Dodaj do ulubionych

Sakiewicz zawieszony za "dupowatego Komorowskie...

26.06.10, 11:28
Ten Sakiewicz ma rację.
Obserwuj wątek
    • aa_6 Sakiewicz zawieszony za "dupowatego Komorowskie... 26.06.10, 11:29
      Właśnie tacy ludzie jak m.i.n. Sakiewicz swymi kłamliwymi
      propagandowymi wypowiedziami czynią z prostych katolików polskich
      ślepe, zionące nienawiścią do PO i D. Tuska, podpuszczane prze o.
      Rydzyka narzędzie walki J. Kaczyńskiego o władzę. Mam nadzieję, że
      papież, prymas Polski i większość hierarchów duchownych w Polsce jak
      najszybciej się opamiętają i uspokoją nastroje, bo w następnym ruchu
      Kaczyński i Rydzyk zaczną szczuć prostych katolików polskich na
      nich.
      • mandaryna.1 Re: Sakiewicz zawieszony za "dupowatego Komorowsk 26.06.10, 11:48
        Dodaj jeszcze Terlikowskiego.Aha,liczysz na "opamietanie" sie hierarchów KrK?
        Chyba żartujesz? Oni są jak najbardziej za ciągłymi awanturami i pogłebianiem
        sie nienawiści miedzi katolikami /teraz chyba "różnej maści"/.Poza ty sa zajeci
        zagarnianiem kasy i walką z zawsze "niesłusznymi" oskarzeniami wobec.nich.A
        rząd? Co robi w tej sprawie? Nic,razem "lody" kręcą" /na to wygląda,bo jak
        wytłumaczyc całkowity bral reakcji?/.
        • altmagus Re: Sakiewicz jeszcze jeden łupek! 26.06.10, 19:07
          Dinomania.

Bronkozaurus i Jarozaur.
          Jeden i drugi dinozaur.
          Pierwszy powolny, leśny gad.
          Drugi potworem z Kraju Rad.

Leśny, lecz zwierzę chyże.
          Poluje na niego Kryże.
          Wygania spomiędzy drzew.
          Jarozaur wytacza krew.

Postura hipopotama.
          Strefa g-ównem bryzgana.
          Przygryzie, puści ślinę.
          I czeka na padlinę.

Pierwszy udomowiony.
          Drugi niedouczony.
          Ma dziwne, chwytliwe łapy.
          Szpony ochłapy satrapy.

Pierwszy jest zauropodem.
          Szczyci się swoim rodem.
          Tyranozaurus z pyskiem.
          Chce rexa przed nazwiskiem.

www.youtube.com/watch?v=Xgcxd9wtXUE
          www.youtube.com/watch?v=IfHzJU-Rlo4&feature=related
          • representation1 Komorowski-Palikot traci poparcie 26.06.10, 21:28
            Nie ma ludziom nic nowego do zaoferowania. Będzie dalej urządzanie POlski dla
            dla Rycha i stabilizacja różnych grup trzymających przywileje. Komorowski głosem
            Palikota mówi wyraźnie, że chce pozbyć się wszystkich niezależnych mediów:
            Sakiewiczów i Pospieszalskich i innych niezgodnych z linią partii. Właśnie
            podpisał się pod odrzuceniem sprawozdania KRRiT. Teraz będziemy mieć publiczne
            radio i telewizję w rękach PO. Skończy się pluralizm. Do tej pory mogliśmy
            oglądać Pospieszalskiego i Lisa, Żakowskiego i Ziemkiewicza. Teraz zostanie
            tylko Lis i Żakowski, a w miejsce Pospieszalskiego i Ziemkiewicza wrzucą Olejnik
            i Mazowieckiego. A jako listek figowy będzie służył program Wildsteina nadawany
            o godz. 1.30.
            • kundelbronek Re: Komorowski-Palikot traci poparcie 27.06.10, 01:59
              to smutne ale prawdziwe
              • exy [...] 27.06.10, 03:23
                Wiadomość została usunięta ze względu na złamanie prawa lub regulaminu.
                • lewar_30 __To nie zmieni "dupowatego" Komorowskiego :) __ 27.06.10, 09:35
                  Zawieszenie Sakiewicza nie zmieni "dupowatego" Komorowskiego. To nic nie pomoże
                  gdy ludzie spotykają się z agresją i chamstwem ze strony lidera partii rządzącej
                  ujadającego z mównicy podczas konwencji partyjnej :)
                  • abalys Re: sakiewicz ma wygląd idioty 29.06.10, 15:10
                    jak kazdy pisowiec
              • exy [...] 27.06.10, 03:27
                Wiadomość została usunięta ze względu na złamanie prawa lub regulaminu.
      • abalys Re: Sakiewicz pokazał prawdziwą fajatę Yara 26.06.10, 12:46
        • dornjuan Czy dobór słów zdradza jego preferncje seksualne ? 26.06.10, 13:31
          • exy no przecież jest dupowaty... 26.06.10, 14:56
            • face42 Re: no przecież jest dupowaty... 26.06.10, 15:00
              najzabawniejsze, że mówi to ciulowaty Sakiewicz
            • polakonly za to jaja po zbóju ma jego konkurent 27.06.10, 00:05
              • polakonly którego promotorzy dawno utracili cnotę. 27.06.10, 00:08
          • exy czy zamordują Kaczyńskiego? 26.06.10, 14:57
            "Bronisław Komorowski pójdzie na polowanie na wilki, zastrzelimy Jarosława
            Kaczyńskiego (bo pewnie już nie wsiądzie do TU-154M), wypartoszymy (jak Lecha) i
            skórę wystawimy na sprzedaż (albo podarujemy na Wawel)."

Janusz Palikot 24.06.2010
            • zzzzzzzzzzzzzzzzzzzzzzzz a exy dalej manipuluje cytatami... 26.06.10, 17:47
              Po raz kolejny...
              Cytat w wersji exy jest zmanipulowany. Wszystkie wstawki w nawiasie nie pochodzą z wypowiedzi Palikota - są komentarzem exy (lub kto jej tam kazał to pisać). Wypowiedź Palikota była błazeństwem na użytek Szymon Majewski Show.

Cała wypowiedź Palikota, bez żadnych manipulacji i komentarzy, brzmiała tak (w odpowiedzi na pytanie od Szymon Majewski Show "czy marszałek Komorowski zapoluje na wilki zjadające owce"):
              Największym wilkiem polskiej polityki jest Jarosław Kaczyński. W związku z tym moja odpowiedź na pańskie pytanie jest taka: tak, Bronisław Komorowski pójdzie na polowanie na wilki, zastrzelimy Jarosława Kaczyńskiego, wypatroszymy i skórę wystawimy na sprzedaż w Europie.

Całość do wysłuchania tutaj, jeśli ktoś nie wierzy: www.youtube.com/watch?v=V0jypCcfQPY

Trzymajmy się faktów. Proszę!
              Dotyczy także pisowskich klakierów.
              • galois Re: a exy dalej manipuluje cytatami... 26.06.10, 23:29
                Osobiście wolałbym, by ktoś zastrzelił tę hienę Palikota, a skórę z niej oddał do utylizacji.
              • ksaniak Re: a exy dalej manipuluje cytatami... 27.06.10, 07:50
                O kurde. Masz rację.
                Teraz faktycznie brzmi to inaczej.

Na mamprawowiedziec.pl można poczytać o politykach - jak głosowoali, co ostatnio zrobili itp.
                Palikot to niech się weznie do roboty i powalczy trochę o Lublin, bo się z niego gęba do szczekania zrobiła i wierzę, że Lublin drugi raz na niego nie zagłosuje.
                • zzzzzzzzzzzzzzzzzzzzzzzz Re: a exy dalej manipuluje cytatami... 27.06.10, 14:43
                  Owszem, brzmi inaczej, jeśli uwzględnisz kontekst wypowiedzi i usuniesz wstawki niebędące fragmentem cytatu.

Oczywiście, dalej nie brzmi to mądrze, ale wydźwięk się zmienia, przynajmniej w stosunku do tego, co sugeruje exy w swej zmanipulowanej wersji.
            • arnika8 Re: czy zamordują Kaczyńskiego? 26.06.10, 21:35
              exy = obrzydliwy manipulator i kłamca.
              Chyba fan Kaczyńskiego i PiS-u.
              • ksaniak Re: czy zamordują Kaczyńskiego? 27.06.10, 08:09
                O kurde, ale oszczerstwo.
                Jest fanem PiSu, a nie PO.

Chyba jest nienormalny. Tylko głosowanie na PO jest normalne. Wszak te partie niczym się nie różnią, ale PO jest w GW i TVN to szacun nie?
          • exy u Majewskiego sam Bartoszewski to powoiedział.. 26.06.10, 14:58
            • polakonly O ile wiem Bartoszewski obawiał się że sam padnie 27.06.10, 00:10
              • polakonly ofiarą morderstwa na tle politycznym. Uznano to za 27.06.10, 00:11
                • polakonly zasadne i przydzielono mu ochronę osobistą. 27.06.10, 00:11
      • rebeliant21 LOL 26.06.10, 13:04
        LOL. Jakbyś popatrzył wokoło, to byś zauważył, że większość Polaków zieje
        nienawiścią do PiS, bo tego ich nauczono w mediach.

Nie ma to jak kłamliwe propagandowe wypowiedzi Panów Bartoszewskiego, Wajdy oraz
        (w moim mniemaniu gnid) Panowie Niesiołowski i Palikot. Ich propaganda jest
        stokroć bardziej nachalna i liczniej przez media szerzona na skalę całego kraju
        niż to co napisał Pan Sakiewicz (gdyby nie ten artykuł, to bym tego nie
        wiedział, nie czytam Gazety Polskiej).

Najlepsza w tym wszystkim jest sprawa dot. prywatyzacji szpitali. Pan Jarosław
        powiedział co powiedział, mówiąc to miał na myśli to co miał na myśli, ale ile
        było osób na tym wiecu? A kto to rozdmuchał? Media. To media są winne szerzeniu
        kłamstwa. Sąd wydał wyrok, a media się śmieją, bo to one w liczbie setek tysięcy
        sztuk propagowały te kłamstwa i żadna kara ich nie spotka. Hipokryzja, czyż nie?
        Czytaj dalej gazety, oglądaj dalej TV i rób to tak jak zawsze - bez zrozumienia.
        Staniesz się człowiekiem całkowicie wypranym, takim, jakim władza chce by każdy
        człowiek na świecie był ;-)

Pozdrawiam
        • pn-ski Re: LOL 26.06.10, 13:19
          Nie ma to jak kłamliwe propagandowe wypowiedzi Panów Bartoszewskiego,
          Wajdy oraz (w moim mniemaniu gnid) Panowie Niesiołowski i Palikot.

jesli którys z nich powiedzial nieprawde, powiedz gdzie. Zreszta PiS juz
          by sprawe do sadu poniósl - a jakos tego nie zrobil, a jak robi, to
          przegrywa.

Pan Jarosław powiedział co powiedział, mówiąc to miał na myśli to co
          miał na myśli, ale ile było osób na tym wiecu?

Pan Jarosław powiedział co powiedział, czyli sklamal, i robil to na kazdym
          wiecu. A klamac nie wolno (chyba ze w kosciele zmienil juz przykazania).

Staniesz się człowiekiem całkowicie wypranym, takim, jakim władza chce
          by każdy człowiek na świecie był ;-)

Czyli takim jak ty?

• rebeliant21 Re: LOL 26.06.10, 13:58
            Byłeś na każdym wiecu? Bo jak czerpiesz wiedzę z GW o tym jak było na wiecach,
            to powodzenia. Miałem przyjemność być na wiecu Pana Bronisława Komorowskiego i
            zdecydowanie wyciągnąłem inne wnioski niż reporterzy GW relacjonujący to samo
            wydarzenie (punkt widzenia zależy od punktu siedzenia, a ja przed samym sobą
            zawsze jestem najbardziej obiektywny w swoim subiektywizmie).

Stosując retorykę Pana Donalda Tuska powiem "Niemówienie całej prawdy to jest
            kłamstwo." Obelżywe zachowanie wymienionych przeze mnie osób jak również
            przytaczanie tych wypowiedzi w większości mediów powoduje, że ludzie ulicy
            (młodzież, dorośli, kobiety, mężczyźni) nienawidzą PiS, a nie PO, zatem
            stwierdzenie, że ktoś szerzy tutaj nienawiść i wskazywanie na PiS jest dalece
            idącą indolencją w postrzeganiu otaczającego nas świata. Czynią to obie strony,
            ale Ty chyba nie widzisz belki w swoim oku twierdzac między wierszami, że PO
            jest super i w ogóle jest idealna by nami rządzić. Daleka jest od ideału.

Władza żadnego kraju na świecie nie chciałaby, aby osób takich jak ja było
            więcej, bo jestem osobą myślącą samodzielnie i osobą, która zauważa coś więcej
            niż pozory gry jaką uprawiają grając w grę zwaną "Rządzenie światem". Jestem
            osobą, której nie zaszufladkujesz, która potrafi wyciągać dobre strony z każdej
            doktryny politycznej zaczynając od faszyzmu, przez nacjonalizm, liberalizm i
            anarchizm z socjalizmem razem wziętym aż po komunizm. Ba wiele lat temu
            niejednokrotnie miałem przyjemność dyskutować z anarchistami jednocześnie
            dyskutując z nazistami i prawicowcami pijąc z nimi wszystkimi przy jednym stole
            piwo i dyskutując na tematy polityczne by poznać punkt widzenia każdej ze stron
            jak również przedstawić swój punkt widzenia. Nikt się z nas nie kłócił, nie bił
            ani nikomu nie lżył. Było miło, a piwo płynęło tak jak powinno - strumieniami.

Nie można mnie nazwać zwolennikiem PiS (mimo iż na nich głosuję) ani
            przeciwnikiem PO (mimo iż ich nie popieram). Tak naprawdę od zawsze chciałem
            koalicji PO-PiS (by tylko komusze pyski zniknęły ze sceny politycznej), lecz
            niestety PO nie spełniło moich oczekiwań (mimo, że głosowałem wtedy na PiS) i
            wysłało PiS na zgubę zmuszając ich do koalicji z Lepperem i Giertychem. Od
            tamtej pory ich za to bardzo nie lubię (wcześniej po prostu nie wspierałem, bo
            nie jestem zwolennikiem ich liberalnego programu polegającego na wyprzedaży
            majtku narodowego, który wyprzedawali w latach '90 jak i obecnie).

Afery są wśród każdej opcji politycznej, każda jest w tym kraju zła (są lepsze i
            gorsze - popatrz tylko na afery, kto uprawia większą prywatę, a kogo się tam u
            góry boją), niestety na kogoś głosować trzeba, bo szczytem debilizmu jest brak
            udziału w wyborach (każdy powinien głosować, jak nie wie na kogo, niech odda
            głos nieważny, świadomie nie głosować to IMHO debilizm [wiadomo - ktoś może nie
            być w stanie, nie ma go tam gdzie być powinien]). Mój punkt widzenia jest taki,
            że z partii politycznych w Polsce najbliżej mam do PiS (choć też mi się u nich
            pewne kwestie nie podobają, wręcz odstraszają) i dlatego głosuję właśnie na nich
            jak również na ich kandydata na prezydenta. Liczę, że za kilka lat powstanie
            ugrupowanie, które będę popierał z całego serca, ugrupowanie, które wypleni całą
            tę zgraję polityków i zacznie rządzić a nie bawić się w politykowanie. Od 10 lat
            wybieram mniejsze zło, bo wszyscy oni są źli. Szkoda, że tego nie widzisz i
            dałeś się porwać nurtowi zamiast płynąć w swoją własną stronę, nierzadko
            pod prąd.

Pozdrawiam
            • von.g Re: LOL 26.06.10, 14:48
              >Tak naprawdę od zawsze chciałem koalicji PO-PiS (by tylko komusze pyski
              zniknęły ze sceny politycznej), lecz niestety PO nie spełniło moich oczekiwań
              (mimo, że głosowałem wtedy na PiS) i wysłało PiS na zgubę zmuszając ich do
              koalicji z Lepperem i Giertychem.

Wybacz ale jesli w to wierzysz to jestes bardzo naiwny.

Po pierwsze. Jak to zmusilo PIS do koalicji? Gdzie masz w konstytucji napisane
              ,ze zwyciezka partia musi byc partia rzadząca? Jesli PiS jest takie
              honorowe jak twierdzi , moglo powiedziec , ze koalicja z Samoobrona jest
              dla nich niemoralna i rezygnuja z tworzenia rzadu.

Po drugie. Nie wiem czy ogladales negocjacje PO-PiS po wyborach , przed kamerami
              TV. Jaroslaw K. nie mogl sie powstrzymac od agitaci wyborczej na rzecz brata.
              Jak dzis pamietam gdy Jan Marian Rokita mowil "zalozmy ,ze obydwaj kandydaci
              gwarantuja koniec ukladow IIIRP i kontynuujmy negocjacje" na co Kaczynski
              odpowiedzial ,ze "wedlug niego tylko jeden kandydat to gwarantuje i on nie
              bedzie tego ukrywal"

Po trzecie. Znikajace pluszaki i jawny atak na PO tuz przed wyborami.

Po czwarte. PiS byl gotow zrezygnowac z trudnych i nieatrakcyjnych dla nich
              ministerstw czyli finansow , gospodarki itp. Wszystkie ministerstwa silowe
              chcieli zostawic dla siebie. A po co to juz zapytaj Leppera ...

Powaznie nadal sie dziwisz czemu PO nie weszlo do koalicji?
            • pn-ski PO zmusila PiS do koalicji z Lepperem i Giertychem 26.06.10, 17:25
              "niestety PO nie spełniło moich oczekiwań (mimo, że głosowałem wtedy na
              PiS) i wysłało PiS na zgubę zmuszając ich do koalicji z Lepperem i
              Giertychem"

A to jest nowa nowosc! Nie wiedzialem ze PO zmusila PiS do koalicji z
              Lepperem i Giertychem! Myslalem, ze Kaczynscy sie po prostu sku...li, a tu
              sie okazuje, ze zostali zgwalceni. Jaroslaw to powinien natychmiast
              wykorzystac w kampanii i powtarzac na kazdym wiecu.
            • pn-ski ludzie ulicy? 26.06.10, 17:50
              "Obelżywe zachowanie wymienionych przeze mnie osób jak również
              przytaczanie tych wypowiedzi w większości mediów powoduje, że ludzie ulicy
              (młodzież, dorośli, kobiety, mężczyźni) nienawidzą PiS, a nie PO.

Proszen o przyklad obelzywej wypowiedzi pana Wajdy (wypowiedz prof.
              Bartoszewskiego bydle mogles wziac za obelzywa nie wiedzac jako czlowiek
              nieoczytany ze jest to cytat i nie znajac zródla cytatu).

Zreszta obelzywy charakter róznych wypowiedzi powstaje przez spreparownie
              ich przez redaktorów PiS-owskiej telewizji publicznej i wypaczenie ich
              tresci (chociazby sprawa z penisem Palikota - zobacz w Wikipedii).
              W oryginale nie sa one obelzywe, a zwracaja uwage na wazne spoleczne
              problemy.
          • rebeliant21 BTW 26.06.10, 14:25
            Tak przy okazji:

Wnioskuję, że Sakramentu Komunii Świętej nie otrzymałeś, bo znałbyś dekalog.

Nie patrz na mnie jak na katolika. Jestem chrześcijaninem, wychowanym w wierze w
            Chrystusa. Ja, to ex-ministrant, który poznał od środka kościół katolicki,
            któremu w sumie od końca szkoły podstawowej nie przyklaskuje kościołowi, gdyż
            katolikiem nie jest (że tak o sobie w trzeciej osobie napiszę), a jest tylko i
            wyłącznie chrześcijaninem i stara się żyć tak jak nauczał Jezus.

Pozdrawiam :-)
        • abalys fakt ziejesz, umyj zęby i mniej mięsa 26.06.10, 13:21
          • rebeliant21 Do not feed trolls - lubię łamać ten zakaz :-) 26.06.10, 14:02
            Onet już Ci się trollu znudził? Mam Cię pokarmić co nieco? Zgłodniałeś?
            • exy fuj, mieć taką śmierdziuchę za żonę jak Bronek 27.06.10, 03:32
        • xp17 Re: LOL 26.06.10, 20:06
          "większość Polaków zieje
          nienawiścią do PiS, bo tego ich nauczono w mediach."
          Klasyczna gadka pismatolkow. Nikt mnie niczego nie nauczyl, wystarczy uzywac
          mozgu drogi panie.
          Najbardziej mnie bawi ten niby proamerykanizm kaczora i antyamerykanizm PO. A
          prawda jest taka, ze stany maja polske centralnie w dupie i nie ma zadnego
          znaczenia czy polska rzadzi Kaczor, Donald czy Myszka Miki. Wyluzujcie chlopaki
          bo robicie sie groteskowi.
          • pn-ski Re: LOL 27.06.10, 11:24
            Amerykanie zawsze woleli Kaczorów. Kaczor po powrocie z USA chwalil sie
            jak to on zalatwil, ze "Polska jest sojusznikiem Ameryki" (nie odwrotnie).
            Idiota latwiej manipulowac.
      • jotka24 Medialna SBecka prostytutka, jak janecki 26.06.10, 15:28
        ex wpolpracownik UOP, i donosiciel SB
      • q-ku no co tu kryć du..owaty. Ale i tak zagłosuję nań 27.06.10, 08:40
        bo każdy jest lepszy od destrukcyjnej kandydatury JK

wolę siłę która buduje autostrady od siły która buduje więzienia i muzea
      • by_1.dama_nie_sikala_do_kuwety kto bedzie pierwszą 'damą', kot czy bielan? 29.06.10, 15:34
        pochwalcie sie katolickiej polsce, księdzu i wyborcom, jesli
        yarak wygra to kto zostanie pierwszą 'damą', kot czy bielan?
    • andrew-live Sakiewicz zawieszony za "dupowatego Komorowskie... 26.06.10, 11:42
      WOLĘ TEGO KOMOROWSKIEGO,NIŻ TEGO CIĄGLE WOJUJĄCEGO -WSTECZNIKA KACZYŃSKIEGO.A
      TRÓJKA ZESZŁA NA ,,PSY,, PRZESTAŁEM JEJ SŁUCHAĆ PO 20LATACH,DO TEGO
      DOPROWADZIŁ TEN PIS PARTIA
      SOCJALISTYCZNO-POPULISTYCZNA!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!
      • perfect.samsara Re: Sakiewicz zawieszony za "dupowatego Komorowsk 26.06.10, 12:02
        nie pierdziel że suchałeś trójki i przestałeś... nowi redaktorzy politycy zajmują góra do 2 godzin dziennie. reszta to stara dobra trójka...
        Ostatnio w pracy wsłuchiwałem się w jakiegoś nowego z RMFki ... przepaść między nimi a trójką jest GIGANTYCZNA !
        • h-mol Re: Sakiewicz zawieszony za "dupowatego Komorowsk 26.06.10, 12:36
          Co znaczy słowo suchałeś bo po raz pierwszy widzę coś
          takiego? Kaczyści do szkół!
          • ronin28 Re: Sakiewicz zawieszony za "dupowatego Komorowsk 27.06.10, 00:26
            Kolego h-mol, z racji swojej przenieś się na forum poświęconemu publicznemu piętnowaniu błędów w pisowni języka polskiego. Jeżeli jednak nie będziesz skłonny skorzystać z podpowiedzi, racz zauważyć belkę w oku swoim.
        • jachay Re: Sakiewicz zawieszony za "dupowatego Komorowsk 26.06.10, 13:01
          Ciekawe jak długo starzy moderatorzy-trójkowicze to wytrzymają. Ja też już nie
          słucham trójki.
    • akch1 Re: Sakiewicz zawieszony za "dupowatego Komorowsk 26.06.10, 11:43
      Nie na darmo sobie wybrałeś taki nick. Jesteś leniuch umysłowy na 102.
      A poza tym powodzenia.
      • andriejrublow Re: Sakiewicz zawieszony za "dupowatego Komorowsk 26.06.10, 11:59
        Nie bądź taki bystry, akch1, bo każdy nick można zinterpretować. Np.
        Twój. Dajmy na to - Ale Krótki Ch... 1 cm. Ty lepiej się odnoś do
        wpisów, a nie do nicków, jeśli zamierzasz rozmawiać. A jeśli nie
        zamierzasz, to nie rozmawiaj. A poza tym powodzenia.
    • 0721x Re: Sakiewicz zawieszony za "dupowatego Komorowsk 26.06.10, 12:05
      leniuch -Sakiewicz pisze dla szmalu idę to pojąć ale co ty masz frajerze z
      swoich bałwańskich postów?
    • perfect.samsara Re: Sakiewicz zawieszony za "dupowatego Komorowsk 26.06.10, 12:06
      z tym, niestety, muszę się zgodzić:
      "należy do bezideowej grupy biznesowo-politycznej"

myślę że tak z 80% społeczeństwa nie zastanawia się wogóle na kogo głosuje,
      byleby był modny, ładnie się wysławiał i ładnie się prezentował... a tak
      pragmatycznie to wszystkie ugrupowania mają sporo brudu za paznokciami i robią
      nas w trąbę mniej lub bardziej.
      • pn-ski Re: Sakiewicz zawieszony za "dupowatego Komorowsk 26.06.10, 13:10
        z tym, niestety, muszę się zgodzić: "należy do bezideowej grupy biznesowo-
        politycznej"

Wolisz grupy ideowe? Wybierasz Hitlera czy Stalina?
        • eti.gda Re: Sakiewicz zawieszony za "dupowatego Komorowsk 27.06.10, 11:51
          pn-ski napisał:

> z tym, niestety, muszę się zgodzić: "należy do bezideowej grupy
          biznesowo-
          > politycznej"
          >
          > Wolisz grupy ideowe? Wybierasz Hitlera czy Stalina?

Jest jeszcze wiele innych "ideowych" grup: Mao Tse-tung, Pol-Pot,
          Kim Ir Sen(Kim Dzong Il), Enver Hodża, Nicolae Ceausescu...
          • pn-ski Re: Sakiewicz zawieszony za "dupowatego Komorowsk 27.06.10, 19:44
            nie zapomnij o PiS.
    • zyd_suss trzeba wybrać mniejsze zło, czyli Kaczyńskiego 26.06.10, 12:07
      bo inaczej za rok Kaczyński wygra wybory parlamentarne i zostanie
      premierem i wtedy to będzie większe zło
      • pn-ski Drugi raz Kaczynski nie odda wladzy 26.06.10, 12:58
        Sukces PiS-u polega na tym, ze opanowali media publiczne. To
        ich "Volkischer Beobachter" przy pomocy którego wciskaja ciemnote ludziom.
        Jezeli Kaczynski wygra wybory, sytuacja sie moze utrwalic. Nie mozna do
        tgo dopuscic bezczynnie czekajac na wybory parlamentarne, wtedy bedzie juz
        za pózno. Drugi raz Kaczynski nie odda wladzy, jego cel to wladza
        totalitarna.
        • polakonly Może zostanie polskim Hugo Chavezem?? 27.06.10, 00:15
        • polakonly nawet fizycznie trochę podobni do siebie 27.06.10, 00:16
      • fan-po Re: trzeba wybrać mniejsze zło, czyli Kaczyńskie 26.06.10, 13:13
        zyd_suss napisał:

> bo inaczej za rok Kaczyński wygra wybory parlamentarne i zostanie
        > premierem i wtedy to będzie dla PO większym problemem.

< W jednym masz całkowicie rację że, wybory parlamentarne wygra PIS
        < i gdyby(w co wątpię) prezydentem nie był Kaczyński, to będzie
        < premierem i wtedy będzie miał większą władzę.
        < A wtedy także Platforma przestanie się w ogóle liczyć w polityce.
        polityce.
    • r202 Re: Sakiewicz zawieszony za "dupowatego Komorowsk 26.06.10, 12:07
      Jak to było? Mowa nienawiści, która tyle nieszczęść przyniosła ...

Ale dobrze, że wróciliście do formy. Komorowski jest dupowaty a
      Kaczyński sku...syn. Fajna debata, nieprawdaż?
    • mela_1 Tak to już jest 26.06.10, 12:12
      kiedy dać małpie brzytwę i poczucie władzy. Taka jest
      właśnie "intelektualna" nadbudowa PiSu. I jak się dziwić odrodzeiu,
      po Stanie Tymińskim, homo sovieticusów, skoro hiper homo sovieticusy
      w osobach Wolskich, Sakiewiczów, Sobali, Gargasowych bezkarnie
      gmerają innym w mózgach? Opowiadają jakieś zupełnie idiotyczne
      bajki, grają na prymitywnych emocjach wiernego im ludu i nie biorą
      odpowiedzialności za spustoszenie w mózgach, jakiego dokonują. Uczą
      bezmyślności - bo sami są bezmyślni i pozbawieni refleksji. Coraz
      bardziej przypomina to rodzenie się faszyzmu/komunizmu. Nieomylny
      wódz i wierne rzesze wyznawców. Takich co i zabiją, jak wódz im
      każe.
      • samoglow Re: Tak to już jest 26.06.10, 12:56
        Nie to co komitet honorowy hrabiego i chór klakierów w dwóch
        zaprzyjaźnionych stacjach.

ps.75% glosów w więzieniach oddano na Komorowskiego -gwałciciele,
        mordercy,tw must, tw bolek, tw alek, gen.dukaczewski, cimoszewicz,
        wojewódzki z muchą, światowej sławy oszołom wajda z ostatnim dobrym
        filmem 30 lat temu, pani Steinbach też bylaby zła gdyby to Kaczy
        wygrał, podobnie Putin.
        dzięki zostanę przy wolskim i sakiewiczu przynajmniej nie powiewają
        na wietrze
        • pn-ski Re: Tak to już jest 26.06.10, 13:05
          To ty jestes tym Polakiem z reklamy TVP swoja wiedze o Polsce czerpie z
          seriali?
          Bardziej lubisz "Plebanie" czy "Warto Rozmawiac"?
        • mela_1 Re: Tak to już jest 26.06.10, 22:12
          samoglow napisał:

> Nie to co komitet honorowy hrabiego i chór klakierów w dwóch
          > zaprzyjaźnionych stacjach.
          Zdecydowanie bardziej mi odpowiada Komitet Honorowy "hrabiego"
          (PiSowcy, skąd w was tyle poczucia niższości? Czy ktoś wybiera sobie
          łóżko, w jakim sie rodzi????)

> ps.75% glosów w więzieniach oddano na Komorowskiego -gwałciciele,
          > mordercy,tw must, tw bolek, tw alek, gen.dukaczewski, cimoszewicz,
          > wojewódzki z muchą, światowej sławy oszołom wajda z ostatnim
          dobrym
          > filmem 30 lat temu, pani Steinbach też bylaby zła gdyby to Kaczy
          > wygrał, podobnie Putin.
          > dzięki zostanę przy wolskim i sakiewiczu przynajmniej nie
          powiewają
          > na wietrze
          Ta litania jest tyleż bzdurna, co nielogiczna. Szkoda mojego
          czasu na bełkot fanatyka z nożem w zębach. Biedna ta moja Ojczyzna,
          ze takie jej dzieci, jak pan, depcą świętą ziemię.
          • ronin28 Re: Tak to już jest 27.06.10, 00:12
            Z tą wygraną Komorowskiego w zakładach to prawda. Szczegóły na stronie PKW. Te 75% pensjonariuszy to zapewne ci skazani za niewinność. W wygranej Bronka upatrują szansę na poprawę swojego losu jeszcze w zakładach lub tuż po wyjściu.
    • henryk-sikora Sakiewicz to Goebbels PiS-owskiej propagandy 26.06.10, 12:15
      • samoglow to powyżej śmiesznie brzmi na łamach michnika 26.06.10, 12:57
        • polakonly Cóż -mamy wybory, a gazeta nosi nazwę "Wyborcza" 27.06.10, 00:58
          • polakonly narodziła się podczas wyborów w 1989. 27.06.10, 00:59
    • soax_oi Paranoja jak w ZSRR... 26.06.10, 12:22
      "bo ufam, że nigdy nie pogodzi się z tuszowaniem śledztwa w sprawie
      największej tragedii po 1945 r." - do niedawna wydawało mi się, że wyznawcy
      spiskowych teorii to margines, w 90% składający się z osobników o
      paranoidalnych zaburzeniach osobowości. Ostatnio zaś zewsząd dobiegają
      brzmiące dziwnie znajomo pytania: kto za tym stoi? komu na tym zależy?

Albo psychiatrzy będą mieli wkrótce ręce pełne roboty, a Jaruś i jego
      poplecznicy staną się ich klientami, albo Polsce grozi spaczony sposób
      myślenia władzy, ot, na stalinowską modłę ;P
    • sybirak2 Sakiewicz zawieszony za "dupowatego Komorowskie... 26.06.10, 12:24
      Wolisz gębę Kaczyńskiego? Tego bratobójcy? Gratuluję.
      • na_grobli Re: Sakiewicz zawieszony za "dupowatego Komorowsk 26.06.10, 15:33
        @ sybirak2
        Znaczy J. Kaczyński bratobójcą?
        Nie napisali Ci w GieWu o tym, że w ostatniej chwili J.K. zrezygnował z lotu by
        zostać z chorą matką a na jego miejscu poleciał Wasserman?
        Nie napisali to nie wiesz.
        Łajdactwem jest Twój wpis... łajdactwem.
        P.S. Zacząłem zaglądać na strony GW od czasu obecnych wyborów i jestem nieco
        zbulwersowany. Czasem myslę, że gdyby pozbierać wszystkie szare komórki
        większości tu piszących to może uzbierałoby się na jeden średni mózg. Średni mózg.
        Świętej pamięci Lem powiedział, że gdyby nie internet nie wiedziałby że tak
        wielu kretynów żyje na swiecie.
        • zat4ra Re: Sakiewicz zawieszony za "dupowatego Komorowsk 26.06.10, 16:14
          Geby sobie Lemem nie wycieraj.
          Lem byl ateista i wrogiem kaczyzmu.
          Widzial jakie to zlo, a mowiac o idiotach, mial
          na mysli wlasnie takich jak ty.

I tak, za smierc kilkudziesieciu niewinnych osob
          w tej katastrofie, czesciowa wine ponosi wlasnie Kaczynski.
          • na_grobli Re: Sakiewicz zawieszony za "dupowatego Komorowsk 26.06.10, 16:31
            no to już kilka szarych i sfrustrowanych komórek się odezwało....
    • h-mol Re: Sakiewicz zawieszony za "dupowatego Komorowsk 26.06.10, 12:32
      Skoro ten Sakiewicz ma rację, to który Sakiewicz racji nie
      ma? Apeluję do zwolenników PiS o szacunek dla mowy ojczystej! Czas
      nadrobić zaległości w edukacji!
    • h-mol Re: Sakiewicz zawieszony za "dupowatego Komorowsk 26.06.10, 12:34
      leniuch102 napisał:

> Ten Sakiewicz ma rację.

Skoro tenma rację, to który Sakiewicz racji nie ma? Apeluję
      do zwolenników PiS o nadrobienie zaległości w wykształceniu!
    • zuzka111 A gdzie wolnosc slowa? 26.06.10, 12:42
      cenzura wrocila...
      • cleryka Re: A gdzie wolnosc slowa? 26.06.10, 12:50
        "Nasz Kraj jest wolny i szczęśliwy",ale też chamscy Polacy spod znaku
        PiS obrażający ludzi w Gazecie Polskiej i w TVP.
      • cleryka Re: A gdzie wolnosc slowa? 26.06.10, 12:55
        "Polacy są wolni i szczęśliwi",ale też są świnie z Gazety Polskiej i z
        TVP1.
      • h-mol Re: A gdzie wolnosc slowa? 26.06.10, 13:37
        Pani niemądre pytanie wynika z niedokształcenia, ale odpowiem na nie
        z wielką cierpliwością. To nie jest kwestia "cenzury" ale
        obowiązującego w Polsce prawa regulującego tę kwestię. "Dura lex sed
        lex". Polecam, aby na przyszłość próbowała Pani zrozumieć problem, a
        potem dopiero brała się do umieszczania postu.
        I jeszcze jedno! Podstawowym hasłem J. Kaczyńskiego powinien być
        postulat edukacji swoich zwolenników!
        • zuzka111 Re: A gdzie wolnosc slowa? 26.06.10, 17:01
          Wolność słowa jest ważna.
          Bez niej skończymy w państwie totalitarnym.

lepiej być prostym chłopem i niewykształconym robotnikiem, a mieć
          odrobinę godności i honoru, niż być zwolennikiem PO.

Nie każdy musi być wykształcony by mieć prawo do wypowiadania się i życia
          w Polsce :)

Członkowie rządu i posłowie są tego ewidentnym przykładem.
          :)
    • pn-ski satyrycy..."patriotyzm" oglupia 26.06.10, 12:43
      Zauwazylem, ze kiedy satyryk zaczyna uderzac w nute patriotyczna
      gwaltownie traci dystans do siebie i swiata potrzebny przy wykonywaniu
      tego zawodu. Bezpowrotnie znika tez poczucie humoru - te objawy wystapily
      juz u pp. Wolskiego i Pietrzaka - a pojawia sie poczucie misji dziejowej i
      duze cisnienie na syfon. Patriotycznie inspirowane ich utwory kojarza sie
      nie tylko jakoscia rymów ale i powiazaniami zleceniodawców z Czestochowa.
      Nie dziwie sie, ze w tych kregach Slonimski, Boy i Gombrowicz to
      literatura zakazana, a grafomanskie bzdety H. Sienkiewicza staja sie
      biblia.
      Ogólnie moge stwierdzic, ze patriotyzm oglupia bo nie wymaga myslenia.
      Wystarczy wcisnac komus bialo-czerwona choragiewke, rzucic chwytliwe hasla
      (niewazne, ze czolowy patriota spiewa "z ziemi Wolskiej" a do ubogiego
      mówi "spieprzaj dziadu") i juz tlum powiewajac choragiewkami robi sie
      motlochem, który mozna naklonic do zrobienia praktycznie kazdego swinstwa.
      • eti.gda Re: satyrycy..."patriotyzm" oglupia 27.06.10, 11:46
        pn-ski napisał:

> Zauwazylem, ze kiedy satyryk zaczyna uderzac w nute patriotyczna
        > gwaltownie traci dystans do siebie i swiata potrzebny przy
        wykonywaniu
        > tego zawodu. Bezpowrotnie znika tez poczucie humoru - te objawy
        wystapily
        > juz u pp. Wolskiego i Pietrzaka - a pojawia sie poczucie misji
        dziejowej i
        > duze cisnienie na syfon. Patriotycznie inspirowane ich utwory
        kojarza sie
        > nie tylko jakoscia rymów ale i powiazaniami zleceniodawców z
        Czestochowa.
        > Nie dziwie sie, ze w tych kregach Slonimski, Boy i Gombrowicz to
        > literatura zakazana, a grafomanskie bzdety H. Sienkiewicza staja
        sie
        > biblia.
        > Ogólnie moge stwierdzic, ze patriotyzm oglupia bo nie wymaga
        myslenia.
        > Wystarczy wcisnac komus bialo-czerwona choragiewke, rzucic
        chwytliwe hasla
        > (niewazne, ze czolowy patriota spiewa "z ziemi Wolskiej" a do
        ubogiego
        > mówi "spieprzaj dziadu") i juz tlum powiewajac choragiewkami robi
        sie
        > motlochem, który mozna naklonic do zrobienia praktycznie kazdego
        swinstwa.

Coś mi to pachnie Goebbelsem. On też twierdził (i miał rację),
        że "rozsądek tłumu jest przytłumiony, a jego zdolność percepcji
        ograniczona. Hasła rzucane w tłum nie muszą być zrozumiałe, muszą
        brzmieć dźwięcznie, być łatwe do zapamiętania i skandowania..."
        • pn-ski Re: satyrycy..."patriotyzm" oglupia 27.06.10, 19:23
          slusznie czujesz zapach Goebbelsa, genialnego propagandzisty III Rzeszy.

Zacytuje tu fragment z "Mein Kampf" Adolfa Hitlera:

Psychika szerokich mas nie jest wrażliwa ha pósrodki i słabości.
          Podobnie jak kobieta, na której delikatność uczuć mniejszy wpływ ma
          abstrakcyjna mądrość niż bliżej nieokreślona tęsknota poddania się
          uczuciom, łatwiej ulegnie mocnemu mężczyźnie niż słabemu, tak i ludzie
          bardziej kochają mocnego władcę niż słabego i czują większą satysfakcję z
          doktryny, która nie toleruje rywali, niż z takiej, która uznaje liberalną
          wolność - naród na ogół nie wie, jak się nią posługiwać i wnet czuje się
          opuszczony.

Czyli: tlum nie mysli, tlum czuje.
          Mielismy doskonaly przyklad po katastrofie smolenskiej gdy naród poczul
          sie opuszczony i oddal sie ochoczo w rece manipulatorów. Wystarczy np.
          prosty trick z podzielieniem ludzi na patriotów i niepatriotów, prawych i
          nieprawych, a mozna z tlumem zrobic co sie zechce.
          Ten tlum teraz popiera Kaczynskiego, bo PiS gra wylacznie na emocjach.
          Wykorzystuje zalobe narodowa i rózne urojone strachy i leki do celów
          kampanii wyborczej.
          Komorowski, uznający liberalną wolność, (której ,jak Hitler pisal, ludzie
          sie boja i nie wiedza, co z nia zrobic) ma trudniej. On nie gra na
          emocjach, przeciwnie, stara sie je uspokoic i przekonac ludzi by znów
          zaczeli myslec samodzielnie. Ale czy uda mu sie z powrotem rozbic tlum na
          pojedyncze, myslace jednostki?
    • cleryka Sakiewicz zawieszony za "dupowatego Komorowskie... 26.06.10, 12:43
      Sakiewicz,obłudnik podobny do Macierewicza.Kiedy wizyta u psychiatry?
      Zadzwon i zarejestruj sie,tam w kolejce czekaja juz Ci,którzy popierają
      psychopatę Jarosława.
    • miejscowy2 Prawdziwie "obiektywne" media 26.06.10, 12:46
      co tu dużo mówić...oszołomstwo i tyle!
    • wieza_babel1 W tym kraju zawsze prześladowano ludzi za prawdę, 26.06.10, 12:51
      nie dziwi mnie więc taka decyzja
      • h-mol Re: W tym kraju zawsze prześladowano ludzi za pra 26.06.10, 13:39
        Pani niemądre pytanie wynika z niedokształcenia, ale odpowiem na nie
        z wielką cierpliwością. To nie jest kwestia "cenzury" ale
        obowiązującego w Polsce prawa regulującego tę kwestię. "Dura lex sed
        lex". Polecam, aby na przyszłość próbowała Pani zrozumieć problem, a
        potem dopiero brała się do umieszczania postu.
        I jeszcze jedno! Podstawowym hasłem J. Kaczyńskiego powinien być
        postulat edukacji swoich zwolenników!
        • owca_baran Re: W tym kraju zawsze prześladowano ludzi za pra 26.06.10, 14:36
          Kaczyński nie może wnosić o podniesienie wykształcenia Polaków.
          Mądry naród nie kupi jego kłamstw.
        • eti.gda Re: W tym kraju zawsze prześladowano ludzi za pra 27.06.10, 12:02
          h-mol napisał:

> Pani niemądre pytanie wynika z niedokształcenia, ale odpowiem na
          nie
          > z wielką cierpliwością. To nie jest kwestia "cenzury" ale
          > obowiązującego w Polsce prawa regulującego tę kwestię. "Dura lex
          sed
          > lex". Polecam, aby na przyszłość próbowała Pani zrozumieć problem,
          a
          > potem dopiero brała się do umieszczania postu.
          > I jeszcze jedno! Podstawowym hasłem J. Kaczyńskiego powinien być
          > postulat edukacji swoich zwolenników!

Kaczyński nie ma zwolenników, tylko wyznawców. Żadna "edukacja" tu
          nie pomoże.
    • jotost Sakiewicz zawieszony za "dupowatego Komorowskie... 26.06.10, 12:52
      I bardzo dobrze, że zawiesili, bo kawał łobuza bez skrupułów. Niech
      pan Sakiewicz włazi dalej w tyłek Jareczkowi. To miejsce w ram raz
      dla niego.
    • earlyyears Sakiewicz zawieszony za "dupowatego Komorowskie... 26.06.10, 12:52
      dupowaty? a on? ma gębę jak dupa pstrokatej kozy.
      • rezydentwolski Sakiewicz = Jonasz! 26.06.10, 13:04

Czy była jakaś firma, z której Sakiewiczza nie wywalono?!
      • fury11 Re: Sakiewicz zawieszony za "dupowatego Komorowsk 26.06.10, 13:13
        Chamstwo, prostactwo, wizja Polski dobrej-kaczyńskiej i złej-unijnej,
        co oddala nas od USA. Jedź, Sakiewicz, do Afganistanu, polegnij w
        imię amerykańskiej demokracji, narzucanej światu przez US Army.
        To właśnie są wykształciuchy - w PiS. Studia pokończyli, ale
        najprostszych spraw nie rozumieją. Doktoraty porobili, a o zespole "U
        dwa" mówią.
        Nie musi Sakiewicz kochać PO czy innego SLD, ale za powiedzenie
        "dupowaty" - po nazwisku - Komorowski powinien strzelić mu w pysk.
        Albowiem są rzeczy, za które po prostu bije się w mordę. Inne sposoby
        na chamstwo nie działają. A chamstwa u władzy sobie nie życzę. I jego
        przydupasów w mediach
        • eti.gda Re: Sakiewicz zawieszony za "dupowatego Komorowsk 27.06.10, 11:58
          fury11 napisał:

> ...Nie musi Sakiewicz kochać PO czy innego SLD, ale za powiedzenie
          > "dupowaty" - po nazwisku - Komorowski powinien strzelić mu w pysk.
          > Albowiem są rzeczy, za które po prostu bije się w mordę. Inne
          sposoby
          > na chamstwo nie działają. A chamstwa u władzy sobie nie życzę. I
          jego
          > przydupasów w mediach

Można też wyzwać tego pismaka na pojedynek, ale niestety, nie można
          wyzwac kogoś, kto nie ma tzw. zdolności honorowej. A takowej nie
          mają m.in.:
          ...
          21. paszkwilant i członek redakcji pisma paszkwilowego;
          22. rozszerzający paszkwile;
          ...
          "Polski Kodeks Honorowy" Rozdz. I, art. 8, p. 21,22)

Co prawda Sakiewicz pracuje w PR, ale był też redaktorem gazety, a w
          czasach Boziewicza jedynymi mass mediami były gazety ("lub
          czasopisma").
        • koles174 Re: Sakiewicz zawieszony za "dupowatego Komorowsk 29.06.10, 15:33
          Sadze ze wiekszym prostactwem jest bicie w morde za dobrze
          napisanego i celnego paszkwila...

Tak, tak,

Komorowski jest jest drętwy, dupowaty, nie ma pojęcia o ekonomii i
          jest niedouczony z podstaw geografii.

O jego zonie takze lepiej nie wspominac. Troche dalego tej pani na
          salony...
    • doopowaty Sakiewicz zawieszony za "dupowatego Komorowskie... 26.06.10, 13:05
      niedługo będą mordować za dupowatego
    • swan_ganz ale przeciez prawdę powiedział, tak? 26.06.10, 13:05
      Faktycznie Gajowy jest doopowaty i tyle...

A tak poza tym; co to za kampania w której liderzy zamiast powiedzieć mi do
      czego zamierzają uzyc mojego poparcia to przedstawiają mi analize w 50
      wariantach każdego słowa swojego konkurenta..
      W doopie mam to co myslicie o Jarkaczu natomiast powiedzcie mi co macie
      zamiar zrobić z Polską bo to jest cos co może mnie zainteresować a swoje kacze
      fobie zostawcie dla swoich bliskich znajmomych...
      • h-mol Re: ale przeciez prawdę powiedział, tak? 26.06.10, 13:42
        Pojemną masz dupę skoro cały Jarkacz się w niej mieści! Wysoki co
        prawda nie jest, ale grubiutki. Ponadto wiecić się będzie, gdyż
        osobowość psychopatyczną posiada!
    • darla152 Sakiewicz zawieszony za "dupowatego Komorowskie... 26.06.10, 13:06
      Sakiewicz, miotła Rydzyka. Pozatym kawał świni !!!!Jak jego gębę
      widze, to mi sie na wymioty zbiera !
      • fan-po Re: Sakiewicz zawieszony za "dupowatego Komorowsk 26.06.10, 13:21
        darla152 napisała:

> Sakiewicz, miała Rydzyka. Pozatym kocha ludzi. Jak jego gębę
        > widze, to mi się chce płakać.

< Właśnie o to chodzi żebyś płakał ze strachu przed więzieniem.
    • allspice Sakiewicz zawieszony za "dupowatego Komorowskie... 26.06.10, 13:16
      A teraz d****go S.zawiesili. Miejmy nadzieję,ze na dłużej.
Inne wątki na temat:

Nie masz jeszcze konta? Zarejestruj się

Nakarm Pajacyka