mozart 21.06.10, 07:02 Bez pomocy wyborcow SLD Kaczka moze wygrac... Odpowiedz Link Zgłoś Obserwuj wątek Podgląd Opublikuj
aikiboshinko do czego prowadzi nasz liberalizm??? 21.06.10, 07:28 Wszyskim osobom myslacym krytycznie i majacym troche serca jak i tym (w szczegolnosci im)ktorzy przyjmuja bezkrytycznie swiatopoglad GW dedykuje: www.rp.pl/.../480850_Dyktatura_urzednikow_socjalnych.html Zastanow sie zanim zaglosujesz... Odpowiedz Link Zgłoś
von_seydlitz Liberalizm PO, to liberalizm dla wybranych... 21.06.10, 07:50 I taka prawda, przedsiębiorcy z konotacja polityczna, prominentni SLD - owcy. Natomiast zwykły obywatel ma zamiast liberalizmu - urzędniczą samowolę, inwigilację, ograniczenia prędkości, i inne ograniczenia socjalno-społeczne. Odpowiedz Link Zgłoś
aikiboshinko poprawiony link: <a href="http://www.rp.pl/artykul/480850_" targe 21.06.10, 07:51 www.rp.pl/artykul/480850_Dyktatura_urzednikow_socjalnych.html To jest tragedia -ale prawda Odpowiedz Link Zgłoś
kasiak707 Komorowski o włos 21.06.10, 07:52 Aż strach pomyśleć co bedzie w II turze, jedyna nadzieja, że cyt. słowa zasłyszane w autobusie : - w pierwszej turze zagłosuje na Kaczyńskiego bo taki biedny stracił brata, ale w II na Komorowskiego bo mieć takiego prezydenta jak Kaczyński to wstyd. Oby tak było.. Odpowiedz Link Zgłoś
aikiboshinko Re: Komorowski o włos 21.06.10, 08:02 a teraz tak bardziej merytorycznie: Dlaczego twierdzisz :''oby tak bylo..''???? Np prawo ktore dopiero co podpisal Komorowski a ktore de facto niszczy rodziny (model szwedzki gdzie co roku odbiera sie rodzicom np za to ze sa za biedni 20000 dzieci)-tak Ci sie podoba??? Przeczytaj: www.rp.pl/artykul/480850_Dyktatura_urzednikow_socjalnych.html Odpowiedz Link Zgłoś
kasiak707 Re: Komorowski o włos 21.06.10, 09:27 Ustawa o przeciwdziałaniu przemocy w rodzinie podpisana przez Komorowskiego z bardzo małymi wyjątkami podoba mi się i to bardzo, tak sie skałda,że codziennie mam do czynienia z bitymi dziećmi, żonami, matkami etc. a w Polsce żaden pracownik socjalny nie zabierze dziecka rodzicom tylko dlatego, że są biedni. Mnie niekiedy peka sece jak patrzę na matki pobierające zasiłki na żywność o które proszą ( bo dziecko nie ma co jeść), które potem przepijają z przygodnie poznanymi facetami w pierwszej lepszej bramie i to w obecności tego dziecka które tak kochają. Zabrałabyn te wszystkie pokaleczone dzieci ale niestety w naszym kraju Rodzinne domy dziecka to wyjątki. Przemoc to jest przemoc i żadne protesty środowiski ponoc katolickich tego nie zmienią. Odpowiedz Link Zgłoś
henryk-sikora wybory za granicą 21.06.10, 07:53 Łatwo sie głosuje i urządza komuś życie nie ponosząc żadnych tego konsekwencji. Sam mieszkałem 20 lat za granicą i jedyny raz kiedy wziąłem aktywny udział w kampanii wyborczej i głosowałem to był 1989 rok, gdy chodziło o suwerenność Polski i wolność. W latach 90-tych nie przyszło mi do głowy, aby urządzać życie rodakom w kraju, gdyż skutki tych wyborów mnie nie dotyczyły. Ludzie traktują wybory jako taki sobie plebiscyt wyrażenia swoich sympatii politycznych. Ja uczestnicząc w wyborach mam przekonanie do tego aktu politycznego tak jakbym to ja decydował o wyborze prezydenta, czy parlamentu. Polonusy posiadają w zdecydowanej większość obywatelstwo kraju osiedlenia i wybierają sobie władze w tych krajach i ponoszą tego wyboru konsekwencje. Biorąc udział w wyborach do władz w Polsce nie ponoszą żadnej odpowiedzialności za ten najważniejszy akt polityczny jakim dysponuje każdy obywatel. Dlatego uważam taką postawę, udział polonusów w wyborach, za niemoralną i należy zmienić ordynacje w tym zakresie!!! Odpowiedz Link Zgłoś
adambielski Komorowski o włos 21.06.10, 07:59 Jescze więcej brudnych ataków, obrażania G. Napieralskiego i SLD w "GW" i TVN, a J. Kaczyński ma wygraną w kieszeni. Więcej pań A.Kublik, M. Olejnik, J. Paradowskiej, A. Werner, J. Pochanke w akcji. Do dzieła! O panach nie wspominam, bo, jakby nie było, mniej jazgoczą /poza red. Marciniakiem z TVN24/. Odpowiedz Link Zgłoś
aikiboshinko milosnikom Komorowskiego i Tuska 21.06.10, 08:09 tego chcecie??? www.rp.pl/artykul/480850_Dyktatura_urzednikow_socjalnych.html Odpowiedz Link Zgłoś
ubiquitousghost88 Komorowski o włos - to dużo mówi o niemu... 21.06.10, 10:13 Słabemu... każdy włos przeszkadza... Odpowiedz Link Zgłoś