Dodaj do ulubionych

Odczytano kolejne fragmenty nagrań czarnych skr...

07.07.10, 09:59
"Drzwi do kabiny pilotów były otwierane praktycznie przez cały czas
lotu, a do kabiny wchodziły bardzo różne osoby"

A to ciekawe. Rozmowy są zarejestrowane od 10:02 (do 10:41). To skąd
informacja, że przez cały lot wchodzono do kabiny (wylot był 0 7:29)???
Poza tym MARS nie może zarejestrować więcej niż 38 minut...
Obserwuj wątek
    • representation1 Odczytano kolejne fragmenty nagrań czarnych skr... 07.07.10, 10:01
      Właśnie dowiedzieliśmy się o nowych wypowiedziach odczytanych z kopii taśm,
      ale tu jest problem prawny, bo prokuratura powinna mieć oryginały. Kto jest
      winien temu, że Polacy nie odzyskali swojej własności? Winien jest osobiście
      Tusk, który jak baran przystał na wszystkie warunki Rosjan. Jakimż trzeba być
      głupcem, żeby bratać się z Putinem, żeby ufać człowiekowi, który zlecił
      zamordowanie Litwinienki, Politkowskiej i wielu innych Rosjan pragnących żyć w
      wolności i PRAWDZIE. Taki mamy rząd i takiego teraz wybrano prezydenta. Hańba.
      • 1zorro-bis To tam bylo jak na Dworcu Centralnym w Warszawie.. 07.07.10, 10:24
        brakowalo tylko w kabinie jeszcze penerow i babci klozetowej....
        • slowianin33 Re: To tam bylo jak na Dworcu Centralnym w Warsza 07.07.10, 10:56
          Potwierdza się stare powiedzenie:"Pod latarnią bywa najciemniej".
          • jedrus.4 Re: To tam bylo jak na Dworcu Centralnym w Warsza 07.07.10, 12:05
            Patrzyles w lustro jak sie obudziles?
          • erg_samowzbudnik Re: To tam bylo jak na Dworcu Centralnym w Warsza 07.07.10, 13:41
            slowianin33 napisał:

> Potwierdza się stare powiedzenie:"Pod latarnią bywa najciemniej".

Do czego doprowadza pycha i arogancja władzy.
            Wszystkie procedury poszły w odstawkę .
            Przestrzeganie prawa i procedur jest tylko dla hołoty a my pany możemy robić wszystko .
            " Komuna" jawi się być ostoją przestrzegania prawa i skromnosci rządzacych.
        • jedrus.4 Re: To tam bylo jak na Dworcu Centralnym w Warsza 07.07.10, 12:05
          Czesc sierzancie Garcia! Stewardessa i szef protokolu wykonywali
          jedynie swoja prace. General Blasik byc moze nie powiniem byc w
          kabinie, ale nie jest to problem, dlatego, ze byl on pilotem, a poza
          tym, ja tez wiele razy bylem w kabinie pilotow. Dwa razy z moim
          malym synem. I byly to zachodnie linie lotnicze w Europie oraz USA!
          P.S. Sierzanice, macie intelekt babci klozetowej i
          waszych "penerow". Przykro mi z tego powodu.
          • pn-ski Nie kompromituj sie, jedrus.4 07.07.10, 12:25
            General Blasik byc moze nie powiniem byc w kabinie, ale nie jest to
            problem, dlatego, ze byl on pilotem, a poza tym, ja tez wiele razy bylem w
            kabinie pilotow., a poza tym, ja tez wiele razy bylem w kabinie pilotow

Nie byc moze ale na pewno. A to co ty robiles w kabinie z
            synem to twoja sprawa, nie ma nic do rzeczy (chyba "zapomniales" dodac, ze
            to bylo w czasie lotu, a nie ladowania). W czasie lotu mozna miac gosci w
            kabinie, przy ladowaniu nie. Kazdy ma siedziec w swoim fotelu i byc
            zapiety pasami, wiec to jest problem jezeli Blasik byl w kabinie.
            Nie kompromituj sie.
            • lungompa Re: Nie kompromituj sie, jedrus.4 07.07.10, 12:34
              Przed 11 wrzesnia mozna bylo (jesli pilot sie zgodzil) w czasie lotu
              wejsc do kabiny pilota - zwlaszcza z ciekawskim dzieciakiem.
              Po 11 wrzesnia jest to nielegalne i N I E M O Z L I W E -
              przynajmniej w linniach lotniczych USA i Kanady.
            • jedrus.4 Re: Nie kompromituj sie, jedrus.4 07.07.10, 12:42
              Gen Blasik siedzial w czasie ladowania przypety pasami! Poza tym,
              jak sie slusznie domyslasz, ja bylem, w kabiniach w samolotach
              cywilnych. Ten byl zas wojskowy i tam obowiazuja inne zasady!
              • pn-ski Re: Nie kompromituj sie, jedrus.4 07.07.10, 12:48
                Ten byl zas wojskowy i tam obowiazuja inne zasady!

To znaczy jakie?
                • jedrus.4 Re: Nie kompromituj sie, jedrus.4 07.07.10, 13:03
                  Wroc do starszych artykulow dotyczacych katastrofy - nie mam czasu
                  ciebie wyreczac!
                  • pn-ski Nie kompromituj sie jeszcze bardziej, jedrus.4 07.07.10, 13:44
                    No kompromitujesz sie coraz bardziej. Ja pytam o przepisy, a ty mnie
                    odsylasz do artykulów z wypowiedziami naszych ulanskich pilotów.
                    • jedrus.4 Re: Nie kompromituj sie jeszcze bardziej, jedrus. 07.07.10, 13:49
                      Odsylam cie leniu do artytkulow opisujacych procedury!
                      • pn-ski Re: Nie kompromituj sie jeszcze bardziej, jedrus. 07.07.10, 13:51
                        to znaczy gdzie?
                        • jedrus.4 Re: Nie kompromituj sie jeszcze bardziej, jedrus. 07.07.10, 14:01
                          Masz komputer, masz google? Szukaj!
                          • pn-ski Re: Nie kompromituj sie jeszcze bardziej, jedrus. 07.07.10, 14:13
                            Kazesz mi szukac na Googlach czegos, czego nie ma? Sam poszukaj. To ty
                            chcesz mi cos udowodnic (ze procedury na pokladzie wojskowego samolotu sa
                            inne niz cywilnego) wiec podaj mi link. Z artykułów o których myslisz i
                            które chcesz przytoczyc wynikalo tylko, ze wojskowi nagminnie łamia
                            procedury.
                • 1zorro-bis Re: Nie kompromituj sie, jedrus.4 07.07.10, 13:42
                  wedlug jedrusia to pewnie "luz i blues"...I gorzolka.
                  • jedrus.4 Re: Nie kompromituj sie, jedrus.4 07.07.10, 13:50
                    Tak, jak na konwencji PO?
              • 1zorro-bis Re: Nie kompromituj sie, jedrus.4 07.07.10, 13:42
                to znaczy w wojskowych moze byc jak na dworcu?
                • jedrus.4 Re: Nie kompromituj sie, jedrus.4 07.07.10, 13:50
                  Jak w wojsku!
          • cmoscmos Re: To tam bylo jak na Dworcu Centralnym w Warsza 07.07.10, 13:30
            " ja tez wiele razy bylem w kabinie pilotow. Dwa razy z moim
            malym synem. I byly to zachodnie linie lotnicze w Europie oraz USA!"

Podczas lądowania?
            • jedrus.4 Re: To tam bylo jak na Dworcu Centralnym w Warsza 07.07.10, 13:51
              A kto byl w kabine pilotow podczas ladowania, poza gen Blasikiem?
          • 1zorro-bis Re: To tam bylo jak na Dworcu Centralnym w Warsza 07.07.10, 13:40
            jedrus...Malo ci? Twoj Jarek jeszcze sie moze o jedno zaszczytne miejsce szybko
            postarac. Na Wawelu....
            • jedrus.4 Re: To tam bylo jak na Dworcu Centralnym w Warsza 07.07.10, 13:52
              Pewnie na nie zaluzy. Najpierw jednak musi oczyscic stajnie Augiasza.
      • flat-ower Re: Odczytano kolejne fragmenty nagrań czarnych s 07.07.10, 10:48
        sprawa gdzie i kto prowadzi śledztwo była już do znudzenia wałkowana
        przez specjalistów i prawników. Jak sobie wyobrażasz to "polskie
        śledztwo" ? Jak Polscy mieliby wykonywać czynności śledcze na
        terenie innego państwa? Przecież to bzdura. Takimi gadkami żyje albo
        raczej dyszy czy zionie polska skrajna prawica... Sam słyszałem jak
        mohery dyskutowały o tym jak to Tusk ukatrupił "ich" prezydenta.
        Jakiś nikogo nie dziwi że ten Tusk przy okazji zrobil czystkę w
        Armii i we własnej partii...
        • representation1 Konwencja z Chicago była błędną podstawą prawną 07.07.10, 11:39
          Z zeznań Klicha w sejmie:

"jadę do Warszawy, bo wiedziałem, że już może być problem prawny. Dlaczego?
          Dlatego, że samolot jest samolotem – był – samolotem lotnictwa państwowego.
          Załoga była wojskowa. W związku z tym dotyczy to lotnictwa państwowego, którego
          nie obejmuje załącznik 13 do konwencji o międzynarodowym lotnictwie cywilnym."

"W połowie drogi dostałem telefon od pana Aleksieja Morozowa, to jest obecnie
          przewodniczący Komisji Federacji Rosyjskiej, zastępca pani Anodiny – szefowej
          Mieżdunarodnej Awiacionnej Komisji… I było od razu pytanie o procedury, według
          jakich będzie ten wypadek badany. On zaproponował załącznik 13 do konwencji, bo
          myślę, że i według jego wiedzy, i ówczesnej mojej wiedzy, to jest jedyny
          dokument, który podpisała i strona polska, i Federacja Rosyjska jako konwencję
          chicagowską tak zwaną z ’44 roku."

"I wchodzę do tego pomieszczenia, jest pan minister Paruluski i od razu no,
          powiedziałbym dosyć ostro, powiedział mi, że ja w ogóle nie potrafię działać, ja
          utrudniam pracę prokuraturze, a w ogóle ja ustawiłem…, przyjąłem jako załącznik
          13 do procedowania i działam na szkodę Polski. To były bardzo mocne słowa i ja
          sobie je zapisałem zaraz wieczorem. Więc w tej sytuacji nie wiem, o co chodzi.
          Ja mówię, ja muszę procedować według załącznika 13 i wymaga tego ode mnie pan
          Morozow. On mówi: nie przyjmuję tego do wiadomości."

***********************************************************************

Polski rząd przekazał badanie katastrofy stronie rosyjskiej. Nie podjął żadnego
          wysiłku, aby stać się partnerem, i wybrał rolę pokornego petenta. Swoje
          postępowanie oparł na konwencji chicagowskiej z 1944 roku dotyczącej wypadków
          lotnictwa cywilnego. Tłumaczenia premiera, jakoby była to konwencja optymalna z
          naszego punktu widzenia, nie są poparte żadnym uzasadnieniem. W innych
          wypowiedziach pojawia się tłumaczenie, że to po prostu Rosjanie dokonali tego
          wyboru, a rząd polski przyjął go bez zastrzeżeń. Dość jednoznacznie oznajmił to
          pułkownik Edmund Klich, który był pierwszym szefem polskiego zespołu
          uczestniczącego w badaniu przyczyn katastrofy.

Prawnicy, również z profesorskimi tytułami, którzy wprowadzają Polaków w błąd,
          twierdząc, że sprawa jest rozstrzygnięta przez międzynarodowe prawo, pełnią rolę
          zwykłych propagandzistów. Co więcej, władze nie próbowały nawet wykorzystać
          możliwości, jakie daje konwencja z Chicago.

Oto pierwsze zastrzeżenia do działań rządu:

1) Katastrofa była wydarzeniem bez precedensu i jako taka wymaga szczególnego
          podejścia. Nie istnieje żadne ogólne prawo, które ujmowałoby takie wydarzenie.
          Wobec bezprecedensowych wypadków stosuje się rozwiązania specjalne.

2) Tupolew z prezydentem i polskimi dygnitarzami na pokładzie był samolotem
          wojskowym, a więc stosowanie wobec niego konwencji o lotnictwie cywilnym jest
          niewłaściwe.

3) Konwencja z Chicago przewiduje możliwość przejęcia śledztwa przez kraj będący
          właścicielem samolotu. Władze polskie nie próbowały skorzystać z tej możliwości.
          Dlaczego?

Wynika z tego, że rząd polski świadomie dokonał ograniczenia naszej państwowej
          suwerenności, oddając badanie nagłej śmierci polskich najwyższych dostojników w
          ręce ościennego mocarstwa, które dąży do – co najmniej – ograniczenia polskiej
          niezależności w sferze polityki międzynarodowej.

Miesiąc po katastrofie "Rzeczpospolita" ujawniła, że istnieje zawarte w 1993
          roku porozumienie między Polską a Rosją, które reguluje sprawę katastrof
          samolotów wojskowych i uprawnia stronę polską do uczestnictwa na partnerskich
          zasadach w badaniu ich przyczyn. Dlaczego nie odwołaliśmy się do tej normy
          prawnej, jaką jest porozumienie między państwami?Od rządu właściwie nie
          otrzymaliśmy wyjaśnień. Deklaracja, że konwencja z Chicago lepiej precyzuje te
          sprawy, nie brzmi poważnie. Umowa między Polską a Rosją tworzy podstawę dla
          budowy wspólnej komisji, w której obie strony mają takie same prawa i która
          konkretne sprawy będzie ustalała w trakcie wspólnych prac. Co jeszcze trzeba
          uszczegóławiać? Przecież nie wyniki śledztwa. Umowy między państwami służą
          precyzowaniu relacji ogólnie ujętych w międzynarodowych normach. I taki
          charakter miało owo polsko-rosyjskie porozumienie.

Rząd Polski nie poinformował o nim obywateli. Można przypuszczać, że premier nie
          został o nim powiadomiony, gdy w dzień wypadku leciał do Rosji. Gdyby tak było w
          istocie, byłaby to kompromitacja jego służb, a więc i jego samego. Jeśli
          wiedział o układzie i nie tylko nie próbował z niego korzystać, ale nawet nie
          ujawnił Polakom jego istnienia, to sprawa byłaby jeszcze poważniejsza. Gdyby nie
          "Rzeczpospolita", Polacy nie wiedzieliby nawet, że istnieje norma prawna, która
          w sposób korzystny dla naszego kraju reguluje sprawę badania katastrofy
          samolotu, w której zginął prezydent i najważniejsze osoby w państwie.

www.rp.pl/artykul/482731_Zablokowana_dyskusja_o_katastrofie.html
          • pn-ski Konwencja z Chicago nie była błędną podstawą prawn 07.07.10, 13:40
            "...samolot jest samolotem – był – samolotem lotnictwa państwowego.
            Załoga była wojskowa. W związku z tym dotyczy to lotnictwa państwowego,
            którego nie obejmuje załącznik 13 do konwencji o międzynarodowym
            lotnictwie cywilnym."

To swiadczy tylko o zamieszaniu wokól statusu tego lotu. Samolot zostal
            wypozyczony od rzadu przez kancelarie prezydenta w celu przewiezienia
            prezydenta i grupy zaproszonych przez niego gosci na uroczystosci w
            Katyniu. Nie byla to zadna wizyta oficjalna, takowa byla trzy dni
            wczesniej, gdy odbywaly sie oficjalne uroczystosci a Tusk byl gosciem
            Putina.
            Tym razem zadne oficjalne spotkania ze strona rosyjska nie byly planowane.
            Osoba prezydenta i grupy poslów na sejm na pokladzie moglaby sugerowac, ze
            byla to oficjalna wizyta, ale praktycznie byla to prywatna wycieczka Lecha
            Kaczynskiego, który "zalatwil" transport. Tak tez sie zachowywali -
            prezydent sie spóznil, na pokladzie rózne osoby wchodzily do kabiny
            pilotów, uzywano telefonów komórkowych, a najwazniejsze - kierownik
            wycieczki przez swoich ludzi dawal instrukcje pilotom co maja robic gdy
            ladowanie okazalo sie niemozliwe z powodu mgly.
            • jedrus.4 Re: Konwencja z Chicago nie była błędną podstawą 07.07.10, 13:53
              Asinus asinorum in saecula saeculorum!
              • pn-ski Re: Konwencja z Chicago nie była błędną podstawą 07.07.10, 14:04
                zgadza sie. jestes i zostaniesz oslem. Amen.
            • representation1 Bełkot w stylu Jerzego Urbana 07.07.10, 14:57
              > ale praktycznie byla to prywatna wycieczka Lecha Kaczynskiego

Ja jeszcze pamiętam wystąpienia nieszczęsnego rzecznika rządu WRONy, Jerzego
              Urbana, który kpił sobie z Wałęsy, określając go mianem osoby prywatnej. Widać
              niektórym to peerelowskie przyzwyczajenie do szydzenia ze znienawidzonego
              przeciwnika zostało do dziś. Czyż można spodziewać się po ludziach, którzy
              uważają prezydenta RP za osobę prywatną, obrony suwerenności kraju i
              patriotyzmu? Nie można. Oni tak samo dbają o Polskę, jak Szczęsny Potocki i jego
              kumple dwa wieki temu.
              • pn-ski Bełkot w stylu representation1 07.07.10, 17:01
                representation1 napisał:

> > ale praktycznie byla to prywatna wycieczka Lecha Kaczynskiego

Ja jeszcze pamiętam wystąpienia nieszczęsnego rzecznika rządu WRONy,
                Jerzego Urbana, który kpił sobie z Wałęsy, określając go mianem osoby
                prywatnej. Widać niektórym to peerelowskie przyzwyczajenie do szydzenia ze
                znienawidzonego przeciwnika zostało do dziś. Czyż można spodziewać się po
                ludziach, którzy uważają prezydenta RP za osobę prywatną, obrony
                suwerenności kraju i patriotyzmu? Nie można. Oni tak samo dbają o
                Polskę,jak Szczęsny Potocki i jeg o kumple dwa wieki temu

Podtrzymuje swoje zdanie. Tragicznie zakonczona wyprawa smolenska byla
                elementem kampanii wyborczej PiS-u i Lecha Kaczynskiego, któremu
                popularnosc spadla do 15-20%. Jakos sie tak sklada, ze on do Katynia
                wybral sie przedtem tylko raz, z okazji poprzedniej kampanii. Tegoroczne
                oficjalne obchody Zbrodni Katynskiej odbyly sie trzy dni wczesniej, z
                udzialem polskiego premiera Tuska i premiera Rosji Putina (który
                oficjalnie Tuska zaprosil). Udzial Putina nadawal tej wizycie wielkie
                znaczenie i oznaczal przelom w stosunkach polsko-rosyjskich. Donioslosc
                tej wizyty chcial Lech Kaczynski przycmic za wszelka cene, organizujac
                swoja wlasna uroczystosc. Chcial, aby to te jego wizyte ludzie uwazali za
                wazniejsza. Dlatego zgromadzil na pokladzie samolotu tak ogromna ilosc
                dygnitarzy z prezydentem Kaczorowskim, poslów na sejm, cale dowództwo
                wojska i wielu wysokich przedstawicieli kleru. Dzieki jego
                lepszemu "patriotyzmowi" wszyscy zgineli.
                • jedrus.4 Re: Bełkot w stylu representation1 07.07.10, 17:20
                  Udzial Putina i Tuska pokazal, ze Putin potrafi takiego pozytecznego
                  idiote, jak Slonce Peru bez klopotu owinac dookola swojego malego
                  palca. Tusk, tak nienawidzil Kaczynskigo, ze byl gotowy na wszystko,
                  nawet do zdrady interesow naszego kraju! Zreszta nadal sie w tym nie
                  zmienil. Ani on, ani wiekszosc POlszewikow.
                  • pn-ski Re: Bełkot w stylu representation1 07.07.10, 17:39
                    Wiec naklonienie premiera Rosji do udzialu w obchodach Zbrodni Katynskiej,
                    oddanie holdu polskim oficerom po 70 ciu latach zaprzeczania prawdzie,
                    uwazasz za mniej wazne wydarzenie niz zlozenie wienca przez Kaczynskiego?
                    • krystin9 Re: Bełkot w stylu representation1 07.07.10, 19:34
                      pn-ski napisał:

> Wiec naklonienie premiera Rosji do udzialu w obchodach Zbrodni
                      Katynskiej,
                      > oddanie holdu polskim oficerom po 70 ciu latach zaprzeczania
                      prawdzie,
                      > uwazasz za mniej wazne wydarzenie niz zlozenie wienca przez
                      Kaczynskiego?
                      NO CHYBA NIE ZUPEŁNIE. JAKOŚ UMKNĘŁY UWADZE WSZYSTKICH CYNICZNE
                      SŁOWA PUTINA DO TUSKA: "...NIE BYŁOBY KATYNA, GDYBY NIE BYŁO WOJNY
                      1920 R...."A I ARCHIWÓW TEŻ NIE MA ZAMIARU OTWORZYĆ....
                      • pn-ski Re: Bełkot w stylu representation1 07.07.10, 21:32
                        "NIE BYŁOBY KATYNiA, GDYBY NIE BYŁO WOJNY 1920"

Nie rozumiem tej wypowiedzi Putina, i nie spotkalem sie z nia, gdzie i
                        kiedy to bylo?
                  • kzet69 Re: Bełkot w stylu representation1 07.07.10, 17:41
                    Jędruś nie chlej tyle bredzisz coraz bardziej bez sensu...
                • representation1 Szmajdziński też pracował dla Kaczyńskiego 07.07.10, 18:29
                  a z nim Szymanek-Deresz i Jaruga-Nowacka. Nawet marszałek Komorowski chciał
                  pomóc Lechowi Kaczyńskiemu w rozpoczęciu kampanii wyborczej, prosząc na piśmie o
                  miejsca w samolocie dla posłów. Zaiste prywatna wizyta Lecha z jego kampanią
                  wyborczą na pierwszym planie.
                • representation1 Czy mgła na lotnisku była dziełem czlowieka??? 07.07.10, 18:31
                  Polska prokuratura prosi o pomoc Amerykanów. Pyta o możliwość wytworzenia
                  sztucznej mgły. A to się porobiło. Zwolennicy Palikota dostaną szału. Jak można
                  było uwierzyć w teorie sPiSkowe. Jak można powątpiewać w przyjaźń
                  POlsko-rosyjską? Zgroza.

wiadomosci.gazeta.pl/Wiadomosci/1,80269,8111268,Polska_prokuratura_prosi_o_pomoc_amerykanow__Pytaja.html?skad=rss
          • heofon Re: Konwencja z Chicago była błędną podstawą praw 07.07.10, 13:53
            Nie rozumiem po co takie długie wywody. Przecież już wszyscy wiedzą - Rosja
            planuje wymordować prawdziwych patriotów, przepraszam, Patriotów, ogłupić resztę
            za pomocą agentów (zakładam, że bardziej skutecznych niż ci ze Stanów), a potem
            dokonać rozbioru Polski, tudzież zrobić z Polski kraj zależny. A nasz rząd im
            aktywnie w tym pomaga, pewnie dla korzyści finansowych etc.

Czy nie? Jak nie, jak to się tak pięknie kupy trzyma!
        • jedrus.4 Re: Odczytano kolejne fragmenty nagrań czarnych s 07.07.10, 12:07
          Tusk nie "ukatrupill prezydenta" wlanorecznie, ale do jego smierci
          sie przyczynil. Ponosi za to moralna odpowiedzialnosc. On, Sikorski,
          Niesiolowski, Palikot i Bartoszewski. Podobnie GW.
          • maruda.r Re: Odczytano kolejne fragmenty nagrań czarnych s 07.07.10, 12:24
            jedrus.4 napisał:

> Tusk nie "ukatrupill prezydenta" wlanorecznie, ale do jego smierci
            > sie przyczynil.

Po co Tusk miałby to robić? Tylko PiS miał motyw i zysk w śmierci Kaczyńskiego.
            • jedrus.4 Re: Odczytano kolejne fragmenty nagrań czarnych s 07.07.10, 12:46
              Zarowno Tusk, jak i Putin mieli korzysc! Zwlaszcza, jezeli nie
              zapomni sie, ze w samolocie mieli leciec Obydwaj Kaczynscy!!! Poza
              tym, z tego co do tej pory wiadomo, Tusk ponosi m o r a l n a
              odpowiedzialnosc. Jezeli chodzi o Putina, moze ponoscic tez inna.
              • maruda.r Re: Odczytano kolejne fragmenty nagrań czarnych s 07.07.10, 13:18
                jedrus.4 napisał:

> Zarowno Tusk, jak i Putin mieli korzysc! Zwlaszcza, jezeli nie
                > zapomni sie, ze w samolocie mieli leciec Obydwaj Kaczynscy!!!

Żadnej korzyści, tylko straty, co widać gołym okiem po wynikach PiS. Przed
                wypadkiem poparcie dla Kaczyńskiego było szczątkowe - mógł więc Tusk spokojnie
                czekać na polityczną śmierć Kaczyńskich.

Poza tym po co Putinowi nagłośnienie Katynia?

• jedrus.4 Re: Odczytano kolejne fragmenty nagrań czarnych s 07.07.10, 13:31
                  1. A po co Putinowi Ukraina, Gruzja czy Bialorus?
                  2. Skad twoje przekonanie o politycznej smierci Kaczynskich, jezeli
                  Tusk jej pewien nie byl?
      • barakkoobamaa odpowiedź dla "representation1" 07.07.10, 10:52
        ty głupi palancie, co ty wypisujesz za bzdury i wprowadzasz ludzi w
        błąd, należy ci skopac dupe i ta glupią głowe palancie popieprzony!!!
        • jedrus.4 Re: odpowiedź dla "representation1" 07.07.10, 12:10
          Bimber ci zaszkodzil? Palikot otumanil? A moze Niesiolowski,
          Bartoszewski, Wajda czy Kuc? A moze kanapki do pracy owijasz w
          Gazete Wyborcza?
          • barakkoobamaa Re: odpowiedź dla "jedrus.4" 07.07.10, 12:52
            "jedrus.4" zamknij się ty padalcu, spadaj stąd na wasze
            szowinistyczne faszystowskie portale.
            nasz Prezydent
            nasz Premier
            nasz Prezes NBP
            a wam gó... zostanie pieprzone palanty pisowskie:)))
            • jedrus.4 Re: odpowiedź dla "jedrus.4" 07.07.10, 13:06
              Hehehe...Do czasu...Bolszewicy tak mowili i co po nich zostalo?
              Takie samo g...o zostanie po przedsztawicielach Wielkiej Partii
              POlszewickiej!
          • 1zorro-bis Re: odpowiedź dla "representation1" 07.07.10, 13:44
            jedrus, tobie to szkodzi ta "czysta" woda z Torunia. To widac.
            • jedrus.4 Re: odpowiedź dla "representation1" 07.07.10, 13:54
              Czysta z Torunia nikomu jeszcze nie zaszkodzila - czysta z Lublina,
              juz tak!
      • drugikraand Re: oszolom pozostanie oszolomem 07.07.10, 11:57
        Kaczor nie musial latac nad Rosja! Gdyby wypadek zdarzyl sie na
        terytorim Polski bylyby oryginaly - mozesz chcialbys je sila odebrac
        Rosjanom? Wyglada na to ze znow odstawiles leki...
        • jedrus.4 Re: oszolom pozostanie oszolomem 07.07.10, 12:11
          Kozcor byl dobrym, madrym Polakiem, dlatego polecial nad Rosja. Ty
          nie jestes, ani jednym, ani drugim.
          • amen-666 Re: oszolom pozostanie oszolomem 07.07.10, 13:52
            No to narodziła nam się nowa definicja. Dobry, mądry Polak to taki,
            co lata nad Rosją.
            • jedrus.4 Re: oszolom pozostanie oszolomem 07.07.10, 14:01
              Wedlug ciebie zapewne to ktos taki, kto zamiast pracowac, kopie
              szmacianke w czasie pracy i wmawia wszystkim, ze to dla dobra
              ojczyzny.
    • hpvntrue Amerykanie walczą o prawdę, Tusk odznacza Rosjan 07.07.10, 10:52
      O tym, że rosyjskie śledztwo w sprawie śmierci prezydenta RP i 95
      innych osób prowadzone jest w sposób skandaliczny, coraz częściej
      mówi się w USA. Przedrukowany w specjalnym wydaniu „Gazety Polskiej”
      artykuł Gene Poteata (byłego szefa CIA ds. nowych technologii),
      zarzucający Rosjanom dokonanie zamachu, a Donaldowi Tuskowi
      służalczość wobec Kremla – odbił się w politycznych kręgach Stanów
      Zjednoczonych głośnym echem. Doszło nawet do tego, że Peter T. King,
      republikański kongresmen ze stanu Nowy Jork, zgłosił projekt
      rezolucji, nawołujący do powołania niezależnej międzynarodowej
      komisji, która zajęłaby się wyjaśnieniem przyczyn i okoliczności
      katastrofy pod Smoleńskiem. King przypomniał w przygotowanym przez
      siebie dokumencie, że polscy prokuratorzy nie otrzymali oryginalnych
      czarnych skrzynek, lecz jedynie kopie, i że już ponad 50 tys.
      Polaków podpisało się pod apelem o ustanowienie międzynarodowej
      komisji śledczej.

Niewyobrażalnie większym zaufaniem darzy rosyjskie władze rząd
      Donalda Tuska. Po odznaczeniach, jakie przyznał Rosjanom Bronisław
      Komorowski (Krzyże Oficerskie Orderu Zasługi Rzeczypospolitej
      dostali milicjanci, strażacy, wojskowi i eksperci medycyny sądowej),
      i wygłoszonych po rosyjsku przeprosinach Pawła Grasia, przyszedł
      czas na medale dla oficerów rosyjskiego ministerstwa spraw
      wewnętrznych.

Jak podał portal NaszaPolska.pl – na początku lipca 2010 r. trzech
      wysokich funkcjonariuszy MSW Federacji Rosyjskiej zostało
      nagrodzonych odznaczeniami Ministerstwa Spraw Wewnętrznych i
      Administracji Rzeczpospolitej Polskiej za... dochodzenie w sprawie
      katastrofy lotniczej pod Smoleńskiem. Uhonorowani zostali generał-
      major służby wewnętrznej P. W. Popow, zastępca naczelnika Urzędu
      pułkownik milicji R. A. Tierientiew i zastępca naczelnika działu
      Urzędu pułkownik milicji M.J. Waśkow. Nagrody wręczył dyrektor
      Centralnego Biura Śledczego (CBŚ) Adam Maruszczak, który wykonał
      polecenie Jerzego Millera – polskiego ministra spraw wewnętrznych.
      • olewus.1 Beztroska,głupota, złamanie przepisów,to przyczyna 07.07.10, 10:59
        tej katastrofy...
        • jedrus.4 Re: Beztroska,głupota, złamanie przepisów,to przy 07.07.10, 12:12
          Moge zaakceptowac twoja hipoteze. Beztroska, glupota i zlamanie
          wszelkich przepisow przez rzad Tuska i Rosjan!
          • amen-666 Re: Beztroska,głupota, złamanie przepisów,to przy 07.07.10, 14:06
            Taaak... To Tusk kazał Kaczyńskiemu rozpoczynać kampanię wyborczą w
            Katyniu i zabrać na pokład 90 osób, w tym ważnych przedstawicieli
            władz państwowych i dowództwa armii. To Putin, podając się za
            dyrektora Okęcia, zadzwonił do Kaczyńskiego i powiedział, żeby się
            nie spieszył, bo samolot odleci poł godziny później. To Komorowski
            rozpylał na lotnisku sztuczną mgłę, bo wolał konkurować z Jarosławem
            niż Lechem Kaczyńskim (a ponieważ Komorowski ślamazarny jest, to
            Putin zadzwonił do Kaczyńskiego, żeby zyskać dodatkowe pół godziny -
            wszystko się układa w spójną całość). To Rosjanie wydali polskiemu
            pilotowi rozkaz lądowania i zakazali mu odlotu na inne lotnisko.

A teraz podejdź do najbliższej ściany i postukaj w nią kilka razy
            głową. Może jeszcze zaskoczą Ci jakieś łącza w mózgu przerobionym na
            papkę przez katofaszystowską propagandę.
            • jedrus.4 Re: Beztroska,głupota, złamanie przepisów,to przy 07.07.10, 17:03
              Takim tumanom jak ty nic juz nie pomoze. Zegnaj rozumie, witaj
              pomrocznosci jasna.
              • kzet69 Re: Beztroska,głupota, złamanie przepisów,to przy 07.07.10, 17:48
                Zegnaj rozumie, witaj
                > pomrocznosci jasna.
                Gratuluję celnej samokrytyki.
      • po_stach A jednak Palikot ma racje.... 07.07.10, 11:03
        To głupota, bufonada prezydenta, doprowadziła do tej tragedii...
        • jedrus.4 Re: A jednak Palikot ma racje.... 07.07.10, 12:14
          Palikot ma racje - ty tez! Jestescie obydwaj "swinskimi ryjami z
          lateksowymi fiutami" i gorzalka w waszych "swinskich lbach"!
      • pollion1 Re: Amerykanie walczą o prawdę, Tusk odznacza Ros 07.07.10, 11:14
        Kiedyś Gazetę Polską używano w toaletach lecz nakład wycofano, nie nadawała się
        nawet do podcierania
        • jedrus.4 Re: Amerykanie walczą o prawdę, Tusk odznacza Ros 07.07.10, 12:16
          Zastapiono ja Gazeta Wyborcza. Slyszalem, ze POlszewicy nawet
          kanapki do pracy w ta gazete owijaja.
          • kzet69 Re: Amerykanie walczą o prawdę, Tusk odznacza Ros 07.07.10, 17:50
            Jędruś czasy i miejsca ci się popitoliły, w cywilizowanych miejscach
            pracy jest katering, kanapki brało się do pracy 20 lat temu...
    • lepus42 Odczytano kolejne fragmenty nagrań czarnych skr... 07.07.10, 11:21
      Proszę uprzejmie aby ci co mieszają w sprawie jak najęci przyjęli do wiadomości co następuje:
      1.CZARNA SKRZYNKA to jest rodzaj MAGNETOFONU. A zatem na czarnej skrzynce nie ma ŻADNEGO zapisu. A więc nie ma sensu żądanie zwrotu czarnych skrzynek do Polski. Takie żądanie wystawia świadectwo ignorancji piszącego.
      2. TAŚMY na których zapisane są dane zostały wyjęte i skopiowane w obecności POLSKICH prokuratorów, a co za tym idzie kopie są uwiarygodnione przez naszą komisję. Dodatkowo w każdej chwili na nasze żądanie możemy porównać zapisy. Nie słyszałem aby ktoś z naszej komisji zarzucał Rosjanom manipulowanie przy TAŚMACH (a nie przy czarnych skrzynkach)
      Reasumując - Większość domorosłych "badaczy" czarnych skrzynek i samej katastrofy ma za zadanie podgrzanie atmosfery,wybielenie naszych decydentów i opluskwienie Moskwy. A że sami nie mają pojęcia o czym piszą to nie ważne. Ważne jest dobre samopoczucie piszącego.
      • jedrus.4 Re: Odczytano kolejne fragmenty nagrań czarnych s 07.07.10, 12:54
        1. Zgadza sie tylko czesciowo! Czarna skrzynka to rodzaj
        magnetofonu. Sluzy do dokonywania z a p i s u magnetycznego! I ten
        z a p i s jest w czarnej skrzynce!
        2. Tasmy zostaly wyjete w obecnosci naszych przedstawicieli, lezaly
        jednak przez godzin kilkadziesiat w badziewnej kasecie, ktora ja bym
        bez wiekszego klopotu otworzyl wytrychem. W tym czasie zadnego z
        naszych przedstawicieli tam nie bylo! Dlaczego kopie sa dluzsze niz
        orginal, mogacy miec pomiescic tylko 30 minut z a p i s u?
        Reasumujac, jestes tyPOwym przedstawicielem wyksztalciuchow z
        intelektualnej Polski B.
        • lepus42 Re: Odczytano kolejne fragmenty nagrań czarnych s 07.07.10, 13:25
          jedrus.4 napisał:

> 1. Zgadza sie tylko czesciowo! Czarna skrzynka to rodzaj
          > magnetofonu. Sluzy do dokonywania z a p i s u magnetycznego! I ten
          > z a p i s jest w czarnej skrzynce!
          > 2. Tasmy zostaly wyjete w obecnosci naszych przedstawicieli, lezaly
          > jednak przez godzin kilkadziesiat w badziewnej kasecie, ktora ja bym
          > bez wiekszego klopotu otworzyl wytrychem. W tym czasie zadnego z
          > naszych przedstawicieli tam nie bylo! Dlaczego kopie sa dluzsze niz
          > orginal, mogacy miec pomiescic tylko 30 minut z a p i s u?
          > Reasumujac, jestes tyPOwym przedstawicielem wyksztalciuchow z
          > intelektualnej Polski B.
          Jędrusiu! Postaram Ci się wytłumaczyć jak typowemu przedstawicielowi PiSu! Zapisu nie dokonuje się NA SKRZYNCE tylko na taśmie magnetycznej umieszczonej wewnątrz skrzynki. O ile ZE SKRZYNKI wyjęto taśmę magnetyczną to NA SKRZYNCE nie pozostał już żaden zapis.
          Po to żeby nie dokonywać żadnych manipulacji zapis jest dokonywany analogowo(trudne słowo) na taśmie magnetycznej(a nie na skrzynce)ponieważ każda manipulacja na taśmie jest łatwa do wykrycia. Jeżeli nie wierzysz,że do rozwikłania tej sprawy wyznaczono NAJLEPSZYCH POLSKICH fachowców z najlepszych polskich laboratoriów to może wskaż tych jeszcze lepszych.(Może najlepiej amerykańskich)
          • jedrus.4 Re: Odczytano kolejne fragmenty nagrań czarnych s 07.07.10, 13:36
            Ja tobie odpowiem jak tyPOwemu wyksztalciuchowi:
            1. Zasad dzialania czarnej skrzynki nie musisz mi tlumaczyc.
            Powinienes to zrobic w stosunku do twoich kolegow z PO.
            2. Tylko wyksztalciuchowi z intelektualnej Polski B, glosujacej na
            PO, mozesz wmowic, ze specjalisci GRU nie sa w stanie zmanipulowac
            doslownie wszystkiego, jezeli beda mieli na to czas i mozliwosci.
            Kazdy, kto twierdzi cos innego, jest albo skonczonym idiota,
            czlowiekiem zlej woli albo rosyjskim agntem!
            • lepus42 Re: Odczytano kolejne fragmenty nagrań czarnych s 07.07.10, 13:49
              Innymi słowy: Jeżeli fachowcy z GRU tak udatnie zmanipulowali oryginały taśm, to
              teraz możemy im skoczyć(po piwo). I żadne komisje już nam nic nie pomogą. Dajmy
              więc sobie luz i jedźmy na wakacje.
              EOT
              • jedrus.4 Re: Odczytano kolejne fragmenty nagrań czarnych s 07.07.10, 14:03
                Przedstawiciele rzadu i prezydent elekt zapewne tak zrobia.
    • marian391 Coś więcej niż głupota.... 07.07.10, 11:30
      ale także nieograniczona niczym służalczość doprowadziła do
      katastrofy. Co robił w kokpicie gen. Własik? Jego świętym
      obowiązkiem jako przełożonego było zabronić lądowania w tamtych
      warunkach. Nie tylko nie zabronił lądowaniaale w 'milczeniu"
      przyzwalał na lamanie wszelkich procedur. Najważniejsze było
      przypodobać sie panu prezydentowi. Dlatego wciąż szukanie wimmych po
      stronie rosyjskiej jest zenujące i ośmiesza nas. Co rusz pojawiają
      się nowe sensacyjne wiadomości, prawda jest jednak taka, ze to pilot
      decyduje i nawet ewentualnych bzdurnych poleceń nie powienien
      wykonywać.
      • jedrus.4 Re: Coś więcej niż głupota.... 07.07.10, 13:29
        1. Z jednej strony piszesz, ze general Blasik (bo tak sie nazywal)
        powinien zabronic, a z drugiej strony, ze decyduje pilot. Zdecyduj
        sie sam na cos, a nie prezentuj rozdwojenia jazni, tak typowej dla
        Kalego i POlszewikow.
        2. Zenujaca jest postawa rzadu polskiego i takich osobnikow jak ty.
        Chcesz sie czegos nauczyc, kup sobie zestaw filmow o pewnym panu
        nazwiskiem Poirot i obejrzyj uwaznie. Jezeli braki IQ, albo inne
        ograniczenia tobie w tym nie przeszkodza, zrozumiesz co mam na mysli!
      • jedrus.4 Re: Coś więcej niż głupota.... 07.07.10, 13:57
        Dyskutowac z toba na argumenty, to zadanie rownie trudne, jak
        przekonac uciety swinski leb, ze dekapitacja byla dokonana dla dobra
        Polski.
    • jedrus.4 Odczytano kolejne fragmenty nagrań czarnych skr... 07.07.10, 11:48
      Co to znaczy: przez caly czas lotu? Skad Gazeta Wybiorcza to wie? Na
      pewno nie z czarnych skrzynek, bo z technicznego punktu widzenia
      nagranie jest ograniczone do 30 minut! Wprawdzie Rosjanie dodali
      kilka minut "od siebie", ale i tak, zadna przyzwoita gazeta ani nikt
      inny, nie ma podstaw do twierdenia, ze przez caly czas lotu ktos
      otwieral drzwi do kabiny pilotow. Poza tym, nic nowego doniesienie
      GW nie wnioslo, bo to, ze do kabiny wchodzili stewardessa (jej
      obowiazek!), szef protokolu (jego obowiazki) i general Blasik,
      wiedziano od dawna. Jedynym wytlumaczeniem tego "dramatycznego"
      naglowka do nic nieznaczacego artykulu, jest dalsze pognebienie
      Kaczynskich i PiS-u. Nalezy sobie w tym miejscu zadac kilka pytan:
      1. Dlaczego sie Adam Michnik tak boi?
      2. Dalczego dziennikarze, lub lepiej pseudodziennikarze, z Czerskiej
      tak czesto lamia zasady karty dziennikarza i etosu zawodu?
      3. Komu potrzebna jest na codzien lamiaca zasady przyzwoitsci,
      manipulujaca i czesto klamiaca gazeta?
      4. Czy Polska mloda demokracje stac na utrzymywanie Palikota,
      Niesiolowskiego, Bartoszewskiego, Wajdy i Gazety Wyborczej?
      • drugikraand Re: Jedrus ty juz skoncz 07.07.10, 12:01
        Nie bredz idioto bo zanizasz poziom - po co chu ju czytasz GW?
        Pozostal ci ortopeda bo na glowe to juz za pozno!
        • jedrus.4 Re: Jedrus ty juz skoncz 07.07.10, 12:17
          Czyta sie wszystko, bo nalezy wiedziec, czym sie POlszewizm
          podnieca.
          P.S. Ortopeda? Mylisz pojecia.
          • 1zorro-bis Re: Jedrus ty juz skoncz 07.07.10, 13:46
            jedrus...leprzy POlszewizm niz PISdzielstwo....Przynajmniej uryna nie cuchnie.
            • jedrus.4 Re: Jedrus ty juz skoncz 07.07.10, 14:04
              Uryna moze nie, ale chlew tak! Stajnia Augiasza tez!
              • pn-ski Re: Jedrus ty juz skoncz 07.07.10, 14:21
                Jedrus, robisz kupki coraz mniejsze, coraz czesciej i coraz bardziej
                smierdzace. Koniecznie sprawdz czy cos ci nie zaszkodzilo.
                • jedrus.4 Re: Jedrus ty juz skoncz 07.07.10, 17:04
                  Hehehe...Myslisz, ze wasz swinski leb albo gumowy penis zamiast
                  glowy moze mi zaszkodzic?
      • pn-ski Re: Odczytano kolejne fragmenty nagrań czarnych s 07.07.10, 12:11
        "Jedynym wytlumaczeniem tego "dramatycznego" naglowka do nic nieznaczacego
        artykulu, jest dalsze pognebienie Kaczynskich i PiS-u."

Kaczynski w swoim wystapieniu po ogloszeniu wyniku wyborów domagal sie
        rzetelnego wyjanienia sprawy katastrofy, wiec powinien sie cieszyc, ze cos
        sie w sprawie posunelo. Czekajmy cierpliwie na opublikowanie zapisów. Czy
        to bedzie "dalsze pognebienie Kaczynskich i PiS-u" na razie nie wiadomo,
        nie martw sie na zapas. Czas pokaze, kto mial "krew na rekach", czy to na
        pewno byli Tusk z Putinem.
        • jedrus.4 Re: Odczytano kolejne fragmenty nagrań czarnych s 07.07.10, 12:22
          Martwie sie, bo Tusk jest premierem polskiego rzadu i do jego
          obowiazkow nalezy, miedzy innymi, dbanie o bezpieczenstwo obywateli
          tego panstwa. Prezydenta tez! Po Putinie zas nie spodziewalem sie
          nigdy niczego innego i nie spodziewam.
          P.S. Gdybyscie przestali kopac szmacianke tak zawziecie, a wzieli
          sie do uczciwej pracy, byloby lepiej dal wszystkich. Poza tym, kto
          odbija glowa pilke, doznaje nieodwracalnych zmian zarowno
          neurologocznych jak i psychicznych.
          • pn-ski Re: Odczytano kolejne fragmenty nagrań czarnych s 07.07.10, 14:01
            Martwie sie, bo Tusk jest premierem polskiego rzadu i do jego
            obowiazkow nalezy, miedzy innymi, dbanie o bezpieczenstwo obywateli
            tego panstwa. Prezydenta tez!

Jakbys to sobie wyobrazal? Przykuc wszystkich pasazerów kajdankami do
            foteli czy zabic gwozdziami drzwi do kabiny pilotów?
            • jedrus.4 Re: Odczytano kolejne fragmenty nagrań czarnych s 07.07.10, 14:12
              To nie "pasazerowie" spowodowali katastrofe! Przyczynili sie do niej
              (niestety!) rowniez premier mojego panstwa i przedstawiciele rzadu
              mojego kraju! Nie wypelnili oni swoich konstytucyjnych obowiazkow!
              Teraz, zamiast cudu irlandzkiego, Polacy moga obserwowac fundowane
              im w zamian cuda nad czarna skrzynka.
              • kzet69 Re: Odczytano kolejne fragmenty nagrań czarnych s 07.07.10, 17:55
                jedrus.4 napisał:

> To nie "pasazerowie" spowodowali katastrofe! Przyczynili sie do
                niej
                > (niestety!) rowniez premier mojego panstwa i przedstawiciele rzadu
                > mojego kraju! Nie wypelnili oni swoich konstytucyjnych obowiazkow!
                > Teraz, zamiast cudu irlandzkiego, Polacy moga obserwowac fundowane
                > im w zamian cuda nad czarna skrzynka.
                Jędruś nudny już jesteś, spadaj na forum naszego dziennika, tam
                znajdziesz równych sobie kretynów.
      • alais Re: Odczytano kolejne fragmenty nagrań czarnych s 07.07.10, 12:33
        jedrus.4 napisał:

4. Czy Polska mloda demokracje stac na utrzymywanie Palikota,
        Niesiolowskiego, Bartoszewskiego, Wajdy i Gazety Wyborczej?

O tą Polską młodą demokracje to właśnie walczyli tacy ludzie jak Bartoszewski,
        Wajda i znienawidzona przez Ciebie Gazeta Wyborcza (Palikota nie liczę bo za
        młody) a nie opierzone młodziki z różnych partii którzy za przeproszeniem
        łącznie z Tobą g...o wiedzą ile wtedy ludzie musieli ponosić wyrzeczeń żeby taki
        od siedmiu boleści znawca jak Ty pisał teraz bzdury.... Ciekawe czy znasz genezę
        powstania Gazety Wyborczej bo duża banda durni twierdzi że to gazeta
        postkomunistyczna. Radzę się zaznajomić dobrze z historią Solidarności ale nie
        tej w wydaniu Śniadka, Rydzyka i reszty oszołomów...

>
        • jedrus.4 Re: Odczytano kolejne fragmenty nagrań czarnych s 07.07.10, 13:02
          Znam geneze Gazety Wyborczej, bo sam w prasie z okresu Solidarnosci
          pracowalem! Znam tez dobrze geneze Solidarnosci, bo ja
          wspoltworzylem a pozniej musialem za nia opuscic Polske.
          Zaslugi Wajdy zas sa rownie duze, jak i jego grzechy a Sniadek jest
          dobrym przedstawicielem obecnej Solidarnosci. Jezeli Michnik ma
          prawo sie wypowiadac, takie samo prawo ma Rydzyk. Jezeli
          Niesiolowski, Kuc i Palikot moze czynnie uczestniczyc w zyciu
          politycznym i spolecznym w naszym kraju, takie samo prawo ma tez
          Rydzyk!
          • buttercuo Re: Odczytano kolejne fragmenty nagrań czarnych s 07.07.10, 14:04
            Witam

Pełna zgoda GDYBY rzeczywiście odpowiadała zasada pełnej symetrii.
            Ale tak nie jest - w Polsce rządzonej przez PO wcześniej SLD -
            Tadeusz Rydzyk, Lech Kaczyński et consortes mogli pełnic funkcje
            publiczne (szef NIK) i prowadzić swoje interesy - i choc władza ich
            nie cierpiała - i tego nie ukrywała to na okazywaniu niechęci się
            kończyło.

Niestety "dobrzy Polacy" - tacy jak Ty nie potrafią zdobyć się na to
            samo wobec swoich oponentów- PiS wziął TVP, wziął NBP, aktywnie
            walczył z Trybunałem Konstytucyjnym - dla Was słowo kompromis
            oznacza przyjęcie w 100% waszych poglądów. Przed wyborami służby
            specjalne próbowały wpłynąc na wynik wyborów - "Polacy powinni
            wiedzieć na kogo głosować".

Przyszłość Polski rządzonej przez PiS - widze w tym co dzieje się w
            TVP- to Polska "trenerów Jarząbków" wykrzykujących slogany na cześć
            prezesa, totalny brak profesjonalizmu i ciąg na kasę.

Dlatego wolę zaczekać na wynik śledztwa - bo prokuratura jest
            niezależna od rządu - rzecz niepojęta dla Was.

W państwie PiS - prokurator bez śledztwa znałby wynik postępowania
            po telefonie od wielkiego stratega.

Dlatego choć wolno Wam tyle samo - trzeba starać trzymac się Was
            zdala od rzeczy waznych - bo psucie wychodzi Wam najlepiej.

Pozdrawiam
            • jedrus.4 Re: Odczytano kolejne fragmenty nagrań czarnych s 07.07.10, 17:14
              1. Tadeusz Rydzyk n i g d y nie pelnil funkcji publicznych!
              2. Wladza PO Kaczynskiego nienawidzila i probowala Go wszelkimi
              sposobami zniszczyc, nie cofajac sie przed klamstwem, pomowieniami i
              szantazem. W koncu moralnie przyczynila sie do jego smierci!
              3. Prezes NBP krotko przed smiercia, zostal wyrozniony
              miedzynarodowa nagroda i zostal uznany za najlepszego szefa banku
              centralnego w Europie w roku 2009. Poza tym jak PiS wzial NBP?
              Zrobil skok? Zrabowal pieniadze?
              4. Nie starczy wam POlszewicka Gazeta Wyborcza, POlszewickie Radio
              TOK FM, TVN, Polsat, TVN 24, Polityka, Wprost, RMF FM, Newsweek, Lis
              w TVP, TVP INFO, Michnik, Wlesa, Bartoszewski, Kuc, Cimoszewicz?
              Chcecie zgwalcic tez Rzepe, TVP I Gazete Polska?
              • buttercuo Re: Odczytano kolejne fragmenty nagrań czarnych s 07.07.10, 22:11
                Witam

Ad1 Pisałem "funkcje publiczne (szef NIK) i interesy" - podajać Rydzyka i Kaczyńskiego jako przykłady - rozumiem że to zbyt trudne zadanie aby dopac który z panów pasuje do ktorej czesci zdania

Ad2 Władze PO "nienawidzac Kaczynskiego" nie wyprowadzały jego wpółpracownikow we kajdankach o 6 rano, nie organizowaly prowokacji policyjnych, nie wsadzaly do "aresztow wydobywczych" jego wspolpracownikow- powiem wiecej - te bezczelne wladze PO oddzielily prokurature od Min Sprawiedliwosci i pozwoliły aby stanal na jej czele czlowiek nie zwiazany z PO.

Ad3 Prezes NBP Sławomir Skrzypek został wybrany głosami PiS, Samoobrony i LPR (wbrew stanowisku środowisk bankowych - stąd skok)na stanowisko - zgodnie z zasadą "nie ważne umiejętności - ważne ze swój" - prezez Skrzypek miał okazję kilkakrotnie skompromitować się swoimi wypowiedziami - zachowały sie na youtube. A z nagrodą jest tak jak ze wszystkim co piszesz - Sławomir Skrzypek został oceniony na ocene B - "A "otrzymali Trichet -i szef Czeskiego Banku Centralnego - czy dziwi mnie to że "mijasz się z prawdą"- ani trochę

Ad4 Nie starczy wam TVP1, TVP Kultura, TVP2, Rzeczpospolita, Dziennik, Gazeta Polska, Nasz Dziennik, I, II i III Program Polskiego Radia, Radio Maryja (pominę persony)?

Przy czym prawdziwym skandalem (którego nawet nie dostrzegasz) jest fakt ze wymienione przez ciebie programy sa prywatne. Dlatego ja nie widze problemu Naszego Dziennika czy Radia Maryja - ale kto dał Wam prawo do wykorzystywania pieniędzy ponad połowy Polaków na własne potrzeby w TVP i Polskim Radiu ?

Potrzeba niezłej bezczelności by produkować takie kawałki jak Ty- i chyba trzeba twardo odpowiedzieć - od 2005 twoi przedstawiciele wydają pieniądze części podatników niezgodnie z ich wolą - dla mnie to zwykła defraudacja - a zwolennicy PiS zachowują się po prostu jak złodzieje.

Pozdrawiam - ja nie mam chrapki na twoje pieniadze - zostaw w spokoju moje.
          • pn-ski wielkie grzechy Wajdy? 07.07.10, 14:27
            Zaslugi Wajdy zas sa rownie duze, jak i jego grzechy

Mozesz mi laskawie wyliczyc wielkie grzechy Wajdy?
            • pn-ski Re: wielkie grzechy Wajdy? 07.07.10, 15:02
              moze chociaz jeden?
              • jedrus.4 Re: wielkie grzechy Wajdy? 07.07.10, 17:16
                O.K. Agenturalnosc!
                • pn-ski Re: wielkie grzechy Wajdy? 07.07.10, 17:26
                  jedrus.4 napisał:
                  O.K. Agenturalnosc

Acha! A czyim to on byl agentem, Jedrusiu?
            • jedrus.4 Re: wielkie grzechy Wajdy? 07.07.10, 17:15
              Fcuk you! Nie mam juz dla ciebie czasu!
              • kzet69 Re: wielkie grzechy Wajdy? 07.07.10, 17:57
                żyłka ci pęknie chamie...
    • starogowienny Odczytano kolejne fragmenty nagrań czarnych skr... 07.07.10, 11:49
      Kolejne kłamstwo katyńskie

smolensk-2010.pl/
    • prawdziwy_dobrze_poinformowany Opublikować te odczytane fragmenty - natychmiast ! 07.07.10, 12:37
      b/k
      • jedrus.4 Re: Opublikować te odczytane fragmenty - natychmi 07.07.10, 14:13
        **

Polski rząd przekazał badanie katastrofy stronie rosyjskiej. Nie
        podjął żadnego
        wysiłku, aby stać się partnerem, i wybrał rolę pokornego petenta.
        Swoje
        postępowanie oparł na konwencji chicagowskiej z 1944 roku dotyczącej
        wypadków
        lotnictwa cywilnego. Tłumaczenia premiera, jakoby była to konwencja
        optymalna z
        naszego punktu widzenia, nie są poparte żadnym uzasadnieniem. W
        innych
        wypowiedziach pojawia się tłumaczenie, że to po prostu Rosjanie
        dokonali tego
        wyboru, a rząd polski przyjął go bez zastrzeżeń. Dość jednoznacznie
        oznajmił to
        pułkownik Edmund Klich, który był pierwszym szefem polskiego zespołu
        uczestniczącego w badaniu przyczyn katastrofy.

Prawnicy, również z profesorskimi tytułami, którzy wprowadzają
        Polaków w błąd,
        twierdząc, że sprawa jest rozstrzygnięta przez międzynarodowe prawo,
        pełnią rolę
        zwykłych propagandzistów. Co więcej, władze nie próbowały nawet
        wykorzystać
        możliwości, jakie daje konwencja z Chicago.

Oto pierwsze zastrzeżenia do działań rządu:

1) Katastrofa była wydarzeniem bez precedensu i jako taka wymaga
        szczególnego
        podejścia. Nie istnieje żadne ogólne prawo, które ujmowałoby takie
        wydarzenie.
        Wobec bezprecedensowych wypadków stosuje się rozwiązania specjalne.

2) Tupolew z prezydentem i polskimi dygnitarzami na pokładzie był
        samolotem
        wojskowym, a więc stosowanie wobec niego konwencji o lotnictwie
        cywilnym jest
        niewłaściwe.

3) Konwencja z Chicago przewiduje możliwość przejęcia śledztwa przez
        kraj będący
        właścicielem samolotu. Władze polskie nie próbowały skorzystać z tej
        możliwości.
        Dlaczego?

Wynika z tego, że rząd polski świadomie dokonał ograniczenia naszej
        państwowej
        suwerenności, oddając badanie nagłej śmierci polskich najwyższych
        dostojników w
        ręce ościennego mocarstwa, które dąży do – co najmniej –
        ograniczenia polskiej
        niezależności w sferze polityki międzynarodowej.

Miesiąc po katastrofie "Rzeczpospolita" ujawniła, że istnieje
        zawarte w 1993
        roku porozumienie między Polską a Rosją, które reguluje sprawę
        katastrof
        samolotów wojskowych i uprawnia stronę polską do uczestnictwa na
        partnerskich
        zasadach w badaniu ich przyczyn. Dlaczego nie odwołaliśmy się do tej
        normy
        prawnej, jaką jest porozumienie między państwami?Od rządu właściwie
        nie
        otrzymaliśmy wyjaśnień. Deklaracja, że konwencja z Chicago lepiej
        precyzuje te
        sprawy, nie brzmi poważnie. Umowa między Polską a Rosją tworzy
        podstawę dla
        budowy wspólnej komisji, w której obie strony mają takie same prawa
        i która
        konkretne sprawy będzie ustalała w trakcie wspólnych prac. Co
        jeszcze trzeba
        uszczegóławiać? Przecież nie wyniki śledztwa. Umowy między państwami
        służą
        precyzowaniu relacji ogólnie ujętych w międzynarodowych normach. I
        taki
        charakter miało owo polsko-rosyjskie porozumienie.

Rząd Polski nie poinformował o nim obywateli. Można przypuszczać, że
        premier nie
        został o nim powiadomiony, gdy w dzień wypadku leciał do Rosji.
        Gdyby tak było w
        istocie, byłaby to kompromitacja jego służb, a więc i jego samego.
        Jeśli
        wiedział o układzie i nie tylko nie próbował z niego korzystać, ale
        nawet nie
        ujawnił Polakom jego istnienia, to sprawa byłaby jeszcze
        poważniejsza. Gdyby nie
        "Rzeczpospolita", Polacy nie wiedzieliby nawet, że istnieje norma
        prawna, która
        w sposób korzystny dla naszego kraju reguluje sprawę badania
        katastrofy
        samolotu, w której zginął prezydent i najważniejsze osoby w
        państwie.

• pn-ski Opublikować te odczytane fragmenty? 07.07.10, 14:30
          cos wkleiles z innego postu, ale dalej nie wiadomo, czy chcesz
          opublikowania nowych rezultatów analizy zapisów czarnych skrzynek, czy nie?
          • jedrus.4 Re: Opublikować te odczytane fragmenty? 07.07.10, 17:17
            Jak wczesniej pisalem, nie mam juz dla ciebie czasu!
            • menuet1 Do Jędrusia4 07.07.10, 18:15
              Czy to czasem nie ty spowodowałeś wypadek na łodzi motorowej ?
              Pożar motoru i śmierć dwojga dzieci ?
              Czy to co wypisujesz nie jest
              skutkiem tamtych przeżyć ? Jeśli tak to lepiej będzie dla ciebie i
              otoczenia jak wstapisz do klasztoru...
        • jwasz1952 Re: Opublikować te odczytane fragmenty - natychmi 07.07.10, 19:58
          Laduj dziadu.Po trupach do celu
    • oghana7 Odczytano kolejne fragmenty nagrań czarnych skr... 07.07.10, 18:05
      a co z ostatnia rozmowa braci kaczynskich? jest bardzo wazna -chyba z
      telefonu satelitarnego mozna ja odczytac .
    • representation1 Czy mgła na lotnisku była dziełem czlowieka? 07.07.10, 18:30
      Polska prokuratura prosi o pomoc Amerykanów. Pyta o możliwość wytworzenia
      sztucznej mgły. A to się porobiło. Zwolennicy Palikota dostaną szału. Jak
      można było uwierzyć w teorie sPiSkowe. Jak można powątpiewać w przyjaźń
      POlsko-rosyjską? Zgroza.

wiadomosci.gazeta.pl/Wiadomosci/1,80269,8111268,Polska_prokuratura_prosi_o_pomoc_amerykanow__Pytaja.html?skad=rss
    • vito3 Odczytano kolejne fragmenty nagrań czarnych skr... 07.07.10, 19:57
      po jaka cholere dyskutujecie z psycholem pt jedrus wariatom
      wystarczy mowic masz racje podobno to ich uspokaja
Inne wątki na temat:

Nie masz jeszcze konta? Zarejestruj się

Nakarm Pajacyka