Dodaj do ulubionych

Pokrętna logika DDA

30.11.10, 15:09
Mocny tekst. Nie jestem DDA, ale mam przyjaciół, którzy są z tej grupy. Wiem, że
takie osoby potrzebują więcej wsparcia i zrozumienia niż inni. I na pewno nie potrzebują, aby
ich oceniać, chociaż często myślę "co Ty wyprawiasz człowieku, sam sobie robisz krzywdę".
Teraz mogę zaledwie "trochę" zrozumieć. Dziękuję.
Obserwuj wątek
    • anawaonline Re: Pokrętna logika DDA 01.12.10, 09:39
      Dziękuję za wpis. Od siebie dodam, że dzięki takim właśnie przyjaciołom - nie oceniającym mnie, mimo iż mam świadomość jak kretyńsko się nieraz zachowywałam i ile było niekonsekwencji w moim postępowaniu - przetrwałam wiele trudnych sytuacji. To dzięki Ich nieustającej "obecności" - cierpliwej, akceptującej i lojalnej - potrafiłam zebrać się w sobie i iść do przodu, mimo wszystko... . Jeszcze raz dziękuję.
    • berrrnard Pokrętna logika DDA 23.12.10, 07:17
      To co napisałaś jest mi bardzo bliskie,myślę że trudno to zrozumieć,a bardzo łatwo ocenić.Żyję z kobietą DDA,czy to jest trudne ? to jest cholernie trudne.Są momenty kiedy mam naprawdę dość,kocham ją jednak za mocno żeby odpuścić. ciepło pozdrawiam :)
      • 1warszawa Re: Pokrętna logika DDA 03.02.11, 13:42
        wspoluzalezniona.blox.pl/html
    • kuku_lka Pokrętna logika DDA 19.01.11, 22:58
      oczywiście,że zasługujesz na Miłość!!!!!! Nic nie wspominasz czy próbowałaś terapii DDa?Polecam ponoć pomaga.Życzę Ci,żebyś potrafiła Kochać!!!
    • pilumnus Terapia dla DDA - Chcę uzdrowić swoje życie 30.04.11, 11:15
      PILUMNUS - Terapia dla DDA - Chcę uzdrowić swoje życie

Zapraszam do skorzystania z nowej formy terapii dla DDA opartej na jedynej tego typu platformie internetowej.

Terapia przeznaczona jest dla osób, które wychowały się w rodzinach, gdzie problemem był alkohol, emocjonalny rozpad małżeństwa rodziców, nadużycia seksualne, przemoc, nadmierna religijność, perfekcjonizm, czy zakaz wyrażania uczuć.

Terapia prowadzona jest za pomocą specjalnej, innowacyjnej platformy internetowej.

Wspólnie z uczestnikiem staramy się dociec, co było powodem zaburzonych relacji rodziynnych? Co sprawia, że nadal nasze życie nie przynosi nam radości? Dlaczego pozostajemy w krzywdzących dla nas relacjach?

W trakcie terapii poruszane są mi. zagadnienia dotyczące:

• lęku przed uczuciami i przed utratą kontroli nad własnym życiem
      • obaw przed sytuacjami konfliktowymi
      • biernego reagowania i widzenia świata w czarno - białych barwach
      • doświadczanego poczucia winy i nadmiernego krytycyzmu wobec siebie
      • poczucia bycia psychiczną ofiarą
      • problemów z przeżywaniem intymności w bliskich relacjach
      • nadmiernej odpowiedzialności oraz trudności z doświadczaniem spontanicznej radości i przyjemności

Szczegółowe informacje na stronie: terapiadda.dl.pl

Nie masz jeszcze konta? Zarejestruj się

Nakarm Pajacyka