kralik111 Jarosław Kaczyński: brat był mężem stanu, ja si... 08.06.10, 20:31 Co jaroslaw kaczynski "czlowiek Solidarnosci" robil w okresie stanu wojennego, przed nim i po nim? Pytam, poniwaz na prozno szukac jego nazwiska przed 1989 roku wsrod bojownikow Solidarnosci...? :DDDDDDDDDDDDDDDDDDDDDDDDDDDDDDDDDDDDDDDDDDDDDDDDd Odpowiedz Link Zgłoś
czyzyk331 Re: Jarosław Kaczyński: brat był mężem stanu, ja 08.06.10, 21:19 Dla równowagi przypominam coś o Komorku..."kandydat PO na prezydenta niejednokrotnie dawał wyraz swemu, delikatnie mówiąc, dystansowi wobec koncepcji, iż wszyscy ludzie są równi. Ma Komorowski sarmacką słabość do chwalenia się przodkami. Pierwszego Komorowskiego odnotowano w roku 1399 jako rycerza, który zginął w bitwie Witolda, wielkiego księcia litewskiego, z .. Zaczęło się to od tego Jakuba z 1399 roku i trwało aż do generała "Bora"Komorowskiego - opowiada, jak gdyby była w tym jakakolwiek jego zasługa. Z dumą zawsze będę podkreślał tych moich przodków, którzy, jak trzeba było, to szli do powstania, do wiezienia i będę z dumą podkreślał, że jestem synem, wnukiem żołnierzy Armii Krajowej. Teoretycznie można by się spodziewać, że w XXI w. kandydat na prezydenta plebejskiego kraju nowoczesnej europejskiej demokracji reprezentujący nowoczesną, europejską partię polityczną zarzuci ten doprawdy archaiczny koncept, że jedni ludzie są lepsi - a zatem inni gorsi - ze względu to, kto dymał ich prapraprababcię." Odpowiedz Link Zgłoś
kralik111 Re: Jarosław Kaczyński: brat był mężem stanu, ja 08.06.10, 21:59 czyzyk331 napisał: > Dla równowagi przypominam coś o Komorku..."kandydat PO na prezydenta > niejednokrotnie dawał wyraz swemu, delikatnie mówiąc, dystansowi > wobec koncepcji, iż wszyscy ludzie są równi. Ma Komorowski sarmacką > słabość do chwalenia się przodkami. Pierwszego Komorowskiego > odnotowano w roku 1399 jako rycerza, który zginął w bitwie Witolda, > wielkiego księcia litewskiego, z .. Zaczęło się to od tego Jakuba z > 1399 roku i trwało aż do generała "Bora"Komorowskiego - opowiada, > jak gdyby była w tym jakakolwiek jego zasługa. Z dumą zawsze będę > podkreślał tych moich przodków, którzy, jak trzeba było, to szli do > powstania, do wiezienia i będę z dumą podkreślał, że jestem synem, > wnukiem żołnierzy Armii Krajowej. Teoretycznie można by się > spodziewać, że w XXI w. kandydat na prezydenta plebejskiego kraju > nowoczesnej europejskiej demokracji reprezentujący nowoczesną, > europejską partię polityczną zarzuci ten doprawdy archaiczny > koncept, że jedni ludzie są lepsi - a zatem inni gorsi - ze względu > to, kto dymał ich prapraprababcię." Rownosc za to mamy w SLD, po rowno dzielicie sie uwlaszczonymi przedsiebiorstwami, telewizja i pieniedzmi podatnikow z PiSem, ty glupie eseldowski balwanie...;DDDDDDDDDDDDDDDDDDDDDDDDDDDDDD Odpowiedz Link Zgłoś
framberg Ani brat nie był mężem stanu ani ty nie będziesz 08.06.10, 20:32 Tu trzeba charyzmy a nie tragicznego wypadku. I mądrości a nie rozrabiactwa. Odpowiedz Link Zgłoś
zdrojak Jarosław Kaczyński: brat był mężem stanu, ja si... 08.06.10, 20:36 "Mężem stanu" to zdecydowanie przesada, to żałosne...Ale na pewno w jego Prezydenturze można znaleźć elementy pozytywne, w mniejszości... Odpowiedz Link Zgłoś
1stanczyk Na bezczelne, pyskate, prowokacyjne i 08.06.10, 20:38 rodzinne wyszczekanie JK nie ma innej odpowiedzi jak na tym samym poziomie: Był głownie "mężem stanu" nieważkości umysłowej Jarosław Kaczyński: brat był mężem stanu, ja si... Odpowiedz Link Zgłoś
prawdziwy-moher ..Do PO.......... 08.06.10, 20:38 Wyprowadzcie czerwono-czarne sztandary. Odpowiedz Link Zgłoś
kralik111 Re: ..Do PO.......... 08.06.10, 20:49 prawdziwy-moher napisał: > Wyprowadzcie czerwono-czarne sztandary. Czerwono czarne sztandary, to barwy socjalizmu i katolicyzmy, czyli PiSu, ty biedny esbecki idoto...;DDDDDDDDDDDDDDDDDDDDDDDDDDDDDD BUA HA H A H H AH A H AH A HA H AH AH AH AH H AH AH A H H AH AH Odpowiedz Link Zgłoś
czyzyk331 Re: ..Do PO.......... 08.06.10, 21:11 Czyli...Komorek nie jest katolikiem? Czyżby wstydził się swoich barw? Niewiele wskazuje na to, aby obóz postsolidarnościowy dojrzał do zakończenia wojny polsko-polskiej, dlatego warto zagłosować na Napieralskiego! Odpowiedz Link Zgłoś
antropoid Jarosław Kaczyński: brat był mężem stanu, ja si... 08.06.10, 20:46 Brat może i chciał być mężem stanu, ale mu na to nie pozwalałeś żałosny pajacu, a jeśli chodzi o twoje starania, to może na początek postaraj się powiedzieć choć słowo prawdy... Odpowiedz Link Zgłoś
onepiotrek Jarosław Kaczyński: brat był mężem stanu, ja si... 08.06.10, 20:46 On też był mężem stanu? nobeliefs.com/nazis.htm mąż stanu...przecież to kabaret! www.youtube.com/watch?v=-2wXreOhNEY&feature=related www.youtube.com/watch?v=9fVSLFYWTZk&feature=related www.youtube.com/watch?v=qrmrLCX_zJ0 www.youtube.com/watch?v=qyYfzXsDilY&feature=related www.youtube.com/watch?v=FtFPG3jRdKY&feature=related www.youtube.com/watch?v=vo4IeoE1LxM www.youtube.com/watch?v=sGjjN3sNTQs&NR=1 www.youtube.com/watch?v=HkbGhGwRcUk&NR=1 stopczwartejrp.prv.pl/ Odpowiedz Link Zgłoś
pyffello114 L.Kaczynski - maz stanu? 08.06.10, 20:49 Kto mu nadal ten tytul? Unia Europejska,gdzie zwlekal nieprzyzwoicie dlugo z podpisaniem traktatu lizbonskiego? Kanclerz Merkel? Condolisa Rice, ktora "zaszczycil" polgodzinnym spoznieniem na spotkanie? Nie dajmy sie oglupiac! Odpowiedz Link Zgłoś
vomitorium1 Jarosław Kaczyński: brat był mężem stanu, ja si... 08.06.10, 20:51 panie jarosławie ale pan już był Odpowiedz Link Zgłoś
bluff2 Jarosław Kaczyński: brat był mężem stanu, ja si... 08.06.10, 20:56 Prezydent został mężem stanu dopiero po tragicznej śmierci,po tragedii sprytnie wykorzystanej przez spin doktorów PIS.Prawdziwy mąż stanu ma poparcie większości narodu wcześniej.Niech pan prezes ze względu na siebie i tragiczną śmierć brata lepiej tego dzieła nie kontynuuje Odpowiedz Link Zgłoś
bronimir Bratu brakowało trochę, tak jak Jarkowi do 2 m. 08.06.10, 20:56 Brat był małym kłótliwym facetem z rozdętym ego. Pochówek na Wawelu tego nie zmienił. Odpowiedz Link Zgłoś
wlodek21 Jarosław Kaczyński: brat był mężem stanu, ja si... 08.06.10, 20:59 Testament brata czyli własny. Przecież ś.p. brat robił to, co prezes wymyślił. Odpowiedz Link Zgłoś
culebre Jarosław Kaczyński: brat był mężem stanu, ja si... 08.06.10, 21:03 Taaaa, jasne. I małym rycerzem, i bohaterem narodowym co haki zbierał na wszystkich począwszy od pijanego menela - sranie w banie odrealnionego mitomana. Tamten pan już na szczęście nikogo nie zabije, niestety została niebezpieczna kopia. Odpowiedz Link Zgłoś
agent.bolek.donosi Jarosław Kaczyński: brat był mężem stanu, ja si... 08.06.10, 21:05 Będzie ciężko Panie Kaczyński. Żydowskie media nie pozwolą aby Polak i na dodatek Patriota mógł mieć cokolwiek do powiedzenia. Lepiej jest sterować pół Niemcem. Odpowiedz Link Zgłoś
fan-po Re: Jarosław Kaczyński: brat był mężem stanu, ja 08.06.10, 21:13 agent.bolek.donosi napisała: > > Będzie ciężko Panie Kaczyński. > > Żydowskie media nie pozwolą aby Polak i na dodatek Patriota mógł > > mieć cokolwiek do powiedzenia. Lepiej jest sterować pół Niemcem. > > Odpowiedz Link Zgłoś
rbryl Jarosław Kaczyński: brat był mężem stanu, ja si... 08.06.10, 21:07 o ile wiem to: Brat był mężem Marii, a Panu Jarosławowi wypada w takim razie życzyć wszystkiego najlepszego na nowej drodze życia. Odpowiedz Link Zgłoś
wolny-wybor Jarek zawsze był skuteczny ... 08.06.10, 21:08 Wybierzcie sami skutecznego prezydenta w wolny sondażu: Wolny Sondaż Prezydencki Zostało nie za wiele czasu, nie kierujcie się wyglądem i uprzedzeniami - kliknijcie linka lub wpiszcie w wyszukiwarkę Google "Wolny Sondaż Prezydencki" i zagłosujcie. W sondażu zebrało się 85296 głosów Polaków i ciągle ich przybywa (w tym 31965 na prezydenta). Na stronie zobaczycie również porównanie wielu różnych sondaży prezydenckich i prognozę na bazie tych wszystkich sondaży. Odpowiedz Link Zgłoś
czyzyk331 Re: Jarek zawsze był skuteczny ... 08.06.10, 21:14 Dlatego nawiązując do wizyty Jarosława na Polskim Śląsku (Bawarii) warto przypomnieć jego słowa z 2008r. "Prezes PiS Jarosław Kaczyński ostro skrytykował posła PO, reżysera Kazimierza Kutza za jego wypowiedzi na temat przyszłości Śląska. Podczas spotkania z mieszkańcami Bytomia lider PiS zarzucił parlamentarzyście PO łamanie konstytucji i podważanie terytorialnej integralności kraju. Tacy ludzie powinni być eliminowani z życia publicznego - uważa b. premier. J. Kaczyński odniósł się do wypowiedzi Kutza zacytowanej w "Rzeczpospolitej", w artykule z maja tego roku, poświęconym śląskim autonomistom. "Kaczyńscy to ostatnia runda polskiego nacjonalizmu. Kiedy minie dziesięć lat i wreszcie zejdą ze sceny, Polska stanie się na Śląsku abstrakcją. Liczyć się będzie Heimat, matka, dom, kawałek ziemi, sąsiad" - mówił wtedy śląski poseł PO i reżyser filmów o tematyce śląskiej." Odpowiedz Link Zgłoś
ned_pap Re: Jarosław Kaczyński: brat był mężem stanu, ja 08.06.10, 21:12 "Jestem człowiekiem 'Solidarności' i nim pozostanę" Gówno przyczepiło się do statku, i krzyczy "płyniemy!". Odpowiedz Link Zgłoś
holidays_in_cambodia JK wygra bo ma sztywną zasadę. I stawia ją 08.06.10, 21:17 na patriotyzm. Odpowiedz Link Zgłoś
1stanczyk "I stawia ją na patriotyzm." Na wyszczekane 08.06.10, 21:38 pajacowanie "patriotycznym" wstecznictwem by za jego parawanem podobnie jak nieomal cala reszta wyuczonych awanturniczym prostactwem (nie bezinteresownie wspieranym przez watykańskich szamanów w naszym kraju) byłego prezydenta LW, móc ukryć swoje bezgraniczne bezmózgowie. Re: JK wygra bo ma sztywną zasadę. Odpowiedz Link Zgłoś
gocze1 Jakim męzem stanu? To był człowiek mający problemy 08.06.10, 21:26 z własną psychiką , poza tym .......... nieuczciwy karierowicz Odpowiedz Link Zgłoś
tomasz_5_2010 Jarosław Kaczyński: brat był mężem stanu, ja si... 08.06.10, 21:33 Niesmaczne żarty! Lech Kaczyński-"mężem stanu"! To są jaja! Odpowiedz Link Zgłoś
sanand Jarosław Kaczyński: brat był mężem stanu, ja si... 08.06.10, 21:36 Zbyt górnolotnie powiedziane. Był tam gdzie stało ZOMO. Odpowiedz Link Zgłoś
fan-po Jarosław Kaczyński: brat był mężem stanu, ja si... 08.06.10, 21:39 POpaprańcy tu jazgoczą i pampersy swoje moczą. Smoczki w gęby im powkładać, to przestaną bzbury gadać. W kaftaniki POoblekać, zaprzestaną kundle szczekać. I tak dalej i tak dalej, na szczenięta lepiej nalej. Odpowiedz Link Zgłoś
rolnik-0 Jarosław Kaczyński: brat był mężem stanu, ja si... 08.06.10, 21:48 Ale ci POmyleńcy się na wzajem nakręcają i ze strachu sobie wzajemnie otuchy dodają.Ale nic im to nie pomoże,bo Prezydentem Polski będzie Jarosław Kaczyński i to jest tak pewne jak 2 + 2 = 4 a kto w to watpi niech od razu zamówi sobie kolejkę do lekarza psychiatry. Odpowiedz Link Zgłoś
zo.rro Re: Jarosław Kaczyński: brat był mężem stanu, ja 08.06.10, 22:36 bla bla bla!!!!!! A co powiesz jak kurdupel nie wygra, pewnie że wybory ruskie sfałszowali? Kociarz nie ma szans naród nie taki głupi na szczęście!!!! Odpowiedz Link Zgłoś
papigo Re: Jarosław Kaczyński: brat był mężem stanu, ja 08.06.10, 22:40 Rolnik, pochowaliscie morderce z honorami wzamian za to aniolki zalaly wam polowe polski a Ty jeszcze tutaj pajacujesz z tym pisem ? Papigo Royal Palace Odpowiedz Link Zgłoś
nie-tak Re: Jarosław Kaczyński: brat był mężem stanu, ja 08.06.10, 22:47 papigo napisał: > Rolnik, pochowaliscie morderce z honorami wzamian za to aniolki > zalaly wam polowe polski a Ty jeszcze tutaj pajacujesz z tym [b]pisem ************ Rządy Kaczyńskich opływały w pieniądzu a co zrobiły by zbudować prawdziwa ochronę przeciwpowodziowa tym zadbać o własne społeczeństwo? NIC, nie zrobili ci "mężowie stanu" ----------------------------------------------- Odpowiedz Link Zgłoś
krzych.korab Jakubiak poparła stan wojenny, można zabrać obywa- 08.06.10, 21:49 telom prawa aby np. przymusowo ich szczepić czy wywozić przymusowo z domów motywując to powodzią. Odpowiedz Link Zgłoś