Zrobiłam sobie rozkład na czerwiec. Oto, co wyszło.
1. Najważniejsze wydarzenie: 3 buław. Coś się zacznie? Jakiś wyjazd? W tej chwili niczego takiego nie planuję, ale plany mogą się zmienić z dnia na dzień.
2. Energie, które odchodzą: as buław. Hmmm... Spokojniej będzie? Nie będę musiała bawić się w siłaczkę?
3. Cele, które uda się osiągnąć: 10 pucharów. Dobra sytuacja w rodzinie? Może stan zdrowia mamy się poprawi?
4. Sprawy, które przechodzą: królowa mieczy. W dalszym ciągu będę wredna i nie pozwolę jeździć sobie po głowie. Baba-potwór, jednym słowem.
5. Gdzie będę: Kapłanka. Wyraźnie w tej karcie widać opiekę nad członkiem rodziny.
6. Nowe energie i możliwości: 3 pucharów. Znajomi mówią coś o jakimś grillu, na który nie mam najmniejszej ochoty.
7. Trudności, które przyjdą: Wisielec. Czyli w dalszym ciągu nie uda się ruszyć żadnej ważnej sprawy

.
8. Cele, które mogę osiągnąć: 6 mieczy. Coś się ruszy w kwestii wyjazdu?
9. Miłość: 2 buław. Czyli nic i jest to mój świadomy wybór, tak jak postać z tej karty świadomie oddzieliła się od świata murami swojego domu czy zamku.
10. Przyjaciele: 10 buław. Głowę będą zawracać (wspomniałam już o planowanym grillu, od którego mam ochotę się wykręcić).
11. Pieniądze: 9 monet. Da się żyć.
12. Praca: 7 mieczy. Uważać na oszustów? Jakieś nieporozumienia z klientami?
13. Niespodzianki: 6 pucharów. Jakiś stary znajomy się odezwie?
14. Ogólna prognoza: 2 monet. Zero pomysłów na tę kartę - może po prostu znaczy, że miesiąc będzie znośny, raz lepszy, raz gorszy, ale wahania w żadną stronę nie będą dramatyczne?
15. Dar od wszechświata: 9 mieczy. Ta sama karta na tej pozycji pokazała się w kwietniu. Trzeba było czasu, żebym zrozumiała, że oznacza chęć ucieczki z obecnego życia.
16. Jak podsumuję czerwiec: 8 monet. Zwykły kierat, ale - wziąwszy pod uwagę, że to jednak monety - przyniesie jakieś wymierne efekty.
17. Kwintesencja: Gwiazda. Zaskakujące, wziąwszy pod uwagę poprzednie karty. Czyżby jednak jakaś miła niespodzianka?
18. Rada: Moc. Wziąć się w garść. Łatwo powiedzieć...
Wszelkie sprostowania i potwierdzenia mile widziane

.