janatur Kwiatkowski: Opinia publiczna pozna stenogramy ... 30.05.10, 22:10 Dokładnie nie poznamy bo będą niektóre utajnione.Widomo -intuicja podpowiada-że nasz prezydent nie nawidzi Rosjan i bagatalizował uwagi z wieży kontrolnej i chciał pokazać polscy lotnicy wylądują nawet w ciemnościach Odpowiedz Link Zgłoś
aa_6 Pewnie, gdyby te materiały trafiły najpierw do 30.05.10, 22:13 prokuratury, długo opinia publiczna by ich nie zobaczyła... Tak czy inaczej niemal wszystko, co istotne w sprawie tej katastrofy już wiemy: prezydent spóźnił się pół godziny na samolot, a bardzo chciał być punktualnie na uroczystościach. Samolot leciał do Smoleńska, a nie na lotnisko zapasowe, pomimo liczych - od chwili wylotu - ostrzeżeń o gęstniejącej mgle. Pilot w tej mgle podszedł do lądowania, choć nie wolno mu było, a w kokpicie był gen. Błasik, który go przed tym nie powstrzymał. Generała Błasika przed wejściem tam nie powstrzymał zaś prezydent, który ponadt onie kazał lecieć na lotnisko zapasowe. Załoga działała, jak można sądzić, pod nadzwyczajną presją, wywieraną być może w sposób "aksamitny". Chodzi tylko o to, żeby przed I turą wyborów prawdy dowiedziały się "mohery" i cały "ciemny lud". Odpowiedz Link Zgłoś
modraczek.2 Kwiatkowski: Opinia publiczna pozna stenogramy ... 30.05.10, 22:14 czytałam wcześniejszy post :) podobno wycofujesz się do I tury wyborów ;) Odpowiedz Link Zgłoś
arbdahrba RP jest członkiem NATO. Nagrań nie ujawnią. 30.05.10, 22:21 Pokazać, że szefem armii członka NATO był szaleniec? Pokazać, że oficerowie armii NATO to szaleńcy? Pokazać nieprzestrzeganie procedur w armii NATO? Nie przejdzie. Odpowiedz Link Zgłoś
igor-53 Re: RP jest członkiem NATO. Nagrań nie ujawnią. 30.05.10, 22:38 arbdahrba napisał: "" Pokazać, że szefem armii członka NATO był szaleniec? Pokazać, że oficerowie armii NATO to szaleńcy? Pokazać nieprzestrzeganie procedur w armii NATO? Nie przejdzie."" A kto zabroni Rosjanam opublicznic,albo przynajmniej nie dopuscic przecieku,zeby : 1.Pokazać, że szefem armii członka NATO był szaleniec. 2.Pokazać, że szefem armii członka NATO był szaleniec. 3.Pokazać nieprzestrzeganie procedur w armii NATO. Myslisz ,ze to nie przejdzie,a ja uwazam ,ze jak najbardziej. w przeciwnym razie spekulacji o rzekomych zamachach nigdy nie ucichna. pozdrawiam. Odpowiedz Link Zgłoś
arbdahrba Re: RP jest członkiem NATO. Nagrań nie ujawnią. 30.05.10, 22:54 Polacy nie są zainteresowani bo tylko stracą na wiarygodności poważnego członka NATO. Rosjanie sami nie ujawnia bo i po co? Tracić taki atut w rozmowach? Amerykanie i inni też nie, mają haka na Polaków. Na ujawnieniu zapisów stracilibyśmy jako RP krótkofalowo. Po wprowadzeniu procedur kontrolnych i reformie w armii i służbach nasza wiarygodność długofalowo tylko by zyskała. Ale środowisko wojska i służb nie pozwoli na ujawnienie, za dużo osób by wyleciało przed osiągnięciem wieku emerytalnego. A spekulacje to tylko spekulacje, nikt ich nie bierze na poważnie. Odpowiedz Link Zgłoś
igor-53 Re: RP jest członkiem NATO. Nagrań nie ujawnią. 30.05.10, 23:23 arbdahrba,twoje rozumowanie jest bardzo logiczne,ale w takich sprawach,a chodzi o sprawy prestizowe,logika odchodzi na drugi plan.Tak samo,jak ty piszez,ze dla Polski ujawnienie rozmow bylo strata krotkofalowa,ale i tak wezma gore inne-dorazne interesy.Tak i w przypadku z Rosja,moze miec haczyk na Polske i jest interesem dlugofalowym,ale krotkofalowy interes dyktuje zamknac gebe tym oszlomam,co wesza zamach ze strony Rosjan. Odpowiedz Link Zgłoś
arbdahrba Re: RP jest członkiem NATO. Nagrań nie ujawnią. 30.05.10, 23:43 Myślisz, że ktoś na poważnie bierze brednie oszołomów o zamachu? Nikt poważny sobie tym głowy nie zaprząta, a póki co nie widać aby oszołomstwo bredzące o spisku miało szanse być poważnym partnerem w rozmowach z Rosjanami. Jakby nie patrzeć Polska nie jest silnym członkiem NATO. Więc nie z nami prowadzi się rozmowy... Wszyscy patrzyli z przerażeniem na wybryki Kaczyńskiego w gruzińskiej awanturze. Jednak Amerykanie mają sporo racji publikując wyniki badań lekarskich Prezydenta USA... Palikot dobrze pytał. Podsumowując, nadal uważam, że nagrania nie wypłyną. No chyba, że Tusk zarządzi kontrolowany przeciek. To jedyny sposób na szybkie rozbrojenie tej bomby. Odpowiedz Link Zgłoś
igor-53 Re: RP jest członkiem NATO. Nagrań nie ujawnią. 30.05.10, 23:54 arbdahrba ,jestem Rosjaninem i pilnie obserwuje co w Polsce sie mowi i pisze sie.Moze ty uwazasz to co pisze sie w "Rzecz Pospolitej" i "Naszym dzienniku" za bzdury (ja rowniez),ale dla duzej czesci polskiego spoleczenstwo, to prawda objawiona. Odpowiedz Link Zgłoś
coelka masz rację 30.05.10, 23:57 igor-53 napisał: > arbdahrba ,jestem Rosjaninem i pilnie obserwuje co w Polsce sie mowi i pisze > sie.Moze ty uwazasz to co pisze sie w "Rzecz Pospolitej" i "Naszym dzienniku" z > a > bzdury (ja rowniez),ale dla duzej czesci polskiego spoleczenstwo, to prawda > objawiona. i to jest przykre ponieważ świadczy o niskiej świadomości polskiego społeczeństwa Odpowiedz Link Zgłoś
arbdahrba dokładnie. ]:) 31.05.10, 00:17 Widać są w Polsce środowiska którym bardzo nie na rękę jest zbliżenie polsko-rosyjskie. Może aby przeszkodzić w dalszym psuciu nastrojów któraś ze stron zdecyduje się na ujawnienie całości nagrań? Pożyjemy, zobaczymy. Pozdrawiam. Odpowiedz Link Zgłoś
jacekm22 Re: W doope se wsadźcie te stenogramy ... 30.05.10, 22:35 Nic nas nie przekona ze biale jest biale itd ..... Odpowiedz Link Zgłoś
qszyho Re: W doope se wsadźcie te stenogramy ... 30.05.10, 22:50 Hey, czy Ty piszesz coś na temat cen rządowych ? Jesteś komunistą? : ((((((( Odpowiedz Link Zgłoś
modraczek.2 dobranoc wszystkim 30.05.10, 22:34 mam nadzieję,ze wkróce wyjasnią się wszelkie niedopowiedzenia. ale śledztwo jeszcze będzie trwało,takie sledztwa potrafią trwać latami. Jesli ktoś chce skrytykować ten post mam na swoją obronę: -jestem kobietą :) -jestem senna ps tak na marginesie, a przy artykule o odwiedzinach Komorowskiego Lichenia :))) oj dzieje się dzieje Odpowiedz Link Zgłoś
maaac Re: dobranoc wszystkim 31.05.10, 09:45 modraczek.2 napisała: > mam nadzieję,ze wkróce wyjasnią się wszelkie niedopowiedzenia. > ale śledztwo jeszcze będzie trwało,takie sledztwa potrafią trwać > latami. Genialne odkrycie........... No coś takiego. Powiedz to twoim idolom z PiS, którzy domagają się pełnej prawdy JUŻ teraz. Przecież o to są całe wrzaski, że "naród nie jest prawidłowo informowany". Czyli jednak szanowni zwolennicy PiSu wiedzą, że ich partia rżnie głupa albo jest głupia szermując takimi hasłami. > Jesli ktoś chce skrytykować ten post mam na swoją obronę: > -jestem kobietą :) To, że kobieta jest kobietą nigdy nie usprawiedliwiało takiego zachowania jak twoje. Nie może być tak, że kobieta chce stawać jak równa z równym do dyskusji z mężczyznami, a potem gdy okazuje się że nawygadywała / nawypisywała głupot zasłaniać się swoją kobiecością. Jak czujesz się "słabą kobietą" to marsz do kuchni. Jak uważasz, że kobieta nie jest wcale gorsza od mężczyzn to nie żądaj dla siebie taryfy ulgowej. > -jestem senna To marsz spać, a nie pisac głupoty. > ps > tak na marginesie, > a przy artykule o odwiedzinach Komorowskiego Lichenia :))) oj > dzieje się dzieje To Kaczyński sobie do Piekar może jeździć, a Komorowski do Lichenia nie? Odpowiedz Link Zgłoś
konbar A "czarne skrzynki" takze?Czy tylko stenogramy? 30.05.10, 22:35 Cos tu znowu smierdz! Odpowiedz Link Zgłoś
jerjar Kwiatkowski: Opinia publiczna pozna stenogramy ... 30.05.10, 22:55 Czy Rada Bezpieczeństwa Narodowego, która pierwsza poznaje stenogramy chce zabezpieczyć naród przed niebezpiecznymi treściami, czy też ustawia się ponad narodem i albo mu pozwoli się dowiedzieć, albo nie? Odpowiedz Link Zgłoś
aplus winny ten co londuje tak mowili w radio Erewan GW 30.05.10, 23:07 TVN zawsze i wszedzie T-E-N C-O L-O-N-D-U-J-E Taka jest P-R-A-W-D-A i takie sa F-A-K-T-Y -- Faktura do Schetyny wyslana Odpowiedz Link Zgłoś
aplus a lecial PO co a musial leciec ??!! Lecial a PO 30.05.10, 23:09 co pytam ??!! W srode sie lata !!! == korekta faktury wyslana Odpowiedz Link Zgłoś
ondrij Tusk obiecał w poniedziałek - kłamczuch! 30.05.10, 23:29 Komorowski też kłamczuch. Odpowiedz Link Zgłoś
elucidator Re: Tusk obiecał w poniedziałek - kłamczuch! 30.05.10, 23:48 Ty tez klamczuch. Odpowiedz Link Zgłoś
kazkul Kwiatkowski: Opinia publiczna pozna stenogramy ... 30.05.10, 23:34 hahahahahahahah teraz? parodia Odpowiedz Link Zgłoś
aplus u siebie zrobili katastrofe i sami sledztwo PO 30.05.10, 23:35 prowadzili Rudy po renke z Putlerem rezultat sledztwa rownie latwy do przewidzenia jak "Fakty" TVN Odpowiedz Link Zgłoś
maaac Operacja PiSyzacji prawdy w toku. 31.05.10, 06:20 Fakty, faktami - będzie nagranie, stenogram, a ich i tak "nic nie przekona". Oni mają swoją prawdę objawioną, że to "wina Ruskich". Z wiarą dyskutować się nie da. Odpowiedz Link Zgłoś
rooboy co im odbilo z ta "opinia publiczna"... 31.05.10, 00:26 wszystko, co ma byc podane do wiedzy spoleczenstwa, podaje sie ostatnio nie spoleczenstwu, a opinii publicznej... zawsze mi sie zdawalo, ze w tym np. konkretnym przypadku, zapisy pozna spoleczenstwo, ktore wyrobi sobie opinie na ten temat, byc moze bedzie to opinia publiczna, jesli spoleczenstwo ja uzewnetrzni... no chyba, ze faktycznie chodzi o to, aby nikt nie wyrabial sobie swojej wlasnej opinii w obliczu podanego materialu, wiec bedzie on podany w takiej formie, aby zaistnial tylko i wylacznie w (pozbawionej mozliwosci myslenia) opinii publicznej, a nie w niezaleznie myslacym spoleczenstwie, ktore moze sobie wyrobic rozne opinie na ten temat... Odpowiedz Link Zgłoś
acer59 Co wy , k...a ,wyprawiacie ? 31.05.10, 02:11 przyjaciele Moskale ? Opublikujcie cala zawartosc w waszych mediach - tu k...a dziady pisowskie nie siegaja , a ja zaplace tlumaczowi i bede wiedzial wszystko . Juz widze te grande jaka zrobia ku....wskie pisiory po zebraniu RBN aby ocenzurowac , wykropkowac , skrocic albo wogole nie ujawniac tych zapisow . Jesli nie to zaplace milion dolarow(stac mnie na to) komu bedzie trzeba i dotre do pelnych zapisow ,mozecie byc tego pewni,wy pie.....ne pisuary i nie tylko - bo popaprancom tez nie wierze bo to jedna i ta sama banda pie.....nych kato-prawicowych dupkow neobolszewickich ---raczka raczke myje . Odpowiedz Link Zgłoś
tomc_i_o Re: Co wy , k...a ,wyprawiacie ? 31.05.10, 07:30 ... PO - PiS to socjaliści. Mniej lub bardziej narodowi i katoliccy. To nie jest żadna prawica. ... Odpowiedz Link Zgłoś
hens Kwiatkowski: Opinia publiczna pozna stenogramy ... 31.05.10, 03:14 A co do wypowiedzi pilotów i jakiegoś trepa w kabinie ma Rada Bezpieczeństwa Narodowego ? Co usłyszą ? ....O kurwa !....O Jezu !....Czy może matko boska !....( ? ) Chyba że jest na nagraniu rozkaz siadania wydany przez generała, a to już wstyd ! Bo na pewno piloci nie zdradzili narodu polskiego wypowiedziami w stresie,aby z tego robić tajemnicę. Każda wypowiedz dla Was jest wstydliwa droga rado.Po prostu dali ciała,dyskutując z dupkiem generałem. Odpowiedz Link Zgłoś
acer59 Re: Kwiatkowski: Opinia publiczna pozna stenogram 01.06.10, 03:35 A jesli to bedzie "O kurwa , wszystko przez tego kurdupla !!!" albo "O kurwa po h...a go sluchalismy ,konieeeeeccc!!!!" to myslisz ze opublikuja ? Powiedza ze to "intymne rozmowy" . Moze i intymne ,kurwa mac , ale WYJASNIAJACE WSZYSTKO . Tyle tylko ze pie....ne pisuary obroca swiat w pozoge aby takie teksty (jesli sa) nigdy nie ujrzaly swiatla dziennego . Odpowiedz Link Zgłoś
woparachgazu Trudna sytuacja... 31.05.10, 03:51 co jeszcze mógł zrobic kapitan samolotu mając w kabinie za plecami intruza- swojego szefa- ktory miał dopilnowac aby samolot dotknął ziemi w smolensku?? Odpowiedz Link Zgłoś
antonioni1 Kwiatkowski: Opinia publiczna pozna stenogramy ... 31.05.10, 05:54 Nie róbcie niepotrzebnego hałasu. Zawiniła mgła i na jej skutek słaba widoczność. Przy 200 km/h, bo taka prędkość jest potrzebna przy lądowaniu takiego kolosa jak samolot prezydencki liczą się ułamki sekundy. A poza tym borowcy nie wiedzieli jakie to jest lotnisko pod Smoleńskiem? Nie sprawdzili? Gdyby była dobra pogoda to chłopaki daliby sobie radę. A tu nagle gęsta mgła i jeszcze pytania czy nie mamy opóźnienia. Wątpię, eeby Lech Kaczyński nalegał na lądowanie. To był zbyt strachliwy człowiek manipulowany przez swojego brata bliźniaka. Casła świta chciała się wykazać no i się wykazała skrajną głupotą. Dobrze, że nie było w samolocie o. Rydzyka, bo dopiero wtedy by się działo. Na Wawelu powinien zostać pochowany prezydent Kaczorowski a nie Lech Kaczyński, który nawet własnej córki nie potrafił po katolicku wychować. Zaognianie stosunków pomiędzy Rosją a Polską przez rozgłośnię o. Rydzyka jest sprzeczne z polską racją stanu. Rosja to nasz sąsiad za miedzą. I wcale taki straszny jak go malują. Odpowiedz Link Zgłoś
1theguru1 Marta włozyła bombę matce do reklamówki ze śniadan 31.05.10, 13:59 iem dla ojca bo liczyła na ogromne odszkodowanie. Odpowiedz Link Zgłoś