Dodaj do ulubionych

Michnik: Wyznania antysowieckiego rusofila

• ubiquitousghost88 Tułaczka: z deszczu (Pekin) pod rynnę (Moskwa) 06.10.10, 22:09
      Biedaczek, zachodorkował się na śmierć...
    • danz68 Michnik i jego milosc do Rosji... 07.10.10, 15:27
      Michnik z urzedu ,a moze z urodzenia ma wpisana milosc do Rosji niezaleznie od wladzy aktualnie tam milosciwie panujacej.
      Michnik bowiem to wrog wszystkiego co wartosciowe w Polsce,bo Michnik marzy o Polsce zupelnie zaleznej od Rosji,bo dla Michnika polska racja stanu i polski patriotyzm to choroby ,ktore zagrazaja stabilizacji europejskiej; czytaj interesom od zawsze imperialistycznej i wrogiej Polsce Rosji.
      Manipulator Michnik usprawiedliwia wszelkie przejawy antypolskich hasel,jak na przyklad fragment z Milosza " Polak musi być świnią, ponieważ Polakiem się urodził"
      Wg Michnika to Wojtyla opluwal Polske piszac uwagi o niesprawiedliwosciach spolecznych:
      patrz;legendarny juz artykul szefa tego antypolskiego rzygowiska "opluwanie Polski".
      Michnik to symbol kretynizacji opinii publicznej i guru poldebili...
    • 3m05 Michnik walczy o Chodorkowskiego 07.10.10, 16:59

Michnik: "Dlaczego spytałem o Chodorkowskiego? Bo modernizacji nie da się robić bez demokratyzacji."

Michnikowi najwyrazniej modernizacja i demokracja kojarza sie z oligarchizacja.
      Putin ukrocil wladze i toksyczne wplywy koszernych oligarchow i ocalil Rosje. Michnikowi to najwyrazniej nie odpowiada. On wolalby Rosje Bierezowskiego, Gusinskiego, Chodorkowskiego i Abramowicza. Prawdziwych "demokratow".

• adrem63 Michnik: Wyznania antysowieckiego rusofila 07.10.10, 18:06
      Ciekawa ta Rosja w relacji A.Michnika.
      Jedni chcą walczyć ze stalinizmem inni chcą modernizować i pragną demokracji.
      Teatr groteski ?
      Putin nie wierzy w demokrację (ja zresztą także), podobnie jak Szekspir:
      „Nie zapatrzmy się w idola demokracji. Wielu niesie sztandar wolności, tolerancji, sprawiedliwości, demokracji. Ostrożnie panowie to tylko słowa, słowa, słowa.”,
      albo taki JPII:
      „Nie chełpmy się demokracją. Demokracja w rękach złych ludzi może stać się najgorszą formą totalitaryzmu.”
      Zresztą czy to byłaby wtedy demoracja ? I czyja ?

Demokracja jest jak komunizm, każdy o niej gada („Ale ostatecznie komunizm przegrał
      i nikt nie chce jego odbudowy.”) tylko że jej i go nie było i nie ma.
      „Ostrożnie panowie to tylko słowa, słowa, słowa.”- Szekspir

Mój przyjaciel na słowa „co słychać” odpowiada – zależy gdzie ucho przyłożyć.
      Jeśli autor pogada z przedstawicielami opozycji to mniej więcej wiadomo co opowiedzą.
      Może warto by pogadać ze zwykłymi ludźmi i zapytać np. kto ich zdaniem lepiej dba o interes państwa Putin czy Chodorkowski.
      Co do tego ostatniego to nie jestem pewny co do jego niewinności, w końcu Al Capone
      został też posadzony tylko za niepłacenie podatków, bo nic więcej nie można mu było udowodnić.
      • przyjacielameryki Re: Michnik: Wyznania antysowieckiego rusofila 07.10.10, 18:41
        adrem63 napisał:

>
        > Może warto by pogadać ze zwykłymi ludźmi i zapytać np. kto ich zdaniem lepiej d
        > ba o interes państwa Putin czy Chodorkowski.
        > Co do tego ostatniego to nie jestem pewny co do jego niewinności, w końcu Al Ca
        > pone
        > został też posadzony tylko za niepłacenie podatków, bo nic więcej nie można mu
        > było udowodnić.

Cha!,cha!,cha! Bardzo ciekawa opinia, tak demokracja jest do niczego a o interesy ludzi lepiej dba Putin niż Chodorkowski!!! Super!! O interesy ludzi jak wiemy świetnie dba Korea Północna, Pol Pot świetnie dbał i wielu antydemokratów świetnie dbało łącznie z Leninem, Stalinem, Gomułką czy Honeckerem!!! Gdzie rodzą się nieuki wygłaszające takie chore teorie????
        Rosja Putina to kraj zdeprawowany gigantyczną korupcją, kraj w którym morduje się niezależnych dziennikarzy, przejmuje majątki firm zagranicznych, otacza opieką kryminalistów i morderców i bezkarnie wywozi majątek na ten znienawidzony demokratyczny Zachód. Cha!, cha!, cha!, "nie mogę się już śmiać bo mnie bolą zajady"
    • adrem63 Mozory pylą:). 08.10.10, 15:32
      Michnik:
      „W Rosji nie ma dziś demokracji, ale miękki, liberalny autorytaryzm.”

No i tak trzymać przyjaciele Moskale.
      Nie dać się wrobić w chaos, niemoc i bezradość postpolityki, które daleki zachód
      usiłuje eksportować do Rosji z naklejką „demokracja”. Ale to nie jest demokracja.
      To tylko pozór.

„Miedwiediew mówi inaczej - że demokracja jest procesem.
      Że dziś demokracji jest więcej niż pięć lat temu, (...)
      Mówił, że demokracja nie przyjdzie od góry ani z Zachodu, ale od dołu.”
      Mądre słowa, nic dodać nic ująć.
      „Demokratom” zaś, tym rosyjskim i tym polskim, można tylko poradzić,
      zastanówcie się nad znaczeniem słowa demokracja i spróbujcie opisać
      społeczeństwo prawdziwie demokratyczne w swoim kraju.
    • adrem63 Gdzie jest Putin ? 08.10.10, 20:17
      Na załączonym zdjęciu widać tyko Michnika. Co to znaczy ?
      albo Michnik odciął się od Putina, albo Putin odciął się od pożytecznych i nie zapozował.
      Szkoda, szkoda, zdjęcie z Putinem byłaby to jedyna korzyść z rosyjskiego wojażu pana nadredaktora.
      :)

Nie masz jeszcze konta? Zarejestruj się

Nakarm Pajacyka