szopad 22.06.10, 15:00 PiS jest lewicowy? nie wiem jak trzeba miec maly mozg zeby sie nie domyslic o co chodzi... panie redaktorze po co pisac o tym artykul? Odpowiedz Link Zgłoś Obserwuj wątek Podgląd Opublikuj
maruda.r Re: Zagłosuję na Kaczyńskiego (pod warunkiem) 22.06.10, 15:05 szopad napisał: > PiS jest lewicowy? ****************************** Dokładniej rzecz ujmując: bolszewicki. Odpowiedz Link Zgłoś
pauleycz Re: Zagłosuję na Kaczyńskiego (pod warunkiem) 22.06.10, 15:18 maruda.r napisał: > szopad napisał: > > > PiS jest lewicowy? > > ****************************** > > Dokładniej rzecz ujmując: bolszewicki. > Narodowy w formie, socjalistyczny w treści. Odpowiedz Link Zgłoś
marco-wr Lepiej niech może deklamuje... 22.06.10, 16:11 Śpiewu wolałbym nie słyszeć... Odpowiedz Link Zgłoś
mietasfura Re: Lepiej niech może deklamuje... 22.06.10, 20:06 A ja poprosze o hymn Wolski. Bo siedze sam w domu i jest mi smutno, i dawno sie nie smialem, z gory bardzo dziekuje Odpowiedz Link Zgłoś
spermaszatana Re: Lepiej niech może deklamuje... 22.06.10, 23:46 Pan red. Wroński chciał być sarkastyczny. Po przeczytaniu komentarzy stwierdzam. Nie udało się Panu. Pozdrawiam. Odpowiedz Link Zgłoś
szopad Re: Zagłosuję na Kaczyńskiego (pod warunkiem) 22.06.10, 15:47 mentalnosc kaczki jest czysto ubecka, ale kiedy mowi o sobie "lewicowy" znaczy to tylko tyle ze stary mlaskacz hipokryta potrzebuje glosow SLD Odpowiedz Link Zgłoś
oghana7 Re: a jaki jak nielewicowy? 22.06.10, 20:15 tylko dlaczego rewaloryzacje emerytur przeznaczyl na swiatynie opatrznosci to sie trzyma kupy owszem,bo teraz czarni kaza na niego glosowac po wsiach i miastach -licza na wiecej ,a emeryci niech sobie umieraja ? Odpowiedz Link Zgłoś
antenka_beretowa To mógłby być raczej jakiś 22.06.10, 15:09 hip-hopowy mix Międzynarówki i erotycznych love songów Glorii Gaynor z obiektem miłosnym Napieralskim Grzegorzem. Odpowiedz Link Zgłoś
wan4 słowo daję, że wtedy i ja na niego zagłosuję 22.06.10, 15:12 "wyklęty powstań ludu..." - toż to przecież najprawdziwszy manifest kaczystów, tylko dodać - "ciemny" :) Odpowiedz Link Zgłoś
prawypolak o co chodzi Kaczorowi, o głosy czy o??? 22.06.10, 15:14 czy o Napieralskiego?:) może mu sie spodobał poprostu?:) Odpowiedz Link Zgłoś
robmar2007 Zagłosuję na Kaczyńskiego (pod warunkiem) 22.06.10, 15:21 Znam nawet słowa: z ziemi Wolskiej do Polskiej:)) PiS = Partia internacjonalistycznych Socjalistów??? Odpowiedz Link Zgłoś
wasylzly Towarzysz Kaczynski ?? z Solidarnosci ? 22.06.10, 15:30 no coz, stalo sie to o czym mowia od dawna monarcichisci, ktorzy ma pretensje, ze im ktos ukradl pojecie prawicy. PiS to lewica, pojde dalej PiS to partia bylych pzpr i takie stuktury, zamordyzm, takiz program. Byc moze jedno mauzoleum, zostalo zamienione na inne i nie te sztandrary sie dzsiaj caluje, ale smrod onuc lumpenproletariatu pozostal. Przynajmniej w jednym mamy jasnosc, ze jak teraz beda odbierac bogatym i dawac biednym, nacjonalizowac, wizac stosunki z Korea Pln.i Kuba - to juz zgodnie z ich lewicowoscia. Ale co teraz z tradycja Solidarnosci ? Lista Wildsztajna ? Jednak to prawda, ze tzw.zdrada Okraglego Stolu w ktorym uczystniczyl Kaczynski byle etosem zalozycielskim PiS i Kaczysnki jest sterowany w tylniego siedzenia miedzynarodowego proletariatu i masonow ? Towarzysze sztandar wprowadzic !!!! - Towarzysz Kaczynski idzie !!! Odpowiedz Link Zgłoś
oghana7 Re: Towarzysz Kaczynski ?? z Solidarnosci ? 22.06.10, 20:18 okazalo sie ,ze jarek w solidarnosci nigdy nie byl ,tylko brat ,poza tym partyjny ojciec bronil to i nie mieli go za co zamykac .nawet teczka obrabiana przez rok w domu miala tylko 2 strony . Odpowiedz Link Zgłoś
sharn1 No nie mówcie że mu za to płacą 22.06.10, 15:35 Kurcze sam chciałbym być wypiardkiem z GW. Walisz bączka i ci za to płacą. Awesome. Nie w sumie nie - to nie język debili głosujących na PiS. ZAJEBIŚCIE. Odpowiedz Link Zgłoś
h-mol Re: No nie mówcie że mu za to płacą 22.06.10, 19:27 Na to nie zasługujesz! Jesteś kaczym wypierdkiem i płacą ci za pisanie głupot na forach! Odpowiedz Link Zgłoś
25000zl napisał prorządowy klakier 22.06.10, 15:52 coście z tej gazety zrobili. Biuletyn rządowy nic więcej. Odpowiedz Link Zgłoś
h-mol Re: napisał prorządowy klakier 22.06.10, 19:29 Poczytaj Rzeczpospolitą - to jest dopiero kaczy biuletyn bez cienia skrupułów! Odpowiedz Link Zgłoś
po_stach 25000zl, co ty pieprzysz, kołtunie ? 22.06.10, 20:05 masz okres,czy to już klimakterium ? forum.gazeta.pl/forum/w,902,113250456,113255413,Re_Kaczynski_przegral_proces_z_Komorowskim_Musi.html Odpowiedz Link Zgłoś
kris1122 Zagłosuję na Kaczyńskiego (pod warunkiem) 22.06.10, 16:05 Ale fajny artykuł :) A ile później mądrych komentarzy... Kiedyś Wyborcza była obiektywną i opiniotwórczą gazetą, niestety od jakiegoś czasu jest dalej opiniotwórczą - ale już tylko dla stada baranów (bo jak inaczej nazwać autorów wiekszości postów). Odpowiedz Link Zgłoś
adalbert36 Re: Zagłosuję na Kaczyńskiego (pod warunkiem) 22.06.10, 17:36 W imieniu stada baranów oświadczam, że red. Wroński jest naszym opiniotwórczym idolem. Cenimy Go i uwielbiamy za błyskotliwy dowcip, inteligencję i niezrównane puenty. Ale nawet jakby J.K. tę Międzynarodówkę wykonał, co nie jest wykluczone zważywszy jego parcie do władzy, mądre barany na niego nie zagłosują bo nie chcą dyktatury ciemniaka, intryganta i parweniusza. Barany już tego pana widziały w akcji i mają dosyć. A red. Wroński niech sie nie przejmuje i pisze tak jak tylko On potrafi: konkretnie i zrozumiale, a przede wszystkim mądrze. Z takim piórem Gazeta Wyborcza nie zginie. Odpowiedz Link Zgłoś
rozwado A co tam 22.06.10, 16:17 JK jest blizszy Tuskowi od Komorowskiego, tylko JK jest tak wielkim czlowiekiem jak Tusk. Wiec powinien byc prezydentem. JK to Wielki Chameleon, moze byc nawet socjalista, czy komunista jesli tylko zostanie prezydentem. Dubieniecki zostanie wtedy baronem PiSu albo premierem a Marta pierwsza dama i nastepca na fotelu prezydenta. Odpowiedz Link Zgłoś
tbarbasz Panie Wroński - uważaj Pan... 22.06.10, 16:18 Pamięta Pan, jak zaczyna się "Międzynarodówka"? Przypomnę: "Wyklęty powstań ludu Ziemi"! A jak Głodny (zdarza się w PO-lsce, zdarza i to często!) Lud powstanie i Pana zmiecie? Już bywało! Na razie Pan p.o.Prezydenta podpisał Wam ustawę o odbieraniu dzieci rodzicom. Teraz każdy g.... będzie mógł donieść do "zespołu specjalnego" na ojca i matkę, że go prześladują seksualnie, bo każą iść wcześnie do łóżka. Miłosierna Gmina się już tym zajmie i uwolni dzieciaka od tej przemocy! Wracają czasy dzielnego Pawlika Morozowa - dzieci będą donosić na rodziców. Nawet w PRL takie numery nie przechodziły! Niech Pan sobie lepiej szybko przypomni odpowiednie pieśni - polecam zwłaszcza Majakowskiego! Odpowiedz Link Zgłoś
antenka_beretowa Re: Panie Wroński - uważaj Pan... 22.06.10, 16:27 tbarbasz napisał: > Pamięta Pan, jak zaczyna się "Międzynarodówka"? Przypomnę: > "Wyklęty powstań ludu Ziemi"! A jak Głodny (zdarza się w PO-lsce, zdarza i to > często!) Lud powstanie i Pana zmiecie? Już bywało! > Na razie Pan p.o.Prezydenta podpisał Wam ustawę o odbieraniu dzieci rodzicom. > Teraz każdy g.... będzie mógł donieść do "zespołu specjalnego" na ojca i > matkę, że go prześladują seksualnie, bo każą iść wcześnie do łóżka. > Miłosierna Gmina się już tym zajmie i uwolni dzieciaka od tej przemocy! > Wracają czasy dzielnego Pawlika Morozowa - dzieci będą donosić na rodziców. > Nawet w PRL takie numery nie przechodziły! > Niech Pan sobie lepiej szybko przypomni odpowiednie pieśni - polecam zwłaszcza > Majakowskiego! ________________________________________ Smuci Cię,że nie będziesz mógł już napieprzać dzieciaki kablem od żelazka po pijaku? Odpowiedz Link Zgłoś
tbarbasz Re: Panie Wroński - uważaj Pan... 22.06.10, 18:07 antenka_beretowa napisał: _______ > Smuci Cię,że nie będziesz mógł już napieprzać dzieciaki kablem od żelazka po pi > jaku? Jak dorośniesz i dzieciak Ci się zaprze w sklepie nogami wyjąc "JA CHCE" i pociągniesz go za rączkę - to się na Ciebie doniesie do Gminy. Tak już Cię odpowiednio potraktują! Może nawet Cię wsadzą do pierd... a dzieciaka to Ci się zabierze i przekaże pod "Miłosierdzie Gminy". Tako rzecze Gajowy z Dwururką i jego nagonka! Odpowiedz Link Zgłoś
rock73 Re: Panie Wroński - uważaj Pan... 23.06.10, 11:38 Chętnie przeczytam, co Ty proponujesz zrobić, jak kilkuletni dzieciak zaprze się w sklepie nogami i zacznie wrzeszczeć "Ja chcę!!!" A jak już odpowiesz na to pytanie, to będę miał następne: co zrobisz jak będziesz już stary i będziesz potrzebował, żeby ktoś Ci podał przysłowiową szklankę wody, albo zaprowadził do lekarza, a dzieciak, wtedy już też kilkudziesięcioletni, zaprze się i zacznie wrzeszczeć "Ja nie chcę". Odpowiedz Link Zgłoś
ar.co Re: Panie Wroński - uważaj Pan... 23.06.10, 15:46 Skoro już wspomniałeś Pawlika Morozowa, to może pamiętasz, z jakiej partii kandydował taki jeden senator, który doniósł na własnego ojca? Żeby nie utrudniać (wiadomo, że pisiory mają pamięć wyjątkowo słabą) - chodzi o niejakiego Rysia Terleckiego. Coś ci to mówi? Odpowiedz Link Zgłoś
ajakzupa Wroński 22.06.10, 16:47 Wroński? A, nawet tekstu czytać nie trzeba. Nazwisko mówi samo za siebie: wazeliniarz nieustannie merdający chwostem przed władzą. Odpowiedz Link Zgłoś
maxik-g Zamerdaj chwostem! Na cześć twojego duce. 22.06.10, 17:50 I dopisz: "aj waj", tak, jak tylko ty potrafisz. > Wroński? A, nawet tekstu czytać nie trzeba. Nazwisko mówi samo za siebie: > wazeliniarz nieustannie merdający chwostem przed władzą. Odpowiedz Link Zgłoś
ajakzupa aj 22.06.10, 20:17 Spełniam twą prośbę: "Aj, waj, waj!" Hau, hau, hau. Ps. Komorowski i Kaczyński dla mnie to jedno g... mające taki sam smród i konsystencję. No, ale ty o mnie samym wiesz lepiej niż ja o sobie. Odpowiedz Link Zgłoś
maxik-g Autoironia tu nie pasuje, jeśli wcześniej sadzisz 22.06.10, 20:37 ...takie teksty. To wskaż idealnego kandydata, położy to kres twoim frustracjom. Odpowiedz Link Zgłoś
ajakzupa Re: Autoironia tu nie pasuje, jeśli wcześniej sad 22.06.10, 23:07 Należę do tych szczęśliwców, którzy nie głosują w żadnych wyborach. I prędzej o wazeliniarzu Wrońskim powiem, że nie jest prorządowym propagandzistą, niż pójdę na wybory. Frustracje? Aj, waj, waj, ależ proszę uniżenie o zdefiniowanie tego słowa, bo jego treść jest mi obca. Odpowiedz Link Zgłoś
maxik-g Tak łatwiej, nie? 23.06.10, 00:24 Nie głosujesz? To w takim razie - przepraszam za eufemizm - nie masz prawa się rzucać. Uncle Google or auntie *pedia shall help you understand this subject. Odpowiedz Link Zgłoś
fagay Zagłosuję na Kaczyńskiego (pod warunkiem) 22.06.10, 17:21 Adolf H. tez byl lewicowy i bardzo dbal o ludzi pracy Odpowiedz Link Zgłoś
kurelski Zagłosuję na Kaczyńskiego (pod warunkiem) 22.06.10, 17:43 Kolejny kretyn kolejna wpada - czy nie nauczyl sie pan ze chamstwo nie poplaca - walnij sie pan kamieniem w glowe -jak Palikot, moze jakis efekt wywolasz. Odpowiedz Link Zgłoś
vito3 Zagłosuję na Kaczyńskiego (pod warunkiem) 22.06.10, 17:50 my stoimy tam gdzie zomo a wy towarzyszu kaczynski stoisz tam gdzie z aurory wystrzal padl Odpowiedz Link Zgłoś
lechu733 Zagłosuję na Kaczyńskiego (pod warunkiem) 22.06.10, 17:58 No jeszcze tego brakuje, aby ulubione piosenki Wrońskiego śpiewał Odpowiedz Link Zgłoś
jurber1 Zagłosuję na Kaczyńskiego (pod warunkiem) 22.06.10, 18:14 Gratuluję zwolennikom PIS-u wspaniałego Przywódcy: - fałszywy, wiarołomny i zdradziecki - Giertych, Lepper i inni, - kłamca - Sąd po raz drugi ! wkrótce to przyzna sam JK - szwagier śp "czarownicy" - wg słów jego przyjaciela - o. Rydzyka, - "fan" Oleksego - przyjaciela agenta GRU, oskarżonego z tego powodu i pozbawionego premierowstwa... - lewicowiec. Co jeszcze daje podstawę do gratulacji... ? Odpowiedz Link Zgłoś
flyb52 Zagłosuję na Kaczyńskiego (pod warunkiem) 22.06.10, 18:34 PIS to jest formacja bolszewicka z odchylem w strone NSDAP. A Od Kaczynskiego leci komunizme na kilometr. Ale czego mozna oczekiwac od niedoszlego prokuratora PRLu? Odpowiedz Link Zgłoś
bolekzaja Zagłosuję na Kaczyńskiego (pod warunkiem) 22.06.10, 18:37 Nie może tego uczynić - bo nie potrafi słów naszego POLSKIEGO hymnu i nie zna melodii. Ja na pana miejscu panie redaktorze prosił bym , by po każdym dniu pan prezes oddał mocz do analizy, bo ta jego spokojnośc jest podejrzana. Dodatkowo poprosił bym by pan prezes pojechał 100 metrów rowerem nie przewracając się lub przepłynął 10 metrów w stojącej wodzie , nie potrafi śpiewać, jeździć na rowerze i pływać w wodzie , nie potrafi nic oprócz kłamania Odpowiedz Link Zgłoś
mela_1 A niech śpiewa... 22.06.10, 18:39 byle nie przekręcał słów, jak w wypadku Hymnu Narodowego. Zagłosuję na niego, jak: zaśpiewa jedno i drugie bezbłędnie, a na końcu zrobi piruet. Odpowiedz Link Zgłoś
yaicarz Bój to jest nasz (PIS-u) ostatni ! 22.06.10, 18:59 Mam mieszane uczucia nt. śpiewania Międzynarodówki przez Lewego Czerwcowego (Jarkacza). Bo ciągle pamiętamy jego "brawurowe" wykonanie hymnu IV RP "Z ziemi Polski do Wolski..". Z drugiej strony, gdyby miały się okazać prorocze słowa: "bój to jest PIS-u ostatni", to niech zaśpiewa :) Odpowiedz Link Zgłoś
podhajce Zagłosuję na Kaczyńskiego (pod warunkiem) 22.06.10, 19:23 Panie Wroński niech pan uważa Jarosław w ferworze kampanijnym zatracił wszelkie cechy samokrytycyzmu ,wiec Międzynarodówkę (oczywiście fałszując) też zaśpiewać może i co pan wtedy zrobi? Odpowiedz Link Zgłoś
h-mol Są jeszcze jakieś wątpliwości? 22.06.10, 19:25 Jeżeli po tych łamańcach ktoś jeszcze z przekonaniem popiera J. Kaczyńskiego, to szczerze współczuję przynależności do "ciemnego ludu, który wszystko kupi"! Odpowiedz Link Zgłoś
henryk_49 Zagłosuję na Kaczyńskiego (pod warunkiem) 22.06.10, 19:35 Pierwszą turę wyborów wygrał Naród polski. Nie dał się zmanipulować do końca przez liberalne, w istocie wrogie mu potężne media liberalne, dysponujące 100 razy większym budżetem niż Radio Maryja i pozostałe media prawicowe. PIS w założeniu PO i w/ wymienione zespoły, miał zostać zmieciony z mapy politycznej Polski. Odrodził się jednaki i powstał jak sfinks z popiołów, zagraża teraz poważnie dominacji PO. Właściwie nie ma to już większego znaczenia , czy J. Kaczyński wygra czy przegra w drugiej turze. Gdy wygra Komorowski, odbierze to alibi Platformie i będzie zmuszona coś robić. Jak wiadomo jak się coś robi , to się nie zyskuje tylko traci. Zatem PIS ma realne szanse wygrać wybory parlamentarne a dysponuje teraz zdolnością do tworzenia koalicji. Wreszcie Polacy wybiją się na własny, niezależny , suwerenny rząd. Odpowiedz Link Zgłoś
piotr7777 Re: obawiam się, że działanie cyngli GW wywoła 22.06.10, 19:54 ...skutek odwrotny do zamierzonego, tzn. zwiększy poparcie Kaczyńskiemu. Odpowiedz Link Zgłoś
h-mol Re: obawiam się, że działanie cyngli GW wywoła 22.06.10, 20:26 Rozumiem, że poprawna polszczyzna to wśród zwolenników PiS wielka rzadkość, ale, żeby napisać tylko kilka słów tak głupio to już rekord świata. Skoro używasz ulubionego przez pisowców słowa "cyngle", to znaczy że jesteś po stronie Kaczyńskiego. Jeżeli jesteś po stronie Kaczyńskiego to jak możesz pisać, że się obawiasz? Obawiać się może ten, który popiera a nie odwrotnie. Nie sądzę, abyś zrozumiał, ale zrobiłem co mogłem! Odpowiedz Link Zgłoś
piotr7777 Re: obawiam się, że działanie cyngli GW wywoła 22.06.10, 20:44 h-mol napisał: > Rozumiem, że poprawna polszczyzna to wśród zwolenników PiS wielka > rzadkość, ale, żeby napisać tylko kilka słów tak głupio to już > rekord świata. Skoro używasz ulubionego przez pisowców > słowa "cyngle", to znaczy że jesteś po stronie Kaczyńskiego. Jeżeli > jesteś po stronie Kaczyńskiego to jak możesz pisać, że się obawiasz? > Obawiać się może ten, który popiera a nie odwrotnie. Nie sądzę, abyś > zrozumiał, ale zrobiłem co mogłem! Z tego co wiem określenia "cyngle" jako pierwszy użył wieloletni współpracownik GW, Michał Cichy i raczej wieddział, co mówi. Oczywiście GW przy pomocy zaprzyjaźnionego arcybiskupa próbowała z niego zrobić chorego psychicznie, ale był to - i tu się chyba zgodzimy - dość podły chwyt. Jeśli Cichy faktycznie ma problemy natury emocjonalnej to ujawnienie tego faktu bez jego zgody jest naruszeniem prywatności. Jeśli jest zupełnie zdrowy to jest to tym bardziej nikczemne. Co do meritum - mimo że właśnie kończę prenumeratę GW z dniem 1 lipca i niebawem wyrzucam do kosza wszystkie numery, to jednak po 15 latach regularnego czytania zostają jakieś resztki sympatii. Dlatego jest mi ich żal, że nic im nie wyjdzie. A wyborca J.K. nie jestem, w I turze głosowałem na Olechowskiego a w II zostanę w domu. Odpowiedz Link Zgłoś