Dodaj do ulubionych

Sejm o in vitro

23.10.10, 21:18
A mnie najbardziej cieszy fakt, że od pojawienia się tego artykułu, minęło już 19 godzin i nikt nic nie pisze. A to oznacza że duża część społeczeństwa olewa zakłamane wrzaski i straszenie przez kapłanów piekłem....
Obserwuj wątek
    • j-agat Sejm o in vitro 24.10.10, 11:27
      Dawniej rzucano narodowi igrzyska w postaci : ABORCJA ! I naród dyskutował zamiast zająć się rozliczaniem władzy !!! Obecnie znowu mamy zaserwowane IGRZYSKA w postaci : IN VITRO !!!
      I znowu naród dyskutuje zamiast solidnie rozliczyć władzę z tych durnych obiecanek !!!
      A bieda szaleje !!! Czy my już zupełnie zatraciliśmy poczucie rozsądku i bezpieczeństwa??????
      Opamiętajcie się LUDZIE !!!
      • nchyb Re: Sejm o in vitro 24.10.10, 12:15
        znaczy się - co proponujesz?

Tłuszczy igrzyska są niezbędne, ale co tej garstce pozostałych proponujesz?
    • anna12-3 Sejm o in vitro 24.10.10, 17:11
      Słuchając debaty w Sejmie,można było dostac zawrotu głowy od tych" mądrych" wywodów naszych posłow.Postarałam się miec własne zdanie na ten temat i trochę poszukałam w internecie i znalazłam cos,co mnie przekonało do pojęcia początku istnienia człowieka: połączenie komorki jajowej i plemnika ma tylko potencjał na zostanie człowiekiem.Embrion stworzony w warunkach in vitro, który nie ma nigdy znaleźć się w macicy, jest pozbawiony tego potencjału. Innym przytaczanym argumentem jest fakt, że komórkę jajową i plemnik możemy rozpatrywać jako komórki posiadające wyłącznie potencjał do utworzenia istoty ludzkiej, a przecież nikt nie myśli o ich ochronie.Czyli jak rozumiem-zarodek ludzki powstaje tylko wtedy,gdy zostanie umieszczony w macicy,a o to chodzi w in vitro.Dopóki te dwie komórki są na szkiełku,to są tylko dwiema komórkami.

Nie masz jeszcze konta? Zarejestruj się

Nakarm Pajacyka