mariuszet 21.10.10, 14:52 Bardzo dobre wystąpienie. Odpowiedz Link Zgłoś Obserwuj wątek Podgląd Opublikuj
ajakzupa mąż stanu 21.10.10, 15:45 Mąż stanu oto niemalowany! Dwadzieścia lat w polityce i ani razu nie zhańbił swego imienia mową. Wie zatem, co teraz mówi i na pewno dotrzyma słowa. Odpowiedz Link Zgłoś
rysiopysio Tusk: W mowie jest chwała i hańba człowieka 21.10.10, 19:08 Bardzo mądre słowa Panie Premierze. Jakże kontrastuje z mową Jarosława. Odpowiedz Link Zgłoś
alakyr Racja, jedno mnie jednak razi 21.10.10, 21:12 Jeżeli coś gadają PiSowcy to jest to en'block potępiane, dyskredytowane choć zdarzają im się pomysły dobre i wcale nie są zagrożeniem demokracji. Jeżeli PiS wytyka coś Platformie, Palikotowi, Niesiołowskiemu, Nowakowi to tłumaczenie jest jedno: takie przecież są standardy demokracji, to jest normalna walka z opozycją czego od nas chcecie. Dlatego nie chcę mieć ani z jednymi ani z drugimi nic wspólnego, gdyby nie oni bylibyśmy dalej od Czechów, w tą dobrą stronę. Odpowiedz Link Zgłoś
erte2 Re: Racja, jedno mnie jednak razi 21.10.10, 21:56 Może i nie chcesz, ale nie masz wyjścia. Cokolwiek by o tym nie powiedzieć - żyjemy w kraju demokratycznym. A demokracja parlamentarna jest znamienna tym, że partie polityczne i politycy są jej nieodłącznym składnikiem - bo jak inaczej można sobie wyobrazić wyłonienie władz, rządu, prezydenta, bo ktoś musi mieć nadzór nad policją, nad budżetem, bo ktoś musi po prostu rządzić. Oczywiście politycy są tylko ludźmi, a wyborcy nie zawsze dokonują optymalnego wyboru. Czasem trafi się ktoś tak szlachetny i mądry jak Tadeusz Mazowiecki, czasem zasłużony pistolet Lech Wałęsa, czasem sprawny cwaniak Kwaśniewki czy drobny przestępca Lepper.Zdarzył się nawet paranoik Jarosław Kaczyński ze swym cieniem i odbiciem Lechem. Dzisiaj mamy trochę szczęścia - premierem jest energiczny, przyzwoity, nieco narcyzowaty i odrobinę populistyczny Donald Tusk, ale w sumie jest to w miarę dobra propozycja. Gdyby jeszcze opozycja nie była tak destrukcyjna jak PiS, i tak infantylna jak SLD - to można by było powiedzieć że nasza demokracja osiągnęła przyzwoity poziom europejski. Ale cóż - nie można mieć wszystkiego. I tak dużo jak na raptem dwadzieścia lat. P.S. A wystąpienie Premiera rzeczywiście bardzo dobre. Takiego się po nim spodziewałem. Odpowiedz Link Zgłoś
maczimo Tusk: W mowie jest chwała i hańba człowieka 22.10.10, 08:24 Tusk jak zwykle KŁAMIE, a klakierzy się zachwycają. Odpowiedz Link Zgłoś
klara2010 Tusk: W mowie jest chwała i hańba człowieka 22.10.10, 19:39 Jestem dumna z mojego Premiera. To PRAWDZIWY MAZ STANU! Charyzmatyczny, inteligentny, "do tanca i do rozanca", poprostu Wlasciwy Czlowiek na Wlasciwym Stanowisku. Szkoda, ze nie ma opozycji na podobnym poziomie... Az dusza sie smieje, na mysl, co by bylo, gdyby na miejscu rozrabiacza JK , byl ktos rownie swietny jak Premier Tusk, albo na miejscu oportunisty Napieralskiego, ktos kto potrafilby wzbic sie ponad moment... Duzo zdrowia i cierpliwosci dla Premiera D. Tuska! Odpowiedz Link Zgłoś