0721x 13.07.10, 07:11 a co by się działo gdyby ten kartofel bis został prezydentem.... Odpowiedz Link Zgłoś Obserwuj wątek Podgląd Opublikuj
mariuszelwood PiS i Kaczyński znów na ostro 13.07.10, 07:14 ,,Jeśli jest w polityce coś, czym gardzę, to jest to typ węgorza, który jest tak giętki, że najchętniej ugryzłby się we własny ogon.” Margaret Thatcher Odpowiedz Link Zgłoś
terkli56 PiS i Kaczyński znów na ostro 13.07.10, 07:15 Kaczyńskiemu po przegranych wyborach poprzewracało się już całkowicie w głowie.Nie dopuszczał opcji przegrania wyborów Prezydenckich.To dla niego wielki policzek.Nigdy nie odpuści PO tego że nie wygrał. Odpowiedz Link Zgłoś
modraczek.2 Re: PiS i Kaczyński znów na ostro 13.07.10, 08:48 terkli56 napisała: > Kaczyńskiemu po przegranych wyborach poprzewracało się już > całkowicie w głowie.Nie dopuszczał opcji przegrania wyborów > Prezydenckich.To dla niego wielki policzek.Nigdy nie odpuści PO tego > że nie wygrał. myslę,ze dla niego ważniejsze są wybory parlamentalne. A tutaj cóż , sama Platforma własnym Palikotem rozpoczęła walkę. W kampanii ubliżali oni wszyscy tylko Jarkowi i to przełknął, ale ubliżać zmarłemu to wybacz, jest to jawne (sorki) sku...syństwo w wydaniu rządu. Odpowiedz Link Zgłoś
koloratura1 Re: PiS i Kaczyński znów na ostro 13.07.10, 09:00 modraczek.2 napisała: > ubliżać zmarłemu to wybacz, jest to jawne (sorki) sku...syństwo w > wydaniu rządu.[/b] Pewnie: de mortibus nil nisi bene! Zabronisz "ubliżać" różnym Hitlerom, Stalinom itp.? Wszak oni też nie żyją. Odpowiedz Link Zgłoś
modraczek.2 Re: PiS i Kaczyński znów na ostro 13.07.10, 09:09 koloratura1 napisała: > > Pewnie: de mortibus nil nisi bene! > > Zabronisz "ubliżać" różnym Hitlerom, Stalinom itp.? > Wszak oni też nie żyją. > to nie jest dobre porównanie. Ale Ty wiesz najlepiej. Tak jak ja wiem,że Twoja matka jest głupia. (przepraszam za to porównanie - nie uważam tak-ale na takiej zasadzie pada większość stwierdzeń) Odpowiedz Link Zgłoś
koloratura1 Re: PiS i Kaczyński znów na ostro 13.07.10, 09:43 modraczek.2 napisała: > koloratura1 napisała: > > > > Pewnie: de mortibus nil nisi bene! > > > > Zabronisz "ubliżać" różnym Hitlerom, Stalinom itp.? > > Wszak oni też nie żyją. > > > to nie jest dobre porównanie. Ale Ty wiesz najlepiej. Możesz jakoś wybrnąć z tej dychotomii i na coś się zdecydować? > Tak jak ja wiem,że Twoja matka jest głupia. (przepraszam za to > porównanie - nie uważam tak- Ależ nie krępuj się; zwłaszcza, że moja Matka nie żyje już od prawie czterdziestu lat. I żadne bzdury, wygłaszane na jej temat przez kogoś, kto o Niej nic wiedzieć nie może, nie są w stanie mnie dotknąć. To ten ktoś wystawia sobie cenzurkę. > ale na takiej zasadzie pada większość > stwierdzeń) Nieprawda. Wszystkie stwierdzenia, wygłaszane tu na temat pisprezydenta i reszty, z którymi to stwierdzeniami można się zgadzać lub nie, są wygłaszane przez tych, którzy owe osoby znali, bo były to - osoby publiczne, zmarłe całkiem niedawno. W odróżnieniu od mojej Matki. Odpowiedz Link Zgłoś
modraczek.2 Re: PiS i Kaczyński znów na ostro 13.07.10, 10:00 koloratura1 napisała: > > dzieć nie może, nie są w stanie mnie dotknąć. To ten ktoś wystawia sobie > cenzurkę. i tutaj także wystawisz sobie cenzurkę. Czyż nie znasz Kaczyńskiego z mediów, z krzywego zwierciadła, które tak pielegnuje wyborcza? Odpowiedz Link Zgłoś
2_mirabelka40 Re: PiS i Kaczyński znów na ostro 13.07.10, 10:53 Koloratura 1, Lech Kaczyński był słabym Prezydentem i żadne zaklinanie rzeczywistości nie pomoże. Co więcej jak teraz wyraźnie widać, jego decyzje były całkowicie zależne od poglądów brata. Sam Jarosław okazał się marnym organizatorem. Tak naprawdę zajmuje się tylko gadaniem i nic innego nie potrafi. Otoczenie Kaczyńskiego jest niesłychanie aroganckie i dotychczas korzystali z ochrony mediów ale nareszcie czas z tym skończyć. Odpowiedz Link Zgłoś
koloratura1 Re: PiS i Kaczyński znów na ostro 13.07.10, 11:28 2_mirabelka40 napisała: > Koloratura 1, Lech Kaczyński był słabym Prezydentem (itd. ...) Naprawdę nie pomyliłaś adresata? Odpowiedz Link Zgłoś
dr.moher Re: PiS i Kaczyński znów na ostro 13.07.10, 12:29 2_mirabelka40 napisała: > Koloratura 1, Lech Kaczyński był słabym Prezydentem i żadne zaklinanie > rzeczywistości nie pomoże. Co więcej jak teraz wyraźnie widać, jego decyzje był > y > całkowicie zależne od poglądów brata. Sam Jarosław okazał się marnym > organizatorem. Tak naprawdę zajmuje się tylko gadaniem i nic innego nie potrafi > . > Otoczenie Kaczyńskiego jest niesłychanie aroganckie i dotychczas korzystali z > ochrony mediów ale nareszcie czas z tym skończyć. Szczególnie z ochrony Gazety Wyborczej Odpowiedz Link Zgłoś
maaac Re: PiS i Kaczyński znów na ostro 13.07.10, 11:06 > i tutaj także wystawisz sobie cenzurkę. Czyż nie znasz > Kaczyńskiego z mediów, z krzywego zwierciadła, które tak > pielegnuje wyborcza? Tak, tak Wyborcza zwłaszcza fałszowała orędzie prezydenckie. Jakoś większość spraw traktowanych jako "skandale" Kaczyński & PiS uważali jako normalne. Więc problem nie był w tym CZY coś takiego zaistniało ale jak się to ocenia. Odpowiedz Link Zgłoś
pklimas Re: PiS i Kaczyński znów na ostro 13.07.10, 21:34 Bardzo możesz sie zdziwic jak obraz Lecha Kaczynskiego byl zafalszowany. Zacznijmy od "spieprzaj dziadu" - wiesz ze to nie jest prawda, wiesz ze On nie powiedzial tego. Na YouTube sa filmiki - polecam wsłuchac sie w to co i kto wtedy powiedział. Niemniej panowie z GW bardzo walacza by klamstwo 1000 razy powiedziane stalo sie prawdą. Odpowiedz Link Zgłoś
zochazb Re: PiS i Kaczyński znów na ostro 14.07.10, 08:56 pklimas napisał: > Bardzo możesz się zdziwić jak obraz Lecha Kaczynskiego był > zafałszowany. Zacznijmy od "spieprzaj dziadu" - wiesz ze to nie jest > prawda, wiesz ze On nie powiedział tego. Na YouTube są filmiki - > polecam wsłuchać się w to co i kto wtedy powiedział www.youtube.com/watch?v=3FMp9Ec3pcY Masz rację - na youtube są filmiki. :D Ja również polecam wsłuchać się w to co i kto wtedy powiedział. Szczególnie we fragment po PONOWNYM otwarciu drzwi. Chcesz coś jeszcze dodać a'propos "fałszowania obrazu" ? Miłego dzionka i sprawnej klimatyzacji Odpowiedz Link Zgłoś
koloratura1 NIGDY więcej!!! 13.07.10, 11:26 modraczek.2 napisała: > i tutaj także wystawisz sobie cenzurkę. Czyż nie znasz Kaczyńskiego > z mediów, Owszem, znam, aż za dobrze, głównie z jego pomysłu pt.: "IV RP" (lata 2005 - 2007, rządy PiS-u). > z krzywego zwierciadła, które tak pielegnuje wyborcza? Zwierciadła - zarówno krzywe jak i proste - niewiele mnie obchodzą. Odpowiedz Link Zgłoś
trycykl Re: NIGDY więcej!!! 13.07.10, 16:02 "Pomysł IV RP" był autorstwa Pawła Śpiewaka i stały za nim po równi PO i PiS, dopóki ta pierwsza nie uznała, że ważniejsze od Polski jest "dorzynanie watahy" i nie weszła w alians z III RP. Widać, że tak jak większość Polaków w ogóle nie znasz Kaczyńskich, tylko ich obraz z krzywego zwierciadła, które podobno niewiele cię obchodzi. Odpowiedz Link Zgłoś
koloratura1 Re: NIGDY więcej!!! 15.07.10, 10:38 trycykl napisał: > "Pomysł IV RP" był autorstwa Pawła Śpiewaka Fakt, wymyślił nazwę. > i stały za nim po równi PO i PiS, d > opóki ta pierwsza nie uznała, że ważniejsze od Polski jest "dorzynanie watahy" Taż właśnie dla najważniejszego dobra, dobra Polski "watahę" należało (i nadal należy) "dorżnąć"! Oczywiście - mowa o dożynaniu politycznym. > i nie weszła w alians z III RP. Możesz jaśniej? Kto to taki ta "III RP", z którą "w alians" po nie weszła? > Widać, że tak jak większość Polaków w ogóle nie znasz Kaczyńskich, tylko ich ob > raz z krzywego zwierciadła, które podobno niewiele cię obchodzi. Żadne zwierciadło - ani "krzywe", ani proste nie jest mi potrzebne, bo Kaczyńskich znam aż za dobrze z ich działalności od 1990 roku: para drobnych awanturników, którym raz się udało dorwać do władzy - w 2005 roku. Wydawałoby się, że i to o jeden raz za dużo, ale może właśnie to i dobrze, bo tzw. elektorat szybko zrozumiał, co zrobił i się opamiętał. W konsekwencji - "impreza" pt.: "IV RP" trwała bardzo krótko: tylko dwa lata. I nigdy więcej! PS.: Można mieć taką nadzieję, że nigdy więcej, skoro nawet smoleńskie trumny, w połączeniu ze "świętym przemienieniem" (jak się, ostatecznie, okazało - kłamliwym, bo tylko chwilowym, na niby i wyłącznie dla potrzeb wyborczych) Prezesa i całego PiSu na dokładkę - nie pomogły... Odpowiedz Link Zgłoś
stachu44 Re: PiS i Kaczyński znów na ostro 13.07.10, 12:51 Zaraz uslysze, ze to GW jest autorem "krotkiej listy". Odpowiedz Link Zgłoś
antropoid Re: PiS i Kaczyński znów na ostro 13.07.10, 16:09 modraczek.2 napisała: > Czyż nie znasz Kaczyńskiego > z mediów, z krzywego zwierciadła, które tak pielegnuje wyborcza ? Doskonale dał się również poznać w tym "prostym" zwierciadle, tzn. TVPiS. To absolutnie wystarczy, żeby mieć go serdecznie dość... Odpowiedz Link Zgłoś
2lkad1 Re: PiS i Kaczyński znów na ostro 13.07.10, 17:04 modraczek.2 napisała: > i tutaj także wystawisz sobie cenzurkę. Czyż nie znasz Kaczyńskiego > z mediów, z krzywego zwierciadła, które tak pielegnuje wyborcza? Bzdura! Wszyscy znamy Kaczyńskiego, obu Kaczyńskich z tego co sami mówili i robili, obojętne, czy przeczytamy o tym w Fakcie, Naszym Dzienniku, czy we Wprost. Relacje ze słów i czynów braci Kaczyńskich zawarte w GW, Rzepie, czy prasie zagranicznej wcale się nie różnią między sobą. Mogą się różnić najwyżej reakcje. Zresztą, prasa nastawiona klakiersko wobec PiS bardzo często demaskuje zamierzenia swoich idoli, zanim ludzie nie związani z Komitetem Politycznym PiS skojarzą, jakie niecne zamiary za danym posunięciem kryć się mogą. Jak ktoś stwierdza powszechnie znane fakty, to nie bardzo można go posądzać o stronniczość. Odpowiedz Link Zgłoś
koloratura1 Re: PiS i Kaczyński znów na ostro 15.07.10, 10:06 modraczek.2 napisała: > i tutaj także wystawisz sobie cenzurkę. Czyż nie znasz Kaczyńskiego > z mediów, z krzywego zwierciadła, które tak pielegnuje wyborcza? Kaczyńskiego to ja znam z wieloletnich obserwacji własnych, ostatnio w latach 2005 - 2007. Żadne "zwierciadła" wrażenia na mnie nie robią. Odpowiedz Link Zgłoś
szama3 Re: PiS i Kaczyński znów na ostro 13.07.10, 15:00 wszystkiemu winne są przedszkolanki, katecheci, mordercy i kolaboranci nasi przodkowie i wychowawcy... Odpowiedz Link Zgłoś
henryk_49 Re: PiS i Kaczyński znów na ostro 13.07.10, 23:05 koloratura1 napisała: > modraczek.2 napisała: > > > ubliżać zmarłemu to wybacz, jest to jawne (sorki) sku...syństwo w > > wydaniu rządu.[/b] > > Pewnie: de mortibus nil nisi bene! > > Zabronisz "ubliżać" różnym Hitlerom, Stalinom itp.? > Wszak oni też nie żyją. ----------------------------------------------------------------- Do Hitlera to bardziej Tusk podobny, a do Stalina pewnie Komorowski ze swoimi wąsami. > Odpowiedz Link Zgłoś
antropoid Re: PiS i Kaczyński znów na ostro 13.07.10, 11:59 modraczek.2 napisała: > ubliżać zmarłemu to wybacz, jest to jawne (sorki) sku...syństwo w > wydaniu rządu. Zamiast egzaltować się własnymi patetycznymi hasełkami racz podać nazwisko i zacytuj wypowiedź członka rządu, który niby to ubliżył zmarłemu... Odpowiedz Link Zgłoś
szampans Re: PiS i Kaczyński znów na ostro 13.07.10, 17:34 Jarek przelyka wiele rzeczy: jak kaczka. Z apetytem przelknal, ze jego bratowa to czarownica i powinna poddac sie eutanazji. O tym juz zapomnialas? Musisz miec cholernie krotka pamiec (albo bardzo wybiorcza). Odpowiedz Link Zgłoś
pyra-dk Re: PiS i Kaczyński znów na ostro 13.07.10, 13:35 terkli56 napisała: > Kaczyńskiemu po przegranych wyborach poprzewracało się już > całkowicie w głowie.Nie dopuszczał opcji przegrania wyborów > Prezydenckich.To dla niego wielki policzek.Nigdy nie odpuści PO tego > że nie wygrał. Mylisz się. Nikt z was nie zgadł, że JK kieruje się starą polską piosenką : „Czarny jestem, czarny. Jeszcze się o-Smole i PiS-dusiów wyprowadzę i wy..erdole!” Odpowiedz Link Zgłoś
1zorro-bis Re: PiS i Kaczyński znów na ostro 13.07.10, 07:17 co by sie dzialo? W dupe by sie gryzl trzy razy dziennie. Z wscieklosci, ze niewiele moze.... Odpowiedz Link Zgłoś
archimago7 PiS i Kaczyński znów na ostro 13.07.10, 07:24 Podobno najważniejsza miała być POLSKA . Teraz najważniejsze sa przeprosiny. Tylko za co przepraszać ? Jakie "haniebne" zachowanie Kaczyński ma na myśli? Same ogólniki ,ot takie kłapanie dziobem. Biedna ta Polska, że takiego prymitywnego szujowatego oszołomstwa doczekała.Nie wie jednak Kaczyński, że posłom w sejmie płaci się za pracę ( i współpracę)a nie za obrażanie się i generowanie konfliktów. Czy w końcu PiS dla dobra Polski, zniknie z polskiej polityki .Bo Polska jest najważniejsza. Odpowiedz Link Zgłoś
modraczek.2 Re: PiS i Kaczyński znów na ostro 13.07.10, 08:46 archimago7 napisał: > Podobno najważniejsza miała być POLSKA . > Teraz najważniejsze sa przeprosiny. Tylko za co przepraszać ? jeśli nie widzisz powodu do przeprosin, to świadczy to o Twojej kulturze... > > Odpowiedz Link Zgłoś
cehaem Re: PiS i Kaczyński znów na ostro 13.07.10, 09:24 Jakos Jarkowi nie przeszkadzalo, ze jego szeregowi siepacze przescigali sie w insynuacjach. Teraz wrogiem publicznym jest znow kazdy, ktory ma troche oleju w glowie i nie uznaje "swieckich swietych". Ale oczywiscie nalezy bic poklony prezydenckiej miernocie LK.... Odpowiedz Link Zgłoś
szama3 Re: PiS i Kaczyński znów na ostro 13.07.10, 15:07 modraczek.2 napisała: > archimago7 napisał: > > > Podobno najważniejsza miała być POLSKA . > > Teraz najważniejsze sa przeprosiny. Tylko za co przepraszać ? > jeśli nie widzisz powodu do przeprosin, to świadczy to o Twojej > kulturze... > >jeżeli widzisz powód do przeprosin świadczy to o twojej kulturę, siedem 70% Niemców poparło swojego wodza, to świadczy o ich kulturze? tak, ale oni mieli Richrda Wagnera a wy Stanisława Moniuszkę Odpowiedz Link Zgłoś
trycykl Richarda Wagnera...? 13.07.10, 16:06 Cóż, Niemcy zawsze mieli skłonność do pompatycznego kiczu :) Odpowiedz Link Zgłoś
nnike Re: PiS i Kaczyński znów na ostro 13.07.10, 14:57 archimago7 napisał: > Jakie "haniebne" zachowanie Kaczyński ma na myśli? Żadne. Myślę, że chodzi o podtrzymanie wojny polsko-polskiej i nadanie sobie ważności wobec swoich. Być może kieruje nim jeszcze coś innego, bo wygrywając wybory miał być nietykalny, a nie jest. Odpowiedz Link Zgłoś
terleo PiS i Kaczyński znów na ostro 13.07.10, 07:54 I znów to samo: *Puste noce i ciemne moce. Osobowość niedojrzała! Stara, zbutwiała chała! Rozchwiany emocjonalnie Samotnik I pusty nocnik! Chłopiec - owszem - śliczny, Ale rys psychopatyczny. Aby ułatwić zrozumienie, Przypominam podwórkową "Zabawę w kamienie". Zgrana płyta, umysłowa niemota. Zamiast przyjaźni z Człowiekiem Wybrał Kota!* Odpowiedz Link Zgłoś
bogdan331 Byłem w tym potężnym ponad 10-milionowym ruchu 13.07.10, 08:22 "solidarności".Byłem dumny z tego.Nie wiedziałem tylko,że w tym ruchu byli tacy mali ludzie.Byli po to aby nie walczyć tylko "figurancko".NA ZASADZIE a może uda się dorwać do koryta?I udało im się.Teraz mi smutno i wstyd.Takie śmiecie. Odpowiedz Link Zgłoś
drugikraand Re: Byłem w tym potężnym ponad 10-milionowym ruch 13.07.10, 12:23 Ja tez bylem i dzis tez mi wstyd za ta V-kolumne w Solidarnosci, ukradzionej przez tych co wczesniej ukradli ksiezyc! Odpowiedz Link Zgłoś
modraczek.2 najwyższa pora 13.07.10, 08:44 żeby przestał słuchać i patrzeć na to co wyprawia PO i jego bulterier Palikot. Najgorsze co może być i najobrzydliwsze to ubliżanie zmarłym. A tym właśnie rozpoczęło ostrą walkę PO (pod cichym przyzwoleniem Tuska i komorowskiego). Odpowiedz Link Zgłoś
koloratura1 Re: najwyższa pora 13.07.10, 09:13 modraczek.2 napisała: > Najgorsze co może być i najobrzydliwsze to ubliżanie zmarłym. Zmarli również zasługują na to, żeby mówić o nich prawdę, zwłaszcza ci zmarli, którzy za życia coś znaczyli, od których w kraju coś zależało. Brawo, Palikot - jeden z niewielu odważnych, który nie dał się przydeptać ogólnemu i wiecznemu żałobnictwu i nie zamierza dąć w pisowską trąbę! > A tym > właśnie rozpoczęło ostrą walkę PO (pod cichym przyzwoleniem Tuska i > komorowskiego). I szczęść im, Boże, w tej walce! Odpowiedz Link Zgłoś
mela_1 Re: najwyższa pora 13.07.10, 09:27 modraczek.2 napisała: > żeby przestał słuchać i patrzeć na to co wyprawia PO i jego > bulterier Palikot. "Bulterier" to nazwa własna posła Kurskiego. Sam ją wymyślił i jest do niego przypisana na wieki wieków. Amen. > Najgorsze co może być i najobrzydliwsze to ubliżanie zmarłym. Równie podłe i niebezpieczne jest zachowanie żywych, oskarżające ich o posiadanie krwi na rękach, bo grozi autentyczną wojną domową i prawdziwym rozlewem krwi, do czego dziarskim krokiem, przy Twoim przyzwoleniu podąża Jarosław K. A tym > właśnie rozpoczęło ostrą walkę PO (pod cichym przyzwoleniem Tuska i > komorowskiego). Czy gdyby ktoś o Tobie mówił totalne bzdury, chamskie obrazy i prostackie dowcipasy przez 24 godziny na dobę to nie broniłabyś się? Czy z pokorą chrześcijańską nadstawiała drugi policzek i inne części ciała? Odpowiedz Link Zgłoś
modraczek.2 Re: najwyższa pora 13.07.10, 09:58 mela_1 > Czy gdyby ktoś o Tobie mówił totalne bzdury, chamskie obrazy i > prostackie dowcipasy przez 24 godziny na dobę to nie broniłabyś się? > Czy z pokorą chrześcijańską nadstawiała drugi policzek i inne części > ciała? Skąd więc zdziwienie,że Kaczyński zaczął się bronić? Odpowiedz Link Zgłoś
mela_1 Re: najwyższa pora 13.07.10, 10:40 modraczek.2 napisała: > mela_1 > > Czy gdyby ktoś o Tobie mówił totalne bzdury, chamskie obrazy i > > prostackie dowcipasy przez 24 godziny na dobę to nie broniłabyś > się? > > Czy z pokorą chrześcijańską nadstawiała drugi policzek i inne > części > > ciała? > Skąd więc zdziwienie,że Kaczyński zaczął się bronić? No właśnie...Złodziej, który wrzeszczy "Łapaj złodzieja..."! Nigdy nie przestanę sie dziwić, że takie kreatury, które gęby wycierają sobie sloganami o mojej Ojczyźnie, przy wsparciu inkwizytorów z Torunia chcą zamienić Polskę na łagier - wzorem Pol Pota.To jedyny program, jaki ma Kaczyński i jego sekta - za pysk, za druty i pławić się we władzy! Odpowiedz Link Zgłoś
szama3 Re: najwyższa pora 13.07.10, 15:15 Janusz Palikot nie uczy się od swoich przodków i wie czemu z wami przegrała Unia Wolności i czemu wygrał PiSowski kandydat Tymiński, Kaczyński ma taki sam sukces jak Tymiński! ci sami wyborcy.... te same mroczne siły drobnomieszczańskiej czarnej sotni, prawo dla prawych lewizna dla lewaków, prawnicy źródłem bezprawia Odpowiedz Link Zgłoś
polak_k.prawy Portret wicemarszałkiem 13.07.10, 08:50 Moim zdaniem wicemarszałkiem PiS-u powinien zostać jeden z portretów. Albo najlepiej wszystkie na zmianę. Byłoby to zgodne z logiką PiS-u i jeszcze bardziej pozwoliło politycznie wykorzystać katastrofę smoleńską. Odpowiedz Link Zgłoś
modraczek.2 Re: Portret wicemarszałkiem 13.07.10, 09:00 polak_k.prawy napisał: > Moim zdaniem wicemarszałkiem PiS-u powinien zostać jeden z > portretów. Albo najlepiej wszystkie na zmianę. Byłoby to zgodne z > logiką PiS-u i jeszcze bardziej pozwoliło politycznie wykorzystać > katastrofę smoleńską. no proszę , nie ironizuj. Wystarczy,że robi to GW Odpowiedz Link Zgłoś
koloratura1 Re: Portret wicemarszałkiem 13.07.10, 09:15 modraczek.2 napisała: > no proszę , nie ironizuj. Wystarczy,że robi to GW Nie wystarczy. Odpowiedz Link Zgłoś
modraczek.2 Re: Portret wicemarszałkiem 13.07.10, 09:19 koloratura1 napisała: > modraczek.2 napisała: > > > no proszę , nie ironizuj. Wystarczy,że robi to GW > > Nie wystarczy. to baw się dalej ;) Odpowiedz Link Zgłoś
koloratura1 Re: Portret wicemarszałkiem 13.07.10, 09:48 modraczek.2 napisała: > koloratura1 napisała: > > > modraczek.2 napisała: > > > > > no proszę , nie ironizuj. Wystarczy,że robi to GW > > > > Nie wystarczy. > to baw się dalej ;) Bóg Ci zapłać, że pozwalasz mi mieć własne zdanie. Odpowiedz Link Zgłoś
modraczek.2 Re: Portret wicemarszałkiem 13.07.10, 10:05 koloratura1 napisała: > > > to baw się dalej ;) > > Bóg Ci zapłać, że pozwalasz mi mieć własne zdanie. na zdrowie, każdy może je mieć :) Odpowiedz Link Zgłoś
maaac Re: Portret wicemarszałkiem 13.07.10, 11:03 > na zdrowie, każdy może je mieć :) Prócz: - Palikota, - Wajdy, - Bartoszewskiego, - Niesiołowskiego, - Moniki Olejnik, - Szymona Majewskiego . . . Odpowiedz Link Zgłoś
polak_k.prawy Re: Portret wicemarszałkiem 13.07.10, 10:37 modraczek.2 napisała: > polak_k.prawy napisał: > > > Moim zdaniem wicemarszałkiem PiS-u powinien zostać jeden z > > portretów. Albo najlepiej wszystkie na zmianę. > no proszę , nie ironizuj. Wystarczy,że robi to GW To nie jest ironia, tylko twórcze rozwinięcie koncepcji PiS-u, pewna podpowiedź. Skoro portret może zajmować miejsce zwykłego posła, to dlaczego nie może awansować i zająć miejsca marszałka? Odpowiedz Link Zgłoś
emar22 a niechciał byś się obrazić na stałe? 13.07.10, 08:59 niedoszły z woli narodu prezydencie i wreszcie zamknąć za sobą drzwi? Odpowiedz Link Zgłoś
kociewiak2 PiS i Kaczyński znów na ostro 13.07.10, 09:08 ,,a kiedy przeprosi nas obywateli,ktorzy nie glosowali na PIS tych ktorych nazywal ZOOMO,Spieprzaj dziadu,tych co w internecie popijaja piwo itd...Katolik za ktorego uwaza sie pan J.Kaczynski powinien znac Biblie i wiedziec ze wierzacy katolik pierwszy wybacza tym co zgrzeszyli,a jezeli NIE to grzech przechodzi na niewybaczajacego..... Odpowiedz Link Zgłoś
modraczek.2 Re: PiS i Kaczyński znów na ostro 13.07.10, 09:18 kociewiak2 napisał: > ,,a kiedy przeprosi nas obywateli,ktorzy nie glosowali na PIS > tych ktorych nazywal ZOOMO,Spieprzaj dziadu,tych co w internecie > popijaja piwo itd...Katolik za ktorego uwaza sie pan J.Kaczynski > powinien znac Biblie i wiedziec ze wierzacy katolik pierwszy wybacza > tym co zgrzeszyli,a jezeli NIE to grzech przechodzi na > niewybaczajacego..... za te wszystkie wypowiedzi przeprosił juz dwa lata temu. W telewizji, nie ogladałeś? Odpowiedz Link Zgłoś
cehaem Re: PiS i Kaczyński znów na ostro 13.07.10, 09:26 > za te wszystkie wypowiedzi przeprosił juz dwa lata temu. W > telewizji, nie ogladałeś? Tak jak to Rydzyk w slawetnym dowcipie? Apropos Rydzyka - czy tego tez nie lubi, bo obrazal mu bratowa? Odpowiedz Link Zgłoś
modraczek.2 Re: PiS i Kaczyński znów na ostro 13.07.10, 09:56 cehaem napisał: > Tak jak to Rydzyk w slawetnym dowcipie? Apropos Rydzyka - czy tego tez nie lubi > , > bo obrazal mu bratowa? o ile pamiętam :) to wtedy bratowa jeszcze żyła, a i brata obraził także Rydzyk. Niestety on jak mu powieje - albo się modli albo maci gdzie się da (rydzyk) Odpowiedz Link Zgłoś
polak_k.prawy Re: PiS i Kaczyński znów na ostro 13.07.10, 10:52 modraczek.2 napisała: > za te wszystkie wypowiedzi przeprosił juz dwa lata temu. W > telewizji, nie ogladałeś? Jeśli to prawda, to fajnie przeprosił, tak że nikt z obrażonych tego nie zauważył i nie zapamiętał. Kiedy to było i gdzie: w TVP o trzeciej w nocy? Podaj linka w youtubie. Teraz jak czegoś tam nie ma to znaczy że nie było w ogóle. Przepraszać też trzeba umieć. Kwaśniewski przepraszał za komunę wiele razy, wszędzie, zmienił się szczerze w demokratę, aż mu większość uwierzyła i wybrała prezydentem w I turze w 2000 roku. Odpowiedz Link Zgłoś
koloratura1 Re: PiS i Kaczyński znów na ostro 13.07.10, 11:40 polak_k.prawy napisał: > Przepraszać też trzeba umieć. Kwaśniewski przepraszał za komunę > wiele razy, wszędzie, zmienił się szczerze w demokratę, aż mu > większość uwierzyła i wybrała prezydentem w I turze w 2000 roku. I - jeśli patrzeć z perspektywy lat następnych (2005-2010), to postąpiła nie najgorzej. Odpowiedz Link Zgłoś
polak_k.prawy Re: PiS i Kaczyński znów na ostro 13.07.10, 11:48 koloratura1 napisała: > I - jeśli patrzeć z perspektywy lat następnych (2005-2010), to postąpiła nie na > jgorzej. Na tym tle oczywiście tak. Ale na ocenie prezydentury Kwaśniewskiego rzuca się cieniem pełna absurdalnych, szkodliwych zapisów konstytucja którą nam pozostawił. Zwłaszcza rola prezydenta, weto unieważniające parlamentarną większość i możliwość sparaliżowania przez niego pracy rządu (co całkowicie w zgodzie z prawem stosował Lech Kaczyński), powoduje, że moja ocena prezydentury Kwaśniewskiego jest obecnie gorsza niż kiedyś. Oczywiście nikt mu nie zabierze zasług: uwolnienia nas od prezydenta Wałęsy, wprowadzenia do NATO i UE, roli odegranej podczas pomarańczowej rewolucji. Ale konstytucja jest wielką porażką. Trzeba ją zmienić jak najszybciej. Odpowiedz Link Zgłoś
antropoid Re: PiS i Kaczyński znów na ostro 13.07.10, 12:19 polak_k.prawy napisał: > modraczek.2 napisała: > > > za te wszystkie wypowiedzi przeprosił juz dwa lata temu. W > > telewizji, nie ogladałeś? > > Jeśli to prawda, to fajnie przeprosił, tak że nikt z obrażonych tego > nie zauważył i nie zapamiętał. Kiedy to było i gdzie: w TVP o > trzeciej w nocy? Podaj linka w youtubie. ___________________________________________________________________ Jeżeli w ogóle coś takiego miało miejsce i to w dodatku w TVP, to raczej bez świadków i towarzystwa kamer. W słowniku tego małego, rozpieszczonego bufona nie figuruje bowiem słowo "przepraszam". No chyba, że wtedy, gdy domaga się przeprosin od innych - najczęściej za to, że przerżnął wybory... Odpowiedz Link Zgłoś
miro-24 Jarosław Kaczyński,zapominalski? 13.07.10, 09:12 Dyrektor Radia Maryja Tadeusz Rydzyk o Pierwszej Damie Marii Kaczyńskiej "Pani prezydentowa z taką eutanazją? Ty czarownico! Ja ci dam! Jak zabijać ludzi,to sama się podstaw pierwsza". Odpowiedz Link Zgłoś
modraczek.2 Re: Jarosław Kaczyński,zapominalski? 13.07.10, 09:18 miro-24 napisał: > Dyrektor Radia Maryja Tadeusz Rydzyk o > > Pierwszej Damie Marii Kaczyńskiej > > "Pani prezydentowa z taką eutanazją? > Ty czarownico! > Ja ci dam! > Jak zabijać ludzi,to sama się podstaw pierwsza". dałes tutaj przykład dewiacji Rydzyka :) Odpowiedz Link Zgłoś
mela_1 To była oczywista oczywistośc 13.07.10, 09:19 Jarosław K. jest niezmienialny i niereformowalny. Katastrofa, którą teraz próbują zawłaszczyć, niczego go nie nauczyła. Jest wiele hipotez na ten temat. Ja mam jedną - to Pan Bóg nie zdzierżył tego duetu na ziemi polskiej i pokarał pychę i arogancję. Jeśli nawet z tak osobistej straty nie wyciągnął JK wniosków, to nie jest człowiekiem. Ale trzeba mu pomóc i eliminować przy kolejnych wyborach jego i jemu podobnych. Odpowiedz Link Zgłoś
henryk_49 Re: To była oczywista oczywistośc 13.07.10, 23:16 Eliminować i sterylizować to takich głupków ,jak mela i jej podobni, należy Odpowiedz Link Zgłoś
terleo Re: To była oczywista oczywistośc 14.07.10, 07:16 [b]Melo! Masz dużo racji. W r.2007 Pani Psycholog napisała /w Przekroju/ o Braciach: "Zaburzone osobowości, rysy psychopatyczne, mózg intelektualny zbyt mocno oddziela się od emocjonalnego. /.../ Drobne sygnały mogą wskazywać na rozwój choroby./.../Obaj mają wizję świata opanowanego przez złych ludzi i ciemne moce./.../ Osoby pozbawione zdolności empatii, którym brakuje elementarnej umiejętności komunikacji ze światem. Ich współpracownicy: sami nieudacznicy, jednostki o niedojrzałej osobowości". Z wielką przykrością czyta się te cytaty, słowa napisane przez znawcę *psyche*. Dobrego dnia. Oby Takich Osobników nie powstało więcej! Szczęść Boże! Panie, pobłogosław Naszą Najjaśniejszą. Niech złe moce znikną na zawsze./b] Odpowiedz Link Zgłoś
kazik.k PiS i Kaczyński znów na ostro 13.07.10, 09:45 czy wsciekly pies nie bedzie agresywny ?-nie bedzie gryzl i szczekal?spadlo z tego gnoma runo bialego baranka??swinia zawsze bedzie swinia cham chamem a hipokryta i cynik to tez niezmienne cechy!! Odpowiedz Link Zgłoś
modraczek.2 Re: PiS i Kaczyński znów na ostro 13.07.10, 10:04 kazik.k napisał: swinia zawsze bedzie swinia cham chamem a > hipokryta i cynik to tez niezmienne cechy!! i to bardzo pasuje do Tuska, tylko dodałabym jeszcze - czerwony kapturek z koszyczkiem pełnym cudów - a pod kapturkiem zły wilk nie lubiący kaczek Odpowiedz Link Zgłoś
mela_1 Re: PiS i Kaczyński znów na ostro 13.07.10, 10:44 modraczek.2 napisała: > kazik.k napisał: > > swinia zawsze bedzie swinia cham chamem a > > hipokryta i cynik to tez niezmienne cechy!! > > i to bardzo pasuje do Tuska, tylko dodałabym jeszcze - czerwony > kapturek z koszyczkiem pełnym cudów - a pod kapturkiem zły wilk nie > lubiący kaczek To proszę nam udowodnić, że Jarosław K. jest prawdziwym patriotą, że jest propaństwowcem. Bo, póki co - dowodzi czegoś zupełnie innego. Jak śmie móweić publicznie, że będzie pracował na rzecz Państwa Polskiego, jeśli zostanie "przeproszony"??? Ojczyźnie służy się BEZWARUNKOWO. I to ciebie też, droga pani, dotyczy. Odpowiedz Link Zgłoś
koloratura1 Re: PiS i Kaczyński znów na ostro 13.07.10, 11:44 modraczek.2 napisała: > kazik.k napisał: > > swinia zawsze bedzie swinia cham chamem a > > hipokryta i cynik to tez niezmienne cechy!! > > to bardzo pasuje do Tuska, Czyżby? A kiedy to Tusk usiłował wszystkim wmówić, że uległ "świętemu przemienieniu"? Odpowiedz Link Zgłoś
hanishl Re: PiS i Kaczyński znów na ostro 13.07.10, 13:18 modraczek.2 napisała: i to bardzo pasuje do Tuska, tylko dodałabym jeszcze - czerwony > kapturek z koszyczkiem pełnym cudów - a pod kapturkiem zły wilk nie > lubiący kaczek modraczek.2 kończ i wstydu oszczędź . Teraz szybko do lekarza po tabletki i nie zapomnij zabrać wody ze sobą . Wiadomo upały. Odpowiedz Link Zgłoś
jorgus737 Re: PiS i Kaczyński znów na ostro 13.07.10, 11:17 kazik.k napisał: > czy wsciekly pies nie bedzie agresywny ?-nie bedzie gryzl i szczekal?spadlo z > tego gnoma runo bialego baranka??swinia zawsze bedzie swinia cham chamem a > hipokryta i cynik to tez niezmienne cechy!! pisząc patrzyłeś do lustra? Odpowiedz Link Zgłoś
2_mirabelka40 PiS i Kaczyński znów na ostro 13.07.10, 10:58 A właściwie kto to jest Kaczyński???? Jakiś facet, który nie potrafi nic innego po za gadaniem. Kto mu dal moralne prawo do dzielenia ludzi na lepszych i gorszych. Dlaczego daje mu się przyzwolenie na rozrabiactwo. Odpowiedz Link Zgłoś
koloratura1 Re: PiS i Kaczyński znów na ostro 13.07.10, 11:47 2_mirabelka40 napisała: > A właściwie kto to jest Kaczyński???? Jakiś facet, który nie potrafi nic > innego po za gadaniem. Kto mu dal moralne prawo do dzielenia ludzi na lepszych > i gorszych. Dlaczego daje mu się przyzwolenie na rozrabiactwo. Bo, niestety, niemała grupa matołectwa wciąż jeszcze na niego głosuje. Odpowiedz Link Zgłoś
merrychrist PiS i Kaczyński znów na ostro 13.07.10, 11:03 Wydaje się że to cały Naród powinien przeprosić pana Kaczyńskiego, za to że nie wybrał Go na prezydenta. Ponieważ to tylko Kaczyński nadaje się na ten urząd ma on wrodzony talent do skłócania wszystkich ze wszystkimi, snucia insynuacji i pomówień (słynne "w kręgu podejrzeń"). Więc teraz oczekujemy nowej erupcji elokwencji Prezesa. A tak poza tym wszystkim to Prezydent Lech Kaczyński był słabym prezydentem, chodził na "pasku" swego brata. I jego śmierć nie zwalnia nikogo od jego oceny, ponieważ był osobą publiczną a takie osoby ocenia się również po śmierci. Odpowiedz Link Zgłoś
jorgus737 PiS i Kaczyński znów na ostro 13.07.10, 11:14 najlepiej byłoby na każde zawołanie PeŁo klaskać,nie wolno się bronić nie wolno nic powiedzieć w obronie zmarłych,nie wolno mieć swojego zdania,jedna przewodnia siła Partii Obłudy i jej GWnianych POpleczników, Odpowiedz Link Zgłoś
koloratura1 Re: PiS i Kaczyński znów na ostro 13.07.10, 11:54 jorgus737 napisał: > nie wolno się bronić nie > wolno mieć swojego zdania, Wolno. Nie wolno tylko odbierać tego prawa innym, pod pozorem ochrony "świętości zmarłych". A tak naprawdę: "po trupach do celu". Odpowiedz Link Zgłoś
zwmm PiS i Kaczyński znów na ostro 13.07.10, 11:21 A czy ktoś ze zdrowo myślących uwierzył temu panu? On się nigdy nie zmieni! Odpowiedz Link Zgłoś
wuwujarka-2 Re: PiS i Kaczyński znów na ostro 13.07.10, 12:30 zwmm napisał: > A czy ktoś ze zdrowo myślących uwierzył temu panu? On się nigdy nie zmieni! Zaraz się zmieni! PO tym anonsie: Dwie wuwujarki zmienię na jedną kwakwazelę! Odpowiedz Link Zgłoś
antropoid PiS i Kaczyński znów na ostro 13.07.10, 12:10 Rozpieszczony maminsynek jak zwykle żąda przeprosin za to, że przerżnął wybory. Lepiej niech wytrze nosek, przestanie się mazgaić i choć raz zachowa się jak mężczyzna, a nie jak chłystek. Nikt z rządu nie ubliżył ofiarom katastrofy, w której przecież zginęli także członkowie rządzącej partii, ale o tym nadęty dupek nie chce pamiętać. A swoją "współpracę" niech sobie wsadzi w zadek. Polska tylko na tym skorzysta, z niego żaden ekspert, chyba, że od rozwalania i siania zamętu. Odpowiedz Link Zgłoś
drugikraand Re: PiS i Kaczyński znów na ostro 13.07.10, 12:19 Opatrznosc czuwa nad Polska. Najpierw odpuscila Lecha, pozniej nie dopuscila do wyboru Jara - widac wyraznie ze nie jest po stronie gniotow od rydza. Psychopata jaro moze ujadac teraz jak kundel na lancuchu! PiS = Patologia i Swolocz Odpowiedz Link Zgłoś
stachu44 "kto był nie w porządku", ja zdecyduje kto jest .. 13.07.10, 12:45 Zydem a kto patriota! Odpowiedz Link Zgłoś
stachu44 Re: PiS i Kaczyński znów na ostro 13.07.10, 12:46 Bylbys na "krotkiej liscie" Odpowiedz Link Zgłoś
khnc55 PiS i Kaczyński znów na ostro 13.07.10, 12:57 "Dziś prezes PiS kreśli już inną linię. Jasno zadeklarował, że "nie będzie współpracował z nikim, kto był nie w porządku wobec jego brata i innych ofiar smoleńskiej katastrofy". no to w takim razie Pan Prezez PiS nie powinien współpracować z Rydzykiem i całą jego sektą, bo nikt chyba tak nie obraził Pani Prezydentowej Marii Kaczyńskiej jak właśnie Rydzyk, wypowiedziami tak haniebnymi, że nawet tylko cytując je czułabym się zażenowana. Odpowiedz Link Zgłoś
gajane4 PiS i Kaczyński znów na ostro 13.07.10, 12:59 A Polak i przed szkoda i po szkodzie głupi! To zupełnie pewne, że "moherowe berety" zapomną o pokojowych słowach głoszonych przed wyborami przez swojego furera. Dla nich prymitywne krętactwa to wzór do nasladowania. A wszystko okraszone poboznością. To obrzydliwe, że Episkopat pozostaje obojetny wobec takich praktyk. GBnoje!!! Odpowiedz Link Zgłoś