Dodaj do ulubionych

Najważniejsza Borejsza

30.10.10, 18:57
aI Borejsza I Różański obydwaj po tych samych (stalinowskich) kartoflach - dwóch oddanych stalinowskich sługusów i wrogów 95% Polaków - niech zgniją w ludzkiej niepamięci.
Stalin,mołotow,Bierut,Roikossowski,Gomółka,Różański i Borejsza - jedna zbrodnicza banda !!!

Kogo jeszcze Torańska bedzie chciala nam wcisnąć ?
Obserwuj wątek
    • sw.patryk Re: Najważniejsza Borejsza 30.10.10, 19:34
      Ilu jest jeszcze czytelnikow Gaz Wyb pamietajacych fenomen Czytelnika?
      Ile w ogole czyta ksiazki ?
      Na pewno nie autor jerryjak.
    • stz fotografia 01.11.10, 13:42
      Artykuł o Jerzym Borejszy zilustrowano zdjęciem jego syna. Ile lat mają redaktorzy zajmujący się ilustracjami? Jacyś stażyści?
    • japolak Najważniejsza Borejsza 01.11.10, 13:49
      Dla zwolenników czarno-białej historii.
      Polska była "najweselszym barakiem w obozie".
      Także dzięki Borejszy, Sokorskiemu i innym "kolaborantom". Z innych pokoleń też.
      Na starość - nie moją lecz Włodka Sokorskiego, długie z nim rozmowy prowadziłem. Mało też kto wie, jak długo żył Osóbka-Morawski. I ile pamiętał.
      Obok komputera leży teczka z dokumentami Związku Literatów Polskich z 1956 i 1968 roku. Przypadkiem, nie służbowo trafiła...
      Odmawiam publikacji, by nie krzywdzić ludzi jeszcze żyjących tym co przed dziesiątkami lat gadali na zebraniach...
      Taki warunek dałem też archiwistom, choć nie takim z IPN.
      Tam jak pewnemu kapralowi wszystko się im z d... kojarzy...
      Ja nie byłem "wrogiem systemu" - choć dużą bibliotekę od kolegów na których nie donosiłem mam.
      Tak z okazji Wszystkich Świętych...
    • lukasz_adamski Najważniejsza Borejsza 01.11.10, 21:13
      Artykuł podpisany jest niechlujnie i do tego zamieszcza fotografię profesora Jerzego Wojciecha Borejszy, syna Jerzego Borejszy.

Czy redaktorzy muszą być aż takimi partaczami?????
Inne wątki na temat:

Nie masz jeszcze konta? Zarejestruj się

Nakarm Pajacyka