amelie2 PiS żąda pomnika 11.08.10, 09:52 1000 pomników na początek trzeciego tysiąclecia? Aby lepiej było widać polską głupotę? Niech nowy VIPowski samolot będzie nazwany imieniem L. Kaczyńskiego, aby jego następcy przed nową wycieczką w ramach kolejnej kampanii wyborczej mieli w pamięci smoleńską tragedię. Niech PIS wybuduje szkołę, szpital lub kościół pod wezwaniem Lecha Kaczyńskiego. Ale niech coś stworzy, a nie tylko burzy - tak jak na Krakowskim Przedmieściu - gdzie burzy porządek architektoniczny historycznego miejsca, gdzie burzy ograniczone umysły swoich zwolenników. Odpowiedz Link Zgłoś
barbarach_pl Re: PiS żąda pomnika - tysiąclatki 11.08.10, 11:13 W PRL powstało tysiąc szkół na tysiąclecie państwa. Odpowiedz Link Zgłoś
acc4 Szoruj babciu do kolejkii... 11.08.10, 09:58 Jarosław, który manipulował bratem (z wiadomym skutkiem), teraz zapędza do roboty umierającą matkę. Kres temu szaleństwu położy dopiero opublikowanie treści jego ostatniej rozmowy telefonicznej z bratem. Odpowiedz Link Zgłoś
noel1 PiS żąda pomnika 11.08.10, 10:02 Wystarczyłaby tablica upamiętniająca Kaczyńskch i pozostałe ofiary ktorzy zginęli w katastrofie pod Smolenskim umieszczona w gmachu lub obok gmachu prezydenckiego.Oczywiście jest to katastrofa, którą nie można objąć umysłem. Jednak życie każdego człowieka nie tylko Kaczyńskich jest ulotne.Codziennie spotykamy się z katastrofami i tragediami, którzy Ci których to bezpośrednio dotyka też nie mogą tych zdarzen objąć umysłem.Co więc mają robić rozdzierać szaty na prawo i lewo jak robi to L. Kaczyński. Jestem przekonany, że każdy ma swój Smoleńsk, czy Katyń z obecnie żyjących. Panie J. Kaczyński "ciszej nad tą trumną". Jest to jednak głos wołającego na puszczy. Jestem przekonany, że na pomniku się to nie skończy, nawet gdyby był gdyby był wystawiony wg. "jego widzi mi się:. Odpowiedz Link Zgłoś
audragdansk PiS żąda pomnika 11.08.10, 10:10 Skoro tak bardzo chce , to niech ma i zakończmy tą żenadę. Propozycję pomnika przedstawiam poniżej. revelstein.blox.pl/resource/pomnik_100804.jpg Odpowiedz Link Zgłoś
aleosochodzi Re: PiS żąda pomnika 11.08.10, 11:05 wymiata !!! jestem po stokroć za :) Odpowiedz Link Zgłoś
azeta7 Dostana DWA !!! 11.08.10, 10:12 W miejsce dwu lwow przy palacu postawic obu Kaczynskich, niech pilnuja tego mauzoleum! Odpowiedz Link Zgłoś
acc4 Dorobić lwom głowy Kczyńskich 11.08.10, 10:21 i jak te dwa sfinksy będą strzegli pałacu. Odpowiedz Link Zgłoś
zbikob77 PiS żąda pomnika 11.08.10, 10:28 Wysłał Brata na Wawel i teraz mu za daleko, chce pomnika przed Pałacem Prezydenckim. To istne szaleństwo Jarosława Kaczyńskiego i PiS, to próba zawłaszczania Państwa. Będziemy wystawiać pomniki, mury pamięci, obeliski, sarkofagi, nazwy rond i ulic Lecha Kaczyńskiego, z pieniędzy podatników?!!! Gdzie kres tego szaleństwa. Pieniądze są potrzebne na powodzian, na ratowanie budżetu, a nie na pomniki dla byle jakiego Prezydenta. Lech Kaczyński nie przysporzył chwały Polakom, ani zagranicą ani tu w kraju, wywołał wojnę Polsko - Polska, o samoloty, o wyjazdy zagraniczne bez względu na potrzebę, o wetowane ustaw. Odpowiedz Link Zgłoś
boryska1 Re: PiS żąda pomnika 11.08.10, 10:31 nie wiem tego co właściwie krzyż symbolizuje przed pałacem [tam wygląda jak choinka jakim prawem jest tam portret p K] ,przecież pisowcom chodzi o pomnik a nie o krzyż i po co ,rozumiem krzyże w miejscach gdzie zginęli ludzie ale przed pałacem ???????????/ krzyż jest świętością a nie rozgrywką polityczną co na to księża Odpowiedz Link Zgłoś
mac.h.2 PiS żąda pomnika 11.08.10, 10:47 Zgadzam sie ze wszystkimi,ktorzy pisza:ZADNEGO KRZYZA i ZADNEGO POMNIKA!! Dodam jeszcze: takze ZADNYCH ROZMOW z Jadwiga Kczynska lub Jaroslawem Kaczynskim lub innymi osobami... Wydaje sie,ze ten ABSURD zaszedl juz tak daleko,ze nie obedzie sie bez udzialu policji... Nalezy tez zapytac czy Prezydent Komorowski wie co nalezy do zadan i obowiazkow Prezydenta RP... Prezydent ma byc Naczelnym Obronca Panstwa i KOnstytucji,wedlug tej Panstwo Polskie jest panstwem swieckim(niewyznaniowym)!! I tu nie ma miejsca na jekiekolwiek "targi"...z kimkolwiek... Odpowiedz Link Zgłoś
senior2244 PiS żąda pomnika 11.08.10, 10:54 Bardzo popieram propozycję pomnika wg. revelstein.blox.pl /resourse/pomnik 100804.jpg /koniecznie trzeba to zobaczyć/ jednak proponuję małą korektę: z drugiej strony Księcia Józefa powinien stać również osiołek który będzie czekał na brata tego który siedzi na tym pierwszym osiołku.Oczywiście uważam że na patronkę budowy pomnika najbardziej nadaje się mamusia blżniaków wspomagana przez wnuczkę z mężem/komuchem/ i prawnukami. Odpowiedz Link Zgłoś
ank-a-99 PiS żąda pomnika 11.08.10, 10:57 postawienie pomnika osobie podejrzanej o spowodowanie wypadku w ktorym zginelo tylu przedstawicieli polskiego rzadu to jawne kpiny. Zbeszczeszczenie Wawelu jest wystarczajace !Miejsce pod palacem to nie cmentarz i ani tzw.krzyzy ( dwie zbite dechy) ani zadnych pomnikow tam nie potrzeba. Odpowiedz Link Zgłoś
chi_neng1 PiS żąda pomnika 11.08.10, 11:09 Zgadzam sie z pomyslem seniora 2244, tylko gdzie znajda miejsce pielgrzymki oszolomow jag beda chcialy podziwiac? Odpowiedz Link Zgłoś
scorpinor PiS żąda pomnika 11.08.10, 11:46 A ja żądam pomnika poległych w Smoleńsku na Marsie! Rzekłem i tak ma być. Odpowiedz Link Zgłoś
minkat Klamczynski postaw se pomnik w ogrodku. 11.08.10, 11:47 Najlepiej brata w nadnaturalnej wielkosci na krzyzu. Odpowiedz Link Zgłoś
lidilein_83 PiS żąda pomnika 11.08.10, 11:59 Zgadzam się całkowicie z moim przedmówcą. Czas najwyższy spojrzeć w przyszłość i zacząć się zastanawiać nad tym w jakim kierunku powinna pójść Polska, jakie kolejne reformy należałoby wprowadzić, zamiast kultywować portret Polaka lamętującego i wiecznie cierpiącego. Odpowiedz Link Zgłoś
polak_maly_62 PiS żąda pomnika 11.08.10, 12:01 ludzie calej polski opamietajcie sie, pominiki stawia sie osobom lub bohaterom ktorzy czyms zaluzyli dla dobra sprawy, dla dobra ojczyzny.A czym zasluzyl sobie kaczynski? tym ze zginal w katastrofie? ( tez mi zasluga) co on dobrego dla narodu zrobil? IV rzeczpospolita? tylko polske podzielil. Kiedys mozna bylo byc rzeczywiscie dumny mz Polski. Teraz to wstyd sie przynawac ze sie jest z tak zacofanego kraju. Opamietajcie sie przeciez to nie powod aby z niego robic meczenika i bohatera. Czy jak zgina inne glowy panstwa tez postawicie im pomnik? taki walesa np.? dostanie pomnik po swojej smierci przy palacu prezydenckim? lub bedzie na wawelu pochowany? a napewno wiecej na to zasluguje niz kaczynski. opamietajcie sie!!!!! Odpowiedz Link Zgłoś
mandaryna.1 PiS żąda pomnika 11.08.10, 12:39 A niech sobie żąda nie jednego,ale 10,100,1000 pomników.Posłuchajcie drodzy czytelnicy "GW": twojanuta.pl/mp3,13liq,zbigniew-wodecki-trwoga.html Odpowiedz Link Zgłoś
ingrid56 PiS żąda pomnika 11.08.10, 12:41 Ile to będzie nas (podatników) kosztować .Czy chcemy za to płacić - może warto zapytać ile osób jest chętnych na takie dodatkowe wydatki . Zapłaciliśmy już nie pytani za pochówek na Wawelu !!! Odpowiedz Link Zgłoś
zapora10 PiS żąda pomnika 11.08.10, 12:55 Pomnik pod pałacem? Tylko w postaci butelki po "zimnym lechu" a napis na nim powinien brzmieć- Tu mieszkał Lech co butelkom sie nie kłaniał i za kołnierz nie wylewał! Odpowiedz Link Zgłoś
mandaryna.1 PiS żąda pomnika 11.08.10, 12:58 A co tam??? Posłuchajcie państwo piosenki,warto:):):) twojanuta.pl/mp3,13liq,zbigniew-wodecki-trwoga.html Odpowiedz Link Zgłoś
paulhandyman Grawerowana tabliczka na każdym PIS-uarze w PL 11.08.10, 13:27 Grawerowana tabliczka na każdym PIS-uarze w PL powinna spełnić swoje zadanie upamiętniające Odpowiedz Link Zgłoś
pijpijrusku Re: Grawerowana tabliczka na każdym PIS-uarze w P 11.08.10, 16:48 PiSDO omuny ma jeden krok.Jeden krok a wlasciwie krocze. Odpowiedz Link Zgłoś
jorgus737 PiS żąda pomnika 11.08.10, 13:49 tak się zastanawiałem co kieruje POyebami którzy tylko sieją nienawiść,i wyszło mi że to przejaw frustracji,zawiedzeni na partii na którą oddali głos muszą jakoś odreagować,nie mogą przyznać się że źle wybrali bo to boli,plują na wszystko i wszystkich,jednym słowem im gorzej w kraju(np.dzień wolności podatkowej,VAT,zadłużenie ,deficyt)tym lepiej dla rządu nieudaczników,no bo kto łatwo przyzna się jako wyborca że poniósł porażkę?trzeba poszukać winnych,a że od kilku lat wszystkiemu "winien" jest PiS to dawaj,trzeba odwrócić uwagę od prawdziwych problemów i kopać,kopać,kopać,a może tak po prostu spojrzeć w lustro i powiedzieć sobie chwdPO Odpowiedz Link Zgłoś
starod Re: PiS żąda pomnika 11.08.10, 14:30 pssz napisał: > Prezydent Kaczyński został pochowany na Wawelu. Bardziej nie da się > uczcić zmarłego człowieka w Polsce. Tam te zostali uczczeni > pozostali uczestnicy wypadku- tablicą pamiątkową. Pan Prezydent był > kiepskim prezydentem: ciągle prowokował konflikty, a zagranicą był > pośmiewiskiem. Więc nie ma powodu aby go bardziej honorować. > Zasługa pozostałych osób jest to, że zgineli w takieim > spektakularnym wypadku lotniczym. To też nie jest powód do jakiegoś > nadmiernego oddawasnia czci. Więc Pan Prezydent Kaczyński i > pozostali uczestnicy lotu do Smoleńska zostali uczczeni > wystarczająco. 100% racji!!!! Odpowiedz Link Zgłoś