Dodaj do ulubionych

Kaczyński dla wszystkich, czyli dla nikogo

22.05.10, 12:27
On zawsze był, jest i będzie dla nikogo. Jeśli już, to sam dla siebie. Zmiana
- owszem, ale nie w tym wieku i nie na chwilę przed wyborami.
Nie znam i nie chciałbym go znać prywatnie, zaś jako polityk wielokrotnie
udowadniał, że jest małym, kłótliwym człowieczkiem o wybujałym ego, a
jednocześnie pełnym dziwnych fobii i uprzedzeń. Dziwi mnie jego pozycja w
polskiej polityce, bo nie widać w jego postępowaniu żadnych zasad, którymi by
się kierował. Jakiekolwiek publicznie deklarował, zawsze je potem bez
mrugnięcia okiem łamał, byle tylko znaleźć dogodny kanał dostępu do władzy.
Obserwuj wątek
    • benny_nihill Kaczyński dla wszystkich, czyli dla nikogo 22.05.10, 12:27
      Tylko czekać, jak prezes zacznie biegać ze sztucznym penisem albo łbem świni, żeby jeszcze bardziej uwiarygodnić " przemianę".
      • hades76 Re: Kaczyński dla wszystkich, czyli dla nikogo 22.05.10, 12:52
        Powiem tak, to że wyborcza robi z siebie wiecznego orendownika pojednania
        polsko Rosyjskiego mnie śmieszy (...) Radziwonowicz itd. można poczytać sobie teksty.

Co do post polityki to można zastanowić sie co pod nią się kryje ... w obu przypadkach a zwłaszcza na to kto za czym głosuje. To tyle w tym temacie.

• hades76 Re: Kaczyński dla wszystkich, czyli dla nikogo 22.05.10, 12:56
          Co do Polski po AKowskiej to ci co pchodzą z rodzin morderców i tych co im stalin za przymykanie oka bądź baranie udziału w mordach na Polskich AKowcach przymykali oko najgłośniej krzyczą żeby zmazać ten podział. Dobrze że wiedzą że to obciach ale Polska chcąc rozliczyć Katyń powinna rozliczyć też swoje grzechy i mordowanie za mieszkanko w Warszawie AKowców po wojnie. Ja powiem tak wyciągając wnioski z nie oddanych 30 srebrników to jak znów ktoś obcy wejdzie do Polski to trzbea z nim okraść tych co dziś siedzą na tych 30 srebrnikach co dostali od Stalina, kiedyś taki czas przyjdzie.

• hades76 Re: Kaczyński dla wszystkich, czyli dla nikogo 22.05.10, 12:58
            Ja osobiście jestem z rodziny która była mocno prześladowana po wojne i okradziona przez Stalinowców za patriotyzm Polski. Oradziono nas wiele razy ... ja powiem tak jak przyjdzie czas zamętu i bezprawia to nawet nie mrugne okiem tylko wezme od wnuków złodzieji a nawet pra wnuków tak jak brano od nas ... a jak się postawią to dostaną tak jak AKowcy po wojnie.
            • hades76 Re: Kaczyński dla wszystkich, czyli dla nikogo 22.05.10, 13:00
              Dodam że dzisiejsza Polska nie ma prawa nikogo rozliczać z Stalinizmu bo sama się nie rozliczyła z swoich zbrodni w Polsce powojennej i ci co mordowali razem z Sowietami nie oddali 30 srebrników.
              • hades76 Jak nie chcecie modlić sie za dzieci i wnuki (...) 22.05.10, 13:32
                Podsumowując, jak nie chcecie modlić się oswoje żony dzieci, wnuki to módlcie się o rozliczenie zbrodni Stalinowskich i zwrot 40 srebrników tych co mordowaliście po wojnie razem z Sowietami ...

Bo my się w jakichś okolicznościach o to upomnimy, lub nasze dzieci czy wnuki, Litości nie będzie, tylko nóż taki jak trzymaliście wy w rekach nas mordując czy okradając razem z sowietami po wojnie.

Mozna sobie spojrzeć na tego Polaka co brał udział w obławie augustowskiej i jak mu się żyło w 3 rp ....

Obroniono 3 rp ale zapewniono śmierć wnukom i dzieciom która nostąpi w czasach zamętu jakie się często od wieków w Polsce pojawiają.
                • 3henryk Re: Jak nie chcecie modlić sie za dzieci i wnuki 22.05.10, 13:53
                  hades76 napisał:

> Podsumowując, jak nie chcecie modlić się oswoje żony dzieci, wnuki to módlcie s
                  > ię o rozliczenie zbrodni Stalinowskich i zwrot 40 srebrników tych co mordowaliś
                  > cie po wojnie razem z Sowietami ...
                  >
                  > Bo my się w jakichś okolicznościach o to upomnimy, lub nasze dzieci czy wnuki,
                  > Litości nie będzie, tylko nóż taki jak trzymaliście wy w rekach nas mordując cz
                  > y okradając razem z sowietami po wojnie.
                  >
                  > Mozna sobie spojrzeć na tego Polaka co brał udział w obławie augustowskiej i ja
                  > k mu się żyło w 3 rp ....
                  >
                  > Obroniono 3 rp ale zapewniono śmierć wnukom i dzieciom która nostąpi w czasach
                  > zamętu jakie się często od wieków w Polsce pojawiają.

Jesteś większym świrem niż sromotnik z Torunia.
                  • hades76 Re: Jak nie chcecie modlić sie za dzieci i wnuki 22.05.10, 14:09
                    Nie jestem świrem tylko znam historie. Wiem kto torturował, mordował i okradał różnych członków rodziny z której pochodzę. To nie byli Sowieci tylko Polacy w ich służbie. Oni sobie jeszcze w 3 rp pobierali dobre emeryturki i mieli ładne mieszkanka od Stalina ...

Ja powiem tak, warto zauwazyć to na czyjej śmierci pewne osoby sobie zodbyły pozycję i jak się dorobiły na śmierci i kto ich bornił po 1989 roku.

Trzba wyciągać wnioski, jak ktoś tu kiedys wejdzie a do Polski obcy co jakiś czas wchodzą to ... trzba brać przykład z rodowodów tych co nas teraz pouczają, nawet nie mrugac okiem tylko brać.

• kicikicituptuptup Zmiana nie dotyczy postawy, tylko środków 22.05.10, 22:02
                      Pan Wroński próbuje zakwestionować zmianę Kaczyńskiego i sprowadzić ją do zmiany
                      poglądow. To nie tak. Panie redaktorze, proszę nie przykładać swojej miary do p.
                      Kaczyńskiego. On tak łatwo nie zmienia poglądów, zmienia jedynie sposoby ich
                      realizacji. Ze sposobów konfrontacyjnych na koncyliacyjne. I to należałoby
                      docenić, bo wreszcie może uda się w Pl jakiś dialog polityczny - o ile
                      oczywiście druga strona będzie na niego gotowa.
                      Chyba, że pan redaktor żałuje, że p. Kaczyński nie wzywal do wojny domowej?
                      Jasne, wtedy nie musiałby się pan tak gimnastykować nad tekstem, miałby pan
                      gotowaca.
                      Jest jeszcze jeden błąd w pana tekście - najpoważniejszy chyba. Pisze pan, że
                      'po co mieć Kaczyńskiego, ktory mówi jak Komorowski?". Pan Komorowski ostatnio
                      mówi, że woda ma to do siebie, że spływa oraz że ludzie z terenów zalewowych są
                      przyzwyczajeni do powodzi o raz wypomina mieszkańcom Krakowa i Poznania ich
                      oszczędność. Że nie wspomnę o pogardliwym "jaka wizyta, taki zamach" i tym
                      podobnych. O języku komitetu honorowego Komorowskiego już nie wspomnę. PO w tej
                      kampanii posługuje się językiem nienawiści od początku, próbując sprowokować do
                      tego PiS i Kaczyńskiego, co się nie udaje. A pan wmawia, że Kaczyński mówiąc o
                      solidarności przejmuje język Komorowskiego. Pisze pan wbrew faktom - jak zwykle
                      zresztą. Gdyby chciał naśladować Komorowskiego, musiałby przez swoich posłańców
                      conajmniej pluć jadem co dwa dni. Nie robi tego i to jest dla was problem.
                      Fakt jest taki, że Kaczyński jest niesterowalny przez was przede wszystkim, i
                      dlatego go tak zwalczacie. Tusk, Komorowski i inni uzależnieni od sondaży idą na
                      waszym pasku, bo wiedzą, że bez was nie znaczą nic. A to buduje wsze znaczenie.
                      Dlatego niszczycie wszystkich innych. Zniszczyliście SLD Rywinem (pół roku się
                      nadredaktor zastanawiał, czy taśmy upublicznić), teraz pora na PiS. Taka to
                      wasza 'polityka'.
                      • japlakalempopapiezu Temu panu już dziękujemy!!!!! 22.05.10, 23:54
                        Niech już Jarek przestanie dążyć po trupach do celu jak sam mawia, tylko niech
                        uda się na (niezbyt) zasłużoną emeryturę. Polska odetchnie z ulgą.
                        • sam16 Re: Temu panu już dziękujemy!!!!! 25.05.10, 07:39
                          Wlasnie tak
                      • h-mol Re: Zmiana nie dotyczy postawy, tylko środków 23.05.10, 04:22
                        Jarosław Kaczyński ma obsesję na punkcie władzy i powie cokolwiek,
                        aby, że zacytuję Jacka Kurskiego "ciemny lud to kupił"! Tyle na ten
                        temat!
                    • zdz.janusz Re: Jak nie chcecie modlić sie za dzieci i wnuki 22.05.10, 22:27
                      Oj Hades, klawiatura nieposluszna? Druga po poludniu, a Ty juz
                      >chlapniety<? Zdzichu
                • asraz Re: Jak nie chcecie modlić sie za dzieci i wnuki 23.05.10, 06:39
                  hades76 napisał:

> Podsumowując, jak nie chcecie modlić się oswoje żony dzieci, wnuki
                  to módlcie s
                  > ię o rozliczenie zbrodni Stalinowskich i zwrot 40 srebrników tych
                  co mordowaliś
                  > cie po wojnie razem z Sowietami ...
                  >
                  > Bo my się w jakichś okolicznościach o to upomnimy, lub nasze
                  dzieci czy wnuki,
                  > Litości nie będzie, tylko nóż taki jak trzymaliście wy w rekach
                  nas mordując cz
                  > y okradając razem z sowietami po wojnie.
                  >
                  > Mozna sobie spojrzeć na tego Polaka co brał udział w obławie
                  augustowskiej i ja
                  > k mu się żyło w 3 rp ....
                  >
                  > Obroniono 3 rp ale zapewniono śmierć wnukom i dzieciom która
                  nostąpi w czasach
                  > zamętu jakie się często od wieków w Polsce pojawiają.

PANIE NAWIEDZONY, czas podjąć leczenie.
            • jacmenos Re: Kaczyński dla wszystkich, czyli dla nikogo 22.05.10, 16:00
              proponuję jeszcze praprapraprapraprawnukom nie zapomnieć !!!
              A ci jeszcze nienarodzeni to dopiero kanalie !!!
              tak po chrześcijańsku : oko za oko , ząb za ząb !!!
              • funiaextra Re: Kaczyński dla wszystkich, czyli dla nikogo 22.05.10, 16:36
                moze hades 76 mial powod zeby zeswirowac, ale jednak jest swirem....
              • hades76 Re: Kaczyński dla wszystkich, czyli dla nikogo 22.05.10, 17:18
                Wystarczy że się przyznają i oddadzą 30 srebrników ... Co je od Sowietów dostali za mordowanie AKowców. Najczęściej samym AKowcom je zabierali. Niech oddadzą te wnuki i pra pra wnuki to co zarobili ich przodkowie na krwii Polaków mordowanych razem z Sowietami
                • jac.k Re:hades76 22.05.10, 19:21
                  zacznij od kaczyńskiego i bratanicy, tatuś Rajmund dostał apartament na
                  Żoliborzu, po zamordowanym AKowcu. Sam podobno był w ak, wycofał się z powstania
                  pierwszego dnia, ranny w PALEC. Pytanie tylko komu służył w AK skoro spotkała go
                  taka nagroda od bieruta.
                • h-mol Re: Kaczyński dla wszystkich, czyli dla nikogo 23.05.10, 04:24
                  Masz rację! Lech Kaczyński był w Magdalence, a jego brat go
                  wspierał! Srebrniki trzeba oddać!
          • sta-n3 Re: Kaczyński dla wszystkich, czyli dla nikogo 22.05.10, 23:10
            hades, czy ty czasem nie jesteś zombi ? Czy chociaż rozumiesz to co napisałeś?
            To chyba wymaga tłumaczenia na polski.
        • h-mol Re: Kaczyński dla wszystkich, czyli dla nikogo 22.05.10, 14:57
          Szacunek dla mowy ojczystej to także forma ptariotyzmu! Nie ma w języku
          polskim słowa "orendownik"! Poprawna forma to "orędownik", o czym
          wypadałoby wiedzieć!
    • sumak.blyskawiczny Kaczyński dla wszystkich, czyli dla nikogo 22.05.10, 12:35
      Świetna konstatacja panie Wroński.
      Sądzę, że w trakcie kampanii wyborczej będziemy mieli możliwość, aby zadać
      panu Kaczyńskiemu pytania o porzucone poglądy.
      Zapytać w czym konkretnie nie miał racji.
      Na wyborach prezydenckich ta historia przecież się nie kończy...
      • greges58 Re: Kaczyński dla wszystkich, czyli dla nikogo 22.05.10, 13:20
        Od kiedy to Polityk ma poglądy ? ? ?
        Chodzi o " zagospodarowanie " elektoratu...
        Giertych bez opamiętania gadał o Gejach.
        Zawsze Ktoś to kupi ;)

Wyborcami Kaczyńskich są - ja tak oceniam - wcześniejsi emeryci i fałszywi renciści.
        Komuna przeszkodziła zdobyć wykształcenie i przyzwoity, dobrze opłacany zawód.
        Myśleli, dorobią sobie - handlując na targowiskach albo łapiąc gdzieś " fuchy "

Nienawidzą wszystkich !
        ^ ^
      • zuza.pomponik Re: Kaczyński dla wszystkich, czyli dla nikogo 22.05.10, 16:33
        tak tylko gwoli innego punktu widzenia (tudzież poszerzenia punktu
        widzenia, który się ma) -> niezalezna.pl/article/show/id/34447

z tym mówieniem, kto kiedy i jak się zmienił (czy też, że ktoś się
        zmieniać nie musi bo zawsze był ok) to jednak nie jest wszystko tak
        jasno i klarownie

Warto się zastanowić i dla p. Komorowskiego też przygotować kilka
        poważnych pytań.
        Bo wygląda na to, że przy nim to Kaczyński uchodzić może wręcz za
        wzór niezmienności :)
    • barakkobamaa GW dla wszystkich, czyli dla nikogo 22.05.10, 12:44
      Tylko dlaczego teraz ma na niego głosować wyborca PiS?
      Bo salon to pachoły które nie potrafią kawałka drogi zbudować. Bo OHP dalej w
      tanim państwie istnieje. Bo Boni chce ukraść resztki emerytur i wcielić w
      życie plan Leppera. Bo GW jest przeciw PiS.

Po co tak dzielnie wymachiwali piórem Rafał Ziemkiewicz, Bronisław
      Wildstein, Tomasz Sakiewicz? Daremnie?
      - nie macie wrażenia że GW już nie jest tak bardzo poczytna, a nawet
      trochę obciachowa :)

Jest też jednak część elektoratu, która swój wybór opiera na racjonalnej
      kalkulacji. Stratedzy PiS stawiają ją przed dylematem: Czy Jarosław Kaczyński
      jeszcze przedstawia program swojej partii? A jeśli nie, to dlaczego go porzucił?
      - wypadało by przedstawić program PO z 2007 i zapytać "dziennikarzy" GW o
      czym właściwie piszą.

Wtedy o IV Rzeczypospolitej mówił nie tylko PiS, ale też Platforma (choć
      trzeba przyznać, że Bronisław Komorowski należał w PO do najbardziej
      zdystansowanych wobec tej fantasmagorii). Platforma projekt IV
      Rzeczypospolitej, cokolwiek on oznaczał, zarzuciła w 2007 r. i wygrała wybory.
      - Wroński cynglu mały w końcu coś sensownego !

Mój program polityczny wziął w łeb. Okazało się, że jako polityk
      wielokrotnie się myliłem. Dlatego bardzo proszę, wybierzcie mnie teraz na
      prezydenta RP!
      - Powinien przedstawić nowy program tak jak Tusk : wiem po ile są
      kurczaki i ziemniaki ! Kaczyński zmienił język ale nie program. A Tusk niczego
      nie zmienił bo nigdy żadnego programu nie miał od czasów KLD poprzez Unię
      Wolności. Coś tam miał Rokita to zaszła potrzeba by go zgnoić.

Podziękowania dla Anny Bikont - dziennikarki GW - za użyczenie mieszkania dla
      sztabu Bronka. W końcu nie ma to jak przy korycie.

• szopad ahahahah 22.05.10, 15:03
        genialny artykul :) biedny jarek teraz prosi Polakow o wybaczenie za swoje
        chamstwo i blaga o wybranie go na prezydenta haha
      • henryk-sikora Re: GW dla wszystkich, czyli dla nikogo 22.05.10, 15:27
        barakkobamaa napisał:

> Tylko dlaczego teraz ma na niego głosować wyborca PiS?
        > Bo salon to pachoły które nie potrafią kawałka drogi zbudować. Bo
        OHP dalej w
        > tanim państwie istnieje. Bo Boni chce ukraść resztki emerytur i
        wcielić w
        > życie plan Leppera. Bo GW jest przeciw PiS.

SALNO, SALON I SALON, JESTEŚ ŻAŁOSNY Z TYM HASŁEM. BONI CHCE
        PROGRAMU LEPERA. A JA MYSLAŁEM, ŻE TY JESTEŚ MĄDRY, TYLKO ŻE JESTEŚ
        CHAMEM NA UŻYTEK WALKI POLITYCZNEJ, ALE TY JEDNAD JESTEŚ GŁUPI JAK
        BUT Z LEWEJ NOGI:)

> Po co tak dzielnie wymachiwali piórem Rafał Ziemkiewicz,
        Bronisław
        > Wildstein, Tomasz Sakiewicz? Daremnie?
        >
        - nie macie wrażenia że GW już nie jest tak bardzo poczytna,
        a nawet
        > trochę obciachowa :)
        GW TYLKO W TWOICH MARZENIACH NIE JEST POCZYTNA. NIE DOŻYJESZ
        CZASÓW KIEDY GW NIE BĘDZIE LIDEREM NA RYNKU PRASOWYM I NAJBARDZIEJ
        OPINIOTWÓRCZYM DZIENNIKIEM.

>
        > Jest też jednak część elektoratu, która swój wybór opiera na
        racjonalnej
        > kalkulacji. Stratedzy PiS stawiają ją przed dylematem: Czy
        Jarosław Kaczyński
        > jeszcze przedstawia program swojej partii? A jeśli nie, to
        dlaczego go porzucił
        > ?
        >
        - wypadało by przedstawić program PO z 2007 i
        zapytać "dziennikarzy" GW o
        > czym właściwie piszą.
        KACZYŃSKI ZAWSZE WIEDZIAŁ, ŻE JEGO PROGRAM TROPIENIA UKŁADU TO
        BUJDA NA RESORACH, A NA NIC INNEGO NIE JEST GO STAĆ, TO JEST
        CZŁOWIEK KTÓRY PODOBNIE JAK TY MOŻE TYLKO DZIALAĆ DESTRUKTYWNIE.

>
        > Wtedy o IV Rzeczypospolitej mówił nie tylko PiS, ale też
        Platforma (choć
        > trzeba przyznać, że Bronisław Komorowski należał w PO do
        najbardziej
        > zdystansowanych wobec tej fantasmagorii). Platforma projekt IV
        > Rzeczypospolitej, cokolwiek on oznaczał, zarzuciła w 2007 r. i
        wygrała wybory.
        >
        - Wroński cynglu mały w końcu coś sensownego !
        >
        > Mój program polityczny wziął w łeb. Okazało się, że jako polityk
        > wielokrotnie się myliłem. Dlatego bardzo proszę, wybierzcie mnie
        teraz na
        > prezydenta RP!
        >
        - Powinien przedstawić nowy program tak jak Tusk : wiem po
        ile są
        > kurczaki i ziemniaki ! Kaczyński zmienił język ale nie program. A
        Tusk niczego
        > nie zmienił bo nigdy żadnego programu nie miał od czasów KLD
        poprzez Unię
        > Wolności. Coś tam miał Rokita to zaszła potrzeba by go zgnoić.
        A KTO ZREALIZOWAŁ STRATEGICZNE CELE POLSKIEJ POLITYKI? WEJŚCIE DO
        NATO I UE? KACZORY TO ZREALIZOWAŁY, ŚRODOWISKA Z NIĄ ZWIĄZANE? TO
        ZREALIZOWAŁ, JAK TY TO NAZYWASZ "SALON". TAK SAMO JAK "SALON" MA
        NAJWIĘKSZY WKŁAD W PRZEMIANY W 1989 ROKU. TO SĄ FAKTY!!!

>
        > Podziękowania dla Anny Bikont - dziennikarki GW - za użyczenie
        mieszkania dla
        > sztabu Bronka. W końcu nie ma to jak przy korycie.
        >
        >
        >
        >
        >
        >
        >
        • pieta_pieta Re: GW dla wszystkich, czyli dla nikogo 22.05.10, 18:37
          Pewnie tak jak Ty nie dorzyjesz zeby tacy jak Ty przestali walic kromy w postaci
          wielikich liter - myslisz ze tym kogos przekonasz lub zmusisz do myslenia ? GW
          sie skonczy tak jak wszystko sie konczy. To zadne odkrycie. Rzeczywistosc.
          Wystarczy poczekac.

Tylko ze my nie poczekamy tylko GW pomozemy - niestety jest to organ propagandy
          politycznej ktory zrobil ludziom wode z mozgow w imie jedynie slusznej ideii
          liberalizmu i subiektywizmu. W imie czyszczenia atmosfery po komunizmie.
          Wystarczy posluchac Pana Naczelnego. "Siara - i wszystko jasne ..." :)
          • zdz.janusz Re: GW dla wszystkich, czyli dla nikogo 22.05.10, 22:43
            pieto_pieto. Wpadles/as mi juz wczesniej w oko, bo piszesz bardzo
            niekonwencjonalnie. Od monotonii, przez gubienie watku, az po
            ortografie. Kto czuje sie Polakiem, ten i polska mowe powinien
            szanowac. Nie sadzisz? DOZYJE ja tego? Zdzichu.
        • pieta_pieta Re: GW dla wszystkich, czyli dla nikogo 22.05.10, 18:42
          Masz internet, rozne zrodla informacji. Stac Cie na wiecej. Porzuc wreszcie
          matrixa zeby budowac rzeczywisty swiat.
          Jestes jednym z niewielu ktorzy uwazaja ze to co sie stalo w 89 i pozniej
          przynioslo nam prawdziwa wolnosc - to byla fikcja.
      • zenutek Re: GW dla wszystkich, czyli dla nikogo 22.05.10, 16:09
        "- Wroński cynglu mały w końcu coś sensownego !"
        Drogi Barakkobama, Twój styl odpowiedzi wyjątkowo potwierdza
        publicystykę pana Wrońskiego i wszystkie w nim zawarte wątpliwości,
        że PiS jako partia, Kaczyński jako jej prezes, ale także i elektorat
        ten najbardziej betonowy, nie jest w stanie wyzwolić się z własnej
        nieudolnej mentalności odpowiadania zarzutami i obelgami na proste
        pytania. Tak jest i w Twoim przypadku: jeśli brak Ci merytorycznego
        wyjaśnienia podanej wątpliwości posuwasz się do osobistego
        obrażania, opluwania i poniżania. Tak jest i w tym wpisie.
        Przytaczasz pewne zdania pana Wrońskiego, ale nie potrafisz na nie
        sensownie odpowiedzieć, merytorycznie podyskutować, Twoja odpowiedź
        to obskurne przeniesienie zarzutów na innych i próba
        zdyskretytowania autora. Przez całe pięć lat (choć skłonna jestem
        zasugerować, że przez całe dwadzieścia lat), pan Kaczyński, ani też
        PiS (wcześniej PC) nie zmienił się, może jedynie powierzchownie
        zmienić skórę, na chwilę, na okres wyborów, ale głębszej przemiany
        już nie przejdzie. To nie jest charyzma lidera, to nie jest nawet
        jego ideologia, to jest cwaniactwo wyborcze, na które duża grupa
        społeczna dała się nabrać w 2005 roku i na którym zbudował swój
        twardy elektorat. Czy ten twardy elektorat będzie obecnie zadowolony
        z przemiany lidera? Mam wątpliwości, oni tym żyli, oni nie
        interesowali się polityką, oni czerpali satysfakcję z ubliżania i
        opluwania innych. Tak jest i z Tobą... (czytaj na wstępie tego
        wpisu)..
        • bo2100 Re: GW dla wszystkich, czyli dla nikogo 23.05.10, 16:18
          Ten twardy elektorat najlepiej wie, że to nowe oblicze prezesa, to
          tylko chwyt taktyczny, dla zmylenia bardziej umiarkowanej grupy
          wyborców, dlatego "nowa strategia" go nie zniechęci. Problemem są ci
          łatwowierni, którzy na takie plewy dają się nabrać. JK może śmiało
          być łagodny, uprzejmy i koncyliacyjny. Od "mokrej roboty" ma całe
          zastępy Pospieszalskich, Rydzyków, Ziemkiewiczów i Macierewiczów.
          Każda metoda i każda taktyka jest dobra, jeśli prowadzi do
          upragnionej WŁADZY.
      • funiaextra Re: GW dla wszystkich, czyli dla nikogo 22.05.10, 17:01
        Barakobama, wspolczuje ci. Gdybym byla zwolenniczka pisu tez
        mialabym problem. Prezes wam zrobil psikusa i nie wiecie jak sie
        teraz do tego odniesc. Twoja wypowiedz swiadczy o calkowitym
        zagubieniu.
        A wlasciwie czemu czytasz GW? Po co sie katujesz, skoro masz tak zla
        opinie o tej gazecie? Masochista?
        • kicikicituptuptup Re: GW dla wszystkich, czyli dla nikogo 22.05.10, 22:13
          Wyborcy PiSu mają się dobrze i raczej nie mają problemu ze swoim kandydatem,
          ktory mowi spokojnym i wyważonym językiem, nie sięgając po konfrontacyjny język.
          Dlaczego mielibyśmy się czuć z tym źle?
          Myślę, że o wiele gorzej mają się wyborcy Bronka Error Komorowskiego, Bronka
          "Noszę TO nazwisko" Komorowskiego lub też Wielkiego Myśliwego...
          Przerzucanie na nas obaw wyborców PO jest całkowicie zbędnym zabiegiem. Wam nie
          pomoże, nam nie zaszkodzi. I jest nieprawdziwe.
          I nie łudź się funiu, że jesteśmy zagubieni. Jak nigdy chyba wiemy o co w tym
          wszystkim chodzi. Wprost przeciwnie do was, wyborców PO, którzy jak jeden maż
          wierzycie w głosy serwowane wam przez GW (głosy w kokpicie również, że były, ale
          już czyje i co mówiły to nie mogą powiedzieć - taka to właśnie 'informacja').
          A gazetę czytamy, bo po co czytać swoich? Żeby się utwierdzać w tym, co i tak
          wiemy? Lepiej czytać co piszą przeciwnicy, prawda? Zawsze to jakoś poszerza
          horyzont myślenia i pokazuje sprawy z innej strony. Chociaż wiem, że to może na
          tych łamach metoda niezbyt popularna.

funiaextra napisała:

> Barakobama, wspolczuje ci. Gdybym byla zwolenniczka pisu tez
          > mialabym problem. Prezes wam zrobil psikusa i nie wiecie jak sie
          > teraz do tego odniesc. Twoja wypowiedz swiadczy o calkowitym
          > zagubieniu.
          > A wlasciwie czemu czytasz GW? Po co sie katujesz, skoro masz tak zla
          > opinie o tej gazecie? Masochista?
          • o-666-o Re: GW dla wszystkich, czyli dla nikogo 23.05.10, 14:33
            @ kicikicituptuptup

> A gazetę czytamy, bo po co czytać swoich? Żeby się utwierdzać w tym, co i tak
            > wiemy?

A co wiecie? Tylko nie zarzucaj mnie linkami do rp i "Naszego Dziennika". :) ;)

> Lepiej czytać co piszą przeciwnicy, prawda? Zawsze to jakoś poszerza
            > horyzont myślenia i pokazuje sprawy z innej strony.

Fajnie to sformulowales. Az trudno uwierzyc, ze wsród wyborców PiS sa tez ludzie w miare skladnie myslacy. Powiedz mi wiec, po co w ogóle glosowac na PiS?
        • barakkobamaa ha amnezja ! 23.05.10, 00:01
          Ależ ja jestem zwolennikiem PO. A właściwie byłem. Kto wytropił najgorszy
          syf jaki może się zdarzyć, czyli robienie ustawy - Rokita ! Kto wymyślił hasło
          IV RP - Śpiewak. Kto chciał zmian ? Kaczyński i Tusk ! Pamiętacie ? Przecież oni
          (POPiS ) pokłócili się o stołki nie o ideologię ! Pamiętacie kto głosował za
          lustracją, za rozwiązaniem WSI ( tylko Bronek był przeciw :) ), za CBA.
          Pamiętacie? Potem był rok 2007 - Tusk zobaczył czego chce GW i TVN no i wywalił
          całą IV RP z PO. Skutek ? Siarczysty całus w dupsko Tuska :) Czym więc jest
          obecne PO ?

A Heńkowi Sikorze polecam zajebisty kawałek :

www.youtube.com/watch?v=ICKlYRmlVIk
          • h-mol Re: ha amnezja ! 23.05.10, 04:26
            "Jestem zwolennikiem Tuska" to prymitywna zagrywka, albo durny zart.
            Napisz szczerze ile Ci płacą to zyskasz odrobinę szacunku!
      • idusan Re: GW dla wszystkich, czyli dla nikogo 23.05.10, 10:32
        Jak już piszesz jakiś spot to rób to na tyle inteligentnie, żeby nie było na
        kilometr widać że jesteś sztabowcem pana Kaczyńskiego. Niestety sam nick nie
        wystarczy, a dawka jadu, którą na szczęście sączysz pozostaje w wielkiej
        sprzeczności z nowym koncyliacyjnym wizerunkiem Prezesa. Dlaczego na szczęście?
        Bo to nam wszystkim przypomina jaki jest charakter PIS-u i Jarosława
        Kaczyńskiego, który został premierem gdy jego brat został prezydentem.

A komentarz pana Wrońskiego jest bardzo trafny i pewnie dlatego tak boli
        zwolenników PIS-u;
    • alfa-0 Kaczyński dla wszystkich, czyli dla nikogo 22.05.10, 12:47
      "a gdzie najpierw lata próby"......"krokodyla daj mi luby"!!!
      Klara miała rację, nic na gębę!
      • antropoid Re: Kaczyński dla wszystkich, czyli dla nikogo 22.05.10, 13:01
        O to właśnie chodzi, że Kaczyński i jego partia wszystko chcą zdobywać "na
        gębę". Dwa lata próby już mieli. Zdecydowanie tej próby nie przeszli...
    • helguera Aż się wierzyć nie chce że można takie debilizmy 22.05.10, 13:03
      jak Wroński wypisywać.Jeden głupol owszem drugi no też ,dziennikarka co pisze że czula strach oglądając wypowiedzi rodaków owszem ale żeby każdy miał poprzestawiane we łbie nie wierzę.Ale za porzadna kase na gowno można powiedziec cxiastko.
    • ryszard34-dwa Kaczyński dla wszystkich, czyli dla nikogo 22.05.10, 13:05
      Ten blizniak osierocony kpi sobie z Polaków.To co mówi nie trzyma się
      kupy.Tyle szkody spowodował swoją polityką,że
      trudno zapomnieć o upokorzeniach i pogardzie jaka spotkała
      tysiące Polaków za jego i Tuska przyczyną.Obaj sobie są po-
      dobni w zaprowadzaniu miłości i sprawiedliwości społecznej.
    • helguera 30 parę % Polaków to nikt-tak 22.05.10, 13:05
      mozna przeczytac w szmatlawcu tworzonym przez bezmozgowców.
    • mondokane czy pawel wronski to maszyna? 22.05.10, 13:17
      Tego typu komentarze sa tak przewidywalne i banalne, ze ma sie wrazenie, ze
      napisala je maszyna.

Zebyscie o Kaczynskim raz cos niebanalnego napisali... no ale to wymaga
      wyjscia poza plemienne widzenie swiata. sprawa niemozliwa do zrobienia.

• funiaextra Re: czy pawel wronski to maszyna? 22.05.10, 17:10
        Wronski napisal prawde.Twardy elektorat pisu, jesli w ogole
        analizuje te sytuacje ma teraz problem i bol. Te wpisy o tym
        swiadcza...
      • cmazui Re: czy pawel wronski to maszyna? 22.05.10, 21:41
        Tak bardzo chce znalezc cos pozytywnego i niebanalnego na temat
        Jaroslawa , i nie moge .
        Pewnie jestem ograniczony , lub nie jestem prawdziwym polakiem.
        To moze cos podpowiesz niebanalnego, czego moglem sie spodziewac po
        przemierze mojego kraju ?
        Jaka opinie moglbym przekazac moim dzieciom, ktore pytaja co jest
        grane ?
    • pyma Kaczyński powinien zacząć wszystkich przepraszać 22.05.10, 13:29
      Jeśli chce wygrać albo przynajmniej byśmy uwierzyli w jego przemianę
      to musi najpierw wszystkich przeprosić. Można człowiekowi wybaczyć,
      ale najpierw to on musi przeprosić i o wybaczenie prosić.

Kaczyńskiemu radziłabym zacząć od złożenia kwiatów na grobie Barbary
      Blidy. A potem nastąpi bardzoooo dłuuuuuga lista ludzi, których
      będzie musiał ( chciał? ) przeprosić.

I zamiast teraz milczeć to powinien już zacząć te przepraszanie bo
      do 20 czerwca niedaleko i może nie zdążyć...
      • donpedro1968 Re: Kaczyński powinien zacząć wszystkich przepras 22.05.10, 13:47
        A ciebie, za co ma przeprosić? Może za to , że jak był premierem, to
        bałeś się dać łapówe!!! A NIE BRAK TOBIE I "GW" przeprosin
        Jaruzelskiego za zbrodnie PRL? MICHNIK jemu wybaczył, a
        Kaczyńskiemu,NIE!!!Wychodzi wasze zakłamanie!
        • pyma Re: Kaczyński powinien zacząć wszystkich przepras 22.05.10, 14:10
          rozróżniasz coś takiego jak płeć? czy wolisz aby każda kobieta była
          dla ciebie facetem?
        • funiaextra Re: Kaczyński powinien zacząć wszystkich przepras 22.05.10, 17:19
          donpedro1968 napisał:

> A ciebie, za co ma przeprosić? Może za to , że jak był premierem,
          to
          > bałeś się dać łapówe!!! A NIE BRAK TOBIE I "GW" przeprosin
          > Jaruzelskiego za zbrodnie PRL? MICHNIK jemu wybaczył, a
          > Kaczyńskiemu,NIE!!!Wychodzi wasze zakłamanie!

Mnie moglby przeprosic za chamstwo ,ktore wprowadzil do polityki, za
          podzielenie spoleczenstwa na tych co z nim i tych co z zomo, za
          ciagle awantury i przepychanki. Za wprowadzenie Giertycha i Leppera
          do rzadu, a potem podle rozprawienie sie z nimi, za instrumentalne
          traktowani ludzi, za to ze prezydent Polski byl prezydentem
          pisu,za zawlaszczenie mojego radia "trojki", za zastawianie pulapek
          na ludzi (np Blida), za osmieszanie Polski za granica, za lata ktore
          przyjdzie nam naprawiac to co zepsul ten chory na wladze
          czlowiek.....
          • henryk_49 Re: Kaczyński powinien zacząć wszystkich przepras 22.05.10, 22:28
            funiaextra napisała:

> donpedro1968 napisał:
            >
            > > A ciebie, za co ma przeprosić? Może za to , że jak był premierem,
            > to
            > > bałeś się dać łapówe!!! A NIE BRAK TOBIE I "GW" przeprosin
            > > Jaruzelskiego za zbrodnie PRL? MICHNIK jemu wybaczył, a
            > > Kaczyńskiemu,NIE!!!Wychodzi wasze zakłamanie!
            >
            >
            > Mnie moglby przeprosic za chamstwo ,ktore wprowadzil do polityki, za
            > podzielenie spoleczenstwa na tych co z nim i tych co z zomo, za
            > ciagle awantury i przepychanki. Za wprowadzenie Giertycha i Leppera
            > do rzadu, a potem podle rozprawienie sie z nimi, za instrumentalne
            > traktowani ludzi, za to ze prezydent Polski byl prezydentem
            > pisu,za zawlaszczenie mojego radia "trojki", za zastawianie pulapek
            > na ludzi (np Blida), za osmieszanie Polski za granica, za lata ktore
            > przyjdzie nam naprawiac to co zepsul ten chory na wladze
            > czlowiek.....
            ------------------------------------------------------------------
            Za co J. Kaczyński ma przepraszać?
            -Za to że w demokratycznych wyborach wybrano Lepera i Giertycha?
            -Za to że stanąłeś tam gdzie stało ZOMO?
            -Za to że jego rząd,miał najlepsze wyniki gospodarcze, od 100 lat?
            -Za to że obniżył podatki, w sumie o 8%?
            -Za to że obywatele polscy zaczęli się czuć bezpieczni?
            -Za to że Rychu, Michu i Miro, długo musieli się zastanawiać, zanim nas
            postanowili okradać?
            -Za to że podciął korzenie, panoszącej się UB-cji?
            -Za to że ludziom zaczęło się powodzić, a z Polską musiano się liczyć?
            -ZA to że...............
      • koloratura1 Re: Kaczyński powinien zacząć wszystkich przepras 22.05.10, 17:01
        pyma napisał:

> Jeśli chce wygrać albo przynajmniej byśmy uwierzyli w jego przemianę
        > to musi najpierw wszystkich przeprosić.

I już wtedy uwierzymy? Większość uwierzy?
        Wątpię.
        • funiaextra Re: Kaczyński powinien zacząć wszystkich przepras 22.05.10, 17:21
          Ale nawet gdyby przeprosil, to i tak bym mu nie zaufala....to
          oczywista oczywistosc ))))
      • oghana7 Re: Kaczyński powinien zacząć wszystkich przepras 23.05.10, 00:02
        powinien zaczac od przepraszania premiera Tuska .kiedys chcial go
        zastrzelic -mial maly pistolecik -a przez te lata jego slowa byly w
        stosunku do premiera CHAMSKIE,KLAMLIWE,MSCIWE ,OHYDNE .teraz to go pewnie
        ma bardziej na watrobie ,z powodu powodzenia tuska w europie .on mu tego
        nigdy nie wybaczy i po wyborach bedzie go nadal zwalczal .nie mam co do
        tego watpliwosci -wszystko przez dzika zawisc .przekonacie sie!
    • donpedro1968 Kaczyński dla wszystkich, czyli dla nikogo 22.05.10, 13:39
      Kolejny łajdak z "gw" interesuje się Kaczyńskim!!!Oni są gorsi
      od "SB". Tamci również obserwowali człowieka 24 godziny na dobę!To
      czy się zmienił, czy nie,ocenią wyborcy. To naród wynosi polityków
      na piedestał, albo odsyła na zieloną trawkę."GADZINÓWKA WYBORCZA"
      może oceniać, ale nie gnębić!!!
    • 25000zl tak, tak wiemy - Kaczyński be, Tusku super 22.05.10, 13:41
      żałosny biuletyn rządowy.
    • pal666 Kwintesencja wypocin wrońskiego: 22.05.10, 13:54
      Kaczyński promował IV RP - był be. Kaczyński odrzucił idee IV RP - jest be.
      Wroński, trzeba było wprost napisać: nie lubię Kaczyńskiego, zrozumielibyśmy,
      naprawdę. Zaoszczędziłbyś tym samym, chłopie trochę miejsca na łamach gw dla
      innych pióropałkarzy.
      • modraczek.2 Re: Kwintesencja wypocin wrońskiego: 22.05.10, 14:18
        pal666 napisał:

> Kaczyński promował IV RP - był be. Kaczyński odrzucił idee IV RP -
        jest be.
        > Wroński, trzeba było wprost napisać: nie lubię Kaczyńskiego,
        zrozumielibyśmy,
        > naprawdę. Zaoszczędziłbyś tym samym, chłopie trochę miejsca na
        łamach gw dla
        > innych pióropałkarzy.
        SUPER trafna wypowiedź :)
        • funiaextra Re: Kwintesencja wypocin wrońskiego: 22.05.10, 17:29
          modraczek.2 napisała:

> pal666 napisał:
          >
          > > Kaczyński promował IV RP - był be. Kaczyński odrzucił idee IV
          RP -
          > jest be.
          > > Wroński, trzeba było wprost napisać: nie lubię Kaczyńskiego,
          > zrozumielibyśmy,
          > > naprawdę. Zaoszczędziłbyś tym samym, chłopie trochę miejsca na
          > łamach gw dla
          > > innych pióropałkarzy.
          > SUPER trafna wypowiedź :)

Niewiele zescie zrozumieli... Kaczynski nie zaczyna wlasnie kariery
          politycznej. Na swoj wizerunek pracowal cale lata. I takim go
          modraczek, barakobama i inni kochacie. Nagle facet powiedzial , ze
          sie wypiera samego siebie. Chwila... ktory byl prawdziwy? Z reszta
          stawka jest zbyt duza zeby to przyjac na wiare.Poza tym nawet
          jesli , w teorii bysmy tak przyjeli, to jeszcze gorzej. Kandydat
          jest niestabilny...
        • oghana7 Re: Kwintesencja wypocin wrońskiego: 23.05.10, 00:19
          nie rozumiem plujacych na gazete ,bo jesli jej nie lubie ,to nie
          czytam .ja tez nie czytam wprostu ,niedzieli ,naszego dziennika ,goscia
          niedzielnego ,GW lubie to czytam .
          • pal666 Re: Kwintesencja wypocin wrońskiego: 23.05.10, 12:26
            w przeciwieństwie do Ciebie uważam, że dyskusja zaczyna się dopiero wtedy,
            kiedy jest różnica pogladów. Zapewne, według Ciebie, dyskusja to powszechne
            klepanie się po pleckach i wzjaemne utwierdzanie w wierze w jedyne słuszne
            poglądy, głoszone z wysokości Świątyni Prawdy Miłości i Tolernacji z uilicy
            Czerskiej. I tu się róznimy.
            Nie pluję na GW, chyba, że pluciem nazywasz inne spojrzenie na świat niż
            spojrzenie z perspektywy gw.
            Nota bene, może tak gw wytłumaczyłaby się ze manipulacji zdjęciami Kaczyńskiego
            (śp. prezydenta) z szalikiem z napisem Polska ? Skoro jesteś takim sympatykiem
            gw, to zapewne chciałbyś, aby gw dała odpór kalumniom gloszonym w programie
            Pospieszalskiego ?
      • koloratura1 Kiełbasa wyborcza? 22.05.10, 17:05
        pal666 napisał:

> Kaczyński promował IV RP - był be. Kaczyński odrzucił idee IV RP - jest be.

Bo mało kto jest takim idiotą, żeby wierzyć w cudowną przemianę faceta po sześćdziesiątce.
      • misfire01 kwintesencja wypocin pal666: 22.05.10, 17:31
        Kaczyński promował IV RP - był cacy. Kaczyński odrzucił wypromowaną przez siebie
        IV RP - jest cacy.
        Było napisać: "kocham prezesa, niezależnie od tego kim mnie nazwie, ile razy się
        "pomyli" w swoich "programach" i ile razy mnie okłamie".
        Zrozumielibyśmy.
        • pal666 Re: kwintesencja wypocin pal666: 23.05.10, 12:44
          misfire01 napisał:

> Kaczyński promował IV RP - był cacy. Kaczyński odrzucił wypromowaną przez siebi
          > e
          > IV RP - jest cacy.
          > Było napisać: "kocham prezesa, niezależnie od tego kim mnie nazwie, ile razy si
          > ę
          > "pomyli" w swoich "programach" i ile razy mnie okłamie".
          > Zrozumielibyśmy.
          Wykształciuszku, co "było napisać" to ja wiem lepiej. Skomentowałem jedynie
          sposób rozumowania wrońskiego. Z tego, co ja napisalem, nie wynika w żaden
          sposób moja ocena Kaczyńskiego. Chciałem dać do zrozumienia, że taka
          argumetancja, jaką posłuzył się Wroński, jest zbyt prostacka, żeby mogła mnie
          przekonać. Rozumiem, że Ty jako wyznawca jedynej słusznej religii głoszonej
          przeż Świątynię Prawdy, Miłosci i Tolerancji z ulicy Czerskiej nie jesteś w
          stanie objąć swoim umysłem, że można krytykować jedengo z kaplanów tej swiatyni
          i jednoczesnie nie być fanem Kaczyńskiego.życzę Ci, aby Twoje zwoje mózgowe w
          końcu pofałdowały się.
    • marian1950k Panie Redaktorze .... 22.05.10, 13:59
      Analiza trafna, tylko spóźniona o parę tygodni. W przemianę Kaczyńskiego, poza kilkoma dziennikarzami i dziennikarkami, również z Pana Gazety nie uwierzyli ani przeciwnicy, ani zwolennicy PiS-u. Już po kuriozalnym liście do przyjaciół - Rosjan wielu internautów o tym pisało. Autorzy pomysłu „ przeistoczenia” potężnie zaszkodzili Kaczyńskiemu i jego partii, bo potwierdzili bezideowość, cynizm, zakłamanie oraz parcie na władzę za wszelką cenę. Po słynnym wywiadzie na Salonie 24 u red. Jankego jego administratorzy szybko zorientowali się, jaką niedźwiedzią przysługę wyrządzili wizerunkowi Wodza i zdejmowali komentarze poddające w wątpliwość szczerość wypowiedzi Kaczyńskiego, ot, takie sobie rozumienie wolności wypowiedzi. Prezes PiS, dla uratowania poparcia swojego żelaznego elektoratu lada moment wróci do swojego normalnego języka.
    • modraczek.2 Kaczyński dla wszystkich, czyli dla nikogo 22.05.10, 14:16
      A nie pomyslała Pan redaktor zadając to pytanie:
      "Bardzo mi się podoba przemiana Jarosława Kaczyńskiego - porzucenie
      idei IV RP, uznanie dekomunizacji za historię z lat 90., ciepłe
      słowa o Rosji i PZPR. Tylko dlaczego teraz ma na niego głosować
      wyborca PiS? "

że ludzie głosują na tą osobę do której mają zaufanie?
      To jeśli moja mama była dawniej przeciwna pływaniu i nagle zmieniła
      zdanie, to już mam jej nie kochać?...
      Przecież to ta sama mama tylko bardziej ugodowa.
      Ale wytłumaczenie nawet tak prymitywnym sposobem i tak nie dotrze do
      wielu umysłów :)
      • funiaextra Re: Kaczyński dla wszystkich, czyli dla nikogo 22.05.10, 17:31
        modraczek.2 napisała:

> A nie pomyslała Pan redaktor zadając to pytanie:
        > "Bardzo mi się podoba przemiana Jarosława Kaczyńskiego -
        porzucenie
        > idei IV RP, uznanie dekomunizacji za historię z lat 90., ciepłe
        > słowa o Rosji i PZPR. Tylko dlaczego teraz ma na niego głosować
        > wyborca PiS? "
        >
        > że ludzie głosują na tą osobę do której mają zaufanie?
        > To jeśli moja mama była dawniej przeciwna pływaniu i nagle
        zmieniła
        > zdanie, to już mam jej nie kochać?...
        > Przecież to ta sama mama tylko bardziej ugodowa.
        > Ale wytłumaczenie nawet tak prymitywnym sposobem i tak nie dotrze
        do
        > wielu umysłów :)

Bo prezydent Poski to nie ukochana mama, ktorej corka wszystko
        wybaczy... Takie argumenty traca infantylizmem...
      • cmazui Re: Kaczyński dla wszystkich, czyli dla nikogo 22.05.10, 22:00
        Moze nalezaloby zrozumiec jedna PODSTAWOWA rzecz. Otoz Jaroslaw ma
        swoich zwolennikow, jest wychwalany w gosciu niedzielnym, naszym
        dzienniku itd.
        Zamieszczeane tam komentarze sa pelne uwielbienia i poparcia, inne
        sa wycinane.
        Gazeta Wyborcza nie jest zwolennikiem Jaroslawa dlatego, ze go nie
        lubi, tylko to co ten czlowiek soba jako polityk reprezentowal, nie
        miesci sie zbytnio w granicy tolerancji normalnego czlowieka.
        A wiec jajko prasa, dziennikarze maja prawo do oceny tego czlowieka
        jako polityka. A Ty szanowny czlowieku zabraniasz komus do wyrazenia
        swoich pogladow. Po co czytasz znienawidzona prase i komentujesz ?
        Po co chcesz czesci elektoratu , ktory nie akceptuje Jaroslawa,
        narzucic wizerunek meza stanu ?
        Cokolwiek gosciu powie, to przyklaskujecie jak kukly nie majace
        swojego zdania i postrzegania rzeczywistosci.
        To co sie wyprawialo w polityce przez Kaczynskich wola o pomste do
        nieba, dla przypomnienia, za czasow prezydentury Walesy, kaczynscy
        rozpetali "wojne na gorze".
        Dla nich wojna i wprowadzanie zamentu sa trescia i pozywieniem.
        Jak mozna sobie wyobrazac na stanowisku premiera, chcacego zarzadzac
        gospodarka czlowieka, ktory nie ma konta w banku ?
        Mnozyc przyklady niekompetencji ?
        Czy ten czlowiek ma wiedze do zarzadzania gospodarka ?
        Czy jest politykiem, ktory zapewni Polsce spokojny byt w Europie ?
        Na cholere nam rozliczenia z przeszloscia, od tego miom dzieciom
        chleba nie przybedzie.
        35 milionow polakow zyje w tym kraju, czy wciaz mamy slyszec
        nazwisko Kaczynski ?
        Nie cierpie go za taloksztalt jego dzialalnosci politycznej i nie
        przekonuj mnie na sile do tego czlowieka gdyz powoduje to u mnie
        odruch wymiotny.
    • mireczekb Kaczyński pozostanie sobą, na szczęście. 22.05.10, 14:19
      Odezwie się - źle, milczy - źle. Czego wy chcecie ? Jestem
      przekonany, że J.Kaczyński pozostanie takim, jakim był, to znaczy
      ceniącym ponad wszystko ojczyznę, prawdę, sprawiedliwość, prawo i
      solidarność. Jest o wiele lepszym kandydatem niż Komorowski, który
      potrzebuje niańki w postaci Tuska.
      • i_am_keyser_soze Re: Kaczyński pozostanie sobą, na szczęście. 22.05.10, 14:40
        Z tym cenieniem prawdy, ojczyzny, sprawiedliwości, prawa i solidarności przez
        Jarosława, to bym na twoim miejscu nie wyskakiwał przed szereg, bo on nie ceni
        żadnej z tych wartości a w każdym razie nigdy tego nie okazał publicznie.
        • mireczekb Re: Kaczyński pozostanie sobą, na szczęście. 22.05.10, 15:44
          J.Kaczyński odejdzie, ale na najwyższe stanowisko w kraju.
          • i_am_keyser_soze Re: Kaczyński pozostanie sobą, na szczęście. 22.05.10, 15:53
            Pomarzyć dobra rzecz.
      • koloratura1 Re: Kaczyński pozostanie sobą, 22.05.10, 17:13
        mireczekb napisał:

> Jestem
        > przekonany, że J.Kaczyński pozostanie takim, jakim był,

Ja też.
        Po prostu w nieswojej skórze długo nie wytrzyma.

• cmazui Re: Kaczyński pozostanie sobą, na szczęście. 22.05.10, 22:03
        Dawaj przyklady cenienia prawa, bycia patriota i bycia sprawiedliwym.
        Przyklady !!!!!!!!!
    • misfire01 Panie Wroński, proponuję się obudzić 22.05.10, 14:34
      sam pan pisze o zwolennikach PiS, czyt. Jarosława Kaczyńskiego, a nie o
      zwolennikach czwartej erpe, dekomunizacji, lustracji, rewolucji moralnej i Bóg
      wie, czego jeszcze. Dla ogromnej większości z nich te hasła nie znaczą nic,
      liczy się osoba wodza. Proponuję zabrać się najpierw porządnie za podstawy
      socjologii, rozdział o kulcie jednostki, i doczytać, na czym on polega, a
      dopiero potem analizować rzeczywistość na łamach gazet.
      Kult jednostki nie ma nic wspólnego z merytoryką i konsekwencją przekonań.
      Kultysta nie analizuje treści i dlatego niepotrzebny jest mu program, a
      założenia mogą się zmieniać co 5 minut, bo kultysta będzie je miał głęboko. To
      w osobie wodza tkwi zbawienie kultysty, a nie w tym, co wódz mówi czy robi.
      Jeśli Jarosław powie, że kocha Rosję i Niemcy, byłych komunistów zamiast
      lustrować posadzi u władzy (co zresztą czynił już za rządów PiS), a Tusk jest
      jego najwierniejszym przyjacielem, nie wpłynie to w żaden istotny sposób na
      jego poparcie.
    • h-mol Brawo! 22.05.10, 14:55
      Bardzo precyzyjny wywód panie Redaktorze! Jarosław Kaczyński liczy na
      działanie słynnej maksymy Jacka Kurskiego: "wiemy, że to ściema, ale
      ciemny lud to kupi"!
    • trumpka Kaczyński dla wszystkich, czyli dla nikogo 22.05.10, 14:57
      jakby Jarek był prezydentem na dziś to mielibyśmy żalobe powodziową do końca
      czerwca,prezio pisowy namawia do pomocy powodzianom a czy sam pomoże
      HGW,chociaz kasę posiada niewąską nawet jak będzie pchać sms-y to i tak
      podatnicy zapłacą uchowaj nas Panie od takich zafajdańców
    • sam16 Jestem nieudacznikiem ale musze byc prezydentem. 22.05.10, 15:01
      Oczywiscie do rzelaznego elektoratu Kaczynskiego takie slowa nie
      docieraja.Oni przeciez wiedza ze przemiana prezesa to tylko sciema
      dla zdobycia wladzy.
      Kiedy zostanie prezydentem zrobi jak bedzie chcial tzn.oklamie
      wszystkich jeszcze raz.
      Klamstwo to jego druga natura."nie bede premierem kiedy moj brat
      zostanie prezydentem" czy wszyscy juz zapominieli to klamstwo???

W programie Lisa przypomniano kilka zacietrzewionych wypowiedzi
      prezesa.Te zacisniete zeby i piana na ustach.
      Ciemny ludz czyli elektorat prezesa tylo czaka na powtorke z
      rozrywki.Znowu beda wyprowadzac znanych ludzi w kajdankach w swietle
      reflektorow tv.To nic ze oni nic zlego nie zrobili ale gawiedz
      bedzie miala ucieche.
      PiS jeszcze ma duzo do zrobienia w Polsce.
      Trzeba przeciez Tuskowi udowodnic wine dziadka i krew na rekach.
      -trzeba marod zantagonizowac do reszty
      -zaostrzyc stosunki z Rosja i Niemcami
      -dac cieple posady nieudacznikom w kancelarii prezydenta.
      -oglosic,ze prawdziwi Polacy to tylko ci ktorzy przychodza na
      pielgrzymka RM itd.
      NIEDOCZEKANIE PANIE PREZESIE!!!!!!!!!!!
      • piotr7777 Re: Jestem nieudacznikiem ale musze byc prezydent 22.05.10, 15:23
        > Oczywiscie do rzelaznego elektoratu Kaczynskiego takie slowa nie
        > docieraja.Oni przeciez wiedza ze przemiana prezesa to tylko sciema
        > dla zdobycia wladzy.
        > Kiedy zostanie prezydentem zrobi jak bedzie chcial tzn.oklamie
        > wszystkich jeszcze raz.
        > Klamstwo to jego druga natura."nie bede premierem kiedy moj brat
        > zostanie prezydentem" czy wszyscy juz zapominieli to klamstwo???

Kałmstwo może się odności tylko do teraźniejszości czy przeszłości a
        do przyszłości tylko wtedy gdy jest ona pewna.
        W tym sensie zdanie "jutro jest niedziela" jest prawdziwe, ale
        zdanie "jutro idę na spacer" w ogóle nie podlega badaniom w
        kategorii prawdy i fałszu.
        Dlatego JArkacz nie kłamał tylko złożył pewne przyrzeczenie, z
        którego się nie wywiązał, ale później tłumaczył, że okoliczności
        zmusiły go do "eksperymentu" w postaci objęcia funkcji premiera.
        W tym sensie jeśli marszałek Komorowski jednak zaproponuje kandydata
        na prezesa NBP według Twojej logiki należy go uznać za kłamcę, bo
        zapowiadał, że tego nie zrobi.
        • i_am_keyser_soze Re: Jestem nieudacznikiem ale musze byc prezydent 22.05.10, 15:30
          Okoliczności podejrzanie często zmuszały go do eksperymentów. Zwłaszcza, że zbyt
          często składał obietnice bez pokrycia co innym z lubością wypomina. U niego to
          eksperyment, u innych oszustwo.
        • outsider44 piotr7777 napisał: 22.05.10, 16:00
          Słusznie i prawidłowo!
          Chyba Art Buchwald napisał, że polityk, to człowiek, który przed
          wyborami mówi ci, co dla ciebie zrobi, a po wyborze, dlaczego nie
          może tego zrobić. (niezależnie od opcji)
        • sam16 Re: Myle sie wiec jestem. 22.05.10, 16:17
          piotr7777 napisał:

Trzymajac sie twojej logiki wnioskuje: ten kto sie ciagle myli jest pomylonym.
          Albo wybor Kaczynskiego to jedna wielka pomylka.
          Mozna jeszcze dorzucic,ze tylko pomyleni nie pomyla sie i na pewno popelnia
          pomylke mylac pomylke z programem politycznym.

Z wykaladu logiki klasycznej;

Zdanie prawdziwe;
          Kto klamie jest klamca

Inne zdanie prawdziwe.
          Kto spi nie klamie.

Wniosek:Spiacy JK nie jest klamca.

Kiedy nie spi jest taki jakiego go znamy.
          Kiedy sie skalda tak kategoryczne obietnice i ze wzgeldow koniunkturalnych sie
          ich nie dotrzymuje to niestety potocznie nazywa sie to oszustwem.
          Nie wiem co mowil Komorowski bo nie mieszkam w Polsce i nie znam wszystkich jego
          wypowiedzi.Znajac jednak troche Komorowskiego nie sadze aby kategorycznie
          wykluczyl mozliwosc powolania prezesa NBP.
          W koncu to jego konstytucyjny obowiazek p o prezydenta.
          Gdyby cos takiego powiedzial sprzciwil by sie konstytucji i moglby byc
          pociagniety za to do odpowiedzialnosci.
      • oghana7 Re: Jestem nieudacznikiem ale musze byc prezydent 23.05.10, 00:13
        chcialabym ,zeby mi ktos wytlumaczyl ,dlaczego podoba sie niektorym
        jarkacz-uroda i wzrost nieciekawy ,wyrazenia brutalne i obrazliwe /w
        przemiane nie wierze/,nie zna jezykow,nie umie sie poruszac na salonach
        europy ,ma ciagle obrazona mine i pretensje ,ze my,polacy zlote ptacy ,a
        nas nie doceniaja ,nie umie utrzymac koalicji z nikim,porozumiec sie z
        nikim .a za granicami?ZGROZA! tak naprawde nie zyl normalnie -nie ma zony
        ani dzieci i nie rozumie zycia ,ekonomista z niego fatalny ,skoro z powodu
        popychania brata do wet stracilismy grube miliony ze wzgledu na
        zaniechanie reform .rzadzil fatalnym bratem bardzo zle i ze szkoda dla
        polski .to czy teraz chce jako prezydent dalej szkodzic?
    • bigark Kaczyński dla wszystkich, czyli dla nikogo 22.05.10, 15:17
      Wroński - pewnie dziecko WRONu!? Chwali wszystko, co ONI obmyślili przeciw
      obywatelom Polski.
      Co Ci się podoba w Jarku? Jego przód, a może tył, a może jego głębia?
      Jakie masz preferencje?
      bigark
      • i_am_keyser_soze Re: Kaczyński dla wszystkich, czyli dla nikogo 22.05.10, 15:22
        ONI? To skrót jakiś? Pewnie chodzi ci o jakąś odmianę UFO.
      • bo2100 Re: Kaczyński dla wszystkich, czyli dla nikogo 23.05.10, 18:05
        Czy mógłbyś napisać jescze coś równie błyskotliwego?
    • outsider44 Hades czyli piekło (na Ziemi) 22.05.10, 15:53
      Jak chcecie poznać człowieka złaknionego krwi, to poczytajcie sobie
      wynurzenia "hadesa 70" zamieszczone na początku komentarzy. Cóż się
      dziwić, że niektórzy autorzy piszą o strachu... Jeżeli hades jest
      przykładowym wyborcą PiS-u, to ja też się zaczynam bać. Nie o siebie
      osobiście, bo nie mam żadnych zaszłości, ale o nasz kraj.
      Prorocze słowa Wajdy - to jest wojna.
      Kilka lat temu grupa entuzjastów chciała w borowiackiej miejscowości
      Cekcyn postawić pomnik majora "Łupaszki" (Z. Szendzielarz). Glówny
      promotor fajnie prezentował postać - "Łupaszko eliminował
      współpracujących z komunistami, a sam wyrokiem sądu został "
      skrytobójczo zamordowany !
      Interesująca dwoistość, prawda? Trochę
      grzebałem w powojennej historii Borów Tucholskich i - może
      przypadkiem, moja wypowiedź na zebraniu położyła kres tej cennej
      inicjatywie. Powiedziałem, że pomnik powinna postawić mu sąsiednia
      gmina Śliwice, bo tam głównie działał - "wyeliminował" kilku
      wiejskich nauczycieli, milicjantów, doradców rolnych itp agentów
      komunizmu. W Cekcynie natomiast zabił tylko dwie panienki z poczty -
      to trochę za mało na cały pomnik! Mój teść był podchorążym w
      Wileńskiej Brygadzie AK i wspominał, że Łupaszko lubił zabijać
      osobiście.
      Ten przydługi komentarz piszę tylko po to, aby uzmysłowić wszystkim
      (nie tylko wyborcom PiS czy PO), z enasza historia nie jest biało-
      czarna i wypowiedź toczącego pianę z nienawiści hadesa, świadczy o
      stronniczości posuniętej do granic.
      Rodzinę mojej matki bolszewicy wygnali (bodaj w 1917) z dużego
      majątku w powiecie mohylewskim, zabijając jej stryja, bo nie miał
      nogi, więc zrobili to "z litości", zeby kaleka nie tułał się nie
      wiadomo po co. Czy ja dzisiaj mam z tego powodu głosować na PiS? I
      nienawidzieć Rosjan? Bez sensu!
      • zdz.janusz Re: Hades czyli piekło (na Ziemi) 22.05.10, 22:53
        Hades chyba juz spi. Bardzo mu sie palce po klawiaturze slizgaly.
        Zdzichu.
    • sam16 Pomyleniec na prezydenta. 22.05.10, 16:24
      Kto sie myli jest pomylencem.
      Glosujcie na Kaczynskiego.
    • arfeniks Jak to dlaczego głosowac na JK ? 22.05.10, 17:04
      On ma przecież do wypełnienia swoją misję życiową:
      "Chciałem rządzić, już gdy miałem 12 lat. Premierem zamierzałem
      zostać mając lat 34, a skończyć rząd, mając lat 91. To byłby rok
      2040. To jeszcze strasznie dużo czasu."
      Źródło: Wywiad dla Wprost, 15 stycznia 2007
      Wikicytaty:jarosław kaczynski
    • zew_atlantyku Michnikowa manipulacja 22.05.10, 17:29
      "Tlumaczenie" powyzszego artykulu z jez. michnikowszczyzny na jez. polski:

Kaczyński dla wszystkich?

Bardzo mi się podoba przemiana Jarosława Kaczyńskiego - porzucenie idei IV RP. Tylko czy bedzie teraz na niego głosować wyborca PiS?

Ostatnie wypowiedzi Jarosława Kaczyńskiego dla Salonu 24 i "Rzeczpospolitej" budzą we mnie pytanie: co o nich sądzą wyborcy Prawa i Sprawiedliwości?

O tym, co myślą politycy PiS, już wiem. W Sejmie Mariusz Kamiński, jeden z najsympatyczniejszych posłów tej partii, odpowiadał do kamer, że dla niego projekt IV Rzeczypospolitej to już historia.
      Ale co o przemianie Jarosława Kaczyńskiego myśli jego wyborca, który rzeczywiście wierzył w konieczność lustracji i radykalnej dekomunizacji? Co myślą publicyści m.in. Rafał Ziemkiewicz, Bronisław Wildstein, Tomasz Sakiewicz, którzy przekonywali, że Polska moze sie rozwijac jedynie przez uczciwe rozliczenie tych, ktorzy w czasach PRL-u czynnie ten system wspomagali? Czy ich wysilki maja pojsc na marne?

=> Przed laty w telewizji popularna była reklama pewnego środka do podłóg kończąca się retorycznym pytaniem wnuczka zachwyconego porządkiem w domu: "Babciu, po co to wszystko?". Po przeczytaniu deklaracji politycznych Jarosława Kaczyńskiego rodzi się pytanie: Panie prezesie, po co to wszystko było? <= (nieprzetlumaczalny belkot- przyp.tlumacza)

Czyzby tymi kilkoma ostatnio wypowiedzianymi słowami Kaczyński wykonał spektakularne polityczne samobojstwo? Unieważnił cały swój polityczny dorobek. Unieważnił też wizerunek polityka fightera, który co prawda czasem przegra, ale w imię swoich słusznych racji. Teraz nagle przemawia łagodnie, głosi chęć porozumienia, zaprasza do współpracy.

Czy hasło "prezes się zmienił" moze byc w dłuższej perspektywie największym, bo fundamentalnym błędem w kampanii wyborczej PiS?. Choć dziś jeszcze komentatorzy nie zdają sobie sprawy z konsekwencji i mówią o zaskoczeniu taktyką PiS w obozie Platformy. Ale zastanówmy się nad tymi konsekwencjami.

Jarosław Kaczyński może być pewny swojego elektoratu. Część wyborców PiS, podobnie jak PO, to bezrefleksyjni "wyznawcy". Każda metoda, każdy fortel jest dobry, jeśli tylko wiodą do zwycięstwa. W przypadku PiS - do pokonania Platformy i Donalda Tuska. w przypadku PO do pokonania PiS i Jaroslawa Kaczynskiego.

Jest też jednak część elektoratu, która swój wybór opiera na racjonalnej kalkulacji. Czyzby stratedzy PiS stawiali ją przed dylematem: Czy Jarosław Kaczyński jeszcze przedstawia program swojej partii?

Być może sztabowcy PiS tworza ten nowy image Jaroslawa Kaczynskiego, tylko na czas kampanii, by nie kojarzono ich kandydata tylko z ideami skrotowo zawartymi w okresleniu IV Rzeczpospolita. Jaroslaw Kaczynski na pewno dalej bedzie walczyl o Polske, ale na pewno inaczej bogatszy przeciez o doswiadzczenia wspolrzadow z Lepperem i Giertychem, a zwlaszcza z wydarzeniami 10 kwietnia 2010 i poruszeniem spolecznym, ktore po tym wydarzeniu nastapilo.

Tylko co to oznacza? Czy sztabowcy PiS swoich wyborców okłamują? Czy owi wyborcy dobrowolnie na to okłamywanie beda się godzic?

=> Specjaliści od politycznego marketingu ostatnio pieją z zachwytu: "Jarosław Kaczyński ukradł język polityczny Bronisławowi Komorowskiemu". Tylko po co go ukradł? W 2005 r. PiS wygrał wybory, mówiąc: po co wybierać podróbkę (czyli Platformę mówiącą językiem PiS), lepiej wybierzmy oryginał, czyli Lecha Kaczyńskiego. Teraz pojawia się pytanie: po co wybierać podróbkę - Kaczyńskiego, który mówi jak Komorowski? <= (nieprzetlumaczalny belkot- przyp.tlumacza)

Zapewne u podstaw takiego sformatowania kampanii Jarosława Kaczyńskiego leżało przekonanie, że prezes PiS nie ma szans na prezydenturę, jeżeli nie oprze się na szerszym elektoracie. Tym samym elektoracie centrowym, który w 2005 r. gotów był budować porozumienie PO-PiS. Wtedy o IV Rzeczypospolitej mówił nie tylko PiS, ale też Platforma (choć trzeba przyznać, że Bronisław Komorowski należał w PO do najbardziej zdystansowanych wobec tej idei). Platforma projekt IV Rzeczypospolitej zarzuciła w 2007 r. i wygrała wybory. PiS trwał przy nim do końca.

=> Co tym centrowym, a najczęściej racjonalnym wyborcom Jarosław Kaczyński chce więc teraz powiedzieć? Nawet przy założeniu, że jego przemiana jest rzeczywiście głęboka i autentyczna.

- Popierając IV Rzeczpospolitą, myliłem się?

- Popierając dekomunizację i walkę z reliktami PRL, myliłem się?

- Głosząc hasło podziału na tych, co z "Solidarności" i PZPR, polski akowskiej i komunistycznej, też się myliłem? <= (nieprzetlumaczalny belkot- przyp.tlumacza)

Kaczyński przyznał, że popełnił wiele błędów jako premier, m.in. tworząc w 2006 r. koalicję z Samoobroną i LPR.

To bardzo ciekawa i jedyna w historii kampanii wyborczych polityczna oferta dla Polaków. Czyzby miala ona brzmiec w ten sposob:

10 kwietnia 2010 roku byl dniem traumy dla mnie i dla milionow Polakow. Mój obecny program polityczny jest szerszy, bardziej zblizony do oczekiwan ich wszystkich. W przeszlosci w ostrej walce politycznej o wizje Polski, ktora mam zdarzalo mi sie popelniac bledy.
      Z podniesionym czolem staje do walki o najwyzszy urzad Rzeczpospolitej Polskiej.
Inne wątki na temat:

Nie masz jeszcze konta? Zarejestruj się

Nakarm Pajacyka