Dodaj do ulubionych

54 proc. Polaków chce głosować na PO

22.12.10, 08:34
A co nam pozostaje?
Jaka Platforma jest, taka jest, ale na pewno nie jest zgromadzeniem świrów, nekrofilów itp. oraz stanowi jedyną skuteczną zaporę przed nimi.
Obserwuj wątek
    • quinc Ja już nie chcę 22.12.10, 08:50
      Odkąd zaczęli kombinowac przy OFE już nie chcę głosowac na PO.
      • koloratura1 Re: Ja już nie chcę 22.12.10, 08:53
        quinc napisał:

> Odkąd zaczęli kombinowac przy OFE już nie chcę głosowac na PO.

Zatem jesteś w tych pozostałych 46 procentach.
        Też pięknie.
        • brat_barnaba Re: Ja już nie chcę 22.12.10, 12:33
          koloratura1 napisała:
          > quinc napisał:
          > > Odkąd zaczęli kombinowac przy OFE już nie chcę głosowac na PO.
          > Zatem jesteś w tych pozostałych 46 procentach.
          > Też pięknie.

Dodajmy: w pozostałych 46 procentach tych, którzy uczestniczą w wyborach, a robi to - mniej więcej - tylko połowa uprawnionych. Tak więc PO reprezentuje zaledwie ok. jedną czwartą spośród dorosłych członków polskiego społeczeństwa. To, co prawda, najlepszy wynik wśród partii politycznych, ale jednocześnie słaba legitymacja do rządzenia "w imieniu narodu".
          • maaac Re: Ja już nie chcę 22.12.10, 15:46
            Jednak jakby tu powiedzieć nikt inny nie ma większej, ba nawet nie ma zbliżonej do PO.
            Więc co? Proponujesz anarchię? Czy jednak zgodzisz się, że to PO ma tą legitymację?

Zdradź mi czy ktoś kiedyś miał większą legitymację w uczciwych wyborach?
            • brat_barnaba Re: Ja już nie chcę 25.12.10, 19:57
              Nie twierdziłem bynajmniej, że jakieś inne ugrupowanie ma lepszą niż PO legitymację do rządzenia, podniosłem tylko problem, że ta PO jest obeiktywnie (w skali bezwzględnej) dość słaba, bo reprezentowana jest w niej mała część obywateli.
          • q-ku to nieprawdziwy argument 22.12.10, 16:58
            ZAWSZE głosuje mniej niż jest
            ale każdy ma prawo głosować

PIS 5 lat temu wybrało 11% Polaków uprawnionych do głosowania

trudno - musieliśmy to honorować
            • brat_barnaba Re: to nieprawdziwy argument 25.12.10, 19:52
              q-ku napisał:
              > ZAWSZE głosuje mniej niż jest
              > ale każdy ma prawo głosować
              > PIS 5 lat temu wybrało 11% Polaków uprawnionych do głosowania
              > trudno - musieliśmy to honorować

Przepraszam bardzo, w którym miejscu mojej wypowiedzi mijam się z prawdą??

• maaac Re: Ja już nie chcę 22.12.10, 15:50
        Mozesz sobie "niechcieć" i tak będziesz musiał na nich zagłosować. Chba że jednak wolisz świrów...

Póki co nie ma w stosunku do PO realnej alternatywy. Ich konkurenci prześcigają się w robieniu głupot. Więc nawet jak PO robi dużo głupich rzeczy to i tak mój głos dostanie. Z przykrościa bo nie lubie głosować na "mniejsze zło" ale dostanie.

No chyba że... wrócimy do wyborów proporcjonalnych. Wtedy mogę poprzeć jakąś sensowną mniejszą opozycję.

Przy okazji zwolennicy JOW to głupcy... chcą nam zafundować JESZCZE WIĘKSZĄ większościowość wyborów, czyli jeszcze większą konieczność głosowania z obrzydzeniem na PO.
    • krawat.bp 54 proc. i jeszcze .... 22.12.10, 08:55
      to zasługa posła Gowina !
      nie jst podobny do Terlikowskiego.
    • lks17 Re: 54 proc. Polaków chce głosować na PO 22.12.10, 09:38
      wysokie poparcie dla PO to raczej sygnał, ze stopień wariactwa w Polsce nie przekracza niebezpiecznej granicy i maleje (może)
      • ghost18b Re: 54 proc. Polaków chce głosować na PO 22.12.10, 10:24
        Według ostatnich obserwacji wynika, że jest to wartość wprost proporcjonalna. Chyba, że chęć dalszych podwyżek podatków w tym wat, przy cięciach w funduszach emerytalnych i pensjach jest przez polaków pożądane, to zwracam godność.
    • nex_us 54 proc. Polaków chce głosować na PO 22.12.10, 09:52
      Popieram PO ale szkoda że opozycja jest taka PiSdowata. Nawet lewica - aż dziw, że te obecne niedojdy miały kiedyś prawie pełnie władzy (rząd + prezydenta).
      • ghost18b Re: 54 proc. Polaków chce głosować na PO 22.12.10, 10:30
        Nie popieram PO, ale musze przyznać rację. Gdzie jest realna opozycja, która w końcu przebije się przez POwski PR?! Ogień ogniem trzeba zwalczać, ale nikt na obecnej scenie politycznej nie ma do tego po prostu jaj..
    • pompo0 Jestem za. Niech PO pokarze co potrafi zrobić sama 22.12.10, 10:15
      Koalicjanci tylko myślą o swoich interesach (przykład LPR, Samoobrony czy PSL). Jeśli po latach samodzielnego rządzenia PO nie zda egzaminu to wtedy pójdzie ta Partia na margines.
      A więc dajmy im szance na samodzielność w rządzeniu.
    • crusty25 Sondaże....sraże 22.12.10, 10:18
      1000 respondentów, jak do mnie dzwonili przed wyborami prezydenckimi to wybierałem tego co był ostatni. nie pieprzcie ze grupa ludzi mająca pełnię władzy w polsce nic nie potrafi zrobić. jak peło wygra w 2011 to będą kolejne lata stagnacji. przydałby się taki węgierski fides coby wziąć media za pysk, zeby informowały nie rozgrywały polityki. a na razie jest tak ze wszystkie media komercyjne w polsce i nawet publiczne sprzyjaja peło i półtuskowi. gdzie ta ofensywa legislacyjna gdańska miłości
      • tykaczor Re: Sondaże....sraże 22.12.10, 15:31
        ...czy do tych mediów zaliczasz też media złodzieja Rydzyka ???
    • strikemaster Stołek Tuska zależny od świrów 22.12.10, 10:20
      > Jaka Platforma jest, taka jest, ale na pewno nie jest zgromadzeniem świrów, nek
      > rofilów itp. oraz stanowi jedyną skuteczną zaporę przed nimi.

Tak twierdzi i na tym swoje słupki opiera. A mi się wydaje, ze robi wszystko, żeby świry miały się dobrze, bo od tego zależy stołek Tuska.
      • pani_bozia Re: Stołek Tuska zależny od świrów 22.12.10, 21:06
        jw
    • antropoid 54 proc. Polaków chce głosować na PO 22.12.10, 11:09
      PO daleko jest do ideału i pewnie sytuacja, w której jedno ugrupowanie góruje tak wyraźnie nad wszystkimi nie jest najlepsza, ale to i tak jest na tę chwilę jedyne w miarę sensowne rozwiązanie, blokujące drogę do władzy zgrai ziejących nienawiścią bigotów-fanatyków, kipiących pragnieniem zemsty nie wiadomo za co. A właściwie wiadomo - za przegrywane wciąż wybory, z czym nie potrafią się pogodzić. Zakute łby za nic nie chcą pojąć, że ktoś ich może po prostu nie chcieć.
    • drmuras Pół NArodu z Partią 22.12.10, 11:19
      WOdzu prowadź w pi zdu
      • antropoid Re: Raczej pól narodu przeciwko czubkowi. 22.12.10, 11:22
        A to i tak jeszcze za mało.

drmuras napisał:

> WOdzu prowadź w pi zdu
        -------------

Raczej w PiS-du...
    • art.usa Ci prorocy co chleb jedzą to g..o wiedzą, ale oby tak było. 22.12.10, 11:27
      Jedynym murem przeciw opętanej dziczy jest PO.

Jakoś ten co koty pali nie bardzo popularny.
      Tych co dają d..ę za Polskę, (wędrowne dziwki) nie widzę.
    • rozsadek.ltd Brawo Donek, dościgasz Łukaszenkę!!! 22.12.10, 12:05
      Niech nam nasze peruwiańskie Słońce świeci jasno po wsze czasy!
      • art.usa Re: Brawo Donek, dościgasz Łukaszenkę!!! 22.12.10, 18:06
        rozsadek.ltd napisał:

> Niech nam nasze peruwiańskie Słońce świeci jasno po wsze czasy!

Zapomniałeś;

Podpisano

Rozsądek: Pajac z PISu.
    • kaczka_dziwaczka_czyli_dziwna 100 % poparcia na mojej ulicy i w więzieniu 22.12.10, 14:41
      Prawie uwierzyłam - bo na mojej ulicy rzeczywiście PO ma 100 % poparcia. Na mojej ulicy mogę zrobić reprezentatywną grupę wiekową albo jakąkolwiek grupę wiekową - i jak by nie liczyć, to zawsze wyjdzie 100% poparcia dla PO.

Ale nie tylko my popieramy PO. Na pewno w więzieniach jest tradycyjnie 100 % poparcia dla PO.

Ale skąd takie poparcie dla PO w ogólnopolskiej skali? NIE WIEM. NIE MAM POJĘCIA.
      CUD TUSKA?

Logicznie patrząc, PO powinno mieć jakieś 5 % poparcia i 70 % niechęci, ponieważ:

Jak zauważa Unia Europejska, w Polsce około 50 % ludzi żyje w nędzy oraz głoduje - oficjalny eufemizm brzmi "żyją poniżej minimum socjalnego". Przeciętny Polak, który kupił mieszkanie, przeciętnie spłaca kredyt mieszkaniowy cztery razy dłużej niż Niemiec. Nic dziwnego, bo w Polsce zarabia się pięć razy mniej niż w Niemczech. Trudne warunki życia w Polsce i tragiczna opieka medyczna sprawiają, że Polacy żyją statystycznie krócej od Niemców - statystycznie krócej o 5 lat.

Takie są fakty faktyczne (w przeciwieństwie do faktów w FAKTACH TVN). Efekty władzy PO są tragiczne, godne pożałowania, beznadziejne i kretyńskie. Gdyby takie PO rządziło w Niemczech tak, jak rządzi w Polsce, niemieccy robotnicy zburzyliby Reichstagsgebäude w kilka godzin.

A w Polsce - sukces, oklaski, poparcie.

Jestem za głupia, żeby to zrozumieć.

A może ten sondaż przeprowadzono na reprezentatywnej grupie rodzin posłów i senatorów PO?

• thobold Re: 100 % poparcia na mojej ulicy i w więzieniu 22.12.10, 15:40
        A co, myślisz, ze Paranoja i Schizofrenia to zmieni?
        • kaczka_dziwaczka_czyli_dziwna PiS na deskach, PO na tronie, Naród na kolanach 22.12.10, 16:37
          Po zamachu w Smoleńsku PiS nie podniesie się - został znokautowany, jego dni są policzone.

Kulawy, ośmieszony kościół katolicki jest, ale jakby go nie było - bezsilny i bezwładny jak wieloryb na pustyni.

Polską rządzą międzynarodowe korporacje, deweloperzy i banki, dzieląc się zyskiem wyciśniętym z zupełnie ogłupionego i zadłużonego po uszy i dziurki w nosie narodu, ale Polski - w sensie narodowym - praktycznie już nie ma.

Narody istnieją tak długo, dopóki potrafią celowo działać w swoim interesie narodowym, którym jest przede wszystkim dobrobyt ogółu obywateli. Ten cel - dobrobyt - akurat jest zadaniem niewykonalnym dla władzy w Polsce.

Z wyjątkiem tego jednego najważniejszego celu - nadrzędnego narodowego interesu wyrażającego się w ogólnonarodowym dobrobycie - nasze władze typu PO osiągną wszystkie inne cele:

wzrost długu publicznego - proszę bardzo
          wzrost zadłużenia obywateli - już się robi
          wzrost efektywnych egzekucji komorniczych - gwarantowany
          wzrost bezrobocia - zapewniony
          wzrost cen benzyny, gazu, elektryczności - na pewno się uda
          wzrost podatków - bankowo
          wzrost wynagrodzeń urzędników państwowych - nawet z przyjemnością

słowem - wzrost dominuje w naszej gospodarce w większości sektorów.

PiS na deskach.
          PO na tronie.
          Naród na kolanach.
    • tykaczor 54 proc. Polaków chce głosować na PO 22.12.10, 15:26
      I znowu dobijacie Jarusia. Ten biedaczek szarpie się jak osioł , bo wszystko mu się razem z partią wymyka z rąk, a tu jeszcze ogłaszają tak niekorzystne dla niego sondaże. Jeżeli nie chcecie aby, jako zaprawiony w bojach z "komuną" więzień szeregu zakładów karnych i internowany w stanie wojennym działacz solidarności, popełnił SEPUKU - to nie ogłaszajcie wyników sondaży. Jaruś - Rydzyk jest z tobą !!!
    • jagger2009 54 proc. Polaków chce głosować na PO 22.12.10, 16:49
      ja rowniez sledzac wydarzenia w Polsce bardzo dokladnie gdybym w niej mieszkala to glosowalabym na PO, jedyna uwage jaka mam do tejze partii to brak twardej stanowczosci jezeli chodzi o inne partie ktore nic dla kraju nie robia a utudniaja innym mam na mysli pewna osobe z PIS-u, jak rowniez te noe ugrupowanie ktore sie utworzylo PJN, wyglada to troche jak cyr.
    • kaczka_dziwaczka_czyli_dziwna zboczeńcy z PO, ale uczą się angielskiego 22.12.10, 16:54
      ci prawdziwi mężczyźni z PO

bawią się atrapami penisów podczas konferencji prasowych
      przebierają się w sukienki podczas sesji towarzyskich z prostytutkami
      zakładają stringi na hełmy podczas oficjalnych wizyt zagranicznych
      uczą się angielskiego od podstaw, ale dopiero jako prezydenci
      używają słów, za które w szkole mieliby naganne sprawowanie
      nie zdaliby matury, nawet gdyby mogli ściągać

żal mi ich.

gdyby któryś z mich był moim tatą, zabiłabym się ze wstydu
      • kaczka_dziwaczka_czyli_dziwna POlitycy piszą maturę razem z maturzystami 22.12.10, 17:11
        Zastanawiałam się, czy politycy mogą się jeszcze bardziej ośmieszyć, i stwierdziłam, że tak.

Wystarczy, żeby nasi ministrowie, premier i prezydent musieli napisać maturę - taką zwykłą jak wszyscy. I żeby każdy mógł to przeczytać i sam ocenić poziom intelektualny rządu.

Może wtedy ci wszyscy kibice biegający na wybory coś zrozumieją.
        Np to, że głupki rządzą. Całym krajem.

PREZYDENT I RZĄD PISZE MATURĘ 2011 Z NARODEM.

Co do jednego mogę być pewna - minister Sikorski zapisze maturę z angielskiego - a reszta, zobaczymy jak przeczytamy. Może to będzie pociechą dla wszystkich oblanych maturzystów, że kariera w polityce rysuje się przed nimi coraz wyraźniej.
      • art.usa Re: zboczeńcy z PIS, ale nie uczą się angielskiego 22.12.10, 18:15
        kaczka_dziwaczka_czyli_dziwna napisał: - Zboczony facet?

błędy jak aleksy, fanpanajurka i kto znów jeszcze.

> ci prawdziwi mężczyźni z PO
        > bawią się atrapami penisów podczas konferencji prasowych
        > przebierają się w sukienki podczas sesji towarzyskich z prostytutkami
        > zakładają stringi na hełmy podczas oficjalnych wizyt zagranicznych
        > uczą się angielskiego od podstaw, ale dopiero jako prezydenci
        > używają słów, za które w szkole mieliby naganne sprawowanie
        > nie zdaliby matury, nawet gdyby mogli ściągać
        > żal mi ich.
        >
        > gdyby któryś z mich był moim tatą, "zabiłabym się ze wstydu" czyli zboczona baba?

Masz rozdwojenie jażni jak twój wielki wódz bezpłciowy.
        Aleks Zmnień trawę, ta ci szkodzi.
        • kaczka_dziwaczka_czyli_dziwna Re: zboczeńcy z PO, ale uczą się angielskiego 22.12.10, 19:01
          politycy z PO - ale jacy?

Dziwni dziwacy, zboczeńcy, perwerci, niedouczone nieuki, chamy, prymitywy.

Dlaczego? No dlatego, że :

dziwni dziwacy - bawią się atrapami penisów podczas konferencji prasowych
          zboczeńcy - przebierają się w sukienki podczas sesji towarzyskich z prostytutkami
          perwerci - zakładają stringi na hełmy podczas oficjalnych wizyt zagranicznych
          niedouczone nieuki - uczą się angielskiego od podstaw, ale dopiero jako prezydenci
          chamy - używają słów, za które w szkole mieliby naganne sprawowanie
          prymitywy - nie zdaliby matury, nawet gdyby mogli ściągaćl

żal mi ich.

gdyby któryś z nich był moim tatą, zabiłabym się ze wstydu. Predyspozycje psychiczne dziedziczy się po obojgu rodzicach, po dziadkach, a w naszej rodzinie nie robiło się takich rzeczy, jakimi są - genetycznie obciążone - rodziny wyżej wymienionych polityków z różnymi zaburzeniami - osobowości, psychopatologicznymi, socjopatologicznymi, niedorozwojem. Każdy wywiad środowiskowy ujawniłby takie zaburzenia, ponieważ w tych wykolejonych rodzinach jest to standard, coś normalnego, i takie "zachowanie się" tatusia polityka nie szokuje, bo rodzina uważa to za normalne.

Nie mam zamiaru wyśmiewać się z nieszczęścia rodzin tych polityków, bo bardzo im współczuję - szczególnie żonom, które trafiły na takich odrażających mężów. Współczuję też dzieciom polityków z PO, podobno Nie mam zamiaru wyśmiewać się z ich kalectwa, bo oczywiście nie robię czegoś takiego, jednak wyśmiewam się z ich funkcji społecznej wykonywanej bez posiadania niezbędnych kwalifikacji psychiczno-intelektualnych.

PS jako kaczka dziwaczka nie skubię byle czego - trawa jest dla bydła
    • q-ku nie mamy innego wyjścia-inni są straszniejsi lub . 22.12.10, 16:56
      śmieszniejsi

niech to szlag:-)
    • yago1234 Re: 54 proc. Polaków chce głosować na PO 22.12.10, 18:51
      lekarz, lekarz ! Głupek wyszedł z wariatkowa !
    • alakyr No to jestem wśród pozostałych 46% 22.12.10, 19:26
      I dodam że nie będę głosował na PiS. Dość tych kretynizmów na górze.
    • lzeszjakburaesbeckasuka 154 proc. Głuptaków chce głosować na PO? a co! 22.12.10, 20:14
      Znów stara zgraja szczęśliwym trafem,
      bez głów, bez planów, za to z rozmachem
      do żłobu toczy swe tłuste cielska;
      Idzie Platforma Obywatelska !

Do sądu złodziej śmiało ucieka
      Bo wszak korupcja prawem człowieka !
      Czar PRL-u wraca do formy
      Wdzięczni jesteśmy ludziom z Platformy ?!

Zwrot w dyplomacji to rozdział drugi
      Od dziś będziemy świadczyć usługi
      Dla Władimira i dla Angeli.
      Czas na kolanach iść do Brukseli !

Szef MSZ-u już ma kaganiec
      Śląsk i Pomorze weźmie Germaniec
      Trzeba wywłaszczyć polskiego chłopa
      Vivat Platforma, Vivat Europa !

Angela z Ritą ręce zaciera,
      By na wschód ruszyć tropem Hitlera,
      A za nią ziomków procesja tłumna
      Vivat Platforma, piąta kolumna.

„Za tawariszcza Tuska zdrowie”;
      Piją Gazpromu oligarchowie
      Władimir Putin z radości śpiewa:
      „Nu tiepier budiet kak za Breżniewa”;

Odwrót z Iraku, z Afganistanu
      Osama śmieje się spod turbanu,
      Taki sojusznik jak Tusk się przyda;
      Vivat platforma i Al-Kaida !

Koniec z lustracją ! Koniec rozliczeń !
      Dla konfidentów to koncert życzeń
      „Od dzisiaj wszyscy jesteśmy święci”
      Vivat platforma i konfidenci !

Niech żyje wolność! Ćpun na wagarach
      Łbem durnym kreci w dymu oparach
      Całkiem legalnie ćmiąc porcję zielska
      Vivat platforma Obywatelska !

Niech żyje miłość ! rusza parada
      Sprośnych pedałów cała gromada
      Gzi się bezwstydnie wśród publiczności
      To dar Platformy ! tryumf wolności !

Elektoracie ! Wyborco durny !
      Gdy będziesz wrzucać głos swój do urny,
      A chcesz być sługą Niemca i Ruska,
      Dalej popieraj Donalda Tuska !

• robert9998 A świstak siedzi i zawija w te sreberka 22.12.10, 20:53
      Jak są ogromne kłopoty rządu GW tvn24 wypuszczają sondaże,które maja tyle wspólnego z rzeczywistością( jak rozdawane rowery na placu czerwonym).
      Wyborcza jak zatrudniła młodego Tuska i wysłała go do Chin na wycieczkę rządowa, zupełnie straciła wiarygodność.
      Dlaczego GW nie wspomina o wspólnej historii Tuska i Kaczyńskiego, jak to KLD wchodziło do sejmu pierwszej kadencji z wspólnych list pod szyldem PC. Okazuje się że Jaruś jest ojcem chrzestnym w polityce Donka.
      Tamte lata KLD i Donka w polityce to przyjaźń z ludźmi z KPN ,ZCHN . Tuska karierę w ZCHN zablokowali Kropiwnicki i Niesiołowski w KPN Słomka . Po dwóch próbach trafił do Unii Wolności i tam doszło do fuzji obu partii i powstała Unia Demokratyczna.
      Na znak protestu przeciw Tuskowi j jego działaniom powstaje SKL , wyjście części posłów UW założony przez Jana Marię Władysława Piotra Rokitę i Bronisława Marię Komorowskiego i Artura Balazsa .
      Pan Tusk jak i wszyscy prawicowcy są mało wiarygodnymi politykami- jak "świnia pójdzie wszędzie, byle tylko mieć dostęp do koryta" . Cała taka jest PO z ich wodzem na czele!
    • brutalny.magazynier Re: 54 proc. Polaków chce głosować na PO 26.12.10, 10:00
      koloratura1 napisała:

> A co nam pozostaje?

Moim zdaniem nic, musicie do końca trzymać fason i brnąć w to g... "po kolana, po pas, po szyję", jeśli przestaniecie glosować na PO będziecie tym samym musieli przyznać się przed samymi sobą, że daliście się zrobić Donkowi w wała jak ostatnie niedojdy.
      Zwolennicy PO to najwięksi fanatycy jakich znam, nie wyobrażam sobie np. mojego kolegi J. żeby nagle zmienił front i zaczął mówić coś innego niż do tej pory, facet zupełnie straciłby twarz. J. jest drobnym przedsiębiorcą i jak go spytać o interesy twierdzi, że tak źle jak teraz to jeszcze nie było, na pociechę można mu powiedzieć, że nigdy nie jest tak źle, żeby nie mogło być gorzej, przyszły rok przed nami.

• higienista1 54 proc. Polaków chce głosować na PO 26.12.10, 13:18
      Moze być nawet 60 albo i 70 procent.Cuś tu nie gra.Dlaczego PO taka dobra a reszta taka zla? Co ma PO a czego nie ma reszta?Im więcej bedzie mieć Patforma tym mniej coraz bardziej satelicka opozycja."Wszystkim się Kasieńka podoba"
    • krawat.bp 54 proc. Polaków chce głosować na PO 30.12.10, 20:41

Nie masz jeszcze konta? Zarejestruj się

Nakarm Pajacyka