antobojar 23.07.10, 08:33 Madra, pozbierana kobieta... Patrzy na swiat kompleksowo i realistycznie, ale bardzo skupiona na interesach swojego kraju... Czego zycze politykom polskim... Odpowiedz Link Zgłoś Obserwuj wątek Podgląd Opublikuj
mcgoo Euro nam pomogło 23.07.10, 08:34 podlizanie się AM przekreśliło wszystko o czym mówi - wiele było koncepcji lepszych lub gorszych, a ta o której mowa równoważna z pozostałymi Odpowiedz Link Zgłoś
anuszka_ha3.agh.edu.pl Euro nam pomogło 23.07.10, 08:40 i można skorzystać z kobiecej broni - wdzięku, pełnego zrozumienia uśmiechu, umiejętności połechtania męskiego ego Zabrzmiało to dla mnie seksistowsko. Gdyby mężczyzna powiedział, że w polityce może na kobiety-polityczki zastosować słodzenie im komplementami, to byłoby to uznane za seksizm. Nieraz kobiety protestują, gdy w dyskusji publicznej mężczyzna robi za szarmanckiego, odzywa się do rozmówczyni per "nasze piękne panie" itp. chwyty rozmiękczające merytoryczną rozmowę. Traktujmy same siebie poważnie. Jeśli wymagamy, aby mężczyźni w debacie publicznej nie traktowali nas jak słodkie lalunie, to my nie traktujmy ich jak obiektu zalotów. Odpowiedz Link Zgłoś
niki27 Re: Euro nam pomogło 23.07.10, 11:18 Anuszka, co do zasady masz rację, ale... fakt pozostaje faktem, pani premier ma rację :) O ile próba traktowania kobiet w debacie publicznej per "słodka laleczka" koniczy się klęską (bo kobiety nie dają się złapać na "szarmanckość", końskie zaloty i pseudo-komplementy, ba, zazwyczaj takie zachowanie je irytuje), o tyle łechtanie męskiego ego jest praktycznie 100-procentowo skuteczne. Niewielu facetów potrafi pójść po rozum do głowy, gdy kobiety prawią im komplementy. To jest w naszych głowach tak silnie zakodowane, że aż strach. Ale mnie, facetowi, nierównowaga tej sytuacji wcale nie przeszkadza. Nie mam nic przeciwko rosnącym wpływom kobiet w polityce, bez względu na metody, jakimi ten wpływ się osiąga. PS. Ciekawe, gdzie się podziewają te wszystkie mędrki, które twierdziły, że Słowacy są nieszczęśliwi z powodu euro. I że jest to jeden z powodów, dla których Polska nigdy nie powinna wspólnej waluty u siebie wprowadzać. Odpowiedz Link Zgłoś
anuszka_ha3.agh.edu.pl Re: Euro nam pomogło 23.07.10, 14:04 > bo kobiety nie dają się złapać > na "szarmanckość", końskie zaloty i pseudo-komplementy E tam nie dają. Bardzo często, zwłaszcza w starszym pokoleniu, dają. > o tyle łechtanie męskiego > ego jest praktycznie 100-procentowo skuteczne Skoro tak mówisz... Nie sądzę, żeby to było 100%. I to jest obosieczne. Bo daje przeciwnikom feminizmu do ręki kolejny argument z serii: my musimy się starać, być politycznie poprawni, a one nic nie muszą. Gdy zdarzy się mężczyzna, który ignoruje zaloty jakiejś pani chcącej coś załatwić, to pani podnosi krzyk: "Co za chamidło!" Mężczyźni mają prawo czuć się niesprawiedliwie potraktowani. Odpowiedz Link Zgłoś
ande77 Re: Euro nam pomogło 23.07.10, 23:52 > Nie mam nic przeciwko rosnącym wpływom kobiet w polityce, bez > względu na metody, jakimi ten wpływ się osiąga. <---czyli nie będziesz miał nic przeciwko kolejnym 10 B.Kępą/J. Senyszyn/J. Piterom/ (wybierz kogo nie lubisz) > PS. Ciekawe, gdzie się podziewają te wszystkie mędrki, które > twierdziły, że Słowacy są nieszczęśliwi z powodu euro. I że jest to > jeden z powodów, dla których Polska nigdy nie powinna wspólnej > waluty u siebie wprowadzać. <----a co premier może teraz mówić?? juz sie nie wycofa to robi dobrą minę do kiepskiej decyzji. My bez euro poradziliśmy sobie lepiej bo płynny kurs zadziałał jak "poduszka powietrzna": zachowalismy konkurencyjność produkcji po osłabienu złotego :-) Odpowiedz Link Zgłoś
nie-tak Re: Euro nam pomogło 23.07.10, 23:58 ande77 napisał: My bez euro poradziliśmy sobie lepiej bo płynny kurs zadz > iałał jak "poduszka powietrzna": zachowalismy konkurencyjność produkcji po osła > bienu złotego :-) --------------- Czyjej produkcji? Przez kogo finansowanej tej produkcji? Odrobinę realizmu i rozsądku wam życzę. Odpowiedz Link Zgłoś
ande77 Re: Euro nam pomogło he he 24.07.10, 00:19 Każdej produkcji- dzieki temu mozna przeczekać kryzys nie bankrutując. A wczym brak euro nam zaszkodził wedłóg Twojego realizmu? Bo Słowacji z euro wpadła w kłopoty tak samo jak CAŁA strefa euro- a np. Szwecja która jest poza euro poradziła sobie świetnie. Poza tym nie trzbe mi mówic per "wam"- nie jestem towarzyszem ;-))) Odpowiedz Link Zgłoś
nie-tak Re: Euro nam pomogło he he 24.07.10, 00:27 ande77 napisał: > Każdej produkcji- dzieki temu mozna przeczekać kryzys nie bankrutując. > A wczym brak euro nam zaszkodził wedłóg Twojego realizmu? Bo Słowacji z euro > wpadła w kłopoty tak samo jak CAŁA strefa euro- a np. Szwecja która jest poza > euro poradziła sobie świetnie. > > Poza tym nie trzbe mi mówic per "wam"- nie jestem towarzyszem ;-))) *************** U nas produkcja wre, w innych państwach Zachodu tez, nawet i w Czechach, Słowacji, Polska tez dostaje od nas zlecenia i to dzięki temu ze USA chciało zniszczyć Euro, a zachodnia technika ma popyt. Wiec gdzie widzisz problem? --------------------------------------------------------------- Pośmiej się z nami: mediathek.daserste.de/daserste/servlet/content/4915776?pageId=&moduleId=4915758&categoryId=&goto=&show=_______________________________________________________________ Odpowiedz Link Zgłoś
ande77 Re: Euro nam pomogło he he 24.07.10, 00:36 No czyli kryzysu nie było nigdzie?? Ja tam jednak widze po statystykach wyrażnie- z euro ciężej walczyć z kryzysem niż z własną walutą Odpowiedz Link Zgłoś
nie-tak Re: Euro nam pomogło he he 24.07.10, 00:51 ande77 napisał: > No czyli kryzysu nie było nigdzie?? Ja tam jednak widze po statystykach > wyrażnie- z euro ciężej walczyć z kryzysem niż z własną walutą +++++++++++++ Możesz widzieć co chcesz i interpretować jak chcesz, nam nie przeszkadza tanie Euro, mamy wielki popyt na towary, mamy miejsca pracy, itd. --------------------------------------------------------------- Pośmiej się z nami: mediathek.daserste.de/daserste/servlet/content/4915776?pageId=&moduleId=4915758&categoryId=&goto=&show=_______________________________________________________________ Odpowiedz Link Zgłoś
koniecpeo To taki Tusk w spódnicy :) 23.07.10, 13:14 Polsce własna waluta pomogła podczas kryzysu a na Słowacji pomógł brak własnej waluty - niezłe jaja :) Odpowiedz Link Zgłoś