sop3 28.05.10, 03:42 Tak sie pytam:skoro mamy takich wybitnych ekonomistów,wybitnych komentatorów ekonomicznych,to czemu jest takie dziadostwo. Odpowiedz Link Zgłoś Obserwuj wątek Podgląd Opublikuj
pozytywka-1 Re: NBP potrzebuje Belki 28.05.10, 05:55 Bo w takim dziadostwie łatwo można dorobić się fortun nie dając z siebie zbyt wiele. Tylko że tu nie chodzi o fachowość Belki tylko pogłaskanie lewicy aby poparła w II turze Komorowskiego. Oczekują zmiany u Kaczyńskiego a sami stosują te same triki. Odpowiedz Link Zgłoś
henryk-sikora odpowiedź dla "pozytywka-1" 28.05.10, 07:43 Podpowiedz mi zatemn "pozytywka-1" jak się dorobiłeś bez dawania z siebie wiele, chętnie skorzystam. II tury nie będzie, pan Kaczyński dostanie w I rurze 20%, przykro mi, ale będziesz zawiedziony. Odpowiedz Link Zgłoś
rozwado Re: NBP potrzebuje Belki 28.05.10, 10:54 Dwie tezy opozycji: 1) Belka wybrany po to zeby zapewnic poparcie SLD; 2) Belka po to, zeby dac policzek PiSowi. Belka jako policzek dla SLD i prztyczek dla PiSu, w dodatku wybrany pod auspicjami Karola Wielkiego, czlowiek z IMF, to wiele wrobli z jednej strzelby marszalka. Odpowiedz Link Zgłoś
wykresy-gieldowe Re: NBP potrzebuje Belki 28.05.10, 12:28 > Belka jako policzek dla SLD i prztyczek dla PiSu, kopniak dla spekulantów z kredycikami w CHF ... Odpowiedz Link Zgłoś
jurber1 NBP potrzebuje Belki 28.05.10, 06:10 Miałem przeświadczenie, że było by ryzykowne wszczynanie procedury nominacji nowego prezesa NBP dopiero w momencie zawirowań finansowych - to by spotęgowało ten proces (w Polsce i na zasadzie domina - w Europie). Argumenty p. Gadomskiego zamieniły moje przeświadczenie w pewność - że decyzja jest słuszna. Tzw. koalicjant PO - osobiście Pawlak - coraz bardziej upodabnia się do Kaczyńskiego - dwie wcześniej proponowane kandydatury były "nie do przyjęcia" a Belki też nie poprą. Pewnie Pawlak (którego być może wcale nie będzie w nowym Sejmie) znów chciałby kogoś z rodziny ("przepraszam że mam matkę") Odpowiedz Link Zgłoś
aekielski NBP potrzebuje Belki 28.05.10, 06:22 i to solidnej,kopalnianej belki. Wybór trafny. W NBP potrzebny fachowiec mądrzejszy od tych z Wall Street,tak aby nie oni nas ale my ich kiwali. Odpowiedz Link Zgłoś
terleo NBP potrzebuje Belki 28.05.10, 06:51 Brawo, Panie Gadomski! Serce rośnie, gdy czyta się takie teksty. Dzięki Profesorowi Belce Polska uratuje swój system finansowy. Złoty może pozostać świetną walutą, a Balcerowicz i Belka - naszą *Narodową Wizytówką*, patrząc na sprawę nie partyjnie , lecz narodowo... "Uradowan jestem wielce, Że złoty zawiśnie na Belce". PS. Panie Profesorze, przepraszam. L.Bałucki. Odpowiedz Link Zgłoś
henryk-sikora oodpowiedź dla "sop3" 28.05.10, 07:40 Po pierwsze, u nas w Polsce nie ma dziadostwa, gdybyś znał świat to byś tak nie mówił. Po drugie, Mamy jeszcze sporo do nadrobienia do krajów najbardziej rozwinietych, ale mysmy zaczeli dopiero 20 lat temu, wcześniej był cyrk na kółkach, który odwracał wszystko do góry nogami. Nie sposób dorobić się w ciągu 20 lat. "sop3" czy rozumiesz już teraz? Naucz sie podpisywać swoim nazwiskiem!!! Odpowiedz Link Zgłoś
donpedro1968 Re: oodpowiedź dla "sop3" 28.05.10, 08:00 henryk-sikora napisał: > Po pierwsze, u nas w Polsce nie ma dziadostwa, gdybyś znał świat to > byś tak nie mówił. > Po drugie, Mamy jeszcze sporo do nadrobienia do krajów najbardziej > rozwinietych, ale mysmy zaczeli dopiero 20 lat temu, wcześniej był > cyrk na kółkach, który odwracał wszystko do góry nogami. Nie sposób > dorobić się w ciągu 20 lat. "sop3" czy rozumiesz już teraz? Naucz > sie podpisywać swoim nazwiskiem!!! uczciwy człowiek potrzebuje na to 100 lat, a złodziej rok!!!1 Odpowiedz Link Zgłoś
henryk-sikora odpowiedź dla "donpedro1968" 28.05.10, 08:23 "donpedro1968" jeżeli znasz takich którzy dorobili się NIEUCZCIWIE i nie złożyłeś doniesienia do prokuratury to popełniłeś przestępstwo!!! A jeżeli nie znasz i nie masz na to żadnych dowów to poprostu bredzisz jak zwykle!!! Odpowiedz Link Zgłoś
4dagome1 Re: odpowiedź dla "donpedro1968" 29.05.10, 06:04 Marszałek Komoruski zgłosił przrdstawiciela międzynarodowej finansjery na prezesa NBP .wszystko jasne panie sikorka .Nie trzeba nic dodawac ten bank nie będzie narodowy bedzie bilderbergowski. pacanie . podpisany nie swoim nazwiskiem ,.Kiedy je zmieniałes ? Odpowiedz Link Zgłoś
donpedro1968 NBP potrzebuje Belki 28.05.10, 07:49 Ekonomiści i fachowcy z "bożej łaski"!!!Zasiądzie taki dziad Belka na tym stanowisku,i będzie darł kasiore.Takie łajzy, zawsze potrafią się ustawić w życiu!Tusk bredzi,że to decyzja Komorowskiego.Kłamie DONUŚ,że na wymioty zbiera!!! Odpowiedz Link Zgłoś
prawieemeryt Re: to czemu jest takie dziadostwo? 28.05.10, 08:03 A temu, że: nie wystarczy mieć „wybitnych” ekonomistów, „wybitnych” komentatorów. Spójrz jakie mamy społeczeństwo - cały czas mówimy i mamy na myśli powszechną wiedzę w zakresie ekonomii i finansów. W tej kwestii społeczeństwo mamy raczej „wypitne” niż „wybitne”. Powiedzieć o nim dyletanci to nic – to czystej wody analfabeci. A reprezentuje je SOCJALISTYCZNY jak najbardziej związek zawodowy „solidarność”. Wiec cóż to społeczeństwo wie? Ano wie, że rząd ma im dawać czego sobie zarzyczą i zmieniać pieluchy. Raczej już to społeczeństwo nie mówi skąd rząd ma brać. A przecież każda niemota wie, żeby dać trzeba „mać”. Jeżeli rząd nie daje włącza się natychmiast adwokat „ciemnego ludu” czyli Pis i organizuje zadymy. Kiedyś to nawet czynił wespół w zespół z bardzo „wybitnym” dyrektorem PGR Andrew Lepperem, który głosił wszem i wobec czyli w kraju i po świecie, że Balcerowicz to „głąb”. Mógłbym jeszcze tak długo ale po co? Odpowiedz Link Zgłoś
donpedro1968 Re: to czemu jest takie dziadostwo? 28.05.10, 08:13 Jak wybuchł kryzys w USA I na świecie, to nasi zafajdani ekonomiścii fachowcy z BELKĄ NA CZELE,darli mordy, że szkoda, że w POLSCE NIE MA WALUTY EURO! Obecnie zmienili zdanie i mówią ,że z EURO należy poczekać.To są fachowcy?!To jest banda ciemniaków!!! Odpowiedz Link Zgłoś
henryk-sikora odpowiedź dla "donpedro1968" 28.05.10, 08:26 Ty pisząc tak przedstawiasz się jako ciemniak. Dla Ciebie świat jest czarno-biały, tak nie jest chłopczyku. Jak się nie ma zielonego pojęcia o ekonomii to należy zamknąć buzie i uczyć się. Odpowiedz Link Zgłoś
donpedro1968 Re: odpowiedź dla "donpedro1968" 28.05.10, 12:40 A co nie było tak? Widze ,że śledzisz co się dzieje,i słuchasz co kto mówi.Przecież padały słowa od tej bandy idiotów, że SŁOWACJA WPROWADZIŁA EURO I DOBRZE NA TYM WYSZŁA. I że obecnie kolej na POLSKĘ. A CO MÓWIĄ TERAZ? Będziesz bronił tych durniów ,kłamiąc razem z nimi. Robisz z siebie pośmiewisko, zasrańcu.Jesteś dużurnym satyrykiem na tym forum. budzisz śmiech i zażenowanie.Tak trzymaj, a wybiorą cię na "osła roku" Odpowiedz Link Zgłoś
henryk-sikora Re: odpowiedź dla "donpedro1968" 28.05.10, 13:08 Ciebie tylko stać na obrażanie innych, to jest twoja jedyna aktywność społeczna. A może podpisałbys się pod tymi plugastawi prawdziwym nazwiskiem?? Wiem, że nie zrobisz tego, tacy jak Ty to potrafią tylko skrycie opluwać, jesteś zwykłym tchórzem!!! Odpowiedz Link Zgłoś
donpedro1968 Re: odpowiedź dla "donpedro1968" 28.05.10, 13:53 KRZYSZTOF ILNICKI, POZDRAWIA pana SIKORĘ!!!!WYSTARCZY? TY ZARZUCIŁEŚ MI DZISIAJ, ŻE JESTEM CIEMNIAKIEM. A jak ktoś ci odwali, to zaczynasz płakać. Odpowiedz Link Zgłoś
donpedro1968 Re: odpowiedź dla "donpedro1968" 28.05.10, 14:00 Dziwię się, że firmujesz te swoje "bzdety" nazwiskiem.WYMYŚL sobie jakies "pseudo", bo przynośisz wstyd swojej rodzinie! zresztą,kto cie tam wie jak ty się nazywasz-MOŻE ITSAAK BLUMSZTEJN SZAMIR? Odpowiedz Link Zgłoś
henryk-sikora Re: odpowiedź dla "donpedro1968" 28.05.10, 14:24 Pokaż mi mój wpis w którym nazwałem Cie "ciemniakiem". Ty sądzisz ludzi według siebie, przyjmij do wiadomości, że tylko nieliczni potrafią być tak chamscy jak Ty. Widzę po ostatnim Twoim wpisie, że masz też jakieś skłoności antysemickie. Odpowiedz Link Zgłoś
donpedro1968 Re: odpowiedź dla "donpedro1968" 28.05.10, 14:24 A DLACZEGO tak ci zależy na mym nazwisku?Może ty jesteś drugi MALESZKA!! Podać ci jeszcze dokładny adres? Odpowiedz Link Zgłoś
henryk-sikora Re: odpowiedź dla "donpedro1968" 28.05.10, 14:29 Twoj adres mnie nie interesuje, ale ciekaw jestem ile masz lat? Odpowiedz Link Zgłoś
donpedro1968 Re: odpowiedź dla "donpedro1968" 28.05.10, 14:46 A CO MASZ OCHOTĘ na mnie? Brak słów!! Odpowiedz Link Zgłoś
henryk-sikora Re: odpowiedź dla "donpedro1968" 28.05.10, 16:00 na ciebie nawet Twoja żona nie ma ochoty Krzysiu:):) Odpowiedz Link Zgłoś
donpedro1968 Re: odpowiedź dla "donpedro1968" 28.05.10, 17:20 Mało tego że ŻYD, TO JESZCZE PEDAŁ!! Straszna mieszanka!!! Odpowiedz Link Zgłoś
apage-satanas Re: to czemu jest takie dziadostwo? 28.05.10, 08:44 Donpedro - poczytaj Krasickiego to dowiesz sie, ze "dlatego dzwon glosny, bo wewnatrz jest prozny". Choc nie wierze, ze poczytasz bo Ty przeciez jak Czukcza z jednego z dowcipow - pisatiel a nie czytatiel. Odpowiedz Link Zgłoś
donpedro1968 Re: to czemu jest takie dziadostwo? 28.05.10, 12:56 Jak masz coś do powiedzeniA, to mów! A NIE PUŚCISZ BĄKA I ŚMIERDZI JAKW MAŁPIM GAJU!!! Odpowiedz Link Zgłoś
juesej2 Re: to czemu jest takie dziadostwo? 28.05.10, 22:00 donpedro1968, jesli jestes takim wspanialym fachowcem,ktory swietnie zna wszystkie tajniki ekonomi,to dlaczego nie zglosisz swojej kandydatury na prezesa Banku.Bedziesz tam jedyny "nieciemniak",czy tak? ? Odpowiedz Link Zgłoś
prawieemeryt Prawda jest jedna - każda propozycja 28.05.10, 08:29 i kandydatura przedstawiona przez Komorowskiego i PO będzie dla reszty "belką w oku". Fakt, że nie ma znaczenia kto będzie Prezesem NBP udowodnił - Panie świeć nad jego duszą - "wybitny" fachowiec w sferze bankowości Skrzypek. "Skrzypek z dachu" byłby równie dobry i równie nieszkodliwy. Powyższa opinia nie jest wbrew pozorom ani na jotę sprzeczna z tym co wcześniej napisałem. Odpowiedz Link Zgłoś
1.maniek NBP potrzebuje Belki 28.05.10, 08:59 "sprawa nie cierpiąca zwłoki", większych bzdur jeszcze nie słyszałem! kto panu płaci za pisanie takich głupot. a może pan faktycznie tak myśli jak pisze? no wtedy to tylko pozazdroscic rozumu i oceny biezacej sytuacji politycznej i ekonomicznej. brawo Odpowiedz Link Zgłoś
wojtek-gdansk Gdzie to dziadostwo? 28.05.10, 09:38 Ty chyba nie wiesz o czym mówisz. Zajrzyj do ościennych krajów na wschodzie albo na przykład do takiej Grecji, to zobaczysz co to jest dziadostwo. Odpowiedz Link Zgłoś
wojtek-gdansk Czy NBP potrzebuje właśnie Belki? 28.05.10, 09:41 Nie jestem specjalistą, ale mam wątpliwości, co do świetności tej kandydatury. Pan Belka jest podobny do Olechowskiego. Obaj są outsiderami. W tym przypadku to nie jest zaleta. Niezależność szefa banku centralnego to cenna rzecz, ale u Belki to nie to. Balcerowicz był, w odczuciu wielu, doktrynerem. A to był (i jest) facet o silnych nerwach i jasnych celach. Bardzo nas bolało, niektórych może i do dzisiaj pobolewa, ale się udało. Może jednak nie mamy dzisiaj lepszego kandydata do wyboru. Odpowiedz Link Zgłoś
juesej2 NBP potrzebuje Belki 28.05.10, 22:08 A ja rowniez uwazam,ze kandydatura p.Belki jest bardzo dobra kandydatura.Nie gledzic tylko zabrac sie do roboty!! Odpowiedz Link Zgłoś
prac124 NBP potrzebuje Belki 01.06.10, 22:14 Pan minister Belka tak nam śrubę przykręci, że przez trzy pokolenia nawet nie zbliżymy się do poziomu życia bogatych państw Unii. Wystarczy powierzyć mu państwowe pieniądze. Odpowiedz Link Zgłoś