Dodaj do ulubionych

Dawaj czasy

05.10.10, 08:21
Casy sie zmieniaja,rosjanie nie.
Obserwuj wątek
    • jacek.osini Dawaj czasy!! 05.10.10, 11:52
      Pobieda... ach "Pobieda" !
    • 3744meriva Dawaj czasy 06.10.10, 08:49
      Miałem w swoim czasie zegarek "Pobieda" i nie narzekałem. Chodził jak zegarek szwajcarski.
      Potem na prezent imieninowy otrzymałem znów radziecki automatyczny zegarek ale się po niecałym roku bezpowrotnie się zepsuł bo główne łożysko układu bezwładnościowego było ślizgowe i widocznie bardzo marnie wykonane natomiast w zegarkach szwajcarskich było w tym samym miejsci super precyzyjne łożysko kulkowe, ledwo widoczne. Czasy a czasy to może być duża różnica.
      • karbat Re: Dawaj czasy 06.10.10, 21:04
        ... jakie te ruskie sa prostaki .... mozna by pomyslec , ze Szwajcarzy wymyslili swoje zegarki dla ruskich :o .
        Znam dwoch zamoznych katolikow , tez nosza markowe szwajcarskie zegarki ....
        reszte pie... dopisz pan sobie sam , redaktosze.

ruski od czasow II WS w oczach gazzetowych tforcow zatrzymal sie na zegarkach ,na ich kolekcjonowaniu ... w miedzyczasie wywalili stacje orbitalna , zbieraja noble z fizyki itd itp . , niezauwazono niewazne , wazne ruski kolekcjonuja zegarki , jak kiedys .... oni nic sie nie zmieniaja ....

w USA kolekcjonuja bron po domach , ruski zbiera zegarki .... jaki ten ruski prostak :o .
        czas na emeryture , a nie podniecac sie czyimis zegarkami .
        • tow_rydzyk Jakiej marki sa Pana "czasy" ? 07.10.10, 05:54
          Panie redaktorze...czyzby mial w stosunku do ludzi z dobrymi zegarkami kompleksy nizszosci ?

Ja korzystam ze skromnego ROLEXA i wcale sie tego nie wstydze.
      • inkwizytorstarszy Re: Dawaj czasy 07.10.10, 02:58
        3744meriva napisał:

> Miałem w swoim czasie zegarek "Pobieda" i nie narzekałem. Chodził jak zegarek s
        > zwajcarski.
        > Potem na prezent imieninowy otrzymałem znów radziecki automatyczny zegarek ale
        > się po niecałym roku bezpowrotnie się zepsuł bo główne łożysko układu bezwładno
        > ściowego było ślizgowe i widocznie bardzo marnie wykonane natomiast w zegarkach
        > szwajcarskich było w tym samym miejsci super precyzyjne łożysko kulkowe, ledwo
        > widoczne. Czasy a czasy to może być duża różnica.
        ???
        Re@ : Pragnę zauważyć,że zegarki "Pabieda" były produkowane w dwóch
        szwajcarskich zakładach które rosjanie kupili od Szwajcari za wagon surowych diamentów,wydobywanych w kopalniach w których pracowali głównie niemieccy żołnierze, przez 15 lat w fatalnych warunkach...
    • zaifi3 czas.... 07.10.10, 09:07

Przynajmniej mają świadomość,że go trwonią.:)
    • holly2 Dawaj czasy 07.10.10, 10:23
      Panie redaktorze,

Moglabym dopisac jeszcze dluga historie do zegarkow w Rosji...To sie zaczelo za czasow Katarzyny II, gdy zaprzyjazniony z nia Wolter otowrzyl w Ferney-Voltaire fabryke zegarkow i podpisywal je"Manufacture Royale"choc nie mial oczywiscie do tego zadnych praw. Sprzedawaly sie w Rosji jak cieple buleczki, katarzyna kupowala prawie cala produkcje a on jej za to pozytywnie ocenil rozbiory Polski, ktore byly konieczne dla obrony wolnosci religijnej. A wiec jak widac jest bezposredni zwiazek miedzy zegarkami i zaborami. Skadinad niedawnio widzialam w teatrze w Paryzu i czytalam "Kobiete w Berlinie" anonimowy pamietnik Niemki z wejscia Rosjan do Berlina o gwaltach dokonywanych na niemieckich kobietach i slowa rosyjskich soldatow w Berlinie byly dokladnie taki same "Dawaj czasy"! Pozdrawiam
      Pana tekst niezwykle ciekawy!
    • nietuskaczka Re: Dawaj czasy 07.10.10, 10:33
      Swietny artykul. Szczegolnie interesujacy ten zegarek za 700 tys. euro, (przy sredniej pensji w Rosji wynoszacej 2000 zl.), na spracowanych dloniach nowego mera Moskwy. Rewelacja!
      • kacap_s_moskwy Re: Dawaj czasy 07.10.10, 10:43
        Nie ma nowego mera Moskwy. Nie powtarzaj glupot. Resin jest kolega Luzkowa i pelni obowiazki mera tylko do przyjscia nowego po Luzkowie.
        A autor zapomnial o zegarku Patriarcha... Tez nie tani :)))
        • nietuskaczka Re: Dawaj czasy 08.10.10, 04:49
          @kacap_s_Moskwy
          Kacap, przestan sie czepiac. Resin byl pierwszym vice merem, a po tym jak prezydent "stracil zaufanie" do Luzkowa, jest on merem Pro Tem. Twoj komentarz przypomina mi powiedzenie, ze nawet pchly chca kaszlec.
    • jacek.osini Dawaj czasy! 07.10.10, 10:56
      Czy pamiętacie słynne zegarki "RUHLA" ? Tych "czasów" ruscy nad Łabą mieli mnogo...
      • karbat Re: Dawaj czasy! 07.10.10, 13:11
        ruski w oczach Polaka ... dawaj czasy ....

Rosja trzeci exporter zboza na swiecie
        wspolbudowniczy i explatujacy stacje orbitalna
        budowniczy atomowych lodzi podwodnych
        potega surowcowo - energetyczna
        exporter 300 samolotow bojowych najnowszej generacji do Indii
        Moskwa swiatowa metropolia
        ostatnio Nobel z fizyki itd itp

ruska mam tam gdzie on , ma mnie ,............
        ale w ponoc czolowej Polsce opinoitworczej gazecie , bzdurzenie na pierwszej stronie o zegarkach ruskich oligarchow ... straszne Polacy z kraju katolikow maja kompleksy wobec Rosjan .

• jurny_troll_online Dawaj czasy 07.10.10, 23:13
      Panie Redaktorze, kolejny doskonały tekst, dla Pana warto otwierać Wyborczą! pozdrawiam serdecznie!

Nie masz jeszcze konta? Zarejestruj się

Nakarm Pajacyka