pretorianie_pis 25.05.10, 16:55 Bartoszewski dla mnie już nie istnieje! Odpowiedz Link Zgłoś Obserwuj wątek Podgląd Opublikuj
janossik Bartoszewski: w Polsce zgasło poczucie ironii 25.05.10, 16:56 Bartoszewski, po prostu jesteś żenujący. Wczesniej wysmiewano się z SP. prezydenta Lecha kaczynskiego, teraz z jego brata. Do czego to prowadzi? Podajcie sobie łapę z Palikotem za psucie państwa, i patriotyzmu. Gratuluje Komorowskiemu doradców. Wczesniej głosowałem na PO, teraz już nie zagłosuję. Odpowiedz Link Zgłoś
maruda.r Re: Bartoszewski: w Polsce zgasło poczucie ironii 25.05.10, 17:01 janossik napisał: Wczesniej wysmiewano się z > SP. prezydenta Lecha kaczynskiego, teraz z jego brata. Do czego to > prowadzi? **************************** Do tego, że nadal nikt ich poważnie nie traktuje? Odpowiedz Link Zgłoś
lewar_30 Należy odróżnić ironię od chamswa panowie z PO :)) 25.05.10, 17:13 Panie Bartoszewski, pan nie jest ironiczny..pan jest chamski. Pewnie nawet pan tego nie zauważa. Odpowiedz Link Zgłoś
eba_k Re: Należy odróżnić ironię od chamswa panowie z P 25.05.10, 17:14 Może konkretniej? Odpowiedz Link Zgłoś
lewar_30 Re:Należy odróżnić ironię od chamswa panowie z PO 25.05.10, 17:18 Konkretniej mówiąc, pan Bartoszewski myśli, że jest ironiczny i śmieszny....podczas gdy jest chamski i prostacki. Ale tak to już jest z tą naszą pseudo inteligencją :/ Odpowiedz Link Zgłoś
eba_k Re:Należy odróżnić ironię od chamswa panowie z PO 25.05.10, 17:20 Dalej żadnych konkretów. Konkretniej to Tobie się wydaje, że jesteś inteligentny a tak nie jest. Odpowiedz Link Zgłoś
xyz2000 Konkretna ironia n/t Bartoszewskiego. 25.05.10, 17:39 Większe prawo do wypowiedzi ma młody biznesmen, ojciec małych dzieci w Nowej Polsce, szarpiący się z rzeczywistością, niż jakieś stare, mamroczące dziady, które może miały dzieci w PRL-u, a może nawet nie, niemający doświadczenia w wychowywaniu dzieci w nowej rzeczywistości, które (te dziady) utworzyły armie biurokratów, pięć razy większą niż za komuny, z biurokratycznymi zasiekami pseudokoncesji i pseudopozwoleń. Jeżeli są (te dziady) ojcem czegokolwiek, to tylko ograniczeń nałożonych na Polaków. I takie (dziady) mają czelność pouczać kogokolwiek, w jaki sposób ma być tworzone nowe jutro? Odpowiedz Link Zgłoś
eba_k Re: Konkretna ironia n/t Bartoszewskiego. 25.05.10, 18:03 Żeby dobrze tworzyć, trzeba mieć doświadczenie. Młodym zawsze się wydaje, że wszystko robią lepiej, jednak życie szybko ich weryfikuje. Odpowiedz Link Zgłoś
euro67 Bratosewski pomylil pojecia 25.05.10, 18:18 Pan Bartoszewski pomylil przyzwoitosc z chamstwem a ironie z agresja. U niego dzis zostaly tlko te drugie... a szkoda. Odpowiedz Link Zgłoś
eba_k Re: Bratosewski pomylil pojecia 25.05.10, 18:29 Widać, za młody jesteś aby zrozumieć co inni mówią, skoro takie bzdury wypisujesz. Odpowiedz Link Zgłoś
aplus Re: Konkretna ironia n/t Bartoszewskiego. 25.05.10, 18:35 a moze ruszysz mozgownica i zastanowisz sie dlaczego tak jest ? Jest tak bo nie bylo lustracji wlasnie m.in. dzieki staremu piernikowi Bartosiewskiemu ktory "najlepiej" co w Polsce jest, co zgaslo, czego nie ma i jak ma byc pierdu pierdu itd itp Glosuj na Kaczynskiego ! Zeby nie bylo ze mam cos przeciw starym piernikom. Przeciw gwnianym starym piernikom jak Bartosiewski i owszem mam xyz2000 napisała: > Większe prawo do wypowiedzi ma młody biznesmen, ojciec małych dzieci > w Nowej Polsce, szarpiący się z rzeczywistością, niż jakieś stare, > mamroczące dziady, które może miały dzieci w PRL-u, a może nawet > nie, niemający doświadczenia w wychowywaniu dzieci w nowej > rzeczywistości, które (te dziady) utworzyły armie biurokratów, pięć > razy większą niż za komuny, z biurokratycznymi zasiekami > pseudokoncesji i pseudopozwoleń. Jeżeli są (te dziady) ojcem > czegokolwiek, to tylko ograniczeń nałożonych na Polaków. I takie > (dziady) mają czelność pouczać kogokolwiek, w jaki sposób ma być > tworzone nowe jutro? > > Odpowiedz Link Zgłoś
tekameka Bartoszewski - lepiej wyjaśnij jak z Oswięcimia 25.05.10, 18:41 się wydostałeś bo to że jechałeś dorożką do domu jakoś nie trafia po 2 w jakim oddziale walczyłeś w PW ???? Odpowiedz Link Zgłoś
ekulcz-ynska Re: Bartoszewski - lepiej wyjaśnij jak z Oswięcim 25.05.10, 19:55 A ja raz do pracy jechałam traktorem , choć nie jestem rolniczką :) tekameka napisał: > się wydostałeś > bo to że jechałeś dorożką do domu jakoś nie trafia > po 2 w jakim oddziale walczyłeś w PW ???? Odpowiedz Link Zgłoś
krzych.korab Jestescie odrażający, brudni, źli.Won do Watykanu 25.05.10, 21:51 jeżeli nie podoba wam się Polska. Odpowiedz Link Zgłoś
katecheta Profesorze, nie dyskutuj z moherowymi kmiotami!!! 26.05.10, 00:30 To zacofane w rozwoju prymitywne nieuki z wiarą, że jak będą tacy zjadliwi jak kaczory ze swoja watachą albo rydzole stare pierniki to u Pana Boga będą kimś. Tymczasem kiecaki im naobiecują a potem i tak robale ich pożrą do cna w mrocznym grobie cha cha cha cha cha cha cha cha :-))) Odpowiedz Link Zgłoś
janek-007 jak się ma takich dowcipnisiów jak pan prof.... 26.05.10, 02:09 Pan prof. W.Bartoszewski rznie kogoś tam czy o drogę pyta. Pewnie ze poczucie ironii zgasło jak się ma takich dowcipnisiów jak pan prof. Bartoszewski, panowie Niesiołowski, Palikot, Kutz, Wajda, Cimoszewicz, Kwaśniewski, Schetyna, Komorowski, Senyszyn i wielu innym, cala dowcipna ferajna z PO. Panu profesorowi chamstwo i wulgaryzm już się muli z ironia i to właśnie jest ironia którą pan życie płata. Tak, "Polska jest najważniejsza" taaak, ale widocznie do niektórych to nie docierało przez ostatnie 20+ lat wiec pan JK musi to przypominać. Obawiam się jednak ze dla elit III RP,a jest na to wiele przykładów, Polska wcale nie była i nie jest najważniejsza. Jak 'autorytety' do wynajęcia plota 3 po 3 para 15 to tak wychodzi i satyrycy z PO, SLD, PSL muszą teraz odkręcać i chamstwo tłumaczyć ironia. Odpowiedz Link Zgłoś
profesor_wbydlo Ja was ja was zgnaju !! Asz wy mohery przebrzydle koty kacze 26.05.10, 03:07 a paszly w choleru mochery TFU TFU TFU Nic na ironii sie nie rozumieju futerkowce prymitywne ja profesor ja wam k. zaraz takiego kopa pi...lnu ze wy koty zarzygane a won na sybir hahahahahahahahahahahahshah Odpowiedz Link Zgłoś
von_seydlitz Finezji? wolne żarty... 26.05.10, 06:02 Znikły finezyjne wypowiedzi, pozostało... prostactwo "elit"... Odpowiedz Link Zgłoś
eba_k Re: Konkretna ironia n/t Bartoszewskiego. 25.05.10, 18:48 A co ta lustracja miałaby niby zmienić? Kogo miałaby wyeliminować z życia politycznego i dlaczego? Odpowiedz Link Zgłoś
aplus Re: Konkretna ironia n/t Bartoszewskiego. 25.05.10, 18:53 eba_k napisał: > A co ta lustracja miałaby niby zmienić? Kogo miałaby wyeliminować z życia > politycznego i dlaczego? dlatego bo mam taki humor. Razwiedka eliminowala w Katyniu kulka w leb bo tak. To dlaczego ja nie moge powiedziec PZPR-owcom chociaz spierdalaj za cenzure, za bankructwo kraju, za kartki na cukie itd itp Odpowiedz Link Zgłoś
k_r Re: Konkretna ironia n/t Bartoszewskiego. 25.05.10, 18:57 jeżeli chcesz się zniżyć do tego poziomu co oni ??? ale pamiętaj aby za jakiś czas nie pojawił się inny którzy zażąda twojej głowy Odpowiedz Link Zgłoś
aplus Re: Konkretna ironia n/t Bartoszewskiego. 25.05.10, 19:01 kulka w leb vs. spierdalaj to nie sciemniaj ze to jest ten sam poziom. Jest to calkiem humanitarne PO traktowanie PO spolitych zlodziei Odpowiedz Link Zgłoś
k_r Re: Konkretna ironia n/t Bartoszewskiego. 25.05.10, 19:06 uchowaj nas Boże przed takim prawodawstwem które chcesz wprowadzić w życie ... Odpowiedz Link Zgłoś
aplus Re: Konkretna ironia n/t Bartoszewskiego. 25.05.10, 19:08 a glosuj sobie na nich dalej ale pamietaj znowu d. bedzie bolala oj bedzie Odpowiedz Link Zgłoś
k_r Re: Konkretna ironia n/t Bartoszewskiego. 25.05.10, 19:15 chyba nie zrozumiałem ...grozisz mi czy zapraszasz na coś? Odpowiedz Link Zgłoś
sympatyklewicy Re: Konkretna ironia n/t Bartoszewskiego. 25.05.10, 19:08 k_r napisał: > Konkretna ironia n/t Bartoszewskiego. *********************** Nazwanie go profesorem ... Odpowiedz Link Zgłoś
k_r Re: Konkretna ironia n/t Bartoszewskiego. 25.05.10, 19:17 drogi sympatyku .. dużo osób ma różne tytuły .. niektórzy profesorski niektórzy magisterski .. mozna sie nie zgadzać z tym faktem .. ale aby zanegować posiadanie takiego tytułu trzeba mieć dowody :) Odpowiedz Link Zgłoś
sympatyklewicy Re: Konkretna ironia n/t Bartoszewskiego. 25.05.10, 19:37 k_r napisał: > drogi sympatyku .. dużo osób ma różne tytuły .. niektórzy > profesorski niektórzy magisterski .. mozna sie nie zgadzać z tym > faktem .. ale aby zanegować posiadanie takiego tytułu trzeba mieć > dowody :) ************************** Poczytaj, w internecie jest dużo na ten temat. Gastprofessor - jedyny tytuł z rdzeniem profesor. Gastarbaiter - analogia. Odpowiedz Link Zgłoś
eba_k Re: Konkretna ironia n/t Bartoszewskiego. 25.05.10, 18:57 Jak widać, jesteś zwykłym prymitywem, nikim więcej. Odpowiedz Link Zgłoś
aplus Re: Konkretna ironia n/t Bartoszewskiego. 25.05.10, 19:03 mozliwie w takim razie ty musisz byc zwyklym PO PRLowskim frajerem. A teraz wracaj ogladac TVN Odpowiedz Link Zgłoś
k_r Re: Konkretna ironia n/t Bartoszewskiego. 25.05.10, 19:07 no proszę czyli uznajesz się za jedynego prawdziwego patriotę? Paradne .. Odpowiedz Link Zgłoś
k_r Re: Konkretna ironia n/t Bartoszewskiego. 25.05.10, 19:14 Jaaaa? bez przesady chciałem tylko docenić twoje wysiłki w zwalczaniu niepatriotycznych zachowań na tym forum..chylę czoła twojej rewolucyjnej czujności... przecież musisz mieć rację tylko ty ją na tym forum posiadasz Odpowiedz Link Zgłoś
nowotkomarceli4 Re: Konkretna ironia n/t Bartoszewskiego. 25.05.10, 18:58 > dlatego bo mam taki humor. Jak stara Panna wydaniu Odpowiedz Link Zgłoś
ekulcz-ynska Re: Konkretna ironia n/t Bartoszewskiego. 25.05.10, 19:51 Ja też przeżyłam PRL- wychowałam dzieci . Kartki na cukier , benzynę, mięso , kawę ,wódkę były nie za komuny , ale od 1980 roku.Straszna komuna ( terror) to był głównie do 1956r. Potem byliśmy najweselszym barakiem wśród demoludów.Trudno było wyjechać na Zachód , to prawda. Nikt mimo to nie umierał z głodu , nie widziałam ani jednego żebraka , ani nie było samobójstw z powodów ekonomicznych. Nie było takiego rozwarstwienia społeczeństwa ,wiec nie porównuj do PRL-u. A co ciekawe :ludzie w tamtym systemie umieli się śmiać , żartować , tworzyć kawały, a teraz......nic nie wolno powiedzieć , bo się wyciąga Oświęcim , dziadka z Wermachtu , zrobiło się intelektualne dziadostwo. Albo są komuchy , albo katole , a tak naprawdę to wybito nam kwiat inteligencji w czasie okupacji . I zostało , co zostało. Odpowiedz Link Zgłoś
ttjj11 Re: Konkretna ironia n/t Bartoszewskiego. 25.05.10, 21:14 Piękna laurka dla PRL-u, byliśmy piękni, młodzi i było super fajnie. A teraz troszkę faktów. Kartki na cukier wprowadzono w sierpniu ale 1976 roku. Pozostałe później ale bynajmniej nie przez strajki tylko przez gierkowskie długi (które bodaj niedawno skończyliśmy chyba nareszcie spłacać) i marnotrawstwo ładnie nazwane "księżycową ekonomią". Barak był może i najweselszy tylko czasem kogoś "nieznani sprawcy" życia pozbawili. Awansowali oczywiście najlepsi a do cenzury chodziło się na kawę. Żebraków milicja pędziła bo w tym systemie nie mieli prawa funcjonować. Pijaków za to było wszędzie w bród. Rozwarstwienie społeczeństwa było, przypomnij sobie nomenklaturę. Ludzie w obecnym systemie są na pewno bogatsi i mają zdecydowanie większe możliwości. Życie nie jest łatwiejsze ale tak to jest na wolności. Intelektualne dziadostwo było i jest nadal. Brak zmian. Odpowiedz Link Zgłoś
stalinowiec1 Re: Konkretna ironia n/t Bartoszewskiego. 25.05.10, 22:00 Tak tylko się wydaje, że nie było. Informacje na ten temat nie były publikowane. Np. nikt nie słyszał o okrutnych zabójstwach (teraz się mówi, że przestępy się bali), ale takie były. A że praca była. Część ludzi zatrudniano po to by na krzesłach siedzieli. Gierek pisze, że pod koniec Gomułki zastanawiali się nad tym czy nie wprowadzić czegoś takiego jak bezrobocie, bo zakładów było mało. Ale nie ma co polemizować. Tak czy inaczej i tak lepiej było u nas nawet w 1956 niż obecnie w KRLD ;) Temu nikt nie zaprzeczy! Odpowiedz Link Zgłoś
akodo78 Profesorze Bartoszewski jest takie powiedzenie: 25.05.10, 19:16 Jeśli dwie osoby mówią Ci że jesteś pijany to lepiej połóż się spać... Nie rżnij pan głupa panie profesorze Bartoszewski! Odpowiedz Link Zgłoś
nowotkomarceli4 Solidarny 2010:) 25.05.10, 20:15 Ech solidarni, solidarni, solidarni.... z was tacy solidarni jak z koziej dupy trąba. Odpowiedz Link Zgłoś
aplus akodo ten czlowiek nie ma tytulu profesorskiego !! 25.05.10, 21:57 wyksztalciuchy tak mu tylko PO pierdujo "per profesror" zeby zrobic wrazenie. na niczym praktycznie sie nie zna, a ten jego zyciroys ... to juz wojak szwejk mial duzo bardziej tworczy i inspirujacy Odpowiedz Link Zgłoś
viking2 Re: Konkretna ironia n/t Bartoszewskiego. 25.05.10, 23:43 eba_k napisał: > Żeby dobrze tworzyć, trzeba mieć doświadczenie. Młodym zawsze się wydaje, że > wszystko robią lepiej, jednak życie szybko ich weryfikuje. Nie zgadzam sie z Toba. Parafrazujac stare przyslowie, "nie samym doswiadczeniem czlowiek zyje". Stalin - cokolwiek by o nim nie powiedziec - mial doswiadczenie w rzadzeniu ZSRR. Badz co badz, utrzymal sie u wladzy przez 30 lat. I co, samo doswiadzczenie wystarczy? Odpowiedz Link Zgłoś
zamora48 Re: Konkretna ironia n/t Bartoszewskiego. 25.05.10, 21:13 Głupszej wypowiedzi od twojej na forum nie znalazłem.W tym co napisałeś nasuwa sie jedyny wniosek.Jesteś tępy ,niedouczony i niegrzeczny buc.Z wypocin twoich wnioskuję,że poza debilizmem,niczego więcej w swoim życiu nie osiągnąłeś.A o tym jak jest w świecie i innych gospodarkach nie masz zielonego pojęcia gnoju.Gdybyś przeszedł w Oświęcimiu 1/100 tego co Pan Bartoszewski z twoją widoczną głupotą skończyłbyś w piecu.Dziadem prawdopodobnie będziesz niedługo. Odpowiedz Link Zgłoś
ajmax Re: Konkretna ironia n/t Bartoszewskiego. 25.05.10, 21:31 No co Ty? Ironii nie wyczułaś? Odpowiedz Link Zgłoś
viking2 Re: Konkretna ironia n/t Bartoszewskiego. 25.05.10, 23:52 zamora48 napisał: > jak jest w świecie i innych gospodarkach nie masz zielonego pojęcia gnoju.Gdyby > ś > przeszedł w Oświęcimiu 1/100 tego co Pan Bartoszewski z twoją widoczną głupotą > skończyłbyś w piecu Zamiast rzucac w innych wyzwiskami - bo to raczej przypomina poziom dzieci w piaskownicy, niz cokolwiek innego - uzyj moze jakichs zbornych argumentow. W. Bartoszewski byl wiezniem obozu smierci w Oswiecimiu - i nalezy uszanowac jego przeszlosc. Ale sama tylko przeszlosc oswiecimska jeszcze nikogo nie czyni wybitnym ekonomista, politykiem, czy znawca zagadnien socjalnych. Podobnie, jak nie sprawia tego podeszly wiek, bo nie w tym rzecz jak dlugo ktos zyje, ile w tym czego sie nauczyl i czego dokonal. Nalezaloby raczej spojrzec na to, co konkretnie Wladyslaw Bartoszewski zrobil i jak, jakie byly tego efekty. Odpowiedz Link Zgłoś
tychdanych Re:Należy odróżnić ironię od chamswa panowie z PO 25.05.10, 18:33 Tobie się wydaje, że "tobie" trzeba zawsze pisać wielką literą, a tak nie jest. Odpowiedz Link Zgłoś
tychdanych to było do ciebie eba_k 25.05.10, 18:38 Poczytaj trochę o tym co należy pisać wielka literą a co nie. Odpowiedz Link Zgłoś
aplus napluc na kaczke ironia, nasrac na Bartoszewskiego 25.05.10, 18:44 chamstwo ??? A dlaczego ? Odpowiedz Link Zgłoś
eba_k Re: napluc na kaczke ironia, nasrac na Bartoszews 25.05.10, 18:56 To co piszesz, to chamstwo. Używasz rynsztokowych słów, mam nadzieje, że tam nie mieszkasz. Odpowiedz Link Zgłoś
aplus Re: napluc na kaczke ironia, nasrac na Bartoszews 25.05.10, 19:04 mowisz tak bo nie nasralem na kaczke jestes zwyklym hipokryta bigotem z PO Odpowiedz Link Zgłoś
eba_k Re: to było do ciebie eba_k 25.05.10, 18:52 Pozwól, że sam będę decydował, jak zwracać się do innych. Ty możesz sobie pisać jak chcesz. Odpowiedz Link Zgłoś
tarura Zgasło poczucie dobrego smaku, panie Władku 25.05.10, 17:23 bo przecież nie panie profesorze do kultury zobowiązuje profesura Odpowiedz Link Zgłoś
rumuni Re: Zgasło poczucie dobrego smaku, panie Władku 25.05.10, 17:28 Dziś Pani Joasia z jezyka Polskiego żeby dobitniej przedstawic różnice między średniowieczem/barokiem/romantyzmem a odrodzeniem/renesansem/pozytywizmem powiedziała że w tych trzech pierwszych opokach ludziom wiedza odbijała się od łba tak jak elektoratowi PIS. Bardzo mnie to zastanawia dlaczego tak sie dzieje. Przecież dziś kiedy dostęp do wiedzy jest nieograniczony nie powinno tak być. Bardzo chciałbym, żeby ktoś mi wytłumaczył na swoim przykładzie jaka operacja odbywa sie w waszych mózgach kiedy załóżmy wierzycie w Boga od dziecka i pewnego dnia stykacie się z wiedzą, która w wiekszości obala to co zapisane w bilbli. Albo kiedy słuchacie, oglądacie dyskusje na temat dziedziny w której nie czujecie sie specjalistami np. ekonomia/gospodarka. Co sprawia, że nie wierzycie temu, który poświecił całe życie na studiowanie danej nauki a wierzycie politykowi, którego wiedza jest kilkukrotnie mniejsza. Na końcu chciałbym zrozumieć co macie na myśli mówiąc, że ta czy inna partia rozrkada Polskę. Naprwde wierzycie, że posłowie/ rząd z platformy spotykają się wieczorami knują i kombinują co by tu opierdolić, nastepnie sprzedają Polskę by na emeryturze zamieszkać na majorce? Jak myślicie dlaczego rozkradaja polskę? czy rozkradają ją z myślą o swoich kieszeniach czy o kieszeniach polaków? Odpowiedz Link Zgłoś
alternatywna.opowiesc Nie chcemy takich autorytetów!!! 25.05.10, 17:38 Dla nas - Polaków - to pan już zgasł panie tzw. profesorze Bartoszewski. Przekroczył pan nieprzekraczalną granicę... Niestety. Odpowiedz Link Zgłoś
wicur Re: Nie chcemy takich autorytetów!!! 25.05.10, 17:49 Mow za siebie a nie za wszystkich Polakow Odpowiedz Link Zgłoś
alternatywna.opowiesc Re: Nie chcemy takich autorytetów!!! 25.05.10, 18:29 Mówię w imieniu zdecydowanej większości Polaków. Zapewniam Cię. To, że nie są oni eksponowani w TVNie albo GazWybie, to nie znaczy, że nie istnieją. Istnieją i jest ich więcej niż chorujących na antykaczyzm Polaków. Odłącz się od TVN i tej drugiej stacji - życie będzie piękniejsze:) Odpowiedz Link Zgłoś
az100 Nie chcemy takich autorytetów!!! A jakich chcecie? 25.05.10, 18:42 Wymień nazwiska. Tylko proszę o takie, które zna więcej niż 100 osób. Odpowiedz Link Zgłoś
alternatywna.opowiesc Powinno być: "A jakich chceMY" - My Polacy 25.05.10, 19:01 Te złośliwości są niepotrzebne. Czujesz się dzięki nim lepiej? Chodzi o takie autorytety, które nie chorują ani na kaczyzm, ani na PeOfilię. Takie, które szanują obie strony i nie przekraczają niedopuszczalnych granic przyzwoitości: prof. Jadwiga Staniszkis prof. Andrzej Paczkowski prof. Zbigniew Brzeziński Ewa Stankiewicz Każdy z nich ma swoje poglądy polityczne, ale szanuje drug stronę i nie gada o "zwierzakach futerkowych". Odpowiedz Link Zgłoś
stereoclub Re: Nie chcemy takich autorytetów!!! 25.05.10, 18:28 Dla was Polakow? Pare ciotek z Radyja? Odpowiedz Link Zgłoś
alternatywna.opowiesc Re: Nie chcemy takich autorytetów!!! 25.05.10, 18:37 I kto tu dzieli Polaków na lepszych i gorszych... Ech, szkoda gadać. Odpowiedz Link Zgłoś
nowotkomarceli4 alternatywna.opowiesc odpowiedz na pytania 25.05.10, 20:19 które ktoś Tobie zadał, anie klepiesz to samo Odpowiedz Link Zgłoś
wiesj23 Re: Zgasło poczucie dobrego smaku, panie Władku 25.05.10, 17:48 odpowiem ci na jedno z pytań reszta mnie g. obchodzi.Ludwik Pasteur: trochę wiedzy oddala od Boga, dużo wiedzy przybliża. Odpowiedz Link Zgłoś
sympatyklewicy Re: Zgasło poczucie dobrego smaku, panie Władku 25.05.10, 18:16 rumuni napisał: > Jak myślicie dlaczego rozkradaja polskę? czy rozkradają ją z > myślą o swoich kieszeniach czy o kieszeniach polaków? ********************************* Oczywiście że myślą o Polakach, każdy z dzikiego kraju może pojechać i pomieszkać w domku na Florydzie. Odpowiedz Link Zgłoś
stanislaw_ziaja Re: Zgasło poczucie dobrego smaku, panie Władku 25.05.10, 19:11 zastanów się po co maryjan jeździł do Portugalii by sprzedawać PZU eureko za wiele lat nasze wnuki się dowiedzą kto sprzedał Polskę i kto z tego udziały dostał to się nazywa prywatyzacja. buzek za to dostał stanowisko w unii Odpowiedz Link Zgłoś
inter77 Re: Zgasło poczucie dobrego smaku, panie Władku 25.05.10, 19:21 Dziś Pani Joasia z jezyka Polskiego żeby dobitniej przedstawic > różnice między średniowieczem/barokiem/romantyzmem a > odrodzeniem/renesansem/pozytywizmem powiedziała że w tych trzech > pierwszych opokach ludziom wiedza odbijała się od łba tak jak > elektoratowi PIS. Chciałbym zwrócić uwagę pani Joasi od języka polskiego, że Odrodzenie, to dokładnie ten sam okres w literaturze, co Renesans. No, chyba, że pani Joasia o tym wie, tylko Tobie wiedza odbija się od łba , jak nie przymierzając piłka od asfaltu. Na pewno zaś, pani Joasi od języka polskiego, nie udało się wtłoczyć Ci do głowy podstawowych jego zasad. No, chyba, że pani Joasia sama nie ma o nich zbyt dużego pojęcia. Odpowiedz Link Zgłoś
ttjj11 Re: Zgasło poczucie dobrego smaku, panie Władku 25.05.10, 21:49 1. Powiedziałbym, że P. Joasia z języka Polskiego powinna pogłębić swoją wiedzę - szczególnie ze średniowiecza i pozytywizmu. Jak to ktoś powiedział; nie należy zbyt łatwowiernie ulegać mitom. 2. Urzędnik państwowy bądź samorządowy nie powinien dyskryminować żadnej legalnie działającej partii politycznej lub związku wyznaniowego. 3. Wiedza nie obala wiary w Boga. Na dodatek wśród fizyków i matematyków coraz więcej jest osób wierzących. 4. "Rozkradanie" jest pewną przenośnią, używaną przez osoby które całe życie ciężko pracowały za niewielkie pieniądze i którym wmawiano, że to dla "naszego wspólnego dobra". Oczywiście rozkradanie dzieje się z myślą o kieszeniach wszyskich Polaków, ponieważ partie muszą sobie "kupić" wygraną w wyborach. Wracając jeszcze do historii, to obecnie mamy takie romantyczne hasła jak: prywatne jest lepsze - państwowe nieefektywne, kapitał nie ma narodowości, itd. Odpowiedz Link Zgłoś
jola_z_dywit6 Lepper w porównaniu do was to mocarz inelektu. 25.05.10, 17:35 POPISowa gawiedź obrzuca się błotem. Polska natomiast w ruinie. Ludzie bez dachu nad głową i swoich warsztatów pracy. A tu POPISy jałowych dysput. Autorytety jednym słowem. Odpowiedz Link Zgłoś
ned_pap Re: Lepper w porównaniu do was to mocarz inelektu 25.05.10, 18:44 Joooooolka! Biegoj łód kómpótra! Łaciato zerwoło sie z łóńcucha i na sółtysowe w szkude lizie! Odpowiedz Link Zgłoś
1410_tenrok skoro Bartoszewski jest prostacki, to morderca ze 25.05.10, 17:49 Smolenska, niejaki lech k. jest kim? Odpowiedz Link Zgłoś
niestaly_czytelnik Wyłącz się śmieciu 25.05.10, 20:22 Po tym co nabzdeciłeś pozostaniesz już na zawsze nikim. Nie ma cię! I nigdy mi nie odpisuj dziadu! Odpowiedz Link Zgłoś
1410_tenrok tak właśnie, niestały.................. 25.05.10, 22:41 taka jest brutalna prawda! Pojmiesz to wreszcie? I tym piątym głosem jest głos pana caduelisa. I zgadnij, co ta glizda tam gadała................ 94 trupy misiaczku! 94 niewinne osoby, które zamordowała........ paranoja! Przecież można było bez kłopotu polecieć do Witebska lub na inne lotnisko!!!!! Tak, gościu! Prawda jest inna, niż chciałbyś ją widzieć ty i ten cały pośpiszalski............... Odpowiedz Link Zgłoś
mandaryna.1 Re:Należy odróżnić ironię od chamswa panowie z PO 25.05.10, 18:06 Prof.Bartoszewski wie,że jest superinteligentny i ironiczny oraz kulturalny.Bo taki jest.A ty jestes chamski i prostacki,choc myslisz,ze jestes ironiczny i inteligentny.I w tym różnica,że rzeczywiście w Polsce pozostało głównie chamstwo /w polskiej/. Odpowiedz Link Zgłoś
sympatyklewicy Re:Należy odróżnić ironię od chamswa panowie z PO 25.05.10, 18:24 mandaryna.1 napisała: > Prof.Bartoszewski wie,że jest superinteligentny i ironiczny oraz > kulturalny.Bo taki jest.A ty jestes chamski i prostacki,choc > myslisz,ze jestes ironiczny i inteligentny.I w tym różnica, > że rzeczywiście w Polsce pozostało głównie chamstwo /w polskiej/. ****************************** Dobrze to ująłeś, każdy siebie uważa za coś lepszego (również ty), a w rzeczywistości jesteś chamski i prostacki. Odpowiedz Link Zgłoś
edytas Re:Należy odróżnić ironię od chamswa panowie z PO 25.05.10, 20:36 Bartoszewski myśli, że pozjadał wszystkie rozumy ... a w rzeczywistości jest głupi. Jego wypowiedzi są płytkie i nic nie znaczą a polaków nie oszuka teraz mówiąc że żartował, ironizował. DNO Odpowiedz Link Zgłoś
sympatyklewicy Re: Należy odróżnić ironię od chamswa panowie z P 25.05.10, 18:04 eba_k napisał: > Może konkretniej? *************************** Jakich ty oczekujesz konkretów ? Odpowiedz Link Zgłoś
az100 Chamskie to było "Spieprzaj dziadu" 25.05.10, 18:29 A nie uwaga o hodowli zwierząt futerkowych. Odpowiedz Link Zgłoś
az100 Chamska to była koalicja 25.05.10, 18:33 z pierwszym dżentelmenem IV RP Andrzejem Lepperem i pierwszym Casanovą Łyżwińskim. Odpowiedz Link Zgłoś
sympatyklewicy Re: Należy odróżnić ironię od chamswa panowie z P 25.05.10, 18:50 Bartoszewski: w Polsce zgasło poczucie ironii ************************* Nie zgadzam się, niektórzy ciągle nazywają pana profesorem ... Odpowiedz Link Zgłoś
irneriusz Re: Należy odróżnić ironię od chamswa panowie z P 25.05.10, 17:16 Oj panie Bartoszewski poczucie humru jest w Polsce dobre, w koncu niektorzy nadal nazywaja pana profesorem,a na ebay'u sprzedaja pana prace magisterska (a moze mature?) Odpowiedz Link Zgłoś
agatka0202 Re: Należy odróżnić ironię od chamswa panowie z P 25.05.10, 17:36 Brawo!!!:-) Odpowiedz Link Zgłoś
sympatyklewicy Re: Należy odróżnić ironię od chamswa panowie z P 25.05.10, 18:35 irneriusz napisał: > Oj panie Bartoszewski poczucie humru jest w Polsce dobre, w koncu > niektorzy nadal nazywaja pana profesorem, ************************ Ale czy to jest poczucie humru czy ironii ??? Odpowiedz Link Zgłoś
servicio Należy odróżnić ironię od chamstwa 25.05.10, 17:34 www.youtube.com/watch?v=Gq9S8yUTnpE Odpowiedz Link Zgłoś
ekulcz-ynska Re: Należy odróżnić ironię od chamswa panowie z P 25.05.10, 20:02 Ja też nie zauważam chamstwa u niego , może raczej zacietrzewienie , chyba jednak nie lubi Kaczyńskiego. Chamstwo widzę jak ktoś pisze o kimś staruch , mamroczący. To jest inteligentny facet , mówi trochę jak UZI , ale do rzeczy. A Ty człowieku będziesz w jego wieku robił pod siebie w łóżku .Będzie miło , jak ktoś o Tobie powie : ten obesrany staruch >lewar_30 napisał: > Panie Bartoszewski, pan nie jest ironiczny..pan jest chamski. > Pewnie nawet pan tego nie zauważa. Odpowiedz Link Zgłoś
arius5 Nie dla kazdego Polska jest najważniejsza 25.05.10, 17:26 Dla Kaczynskich liczyła sie tylko władza i widzimy, do czego to doprowadziło. Dla wiekszosci Polakow najważniejsza jest własna dupa, bigos do zarcia i butelka wodki. Odpowiedz Link Zgłoś
sukces44 Re: Bartoszewski: w Polsce zgasło poczucie ironii 25.05.10, 17:37 janossik napisał: > Bartoszewski, po prostu jesteś żenujący. Wczesniej wysmiewano się z > SP. prezydenta Lecha kaczynskiego, teraz z jego brata. Do czego to > prowadzi? Podajcie sobie łapę z Palikotem za psucie państwa, i > patriotyzmu. Gratuluje Komorowskiemu doradców. Wczesniej głosowałem > na PO, teraz już nie zagłosuję. Rób sobie co wolisz :))) tylko nie obnoś się ze swoimi śmiesznymi ekshibicjonistycznymi wyborami - bo co komu do jemu...:) Odpowiedz Link Zgłoś
stereoclub Re: Bartoszewski: w Polsce zgasło poczucie ironii 25.05.10, 17:40 psucie państwa- no retoryka Rydzyka. Gratulacje. Odpowiedz Link Zgłoś
sympatyklewicy Re: Bartoszewski: w Polsce zgasło poczucie ironii 25.05.10, 18:39 Bartoszewski: w Polsce zgasło poczucie ironii ******************* Nie, ciągle ci najbardziej ironiczni nazywają pana profesorem ... Odpowiedz Link Zgłoś
intasie To było jeszcze oględnie 25.05.10, 19:57 Profesor Bartoszewski powiedział to z ironią. A ja powiem wprost! LK jest (jeśli nawet nie bezpośrednio) jedną z przyczyn katastrofy. Jego wypowiedzi gruzińskie stworzyły klimat. Gosiewski szczuł i straszył sądem. A Jarosław przyglądał się temu całemu cyrkowi i nie protestował przciwko temu bezhołowiu. To ja bym się wręcz zastanowił, czy Jarosław nie powinien być pociągnięty przez swoją partię do odpowiedziałności zamiast wystawiać go na prezydenta ??? !!! Moralnie jest współwinnym tej tragedii. Odpowiedz Link Zgłoś
ziuteksmutek Re: Bartoszewski: w Polsce zgasło poczucie ironii 25.05.10, 20:00 Ależ wielkie halo, jaki jad nagle zaczął się wylewać tu z niektórych osobników. Po co tak gorączkowo do tego podchodzić, ludzie, spokojnie. To przecież tylko polityka. Każdy może powiedzieć co chce, i tak w naszym kraju wypowiedzi są mocno stonowane w porównaniu do starych demokracji. Ja osobiście lubię obu staruszków pomimo ich wad. Pan Jarosław inteligentny ale zapalczywy i stąd jego problemy ze zjednaniem sobie ludzi. Za bardzo otacza się potakiwaczami zamiast ludźmi myślącymi a szkoda bo marnuje swój potencjał. Pan Władysław pomimo podeszłego wieku to powala wielu polityków łącznie z Jarosławem w trzeźwości osądu sytuacji i jasności umysłu. Cóż Drodzy współczytelnicy, dajcie im się swobodnie wypowiadać i nie plujcie na nikogo, by was nie opluto. Wracając do poczucia humoru i ironii to naprawdę miło by było gdyby nasi wszyscy politycy używali języka z Platońskich dialogów. Może wtedy i nam by coś się udzieliło i mniej kąśliwości by było a więcej szacunku dla indywidualnych opinii. Odpowiedz Link Zgłoś
2.pradziad Re: Bartoszewski: w Polsce zgasło poczucie ironii 01.06.10, 12:36 BRAWO ziutkusmutku ZA GŁOS ROZSĄDKU, JEDEN Z NIELICZNYCH NA TYM FORUM ZDZIECINNIAŁYCH PYSKACZY. ALE, JAK WIDAĆ Z DALSZEJ PYSKÓWKI - ICH NIC NIE OTRZEŹWI. JA SIĘ wyPISuję. Odpowiedz Link Zgłoś
powiec2005 Bydło nie jest takie głupie - bydło pamięta 25.05.10, 20:12 Bydło nie jest takie głupie - bydło pamięta. Odpowiedz Link Zgłoś
bulbiakos Re: Bartoszewski: w Polsce zgasło poczucie ironii 25.05.10, 20:46 Sam jesteś żenujący,przez PIS i takich jak ty to państwo gnije. Odpowiedz Link Zgłoś
l.o.r.t.e.a Bartoszewski: w Polsce zgasło poczucie ironii 25.05.10, 16:56 Gaśnie to raczej szacunek dla człowieka z piękną kartą z czasów wojny i Solidarności, który na stare lata, dla rządowej pensji, stał się pałkarzem jednej konkretnej partii, lejącym niczym kibol, swoich konkurentów politycznych. Odpowiedz Link Zgłoś
eba_k Re: Bartoszewski: w Polsce zgasło poczucie ironii 25.05.10, 17:16 Gdyby nie ta wojna pomyślałbym, że piszesz o Kaczyńskim. Odpowiedz Link Zgłoś
pretorianie_pis Już nie kupię żadnej jego książki... 25.05.10, 16:56 wogóle on je sam pisze? Odpowiedz Link Zgłoś
belle.du.jour Re: Już nie kupię żadnej jego książki... 25.05.10, 17:08 nie żartuj, przecież ty nigdy żadnej książki nie przeczytałeś ;) Bartoszewskiemu od tego nie ubędzie :) Odpowiedz Link Zgłoś
tadekok Bartoszewski: w Polsce zgasło poczucie ironii 25.05.10, 16:57 a jak za karę przyjdzie dama polskiej dyplomacji anna/ANA/fatyga tadek ok Odpowiedz Link Zgłoś
spokojny.zenek Re: Bartoszewski: w Polsce zgasło poczucie ironii 25.05.10, 16:58 pretorianie_pis napisał: > Bartoszewski dla mnie już nie istnieje! Dla ludzi przyzwoitych ty zapewne nigdy nie istniałeś, więc mała strata. Odpowiedz Link Zgłoś
eva15 Bartoszewski: w Polsce zgasło poczucie ironii 25.05.10, 16:59 "Władysław Bartoszewski, odnosząc się do komentarzy po swoich niedawnych krytycznych wobec Jarosława Kaczyńskiego wypowiedziach, ocenił, że w Polsce zgasło poczucie ironii, humoru i aluzji." Jeśli określenia "bydło, hołota, nekrofil" itd. są wyrazem humoru i ironii, to czym są ordynarne wyzwiska? Wielu nie podziela kultury bycia Bartoszewskiego i całe szczęście, bo inaczej Polska zamieniłaby się w jakąś kloakę. Odpowiedz Link Zgłoś
eba_k Re: Bartoszewski: w Polsce zgasło poczucie ironii 25.05.10, 17:18 Jest wyraźnie napisane, co Bartoszewski traktuje jako ironię, nie potrafisz czytać? Odpowiedz Link Zgłoś
fixumdyrdum2 Bartoszewskiego siekierskie poczucie ironii 25.05.10, 17:51 "Jeśli określenia "bydło, hołota, nekrofil" itd. są wyrazem humoru i ironii, to czym są ordynarne wyzwiska? " Dodajmy jeszcze "dyplomatołków" - złośliwe, sztubackie. Na Komorowskiego może będę zmuszony głosować, ale nie jest to specjalnie doborowe towarzystwo. Ale przypomina mi się zasadza "Lepiej z mądrym zgubić, niż z głupim znaleźć". Teraz, jak się przyznam s=do głosowania na kandydata PO, będzie mnie zalewał rumieniec. Drugi kandydat o dużych szansach też nielepszy. Wypadałoby zagłosować na Napieralskiego ... kto wie? Przypomnijmy, że do tego towarzystwa (Tusk) należy też szaleńczy dowcip polegający na nazwaniu starszych pań zgromadzonych wokół Kościoła "Moherowymi Beretami" - od niemodnego, starego, biednego nakrycia głowy, które noszą. Dowcip tak się naszemu kochanemu Premierowi spodobał, że kiedy na spotkaniu z kobietami - wyborcami, jedna z nich wystąpiła z wymówkami, zaczął ciągnąć ten dowcip dalej za włosy. Do większych dowcipów należy też przegłosowanie za rządów PiSu ustawy o becikowym". Nasz premier skręcał się ze śmiechu, że udało mu się zrobić na złość PiSowi. (Wydatki Skarbu Państwa miał w dupie) Dlatego nie bardzo mi było Go żal, kiedy dostał między oczy dziadkiem z Wehrmachtu Odpowiedz Link Zgłoś
agaj.agaj Re: Bartoszewskiego siekierskie poczucie ironii 25.05.10, 18:18 Jesli masz watpliwosci na kogo glosowac to pojdz za rada Jaruzelskiego i glosuj na Komorre. W koncu krwawy spawacz (w GW znany jako czlowiek honoru) nie moze sie mylic. Ja planuje oddac moj glos na kandydata Pawlaka. Ostatnie wydarzenia pokazaly jak Straz Pozarna i komputeryzacja kraju sa potrzebne. Odpowiedz Link Zgłoś
k_r Re: Bartoszewskiego siekierskie poczucie ironii 25.05.10, 19:05 jak to można robić wodę z mózgu .. rozbawiła mnie twoja wypowiedz najbardziej jej koniec .. wychodzi na to że to PO było tym złym który przegłosował becikowe ..zaprawdę uderz się w twarz bo Kurski zrobi to za ciebie.. przecież to zasługa rządu Pis-LPR-SO ( a przynajmniej kurski z taką deklaracją wystąpił w sejmie).. już abstrahuję od faktu że to był program Pis na poprzednich wyborach .. Odpowiedz Link Zgłoś
wozi-woda Re: Bartoszewski: w Polsce zgasło poczucie ironii 25.05.10, 18:14 > Jeśli określenia "bydło, hołota, nekrofil" itd. są wyrazem humoru i ironii, to czym są ordynarne wyzwiska? Typowe dla pisiackiej hipokryzji. Otóż wystarczy poczytać starannie niniejszą dyskusję aby bez trudu dowiedzieć się czym są ordynarne obelgi i wyzwiska. Są codziennym słownikiem PISiactwa, które bez najmniejszych oporów, bez cienia refleksji, zgodnie z kulturą osobistą bojowców Radia Maryja, bryzga tym chlewem gdzie tylko sie da. Owe obelżywe słownictwo, choć bez wątpliwości niszczy swobodną dyskusję polemistów o opozycyjnych poglądach, ma jednak cechę pierwszorzędną; jest znakiem rozpoznawczym, zapowiedzią, stemplem typu gwarancja - w jakie bagno będzie staczała się Polska gdyby jakimś przypadkiem do władzy doszedł PIS. Zatem PISiacy, bluzgajcie, ryczcie, mieszajcie obelgi i modlitwy w jedym zdaniu. Potwierdzajcie nieśmiertelne wartości czwartej RP. Niezależnie od tego że jeden wyjątkowo zakłamany prezes próbuje wyprzeć się swoich łgarstw, pomówień i wyzwisk bełkocząc coś, że nie trzeba już mówić o czwartej RP. Zapamiętamy sobie tą pokrakę na zawsze. Odpowiedz Link Zgłoś
eva15 Re: Bartoszewski: w Polsce zgasło poczucie ironii 25.05.10, 19:01 Nie wiem, jak na to wpadłeś, że skoro nie lubię chamstwa to muszę być zwolenniczką PiS? Chyba przesadziłeś z tym komplementowaniem PiSu, jemu też się niezłe kawałki przytrafiały. Odpowiedz Link Zgłoś
1stanczyk Nie widziales Bartoszewskiego kiedy sie ze swoim 25.05.10, 20:51 debilnym spektaklem "produkował" na mównicy: słowa słowami ale to był cały spektakl, w którym "gwoździem programu" było oprócz szaleństwa w oczach i gestach aktora Bartoszewskiego odwoływanie się w ocenach JK do kompetencji psychiatrycznych europosła (nazwiska nie pamiętam). W pierwszej chwili sądziłem, ze to kabaret a Bartoszewskiego gra jakiś sobowtór. To był On sam Bartoszewski we własnej osobie w jakim amoku tak jakby był "po trawce". To było, jak na byłego naszego MSZ, więcej niż żenujące, to było po prostu kompromitujące. I ta ogłupiała sala zwykłych debilów spragnionych kariery jednomyślnie klaskająca. To było jak za czasów Plenum Polskiej Zjednoczonej Partii Robotniczej po prostu odrażające. Re: Bartoszewski: w Polsce zgasło poczucie ironii Odpowiedz Link Zgłoś
calcinus Uzywasz wobec oponentow dokladnie tego samego... 25.05.10, 19:17 ... jezyka hipokrytko Odpowiedz Link Zgłoś
2-pswiecki Droga Ewo, nie słyszałem oryginalnej wypowiedzi 25.05.10, 22:38 profesora.Jeśli użył takich słów - to byłoby niefortunne.Jednak podejrzenie nekrofilii w przypadku osób obsesyjnie zajmujących się grobami zmarłych, a nie życiem codziennym, niestety istnieje - jest taka jednostka psychiatryczna.Wiliam Osler, genialny angielski chirurg, nauczał, że życie jest jak grodzie wodoszczelne statku. Jeśli porobi się dziury naprzód i wstecz - statek jest zagrożony zatonięciem. Każdy dzień to taka jedna gródź.Zdrowy psychicznie człowiek myśli tylko o tym co ma do wykonania każdego dnia - nie jątrzy ran przeszłości, ani nie ulega lękowi przed przyszłością- bo jej nie zna.Co zgodne jest z modlitwą chrześcijańską "Chleba naszego powszedniego daj nam dzisiaj". Profesor Bartoszewski, choć nie medycyny, jest na tyle doświadczonym człowiekiem, że podał nazwę rozponania medycznego- co dla wielu nie rozumiejących istoty problemu, jest niestety szokiem.Może to problem komunikacji międzypokoleniowej. Odpowiedz Link Zgłoś
majajekukubzdziongvamajaje Ludziom "prawicy" na ogół brak poczucia humoru. W 25.05.10, 17:01 swoich wypowiedziach miotają się między szczękościskiem i patetycznym zadęciem. Słusznie niedawno zauważył któryś z pisolubnych skądinąd dzienikarzy, że o ile PiS się na PO wścieka, o tyle PO sobie z PiS-u dworuje. Odpowiedz Link Zgłoś
maruda.r Re: Ludziom "prawicy" na ogół brak poczucia humor 25.05.10, 17:05 majajekukubzdziongvamajaje napisał: Słusznie niedawno zauważył któryś z > pisolubnych skądinąd dzienikarzy, że o ile PiS się na PO wścieka, o > tyle PO sobie z PiS-u dworuje. ************************** A świadomość tego faktu zdaje się pogłębiać frustrację PiS-u, co widać po wpisach na forum. Odpowiedz Link Zgłoś
brodeek Re: Ludziom "prawicy" na ogół brak poczucia humor 25.05.10, 17:11 Za wyjątkiem Niesiołowskiego któremu żółć mózg zalewa niepotrzebnie. Odpowiedz Link Zgłoś
koballt Re: Ludziom "prawicy" na ogół brak poczucia humor 25.05.10, 17:14 Poczucie humoru koniecznie zawiera autoironię a nie tylko agresywną ironię wobec innych - a zatem... :))))) Odpowiedz Link Zgłoś
sympatyklewicy Re: Ludziom "prawicy" na ogół brak poczucia humor 25.05.10, 18:55 koballt napisał: > Poczucie humoru koniecznie zawiera autoironię a nie tylko > agresywną ironię wobec innych - a zatem... :))))) **************************** Jaką formą ironii jest nazywanie pana Bartoszewskiego profesorem ??? Odpowiedz Link Zgłoś
2-pswiecki Coś w tym jest, brawo za ujęcie. 25.05.10, 22:47 Ludzie biznesu np.Francuzi sprzedają np.zwykłe jaja z zadęciem -co samo w sobie jest auto-ironiczne, bowiem ile można poematów pisać o kurzych jajach. Prawica, w naszym wydaniu,z jakichś względów chce wszystkich karmić patriotyzmem,bo to pokarmm wyższy od zwykłych zjadaczy jaj.Może dlatego mamy takie jaja w kraju. Odpowiedz Link Zgłoś
jerjar Bartoszewski: w Polsce zgasło poczucie ironii 25.05.10, 17:03 Ogólnie zgoda, tyle że ironia to cieniutki lancet, a w tamtej wypowiedzi pan profesor użył pałki gdzieniegdzie nabijanej gwoździami. Specjalnie mi nie żal, bo obity niejednokrotnie używał wcześniej topora tudzież arszeniku. Odpowiedz Link Zgłoś
wapienko Hodowca "bydła", nekrofil i poczucie humoru 25.05.10, 17:03 Czy ta plująca na otoczenie, w grymasie nienawiści gęba, to przykład polskiego poczucia humoru? Jeśli tak, to jest to niezwykłe poczucie humoru. Hahahaha... Odpowiedz Link Zgłoś
3.zbrozlo Re: Hodowca "bydła", nekrofil i poczucie humoru 25.05.10, 17:28 Nie masz żadnych merytorycznych argumentów, to się wściekasz i miotasz obelgi PIS - iorze. Wyluzuj. Zaślinisz się tylko. NIGDY nie dorośniecie do poziomu zasług, poważania i intelektu Pana Władysława Bartoszewskiego. Odpowiedz Link Zgłoś
nirelle Re: Hodowca "bydła", nekrofil i poczucie humoru 25.05.10, 17:31 To co napisałeś pasuje jak ulał do PO i wtedy będzie prawdziwe. Odpowiedz Link Zgłoś
obywatel_piszczyk Re: Hodowca "bydła", nekrofil i poczucie humoru 25.05.10, 17:38 wapienko napisała: > Czy ta plująca na otoczenie, w grymasie nienawiści gęba, to przykład > polskiego poczucia humoru? Jeśli tak, to jest to niezwykłe poczucie > humoru. Hahahaha... Jaki naród, tacy idole. Nie od dziś wiadomo, że Polacy są mistrzami świata w podgryzaniu sobie gardeł - dotyczy to zarówno polityków, jak i szarych obywateli. Odpowiedz Link Zgłoś
modraczek.2 Re: Hodowca "bydła", nekrofil i poczucie humoru 25.05.10, 17:53 wapienko napisała: > Czy ta plująca na otoczenie, w grymasie nienawiści gęba, to przykład > polskiego poczucia humoru? Jeśli tak, to jest to niezwykłe poczucie > humoru. Hahahaha... Ocenił, że w Polsce zagasło poczucie ironii, przenośni, humoru, aluzji i finezyjnych wypowiedzi. Czyli jak będę w wulgarny sposób ubliżała rządowi...mhm...to mogę mieć miano inteligenta, osoby o dobrym dowcipie, z małą dozą ironii, nie mówiąc juz o finezji moich wypowiedzi. Tylko wolę być tym moherkiem bez poczucia humoru i zachowywać się w sposób w miarę kulturalny. Odpowiedz Link Zgłoś
l005 Mądry człowiek 25.05.10, 17:06 Oczywiście będą Bartoszewskiemu wyciągali "wpadki" bo nie popiera PiSu. Ja życzę każdemu takiej sprawności umysłu kiedy dojdzie do wieku profesora Bartoszewskiego. Porównajcie go z idolem babci i dziadków - Jarosławem Kaczyńskim. Chyba ponad 25 lat młodszy a nadaje się już tylko na emeryturę. Odpowiedz Link Zgłoś
sharn1 Re: Mądry człowiek 25.05.10, 17:12 > Ja życzę każdemu takiej sprawności umysłu kiedy dojdzie do wieku profesora Bart > oszewskiego. Oj raczej nie chciałbym w tym wieku publicznie wyzywać ludzi od bydła czy nekrofilów. Bartoszewski niczym nie rózni się od tych moherowych beretów Rydzyka. Ta sama zawiść, złość i zacietrzewienie. Tylko poglądy inne - forma ta sama. Odpowiedz Link Zgłoś
obywatel_piszczyk Re: Mądry człowiek 25.05.10, 17:32 sharn1 napisał: > > Ja życzę każdemu takiej sprawności umysłu kiedy dojdzie do wieku > profesora Bart > > oszewskiego. > > Oj raczej nie chciałbym w tym wieku publicznie wyzywać ludzi od > bydła czy nekrofilów. > > Bartoszewski niczym nie rózni się od tych moherowych beretów > Rydzyka. Ta sama zawiść, złość i zacietrzewienie. Tylko poglądy > inne - forma ta sama. Dokładnie. Odpowiedz Link Zgłoś
1410_tenrok poważnie? 25.05.10, 19:10 Bartoszewski nie zamordował 94 ludzi, w tym własnej żony! I to jest zasadnicza przewaga! Odpowiedz Link Zgłoś
belle.du.jour Re: Mądry człowiek 25.05.10, 17:13 l005 napisał: > Oczywiście będą Bartoszewskiemu wyciągali "wpadki" bo nie popiera PiSu. > > Ja życzę każdemu takiej sprawności umysłu kiedy dojdzie do wieku profesora Bart > oszewskiego. > > Porównajcie go z idolem babci i dziadków - Jarosławem Kaczyńskim. Chyba ponad 2 > 5 lat młodszy a nadaje się już tylko na emeryturę. Jarek w tym wieku będzie zaplutym starcem z demencją, gwarantowane. Przyczepiają się do Bartoszewskiego i Komorowskiego za "wpadki".. bardziej niezręczności niż wpadki. Prezes jak zdecyduje się otworzyć paszczę to dopiero poleje się nektar :) Z pewnością dlatego założyli mu kaganiec i boją się go spuścić ze smyczy na zasadzie im go mniej, tym bardziej go ludzie lubią. W końcu Jarek zawsze był znany z łagodnych, mało kontrowersyjnych wypowiedzi. Prezesie, czekamy z niecierpliwością na początek kampanii! Odpowiedz Link Zgłoś
brodeek Re: Mądry człowiek 25.05.10, 17:14 Możesz mi powiedzieć dlaczego go nazywasz profesorem skoro ma średnie wykształcenie? Tzn. tak niskie jak A. Kwaśniewski? Odpowiedz Link Zgłoś
kamil.jach Re: Mądry człowiek 25.05.10, 17:33 brodeek napisał: > Możesz mi powiedzieć dlaczego go nazywasz profesorem skoro ma średnie > wykształcenie? Tzn. tak niskie jak A. Kwaśniewski? Z tego samego powodu, dla którego profesorem nazywano na przykład ś.p. Prezydenta, który był profesorem uczelnianym (nie zwyczajnym). Bartoszewski również został profesorem uczelnianym. Nie Belwederskim. Takich ludzi się grzecznościowo tytułuje per Profesor, skoro jakaś uczelnia zdecydowała się nadać im ten tytuł. Odpowiedz Link Zgłoś
1410_tenrok broddek, sciemniaczu...................... 25.05.10, 19:13 Bartoszewski oddał prace magisterską na UW, lecz................... KC PZPR nakazał skreślenie go z listy studentów............. Skoro jesteś komuchem lub moherem(= brunatnym) to zamknij łaskawie ryja! Odpowiedz Link Zgłoś
mm969696 Re: Mądry człowiek 25.05.10, 17:44 no widzisz, jednak kilkanaście milionów Polaków uważa inaczej. wiec szczekaj sobie ile chcesz , a karawana i tak pójdzie dalej. Odpowiedz Link Zgłoś
sympatyklewicy Re: Mądry człowiek 25.05.10, 19:05 l005 napisał: > Ja życzę każdemu takiej sprawności umysłu kiedy dojdzie do wieku > profesora Bartoszewskiego. ********************** Czy to tytułowanie "profesora Bartoszewskiego" to ironia ??? Odpowiedz Link Zgłoś
sharn1 Staruszek z demencją po traumatycznych przejściach 25.05.10, 17:08 znowu dał głos? Że ktoś jeszcze ktoś słucha faceta, który wielokrotnie sie skompromitował i został pacynką w rękach sztabu wyborczego Donalda Tuska. P.S. Ja nikogo nie obrażam - chcę udowodnić, że rozumiem pojęcie ironii, humoru i aluzji, podobnie jak pan profesor bydłologii stosowanej. Odpowiedz Link Zgłoś
frankyy Re: Staruszek z demencją po traumatycznych przejś 25.05.10, 17:46 sharn1 napisał: > P.S. > Ja nikogo nie obrażam - chcę udowodnić, że rozumiem pojęcie ironii, > humoru i aluzji, podobnie jak pan profesor bydłologii stosowanej. to co ty uprawiasz to nie ironia tylko zwykłe chamstwo. Ciekawe jaką ty miałbyś demencję po przejściach przez jakie przeszedł Bartoszewski. P.S. Demencję maja wszyscy co zapomnieli politykę "spieprzaj dziadu" i robotniczo-chłopski sojusz kaczory-lepper-giertych. Odpowiedz Link Zgłoś
michu-najlepszy Dlaczego Pan tak twierdzi Panie Bartoszewski na 25.05.10, 17:08 dowód że tak nie jest. Znów stara zgraja szczęśliwym trafem, bez głów, bez planów, za to z rozmachem do żłobu toczy swe tłuste cielska … Idzie Platforma Obywatelska ! Do sądu złodziej śmiało ucieka Bo wszak korupcja prawem człowieka ! Czar PRL-u wraca do formy Wdzięczni jesteśmy ludziom z Platformy ?! Zwrot w dyplomacji to rozdział drugi Od dziś będziemy świadczyć usługi Dla Władimira i dla Angeli. Czas na kolanach iść do Brukseli ! Szef MSZ-u już ma kaganiec Śląsk i Pomorze weźmie Germaniec Trzeba wywłaszczyć polskiego chłopa Vivat Platforma, Vivat Europa ! Angela z Ritą ręce zaciera, By na wschód ruszyć tropem Hitlera, A za nią ziomków procesja tłumna Vivat Platforma, piąta kolumna. „Za tawariszcza Tuska zdarowie” Piją Gazpromu oligarchowie Władimir Putin z radości śpiewa: „Nu tiepier budiet kak za Breżniewa” Odwrót z Iraku, z Afganistanu Osama śmieje się spod turbanu, Taki sojusznik jak Tusk się przyda… Vivat platforma i Al-Kaida ! Koniec z lustracją ! Koniec rozliczeń ! Dla konfidentów to koncert życzeń „Od dzisiaj wszyscy jesteśmy święci” Vivat platforma i konfidenci ! Niech żyje wolność! Ćpun na wagarach Łbem durnym kreci w dymu oparach Całkiem legalnie ćmiąc porcję zielska Vivat platforma Obywatelska ! Niech żyje miłość ! rusza parada Sprośnych pedałów cała gromada Gzi się bezwstydnie wśród publiczności To dar Platformy ! tryumf wolności ! Elektoracie ! Wyborco durny ! Gdy będziesz wrzucać głos swój do urny, A chcesz być sługą Niemca i Ruska, Dalej popieraj Donalda Tuska ! Z poważaniem Odpowiedz Link Zgłoś
somatico Bartoszewski: w Polsce zgasło poczucie ironii 25.05.10, 17:08 Tusk musiał nieźle pogonić Bartoszewskiego skoro tak nagle podwinął ogon. Odpowiedz Link Zgłoś
nowak11 Najważniejsza jest ironia! 25.05.10, 17:08 No nie wiem czy to jest dobry moment na ironizowanie... Odpowiedz Link Zgłoś
eva15 Bartoszewski jako imperium 25.05.10, 17:08 "Krzyki, grożenie, wymachiwanie pięściami, wypinanie piersi - na to mogą sobie pozwolić imperia (...)" ______________ Wychodzi na to, że Bartoszewski to imperium. Odpowiedz Link Zgłoś
zydo_masono_cyklista Re: Bartoszewski jako imperium 25.05.10, 17:19 W porównaniu z tobą na pewno, do pięt mu nigdy nie dorośniesz. Skasują twoje głupie posty na forach i ślad wszelki po tobie zaginie a Jego zna i ceni cały świat poza garstką moherowych frustratów Odpowiedz Link Zgłoś
stereoclub Re: Bartoszewski jako imperium 25.05.10, 18:32 W porównaniu z tobą na pewno, do pięt mu nigdy nie dorośniesz. Skasują twoje głupie posty na forach i ślad wszelki po tobie zaginie a Jego zna i ceni cały świat poza garstką moherowych frustratów BRAWO BRAWO Odpowiedz Link Zgłoś
michu-najlepszy Re: Mądrzejszy jesteś od Seneki bo on tak 25.05.10, 21:56 powiedział o takich mądralach jak Ty /Z możliwego zła nie ma gorszego nad opinię prostaka./ zydo_masono_cyklista napisał: > W porównaniu z tobą na pewno, do pięt mu nigdy nie dorośniesz. Skasują > twoje głupie posty na forach i ślad wszelki po tobie zaginie a Jego zna > i ceni cały świat poza garstką moherowych frustratów > Odpowiedz Link Zgłoś
jacggg Re: Bartoszewski jako imperium 25.05.10, 18:47 W 1996 r. to starożytne imperium finezyjnego dowcipu pierś wypięło pod złoty medal Stresemanna... "Należał do Deutsche Volkspartei (stronnictwa wielkich przedsiębiorców, zwolenników monarchii, militaryzmu i zaborczości). (...) Jako minister spraw zagranicznych prowadził agresywną i wrogą politykę wobec Polski; w roku 1925 zabezpieczył zachodnią granicę Republiki Weimarskiej z Francją poprzez traktat dyplomatyczny, napisał iż jego celem było uzyskanie wolnej ręki, aby ponownie odebrać Polsce terytorium. W tym celu wywołał także przeciw niej wojnę ekonomiczną i unikał jakichkolwiek form współpracy międzynarodowej, które mogłyby przysłużyć się stabilizacji polskiej sytuacji gospodarczej. Czyniąc to, miał nadzieję na wywołanie tak potężnego kryzysu ekonomicznego i politycznego, iż Polska zostałaby doprowadzona do stanu bezsilności, co Niemcy postawiłoby w pozycji umożliwiającej dyktat zmian granicznych na ich korzyść. Jako współtwórca traktatu z Locarno otrzymał w 1926 Pokojową Nagrodę Nobla, wspólnie z politykiem francuskim Aristide Briandem. (...) pl.wikipedia.org/wiki/Gustav_Stresemann "Układy lokarneńskie otworzyły Niemcom drogę do rewizji granicy z Polską. (...) Układ ten jest uważany za wielką porażkę polskiej polityki zagranicznej obozu przedmajowego. Mimo wielu starań by na konferencji zagwarantowano również granicę polsko-niemiecką, polscy dyplomaci nie uzyskali w tej kwestii wsparcia mocarstw zachodnich. Gwarancję granicy wschodniej zadeklarowała jedynie Francja z którą Polska i tak już była w sojuszu od 1921 r. (...) Po kilku latach Piłsudski, który na słowa francuskiego ministra zapewniającego że Francja nie ustąpi Niemcom w sprawie Polski, odparł: 'Nie, nie, niech mi Pan wierzy, ustąpicie, na pewno ustąpicie'. Traktat lokarneński podważył zaufanie Polaków do Francji oraz w jeszcze większym stopniu do Ligi Narodów." pl.wikipedia.org/wiki/Traktat_z_Locarno Mógłbym ironicznie troszkę jeszcze dodać na temat dowcipnego maturzysty zwanego profesorem (od "dyplomatołków"?), ale z uwagi na jego rzeczywiste (i niemałe) wcześniejsze zasługi ograniczę się do puenty słowami Jeremiego Przybory: "Wesołe jest życie staruszka – wesołe jak piosnka jest ta! Gdzie stąpnie – zakwita mu dróżka i świat doń się śmieje cha, cha!" Odpowiedz Link Zgłoś
slask383 Bartoszewski: w Polsce zgasło poczucie ironii 25.05.10, 17:08 Panie Bartoszewski powiedzial pan prawde,moze o kaczynskim,moze nie ale to i tak PRAWDA!!! Odpowiedz Link Zgłoś
jo5348 Nie, panie profesorze 25.05.10, 17:10 proszę się nie przejmować. To tylko silniej gębują hipokryci indoktrynowani przez Pospieszalskiego i sPISiałą, ponoć publiczną telewizję, której blisko do publicznej dziewki, jak to kiedyś mawiano. Po prostu szkoda energii, by takich przekrzykiwać. Tym bardziej, że po powyższych postach widać poziom intelektualny onych. Odpowiedz Link Zgłoś
koballt Bartoszewski: w Polsce zgasło poczucie ironii 25.05.10, 17:11 Jak ma takie poczucie humoru lepsze to niech wrzuci pare takich dowcipów o Platformie, jej wyborcach i Bronisławie-kandydacie:)) Odpowiedz Link Zgłoś
erwinonline Bartoszewski: w Polsce zgasło poczucie ironii 25.05.10, 17:11 Lemingi jak pozdychają wasze "autorytety" Bydłoeszewski,Szehter itp kto będzie wam mówił jak myśleć ?. Odpowiedz Link Zgłoś
ad_amo Re: Bartoszewski: w Polsce zgasło poczucie ironii 25.05.10, 18:52 O zobacz jaka różnica mentalności. Ty wierzysz, że zawsze jest gdzieś ktoś, jakiś car lub król, który rozkazuje i pokazuje. A ja odpowiem Tobie tak na to głupie pytanie: Ktoś z nas ich zastąpi. Odpowiedz Link Zgłoś
mela_1 Bartoszewski: w Polsce zgasło poczucie ironii 25.05.10, 17:13 Poczucie ironii, humoru i aluzji przynalezy do ludzi inteligentnych i mających minimum dystansu do siebie. Jakakolwiek uwaga krytyczna nie ma prawa zaistnieć w odniesieniu do elektoratu PiS. Nie dlatego, że sa nieomylni, tylko dlatego, że "oni" tak chcą. Wszystko biorą na śmiertelnie poważnie i dosłownie. Ergo - są niedorozwinięci intelektualnie, zaburzeni emocjonalnie i niech już tak zostanie. Cóż...taki polski folklor AD2010. Odpowiedz Link Zgłoś
belle.du.jour Re: Bartoszewski: w Polsce zgasło poczucie ironii 25.05.10, 17:23 mela_1 napisała: > Poczucie ironii, humoru i aluzji przynalezy do ludzi > inteligentnych i mających minimum dystansu do siebie. Jakakolwiek > uwaga krytyczna nie ma prawa zaistnieć w odniesieniu do elektoratu > PiS. Nie dlatego, że sa nieomylni, tylko dlatego, że "oni" tak chcą. > Wszystko biorą na śmiertelnie poważnie i dosłownie. Ergo - są > niedorozwinięci intelektualnie, zaburzeni emocjonalnie i niech już > tak zostanie. Cóż...taki polski folklor AD2010. Dokładnie tak, popieram. Aby wyczuć ironię trzeba mieć jednak odrobinę dystansu do siebie i inteligencji. Myślę, że za jakieś 20lat Polska będzie normalnym krajem z wykształconymi, bez kompleksów ludźmi cieszącymi się zyciem. Jeszcze tylko elektorat PiS musi w naturalny sposób się wykruszyć - urbanizacja, dobrobyt, wzrost wykształcenia, kontakty z zagranicą to zrobią ale na to trzeba czasu. Teraz jednak stoją sobie tacy przed Pałacem Prezyd. i krzyczą "Żydzi krzyż ukradli" .. ręce opadają. Odpowiedz Link Zgłoś
radioactiv3 Re: Bartoszewski: w Polsce zgasło poczucie ironii 25.05.10, 17:49 Druga strona chyba też nie jest inteligenta i nie ma "dystansu do siebie" Bo w przeciwnym wypadku nie tłumaczyłby się jak dziecko dla kilku % więcej w wyborach. Odpowiedz Link Zgłoś
eba_k Re: Bartoszewski: w Polsce zgasło poczucie ironii 25.05.10, 17:13 Ty dla mnie też. Odpowiedz Link Zgłoś
mela_1 Re: Bartoszewski: w Polsce zgasło poczucie ironii 25.05.10, 17:19 eba_k napisał: > Ty dla mnie też. I bardzo dobrze, "inteligentny" inaczej. A wiesz gdzie to mam? Odpowiedz Link Zgłoś
eba_k Re: Bartoszewski: w Polsce zgasło poczucie ironii 25.05.10, 17:24 Wiem, Tam gdzie masz swoją inteligencję. Odpowiedz Link Zgłoś
volflarsen Co to za argument- W Ameryce by sie podobało 25.05.10, 17:13 Co mnie obchodzi jakie hasło podobało by sie w Ameryce.Nie dla Amerykanów ta kampania i nie ich prezydenta wybierac będziemy. Kolejny typowy przykład amerykofilii wśród polskich ''elit'' Czy to jakoś nobilituje hasło Olechowskiego że podobało by sie w USA?? Takie myslenie to dowód totalnego zakompleksienia. Odpowiedz Link Zgłoś
belle.du.jour Re: Co to za argument- W Ameryce by sie podobało 25.05.10, 17:35 volflarsen napisał: > > Co mnie obchodzi jakie hasło podobało by sie w Ameryce.Nie dla > Amerykanów ta kampania i nie ich prezydenta wybierac będziemy. > Kolejny typowy przykład amerykofilii wśród polskich ''elit'' > Czy to jakoś nobilituje hasło Olechowskiego że podobało by sie w > USA?? > Takie myslenie to dowód totalnego zakompleksienia. a ja to zupełnie inaczej odebrałam.. Bartoszewski ocenia hasła wyborcze i komentuje. Faktycznie to hasło byłoby świetnie odebrane w Stanach ale w Polsce może być różnie, co może też oznaczać, że hasło jest w sumie kiepskie na nasze warunki. Amerykofilię to ma PiS - wystarczy przypomniec co Kaczyński wyprawiał przy okazji tarczy. Odpowiedz Link Zgłoś
volflarsen belle du jour 25.05.10, 19:17 No własnie potwierdziłaś moją tezę-polskie elity(wszystko jedno z jakiej opcji) mają kompleks USA--szukaja tam akceptacji i opieki. Zachowują sie w stosunkach ze stanami jak państwo specjalnej troski. A także jak nieszczęsliwie kochająca lecz wiecznie odrzucana panienka-vide list prezydentów państw europy śr-wsch. Niech mnie diabli jeśli ten kuriozalny list nie został w Waszyngtonie skomentowany w jedyny mozliwy sposób- ''attentionseekers'' Odpowiedz Link Zgłoś
2-pswiecki Trzeba szanować swoje, tylko co się szkodzi uczyć? 25.05.10, 23:29 Amerykańska pragmatyczność szokuje w naszej sferze kulturowej. W Polsce - i sam nie wiem czy to wynik komunizmu czy klerykalizmu (z nieśmiertelnym tekstem o "uchu igielnym, co to wielbłąda nie przepuści") zanim się coś zrobi trzeba wszystkich wokół przeprosić kilka razy, że się nie jest siermięgą, i że się uda. W dobrym tonie jest być taką lekką fajtłapą, by się inni, mniej obdarowani przez los, dobrze czuli, i na to się kładzie wielki nacisk w konwenansie towarzyskim. Amerykanie od razu przystępują do rzeczy- i mają rezultaty, bo nie wytracają czasu. Wiedzą, że czas to pieniądz, a Ci słabi i tak po drodze ustawią się lepiej, bo pociągnie ich wir przedsiębiorczych. Anglicy wychodzą nie żegnając się, Polacy żegnają się nie wychodząc.Są skrępowani irracjonalnym konwenansem - i stąd wynika brak entuzjazmu dla Olechowskiego,który mówi jasno "Bogaćcie się". Idzie to w poprzek wytrenowanych od dzieciństwa zachowań i jest poważnym problemem w próbach rozruszania ekonomii.Profesor próbuje odwrócić uwagę ludzi od metafizyki (jak koncepcja Polski),a skierować ją na ziemię (stawiaj chatę z dwoma garażami),ale łatwo ludzi nie jest przekonać, że ta rezydencja z samochodami to właśnie Polska. Odpowiedz Link Zgłoś
sharn1 "Jak można zgwałcić prostytutkę?" 25.05.10, 17:14 Do dzisiaj myślałem, że to było zwykłe chamstwo, a tu pan Bartoszewski otworzył mi oczy, ze to było poczucie ironii, humoru i aluzja. Odpowiedz Link Zgłoś
koballt Re: "Jak można zgwałcić prostytutkę?" 25.05.10, 17:25 Bartoszewski wycofuje się - dowiedział się że posunał się za daleko i to się nie podobało, ale gada tak jakby wciąż nie do końca rozumiał Odpowiedz Link Zgłoś
zendafun Re: "Jak można zgwałcić prostytutkę?" 25.05.10, 20:31 Najpierw naucz się czytać ze zrozumieniem. Nie boli za to często pomaga. Odpowiedz Link Zgłoś
celebrity Bartoszewski: w Polsce zgasło poczucie ironii 25.05.10, 17:14 panie bartoszewski, to sie nie nazywa ironia. to sie nazywa CHAMSTWO! Odpowiedz Link Zgłoś