Dodaj do ulubionych

Obowiązkowa godzina słuchania Radia Maryja

04.12.10, 16:12
Należy podkreślic doniosłą role Gazety Wyborczej w krzewieniu myśli i idei Radia Maryja. Propagandowo-informacyjny blog "Głos Rydzyka" ma w tej misji niebagatelny udział...
Trochę to smutne, że w dniu urodzin RM nie wyrażono podziękowania za tę działalność.
Robię to we własnym imieniu, bo bez Głosu Rydzyka nie byłoby Głosu Michnika! Dziękuję!
Obserwuj wątek
    • jacmenos Obowiązkowa godzina słuchania Radia Maryja 04.12.10, 16:29
      na wzór "godzin nienawiści" orwellowskich z tą odmianą ,ze nazywałyby się "godzinami miłości"
    • pis_busters Re: Natrajkotał co wiedział... 04.12.10, 16:34
      Natrajkotał co wiedział... Ale jak mają być podziękowania to niech bedą. Dziękuję ci O. Belzebubie za wytrwałe krzewienie nienawiści, ksenofobii, homofobii i wszelkich innych możliwych fobii. Dziękuję ci O. Belzebubie za wytrwałe szerzenie kłamstw i pokazanie, że nawet taka instytucja jak Kościół nie jest wolna od ciężkich grzechów. Dziękuję ci O. Belzebubie za największy w historii podział polskiego Kościoła i społeczeństwa. Podziękowania składam w imieniu własnym...
      • trajkotek fobie 04.12.10, 16:54
        jest jeszcze katolofobia, rydzykofobia, kaczorofobia - ale one sa z natury swej "zdrowe" ... więc, tym bardziej, za nie trza by podziękowac!
        Dzięki!
        • pis_busters Re: Są to fobie wtórne wywołane "zbożnym dziełem" 05.12.10, 00:06
          Są to fobie wtórne wywołane "zbożnym dziełem" O. Belzebuba. Przepraszam, że zapomniałem je wymienić... Z fizyki pamiętam, że każdej akcji towarzyszy reakcja równa co do wielkości lecz skierowana w przeciwną stronę.
          • imie_jaszczomp Re: Są to fobie wtórne wywołane "zbożnym dziełem" 05.12.10, 12:10
            >Z fizyki pamiętam, że każdej akcji towarzyszy reakcja równa co do wielkości lecz skierowana w przeciwną stronę. <
            Właśnie! Nawet mój tata, człowiek dość wiekowy, przestał chodzić na msze do swojego kościoła parafialnego, bo wielebny na kazaniach ciągle się podpierał "dziełem ewangelizacyjnym" Radyja.
      • aalliiccee ostatnio słochałam RM dobrowolnie 04.12.10, 18:21
        rzeczwiście jst tam dużo polityki, homofobii, ksenofobii... itp
        Jest też parę niezłych programów starających się rozwiązać różne problemy wiernych, które powstają w zderzeniu ze skostniałymi ideologiami KK. Np "związki bez sakramentu". Kościół nie pozwala na sex u rozwodników wcześniejszych nawet jeżeli pierwszy związek był z gruntu zły, zawarty z psychopatologicznym osobnikiem a dwoje ludzi odnalazło szczęście i harmonię w następnym związku. Ale sex niedozwolony! A jak para kochających się i pragnących się 30-40 latków ma żyć w nienaturalnym układzie?
        Na tym poprzestałam słuchania RM i przełączyła się na audycję RTfm "Kochaj się długo i zdrowo" (i z przyjemnością - bo tak nas stworzył Pan Bóg)
        • cxce-zar Re: ostatnio słochałam RM dobrowolnie 05.12.10, 07:44
          Do sexu nie jest potrzebny partner .Składasz" dar serca"jedziesz do Torunia i tam przeżywasz orgazm podczas homilii przywódców moralnych kościoła.Proste i skuteczne a jednocześnie bez grzechu!!! Polecam.
        • sedaluk Re: ostatnio słochałam RM dobrowolnie 05.12.10, 20:18
          Takie kwiatki jak "biale pary" czy "konsekrowane dziewice" przestaly mnie juz zdumiewac.
          Moze tylko ci ludzie, ktorzy to biora na powaznie.
          Jak pomyslec, ile rozwiedzionych ludzi zyje w innych zwiazkach-przeciez oni automatycznie
          wykluczaja sie z KK. Nawet te koscielne uniewznienia, ktore sa coraz latwiejsze, niczego
          tu nie zmieniaja.
      • hen-live Re: Natrajkotał co wiedział... 05.12.10, 13:55
        Dolaczam sie do tych podziekowan w calej rozciaglosci.Takiej nienawisci i dzielenia spoleczenstwa jakie glosi radio Rydzyka jeszcze nie bylo.
    • boykotka Re: Obowiązkowa godzina słuchania Radia Maryja 04.12.10, 17:00
      Wyborcza istnieje od 1989r, trudno tu stwierdzić korelację
    • cul-de-sac Obowiązkowa godzina słuchania Radia Maryja 04.12.10, 17:00
      Kosciol coraz szerzej przejmuje role PZPR. To PZPR dyktowala jak mlodziez ma spedzac czas, czego sluchac, kogo czytac by rozwijac polskosc i patriotyzm. Wtedy wiara i teraz wiara, Wtedy w Lenina teraz w Kosciol, bo na tym bardziej ksiezom zalezy niz na wierze w Boga. Coraz napastliwiej i bardzo namolnie. Zniechecajaco swoim przykladem: obluda i ukochaniem nie bliznego, a majatku jego.
    • anna22290 Obowiązkowa godzina słuchania Radia Maryja 04.12.10, 17:36
      TAKIM SKARBEM TO SIE TYLKO POLSKA MOZE POSZCZYCIC w normalnym swiecie dla normalnych ludzi taki swiat sredniowiecza juz nie istnieje ,CIEMNOTA NIESTETY NADAL JEST DOMENA MOICH RODAKOW W POLSCE
      • pantera03 Re: Obowiązkowa godzina słuchania Radia Maryja 04.12.10, 18:46
        To nowina ze pacjenci psychiczni maja dostęp do komputerów. Może najpierw naucz się pisać a później głoś swoje tezy? Poza tym twoi rodacy to chyba siedzą w takim jednym zasmarkanym państewko na Bliskim Wschodzie a nie w Polsce, hasbarko ciemna.
        • stereoclub Re: Obowiązkowa godzina słuchania Radia Maryja 05.12.10, 00:20
          No coz, anna jednak lepiej od Ciebie pisze po polsku. Zauwaz, ze nie robi bledow interpunkcyjnych!
          Prawdziwy Wolaku.
          • pantera03 Re: Obowiązkowa godzina słuchania Radia Maryja 05.12.10, 01:02
            Może jednak gorzej, matołku?
    • anna22290 Obowiązkowa godzina słuchania Radia Maryja 04.12.10, 17:45
      bardzo ladnie napisane aby dzieci mlodziez zostaly wychowane w odpowiedniej opci sredniowiecza godzina z Radiem Maryja to jest to minimum
      • ibnalqq Re: Obowiązkowa godzina słuchania Radia Maryja 04.12.10, 19:46
        Co to znaczy "opci". Chyba ci się z ci*pą pomyliło.
    • pantera03 Obowiązkowa godzina słuchania Radia Maryja 04.12.10, 18:50
      Tow. Wiśniewska, granatem od pługa oderwana, ciągle walczy na froncie! Jak milo poczytać takie wypociny. Oznacza to ze Radio Maryja zalazło nieźle za skore cadykom, rabinom i innym ateistom ze rzucają takie siły na front walki z "ciemnota, homo, kseno i cala inna masa fobii". Nie ma to jak być postempakiem i wyznawca Stefcia Szwedzinskiego.
      • dotdesign Zazyj te kropelki, zanim cie swiety (a jakze) 04.12.10, 18:56
        szlag nie trafi. Amen.
        • pantera03 Re: Zazyj te kropelki, zanim cie swiety (a jakze) 04.12.10, 19:19
          Dzielny cadyku
          Nie boj się, jeśli trafi to prędzej ciebie.
          • maxik-g Czy coś cię trapi, katolu? 04.12.10, 22:03
            • lumpior No i modlitwa to mily obowiazek i zaszczyt. 04.12.10, 22:19
              www.youtube.com/watch?v=V2sedTLIRWU
              • rockawy Re: No i modlitwa to mily obowiazek i zaszczyt. 05.12.10, 02:22
                Bardzo adekwatna ta "modlitwa polaka" dla rydzykowych, PiS -u i tzw.obroncow krzyza /tych od miesiaczki/. Dzieki ,podam link dalej .Tak, to wlasnie polski katolicyzm/ wiem nie kazdy katolik to scierwo i prostak/ Generalnie zenada.
            • pantera03 Re: Czy coś cię trapi, cadyku? 04.12.10, 22:22
          • rysiopysio po kiego dyskutujecie z trollem pantera03 ? 05.12.10, 11:34

• imie_jaszczomp Re: po kiego dyskutujecie z trollem pantera03 ? 05.12.10, 12:17
              Ja nie dyskutuję. Nawet postów nie czytam-wystarczą mi ich tytuły - zdradzają ogrom fobii i kompleksów, z którymi pantera się zmaga.
      • aalliiccee Re: Obowiązkowa godzina słuchania Radia Maryja 04.12.10, 18:59
        a kto to jest Stefek Szwedziński? :/
        • pantera03 Re: Obowiązkowa godzina słuchania Radia Maryja 04.12.10, 19:18
          Stefcio to jest taki braciszek.
    • 123jna Obowiązkowa godzina słuchania Radia Maryja 04.12.10, 19:23
      Ryczan, Rydzyk, Radziejowska - 3 x R. Wszystkie nieszczescia chodza trojkami (moja parafraza). Ci ludzie sa dla mnie (mowiac ich slowami) zdrajcami narodu polskiego. A pani radziejowska ma zapewne geny tych pierwszych zdrajcow - Radziejowskich.
      Osmieszaja narod Polski w swiecie, zmuszaja nas do tego, abysmy wstydzili sie, ze jestesmy ciemnymi Polakami. Chca Polski dzikiej, zacofanej, brudnej, balaganiarskiej ale zabobonnej i katolickiej. Nasz katolicyzm w ich wydaniu to ten najciemniejszy, poganski, niechrzescijanski ale okultystyczny, zabobonny i obskurancki. Antysemicki i rasistowski, antyinteligencki i obrzydzajacy nam zycie. Moze ta pani zajmie sie na stale wsia, tam jeszcze znajdzie swych poplecznikow. Bo nie wsrod mlodziezy i w duzych miastach. A ksieza powinni przejsc na emeryture, klepac zdrowaski, przestac (Rydzyk) zajmowac sie handlem w swiatyni - i przekazac swe stanowiska mlodszym, tym po papieskich uniwersytetach, bron Boze KUL-u.
      • maczimo Re: Obowiązkowa godzina słuchania Radia Maryja 05.12.10, 08:31
        Wszystkie nieszczęścia chodzą stadem, którego jesteś częścią.
    • staszekwin Obowiązkowa godzina słuchania Radia Maryja 04.12.10, 19:43
      Oj ukorzeniaja bp .Jesli dzialalnosc tego radia osiaga taki cel to Boze miej w opiece moja Ojczyzne.W tak duzym kraju i takie radio moze jakos istniec Jedna wada to fakt ,ze besczeszcza wizerunek MARYJI.Tego zapewne bp nie widzi
    • o-666-o Obowiązkowa godzina słuchania Oszołomstwa 04.12.10, 21:15
      Czasami zadaję sobie pytanie: Jak przynudnawy byłby ten świat, gdyby nie było takich oszołomów, jak ci wymienieni w dyskutowanym artykule oraz pozostali, w jakiś sposób związani z ową Boską Rogłośnią? :-)
    • rodzaj_konta Stan wyjątkowy w Hiszpanii. Rząd łamie opór.... 04.12.10, 21:30
      Wszystkie inne portale i gazety dają o tym co robią hiperpostępowcy w Hiszpanii, a tylko GW NIC. Tylko Rydzyk, PiS, fobia, fobie, fobii...
    • rychoku Prawdziwe Opus Dei! 04.12.10, 21:39
      Toruńskie dzieła ewangelizacyjne to prawdziwe opus Dei, a ich założycielowi: Ad multos annos!
      • imie_jaszczomp Re: Prawdziwe Opus Dei! 05.12.10, 12:21
        >Ad multos annos! <
        Et apage satanas.
    • thorn5 Obowiązkowa godzina słuchania Radia Maryja 04.12.10, 22:00
      Kaśka, po tym co napisalaś, wszyscy czytelnicy Wyborczej, którzy sluchali Radia Maryja, przestaną go od tej chwili sluchać:)))))) Myśle, ze ich przekonalaś:))))))
    • mietasfura Re: Obowiązkowa godzina słuchania Radia Maryja 05.12.10, 00:52
      wspolczuje ci miernoto
    • maczimo Obowiązkowa godzina słuchania Radia Maryja 05.12.10, 08:29
      BEŁKOT wściekłej, dyżurnej politruczki.
    • mariuszet Obowiązkowa godzina słuchania Radia Maryja 05.12.10, 10:17
      Prof. Nowak wie co mówi, sam przecież był raz w opozycji, a potem po "ciemnej stronie mocy". Ja rzadko słucham tego wspaniałego radia, ale jak czasem chwilę posłucham to szlag mnie trafia i zaraz wyłączam. Widocznie za mało jestem chrześcijański, albo RM.
    • pikrynian Trzeba znowelizować kodeks karny 05.12.10, 11:05
      Jako karę dodatkowo wprowadzić obowiązkowe słuchanie radia maryja ( np. dwie godziny dziennie przez dwa lata ), chociaż z drugiej strony tortury w Polsce są zabronione.
    • kociewiak2 Obowiązkowa godzina słuchania Radia Maryja 05.12.10, 11:21
      ..po latach dziala Radia Maryja zrozumialem ze wiara katolicka daleko odeszla od Bibli i tego co glosil Jezus ,chrzescijanstwo zostalo zaklamane przez kosciol katolicki(oczywiscie sa wyjadki)....
    • kociewiak2 Obowiązkowa godzina słuchania Radia Maryja 05.12.10, 11:23
      ..slowa maja moc,ktora dosiegnie tego co je wypowiada....
    • 6.smiech Obowiązkowa godzina słuchania Radia Maryja 05.12.10, 11:35
      To wprost tragicznie smutne ze po polskiej ziemi chodza tacy kretyni jak k.ryczan, rydzyk i inni i ze istnieje cos takiego jak radio ma ryja i trwam.
    • astygmatyk Po co ten artykul?? 05.12.10, 12:15
      Radio Co Ma Ryja jest kalką podobnych ekstremalnie religianckich mediow w USA, ktorych
      tam bez liku... Niewatpliwie, podobnie jak w Polsce, jest tam spore zapotrzebowanie na
      taki wlasnie przekaz. Charakterystyczne jednak, ze powazne srodki przekazu prawie nigdy
      nie zajmuja sie ta "alternatywna" informacja a juz z pewnoscia NIGDY nie polemizują
      z religianckim przekazem. Dodatkowo ZAWSZE spychają wszystko co zwiazane z religią
      do działu CHURCH. Jeśli już nawet jakiś księżulo/rabin/immam/etc. ma coś do powiedzenia
      na jakikolwiek temat, np. "in vitro", to wlasnie tylko i wyłącznie w tym dziale. Wszyscy wtedy
      wiedzą o co chodzi i nie ma tej glupawej polskiej "dyskusji" do jakiej przyczynia się
      zupełnie niepotrzebnie GW i jej pani redaktor.
      • ar.co Re: Po co ten artykul?? 06.12.10, 14:17
        Ale amerykański parlament nie odprawia oficjalnych modłów o deszcz, jak to się nie tak znowu dawno (chociaż już w innej epoce) działo w polskim sejmie.
    • toporowa Pani Redaktor Wiśniewska 05.12.10, 14:02
      mówiąc krótko: przeszkadza Pani Redaktor pluralizm i wolność słowa.
    • pedersdorfer Obowiązkowe! czytanie gazety wybiórczej ogl.tvn 05.12.10, 15:06
      Z głupich otumaniających SERIALI.Radio Maryja to jedyne Polskie Medium razem z TV-trwam i Naszym DZIENNIKIEM ,dlatego jest tak zajadle atakowane..Lewacka ekstremo co was obchodzą DATKI na to radio jak go nie słuchacie,wy dawajcie Tow;Adamowi Michnikowi lub na radio ZET .Ale was w tyłku ściska ze tylu patriotycznych polaków w tak mroźną pogodę zjawiło się w 19-sta rocznice w Toruniu.Dlaczego wrogi elemencie polskiej tradycji plujesz JADEM do tych Moherów .Nie pomagacie temu radiu ,to dlaczego mądrale nie pomagacie POWODZIANOM którzy teraz nie otrzymali obiecanej pomocy od waszego rządu Tow:Tuska,muszą teraz przebywać w SCHRONISKACH .Te starowinki nie tylko bo młodzi dobrze w domu wychowani tez dają drobne datki na to radio które jest dla mnie jak za czasów PRL-U radio Wolna Europa.Rząd Tow;Tuska razem ze Światową moda lewactwa promuje Ateizm i Dewiacje ,RM jest im na przeszkodzie w otwieraniu OCZU otumanionemu społeczeństwu.Dlaczego mediator tej strony antypolski rasista kasuje moje komentarze ,a nie tych co ubliżają sympatykom RM. To wyborcza ma CENZURĘ TEKSTÓW - a innych chcą uczyć Tolerancji i demokracjo kanalie.Większość z was nie jest godna pocałować Ojca .Tadeusza w Tyłek przez papier.jak byśmy mieli takiego zaradnego Premiera to ludzie by nie umierali z zimna ,z głodu,nie chodzili po ŚMIETNIKACH,nie czekali latami do lekarzy SPECJALISTÓW.SZALOM
    • antropoid Kurczę, co ten Ryczan bierze? 05.12.10, 16:27
      >>Dzieła określane mianem "Radio Maryja" wdrukowały się - mimo trudności - w polską rzeczywistość i jak młody dąb ukorzeniają się w narodowej glebie.<<

Taa, ukorzeniają się... Pewnie tak samo, jak ten zasadzony przez kurdupla podczas kampanii prezydenckiej...
      ----------------------------------

>>Chciałbym Radio Maryja wysłać na ścieżki naszej katechizowanej młodzieży i studentów, tylko nie wiem, jak".<<

Jak to - jak Kaziu? Najlepiej wszczepiać każdemu zaraz po urodzeniu do głowy maleńki odbiornik nastawiony na Radio od prania Mózgu. Wtedy już w ogóle nie trzeba będzie się wysilać, tylko leżeć i liczyć kasę...

Nie masz jeszcze konta? Zarejestruj się

Nakarm Pajacyka