ubiquitousghost88 Tułaczka: z deszczu (Pekin) pod rynnę (Moskwa) 06.10.10, 22:09 Biedaczek, zachodorkował się na śmierć... Odpowiedz Link Zgłoś
danz68 Michnik i jego milosc do Rosji... 07.10.10, 15:27 Michnik z urzedu ,a moze z urodzenia ma wpisana milosc do Rosji niezaleznie od wladzy aktualnie tam milosciwie panujacej. Michnik bowiem to wrog wszystkiego co wartosciowe w Polsce,bo Michnik marzy o Polsce zupelnie zaleznej od Rosji,bo dla Michnika polska racja stanu i polski patriotyzm to choroby ,ktore zagrazaja stabilizacji europejskiej; czytaj interesom od zawsze imperialistycznej i wrogiej Polsce Rosji. Manipulator Michnik usprawiedliwia wszelkie przejawy antypolskich hasel,jak na przyklad fragment z Milosza " Polak musi być świnią, ponieważ Polakiem się urodził" Wg Michnika to Wojtyla opluwal Polske piszac uwagi o niesprawiedliwosciach spolecznych: patrz;legendarny juz artykul szefa tego antypolskiego rzygowiska "opluwanie Polski". Michnik to symbol kretynizacji opinii publicznej i guru poldebili... Odpowiedz Link Zgłoś
3m05 Michnik walczy o Chodorkowskiego 07.10.10, 16:59 Michnik: "Dlaczego spytałem o Chodorkowskiego? Bo modernizacji nie da się robić bez demokratyzacji." Michnikowi najwyrazniej modernizacja i demokracja kojarza sie z oligarchizacja. Putin ukrocil wladze i toksyczne wplywy koszernych oligarchow i ocalil Rosje. Michnikowi to najwyrazniej nie odpowiada. On wolalby Rosje Bierezowskiego, Gusinskiego, Chodorkowskiego i Abramowicza. Prawdziwych "demokratow". Odpowiedz Link Zgłoś
adrem63 Michnik: Wyznania antysowieckiego rusofila 07.10.10, 18:06 Ciekawa ta Rosja w relacji A.Michnika. Jedni chcą walczyć ze stalinizmem inni chcą modernizować i pragną demokracji. Teatr groteski ? Putin nie wierzy w demokrację (ja zresztą także), podobnie jak Szekspir: „Nie zapatrzmy się w idola demokracji. Wielu niesie sztandar wolności, tolerancji, sprawiedliwości, demokracji. Ostrożnie panowie to tylko słowa, słowa, słowa.”, albo taki JPII: „Nie chełpmy się demokracją. Demokracja w rękach złych ludzi może stać się najgorszą formą totalitaryzmu.” Zresztą czy to byłaby wtedy demoracja ? I czyja ? Demokracja jest jak komunizm, każdy o niej gada („Ale ostatecznie komunizm przegrał i nikt nie chce jego odbudowy.”) tylko że jej i go nie było i nie ma. „Ostrożnie panowie to tylko słowa, słowa, słowa.”- Szekspir Mój przyjaciel na słowa „co słychać” odpowiada – zależy gdzie ucho przyłożyć. Jeśli autor pogada z przedstawicielami opozycji to mniej więcej wiadomo co opowiedzą. Może warto by pogadać ze zwykłymi ludźmi i zapytać np. kto ich zdaniem lepiej dba o interes państwa Putin czy Chodorkowski. Co do tego ostatniego to nie jestem pewny co do jego niewinności, w końcu Al Capone został też posadzony tylko za niepłacenie podatków, bo nic więcej nie można mu było udowodnić. Odpowiedz Link Zgłoś
przyjacielameryki Re: Michnik: Wyznania antysowieckiego rusofila 07.10.10, 18:41 adrem63 napisał: > > Może warto by pogadać ze zwykłymi ludźmi i zapytać np. kto ich zdaniem lepiej d > ba o interes państwa Putin czy Chodorkowski. > Co do tego ostatniego to nie jestem pewny co do jego niewinności, w końcu Al Ca > pone > został też posadzony tylko za niepłacenie podatków, bo nic więcej nie można mu > było udowodnić. Cha!,cha!,cha! Bardzo ciekawa opinia, tak demokracja jest do niczego a o interesy ludzi lepiej dba Putin niż Chodorkowski!!! Super!! O interesy ludzi jak wiemy świetnie dba Korea Północna, Pol Pot świetnie dbał i wielu antydemokratów świetnie dbało łącznie z Leninem, Stalinem, Gomułką czy Honeckerem!!! Gdzie rodzą się nieuki wygłaszające takie chore teorie???? Rosja Putina to kraj zdeprawowany gigantyczną korupcją, kraj w którym morduje się niezależnych dziennikarzy, przejmuje majątki firm zagranicznych, otacza opieką kryminalistów i morderców i bezkarnie wywozi majątek na ten znienawidzony demokratyczny Zachód. Cha!, cha!, cha!, "nie mogę się już śmiać bo mnie bolą zajady" Odpowiedz Link Zgłoś
adrem63 Mozory pylą:). 08.10.10, 15:32 Michnik: „W Rosji nie ma dziś demokracji, ale miękki, liberalny autorytaryzm.” No i tak trzymać przyjaciele Moskale. Nie dać się wrobić w chaos, niemoc i bezradość postpolityki, które daleki zachód usiłuje eksportować do Rosji z naklejką „demokracja”. Ale to nie jest demokracja. To tylko pozór. „Miedwiediew mówi inaczej - że demokracja jest procesem. Że dziś demokracji jest więcej niż pięć lat temu, (...) Mówił, że demokracja nie przyjdzie od góry ani z Zachodu, ale od dołu.” Mądre słowa, nic dodać nic ująć. „Demokratom” zaś, tym rosyjskim i tym polskim, można tylko poradzić, zastanówcie się nad znaczeniem słowa demokracja i spróbujcie opisać społeczeństwo prawdziwie demokratyczne w swoim kraju. Odpowiedz Link Zgłoś
adrem63 Gdzie jest Putin ? 08.10.10, 20:17 Na załączonym zdjęciu widać tyko Michnika. Co to znaczy ? albo Michnik odciął się od Putina, albo Putin odciął się od pożytecznych i nie zapozował. Szkoda, szkoda, zdjęcie z Putinem byłaby to jedyna korzyść z rosyjskiego wojażu pana nadredaktora. :) Odpowiedz Link Zgłoś