jednorazowy_nick 13.10.10, 18:23 a jak to jest w podziale na narodowosci w panstwie. Czy w Polsce zarabia wiecej Polak,Niemiec,Zyd,czy Ukrainiec i czy to jest dyskryminacja i czy to sie oplaca panstwu,oraz czy z tym nalezy walczyc? Odpowiedz Link Zgłoś Obserwuj wątek Podgląd Opublikuj
kiryloszomber "Polka zarabia mniej niż mężczyzna". Ciekawe. 13.10.10, 19:04 Mnie jednakowoż nie mniej interesuje, kto zarabia więcej - Czeszka czy jedno z wymienionych: dziecko, krzesło, złość, kopyto, sporofit, równanie, Arktyka. Co do Polki - zadałbym również pytanie, czy w takim razie zarabia mniej niż człowiek... Ale bryndza dziennikarska... Odpowiedz Link Zgłoś
the-only-izabela Re: Polka w dziurze 13.10.10, 19:05 a może jesteś księdzem, hm? Odpowiedz Link Zgłoś
dyktator_bolandy Polki w męskim świecie 13.10.10, 19:10 w USA stwierdzono, że mężczyźni powyzej 185 cm wzrostu stanową 40 % menadżerów wyższego szczebla , choc stanowia jedynie 15 % meżczyzn. dyskryminacja niższych! zbadac to!!!!!! Odpowiedz Link Zgłoś
coelka Taka dyskryminacja to ciagle wina 13.10.10, 19:22 swiatopogladu, w skandynawi to widza. u nas na wiekszośc społeczeństwa ciagle w sensie psychologicznym oddziaływuje swiatopoglad sredniowieczny K Katolickiego, dlatego wiekszość ludzi nie widzi problemu. Moze kiedys sie to zmieni załoze sie ze kraje islamskie sa za nami tam to tez wina religii i sterowania fanatycznego społeczenstwem. Jak wyrzucimy kiedys czarnych z zycia publicznego i ze szkół to moze dojdziemy cywilizacyjnie do normalnych krajów bez wciskania kitu ze lepiej chowac dzieci i ze silna rodzina jest dobra. Silna rodzina to sprawy tego typu wujek ci załatwi pracę, ciocia to a mamucia tamto, pomozemy ci wygrac przetarg i kobieta do domu. Odpowiedz Link Zgłoś
elgregorius Polki w męskim świecie 13.10.10, 19:36 Nie ma nic gorszego niż baba kierownik. Miałem kiedyś babę kierowniczkę i byłem ciągle przez nią molestowany!!!!!!!!!!! Słownie Baby do garów!!!!!!!! Odpowiedz Link Zgłoś
coelka Re: Polki w męskim świecie 13.10.10, 19:49 elgregorius napisał: > Nie ma nic gorszego niż baba kierownik. > Miałem kiedyś babę kierowniczkę i byłem ciągle przez nią molestowany!!!!!!!!!!! > > Słownie > > Baby do garów!!!!!!!! Wychodzi na to ze jesteś jednym z tych, którzy nie widza problemu i nawet nie zdaja sobie sprawy z własnego ograniczenia. Z doswiadczenia wiem ze dyskusja z takimi jak ty nie ma sensu i tak raczej nie pojmiesz. ja kiedys mialam faceta kierownika i tz był kawałkiem sku...syna, wiec daruj sobie swoje koscielne poglady. Odpowiedz Link Zgłoś
elgregorius Re: Polki w męskim świecie 14.10.10, 17:15 Coelka - to był żart oczywiście. Odpowiedz Link Zgłoś
coelka Re: Polki w męskim świecie 14.10.10, 23:11 elgregorius napisał: > Coelka - to był żart oczywiście. No problem, ja chcialam napisac, w odpowiedzi,, ze ten facet tez mnie molestował i miał to byc zart, ale dałam sobie pokoj, bo mogłoby byc inaczej zrozumane. Co do s..ynstwa tego pana to raczej prawda niestety, ale dawal sie we znaki obu płciom, heh.pozdrówka Odpowiedz Link Zgłoś
kjking RAPORT 13.10.10, 19:59 Witam! Zaintrygowało mnie to LESOTO, a właściwie Lesotho, co ONO robi na tej liście (7 pozycja) ? Polecam pl.wikipedia.org/wiki/Lesotho można się dowiedzieć : 2007 – W Lesotho oficjalnie ogłoszono kryzys żywnościowy. Głód dotknął już ok. 20% populacji kraju. Słabo rozwinięty przemysł ograniczony jest do przetwórstwa spożywczego i zakładów odzieżowych. TO cały komentarz do wszelakich -rankingów- a w zasadzie WSZELAKICH bełkotów z tej półki. Odpowiedz Link Zgłoś
boykotka Polki w męskim świecie 13.10.10, 20:05 Polska za Rosją i Ukrainą W porównaniu z ubiegłym rokiem awansowaliśmy o 7 miejsc i nawet, ciekawostka, jesteśmy wyżej niż Francja. Też się mamy co szczycić tą Francją :) Przecież tam mieszkają sami arabowie i cyganie. A jeżeli chodzi o Rosję to widziałam tę listę w TVN24 i Polska była 2 miejsca przed Rosją a jedno miejsce za Słowacją. Odpowiedz Link Zgłoś
forumowiecgwna Re: Polka w dziurze 13.10.10, 20:06 A wg mnie to zwykle dziennikarskie bredzenie - codziennosc na onecie i GWnie. Byle cos nabazgrac, kasa leci, a skoro ludzie sie podniecaja i kloca to dla reklamodawcy lepiej bo wiecej wejsc bedzie. Klasyka. Szkoda ze nikt nie porowna zarobkow z tym ile kobiet pracuje! Wg GWna z poniedzialku jest to cos okolo 45%!!!!! Ponad polowa kobiet w polsce nigdy nie pracowalo. To jak to wplywa na srednie? moim zdaniem kobiety wcale nie zarabiaja tak zle, i sa kobiety ktore wysoko docieraja. No, ale w Polsce nic sie nie sprzeda bez narzekania wiec tak trzeba pisac. Odpowiedz Link Zgłoś
antypo-lityk Polki w męskim świecie 13.10.10, 21:26 Fajne klowy, wybrane przez męskich partyjniaków wg kryterium - im głupsza tym lepsza - zarabiają dobrze i udupiają te inteligentniejsze od siebie. Odpowiedz Link Zgłoś
turum Polki w męskim świecie 13.10.10, 21:31 Analiza tego typu jest z gruntu pozbawiona sensu bo obejmuje wyłącznie jedną stronę równania: pieniądze=praca. www.kariera.pl/czytaj/981/roznice-w-zarobkach-kobiet-i-mezczyzn/ Stanowi natomiast wodę na młyn dla wszelkiej maści feministek "komisji do spraw" itd. Moim zdaniem wszelkie próby sztucznego regulowania takich rzeczy będą miały podobny koniec: www.wprost.pl/ar/186560/Pulapka-parytetow/ Należy wreszcie dopuścić do świadomości, że kobiety różnią się od mężczyzn i w niektórych obszarach życia to one mają lepiej. Nie twierdzę, że nigdy nie będzie 100% równości, ale na pewno siłowe wprowadzanie pewnych uregulowań nie jest dobrą drogą. T. Odpowiedz Link Zgłoś
s.im.123 Polki w męskim świecie 13.10.10, 21:33 Są liczne zawody,w których wynagrodzenia są równe,np.w zawodzie nauczycielskim.wśród lekarzy,prawników,polityków,samorządowców,polityków.Po co te uogólnienia? Odpowiedz Link Zgłoś
framberg A coś te Polki umieją? 19.05.11, 12:06 Bo mam wrażenie, że faceci robią wszystko. Od spawania, przez mechanikę do nauczycielstwa czy rehabilitacji. Kobiety brudnej pracy się nie tkną, maszyny i elektryczności uważają za tabu, a potem się dziwią, że spęd kobiet w parę zawodów (więc nadmiar) nie daje im satysfakcji. Rozumiem, że raczej baba nie będzie tyrać w kopalni. Jednak spawacz to nie jest ciężka praca. A dochodowa. Odpowiedz Link Zgłoś