Dodaj do ulubionych

"Czarny łabędź", czyli baletnica w matni

• pamig Podobne odczucia 04.03.11, 14:35
      Trafna recenzja, miałam podobne odczucia co recenzent - film robi wrażenie wyrafinowanego wpisującego się w nurt sztuki niezależnej dzieła, ale to tylko pozory, a ten kto się na nie nabrał dał się zwieść jedynie formie, a nie treści. A fabuła - istotnie - banalna - stereotypowa aż do bólu, recenzja precyzyjnie uchwyciła tą pretensjonalność. Pomysł ciekawy, ale realizacja nieudana, to zbyt uproszczony powierzchowny scenariusz na poziomie licealisty, co trafnie ujęto w recenzji- krytycznej i niezależnej, bo nie pisanej przez pracownika agencji filmowej.
      Czekałam z niecierpliwością na ten film, ale poza świetną grą Natalii, zrobił na mnie wrażenie nieco kiczowatego. Nie zamierzam przekonywać do mojej opinii, bo wiadomo, że de gustibus non disputandum est...
    • hermejas "Czarny łabędź", czyli baletnica w matni 17.03.11, 23:30
      Pan Paweł T Felis (recenzent gazety) chyba jak zawsze niewiele zrozumiał z fabuły filmu. Film jest genialny psychologicznie. Polecam wszystkim.
    • hermejas "Czarny łabędź", czyli baletnica w matni 17.03.11, 23:46
      po co takie recenje ktos zapytał sie retorycznie na tym forum. zgadzam sie w 100%. Im lepszy film tym Paweł Felis jest bardziej zagubiony. Na ogół czytam jego recenzje i są bardzo przydatne. Jak ocenia kiepsko to jest szansa na b. dobry film. Jak ocenia na 6 gwiazdek to nie chodze. Na ogół totalna klapa...;) Na miejscu wyborczej dawno bym zmienił garnitur recenzentów. Szkoda takiej gazety...
Inne wątki na temat:

Nie masz jeszcze konta? Zarejestruj się

Nakarm Pajacyka