antobojar 09.10.10, 11:34 Zwieje do UK.... a tu będzie czekał na niego "komitet powitalny"... A potem Scotland Yard... Odpowiedz Link Zgłoś Obserwuj wątek Podgląd Opublikuj
antobojar Dopalacze po angielsku to "legal high"... 09.10.10, 11:39 też są narastającym problemem na wyspach... więc odpowiednie służby sie nim zajmą... Oczywiście, jeżeli nasze władze poinformują swoje odpowiedniki w krajach europejskich... w najbliższym pięcioleciu...? haha... Odpowiedz Link Zgłoś
a.rd Co za glupota mediow,zeby nobilitowac tego kolesia 10.10.10, 09:48 Skrajna glupota mediow, zeby nobilitowac tego kolesia, nazywajac go "krolem dopalaczy"! Nobilitujaca nazwa trafia do mlodych ludzi, zamiast odstraszac ich od dzialania na granicy prawa, wrecz do tego zacheca. Bezmyslnosc ludzi mediow powala! Odpowiedz Link Zgłoś
koloratura1 "Król dopalaczy" na wolności 09.10.10, 11:49 Z dużej chmury mały deszcz? Odpowiedz Link Zgłoś
manhu Re: "Król dopalaczy" na wolności 09.10.10, 14:26 Poczekajmy na odpowiedź Tuska, bo póki dostał kopa od śmiesznego prowincjonalnego sędziego i przestępcy. Póki co Tusk się skompromitował, ale tu wystarczy jeden telefon, odwołanie prokuratury i będzie 3 miesiące z najgroźniejszymi bandytami. Odpowiedz Link Zgłoś
bojownik_wolnosci Re: "Król dopalaczy" na wolności 09.10.10, 18:03 Oby jak najszybciej szło w kierunku legalizacji: www.kpbs.org/news/2010/sep/27/how-does-smoking-marijuana-affect-your-health/ Odpowiedz Link Zgłoś
quant34 Re: "Król dopalaczy" na wolności 09.10.10, 20:27 manhu napisał: > Poczekajmy na odpowiedź Tuska, bo póki dostał kopa od śmiesznego prowincjonalnego > sędziego i przestępcy. Rozumiem, że Ty jesteś poważnym światowcem o kryształowej moralności :) A tak poważnie, to "przestępcą" jest ten, kogo prawomocnie skazano wyrokiem sądowym za przestępstwo i nikt inny. Powinieneś się cieszyć, że w Polsce nie można zostać wtrąconym do aresztu za sprzeciwianie się decyzji administracyjnej, albo dlatego, że tak sobie zażyczył rząd. Okoliczności, w jakich można człowieka aresztować są dokładnie opisane w kodeksie postępowania karnego. W tym przypadku takie okoliczności nie zachodziły, zatem bez względu na to, jak bardzo potępimy dopalacze i jak bardzo rząd ma rację, areszt był wykluczony. Zanim natomiast zaczniesz lżyć sędziego, pomyśl czy chciałbyś żyć w kraju, w którym dyspozycyjne sądy pakują do pudła każdego, kto się nie podporządkował doraźnej decyzji organu administracji. Odpowiedz Link Zgłoś
pal666 No dobra, panie Tusk 09.10.10, 11:54 Show już był, wracamy teraz do tematu deficytu. Odpowiedz Link Zgłoś
rekin761 Re: No dobra, panie Tusk 09.10.10, 12:08 o tak własnie, teraz znów temat nie na rękę tuskowi, bo tu deficyt, zero reforma, syf i balagan Odpowiedz Link Zgłoś
cmochall "Król dopalaczy" na wolności 09.10.10, 12:05 i slusznie,rzad przez miesiace nie robil nic a nowa ustawa -choc sluszna to bubel prawny Odpowiedz Link Zgłoś
m.gawka A Gazeta jak zwykle nie podała nazwiska sędziego 09.10.10, 12:36 To informacja bardzo ważna, by można było odnotować to w rejestrze spraw dotyczących etyki zawodowej. Odpowiedz Link Zgłoś
pompo0 Kary są dla Maluczkich a nie dla Milionerów i Mafi 09.10.10, 12:42 Tych ostatnich stać na dobrych 0brońców. I jak sie czują Premier Tusk i Minister Kwiatkowski po takim wyroku Sądu? Śmieją sie z Was sprzedający narkotyki i dopalacze, nie mowiąc już o tych gnojkach którzy je kupują. Sądzę że temu towarzystwu nie zagrozili by ani Pani Kępa ani Panowie Ziobro i Ćwiakąlski. Trzeba tworzyć dobre prawo a potem je poprostu z całą konsekwencją stosować. Żal Mi tylko Policji która się napracowała by zbierać dowody winy i co z tego wyszło? Odpowiedz Link Zgłoś
pelikan1969 Re: Kary są dla Maluczkich a nie dla Milionerów i 09.10.10, 15:01 Przede wszystkim nie został tymczasowo aresztowany no bo i za co ? Co przemawiało za tym że będzie sie ukrywał bądź nakłaniał świadków do zmiany zeznań? "I jak sie czują Premier Tusk i Ministe r Kwiatkowski po takim wyroku Sądu?" Zaraz a jaki to jest wyrok Sądu? Ten będzie za kilka miesięcy teraz była decyzja w sprawie wniosku o tymczasowe aresztowanie ...widze że Kolega to prawnik że HO..HO ... Odpowiedz Link Zgłoś
khnc55 "Król dopalaczy" na wolności 09.10.10, 13:07 chętni do łykania g**na mogą odetchnąć z ulgą. Specjalista od zarabiania na głupocie gó...arzy na wolności Odpowiedz Link Zgłoś
rozwado "Król dopalaczy" na wolności 09.10.10, 13:20 Faceta do wiezienia, a Sejm szybko wymysli ustawe ktora to uzasadnia. Przerzucimy sie na produkcje odpalaczy. Jak Sejm zakaze odpalacze bedziemy robic wypalacze. Odpowiedz Link Zgłoś
pal666 "Król dopalaczy" na wolności 09.10.10, 15:09 Tego dnia, kiedy gościa aresztowali, widziałem w TV jego wypowiedź, powiedział on mniej więcej coś takiego: " mnie zakaz Inspekcji Sanitarnej nie dotyczy, jako, że zakaz obejmuje preparat o nazwie Tajfun i produkty podobne do niego. Nie mam w sprzedaży takiego produktu, z tego powodu nie wiem, co to znaczy "produkty podobne do preparatu Tajfun bo nie znam jego składu a w zakazie Inspekcji Sanitarnej tego składu nie podano". Brzmi to całkiem logicznie. Nie wiem, jak to rozumieć, gdyż nikt ze strony nie odniósł się do tej wypowiedzi w ferworze krucjaty antydopalaczowej. Czyżby kolejny przykład "profesjonalizmu" rządzących ? Odpowiedz Link Zgłoś
mojo123 Polski Chodorkowski na szczęście nie ;) 09.10.10, 16:06 Dopalacze są w legalnym obrocie, powinny być legalne, narkotyki tez powinny być legalne. Zaczyna ,mnie też brzydzić PR rządu i akcje medialne z których nic nie wynika poza zwiększeniem notowań rządu u prostych ludków co łykają chwytliwe hasła jak bułki z masłem. Vide karanie pedofilów i WUG. Rząd który nic nie robi właśnie zarobił kilka punktów procentowych u prostych ludków co dopalacza nie wiedzieli na oczy nigdy, a za dwa miesiące nikt tego nie będzie pamiętał ;( Odpowiedz Link Zgłoś
eryn_7 "Król dopalaczy" na wolności za kaucja. 10.10.10, 08:05 Łódzki sąd nie uwzglednił w sobotę wniosku prokuratury o aresztowanie tymczasowe Dawida B, bo ten pewnie wplacil kaucje, albo mu lobby narkotykowe wplacilo. Poczekajmy do rozprawy. Odpowiedz Link Zgłoś
pam8 "Król dopalaczy" na wolności 10.10.10, 09:59 Tak wygląda biznes po polsku – toż to nasz rodzimy Bill Gates... Odpowiedz Link Zgłoś