowiedz Link Zgłoś
niekandydujacy_niepolityk Kto nie z Mieciem, tego zmieciem... 17.05.10, 01:49 Oto hasło PO. Czekamy na dalsze występy, bo dzisiaj pokazali "klasę" godną tygodnika NIE i Urbana... Odpowiedz Link Zgłoś
javall "Drogi Bronku, niech wygra Polska', 'Walka o ws... 17.05.10, 01:54 Szalik ? To jest dobre, moze ograniczcie sie do kopania pilki, w tym jestescie dobrzy. Odpowiedz Link Zgłoś
aplus taka wiadomosc szalikowcow:"glosujcie na nas bo PO 17.05.10, 01:57 ryju a i dowodu babci nie oddamy " Odpowiedz Link Zgłoś
josif47 "Drogi Bronku, niech wygra Polska', 'Walka o ws... 17.05.10, 02:37 tak Bronku...wygra POLSKA...nie Ty.... Odpowiedz Link Zgłoś
sun-ra Droga elito....zagubiona... 17.05.10, 03:40 Nie osmieszajcie się jeszcze bardziej....jeszcze macie trochę czasu na otrzeźwienie...czego wam życzę...oprócz pani kory jackowskiej której nic nie pomoże Odpowiedz Link Zgłoś
modraczek.2 Re: Droga elito....zagubiona... 17.05.10, 17:04 sun-ra napisał: > Nie osmieszajcie się jeszcze bardziej....jeszcze macie trochę czasu na > otrzeźwienie...czego wam życzę...oprócz pani kory jackowskiej której nic nie > pomoże zaraz...właściwie to KTO nazwał Platformę elitą? A wszystkich jej zwolenników intelektualistami? Czy to nie był pomysł tego pana od CUDÓW? Fakt oni lubią się chwalić :) ...a czym właściwie oni się chwalą? :O Odpowiedz Link Zgłoś
vince11 wojna domowa miedzy Polakami a kim? 17.05.10, 03:45 kim sa ci ludzie? kim oni sa ? Odpowiedz Link Zgłoś
proch32 Re: Tusk wręcza szalik: Drogi Bronku, niech wygra 17.05.10, 04:08 enow4 napisała: > abiturient-prof.propagandy PO władek Bartoszewski jak zawsze w > formie.Prawdziwą kulturę polityczną pokzuje przed śmiercią, a co nie > ma nic do stracenia. Ale sie tych nekrofili namnozylo (jakis IPN - Instytut Polskich Nekrofili). Zajmij sie swoim trupem a zywych zostaw w spokoju. A moze czekasz na politycznego trupa Jaroslawa Kaczynskiego? Dlugo nie bedziesz musial czekac - juz tylko 5 tygodni i kaput. Odpowiedz Link Zgłoś
agios06 'Walka o wszystko" 17.05.10, 07:27 Szczera ta Platforma. Nawet się nie kryje z tym, że chodzi jej o zmonopolizowanie sceny politycznej. A co do tzw. komitetu honorowego, tworzą go same znajome twarze. Myślę, że jakieś 3/4 to wieloletni wyznawcy linii Michnika, którzy nie jeszcze nie przeboleli politycznej śmierci niejakiej Unii Demokratycznej, a potem Unii Wolności. Nic nowego. Odpowiedz Link Zgłoś
jursze "Aby Platforma rosła w siłę" 17.05.10, 08:01 mark-de.blogspot.com/2009/11/przekroczyli-setke-czas-przypomniec Odpowiedz Link Zgłoś
kastor102 "Drogi Bronku, niech wygra Polska', 'Walka o ws... 17.05.10, 11:07 Tylko że Polska to nie wy żydowsko-bolszewicka masonerio.I nie będzie już nigdy PZPR-bis parchy. Odpowiedz Link Zgłoś