intasie 29.07.10, 18:00 Nie tylko czytelnicy Naszego Dziennka czy PiSowcy! Będąc zwolennikiem platformy i fanem Palikota też jestem przeciw portretom na ścianie urzędów i szkół. Ta jak i przeciwko krzyżom. Godło państwowe jest w sam raz! Odpowiedz Link Zgłoś Obserwuj wątek Podgląd Opublikuj
sop3 A na ile sie pójdzie do paki jak Komorowskiego 29.07.10, 18:02 ,,muchy obsrają"-cyt. ze Szwejka> Odpowiedz Link Zgłoś
robert9998 Kłopotliwy gest Radosława Sikorskiego 29.07.10, 18:02 Najlepiej ja będziemy całować w wąsik Komorowskiego a po chili w stópkę Jezusa przed wyjściem. Na ścianie w każdym domu ,szkole, urzędzie - Godło obok portret Komorowskiego w wymiarach 100 na 100 i krzyż przynajmniej 1,5 długości. Radek jesteś wierniejszy wobec Komorowskiego niż Szarik dla Janka w czterej pancerni i pies , to ty Radku jesteś pies. Radek czego się boisz nadejście Cimoszewicza zbliża się? Odpowiedz Link Zgłoś
zbychuk Re: Kłopotliwy gest Radosława Sikorskiego 29.07.10, 19:03 A ja mam mieszane uczucia. Pierwsza reakcja - bardzo negatywna, podobna do artykulu z podobnymi skojarzeniami. A potem zastanowilem sie, czy musimy ciagle zyc w cieniu czasow komunizmu? Milicja palowala demonstrantow - czy to oznacza, ze teraz policja nigdy nie moze uzywac palek? Palowanie w czasach PRL to co innego niz akcja polisji wspolczesnie. Jesli jest w zwyczaju demokratycznych krajow, zeby portret glowy panstwa wisial w ambasadzie, to moze to ma racje bytu? Choc nadal nie jestem przekonany :) Odpowiedz Link Zgłoś
robert9998 Ciekaw jestem co byś pisał jakby to był iny prezio 29.07.10, 20:02 zbychuk jestem przekonany że gdyby to dotyczyło prezentata Aleksandra Kwaśniewskiego to pisałbyś pewni że komuchy się panoszą lub przypominało mu się jak to było za Gomułki itp itd. takiego pomysłu i bezczelności nie miał nawet pisowski szef MSZ, gdyby mu odbiło i zechciał by wieszać w placówkach dyplomatycznych wizerunek prezydenta Lecha Kaczyńskiego, również histerii nie byłoby końca. PO i wszyscy jej klakierzy z tobą włącznie cierpią na jakąś manię wielkości- co często zdarza się u prawicowych tłumoków min. PO czy PiS itp! Odpowiedz Link Zgłoś
grba Re: Ciekaw jestem co byś pisał jakby to był iny p 29.07.10, 20:18 Oni by sprosta kazali kult licznosti... Odpowiedz Link Zgłoś
grba Re: Ciekaw jestem co byś pisał jakby to był iny p 29.07.10, 20:19 Poprawka Oni by prosta skazali kult licznosti... Odpowiedz Link Zgłoś
zbychuk Re: Ciekaw jestem co byś pisał jakby to był iny p 04.08.10, 16:57 > zbychuk jestem przekonany że gdyby to dotyczyło prezentata Aleksandra > Kwaśniewskiego to pisałbyś pewni że komuchy się panoszą lub ... przypominało mu si > wizerunek prezydenta Lecha Kaczyńskiego, również histerii nie > byłoby końca. Niestety masz racje - tak wlasnie bym pisal i teraz przyznaje sie ze popelnilbym blad. Nigdy nie twierdzilem, ze jestem doskonale obiektywny, staram sie jednak wyrwac z tych okowow. Po prostu zastanawiam sie, ze jesli to nie razi ludzi z USA, UK, Francji, itd. to moze my mamy glupie podejscie i moze powinnismy zweryfikowac swoje zdanie. Jesliby ta historia zdarzyla sie pare lat temu, to pewnie bylbym strasznie przeciw i potem po zastanowieniu sie glupio by mi bylo. Na moje szczescie zdarzyla sie teraz :) Odpowiedz Link Zgłoś
komorowski1 Kłopotliwy gest Radosława Sikorskiego 29.07.10, 19:34 A gdyby tak kaczora portret wisiał lub miał wisieć to ciekawe jakie wyzwiska by na tym forum padały? Odpowiedz Link Zgłoś
oghana7 Re: Kłopotliwy gest Radosława Sikorskiego 29.07.10, 21:32 kaczor jednak jest bardzo nieprzystojny ,brzydki i podly . Odpowiedz Link Zgłoś
grba Kłopotliwy gest Radosława Sikorskiego 29.07.10, 20:17 U nas Polszcze w II RP portrety wisiały: Wojciechowskiego, Mościckiego, Piłsudskiego i Rydza. W PRL wisiały Bieruta, Rokossowskiego, a potem byli Władysław Gomułka ps. Wiesław i Józef Cyrankiewicz, a po 1970 roku a dokładnie po grudniu 1970, a jeszcze dokładniej po grudniu 1970 na Wybrzeżu portrety spadły ze ścian i nasi wodzowie w oczy się nam nie pchali. Syn sąsiadki z Wieśka stał się Jackiem. A teraz Radzio Plakietka wraca do starej tradycji, bo we Francyjej wisi Sarko, a w Czechach Vaclav K............. Odpowiedz Link Zgłoś
outsider44 Kłopotliwy gest Radosława Sikorskiego 29.07.10, 20:23 Jeżeli Radek chciał się przypodobać Komorowskiemu, to nieszczególnie mu wyszło. Jeżeli chciał mu dokuczyć, to mu się udało, z tym że sam sobie pogorszył notowania. Prezydent jest wybierany na kilka lat, a potem się go zmienia. Jak czułby się Sikorski, gdyby rozsyłał do ambasad portrety Kaczyńskiego albo Napieralskiego? Teoretycznie jest to przecież za pięć lat możliwe. Jak się wiesza jednego, to trzeba powiesić i następnego. Niech w tej sytuacji w ambasadach wiszą portrety naszych kolejnych prezydentów. Będzie fajnie, jak Sikorski zacznie rozsyłać portrety Jaruzelskiego, albo Lecha K. przewiązanego czarnym kirem! Odpowiedz Link Zgłoś
verity89 Sikorski swoim gestem oglasza PRL-bis w Polsce ! 29.07.10, 20:23 Portrety Komorowskiego a'la Bierut,a obok Tuska a'la Cyrankiewicz,a co, niech Polacy wiedza ,kto rzadzi w PRL-bis! Portrety WSI Komorowskiego we wszystkich placowkach dyplomatycznych za granica to za malo , trzeba jeszcze oczywiscie umiescic obok portretow WSI Bronka portrety premiera Tuska,beda razem wisiec jeden obok drugiego jak w latach 1947 - 1952 Bierut i Cyrankiewicz , a jak , jak juz isc to na calosc ,przeciez mamy teraz PRL-bis! Ale placowki to jeszcze za malo ! Tak ma byc we wszystkich urzedach , szkolach , senacie , sejmie i nawet w kiblach ! A pod portretem Tuska slowa a'la Cyrankiewicz , ze kto podniesie reke na wladze PO , to mu sie ta reke utnie ! W Polsce jest teraz tuskokracja /czytaj zamordyzm / z agresywnie postepujaca palikotyzacja. Demokracja nie miala czasu by sie w Polsce zakorzenic. Teraz te same mendy, ktore obracaly spoleczenstwem za komuny, robia to samo,tylko pod nowym szyldem Partii Obludy,czyli mamy PRL-bis ! A w konsekwencji tego zbrodnie, afery, przekrety, pomowienia, obiecanki, polajanki , to stare znane metody z okresu PRL-u agentow i ich TW,a wszystko " by zylo sie lepiej..."! Tusk to tylko kukla, taka sama jak kukla Komorowski na pasku bylych WSI i rozowego " Salonu "! Odpowiedz Link Zgłoś
grzegi25 To dość niski gest ministra 29.07.10, 20:45 Gdyby Sikorski zdobył się wcześniej na poważnie na taki pomysł wobec Lecha Kaczyńskiego - swojego przeciwnika politycznego, ale uosabiającego majestat Rzeczpospolitej - wcześnej się z nim konsultując i uzyskując jego aprobatę (pewnie by się nie zgodził...), wówczas minister pokazałby prawdziwą klasę i czystość intencji. A tak pokazuje tylko, że wg niego nowy prezydent jest wart większego szacunku od poprzedniego. Odpowiedz Link Zgłoś
antropoid Kłopotliwy gest Radosława Sikorskiego 29.07.10, 21:00 Bez sensu. Chcą się ścigać w bałwochwalstwie z Kaczyńskim ? Odpowiedz Link Zgłoś
lechu733 Szwejk 29.07.10, 21:23 "ZABILI GO! ZABILI ARCYKSIĘCIA FERDYNANDA!! TEGO Z ... ... PORTRETU, CO GO MUCHY OBESRAŁY!!! " Odpowiedz Link Zgłoś
oghana7 Kłopotliwy gest Radosława Sikorskiego 29.07.10, 21:30 UWAZAM,ZE SIKORSKI MA RACJE -TAK JEST NA CALYM SWIECIE -PRZED WOJNA BYL PORTRET PREZYDENTA MOSCICKIEGO I TAK POWINNO BYC W AMBASADACH .DLACZEGO NIE? Odpowiedz Link Zgłoś
natalie53 Re: Kłopotliwy gest Radosława Sikorskiego 29.07.10, 22:02 Byłabym zainteresowana wykazem portretów aktualnie ozdabiających ściany ambasad/konsulatów Odpowiedz Link Zgłoś
kefir_naturalny Re: Kłopotliwy gest Radosława Sikorskiego 30.07.10, 21:52 Na jakim całym świecie? Poczytaj Kobietko troszkę więcej i wyłącz caps locka na klawiaturze. Portrety wieszają albo w krajach typu Iran/Korea Północna albo w krajach o systemie prezydenckim albo mieszanym. A nie parlamentarnym. Do szkoły!!! oghana7 napisała: > UWAZAM,ZE SIKORSKI MA RACJE -TAK JEST NA CALYM SWIECIE -PRZED WOJNA BYL > PORTRET PREZYDENTA MOSCICKIEGO I TAK POWINNO BYC W AMBASADACH .DLACZEGO > NIE? Odpowiedz Link Zgłoś
bogdan331 Kłopotliwy gest Radosława Sikorskiego 29.07.10, 22:03 pissikorski och...ał! Odpowiedz Link Zgłoś
syn.ksiedza.proboszcza Re: Kłopotliwy gest Radosława Sikorskiego 29.07.10, 23:08 A mi ta drobna fanaberia kojarzy się z pomysłem podniesienia składki rentowej i VAT. Ile jeszcze drobnych fanaberii będę musiał opłacać? Odpowiedz Link Zgłoś
panstraszy Kłopotliwy gest Radosława Sikorskiego 30.07.10, 00:16 Hurra! Wreszcie mocne pchnięcie spraw PO-lskich do przodu. Jaki prezydent - taki portret. Osobiście domagam się, aby każdy obywatel też mógł nabyc dowolną ilośc portretów naszego najukochańszego prezydenta. Żeby było tak, jak było przed wojną. Polsko-jaruzelską. Następnymi portretowymi kandydatami niech będą TUSK i SCHETYNA. NIECH ŻYJE TUSKISK-SCHETINIZM !!! Odpowiedz Link Zgłoś
q-ku Sikorski ma specyficzny defekt umysłowy 30.07.10, 00:21 na oko inteligentny, obyty ale czasem jak pier..olnie to aż człowiekowi wszystko opada nie mam pojęcia dlaczego jak z tym dorzynaniem watach albo teatrzykiem z ocieraniem łzy po MONie Odpowiedz Link Zgłoś
wojtek-gdansk Głupota Sikorskiego albo zemsta za pawybory 30.07.10, 01:02 Sikorski wyskoczył jak Filip z konopi, albo mści się za przegrane prawybory. Niech się Komorowski zbuntuje, wszak może. Odpowiedz Link Zgłoś
snellville Kłopotliwy gest Radosława Sikorskiego 30.07.10, 01:48 Tu nie oto chodzi. Sikorski ma w dupie portrety w ambasadach. Tu chodzi o chwilowe odsuniecie uwagi Polakow od krzyza. Przeniosa krzyz a prtretow nie bedzie. Mala zmylka nazwalbym to raczej,bedziemy mieli o co innego sie poklocic. Portret prezydenta mozna zawsze zdiac,moher za zdiecie krzyza parasolka cie przebije. Wszysto jest fajnie rzad wie co robi. Oby tak dalej. Odpowiedz Link Zgłoś
1zorro-bis Sikorski "letko"przesadzil....... 30.07.10, 08:59 z Komorowskiego chce Gomulke czy Gierka zrobic? Odpowiedz Link Zgłoś
polonski "letko?"" 30.07.10, 21:19 Ten POwinowaty koszernych przesadził jak ostatni bałwan. Za taką decyzją stoi wyłącznie chęć przemożna szkodzenia Polakom. Ten "POcan" jest już zmęczony swoją "posadą" i zaczyna słuchać porad "rebajów" hrrr..hrrr. A poważnie .. to są kpiny z ludzi w Polsce.Należałoby durniowi kupić willę na florydzie. Odpowiedz Link Zgłoś