Dodaj do ulubionych

Kto jest winny wszystkich tragedii?

13.12.10, 12:38
Kaczynski jest winien wszystkich tragedii a jedynym sprawiedliwym jest pan Deresz. Na granicy zniesmaczania.
Obserwuj wątek
    • anka28-5 Sposób na narrację 13.12.10, 13:09
      Ja poczytuję sobie za zasługę tak skuteczne wyszydzenie w sieci zwrotów: media mainstremowe, dobre pytanie (w wykonaniu Maleszki) i słowa "target" - że je tylko z rzadka już spotykam. Z "Rzepy" najbardziej odpowiada mi retoryka red. Ziemkiewicza, gdy np. wczoraj w: > Ziemkiewicz: Chwała niepokornym! < wyznaje: ...”na dzisiaj to ja już (...) napier...łem swoje i którędy tu, kur…, do kasy?”
      Sam, choć starszy, lepiej bym tego nie ujął... I ch...!

Co do slowa "narracja" - też mnie razi - ale sądziłem, że te głupole używają go myląc właśnie z "retoryką". Obrona ojęzyka ojczystego jest obowiązkiem dziennikarzy, więc byłby za tym, aby w "GW" dać jakąś rozmowę z odpowiednikiem p. Bralczyka, udzielającego się w "dwójce" PR. Ziemkiewicz, polonista bez zarzutu, też by potrafił coś odpowiedniego na ten temat napisać, a wyraża się tak przekonywująco, że - jestem pewien - nikt już by tego słowa nie użył. Ale on - niestety - pisze już niemal wyłącznie o Michniku...
      Ale może daloby się - myślę głośno - aby tekst przeciw "narracji" napisał w postaci listu do Michnika. Co nie?
      • grisza14 Z Bralczykiem nie przesadzalbym 13.12.10, 13:50
        bo on po pierwsze zydlaczy ( bez urazy ), a po drugie wali tak straszne bledy gramatyczne, ze sluchajac go zastanawiam sie, czy to nie jest jakis dybuk z Lubartowa.
        • pis_busters Re: Ło bosze! Grisza kwintesencją polskości! 13.12.10, 21:43
          Ło bosze! Grisza kwintesencją polskości! Tylko brakuje byś spodnie zaczął zdejmować dla przeprowadzenia dowodu...
          • grisza14 Ciebie pisbuster wystarczy pogonic po schodach 14.12.10, 11:10
    • wojtek-gdansk Czy narracja to pochodna wizji? 13.12.10, 13:37
      Narracja Gontarczyka i Dudka są z tego samego źródła co wizje Prezesa.
      Przypominam, że na protest Mazowieckiego na słynnym slalomie Panny S, że fakty są inne niż Prezes powiedział, ten stwierdził „ja mam inną wizję”
      --
      Pamiętajcie o powodziach!
    • jurber1 Kto jest winny wszystkich tragedii? 13.12.10, 14:50
      Tak jest ! Te "święte krowy" chcą coraz więcej i w coraz większym stopniu są wykorzystywane do politycznych rozgrywek przez Kaczyńskiego. Czas aby Premier - i rodziny ofiar które nie są "na pasku" Kaczyńskiego - przestali się z nimi kontaktować !
    • aaron_agorenstein Słówko narracja jest jak najbardziej koszer 13.12.10, 17:13
      w środowisku nowoczesnej lewicy. Te różne "własne narracje", "wielkie narracje" itp. Wrzućcie sobie w Google np. Kinga Dunin narracja, a zdziwicie się, ile tego wam wyskoczy. Albo Zygmunt Bauman narracja.

A na stronie Krytyki Politycznej, to nie ma dnia bez narracji.
      • warciarz-on-line Jako żeś aaron_agorenstein 14.12.10, 09:34
        zafunduję Ci opinię mądrego człowieka. Ani chybi też koszer, bo to Singer:
        "Podstawą kobiecości jest całkowita umysłowa nicość"...
        • grisza14 Re: Jako żeś aaron_agorenstein 14.12.10, 11:09
          I tenze Singer ; ... wole moja bezzebna Salcie niz tysiac wyperfumowanych nowojorskich kurew ... . Osobliwy gust mial ten panski Singer.
          • pis_busters Re: Nie pański Singer tylko nasz. Urodził się w Po 14.12.10, 11:40
            Nie pański Singer tylko nasz. Urodził się w Polsce...
            • grisza14 Czytales cos Singera? 14.12.10, 12:42
              Nie mowie, ze to zle, bo takie lektury mozna sobie odpuscic, ale Singer nie mowil ani slowa po polsku. Erika Steinbach tez urodzila sie w Polsce.
            • warciarz-on-line Cytat ściągnąłem 14.12.10, 13:11
              da-bi-da-bi-da.blog.onet.pl/
              Ale kiedyś namiętnie go czytałem i z opisywanych przezeń związków damsko męskich między Polakami i Żydami wysnułąm wniosek, że lepiej się nie zaklinać, jak pytają, czyś przypadkiem nie Żyd. Wydawało mi się to natomiast niemożliwe w przypadku nazwisk szlacheckich typu Doroszewski Skrzeszewski itd.
              Otóż zajmujący się tymisprawamihistoryk wyjaśnił mi, że często polskie ziemiaństwo czy arystokracja nadawała swoje nazwiska bliskim im (zadomowionym przy rodzinie) Żydom...
              Ale na pewno nie dalibyswojegonazwiska jakiemuś Griszy (ruski bękart?)
          • warciarz-on-line Ja tiebia skażu, grisza 14.12.10, 12:59
            Man kann singen, man kann tanzen aber nicht mit den Zasrancen
            • grisza14 Re: Ja tiebia skażu, grisza 14.12.10, 13:46
              O kurna, co za blysk. Powala, chyba naczytal sie sentencji przy czytaniu latryn w RFN.
    • wirus-7 Kto jest winny wszystkich tragedii? 14.12.10, 13:45
      Zgadzam się z p. Wielowieyską. Już najwyższy czas powiedzieć prawdę rodzinom
      tragicznie zmarłych w katastrofie smoleńskiej. Niech niektóre z tych rodzin przestaną
      wykorzystywać tej tragedii dla celów politycznych. Jestem przekonany, że pewne osoby są
      inspirowane przez J. Kaczyńskiego.
      Mimo ogromu tragedii jaka dotknęła wszystkie rodziny, są wśród nich takie, które
      trzeźwo myślą i spokojnie oczekują na pełne wyjaśnienie przyczyn katastrofy. Zdają
      sobie sprawę z czasochłonności dokładnego zbadania, szczególnie tej sprawy.
      • grisza14 Uzywaj prawidlowo deklinacji i nie madrz sie 14.12.10, 13:49
        wirus-7 napisał:

> Zgadzam się z p. Wielowieyską. Już najwyższy czas powiedzieć prawdę r
        > odzinom
        > tragicznie zmarłych w katastrofie smoleńskiej. Niech niektóre z tych ro
        > dzin przestaną
        > wykorzystywać tej tragedii dla celów politycznych. Jestem przekonany, ż
        > e pewne osoby są
        > inspirowane przez J. Kaczyńskiego.
        > Mimo ogromu tragedii jaka dotknęła wszystkie rodziny, są wśród nich t
        > akie, które
        > trzeźwo myślą i spokojnie oczekują na pełne wyjaśnienie przyczyn katas
        > trofy. Zdają
        > sobie sprawę z czasochłonności dokładnego zbadania, szczególnie tej spr
        > awy.
Inne wątki na temat:

Nie masz jeszcze konta? Zarejestruj się

Nakarm Pajacyka