Dodaj do ulubionych

Łukaszenka pewny

19.12.10, 21:14
...(OBWE i UE nie uznają żadnych wyborów na Białorusi od 15 lat)...
Toż to istna rewelacja! "GW" donosi o tym dopiero teraz???
Gdzie o tym można przeczytać źródłowo? Na stronach UE lub OBWE - jakieś linki?
Ludzi rozumnych i dobrych pozdrawiam serdecznie i z respektem :-)
Stanislaw Remuszko
www.remuszko.pl
Obserwuj wątek
    • kpix Re: Łukaszenka pewny 19.12.10, 23:14
      co tu pisać...

gorące serce dla Białorosinów pod władzą satrapy...
    • paulhandyman Polska o takim rozwoju może tylko marzyć ! 20.12.10, 00:40
      Polska może sobie szabelką machać i wyśmiewać się z Białorusi ale fakty są takie, że Białoruś pod wodzą Łukaszenki rozwija się 2 x szybciej niż Polsza, do której płyną "pieniędzy|" z Unii !
      Białoruś rozwija się 2 razy szybciej niż "demokratyczna" Polsza...
      Żeby nie być gołosłownym proponuje prześledzić wzrost produktu krajowego brutto w obu krajach na przestrzeni ostatnich 13 lat:

Białoruś 1997 11,4
      Polska 1997 7,09

Białoruś 1998 8.4
      Polska 1998 4,98

Białoruś 1999 3,4
      Polska 1999 4,52

Białoruś 2000 5,8
      Polska 2000 4,25

Białoruś 2001 4,73
      Polska 2001 1,21

Białoruś 2002 5,05
      Polska 2002 1,44

Białoruś 2003 7,04
      Polska 2003 3,87

Białoruś 2004 11.45
      Polska 2004 5.34

Białoruś 2005 7,82
      Polska 2005 3,62

Białoruś 2006 10,5
      Polska 2006 6,23

Białoruś 2007 9,85
      Polska 2007 6,79

Białoruś 2008 11,3
      Polska 2008 5,00

Białoruś 2009 1,44
      Polska 2009 1,7

źródło: statystyka

Wygląda na to, że Tuskownia z Kaczownią nie nadążają za totalitaryzmem białoruskim !!!
      Kłamstwo takie samo jak ocieplanie się klimatu !
      • dontworry nie kłamstwo, to tylko dobroczynna manipulacja 20.12.10, 00:57
        za prawdziwą demokracją to nie przepada ten łukaszenko, fakt, ale...
        kiedy PO rozwala pis to jest ok, ale jak łuka powściąga białoruskie odpowiedniki pisu to jest zły.
        jak saddam walił w mułłów to też był zły, ale jak teraz my w nich walimy - to mułłowie są źli.
        cóż za niekonsekwencja.
        nie lubię ani łukaszenki, ani mułłów. apeluję tylko do "naszych" o odrobinę obiektywizmu.
      • santa666 Albo jestes glupi, albo czytelnikow za glupiego 20.12.10, 00:59
        sprzedajesz..........

Z przyrostem gospodarczym jest tak:

Kraj A ma powiedzmy 50 traktorow. Jak w roku kupi 3, jest to przyrost o 6%.
        Kraj B ma traktorow 5. jak kupi 1 jest to przyrost o 20%.
        I jaki wniosek z tego??????

Jak nie rozumiesz statystyk to nie pier....... bo to jusz nie jest smieszne.
        Ale mysle ze to tylko prowokacja, bo nikt nie moze byc taki durny.......

paulhandyman napisał:

> Polska może sobie szabelką machać i wyśmiewać się z Białorusi ale fakty są taki
        > e, że Białoruś pod wodzą Łukaszenki rozwija się 2 x szybciej niż Polsza, do któ
        > rej płyną "pieniędzy|" z Unii !
        > Białoruś rozwija się 2 razy szybciej niż "demokratyczna" Polsza...
        > Żeby nie być gołosłownym proponuje prześledzić wzrost produktu krajowego brutto
        > w obu krajach na przestrzeni ostatnich 13 lat:
        >
        >
        > Białoruś 1997 11,4
        > Polska 1997 7,09
        >
        > Białoruś 1998 8.4
        > Polska 1998 4,98
        >
        > Białoruś 1999 3,4
        > Polska 1999 4,52
        >
        > Białoruś 2000 5,8
        > Polska 2000 4,25
        >
        > Białoruś 2001 4,73
        > Polska 2001 1,21
        >
        > Białoruś 2002 5,05
        > Polska 2002 1,44
        >
        > Białoruś 2003 7,04
        > Polska 2003 3,87
        >
        > Białoruś 2004 11.45
        > Polska 2004 5.34
        >
        > Białoruś 2005 7,82
        > Polska 2005 3,62
        >
        > Białoruś 2006 10,5
        > Polska 2006 6,23
        >
        > Białoruś 2007 9,85
        > Polska 2007 6,79
        >
        > Białoruś 2008 11,3
        > Polska 2008 5,00
        >
        > Białoruś 2009 1,44
        > Polska 2009 1,7
        >
        > źródło: statystyka
        >
        > Wygląda na to, że Tuskownia z Kaczownią nie nadążają za totalitaryzmem białorus
        > kim !!!
        > Kłamstwo takie samo jak ocieplanie się klimatu !
        • paulhandyman Re: Albo jestes glupi, albo czytelnikow za glupie 20.12.10, 01:29
          santa666 napisał:

> Jak nie rozumiesz statystyk to nie pier....... bo to jusz nie jest smieszne.
          > Ale mysle ze to tylko prowokacja, bo nikt nie moze byc taki durny.......

jesteś typowym Polaczkiem....Jak ci przytoczyłem dane, z których wynika, że wzrost gospodarczy na Białorusi bije ten Polski na głowę od 13 lat to powiedziałeś, że pie... i jest to prowokacja.
          Ja opieram się na liczbach a nie na polsko-katolickim pie...niu o cudach, zielonej wyspie i twoich xiondzach rydzykach..
          2+2=4 i taka jest prawda, a ty próbujesz powidzieć, że polskie 2+2=8
          polska schizofremia i tyle...
          • santa666 Re: Albo jestes glupi, albo czytelnikow za glupie 20.12.10, 02:42
            paul napisal:
            2+2=4 i taka jest prawda, a ty próbujesz powidzieć, że polskie 2+2=8
            polska schizofremia i tyle...
            -----------------------------------------------------------------------
            chlopie wy wszyscy tak na bialorusi oblczacie statystyki ???????
            buaaaaaahahahahahahah !!!!!!!!!!!!!!!!!

Nie dziwie sie ze taki cwok jak lukaszenko tak sie dlugo u was trzyma i was morze gnebic.........Ale to musi byc durny narod. !
            Jak naprawde wierzysz w to co piszesz, i wy wszyscy w tym ruskim Gullagu tak myslicie to nie dziwie sie ze pare lat Sudan i Bukina Faso was dogonia.

Ale ooooooooooooooobciach !!!!!!!!!
            10cio latek lepiej umie liczyc !!!!!!!!!!!
            pl.wikipedia.org/wiki/Proporcja_(matematyka)
            Rozumnosc tego to 4-5 klassa szkoly podstawowej.

buahahahahahahaha !!!!!!!!!!!!!!
            • santa666 Re: Albo jestes glupi, albo czytelnikow za glupie 20.12.10, 02:54
              Paul napisal:
              "Jak ci przytoczyłem dane, z których wynika, że wzrost gospodarczy na Białorusi bije ten Polski na głowę od 13 lat to powiedziałeś, że pie... i jest to prowokacja"

JA MYSLALEM ZE TO PROWOKACJA BO NIGDY, NIIIIIIIIIIIIIIIGDY BYM NIE PRZYPUSCIL
              ZE KTOS MOZE BYC TAKI DURNY !!!!!!!!!!!!!!!!!!

Matolku, dzielac twoj tok myslenia to KARZDE MROWISKO MA OD 2 MILIARDOW LAT
              WIEKSZY "PRZYROST GOSPODARCZY" NIZ EU & USA RAZEM WZIENTE DO SETNEJ POTEGI.

Tak sie manipuluje ludzi w krajach epoki kamienia lupanego.
              ALE EUROPEJCZYK Z DOISCIEM DO INTERNETU ??????????

buuuuuuuuuuuuuuuuaahahahahahahahah !!!!!!!!!!!!!!!
              To jest zart na skale kabaretu!!!!!!!

DZIEKUJE PAUL ZE MI HUMOR TAK FAJNIE POPRAWIASZ, chociarz z ludzi uposledzonych umyslowo nie powinno sie smiac !!!!!
              • paulhandyman Re: Albo jestes glupi, albo czytelnikow za glupie 20.12.10, 06:05
                santa666 napisał:

> JA MYSLALEM ZE TO PROWOKACJA BO NIGDY, NIIIIIIIIIIIIIIIGDY BYM NIE PRZYPUSCIL
                > ZE KTOS MOZE BYC TAKI DURNY !!!!!!!!!!!!!!!!!!
                >
                > Matolku, dzielac twoj tok myslenia to KARZDE MROWISKO MA OD 2 MILIARDOW LAT
                > WIEKSZY "PRZYROST GOSPODARCZY" NIZ EU & USA RAZEM WZIENTE DO SETNEJ POTEGI.
                >
                > Tak sie manipuluje ludzi w krajach epoki kamienia lupanego.
                > ALE EUROPEJCZYK Z DOISCIEM DO INTERNETU ??????????
                >
                > buuuuuuuuuuuuuuuuaahahahahahahahah !!!!!!!!!!!!!!!
                > To jest zart na skale kabaretu!!!!!!!
                >
                > DZIEKUJE PAUL ZE MI HUMOR TAK FAJNIE POPRAWIASZ, chociarz z ludzi uposledzonych
                > umyslowo nie powinno sie smiac !!!!!

nigdy nie widziałem tylu błędów ortograficznych w tak krótkim tekście (tyczy się to także twego poprzedniego wpisu). Zawartość merytoryczna także wskazuje na twą dużą labilność emocjonalną. Ponadto po co używasz tak wielu dużych liter i tylu wykrzykników ?
                • santa666 Re: Albo jestes glupi, albo czytelnikow za glupie 20.12.10, 07:15
                  nigdy nie widziałem tylu błędów ortograficznych w tak krótkim tekście (tyczy si
                  > ę to także twego poprzedniego wpisu). Zawartość merytoryczna także wskazuje na
                  > twą dużą labilność emocjonalną. Ponadto po co używasz tak wielu dużych liter i
                  > tylu wykrzykników ?

Po pierwsze:
                  Nie czytales co napisalem jeden post nizej ??????
                  Czy ignorujesz ????? Napisalem:

Zapobiegam tym polemice o mojej katastrofalnej pisowni, bo jezykiem ojczystym obsluguje sie tylko sporadycznie.......

wiec nie gledz.

Po drugie strasznie sie kompromitujesz gadaniem o merytoryce.....
                  Zawartość merytoryczna moich wypowiedzi udowodnilem w ostatnim Poscie, only for you my dear......

jak umiesz czytac......

A co do duzych literek, tak mnie rozsmieszyles ze malo co sie z krzesla nie obsunelem.
                  Jesli ktos kto tak liczy jak ty jeszcze o merytoryce mowi...........to mi sie herbata na klawiature rozlewa......
                  • 1zorro-bis Dlugo jeszcze? 20.12.10, 07:18
                    jak dlugo jeszcze Europa bedzie tego sukinsyna tolerowac?
                  • paulhandyman Re: Albo jestes glupi, albo czytelnikow za glupie 20.12.10, 07:36
                    santa666 napisał:

> Po pierwsze:
                    > Nie czytales co napisalem jeden post nizej ??????
                    > Czy ignorujesz ????? Napisalem:
                    >
                    > Zapobiegam tym polemice o mojej katastrofalnej pisowni, bo jezykiem ojczystym o
                    > bsluguje sie tylko sporadycznie.......
                    >
                    > wiec nie gledz.

Brawo ! Jesteś burak, ale burak reformowalny ! W tym poście nie użyłeś już wielkich liter, sądząc, że jeśli ich użyjesz to twój "tekst" będzie "mądrzejszy" i bardziej dobitny. Mniej użyłeś także wykrzykników, znaków zapytania i innych znaków interpunkcyjnych. Brawo ! Zasugerował bym teraz, byś usunął ten kretyński tekst w stopce każdego z twoich postów... (coś o Armii, Czerwonej, że śmierdzi, gwałci itd ) Czego ma dowodzić taki "dodatek" ? Wydaje mi się, że według ciebie ma to być wyrazem twojej "mądrości" i "wyższości" ale jest niestety wyrazem skrajnego buractwa..
                    Musisz oczywiście popracować nad merytoryczną stroną swej "produkcji" tekstowej, ale niestety wymaga to kilku lub kilkunastu lat edukacji szkolnej. Nie przejmuj się jednak, bądź wytrwały, trzymam za ciebie kciuki !
                • beeroka Re: Albo jestes glupi, albo czytelnikow za glupie 20.12.10, 08:30
                  Paul, nie śmiej się z Santy, bo sam używasz słów, których po pierwsze: nie ma, a po drugie: których domniemanego znaczenia nie rozumiesz, jak np. schizofremia.
          • mood_indygo Re: Albo jestes glupi, albo czytelnikow za glupie 20.12.10, 09:37
            jak twierdzisz że taki wzrost gospodarczy to przejedź się Białoruskimi drogami ...gwarantuję Ci że polubisz polskie :) jedz przez tydzień kartofle z chlebem .....gdzieś tak do 15 bo do końca miesiąca nawetna to nie starczy .....miej jakikolwiek wypadek na drodze i mniej do czynienia z białoruską milicją bardzo Ci tego życze
      • bulorz Re: Polska o takim rozwoju może tylko marzyć ! 20.12.10, 01:01
        Drogi Towarzyszu z białoruskiego KGB! Ale szto-wy? Ile wy wodki wypili, żeby tak od rzeczy wyplanać? Tu się nie liczy %, tylko od czego jest ten % liczony... bo poziomu życia w obu krajach nie da się porównać... przy Białorusi, Polska to imperium pod tym względem.

(Zmieńcie sobie w tych opublikowanych przez Towarzysza styatystykach Białoruś na np. Ethiopia lub Afganistan... hehehe.. wtedy zobaczycie, jakie to mocarstwa względem Polski są.. takie, że nawet Białoruś się przy nich chowa ;--)))

Słowem.. jeśli Białorusin zaczął zarabiać zamiast 10 EUR miesięcznie.. np. 15 EUR, to co, to mamy ogromny wzrost.. co z tego, skoro Polak na tym samym stanowisku, zarabia 1500 EUR mój Drogi Towarzyszu???). Wam nada pierestroitsa! A najlepiej to pozbyć się tego dyktatora i oddać Polsce ziemie zagrabione w 1939 roku. To na początek.
        • paulhandyman Re: Polska o takim rozwoju może tylko marzyć ! 20.12.10, 01:34
          bulorz napisał:

> Drogi Towarzyszu z białoruskiego KGB! Ale szto-wy? Ile wy wodki wypili, żeby ta
          > k od rzeczy wyplanać? Tu się nie liczy %, tylko od czego jest ten % liczony...
          > bo poziomu życia w obu krajach nie da się porównać... przy Białorusi, Polska to
          > imperium pod tym względem.

większość ludzi w "wolnym" kraju zwanym Polską zapie... na kasie w biedronce za 1200 zł na miesiąc i z tym chłopku szlachecki nie możesz dyskutować...
          Twoja wielkość i wielkość twojego narodu jest wyimaginowana w twoim mózgu...
          Powinienieś zejść na ziemie i zobaczyć, że twój dochód jest średnio mniejszy od dochodu obywatela brytyjskiego o jakieś 7 razy !!! Dochód obywatela białoruskiego jest mniejszy od obywatela brytyjskiego o jakieś 8.5 razy !! To po co się rzucasz jak padalec i wyśmiewasz naród białoruski ćwoku ??

j
          • santa666 Re: Polska o takim rozwoju może tylko marzyć ! 20.12.10, 07:30
            paulhandyman napisał:

większość ludzi w "wolnym" kraju zwanym Polską zapie... na kasie w biedronce z
            > a 1200 zł na miesiąc i z tym chłopku szlachecki nie możesz dyskutować...
            > Twoja wielkość i wielkość twojego narodu jest wyimaginowana w twoim mózgu...
            > Powinienieś zejść na ziemie i zobaczyć, że twój dochód jest średnio mniejszy od
            > dochodu obywatela brytyjskiego o jakieś 7 razy !!! Dochód obywatela białoruski
            > ego jest mniejszy od obywatela brytyjskiego o jakieś 8.5 razy !! To po co się r
            > zucasz jak padalec i wyśmiewasz naród białoruski ćwoku ??

1.
            Jestes nie tylko beszczelny tylko jeszcze klamiesz. ( nikt taki durny nie jest....)
            Za 1200 zloty to u was mozna morderstwo kupic. Tyle srednio bialoruski katorznik za 20
            lat nie bedzie zarabial.

2.
            Twoja wielkość i wielkość twojego narodu.......... bla bla

ja wiem ze wy macie kompleksy. Ale Polska zalicza sie do narodow historycznych. Europejskich.
            Wy sie zaliczacie do narodow azjatycko-tatarsko-ruskich. A jedyne fragmenty kultury europejskiej to doznaliscie od strony Polski. Dlatego na tym forum piszesz alfabetem europeisko-lacinskim a nie hiroglifami azjatycko-ruskimi.

3.
            Cegos takiego jak naród białoruski ćwoku eksystuje w fantazii Pana Lukaszenki.
            Jestescie RUSKA SWOLOCZA, a jedyne co was od ruskiej dziczy odruznia, to
            skrawki kultury europejskiej ktore liznelisce przez wladze krolestwa Polsko-Litewskiego.
      • baalsaack Re: Polska o takim rozwoju może tylko marzyć ! 20.12.10, 02:35
        Tylko że PKB Polski jest 5,5 razy większe niż Białorusi. Nawet gdyby Polska stała w miejscu a Białoruś miała wzrost 10% rocznie, dogoniłaby Polskę za 18 lat. A Polska nie tylko nie stoi w miejscu, ale wg Twoich danych miała w zeszłym roku większy wzrost niż Białoruś, a przeciętnie tylko dwukrotnie mniejszy (w jednostkach procentowych).
        • paulhandyman Re: Polska o takim rozwoju może tylko marzyć ! 20.12.10, 06:36
          baalsaack napisał:

> Tylko że PKB Polski jest 5,5 razy większe niż Białorusi. Nawet gdyby Polska sta
          > ła w miejscu a Białoruś miała wzrost 10% rocznie, dogoniłaby Polskę za 18 lat.
          > A Polska nie tylko nie stoi w miejscu, ale wg Twoich danych miała w zeszłym rok
          > u większy wzrost niż Białoruś, a przeciętnie tylko dwukrotnie mniejszy (w jedno
          > stkach procentowych).

Drogi baalsaack, (ekonomisto spode Kelec jak domniemuję) !
          W Polsce mieszka 38 milionów ludzi, zaś na Białorusi 9,4 miliona czyli 4 razy mniej. Aby móc porównać PKB dwóch krajów należało by operować produktem krajowym brutto per capita. Porównując więc PPP za 2009 rok ( statystyki IMF - międzynarodowego funduszu walutowego), wychodzi, że:

Polska, ma średni produkt brutto na mieszkańca - $18 837
          Białoruś ma średni produkt brutto na mieszkańca - $13 864

Także "nie pręż" się i nie naśmiewaj z Białorusi, bo obydwa kraje - Polska i Białoruś należą do tej samej dziadowskiej kategorii krajów rozwijających się z dochodem per capita poniżej 20 000 dolarów na mieszkańca.... Dla Porównania dodam, że np. Luxemburg może się pochwalić PKB na poziomie $80 000 rocznie na mieszkańca
          • santa666 Re: Polska o takim rozwoju może tylko marzyć ! 20.12.10, 08:13
            paulhandyman napisał:

Drogi baalsaack, (ekonomisto spode Kelec jak domniemuję) !
            > W Polsce mieszka 38 milionów ludzi, zaś na Białorusi 9,4 miliona czyli 4 razy m
            > niej. Aby móc porównać PKB dwóch krajów należało by operować produktem krajowym
            > brutto per capita. Porównując więc PPP za 2009 rok ( statystyki IMF - międzyn
            > arodowego funduszu walutowego), wychodzi, że:
            >
            > Polska, ma średni produkt brutto na mieszkańca - $18 837
            > Białoruś ma średni produkt brutto na mieszkańca - $13 864

KLAMIESZ CWOKU AZ SIE ZYGAC CHCE. TO CO TY PODALES TO NIE DANE
            brutto per capita TYLKO partytet sily nabywczej !!!!!

de.wikipedia.org/wiki/Liste_der_L%C3%A4nder_nach_Bruttoinlandsprodukt_pro_Kopf

To klamstwo jest bardzo istotne bo wiadomo ze worek ziemniakow na bialorusi zawsze bedzie tanszy niz worek ziemniakow w Polsce. I dlatego podaje sie zawsze "per capitia" a nie
            partytet. Najwyrzej morzna do porownania oby dwa podac, tak jak ja to zrobilem na dole
            tego watku. A TY WYDAJESZ "PARTYTET" JAKO "PER CAPITIA" !!!!!!!!!!!!

Przyklad:
            -Ja zarabiam per capita 10 Euro a ty 5 Euro.
            -Ja w moim kraju za te 10€ kupie powiedzmy 10 workow ziemniakow, ty ale kupisz na bialorusi za 5€ kupisz powiedzmy 8workow, bo ziemniaki u was sa tansze.
            Dlatego zarobki Bialorusi i Polski partytatywnie sa sobie blizsze. Ale to sie nie liczy
            bo jak pojedziemy do Luksenburga to "per capita" ja za moje 10€ kupie powiedzmy tylko
            5 Workow ziemniakow, ale ty kupisz tylko 2.5, czyli pol tyle co ja.
            PER CAPITIA to polska ma 110% - 115% albo nawet wiecej od bialorusi. Czyli wiecej jak dwa razy tyle.

en.wikipedia.org/wiki/List_of_countries_by_GDP_(nominal)_per_capita

A tu klamco-prowokatorze poczytaj sobie co znaczy PSNabywczej

pl.wikipedia.org/wiki/Parytet_si%C5%82y_nabywczej
            • paulhandyman Re: Polska o takim rozwoju może tylko marzyć ! 20.12.10, 08:26
              santa666 napisał:

> Przyklad:
              > -Ja zarabiam per capita 10 Euro a ty 5 Euro.
              > -Ja w moim kraju za te 10€ kupie powiedzmy 10 workow ziemniakow, ty ale k
              > upisz na bialorusi za 5€ kupisz powiedzmy 8workow, bo ziemniaki u was sa
              > tansze.
              > Dlatego zarobki Bialorusi i Polski partytatywnie sa sobie blizsze. Ale to sie
              > nie liczy
              > bo jak pojedziemy do Luksenburga to "per capita" ja za moje 10€ kupie pow
              > iedzmy tylko
              > 5 Workow ziemniakow, ale ty kupisz tylko 2.5, czyli pol tyle co ja.
              > PER CAPITIA to polska ma 110% - 115% albo nawet wiecej od bialorusi. Czyli wiec
              > ej jak dwa razy tyle.

Tak czy owak mieszkasz w bidnym i dziadowskim kraju, o którym większość ludzi na świecie nie słyszała. Kraj ten nie różni się zbytnio poziomem życia i dochodów od Białorusi. Niestety jest wielu takich jak ty, którzy mając słomę w butach próbują głowę nosić wysoko i pouczać inne narody, drwić, wyśmiewać innych, będąc jednocześnie samemu kołtunami z wąsami i w baranich czapkach. Trochę pokory wobec siebie i szacunku drogi Panie dla innych narodów !
              • santa666 Re: Polska o takim rozwoju może tylko marzyć ! 20.12.10, 08:42
                paulhandyman napisał:

>
                > Tak czy owak mieszkasz w bidnym i dziadowskim kraju, o którym większość ludzi n
                > a świecie nie słyszała. Kraj ten nie różni się zbytnio poziomem życia i dochodó
                > w od Białorusi. Niestety jest wielu takich jak ty, którzy mając słomę w butach
                > próbują głowę nosić wysoko i pouczać inne narody, drwić, wyśmiewać innych, będą
                > c jednocześnie samemu kołtunami z wąsami i w baranich czapkach. Trochę pokory w
                > obec siebie i szacunku drogi Panie dla innych narodów !

TWOJA ZAWISC JEST FAJNYM POTWIERDZENIEM dla kazdego Polaka ktory przeczyta ten watek. Bo niestety nawet jak Polsce do Narodow jak Norwegii i Luksemburga brakuje,
                TO JESTESMY NARODEM. Wy jestescie bastardami azjatycko- Ruskimi i gdyby nie kultura Europejska ktorej tylko i wyloncznie przez Polske lizneliscie, to byscie dalej w gliniankach zyli.

Po zatym ZADEN POLAK NIE PCHA SIE NA FORA RUSKIE I PROWOKUJE BO PO PROSTU NIE MA DO TEGO POWODU. Ty matole wpakowales sie na polskie Forum KLAMIEZ I OBRARZASZ
                POLAKOW, A JAK KTOS JAK JA ZROBI SOBIE TROCHE TRUDU I TOBIE TWOJE KLAMSTWA POWYTYKA, to machniez tylko reka z usmiechem i moeisz "ze to nie ma znaczenia bo
                i tak tacy i tacy jestescie.
                Czy tak zachowuje sie kulturalny czlowiek?????????
            • baalsaack Re: Polska o takim rozwoju może tylko marzyć ! 21.12.10, 00:53
              Mieszasz pojęcia kompletnie, PKB można podawać nominalne albo mierzone parytetem siły nabywczej, przy czym to drugie na pewno lepiej oddaje sytuację życiową mieszkańców, więc nie dziwię się, że paulhandyman go tutaj użył. W obu przypadkach można podać albo całkowite PKB, albo PKB per capita (na jednego mieszkańca). Także mylisz się pisząc, że "per capita" jest czyms przeciwnym do "parytetu siły nabywczej".
    • bulorz Białoruś się burzy 20.12.10, 00:51
      Nigdy nie poważałem zadymiarzy z Samoobrony i ich wodza - Leppera. Ale po tej akcji na Białorusi mogę powiedzieć wprost: ten facet, to szmata! Ponoć-polski-polityk, który w publiczny i obrzydliwy sposób popiera dyktatora, którego reżim maltretuje Polaków, mieszkających na ich własnych ziemiach, okupowanych obecnie przez Białoruś? Jakim gnojem i zdrajcą trzeba być, aby dopuścić się czegoś takiego???? Jak mu nie wstyd pokazywać pysk w mediach i gadać takie bzdury?

HAŃBA!
    • godeep Jak wyruchalem Lukaszenke (w gardlo). 20.12.10, 00:52
      Byc Bialorusinem - przejebane! Ciesze sie, ze urodzilem sie gdzies indziej. He, he, he... A co mi sie w Was podoba? To to, ze umiecie po polsku. Kto nie rozumie, niech spie....
    • pocalujta_wujta Taka rada dla przyjaciol Bialorusinow 20.12.10, 02:31
      Lukaszenka nie jest niesmiertelny.

Pozdrawiam moich przyjaciol z Bialorusi czekajacych na wolnosc.
    • santa666 Paul napisal: 20.12.10, 02:58
      Paul napisal:
      "Jak ci przytoczyłem dane, z których wynika, że wzrost gospodarczy na Białorusi bije ten Polski na głowę od 13 lat to powiedziałeś, że pie... i jest to prowokacja"

JA MYSLALEM ZE TO PROWOKACJA BO NIGDY, NIIIIIIIIIIIIIIIGDY BYM NIE PRZYPUSCIL
      ZE KTOS MOZE BYC TAKI DURNY !!!!!!!!!!!!!!!!!!

Matolku, dzielac twoj tok myslenia to KARZDE MROWISKO MA OD 2 MILIARDOW LAT
      WIEKSZY "PRZYROST GOSPODARCZY" NIZ EU & USA RAZEM WZIENTE DO SETNEJ POTEGI.

Tak sie manipuluje ludzi w krajach epoki kamienia lupanego.
      ALE EUROPEJCZYK Z DOISCIEM DO INTERNETU ??????????

buuuuuuuuuuuuuuuuaahahahahahahahah !!!!!!!!!!!!!!!
      To jest zart na skale kabaretu!!!!!!!

DZIEKUJE PAUL ZE MI HUMOR TAK FAJNIE POPRAWIASZ, chociarz z ludzi uposledzonych umyslowo nie powinno sie smiac !!!!!
    • santa666 jeszcze cos dziecko masz tu dane z IWFu 20.12.10, 03:41
      Takie zeczy jak

jesteś typowym Polaczkiem.........
      polsko-katolickim pie...niu o cudach.........,
      rydzyk.......

To mnie nie dotyczy bo w ojczyznie nie zyje juz od prawie 25 lat.
      Zapobiegam tym polemice o mojej katastrofalnej pisowni, bo jezykiem ojczystym obsluguje sie tylko sporadycznie. Po zatym jestem agnostykiem.
      ----------------------------------------------------------
      DO TEMATU, Porownanie Polski z BLR pod wzgledem PKP netto/ siła nabywcza:
      Dla twojej informacji matolku: Masz tu dane z IWFu na rok 2009 produktu krajowego brutto
      NETTO I POD WZGLEDEM Parytetu siły nabywczej:

de.wikipedia.org/wiki/Liste_der_L%C3%A4nder_nach_Bruttoinlandsprodukt

POLSKA netto - 21 miejsce na swiecie
      BLR netto - 72 miejsce na swiecie
      Polski PKB netto jest prawie 10 razy wyszszy niz PKB netto BLR.

POLSKA s.n. - 20 miejsce na swiecie
      BLR s.n. - 59 miejsce na swiecie
      Polski PKB s.n. jest troche mniej jak 6 razy wyszszy niz PKB s.n. BLR.

Porownanie Polski z BLR pod wzgledem PKP NA MIESZKANCA.
      Polska 38mio ludzi / BLR mio ludzi 9.5 mio

en.wikipedia.org/wiki/List_of_countries_by_GDP_(nominal)_per_capita

polska bije BLR o jakies 110%-115% !!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!

W indeksie HDI na rok 2010 BLR
      NIE LAPIE SIE NAWET DO CZOLOWKI KRAJOW ROZWIJAJACYCH SIE !!!!!!!!!!!!!

en.wikipedia.org/wiki/List_of_countries_by_Human_Development_Index

PRZED BLR sa takie kraje jak LIBIA, PANAMA, albo TRINIDAD & TOBAGO !!!!!!!!

Wiec o czym my tu wlasciwie dyskutujemy ???????
    • santa666 nastepne klamstwo tego ruska 20.12.10, 09:14
      Paul napisal:

Także "nie pręż" się i nie naśmiewaj z Białorusi, bo obydwa kraje - Polska i Białoruś należą do tej samej dziadowskiej kategorii krajów rozwijających się z dochodem per capita poniżej 20 000 dolarów na mieszkańca.... Dla Porównania dodam, że np. Luxemburg może się pochwalić PKB na poziomie $80 000 rocznie na mieszkańca

Po pierwsze Polska jest krajem ROZWINIETYM a nie ROZWIJAJACYM SIE........

en.wikipedia.org/wiki/List_of_countries_by_Human_Development_Index
      Polska zamyka liste krajow rozwinientych sie razem z wegrami, Katarem, Brunei,
      Bahrain, Portugalia i Barbados.

BLR na liscie KRAJOW ROZWIJAJACYCH SIE nie nalezy nawet do czoluwki.
      Ma przed soba takie kraje jak Rumunia, Montenegro, Trinidad albo Libia.

Po drugie:
      Jezeli uwarzasz Brunei, katar albo Portugalie za "dziadowskie kategore" to milo nam.
      Ale nie porownuj do tego BLR, bo to smieszne..........

Po trzecie:
      "System HDI" ma jedna wade: Przed Polska jest wiele bogatych malutkich krajow ktore maja
      ponizej 10Mio mieszkancow. TO SA KRAJE Z KTORYMI BLR SIE MOZE POROWNYWAC.
      Jezeli podzielimy liste na kraje
      <niz 10 Mio i
      >niz 10 Mio
      to sytuacja BLR jest jeszcze bardziej katastrofalna. Polska w swojej grupie krajow rozwinientych jest porownywalna w tej kwestii z Anglia, Hiszpania i Wlochami albo z Argentyna.My "gonimy" te kraje.(oprucz Argentyny, jest za nami) Jezeli idzie o ilosc mieszkancow n.p., to porownaj Debilku BLRz "wasza" liga. Czyli: Chorwacja, Slowacja, Czechy, Austria albo nawet Libia.

Efekt jest taki ze w stosunku do wielkosci kraju, Polska jest "pierwszym" swiatem i nawiazuje kontakt i walke do najlepszych.

BLR w porownaniu do Austrii Czech albo Slowacji to "trzeci swiat". I to jest dla was jeszcze pochlebne. Dla was sie liczy porownanie z Libia. Bardzo podobne "demokratyczne" kraje.
      Podobno Lukaszenko i Gadaffi maja nawet kooperacje. Tylko ze Libia jest bardziej rozwinienta od was.........

WIEC RUSKI CWOKU POROWNOJ SIE Z LIBIA, I NIE POROWNOJ POLSKI Z
      LUKSEMBURGIEM JAK TO ZROBILES, bo to po prostu smieszne.

• paulhandyman Re: nastepne klamstwo tego ruska 20.12.10, 09:42
        santa666 napisał:

> to sytuacja BLR jest jeszcze bardziej katastrofalna. Polska w swojej grupie kra
        > jow rozwinientych jest porownywalna w tej kwestii z Anglia, Hiszpania i Wlocham

ależ nie denerwuj się tak, szkoda zdrowia... Ubierz buty i czapkę uszankę, idź podpisz listę do pośredniaka bo ci nie wypłacą 500zł "dziadowego" w tym miesiącu..
        Potem staniesz sobie z kolegami jak zawsze pod Biedronką, wypijecie po piwie i przedyskutujecie temat potęgi zwanej Polską. Podyskutujecie na temat czy Polska już wyprzedziła w rozwoju UK i kiedy to obywatele USA będą przyjeżdżać do podradomskich wsi zbierać buraki i ziemniaki u polskich rolników
        • santa666 Re: nastepne klamstwo tego ruska 20.12.10, 11:11
          paulhandyman napisał:

>
          > ależ nie denerwuj się tak, szkoda zdrowia... Ubierz buty i czapkę uszankę, idź
          > podpisz listę do pośredniaka bo ci nie wypłacą 500zł "dziadowego" w tym miesiąc
          > u..
          > Potem staniesz sobie z kolegami jak zawsze pod Biedronką, wypijecie po piwie i
          > przedyskutujecie temat potęgi zwanej Polską. Podyskutujecie na temat czy Polska
          > już wyprzedziła w rozwoju UK i kiedy to obywatele USA będą przyjeżdżać do podr
          > adomskich wsi zbierać buraki i ziemniaki u polskich rolników

Jestem tobie wdzieczny rusku, naprawde. Takiego ubawu juz dlugo na Forum nie mialem.
          Klamiesz i plujesz i prowokujez w najlepszej bolszewickiej tradycjii.
          Jak jestes z tymi klamstwami skonfrontowany, to tylko plujesz bo na wysilek
          merytorycznie / intelektualny cie po prostu nie stac.

Twoj Nummer z wrostem gospodarki i drugi nummerek zamienienia "netto" (per capittia) na PPP jest niezly........zeby oszukac rusko-tatarskie wiesniacwo. U was to napewno
          ciagnie. Na Polaka to zamalo. Proba takiego profanicznego klamstwa duzo mowi o
          TOBIE i twojej mentalnosci. Z intelektem to niema nic wspolnego. Bo glupi nie jestes.

Do tematu:
          1.
          Jerzeli idze o zdrowie, to sie o mnie nie boj. Boj sie o wasza bialoruska-rusko-ukrainska
          swolocz, ktora zdycha na alkoholizm (NAJWYSZSZY FAKTOR NA SWIECIE)
          I HIV (PRZERASTA NIEKTORE KRAJE AFRYKI i ma najwiekrzy przyrost poza moze
          krajami jak Sudan i Lesotho) O narkomanii lepiej nie mowie. Szpricujecie nawet juz
          rozbabrane ethanolem jakies tabletki, bo na czysta Heroine to was nawet nie stac.

2.
          o jakiejs tam potedze polskiej to ty pierd.... bo ja nic takiego nie powiedzialem.
          To jest czysty klisz. I nawet nie moj.

3.
          Tylko prostak rozmawia o dochodach innej osoby, albo smieje sie z biedniejszego. Przynajmiej u nas. Ty nawet sie smiejesz z narodu bogatszego.

Co do mnie.......tam gdzie zyje do bogatych sie nie zaliczam. Ale, cwoku
          wystarczy na to zeby teraz wstac z biorka, zalorzyc narty i zaliczycz pare gorek w
          Taunusie. Potem wsiade do Metra, i 1/2 godziny pozniej siedze w Frankfurcie na tarasie
          "Zeilgalerie", na 10tym pietrze w kawiarence miedzy wierzowcami bankowymi
          obtulony w kocyk firmowy ktory przyniesie mi sliczna kelnerka (Polka). Obok mnie gazowy cieplutki "outdoor-piecyk", swierzutkie powietrze ktore jest nawet w centrum Frankfurtu tak czyste ze widac Feldberg (na ktorym wlasnie na nartach jezdzilem) i Winterstein.
          Dotego popijam herbatke z grogiem i ciesze sie z zycia. A zaliczam sie u nas do tak zwanych
          biedakow. Nawet Auta nie mam, bo mnie nie stac.

Powiec kochanie co u was biedni w grudniu porabiaja ??????????
          • paulhandyman Re: nastepne klamstwo tego ruska 20.12.10, 11:23
            santa666 napisał:

> Co do mnie.......tam gdzie zyje do bogatych sie nie zaliczam. Ale, cwoku
            > wystarczy na to zeby teraz wstac z biorka, zalorzyc narty i zaliczycz pare gore
            > k w
            > Taunusie. Potem wsiade do Metra, i 1/2 godziny pozniej siedze w Frankfurcie na
            > tarasie
            > "Zeilgalerie", na 10tym pietrze w kawiarence miedzy wierzowcami bankowymi
            > obtulony w kocyk firmowy ktory przyniesie mi sliczna kelnerka (Polka). Obok mni
            > e gazowy cieplutki "outdoor-piecyk", swierzutkie powietrze ktore jest nawet w c
            > entrum Frankfurtu tak czyste ze widac Feldberg (na ktorym wlasnie na nartach je
            > zdzilem) i Winterstein.
            > Dotego popijam herbatke z grogiem i ciesze sie z zycia. A zaliczam sie u nas do
            > tak zwanych
            > biedakow. Nawet Auta nie mam, bo mnie nie stac.
            >
            > Powiec kochanie co u was biedni w grudniu porabiaja ??????????
            >
            .... piękne masz marzenia przyjacielu i bogatą wyobraźnię...
            btw. podpisaleś już listę obecności w Powiatowym Urzędzie Pracy by otrzymać swoje "dziadowe" 500 zł na "biedronkowe" wino z kartonu ?

Nie masz jeszcze konta? Zarejestruj się

Nakarm Pajacyka