pamig Podobne odczucia 04.03.11, 14:35 Trafna recenzja, miałam podobne odczucia co recenzent - film robi wrażenie wyrafinowanego wpisującego się w nurt sztuki niezależnej dzieła, ale to tylko pozory, a ten kto się na nie nabrał dał się zwieść jedynie formie, a nie treści. A fabuła - istotnie - banalna - stereotypowa aż do bólu, recenzja precyzyjnie uchwyciła tą pretensjonalność. Pomysł ciekawy, ale realizacja nieudana, to zbyt uproszczony powierzchowny scenariusz na poziomie licealisty, co trafnie ujęto w recenzji- krytycznej i niezależnej, bo nie pisanej przez pracownika agencji filmowej. Czekałam z niecierpliwością na ten film, ale poza świetną grą Natalii, zrobił na mnie wrażenie nieco kiczowatego. Nie zamierzam przekonywać do mojej opinii, bo wiadomo, że de gustibus non disputandum est... Odpowiedz Link Zgłoś
hermejas "Czarny łabędź", czyli baletnica w matni 17.03.11, 23:30 Pan Paweł T Felis (recenzent gazety) chyba jak zawsze niewiele zrozumiał z fabuły filmu. Film jest genialny psychologicznie. Polecam wszystkim. Odpowiedz Link Zgłoś
hermejas "Czarny łabędź", czyli baletnica w matni 17.03.11, 23:46 po co takie recenje ktos zapytał sie retorycznie na tym forum. zgadzam sie w 100%. Im lepszy film tym Paweł Felis jest bardziej zagubiony. Na ogół czytam jego recenzje i są bardzo przydatne. Jak ocenia kiepsko to jest szansa na b. dobry film. Jak ocenia na 6 gwiazdek to nie chodze. Na ogół totalna klapa...;) Na miejscu wyborczej dawno bym zmienił garnitur recenzentów. Szkoda takiej gazety... Odpowiedz Link Zgłoś