ajakzupa 31.08.10, 20:27 Tej Pani ta sama, co Kaczyńskiego i Wałęsy natura. Nic dziwnego, wszak z jednej "Solidarności" mającej innych za nic. Odpowiedz Link Zgłoś Obserwuj wątek Podgląd Opublikuj
toki88 Każdy, kto zruga Kaczora... 31.08.10, 20:47 ...staje się w tej gazecie autorytetem. Brak słów. Odpowiedz Link Zgłoś
alais Re: Każdy, kto zruga Kaczora... 31.08.10, 21:36 A Ty za co chcesz tego drania, tą miernotę która przyczyniła się do katastrofy smoleńskiej chwalić? 1.może za jego orędzie do narodu przed wyborami gdzie chwalił Gierka - proszę bardzo pochwal go... 2. Może za to że chciał się bratać z komunistami - powiedział że teraz jest lewica a nie ma postkomunistów - proszę bardzo pochwal go... 3. Może za jego działalność w sierpniu 80 roku. Frasyniuk powiedział mu żeby nie pier...ił bo go tam nie było. Był Lech...No pochwal Jarusia za kolejne kłamstewko - pochwale tego etatowego kłamcę który w tym procederze zaczyna już przebijać Kurskiego. Odpowiedz Link Zgłoś
toki88 Re: Każdy, kto zruga Kaczora... 01.09.10, 00:09 Ja mówię o pewnym zjawisku jakie ma miejsce w GW. Za to pochwal Wałęsę za: 1. Przypisywanie sobie samodzielne obalenie komunizmu (mówił, że bez niego NA PEWNO nie byłoby wolnej Polski) 2. Współpracowanie z bezpieką 3. Wybielanie funkcjonariuszy PZPR (z Jaruzelskim na czele) 4. Besztanie wszystkich ludzi, którzy mają odmienne zdanie niż on. 5. Zablokowanie lustracji 2 1992 r. P.S. Punkty 3 i 4 odnoszą się także do innych "autorytetów" GW. Odpowiedz Link Zgłoś
pozytywka-1 Re: Każdy, kto zruga Kaczora... 01.09.10, 09:05 A właśnie wolę Kaczyńskiego nawet z tymi kłamstewkami które są pikusiami w porównaniu z hipokryzją PO, bo wiem że w tej kontrowersyjnej postaci kwi człowiek czy też mały człowieczek jak wolicie jednak z dobrymi intencjami wobec człowieka biednego czy upokorzonego. Tylko on jak dotąd mniejszył składki ZUS biednym a nie bogatym jak to zrobił Tusk. Krótko był premierem bo przecież na więcej mu nie pozwolono. Dokonano rzeczy strasznych, wprowadzono do polityki język obrzydliwośći którego wyeliminować się da przez kilka pokoleń. Obrażanie stalo sie codziennością a najgorsze jest to, że społeczeństwo to kupiło. Cenę zapłacimy wszyscy. Odpowiedz Link Zgłoś
maaac Re: Każdy, kto zruga Kaczora... 01.09.10, 10:01 pozytywka-1 napisała: > A właśnie wolę Kaczyńskiego nawet z tymi kłamstewkami które > są pikusiami w porównaniu z hipokryzją PO, Tzn jego hipokryzja ci odpowiada? Np miłość do Gierka która się okazała tylko taktycznym wybiegiem? > bo wiem że w tej kontrowersyjnej postaci kwi człowiek czy też mały > człowieczek jak wolicie jednak z dobrymi intencjami wobec > człowieka biednego czy upokorzonego. Okazywał to nie raz w przemówieniach i z trybuny. W życiu codziennym jednak reprezentuje bojowy okrzyk rodowy "Spieprzaj Dziadu" > Tylko on jak dotąd mniejszył składki ZUS biednym, a nie bogatym > jak to zrobił Tusk. Taki kochany Janosik.... > Krótko był premierem bo przecież na więcej mu nie pozwolono. Kto mu nie pozwolił? Krasnoludki? Czy jego własna decyzja przyspieszenia wyborów a potem głosy Narodu Polskiego - Polaków? > Dokonano rzeczy strasznych, wprowadzono > do polityki język obrzydliwośći którego wyeliminować się da > przez kilka pokoleń. Obrażanie stalo sie codziennością a najgorsze > jest to, że społeczeństwo to kupiło. Cenę zapłacimy wszyscy. Rozumiem że nie pamiętasz kto wraz Wałęsą opowiadał bzdury o Mazowieckim, a potem palił kukły Prezydenta RP oskarżając go o zdradę? Znów krasnoludki? Odpowiedz Link Zgłoś
aquarius779 Re: Każdy, kto zruga Kaczora... 01.09.10, 12:03 Zmniejszyl?? Religa podniosl skladke na Ubezpieczenie zdrowotne. Kaczynski dla ludzi nie zrobil nic...poza smiesznym becikowym. To samo robi PO. wybieracie populistow by moc pozniej krzyczec. W programach opisywali cuda, kraj mlekiem i miodem plynacy by moc sobie nawzajem bledy wytykac. Z "Solidarnosci" nie zostalo prawie nic - to co mialo laczyc dzieli. Banda twardoglowych oszolomow rozszarpala Solidarnosc na kawalki robiac z niej narzedzie walki politycznej. Takiej wolnosci chciliscie? Bylem dzieckiem w sierpniu 1980, jak doroslem bylem dumny z tego ze jestem Polakiem i mam mozliwosc zyc w kraju gdzie nikt mie mowi mi ze jakis ustroj jest lepszy i prawda partii jest lepsza niz prawda historyczna. Teraz udwadniacie mi ze bardzo sie mylilem...Komunizm zniszczyliscie ale w sercach dalej nosicie skaze komunizmu...Sluchajac naszych pseudo politykow czyje sie jakbym slyszal Gierka czy Gomulke. Oni walczyli z kulakami a Kaczor walczy z inteligencja, bo motlochem latwiej rzadzic i zastraszyc go. To on wprowadzil jezyk obrzydliwosci iszkalowania do polityki. To on mowil o wyksztalciuchach, ulwaczal ludziom korzystajacym z internetu. Checie jedynej prawdy... niezaprzeczalnej. Nie dorosliscie do demokracji. Nie dorosliscie do "Solidarnosci". Odpowiedz Link Zgłoś
potako Re: Każdy, kto zruga Kaczora... 01.09.10, 07:54 Nie o kaczora tutaj chodzi,jego osoba, jego wygląd jest mi obojętna. Natomiast to co robi, to co mówi jest przeogromnie niebezpieczne.Tak po prawdzie to zwykli ludzie mu wiszą, Odpowiedz Link Zgłoś
mlodaemerytka Re: Każdy, kto zruga Kaczora... 01.09.10, 12:29 toki88 napisał: > ...staje się w tej gazecie autorytetem. Brak słów. ========================================================================= To nie jest sprawiedliwe, co piszesz ! Jaroslaw Kaczynski "przekroczyl" granice przyzwoitosci juz dawno ! teraz to potwierdza. on naprawde szkodzi swojemu Bratu ! Jesli mysli przeciwnie, jest idiota, ktory niczego nie rozumie. Niech sie wynosi z zycia publicznego, bo ubliza wszystkim swoja chamska buta i glupota ! Mowie od 3 m-cy, ze jest "produktem" PRLK, jak mowil Gomolka" ni pies ni wydra, cos na ksztalt swidra " N I E U D A C Z N I K podobnie, jak Jego Brat ! Wstyd, ze wybralismy takiego Prezydenta, ktory uprawiajac nepotyzm mianowal prenierem Blizniaka ! Bawili sie, jak chlopcy w "rzadzenie" dwa matolki-Koziolki !Cofneli Polske o 50 lat ! Odpowiedz Link Zgłoś
toki88 Re: Każdy, kto zruga Kaczora... 01.09.10, 15:13 O tej Pani większość Was, drodzy czytelnicy GW, nie usłyszałoby zapewne gdyby nie jej ostry atak na Kaczyńskiego. A teraz co widzę w GW? Codziennie ukazuje się nowy artykuł o tej Pani. Wiem, nudzą już wam się te twarze Wałęsy, Michnika, Mazowieckiego, Tuska, Palikota, Komorowskiego, więc potrzebujecie świeżej krwi. Mlodaemerytka piszesz, że Lech K. mianował swojego brata premierem. Czy mógł to zrobić gdyby PiS nie zdobyło największej liczby głosów? Po drugie, twierdzenie, że Kaczyńscy cofnęli Polskę o 50 lat brzmi trochę ironicznie, zważając na fakt, co się aktualnie dzieje w opinii publicznej. Mam wrażenie, że Michnik i im podobni cofają Polskę o 50 lat do czasów Stalinizmu, w których panowała cenzura i jeszcze inne o wiele gorsze represje dla przeciwników politycznych. Szanowny Pan Redaktor Naczelny gazety, wytacza procesy wszystkim, którzy negatywnie wypowiadają się o jego osobie (tzw. wolność słowa, wybiórcza, jak cała ta gazeta). Sam Michnik też jest komunistą do czego wielokrotnie się przyznawał, a dzisiaj ma sojusz z partią rządzącą i prezydentem. Polecam film "Zbudujemy socjalizm", w którym widać prawdziwą twarz Michnika. Odpowiedz Link Zgłoś
mirela5505 Re: Każdy, kto zruga Kaczora... 01.09.10, 22:44 Ty jednak "dziadem" zwykłym jesteś! popychasz głupotę głupotą i myślisz, że robisz krok do przodu ! Odpowiedz Link Zgłoś
toki88 Re: Każdy, kto zruga Kaczora... 02.09.10, 00:04 Tak, każdy kto myśli inaczej niż wy jest "ciemny", wy jesteście po "jasnej" stronie a jednak nie potraficie dyskutować używając argumentów. Ponawiam pytanie: Czy ktoś potrafi mnie przekonać, że cała ta sytuacja z bezustannym pojawianiem się Pani Henryki Krzywonos w GW nie jest wynikiem ostatniego wystąpienia przeciw Kaczyńskiemu? Odpowiedz Link Zgłoś
klawiatura_zablokowana Re: Każdy, kto zruga Kaczora... 02.09.10, 08:26 Tak to już bywa, że jak wszyscy boją się prawdy, ten, kto ją w końcu wypowie, staje się guru. Odpowiedz Link Zgłoś
pyskata666 A ja jestem dumna! 31.08.10, 21:02 Nie zgadzam sie z panem Siekluckim! Tacy ludzie jak Kaczynski, Sniadek i im podobni nie odbiora mi moich wspomnien i powodow do dumy. Nie bylam czlonkinia tej pierwszej Solidarnosci, bo zeby nalec do zwiazku zawodowego trzeba bylo gdzies pracowac, a ja bylam wtedy uczennica liceum. Ale pamietam ten nastroj, czasem naiwnie podniosly, ale ogolnie bardzo pozytywny. Podobnie jak 9 lat pozniej, po zaprzysiezeniu rzadu Mazowieckiego. Utkwil mi w pamieci taki maly, pewnie nic nie znaczacy obrazek, ale jakze charakterystyczny dla atmosfery tamtych czasow. Pamietam jak w tasiemcowej kolejce na poczcie wszyscy sie do siebie usmiechali, z jaka atencja wzajmenie do siebie odnosili. To prawda, ze wszystko minelo, jak wszystkie uniesienia pod naporem szarzyzny zycia, ale powinnismy zdac sobie sprawe z tego, ze znakomita wiekszosc ludzi nie ma takich doswiadczen. NIGDY czegos takiego nie przezyli. I z tego mozna byc dumnym. A co do Kaczynskich i spolki... Coz, psy szczekaja, karawana idzie dalej. Czy chocby po uplywie kilku godzin ktos z karawany pamieta o tych burkach? Odpowiedz Link Zgłoś
trajkotek Kochamy Panią! 31.08.10, 22:57 ... i kupimy jutro książkę o Pani, świetna autopromocja, brawo! autopromocja Odpowiedz Link Zgłoś
fedorczyk4 Re: Kochamy Panią! 01.09.10, 09:44 trajkotek napisał: > ... i kupimy jutro książkę o Pani, świetna autopromocja, brawo! > > > > [url=http://glosmichnika.blox.pl/html/1310721,262146,21.html?0] autopromocja[/ur > l] Trajkotek, nie musisz kupowac, watpie zreszta zebys jakiekolwiek kzsiazki czytal. Kosciol i Partia tego nie polecaja. Odpowiedz Link Zgłoś
ajakzupa wielebny 01.09.10, 07:49 Wielebny Panie Autorze! To Pańskie kazanie jest wyjątkowo nudne. Dwa razy podchodziłem do jego czytania i udało mi się przeczytać tytuł, pierwszy i ostatni akapit. Ten ostatni akapit to już kuriozum. Wylał Pan na innych, myślących inaczej niż Pan, wiadro jadu, garnek nienawiści. Jest Pan w tej nienawiści taki sam jak Kaczyński. Istny, wykapany Kaczyński. Proszę sobie pielęgnować swą nienawiść do innych, Pańska rzecz, ale pisać wypadałoby ciekawie. Odpowiedz Link Zgłoś
maaac Re: wielebny 01.09.10, 10:04 Analfabetyzm postępujący... To że nie jest to artykuł jakiegoś "Wielebnego Pana Autora", a przytoczone kilka różnych listów kilku różnych autorów do ciebie nie dotarło? Odpowiedz Link Zgłoś
ajakzupa Re: wielebny 01.09.10, 10:34 Nie sposób Cię - Wielce czcigodny maaac - ignorować, co sobie obiecywałem. Nie sposób, bo dostarczasz mi tyle wspaniałej rozrywki, że trudno z niej rezygnować. Otóż, owe listy same się zebrały, same zamieściły na internetowej stronie, same wybrały z siebie co ciekawsze fragmenty? Tak? Nie miały jakiegoś autora (redaktora)? Jeśli więc same nie wkleiły się do internetu, to miały jakiegoś redaktora, którgo mogę sobie nazwać "Wielebnym Panem Autorem". Podziwiam Twój geniusz, Przezacny maaac, proszę o więcej, mój postępujący analfabetyzm musi wszak postępować. Odpowiedz Link Zgłoś
maaac Re: wielebny 01.09.10, 11:46 > Nie sposób Cię - Wielce czcigodny maaac - ignorować, co sobie > obiecywałem. Nie sposób, bo dostarczasz mi tyle wspaniałej > rozrywki, że trudno z niej rezygnować. Typowa rozrywka głupca pełnego samozadowolenia ze swojej głupoty. > Otóż, owe listy same się zebrały, same zamieściły na internetowej > stronie, same wybrały z siebie co ciekawsze fragmenty? Tak? Nie > miały jakiegoś autora (redaktora)? Ależ miały. Tyle że redaktor zbioru wierszy Mickiewicza, odpowiedzialny za wybranie tych, a nie innych wierszy, ewentualnie za dokonanie skrótów w większych dziełach nigdy NIE będzie autorem tych wierszy. Dla ciebie to wszystko jedno - tylko wybrał czy sam napisał. Zwłaszcza, że większość osób tam sytowanych podpisała się WŁASNYMI nazwiskami. Henryk Sikora pisze tu na forum, jak masz pretensje do tego co ON napisał kieruj je do niego, a nie do tej osoby która zebrała te listy. > Podziwiam Twój geniusz, Przezacny maaac, proszę o więcej, mój > postępujący analfabetyzm musi wszak postępować. No cóż na nic twoje ironizowanie i silenie się na bycie dowcipnym. Ty naprawdę masz postępujący analfabetyzm. Odpowiedz Link Zgłoś
ajakzupa Re: wielebny 01.09.10, 13:02 Przewielebny Panie Maaac! Mam do Przewielebnego Pana Maaaca najpokorniejszą prośbę. Baw mnie dalej, bo działasz świetnie na poprawę humoru. Wolę być największym analfabetą i głupcem świata, byle tylko Twój geniusz raczył mnie rozbawiać. Odpowiedz Link Zgłoś
maaac Re: wielebny 01.09.10, 13:16 Ok chcesz być głupi to nim pozostań. Dalej jednak redaktor zbierający wypowiedzi różnych osób to nie autor tych wypowiedzi. Odpowiedz Link Zgłoś
ajakzupa Re: wielebny 01.09.10, 14:10 Ależ tak, ze względu na ciebie chcę być głąbem kapuścianym. Na moim tle uwidacznia się bowiem twój geniusz. Redaktor zbierający wypowiedzi różnych osób i tworzący nowy tekst z tymi wypowiedziami to autor tekstu z wypowiedziami tychże osób. Proszę, błagam, baw mnie. Odpowiedz Link Zgłoś
maaac Re: wielebny 01.09.10, 15:16 > Redaktor zbierający wypowiedzi różnych osób i tworzący nowy tekst > z tymi wypowiedziami to autor tekstu z wypowiedziami tychże osób. Ok rozumiem czyli redaktor zbioru dzieł Mickiewicza to autor tekstów zawartych w tym zbiorze. Nie mam już o czym dyskutować. Jak ktoś chce być niereformowalnym idiotą nic się nie da zrobić. Odpowiedz Link Zgłoś
ajakzupa Re: wielebny 01.09.10, 16:48 To jest w twoim przypadku oczywiste: bluzgi zamiast argumentacji i przywoływanie analogii, które nijak się mają do tej konkretnej sytuacji. Co ma wspólnego redaktor zbioru wierszy Mickiewicza z redaktorem wyboru listów czytelników? To są dwa różne światy. A czy te słowa, które zaraz zacytuję, to też wypowiedź autorów listu? "czytelnicy oceniają jubileuszowe wydarzenia podczas Zjazdu "Solidarności" z okazji 30. rocznicy Porozumień Sierpniowych." Baw mnie nadal, geniuszu! Odpowiedz Link Zgłoś
seawolf2 Brawo Pani Henryko! Udana promocja ksiazki! 01.09.10, 08:33 Mój wczorajszy tekst o pani Henryce Krzywonos i jej genialnej akcji promocyjnej swojej książki, która właśnie, przedziwnym zbiegiem okoliczności wydała Krytyka Polityczna ze wstępem Pani Szczuki, jeśli moje informacje są prawdziwe ( jeśli nie są , chętnie odszczekam wielka czcionką) był napisany nieco pospiesznie i pod wpływem emocji, ale, jak mi się wydaje intuicja i dar przewidywania, co nastąpi następnego dnia w rzeczonej sprawie, mnie, jak większości wypadków nie zawiodło. Nie, żebym był jakimś geniuszem, po prostu Wyborcza i całe to razwiedkowe okołorządowe towarzystwo jest przewidywalne aż do bólu, mechanizmy są znane, przećwiczone setki razy, rozpiska na głosy zawsze ta sama. Część napisze ckliwą biografię, część zajmie się ciepłym wywiadem, cześć zajmie się analizą anonimowych wpisów w Internecie ( „dzielna kobieta, ale odważnie nagadała kaczorowi”), część wyrazi oburzenie wygwizdaniem przez chamskie pisowskie hordy ( „nic dziwnego, przecież PiS to wszystko to, co w Polsce najgorsze!!!!!!”- autentyczny tekst, który tam wyczytałem, jakby Marcin Brixen to pisał w swoim surrealistycznym stylu , Marcinie, to ty????????), Część oburzy się , że ktoś ( z PISu!!!!) głupiej babie powiedział „ głupia babo”, cześć zachwyci się, jak to dzielna, prosta kobieta heroicznie stawiła czoło pisowsko- Śniadkowskiej Solidarności, przez karygodne zaniechanie strony rządowej jeszcze nie odzyskanej i odpolitycznionej, tudzież przywróconej masom pracowniczym. Ciekawe, że przywrócenie masom związkowym odebranego im swego czasu sprytnym manewrem samouwłaszczeniowym dziennika całej opozycji nie jest w redakcji na Czerskiej zbyt często rozważana opcją. Przynajmniej się z tym nie obnoszą. Pani Krzywonos jest oburzona, bo chciano odebrać jej głos- „a przecież walczyliśmy o wolność słowa.” Szczęście, ze nikt z pozostałych uczestników zjazdu, tudzież któregoś ze strajków nie wdarł się na mównicę i nie zaczął krzyczeć, co mu tam akurat podsunęli do wykrzyczenia, bo on 30 lat temu zatrzymał tramwaj, lub tokarkę i tera mu nikt nie podskoczy ani nie zabierze mikrofona. Byłby niezły kociokwik. Ale jakoś ci straszni pisowcy nie wdarli się na scenę po wystąpieniu Tuska, jedynie go wygwizdali, co może i grzeczne nie jest, ale i nie jest niczym niezwykłym, podobnie , jak oklaski i owacje. Czytam o tym, że pani Krzywonos została przypadkiem sfilmowana , jak czai się do skoku na mównice, zanim jeszcze Jarosław w ogóle zaczął przemówienie. Zatem Pani Henryka nie tylko jest obdarzona niezwykłą odwagą, nie tylko świetnie potrafi liczyć pieniążki, ale wręcz ma dar widzenia , niczym Horpyna, albo Wernyhora. Jarosław jeszcze nie zaczął mówić, a ona już wie, że się za chwile oburzy do tego stopnia, że poczuje nieodpartą potrzebę wykrzyczenia tego całemu światu za pośrednictwem zaprzyjaźnionych z rządem telewizji. To dokładnie tak, jak wtedy, jak red. Morozowski poprosił o wywiad z posłanka Sawicką, a jeden z polityków PO mu odpowiedział, że niestety, ale posłanka za 15 minut zasłabnie i odjedzie ambulansem, wiec może innym razem. Widzimy, jak medialna kariera Pani Henryki rozwija się znakomicie, należy się spodziewać, ze nakład książki pójdzie, jak świeże bułeczki, może trzeba będzie dodrukować, czego pani Henryce szczerze życzę, bo ile lat można klepać biedę bez żadnych widoków na przyszłość? Teraz już Pani Henryka nie zginie, nie będzie z troska myśleć o rachunkach na prąd…. No, ale na tym nie koniec, bo teraz już wyborcze i tefałeny już Pani tak łatwo nie odpuszczą, taka gratka! Wałesa po ostatnim wyroku w procesie z Wyszkowskim raczej nie będzie zbyt natrętnie pchał się przed kamery, chociaż, kto go tam wie, może wybierze taktykę, jaka mu już nieraz przynosiła korzyści, im bardziej bezczelnie, tym lepiej. Zatem trzeba będzie go czymś przykryć. Pani Henryka do przykrywania nadaje się, jak mało, kto, nawet bardziej, niż pani Prezydentowa, ze względu na powierzchnię liczoną w metrach kwadratowych. Ma też walor świeżości, bo do tej pory, jak słusznie zauważyła mocując się z Przewodniczącym na mównicy, przez 30 lat nikogo nie obchodziło, co ma do powiedzenia, dopiero cudowne zgranie w czasie trzech , pozornie nie związanych z sobą faktów- ośmieszenie i wygwizdanie Premiera na zjeździe Solidarności , znakomite wystąpienie , nagrodzone wielokrotną owacją, Jarosława Kaczyńskiego na tymże zjeździe oraz, tu już zupełny przypadek, promocja biografii Pani Krzywonos następnego ranka, to cudowne zbiegnięcie się w czasie, zaowocowało tym, że nagle, po 30 latach wszystkie zaprzyjaźnione z rządem gazety i wszystkie zaprzyjaźnione z rządem telewizje zapragnęły usłyszeć, co ta dzielna, niewątpliwie, kobieta ma do powiedzenia. Dzielna nie tyle nawet z tego powodu, że 30 lat temu zatrzymała tramwaj, ale jeszcze bardziej, stukrotnie bardziej dlatego, że nagadała Prezesowi Kaczyńskiemu, który co prawda nie ma już żadnej władzy , ani nad panią Krzywonos, ani w ogóle nad niczym w Polsce, poza swoją partią, co Panią Henrykę, członkinię komitetu poparcia Komorowskiego raczej średnio powinno obchodzić, ale który, niczym Lord Vader polskiej polityki, niczym Voldemort zachował zdolność zrywania paznokci i powodowania grożnych dla zdrowia upławów samym tylko wzrokiem i siłą złowrogiej woli. Zatem głosy cytowane na czołówce Wyborczej, że oto Pani Henryka ma jaja i jest niesłychanie dzielną kobietą ma pełne uzasadnienie, ponieważ nagadanie Jarosławowi Kaczyńskiemu wiąże się, jak wszystkim, a w każdym razie wszystkim na ulicy Czerskiej, wiadomo, ze straszliwym ryzykiem. Moim zdaniem, Graś powinien przydzielić tej dzielnej i sprytnej kobiecie ochrone BORu. Albo może raczej pluton rycerzy Jedi, by otoczyć dzielną i potrafiąca tak sprawnie liczyć pieniążki Panią Henrykę ochronną tarczą mocy chroniącej przed Lordem Jaroslawem Vaderem. Aha, właśnie czytam, dzięki uprzejmości Alfreda Kujota: Autorka – Agnieszka Wiśniewska, Biografia Henryki Krzywonos, Wstęp- Kazimiera Szczuka, Wydawnictwo Krytyki Politycznej, premiera – 31 sierpnia 2010. Wszystko się zgadza. Nie musze odszczekiwać. niepoprawni.pl/blog/1489/pelen-spontan seawolf.salon24.pl/ Odpowiedz Link Zgłoś
seawolf2 Brawo Pani Henryko! Kochamy Panią! 01.09.10, 08:35 Przez chwilę zastanawiałem się , o co chodzi pani Krzywonos, wielce zasłużonej działaczce, matce , (pełen szacunek!) które przez te wszystkie lata ledwo wiązała koniec z końcem, aż, jak widzę postanowiła radykalnie poprawić swój status materialny. Oczywiście, pani Henryka ma pełne prawo mieć takie poglądy, na jaki tylko ma ochotę, pytanie jednak, dlaczego akurat teraz wdarła się na mównicę i dlaczego to co powiedziała nie pozostaje w żadnym związku z tym, co powiedział Jarosław Kaczyński. Pani Henryka wykrzyczała kilka sloganów, jak to Jarosław dzieli i jątrzy, co absolutnie nijak się ma do tego, co przed chwila powiedział. Myślałem sobie, myślałem, aż znalazłem wyjaśnienie. Na blogu ISZBINA. Oczywiście, jak nie wiadomo, o co chodzi, to zapewne chodzi o pieniądze. Otóż jutro wychodzi staraniem Krytyki Poltycznej ksiażka- biografia Pani Krzywonos. To, co widzieliśmy, to genialna akcja promocyjna. Z całą pewnością wielce szacowna, ale jednak prosta kobieta , jaka jest Pani Henryka sama na to nie wpadła. W kilka minut po jej spontanicznym wystapieniu w Wyborczej naliczyłem ( bo zajrzałem z czystej ciekawości, wiedząć, co zobaczę) trzy artykuły ze zdjęciami, w tym cytaty z Internetu, biografie, zdjęcia. Wszystko gotowe. Pani Henryko, nie wiem, kto jest autorem kampanii promocyjnej Pani książki, ale jest to cwaniak kuty na cztery nogi. Z całą pewnością jest wart tych pieniędzy, które skasował za pani spontaniczne, wzorem posłanki Cielebąk- Sawickiej, wystąpienie. To geniusz. Zimny sukinsyn, ale geniusz. Powinna się Pani jeszcze, zszokowana gwizdami popłakac i obsmarkać, po czym odjechac ambulansem, ale rozumiem , że nie ma Pani jeszcze takiego doświadczenia medialnego, jak Pani Sawicka. No, ale kasiora za książke na pewno rozwiąże wreszcie pani problemy finansowe, o których od lat Pani mówiła. Szczerze Pani gratuluję, zwłaszcza, że to nie koniec profitów, teraz zostanie pani Santa Subito, historie Solidarności trzeba będzie napisać od nowa, ale to już załatwia na Czerskiej i w TVN. Taka akcja, przykrycie wygwizdanego szpetnie Tuska i owacji Jarosława jest godna nagrody. Następne dni to będzie festiwal Pani Krzywonos. No i książki o niej, oczywiście. Jutro, a najdalej pojutrze powinien się ukazać sondaż zaufania społecznego, w którym pani Henryka plasuje się zaraz za Komorowskim i Tuskiem. A kto wie, może i przed? seawolf.salon24.pl/ niepoprawni.pl/blog/1489/pelen-spontan Odpowiedz Link Zgłoś
ajakzupa Re: Brawo Pani Henryko! Kochamy Panią! 01.09.10, 08:54 Bardzo to smutne... Odpowiedz Link Zgłoś
zdanka1 Re: Brawo Pani Henryko! Kochamy Panią! 01.09.10, 08:59 Czlowieku, ta kobieta zanim powiedziała coś o J.K, powiedziała też coś do wszystkich uczestników tego zjazdu - ze nie potrafia się zachować, ze nie potrafią w jednej sali siedzieć razem, choc 30 lat wczesniej o taka mozliwosc walczyli, że zachowują sie jak na meczu piłkarskim. Bo tak to wlasnie wygladało - duzi, starzejący się chłopcy na meczu piłarskim, a jak im się nie podoba to buczą i tupią. Trzeba być rozsądną i odwazną kobietą, zeby zauwazyć własnie to durne, chłopaczkowate zachowanko, bo to nie zachowanie - przy całej sali napompowanej swoja waznoscią . I szkoda, ze z tego wszystkiego usłyszałeś tylko i wyłacznie końcowe slowa o Jarku Kaczyńskim, bo powiedziała mnóstwo rzeczy, których inni się wstydzili powiedziec. M.in. to, ze takei zachowanie przepieknie rozwala cały sens mówienia o S(s)olidarności. Odpowiedz Link Zgłoś
ajakzupa Re: Brawo Pani Henryko! Kochamy Panią! 01.09.10, 09:22 Człowieku, przecież ten, do którego zwracasz się "człowieku", pisze o kampanii promocyjnej biografii Krzywonos i o tym, że media pieją z zachwytu, iż dzielna Krzywonos napluła na Kaczyńskiego. Za to jest kochana, a nie za to, co mówiła w całym swoim wystąpieniu. Odpowiedz Link Zgłoś
zdanka1 Re: Brawo Pani Henryko! Kochamy Panią! 01.09.10, 09:40 Ksiązkę o Krzywonos KP i tak miała wydac, wiec nie wiem co to ma wspólnego z wystapieniem Krzywonos - czy by to zrobiła czy nie, ksiazka by była. >media pieją z zachwytu, iż dzielna > Krzywonos napluła na Kaczyńskiego. Za to jest kochana Nie sadzę - to ludzie decydują o tym, co w zachowaniu Krzywonos było na poziomie, nie media - niezaleznie od tego czy pieją z zachwytu. I jesli kupią ksiazkę o niej, to na pewno nie w zwiazku z JK . Odpowiedz Link Zgłoś
ajakzupa Re: Brawo Pani Henryko! Kochamy Panią! 01.09.10, 10:26 Kiedy ja nie o tym pisałem, co jest i będzie z książką Pani Krzywonos, ale o tym, o czym napisał ten, do którego się zwracasz "człowieku". Odpowiedz Link Zgłoś
organmaster dzieci listy piszą 01.09.10, 09:50 pani henryko; jestem uczennicą klasy IIIb, i nasza pani zadała nam; mamy opisać nasze wakacje; ale ja nie miałam wakacji, bo mama powiedziała, że nas nie stać; i ja siedziałam w domu, przed telewizorem; więc widziałam panią; i opiszę moje wakacje, z panią jako ciekawostką przyrodniczą, bo nasza pani mówiła, żeby zwracać uwagę na okoliczności przyrody; tylko bardzo mieszają mi słowa pana s e a w o l f 2; bo on mówi, że pani tak szumiała (to onomatopeja?), choć wiatr nie wiał; to ja chyba nie odrobię pracy domowej, i tata znów powie do mamy: patrz, i słuchaj krycha - że jej nie zatłukłem, to c u d, w naszym życiu pod rządami tych lovermanów Odpowiedz Link Zgłoś
drabinahaha1 Brawo Pani Henryko! Kochamy Panią! 01.09.10, 09:50 Henia teraz wopie... bezy na salonach, kto tu zmienił front? Odpowiedz Link Zgłoś
fedorczyk4 Re: Brawo Pani Henryko! Kochamy Panią! 01.09.10, 09:53 drabinahaha1 napisał: > Henia teraz wopie... bezy na salonach, kto tu zmienił front? Czy mozesz sprecyzowac jakie bezy, co z nimi robi i na jakich salonach? Co nazywasz zmiana frontu, ze przyjmuje nalezny jej szacunek i odznaczenia. Moze nie zasluzyla na nie calym swoim zyciem? A moze wolelibyscie zeby zachowywala sie jak panstwo Gwiazdowie, albo oszolom Guzikiewicz, wtedy bylaby cacy? Odpowiedz Link Zgłoś
drabinahaha1 Re: Brawo Pani Henryko! Kochamy Panią! 01.09.10, 10:27 Na promocji książki wystąpiła w towarzystwie Jolanty Kwasniewskiej tej specjalistki od jedzenia bezy na salonach Odpowiedz Link Zgłoś
khnc55 J.Kurski oczywiście na kolanach przed J.Kaczyńskim 01.09.10, 10:40 :) sługa i pan :) Panie Jarosławie Kaczyński może nam Pan opowie gdzie pan wtedy był, 30 lat temu, bo podobno nie w stoczni, chyba, że to 'podłe manipulacje lewaków', a Pan Panie Jacku Kurski? Odpowiedz Link Zgłoś
cezaratko Re: J.Kurski oczywiście na kolanach przed J.Kaczy 01.09.10, 11:34 Moze odpowiesz gdzie Ty byles skoro zadajesz takie pytania ? Odpowiedz Link Zgłoś
khnc55 @cezaratko 01.09.10, 12:14 ja wtedy miałam 3 lata. I w przeciwieństwie to pana Jarosława Kaczyńskiego, p. Śniadka, Kurskiego itp. nie opluwam tych którzy wtedy byli i walczyli z komuną, tylko chylę przed nimi czoła z pokorą i wdzięcznością. Odpowiedz Link Zgłoś
herr7 a za co? 01.09.10, 13:19 Za bezrobocie i upadek gospodarczy? A może za polskie zadłużenie? Za wolność? Wtedy też można było kłapać dziobem do woli, gdyż tak jak i teraz nic z tego nie wynikało. Im dalej od daty powstania Solidarności tym bardziej są widoczne straty, które Polska i Polacy dzięki niej ponieśli. Odpowiedz Link Zgłoś
khnc55 Re: a za co? 01.09.10, 13:38 za to, że np. nie musisz stać w kolejce po papier toaletowy, że ZOMO nie włamuję się do Twojego mieszkania by Cię spałować, że jeśli masz na to ochotę, to możesz przejechać przez całą Europę i nikt na granicy Cię nie zatrzyma. etc. etc. A jeśli wolisz komunę, to myślę, że bez problemu uda Ci się wyjechać i zamieszkać na Kubie lub w Korei Płn. Odpowiedz Link Zgłoś
herr7 drogie dziecko... 01.09.10, 13:53 Sklepy są dobrze zaopatrzone gdyż ludzie w przeważającej większości nie mają pieniędzy. Na tym polegał "cud" Balcerowicza - brak indeksacji płac w warunkach wysokiej inflacji i rosnącego bezrobocia ustabilizował rynek. Dzięki temu pojawił się papier toaletowy i inne deficytowe wcześniej towary, a nie dlatego że z dnia na dzień staliśmy się bogatsi lub gospodarka zaczęła je wytwarzać w większych ilościach. Wolność podróżowania, bardzo ważna dla kogoś kogo na to stać, jest wynikiem demontażu przez Zachód Żelaznej Kurtyny, co miało miejsce po rozpadzie ZSRR. Wolności te nie zawdzięczasz Solidarności, która w 1986 r kiedy Gorbaczow rozpoczynał pierestrojkę leżała już na łopatkach, ale polityce ostatniego genseka KPZR, który (jak sądzę) zupełnie czego innego spodziewał się po głasnosti i pierestrojce, niż to co uzyskał (czyli zagładę kraju, którym rządził). Odpowiedz Link Zgłoś
khnc55 ii wszystko jasne generale 01.09.10, 15:07 ""Sklepy są dobrze zaopatrzone gdyż ludzie w przeważającej większości nie mają pieniędzy."" chodzisz głodny? skąd tyle żywności na śmietnikach? skąd tyle nowych domów budowanych, tylu dobrych, nowych aut nie widać nawet w Szwecji. ""Wolności te nie zawdzięczasz Solidarności, która w 1986 r kiedy Gorbaczow rozpoczyna ł pierestrojkę leżała już na łopatkach, ale polityce ostatniego genseka KPZR"" umhhh i już wszystko jasne! tęsknota za stanem wojennym?? który to ów genialny gensek wprowadził, a zomo pałowało by udokumentować tą wolność? OK. dzięki za wyjaśnienie. Odpowiedz Link Zgłoś
maaac Re: drogie dziecko... 01.09.10, 15:13 herr7 napisał: > Sklepy są dobrze zaopatrzone gdyż ludzie w przeważającej > większości nie mają pieniędzy. Na tym polegał "cud" Balcerowicza - > brak indeksacji płac w warunkach wysokiej inflacji i rosnącego > bezrobocia ustabilizował rynek. Dzięki temu pojawił się papier > toaletowy i inne deficytowe wcześniej towary, a nie dlatego że z > dnia na dzień staliśmy się bogatsi lub gospodarka zaczęła je > wytwarzać w większych ilościach. Śmieszny post. Zawiera w sobie zarówno sporo racji jak i sporo bajek. Oczywiście, że Balcerowicz zrównoważył popyt i podaż poprzez zablokowanie inflacji, a to skolei poprzez zablokowanie "indeksacji płac" (e jaka tam indeksacja, co sugeruje automatyzm, normalne rządania płacowe). Faktycznie też kwintesencją kapitalizmu jest niedomiar środków płatniczych, a nadmiar towarów także "ludzie nie kupuja bo nie mają pieniędzy". Tyle że to jedynie "pół prawdy". Mamy obecnie jako społeczeństwo - nawet ci najbiedniejsi znacznie więcej pieniędzy, za które realnie możemy coś kupić niż za socjalizmu. Sklepy sa pełne znacznie lepszych jakościowo towarów niż produkowano wtedy. Faktycznie mimo że prawdą jest, że "sklepy sa pełne bo nie mamy pieniędzy" to staliśmy się bogatsi i gospodarka wytwarza znacznie więcej dóbr niż wtedy. Te dobra są lepsze jakościowo i lepiej pasujące do potrzeb klientów. > Wolność podróżowania, bardzo ważna dla kogoś kogo na to stać, jest > wynikiem demontażu przez Zachód Żelaznej Kurtyny, co miało miejsce > po rozpadzie ZSRR. Ale jaja - no to się dowiedziałem, że z Polski za komuny nie mogłem wyjechać "na zachód" nie dlatego, że nasza władza mnie więziła tylko, że tamci nie chcieli mnie wpuścić bo założyli "żelazną kurtynę". Fajna wersja historii.. to Mur Berliński zbudował RFN by obronić się przed nielegalnymi emigrantami, do chcących się przedostać do Berlina Zachodniego strzelali nie NRDowcy a RFNowcy. > Wolności te nie zawdzięczasz Solidarności, która w 1986 r kiedy > Gorbaczow rozpoczynał pierestrojkę leżała już na łopatkach, ale > polityce ostatniego genseka KPZR, który (jak sądzę) zupełnie czego > innego spodziewał się po głasnosti i pierestrojce, niż to co > uzyskał (czyli zagładę kraju, którym rządził). Znów prawda i nie prawda. Jasne że gdyby nie Gorbaczów to Solidarność mogła by tylko pomarzyć o wolności. Gdyby zaś socjalizm był wydajny ekonomicznie nie było by i Solidarności i prób Gorbaczowa ratowania upadku. Jednak gdyby nie Solidarność to nie miał by kto z władzą rozmawiać w 1989 roku i nie było by marzeń ludzi by jednak inaczej żyć. Odpowiedz Link Zgłoś
pablobodek Brawo Pani Henryko! Kochamy Panią! 01.09.10, 16:23 Czytam ze zdumieniem, że bp T.Gocłowski udzielił wywiadu ?! Skąd ma tyle siły ??!! Do sądu nie mógł się pofatygować, aby świadczyć w aferze o oszustwa podatkowe w podległej mu kurii !! Sąd musiał przyjechac do biskupa, gdzie siedział z aktami na kolanach, bez szklanki herbaty, obrażany przez świadka pretensjami, że pytają go o dane osobowe !! Taką sławną Personę !! Przecież cały Świat Go zna !! Konkordat co najmniej zrewidować, a jak trzeba to wypowiedzieć !! Lewico i Nowoczesne Państwo - do boju o niepodległość Polski od Watykanu !! Odpowiedz Link Zgłoś
soband1 Brawo Pani Henryko! Kochamy Panią! 01.09.10, 17:46 a ja sie boję miłości Tuska I Komorowskiego do Putina i WSI! Odpowiedz Link Zgłoś
bakoy Brawo Pani Henryko! Kochamy Panią! 01.09.10, 18:11 Ta wesz łonowa t.zw mendoweszka z niewyparzonym kaczym dzióbem to dziwny zmutowany pokemon walczący wszędzie tam,gdzie wojny skończono 30 lat temu. Odpowiedz Link Zgłoś
franciszek18 Brawo pani henryko! jestem z pani dumny ale 01.09.10, 21:43 NIECH PANI DOWALI TEZ KOLEGA ZŁODZIEJA Z PO ZA AFERE HAZARDOWĄ. BO CHCĄ UKRĘCIĆ TEJ SPRAWIE ŁEB. WTEDY PANI JESZCZE RAZ ZATRZYMA TRAMWAJ. A JA BĘDĘ NA PANIĄ GŁOSOWAŁ WE WSZYSTKICH WYBORACH. JEST PANI SUMIENIEM TAKICH JAK JA POZDRAWIAM Odpowiedz Link Zgłoś
zdzisbis Brawo Pani Henryko! Kochamy Panią! 02.09.10, 00:12 Parę lat młodsza niż ja ale baba z jajami.Wszyscy się cackają z przywódcą sekty Jarosławem a ona powiedziała prawdę. Odpowiedz Link Zgłoś