Dodaj do ulubionych

Polka w dziurze

13.10.10, 18:23
a jak to jest w podziale na narodowosci w panstwie.
Czy w Polsce zarabia wiecej Polak,Niemiec,Zyd,czy Ukrainiec
i czy to jest dyskryminacja i czy to sie oplaca panstwu,oraz czy z tym nalezy walczyc?
Obserwuj wątek
    • ubiquitousghost88 No to z dziurą w Polce coś nie gra... 13.10.10, 18:47
    • kiryloszomber "Polka zarabia mniej niż mężczyzna". Ciekawe. 13.10.10, 19:04
      Mnie jednakowoż nie mniej interesuje, kto zarabia więcej - Czeszka czy jedno z wymienionych: dziecko, krzesło, złość, kopyto, sporofit, równanie, Arktyka.

Co do Polki - zadałbym również pytanie, czy w takim razie zarabia mniej niż człowiek...

Ale bryndza dziennikarska...
    • the-only-izabela Re: Polka w dziurze 13.10.10, 19:05
      a może jesteś księdzem, hm?
    • dyktator_bolandy Polki w męskim świecie 13.10.10, 19:10
      w USA stwierdzono, że mężczyźni powyzej 185 cm wzrostu stanową 40 % menadżerów wyższego szczebla , choc stanowia jedynie 15 % meżczyzn.
      dyskryminacja niższych! zbadac to!!!!!!
    • coelka Taka dyskryminacja to ciagle wina 13.10.10, 19:22
      swiatopogladu, w skandynawi to widza. u nas na wiekszośc społeczeństwa ciagle w sensie psychologicznym oddziaływuje swiatopoglad sredniowieczny K Katolickiego, dlatego wiekszość ludzi nie widzi problemu. Moze kiedys sie to zmieni załoze sie ze kraje islamskie sa za nami tam to tez wina religii i sterowania fanatycznego społeczenstwem. Jak wyrzucimy kiedys czarnych z zycia publicznego i ze szkół to moze dojdziemy cywilizacyjnie do normalnych krajów bez wciskania kitu ze lepiej chowac dzieci i ze silna rodzina jest dobra. Silna rodzina to sprawy tego typu wujek ci załatwi pracę, ciocia to a mamucia tamto, pomozemy ci wygrac przetarg i kobieta do domu.
    • kibic_rudego Polak zarabia mniej niż kobieta w Niemczech 13.10.10, 19:30
    • elgregorius Polki w męskim świecie 13.10.10, 19:36
      Nie ma nic gorszego niż baba kierownik.
      Miałem kiedyś babę kierowniczkę i byłem ciągle przez nią molestowany!!!!!!!!!!!

Słownie

Baby do garów!!!!!!!!
      • coelka Re: Polki w męskim świecie 13.10.10, 19:49
        elgregorius napisał:

> Nie ma nic gorszego niż baba kierownik.
        > Miałem kiedyś babę kierowniczkę i byłem ciągle przez nią molestowany!!!!!!!!!!!
        >
        > Słownie
        >
        > Baby do garów!!!!!!!!
        Wychodzi na to ze jesteś jednym z tych, którzy nie widza problemu i nawet nie zdaja sobie sprawy z własnego ograniczenia. Z doswiadczenia wiem ze dyskusja z takimi jak ty nie ma sensu i tak raczej nie pojmiesz. ja kiedys mialam faceta kierownika i tz był kawałkiem sku...syna, wiec daruj sobie swoje koscielne poglady.
        • elgregorius Re: Polki w męskim świecie 14.10.10, 17:15
          Coelka - to był żart oczywiście.
          • coelka Re: Polki w męskim świecie 14.10.10, 23:11
            elgregorius napisał:

> Coelka - to był żart oczywiście.

No problem, ja chcialam napisac, w odpowiedzi,, ze ten facet tez mnie molestował i miał to byc zart, ale dałam sobie pokoj, bo mogłoby byc inaczej zrozumane. Co do s..ynstwa tego pana to raczej prawda niestety, ale dawal sie we znaki obu płciom, heh.pozdrówka
    • kjking RAPORT 13.10.10, 19:59
      Witam!
      Zaintrygowało mnie to LESOTO, a właściwie Lesotho, co
      ONO robi na tej liście (7 pozycja) ?
      Polecam

pl.wikipedia.org/wiki/Lesotho

można się dowiedzieć :
      2007 – W Lesotho oficjalnie ogłoszono kryzys żywnościowy. Głód dotknął już ok. 20% populacji kraju.
      Słabo rozwinięty przemysł ograniczony jest do przetwórstwa spożywczego i zakładów odzieżowych.

TO cały komentarz do wszelakich -rankingów-
      a w zasadzie WSZELAKICH bełkotów z tej półki.
    • juri1986 baby do garów 13.10.10, 20:04
      gdzie wasze miejsce
    • boykotka Polki w męskim świecie 13.10.10, 20:05
      Polska za Rosją i Ukrainą
      W porównaniu z ubiegłym rokiem awansowaliśmy o 7 miejsc i nawet, ciekawostka, jesteśmy wyżej niż Francja.

Też się mamy co szczycić tą Francją :) Przecież tam mieszkają sami arabowie i cyganie. A jeżeli chodzi o Rosję to widziałam tę listę w TVN24 i Polska była 2 miejsca przed Rosją a jedno miejsce za Słowacją.
    • forumowiecgwna Re: Polka w dziurze 13.10.10, 20:06
      A wg mnie to zwykle dziennikarskie bredzenie - codziennosc na onecie i GWnie. Byle cos nabazgrac, kasa leci, a skoro ludzie sie podniecaja i kloca to dla reklamodawcy lepiej bo wiecej wejsc bedzie. Klasyka.

Szkoda ze nikt nie porowna zarobkow z tym ile kobiet pracuje! Wg GWna z poniedzialku jest to cos okolo 45%!!!!! Ponad polowa kobiet w polsce nigdy nie pracowalo. To jak to wplywa na srednie?
      moim zdaniem kobiety wcale nie zarabiaja tak zle, i sa kobiety ktore wysoko docieraja. No, ale w Polsce nic sie nie sprzeda bez narzekania wiec tak trzeba pisac.
    • antypo-lityk Polki w męskim świecie 13.10.10, 21:26
      Fajne klowy, wybrane przez męskich partyjniaków wg kryterium - im głupsza tym lepsza - zarabiają dobrze i udupiają te inteligentniejsze od siebie.
    • turum Polki w męskim świecie 13.10.10, 21:31
      Analiza tego typu jest z gruntu pozbawiona sensu bo obejmuje wyłącznie
      jedną stronę równania: pieniądze=praca.
      www.kariera.pl/czytaj/981/roznice-w-zarobkach-kobiet-i-mezczyzn/
      Stanowi natomiast wodę na młyn dla wszelkiej maści feministek
      "komisji do spraw" itd. Moim zdaniem wszelkie próby sztucznego
      regulowania takich rzeczy będą miały podobny koniec:
      www.wprost.pl/ar/186560/Pulapka-parytetow/
      Należy wreszcie dopuścić do świadomości, że kobiety różnią się od mężczyzn
      i w niektórych obszarach życia to one mają lepiej.
      Nie twierdzę, że nigdy nie będzie 100% równości, ale na pewno
      siłowe wprowadzanie pewnych uregulowań nie jest dobrą drogą.

T.
    • s.im.123 Polki w męskim świecie 13.10.10, 21:33
      Są liczne zawody,w których wynagrodzenia są równe,np.w zawodzie nauczycielskim.wśród lekarzy,prawników,polityków,samorządowców,polityków.Po co te uogólnienia?
    • framberg A coś te Polki umieją? 19.05.11, 12:06
      Bo mam wrażenie, że faceci robią wszystko. Od spawania, przez mechanikę do nauczycielstwa czy rehabilitacji.
      Kobiety brudnej pracy się nie tkną, maszyny i elektryczności uważają za tabu, a potem się dziwią, że spęd kobiet w parę zawodów (więc nadmiar) nie daje im satysfakcji.
      Rozumiem, że raczej baba nie będzie tyrać w kopalni. Jednak spawacz to nie jest ciężka praca. A dochodowa.
Inne wątki na temat:

Nie masz jeszcze konta? Zarejestruj się

Nakarm Pajacyka