Dodaj do ulubionych

Jaki majątek przekazaliśmy Kościołowi?

• mikifly Raport "Gazety". Jaki majątek przekazaliśmy Koś... 21.10.10, 11:36
      tylko ślepi nie widzą że kościół jest instytucją nie religijną a tak naprawdę biznesową a wcześniej do 18-19wieku i polityczną , on sprawował władzę przez całe średniowiecze namordował ludzi innej wiary , czarna epoka kościoła nikt o tym nie wspomni, warto poszukać na necie są ciekawe informacje o tym jakie seksualne rozpasanie było i pewnie jest nadal wśród dostojników,
      religia o kościół to dwie bardzo odległe sprawy, gdyby kościół poczuwał się do pomocy bliźniemu to swoją nadwyżkę kasy rozdali by biednym a jakoś tego nie widać, pod parafiami stoją nowe ładne samochody księży, mają niskie składki emerytalne, uprzywilejowaną opiekę medyczną , potrafili się ustawić , w polsce jest statystycznie dużo więcej księży na głowę niż w innych zachodnich krajach, temat rzeka ,, krótko kościół jako instytucja religijna jest przykładem dbania w pierwszej kolejności o swoje dobro i interesy ,, szkoda tylko ludzi co materialnie wspierają tacę wierząc w lepsze życie po śmierci, boga trzeba widzieć wszędzie nie trzeba modlić się tylko w kościele!
    • chchy07 Raport "Gazety". Jaki majątek przekazaliśmy Koś... 21.10.10, 11:37
      To juz wiadomo,gdzie sa pieniadze podatnikow. Swoja droga,czemu obraca sie tak olbrzymimi pieniedzmi poza kontrola a werdykty nie podlegaja apelacji?To jest naprawde chory kraj.
    • birkut44 Raport "Gazety". Jaki majątek przekazaliśmy Koś... 21.10.10, 11:37
      To jest oprzyrządowanie księży do pouczania o życiu w skromności, ubóstwie i wielkiej nagrodzie w królestwie niebieskim po śmierci. Do tego złocone ornaty, pierścien na paluchu i wyciągnięta łapa do całowania.
    • oz_patryk Opodatkować kościół 21.10.10, 11:44

Niech płacą podatki jak normalni ludzie wtedyu będą im się należały odszkodowania jak normalnym ludziom a nie czarne pasorzyty potrafią wyciągać tylko rękę
    • ilpadrino666 Kupię hektar pod krakowem za 18tys zł. 21.10.10, 11:44
      BA jak mi dziennikarze GW znajdą - to nawet DWA! Zabrali grunty - niech oddają nie ważne komu....
      • wtes2 No właśnie, może ktoś poda za ile można kupić dziś 21.10.10, 13:16
        hektar ziemi na Prądniku Czerwonym ?
    • panbramkarz Raport "Gazety". Jaki majątek przekazaliśmy Koś... 21.10.10, 11:49
      Urodzilem sie na wsi no moze duzej nawety bankomat jest....zniknolemmieszkalem w wawie potem to juz moja sprawa wrocilem na wies i co widze kolega tki co go w szkole bilismy bo byl frajer..............kazdy ma cos takiego w zyciorysie....... spoleczenstwo wyklucza debil ten frajer zostal ksiedzem,,,, mnie nie lubi jestem samo zlo a raczej jego sumienie ja jestem alkoholik ale mi ciagle brak na wodke a kolega ksiadz ........ sorki ciagle pijany ja mysze na wodke zarobic.............. a tp trudno jako informatyk musze byc trzezwy............. aq on chodzi po koledzie najebany kase bierze i nie musi myslec bo ma zapas kasy w mocherach .................mpja matka zyje mi nie da na piwo ale temu kutasowi zawsze da fakt matka ma 80 lat ale ma mala emeryture roznica jest taka ze mi na wodke nie da a ksziedzu da
    • tuad27 A kto dał KRK prawo do jakiegoś mająku 21.10.10, 11:50
      Kościół twierdzi, ze mu się należy ale się pytam na jakiej podstawie. Czy majątki dosłał od króla Polski Jezusa Chrystusa ?

• ksiadz_gazeta demokracja daje takie prawo 21.10.10, 12:34
        towarzysz tkwi jeszcze w komunie, co? :))))
        • guru133 Demokracja zapewnia każdemu prawo do kupna i 21.10.10, 13:34
          posiadania majątku, ale nie do wtłudzania go i kradzieży, co jest własnie od wieków specjalnością urzędników KRK, którzy dzisiaj, aby osiągnąć swój cel gotowi są nawet do współpracy z tak przecież potępianych przez nich byłych pracownikami aparatu SB rodem z PRL. No ale dla tych panów pecunia non olet a obłuda jest podstawą ich działalności.
        • hanishl Re: demokracja daje takie prawo 21.10.10, 14:16
          ksiadz_gazeta napisał:

> towarzysz tkwi jeszcze w komunie, co? :))))

To było nadużycie demokracji. Takiej umowy jak Konkordat nie powinno się załatwiać po cichu tylko poprzez Referendum. Zgodnie z Konstytucja , Referendum może zatwierdzić sejm
      • raven50 Re: A kto dał KRK prawo do jakiegoś mająku 21.10.10, 12:36
        o to to to, właśnie, to chyba ten Dżizes Super Star im dał, bo co by powiedzieli w takim razie prasłowianie o swoich bogach, oddajcie nam nasze dęby?
      • reakcjonista1 Re: A kto dał KRK prawo do jakiegoś mająku 21.10.10, 12:46
        Miał. Przez setki lat nazbierało się tego sporo. Teraz należy podtulić ogon wy lewackie swierwa i oddac.
    • dzi1a afera z Bankiem Ambrossiano to pikuś przy KomisjiM 21.10.10, 11:53
      na temat afer z tzw "Komisją Majątkową" powinno powstać kilka sensacyjnych książek i kilka filmów sensacyjno-kryminalnych
      afera z Bankiem Ambrossiano to pikuś przy aferach "Komisji Majątkowej"
    • cyrix23 Kościół potrzebuje pieniędzy 21.10.10, 11:55
      aby walczyć z pederastami i mieć wpływ na rząd niestety potrzebna jest kasa.
      • ksiadz_gazeta pederaści mają sponsorów 21.10.10, 12:36
        żeby walczyć z kościołem
    • computerro Czy zrobił to PIS? 21.10.10, 11:56
      Czy zrobił to PIS czy SLD?

A religię do szkół wprowadzono za czasów lewicy czy prawicy?
      • maura4 Re: Czy zrobił to PIS? 21.10.10, 14:57
        O ile pamietam czytałam, że religię do szkół wprowadził rząd Mazowieckiego, a Konkordat podpisała Suchocka, kiedy już rozwiązany był sejm. To chyba prawica.
    • marsjaninzwenusa Re: Jaki majątek przekazaliśmy Kościołowi? 21.10.10, 11:57
      Zaciemnia się prostą sprawę - nikt nie neguje zwrotu majątku KK. Chodzi o to, że zaniża się ceny przekazywanych nieruchomości. KK odzyska swoje według oficjalnych cen, ale według cen rynkowych ( po jakich sprzedaje odzyskany majątek) okaże się, że dostał kilkanaście razy więcej niż mu się należało. I na tym polega przekręt.
      Chrystus ostrzegał swoich uczniów mówiąc: - wielu będzie mówiło w Moim imieniu, ale patrzcie się na ich czyny a nie na słowa.
    • jogibaboo Raport "Gazety". Jaki majątek przekazaliśmy Koś... 21.10.10, 11:58
      Kościół katolicki jest jak rak toczący od wieków ciało Rzeczypospolitej (vide: Paweł Jasienica). Gdyby im oddać całą Polskę, i to by było zbyt mało.
    • ulanzalasem Raport "Gazety". Jaki majątek przekazaliśmy Koś... 21.10.10, 12:00
      W jaki sposób kościół dorobił się majątku?
    • strikemaster Re: Jaki majątek przekazaliśmy Kościołowi? 21.10.10, 12:03
      > Kiedy wreszcie ludzie w Polsce zrozumieją

Może teraz, gdy mają okazję zobaczyć, jak Kościół obraca nieruchomościami.

> Można wierzyć w Boga i trzymać się z daleka od t
      > ych obłudników.

Życiński ostatnio oznajmił, że to księża zbawiają, Kościół istnienia Boga nie zakłada.
    • szymon407 Raport "Gazety". Jaki majątek przekazaliśmy Koś... 21.10.10, 12:06
      Głąby ! Jeżeli ta ziemia należała przed wojną do kościoła a komuniści po wojnie ją sobie przywłaszczyli dekretem to dziś w świetle prawa ta ziemia nadal należy do ich prawowitych właścicieli czyli do kościoła. I wara od tej ziemi. Tyle w temacie.
    • marcinpies Raport "Gazety". Jaki majątek przekazaliśmy Koś... 21.10.10, 12:06
      Tygodnik "NIE" pisał o tym procederze od 20-tu bodaj lat, ale co do gazety Urbana
      panowała niepisana zmowa milczenia.
      Z tego co przeczytałem - redakcja "NIE" zaprasza jednak zainteresowanych na swoje archiwalne łamy.
    • a.lojewska Obłuda dziennikarzy, społeczeństwa 21.10.10, 12:07
      W 2000 roku, gdy KK i inne Qurwy miały się dobrze, wygrałam proces z tą instytucją. Byłąm zaszczuwana nie przez moherowe berety, ale przez tzw. "normalsów", w tym ludzi związanych z sądownictwem. Jaka teraz jest obłuda żurnali wszelakiej maści, w tym "Wybiórczej", że nie chcieli/ bali się o tym pisac, a teraz byle chłystek dziennikarski z każdej gazety pisze, pisze, pisze. Trzeba było 10 lat temu, zanim to czarne g.....no rozlazło sie tak, że bez bólu nie da się zdjąc.
      • ricardo53 To ekspansja Rydzyka. 21.10.10, 12:21
        Teraz marsz na województwo łódzkie i Żuławy.
        I będzie PAŃSTWO w państwie.
        Wróci feudalizm. Powstanie neofeudalizm.
    • jqu Re: Jaki majątek przekazaliśmy Kościołowi? 21.10.10, 12:23
      patriota-polski napisał:
      > Moja noga w kościele więcej nie postanie.
      To za mało. Dalej będziesz się liczył do słynnych 99% katolików, dopóki oficjalnie nie wystąpisz z tej obłudnej organizacji.
    • karan-6 Re: Jaki majątek przekazaliśmy Kościołowi? 21.10.10, 12:25
      Nie policzyli jeszcze jednego. Jeśli ktoś chce zostać zakonnicą lub zakonnikiem to całe jego mienie przechodzi na zakon, włącznie z tym co dziedziczy po rodzinie. Znam przypadek gdzie w taki sposób zakon pozyskał kamienicę w centrum jednego z najbardziej popularnych miejscowości wypoczynkowych, dziedziczoną w rodzinie od przynajmniej dwu pokoleń. Nie ujęli też przypadków, gdy kościół występuje do władz miasta z "prośbą" nie do odrzucenia o użyczenie gruntu, na którym obiecuje postawić coś na cele społeczne po czym na tym gruncie stawia kaplicę a potem ksiadz zbiera u mieszkańców na kościół. Ksiądz stawia olbrzymi dom parafialny na własne potrzeby a dopiero na końcu kościół. Przypomina to jakąś dziwaczną kolonizację. Po fakcie zarówno władze jak i mieszkańcy nie mogą już nic powiedzieć, bo mają zamykane usta przez fanatyków i dewotów. Na taką samowolę budowlaną i wyłudzenia w Polsce nikt nie reaguje.
    • raven50 Czy zostało coś jeszcze do oddania? 21.10.10, 12:32
      tak sie tylko pytam na wszelki wypadek, żeby zarezerwować sobie jakiś skrawek ziemi potrzebny do wybudowania szałasu w razie wywłaszczenia na rzecz krk
    • j230 Re: Jaki majątek przekazaliśmy Kościołowi? 21.10.10, 12:37
      Dzięki kościołowi polska przetrwała pod zaborami.Przez lata historii to kościół unacniał wiare i patriotyzm w narodzie który został opuszczony przez władze świecką.Obecnie nikt nie widzi że tzw. komuna przez lata władzy odbudowała kraj a tzw.kapitalizm/feudalizm/stopniowa sprzedaje nasz kraj i niszczy przemysł.Mamy w sklepach wszystko tylko nikt nie mówi jaki dług ma państwo.Bardzo dobrz że kościół upomina się o swoje przynajmniej to zostanie polskie.Już ludzie zapomnieli jak nas potraktowł zachód po wybuch drugiej wojny jak nas okłamał . łudzie którzy nie znają historii popełniają te same błędy co poprzednie pokolenia.
      • idzienowe2010 Re: Jaki majątek przekazaliśmy Kościołowi? 21.10.10, 14:06
        Kto ci takich bzdur do glowy nawkladal?
        Przypuszcan, ze "dobry kosciol" - czyli banda oszustow, zlodzieji i zboczencow.
        Doucz sie!
    • reakcjonista1 Niezła propaganda 21.10.10, 12:38
      Kościołowi się zwraca zagrabione przez komunistów mienie. Warto przypomnieć przy okazji kto grabił i dlaczego w GW pracują wnukowie i wnuczki grabieżców.
      • jqu Re: Niezła propaganda 21.10.10, 12:50
        reakcjonista1 napisał:
        > Kościołowi się zwraca zagrabione przez komunistów mienie. Warto przypomnieć prz
        > y okazji kto grabił i dlaczego w GW pracują wnukowie i wnuczki grabieżców.
        Pogrzeb we własnej historii - a nuż okaże się, że twojego praszczura spłodził ten sam Szwed, co to molestował Najświętszą Panienkę i księdza Kordeckiego.
    • alexaonly Raport "Gazety". Jaki majątek przekazaliśmy Koś... 21.10.10, 12:50
      Wszystkie afery ostatniego 20-lecia to mały pikuś w porównaniu z "działalnością" komisji majątkowej. . . .
    • nwowatch W celu osiągnięcia komunizmu trzeba: 21.10.10, 12:53
      - zlikwidować kościół
      - zlikwidować instytucję rodziny
      - wymieszać wszystkie rasy i narody
      - zlikwidować państwa, społeczeństwa, jakiekolwiek społeczne, grupowe czy choćby towarzyskie oparcie. Rządzić będzie nieufność i masowe donosicielstwo.
      - wszczepić mikroczipy, wprowadzić totalną inwigilację
      na koniec:
      - stworzyć całkowicie nową religię.
      Korea Płn jest tylko eksperymentem.
    • mandaryna.1 Raport "Gazety". Jaki majątek przekazaliśmy Koś... 21.10.10, 12:54
      Wątpię,czy ci "moherowi" cokolwiek zrozumieją.Oni nie wierza w Boga,oni wierzą w księdza i Rydzyka.Poza tym nie czytaja "GW",tylko Nasz Dziennik,resztę wysłuchyja naboznie na kazaniach.Ale dobrze,że wreszcie "coś drgnęło".A nie można było od razu? SLD tez robiło w majtki przed Kościołem,no i mamy to co mamy.

Nie masz jeszcze konta? Zarejestruj się

Nakarm Pajacyka