magnusg Re: Brawo Olbrych! 27.05.10, 09:24 Cenzura ci sie podoba i gnojebie ludzi ala SB??Twoj tatus byl SB-kiem? Odpowiedz Link Zgłoś
obraza.uczuc.religijnych Re: Brawo Olbrych! 27.05.10, 09:28 Nie podobają ci się niemiecki nazisto wolnościowe decyzje prywatnego przedsiębiorstwa? Odpowiedz Link Zgłoś
niekandydujacy_niepolityk Re: Brawo Olbrych! 27.05.10, 09:31 wolnościowe....buahahahaha Pod dyktando partyjniackiej hołoty z ryżym hersztem na czele... Odpowiedz Link Zgłoś
rlnd Re: Brawo Olbrych! 27.05.10, 09:33 Pod czyje dyktando ? Moglbys uscislic ? A najlepiej takze podac jakies dowody (link, skan dokumentu, nagranie) ? Odpowiedz Link Zgłoś
niekandydujacy_niepolityk Re: Brawo Olbrych! 27.05.10, 09:35 może jeszcze odciski palców... hehehe To jest dyskusja na forum, a nie rozprawa sądowa. Odpowiedz Link Zgłoś
rlnd Re: Brawo Olbrych! 27.05.10, 09:37 Jasne. To moze uzyj jakichs argumentow, ktore maja jakiekolwiek oparcie w rzeczywistosci ? Odpowiedz Link Zgłoś
rlnd Re: Brawo Olbrych! 27.05.10, 09:38 Aha, nie wyjasniles kogo masz na mysli mowiac: "Pod dyktando partyjniackiej hołoty z ryżym hersztem na czele... " Odpowiedz Link Zgłoś
niekandydujacy_niepolityk Re: Brawo Olbrych! 27.05.10, 10:57 Tobie naprawdę trzeba wszystko wyjaśniać? Prokurator jakiś czy co? ;) Odpowiedz Link Zgłoś
rlnd Re: Brawo Olbrych! 27.05.10, 10:59 Nie, glupi jestem. Napiszesz kogo miales na mysli czy sam nie wiesz ? Odpowiedz Link Zgłoś
niekandydujacy_niepolityk Re: Brawo Olbrych! 27.05.10, 11:06 Domyśl się sam :) Ja wiem, ale to moja prywatna sprawa :) Nie muszę Ci tego mówić wprost, hehe :) Odpowiedz Link Zgłoś
rlnd Re: Brawo Olbrych! 27.05.10, 11:02 A przy okazji skad pomysl z prokuratorem - czyzbys sie bal, ze ktos cie o znieslawienie oskarzy ? Odpowiedz Link Zgłoś
niekandydujacy_niepolityk Re: Brawo Olbrych! 27.05.10, 11:05 A kto mnie tu ma oskarżać? Może Ty? Mamy wolność słowa i póki co o politykach można pisać co się chce, bo są politykami za publiczne pieniądze. Odpowiedz Link Zgłoś
rlnd Re: Brawo Olbrych! 27.05.10, 11:13 Hmm. Ciekawe. Nie tak dawno odbyl sie proces czlowieka odpowiedzialnego za pewne spozycjonowanie stron. Albo scigano jednego bezdomnego. Tez mieli swoje zdanie o politykach ... Ale widac, ze wolnosc slowa jest wazna tylko wtedy gdy Kali sie wypowiada ... A ja nikogo nie bede oskarzac. Ciekaw po prostu bylem czy bedziesz mial odwage wprost powiedziec o kogo ci chodzi. Odpowiedz Link Zgłoś
obraza.uczuc.religijnych Re: Brawo Olbrych! 27.05.10, 09:43 To co robisz to nie jest dyskutowanie. Odpowiedz Link Zgłoś
obraza.uczuc.religijnych Re: Brawo Olbrych! 27.05.10, 09:41 Pod dyktando to powstał film "Solidarni 2010" Odpowiedz Link Zgłoś
feurig59 Re: Brawo Olbrych! 27.05.10, 11:49 niekandydujacy_niepolityk napisał: > wolnościowe....buahahahaha > > Pod dyktando partyjniackiej hołoty z ryżym hersztem na czele... Roman Gutek akurat jest znany z decyzji wysoce niezależnych od samego początku (promowanie kina niezależnego, etc.)i często pod prąd. Nie ma dowodu na to, ani motywu dlaczego miałby ulec czyimś politycznym naciskom. Budowanie obrazu wszechwładnego monstrum - Donalda Tuska, zamieszanego równocześnie w zamach smoleński, powódź, i w dystrybucję trzeciorzędnych filmików zakrawa na schizofrenię paranoidalną. :) Odpowiedz Link Zgłoś
magnusg Natychmiastowy Bojkot Olbrychskiego 27.05.10, 09:23 Faceci opowiadajacy sie za cenzura nie maja prawa egzystowac publicznie.Publikowac tego lizusa, ktory juz w PRL-u sie podlizywal wladzy. Odpowiedz Link Zgłoś
obraza.uczuc.religijnych Re: Natychmiastowy Bojkot Olbrychskiego 27.05.10, 09:26 Jaką cenzurą? Odpowiedz Link Zgłoś
obraza.uczuc.religijnych Re: Bojkot szmaty Olbrychskiego 27.05.10, 09:45 Przykro mi że nie podoba ci się wolność słowa jaką ma Olbrychski. Chciałbyś mu zamknąć usta? Odpowiedz Link Zgłoś
wuetend próbujesz dyskutować z kimś kto rozmawiać nie umie 27.05.10, 10:27 z tamtej strony są tylko hasła, puste tytuły, ewentualnie wklejane teksty. Śmieszne to tym bardziej, że ci hasłowi wklejacze zarzucają "wykształciuchom" niesamodzielność myślenia. ---------------- pozdrawiam Odpowiedz Link Zgłoś
niekandydujacy_niepolityk Re: Bojkot szmaty Olbrychskiego 27.05.10, 10:59 Ale ja nic nie piszę o "wolności" słowa Olbrychskiego... Czy ja mu usta zamykam? Mylisz dwie rzeczy. Ma prawo facet mówić co chce i nikt mu tego nie broni. Ale musi się liczyć ze skutkami tego, co mówi. Ja uważam, że jest szmatą i się sprostytuował. Takie mam zdanie i je prezentuję. Ty masz odmienne zdanie, podoba Ci się jego postawa i też to prezentujesz. i co? Odpowiedz Link Zgłoś
obraza.uczuc.religijnych Re: Bojkot szmaty Olbrychskiego 27.05.10, 11:23 Wywierasz na nim presję: masz Danielu mieć odpowiednie poglądy, bo inaczej będę bojkotował produkty z tobą w roli głównej. To bardzo podobne do tego co w twoim odczuciu robi Gutek. Ciekawe tylko kto na ciebie naciska... Odpowiedz Link Zgłoś
nielenin Gutek Propaganda Studio narzędziem polityki ? 27.05.10, 09:25 No i mamy PRLu czar. Artyści dostają nauczkę za wolność i inni mają sie na tym przykładzie trzy razy zastanowić zanim powiedzą co myślą. I od dziś będa wiedzieć że do Pana "Gutka" należy się zgłaszać z ważną legitymacją partyjną i przechodzić test światopoglądowy. Wzory "selekcji" iście z żydowskiego hollywood. A co to znaczy dla widza ? Ano to że dobór filmów które tam się pokazuje odbywa się po jedynie słusznej lini partii ? Witamy w Gutek Propaganda Studio - zbrojne ramie kultury lewicy ? Teraz wystarczy spojrzeć kto jest dystrybutora żeby wiedzieć że idziemy na filmy które "kształtuje" nas prawidłowo. W ich państwie. Nie będzie wolnej sztuki !?! Odpowiedz Link Zgłoś
niekandydujacy_niepolityk Jeszcze jest wolny internet trudny do cenzurowania 27.05.10, 09:33 Odpowiedz Link Zgłoś
ft-35 Gutek zablokował film autorki "Solidarnych 2010" 27.05.10, 09:26 Daniel Olbrychski, krytyk "Solidarnych 2010", stwierdza że "ta decyzja wcale mnie nie dziwi." Jaki aktor taka wypowiedz. Szkoda Gadać Odpowiedz Link Zgłoś
niekandydujacy_niepolityk Zeszmaciłes się Panie Olbrychski...tak nisko upaść 27.05.10, 09:29 wstyd i hańba! Odpowiedz Link Zgłoś
amanasunta Kto ,,zablokuje'' ostatni występ Olbrzychskiego ? 27.05.10, 09:26 Żenujący serial gdzie gra(BEZNADZIEJNIE!)starego wyleniałego trenera.Serial porażka a rola którą gra IDOL MOJEJ BABCI to TRAGEDIA- :)))) A serial leci rano w TVP..aby nabić kaskę m.in.Danielowi O. z ,,warszawki''. Nie ważne ,że nikt nie ogląda-:))) Odpowiedz Link Zgłoś
mondokane obrzydlistwo 27.05.10, 09:29 prl nadal zyje - w umyslach 'elity' intelekturalnej tego kraju. Odpowiedz Link Zgłoś
obraza.uczuc.religijnych Re: obrzydlistwo 27.05.10, 09:47 Dokładnie, elyty chcą narzucić prywatnemu przedsiębiorstwu filmowemu jakie filmy ma dystrybuować. Czysty prl. Odpowiedz Link Zgłoś
daretto Cenzurę mamy, jedyną słuszną parię też... 27.05.10, 09:30 czyli co, kolejny krok to stan wojenny, żeby się wreszcie opozycji pozbyć ???? Komuno wróciłaś... Odpowiedz Link Zgłoś
obraza.uczuc.religijnych Re: Cenzurę mamy, jedyną słuszną parię też... 27.05.10, 09:46 A co jakaś jedynie sluszna partia ma wspólnego z Gutek Film i filmem "Solidarni 2010"? Odpowiedz Link Zgłoś
feurig59 Re: Cenzurę mamy, jedyną słuszną parię też... 27.05.10, 11:56 daretto napisał: > czyli co, kolejny krok to stan wojenny, żeby się wreszcie opozycji pozbyć > ???? Komuno wróciłaś... Chyba tylko na to czekacie, bo to jedyna okazja, żeby się przydać ojczyźnie. Ech, łatwiej się ginie niż pracuje - ja wiem. Wiecznie niedorozwinięci chłopcy bawiący się w żoliborskiej piaskownicy w "szkopów" i powstańców...szkoda słów... Odpowiedz Link Zgłoś
mela_1 Gutek zablokował film autorki "Solidarnych 2010" 27.05.10, 09:38 Nie dalej, jak wczoraj pani Stankiewicz roniła krokodyle łzy twierdząc, że jest represjonowana jak w faszystowskich Niemczech w 1938 roku. Ta kobieta nic nie rozumie... ONA NIE MA, PO PROSTU, TALENTU!!! Jej debiut fabularny uznano w Gdyni za niebywałego gniota. "Solidarnych 2010" widzieliśmy, więc szkoda słów na komentarz. REM i KE w TVP uznały ją za nieobiektywną i nieetyczną nie na podstawie jej charakteru, ale na podstawie jej "pracy". Pan Gutek jest prywatnym biznesmenem i ma prawo do wszelkich decyzji, które mogą uchronić jego reputację. I wcale mu się nie dziwię. Pani Stankiewicz jest takim Lepperem polskiej kinematografii. Nie wiem, czy ktoś, kto się szanuje - będzie chciał z nią współpracować. Ostatecznie może swoje dzieło ofiarować TVTrwam jak votum i będzie miała dystrybucję. Odpowiedz Link Zgłoś
konikdrewniany07 to jest prywatna firma 27.05.10, 09:40 To jest PRYWATNA firma i właściciel może podejmować decyzję - nie podoba mu się nos reżysera, albo poglądy, to nie bierze filmu - Odpowiedz Link Zgłoś
nielenin Fajnie! Mamy rodzime lewackie holwood 27.05.10, 09:50 Dzięki takiej decyzji wiemy jak dobiera się filmy u Gutka i po jakiej lini tam indoktrynują. Może z czasem zmienią nazwę na Gutek Ż/L propaganda studio. Odpowiedz Link Zgłoś
rty99 Re: to jest prywatna firma 27.05.10, 09:57 konikdrewniany07 napisała: > nie podoba mu się nos reżysera, albo poglądy, to nie bierze filmu - Problem w tym, ze w dzisiejszej Polsce podoba sie tylko jeden rodzaj pogladów i jeden rodzaj nosów! Odpowiedz Link Zgłoś
rsfox Re: to jest prywatna firma 27.05.10, 10:11 rty99 napisała: > konikdrewniany07 napisała: > > > > nie podoba mu się nos reżysera, albo poglądy, to nie bierze filmu - > > Problem w tym, ze w dzisiejszej Polsce podoba sie tylko jeden rodzaj pogladów i > jeden rodzaj nosów! I to z ust wyznawcow opcji ksenofobow i homofobow,opcji dla ktorej inaczej myslacy nie sa nawet "prawdziwymi i prawymi" Polakami,byloby to zabawne gdyby nie tak przerazajaco glupie Odpowiedz Link Zgłoś
nielenin no to mamy miejscowe lewackie holywood 27.05.10, 10:19 Nie chodzi o to ze on robi co chce bo to jego małpy i jego cyrk. Chodzi o to że dzieki temu widzowie uświadomili sobie że profil filmów jakie dobiera się do pokazywania u Gutka podlega wpływą ideologogicznym. Wynika z tego że jest to dystrybutor polityczny ? I bardzo dobrze sie stało że tak się zdeklarował. Ludzie będą wiedzieć że dla Gutka nie liczy się Sztuka. Odpowiedz Link Zgłoś
4g63 Gutek zablokował film autorki "Solidarnych 2010" 27.05.10, 09:50 a co to jest gutek?! Odpowiedz Link Zgłoś
obraza.uczuc.religijnych Toj akiś maly dystrybutor ale prawdupole bredzą 27.05.10, 09:55 coś o jakiejś postępującej cenzurze. Odpowiedz Link Zgłoś
mela_1 Re: Gutek zablokował film autorki "Solidarnych 20 27.05.10, 10:03 4g63 napisał: > a co to jest gutek?! To zbyt trudne, żebyś zrozumiał. Odpowiedz Link Zgłoś
goxo Gutek zablokował film autorki "Solidarnych 2010" 27.05.10, 09:54 Tak od rana myślę i myślę, dlaczego gazeta zamieściła jako news taką wiadomość i mam !!! Po prostu ma to być ostrzeżeniem dla każdego kto twórcy który zechce poprzeć PIS, zastanów się zanim to zrobisz bo będziesz miał kłopoty. Odpowiedz Link Zgłoś
wuetend Re: Gutek zablokował film autorki "Solidarnych 20 27.05.10, 10:13 trochę nieskładne te myśli od rana. Gazeta przestrzega przed rodzącym się faszyzmem w wykonaniu PO??? goxo napisał: > Tak od rana myślę i myślę, dlaczego gazeta zamieściła jako news taką > wiadomość i mam !!! > Po prostu ma to być ostrzeżeniem dla każdego kto twórcy który zechce > poprzeć PIS, > zastanów się zanim to zrobisz bo będziesz miał kłopoty. > Odpowiedz Link Zgłoś
rsfox Re: Gutek zablokował film autorki "Solidarnych 20 27.05.10, 10:24 Poczekaj na reakcje Rzepy,RM,GN,GP,ND...bedzie jazda ;) > Tak od rana myślę i myślę, dlaczego gazeta zamieściła jako news taką bo to kontynuacja,wczoraj byl news,ze ten film bedzie na festiwalu w Gdyni,jezeli podalo sie ze bedzie a nie bedzie to trzeba napisac,proste! > Po prostu ma to być ostrzeżeniem dla każdego kto twórcy który zechce > poprzeć PIS, > zastanów się zanim to zrobisz bo będziesz miał kłopoty. nie chodzi o popieranie Pisu tylko o bezczelna manipulacje jaka byli "Solidarni 2010" Odpowiedz Link Zgłoś
czaromir I bardzo dobrze 27.05.10, 09:54 Film to zwykła manipulacja dla ubogich. Odpowiedz Link Zgłoś
slask383 Gutek zablokował film autorki "Solidarnych 2010" 27.05.10, 09:54 ja jestem antykaczynski i bylem tam oddac hold za ofiary,ktore zabil kaczynski i nikt mnie o zdanie nie pytal w knajpie naprzeciwko ludzie pili piwko za smierc prezydenta i nadchodzace lepsze czasy,ktore blokowal LESIU Odpowiedz Link Zgłoś
konwalia_1984 Gutek zablokował film autorki "Solidarnych 2010" 27.05.10, 10:03 To jest proste, jak budowa cepa (to takie urządzenie do omłotów) Żaden szanujący się biznesmem, nie kupi towaru do sprzedaży, od producenta, który jest podejrzany, o np. podrabiany towar. Za własne pieniądze nie będzie ryzykował utraty wiarygodności. I ma do tego prawo jak pies do budy. Natomiast "Rzeczpospolita", ma takie prawo, aby wyłożyć swoje pieniądze i film rozpowszechnić. Odpowiedz Link Zgłoś
patriot.wr Gutek zablokował film autorki "Solidarnych 2010" 27.05.10, 10:04 Mam nadzieję,że decyzja tego tam Gutka przyniesie odwrotny od zamierzonego skutek i o film Ewy Stankiewicz będą zabiegać inni mądrzejsi dystrybutorzy,a za jakiś czas film okaże się hitem,a Gutek Film upadnie i wszyscy o nim zapomną... Odpowiedz Link Zgłoś
konwalia_1984 Re: Gutek zablokował film autorki "Solidarnych 20 27.05.10, 10:27 patriot.wr napisał: Mam nadzieję,że decyzja tego tam Gutka przyniesie odwrotny od zamierzonego skutek i o film Ewy Stankiewicz będą zabiegać inni mądrzejsi dystrybutorzy,a za jakiś czas film okaże się hitem,a Gutek Film upadnie i wszyscy o nim zapomną ... ================================================== Błędem jest sądzić, że różnica pomiędzy mądrością a głupotą ma cokolwiek wspólnego z różnicą między wiekiem dojrzałym a młodością. Odpowiedz Link Zgłoś
rsfox Re: Gutek zablokował film autorki "Solidarnych 20 27.05.10, 10:31 Jezeli na to zasluguje to niech sie okaze,bo ta decyzja nie miala nic wspolnego z wartoscia artystyczna tego filmu a tylko odciecie sie od rezyserki,ktora podeptala tworzac "S.2010" etyke dziennikarska nie wspominajac o banalnej uczciwosci Odpowiedz Link Zgłoś
majka_77 Re: Gutek zablokował film autorki "Solidarnych 20 27.05.10, 12:46 Jest tylko jeszcze jedne równie mądry polski dystrybutor jak Roman Gutek. Pozostali albo są oddziałami międzynrodowych koncernów i polskie filmy mają w głębokim albo są mało znaczący i mogą film wprowadzić w 3 kopiach. A film się nie okaże hitem. Z całą sympatią do Agnieszki Grochowskiej, która gra głowną rolę to kolejny z serii smętnych polskich filmów o miłości. Widowania w porywach do 2 tys. osób, milion zł z dofinansowania PISF czyli 500 zł do każdego biletu... Odpowiedz Link Zgłoś
wuetend niepotrzebnie 27.05.10, 10:05 teraz Pierwsza Reżyser Prawej Polski wykreuje się na męczennicę. No, chyba, że to chytry zabieg marketingowy ze strony dystrybutora, który we właściwym momencie rzuci jednak produkt na rynek. ---------------- pozdrawiam Odpowiedz Link Zgłoś
frusto Re: niepotrzebnie 27.05.10, 10:35 wuetend napisał: > teraz Pierwsza Reżyser Prawej Polski wykreuje się na męczennicę. A czemu to Ciebie obchodzi? Jej poprzednicy utracili pracę za swoje poglądy i nie są męczennikami. Niedawno spotkało to redaktora wprost, który ośmielił się mieć inne zdanie. Stankiewicz. Wcześniej paru innych. Ale w końcu to nie są "wasi" rezyserzy, "wasi" dziennikarze, więc to bardzo dobrze, prawda? W celu walki z zarazą "pisizmu" można w końcu posunąć się do wszystkiego, prawdA? Odpowiedz Link Zgłoś
wuetend Re: niepotrzebnie 27.05.10, 11:54 cyt. "Orzeł nie zbuduje gniazda w GWnie" nie rozróżniasz chyba krytyki od pomyj, obrażania, pomawiania. Były aparatczyk PZPR licytuje się o miano najbardziej obecnie prawego Polaka. Cywilizowani ludzie dostrzegli, że nastąpiło przegięcie, ale co tam - ideologia już dorobiona i pracuje! ---------------- pozdrawiam Odpowiedz Link Zgłoś
frusto Re: niepotrzebnie 27.05.10, 14:34 wuetend napisał: > Były > aparatczyk PZPR licytuje się o miano najbardziej obecnie prawego > Polaka. Masz na myśli konkretnie kogo? Łatwo rzucać epitety. Odpowiedz Link Zgłoś
mela_1 Re: niepotrzebnie 27.05.10, 11:02 wuetend napisał: > teraz Pierwsza Reżyser Prawej Polski wykreuje się na męczennicę. > No, chyba, że to chytry zabieg marketingowy ze strony dystrybutora, > który we właściwym momencie rzuci jednak produkt na rynek. > > ---------------- > pozdrawiam Ale już to robi! Nie dalej jak wczorasj oznajmiła światu, że jest represjonowana jak w Niemczech hitlerowskich w 1938 roku. Znaj proporcje, mocium pani!!! Odpowiedz Link Zgłoś
mimka21 Gutek zablokował film autorki "Solidarnych 2010" 27.05.10, 10:07 Lubię Gutka, a teraz jeszcze bardziej go lubię. Odpowiedz Link Zgłoś
niedzwiadek999 Gutek zablokował film autorki "Solidarnych 2010" 27.05.10, 10:08 Roman Gutek słabo widzi horyzont, bo od wielu lat stoi zgięty w pół, dając dupy Gazecie Wyborczej. Panu G. i wielu jego kumplom wydaje się, że tworzą i chronią firmament gwiazd Wielkiej Kultury, a to tylko kupa żarówek OSRAM w gąszczu kabli. Żarówka z napisem Daniel Olbrychski przepaliła się na planie podczas szwedzkiego potopu. Odpowiedz Link Zgłoś
three-gun-max No i prawidłowo 27.05.10, 10:08 Tego typu osoby należy po cichu eliminować z życia publicznego. Najskuteczniejsza metoda to "zniknięcie" ich z mediów. Odpowiedz Link Zgłoś
jabu1959 Gutek zablokował film autorki "Solidarnych 2010" 27.05.10, 10:11 Zamiast wydzierać się na firmę Gutek Film, radzę podyskutować nad kwestiami: a/odpowiedzialności twórcy, za to co robi b/prawem do swobody decyzyjnej właściciela firmy dystrybucyjnej w zakresie oceny postaw i zachowań twórców filmów c/autonomicznej oceny ryzyka biznesowego produktu, jakim jest konkretny film i jego dystrybucja. P. Gutek miał prawo podjąć taką decyzję. To jego firma, jego ryzyko i jego pieniądze. Na tym polega korzystanie z wolności i swobód obywatelskich. Jeżeli wyznawcy "prawdziwego patriotyzmu" uważają inaczej - droga wolna. Odpowiedz Link Zgłoś
drzejms-buond Brawo Gutek!!! 27.05.10, 10:16 jest akcja- jest reakcja! Dziwi mnie wasze oburzenie. Miał udawać jak reszta ,że nic się nie stało? Odpowiedz Link Zgłoś
mimka21 Re: Brawo Gutek!!! 27.05.10, 10:33 Filmy Gutka mają bardzo konkretnch odbiorców. Po emisji tego filmu istnieje obawa, że Gutek straciłby reputację i klientów. To tak jakby Pudelek ni stąd ni zowąd zaczął publikować wyniki najnowszych badań nad rakiem, a w Filharmonii zaśpiewał Muniek Staszczyk. Nie ta publiczność. Film Stankiewicz zapewne ma swoich odbiorców oraz swój obieg dystrybucyjny - niechaj więc płynie po szerokich wodach dystrybucji i trafi tam gdzie jego miejsce. Odpowiedz Link Zgłoś
cartophell Re: Brawo Gutek!!! 27.05.10, 10:42 jest madrosc jest glupota. wieczny Prezydent i mistrz Kim Il-sung bylby z ciebie dumny! Odpowiedz Link Zgłoś
prawdziwy-moher PO jest dumne z PRLu............. 27.05.10, 10:20 Wiec cenzura jest juz oficjalna.Cenzuruje sie filmy, tworcow, cenzuruje sie tych ktorzy nie pasuja do PRLu.Czy rzadzacy nie przewiduja skutkow?.Ja je przewiduje.Bedzie gorzej niz w Rumunii.Bo nie bedzie grubej kreski.Wiec jest to powazne ostrzezenie dla rzadzacych. Odpowiedz Link Zgłoś
wuetend wypowiadasz się pan w imieniu polackiego motłochu? 27.05.10, 10:30 to jest podżeganie do przestępstwa, tawariszcz. legia cudzoziemska juz nadciąga z francji czy wystarczą sami kibole? prawdziwy-moher napisał: > Wiec cenzura jest juz oficjalna.Cenzuruje sie filmy, tworcow, cenzuruje sie tyc > h ktorzy nie pasuja do PRLu.Czy rzadzacy nie przewiduja skutkow?.Ja je przewidu > je.Bedzie gorzej niz w Rumunii.Bo nie bedzie grubej kreski.Wiec jest to powazne > ostrzezenie dla rzadzacych. Odpowiedz Link Zgłoś
prawdziwy-moher Re: wypowiadasz się pan w imieniu polackiego motł 27.05.10, 10:36 Wojne domowa wywoluje PO.Pamietasz co mowil Wajda?.A co do motlochu.Nie znasz sily motlochu.Motloch osmieszany, jest silniejszy nienawiscia ktora do nich kierujecie.Represjami, karami, cenzura itd.Nie wspomne o zagadkowej smierci Prezydenta RP i najwyzszych dostojnikow w Panstwie. Odpowiedz Link Zgłoś
wuetend Re: wypowiadasz się pan w imieniu polackiego motł 27.05.10, 11:56 teksty o wojnie domowej koleżko mogłeś wyczytać już sporo wcześniej na szacownych łamach Gazety Polskiej i na jego forum. prawdziwy-moher napisał: > Wojne domowa wywoluje PO.Pamietasz co mowil Wajda?.A co do motlochu.Nie znasz s > ily motlochu.Motloch osmieszany, jest silniejszy nienawiscia ktora do nich kier > ujecie.Represjami, karami, cenzura itd.Nie wspomne o zagadkowej smierci Prezyde > nta RP i najwyzszych dostojnikow w Panstwie. Odpowiedz Link Zgłoś
rlnd Re: PO jest dumne z PRLu............. 27.05.10, 10:32 Czy ktos cie ocenzurowal ? A moze chcialbys zmusic prywatnego dystrybutora do pokazania filmu, ktorego on pokazac nie chce (bo np. uwaza ze na nim straci) ? Odpowiedz Link Zgłoś
rst-ep Gutek zablokował film autorki "Solidarnych 2010" 27.05.10, 10:21 Brawo Gutek!! pani Stankiewicz nadaje sie do Biura Politycznego KC Odpowiedz Link Zgłoś
cartophell Re: Gutek zablokował film autorki "Solidarnych 20 27.05.10, 10:34 Brawo Gutek! Niech zyje koltunstwo, cenzura i nietolerancja! Nareszcie zblizamy sie do kubanskich standartow! HUUUUURA! HUUUUURA! HUUUUURA! Odpowiedz Link Zgłoś
obraza.uczuc.religijnych Re: Gutek zablokował film autorki "Solidarnych 20 27.05.10, 11:55 Jaka cenzura, wielonickowcu? Odpowiedz Link Zgłoś
a-z2005 Gutek zablokował film autorki "Solidarnych 2010" 27.05.10, 10:24 Żałosny sposób cenzurowania rzeczywistości przez f-me GUTEK, zabawiającej się jak widzę w politykę. Bzdurny odwet i zastosowanie odpowiedzialności zbiorowej w stosunku do wszystkich współpracujących przy filmie. I co dalej - mam bojkotować wszystkie filmy dystrybuowane przez GUTKA? Naprawdę żałosne. A swoją droga co by powiedział "salon" gdyby taki odwet dotknął Wajdę? Już sobie wyobrażam te hasła o zamachu na wolność, demokrację, łamaniu praw itd. Jakie to smutne, że w tym kraju najważniejsze jest dowalenie adwersarzowi i nic poza tym. Odpowiedz Link Zgłoś
rlnd Re: Gutek zablokował film autorki "Solidarnych 20 27.05.10, 10:33 > Żałosny sposób cenzurowania rzeczywistości przez f-me GUTEK, Wlasnie wycieli wszystkie samochody. Bede musial wrocic do domu pieszo, o ja biedny ... Odpowiedz Link Zgłoś
a-z2005 Re: Gutek zablokował film autorki "Solidarnych 20 27.05.10, 11:09 Widzę, że tobie też coś wycieli z głowy, ale wytłumaczę ci. Gutek nie ocenzurował konkretnego dzieła, ale karcąc jednego z reżyserów, z którymi współpracuje daje jasny przekaz pozostałym że nie mają swobody pokazywania rzeczywistości. Wywieranie wpływu na twórców w jaki sposób mają pokazywać rzeczywistość społeczeństwu to właśnie cenzura tejże. Odpowiedz Link Zgłoś
rlnd Re: Gutek zablokował film autorki "Solidarnych 20 27.05.10, 11:20 1. Od kiedy to filmy pokazuja rzeczywistosc (za wyjatkiem dokumentow, a i te, jak pokazuje np. "Solidarni 2010" moga byc odpowiednio zmodyfikowane) ? 2. Od kiedy to jeden prywatny dystrybutor, w kraju gdzie takich dystrybutorow jest bez liku (chocby "Rzeczpospolita") ma taki wplyw na spoleczenstwo, ze az ksztaltuje im rzeczywistosc ? 3. Od kiedy to decyzje prywatnego dystrybutora o niewyswietlaniu jakiegos filmu (z dowolnych przyczyn) mozna porownywac z cenzura ("kontrola publicznego przekazywania informacji, ograniczająca wolność publicznego wyrażania myśli i przekonań. Polega na weryfikacji audycji radiowych, telewizyjnych, widowisk, Internetu itp. przez organy państwowe z punktu widzenia ich zgodności z prawem, polityką państwową, obronnością" - za Wikipedia, a oni za Nowa Encyklopedia PWN) ? Odpowiedz Link Zgłoś
a-z2005 Re: Gutek zablokował film autorki "Solidarnych 20 27.05.10, 11:55 1.Odwet jest za film dokumentalny, a filmy fabularne mogą ukazywać rzeczywistość czasem nawet pełniej niż dokumenty. 2.Postępowanie Gutka to niebezpieczny precedens, (pozostawiony sobie może stać się częstą praktyką) wpisujący się jednak w szerzej występujące w Polsce odmawianie racji bytu niektórym poglądom żywym w społeczeństwie. 3.Definicja którą podajesz opisuje typ cenzury prewencyjnej. Cenzura jest zjawiskiem znacznie szerszym np. autocenzura autorów, obawiających się poruszać pewne sprawy z obawy utraty możliwości realizacji innych swoich projektów. I właśnie tak oddziałuje decyzja GUTKA. Na koniec radzę poczytać trochę więcej niż Wikipedię i pooglądać nie tylko ekranizacje komiksów - uwolni mnie to od tłumaczenia prostych rzeczy. Odpowiedz Link Zgłoś
cartophell milujacy demokracje 27.05.10, 10:26 oto milujacy postep, demokracje i wolnosc slowa wywierali naciski na Gutek Film - ci sami, ktorzy potepili ludzi odsylajacych Wajdzie jego flilmy. Mnie tez taka forma protestu wydawala sie glupia, ale teraz, po decyzjii Gutka, odesle wszystko co mam Wajdy i Kutza. Odpowiedz Link Zgłoś
cartophell Re: milujacy demokracje 27.05.10, 10:49 zapytaj babci, ona czyta gazety Odpowiedz Link Zgłoś
obraza.uczuc.religijnych Re: milujacy demokracje 27.05.10, 11:26 Własnymi słowami nie potrafisz. Widzę u ciebie braki w samodzielnym myśleniu. Odpowiedz Link Zgłoś
knightnoir Re: milujacy demokracje 27.05.10, 11:33 "wlasnymi slowami" czego nie potrafie? Odpowiedz Link Zgłoś
obraza.uczuc.religijnych Re: milujacy demokracje 27.05.10, 11:52 Odpowiedzieć na pytanie. Nie wiedziałem że jesteś w gronie wielonickowych tzw. niezależnych. Odpowiedz Link Zgłoś