szczypopasku 29.01.11, 17:27 Rosjanie winni zdjąć skórę z bandytów,którzy pozbawili niewinnych ludzi życia.Zyczę by ich dostali,by więcej nie mordowali ludzi.!! Odpowiedz Link Zgłoś Obserwuj wątek Podgląd Opublikuj
brat_barnaba Re: Rosja: ustalono dane terrorysty z Domodiedowa 29.01.11, 18:18 Złapią jednych, zastąpią ich drudzy. Tam, gdzie w grę wchodzi fanatyzm religijny, nigdy nie ma gwarancji, że zamach nie powtórzy się. Zamachowcy giną z założeniem, że po nich przyjdą inni. I tak się dzieje. Odpowiedz Link Zgłoś
wrd6611 Re: Rosja: ustalono dane terrorysty z Domodiedowa 29.01.11, 19:20 Zycze Rosjanom zeby zlapali bandziorow i zrobili im kuku. Odpowiedz Link Zgłoś
bialorusin-8 Re: Rosja: ustalono dane terrorysty z Domodiedowa 29.01.11, 23:16 Ja tezżycze aby w końcu pozbyli się największych bandziorów tz. Putina i jego mafii. Odpowiedz Link Zgłoś
dublin24 Re: Rosja: ustalono dane terrorysty z Domodiedowa 30.01.11, 01:12 A ja z racji naszej jakze wesolej wspolnej przeszlosci zycze rosjanom zeby ich muzulmanie poslali do diabla. Odpowiedz Link Zgłoś
tow_rydzyk Co Dublin wie o stosunkach polsko-rosyjskich ? 30.01.11, 01:58 Radzilbym ci gastarbajterze z Dublina abys zwazyl co daly nam nasze wspolne dzieje. Skoro nawiazujesz do Katynskiej masakry warto wspomniec i o innych aspektach naszych stosunkow. Masz racjetTe 45 lat krwawej okupacji radzieckiej przetrwalismy kosztem wielu wyrzeczen: brakowalo kielbasy zwyczajnej, papierosow, papieru toaletowego ale mimo wszystko pomyslmy o tych 600 tys. rosyjskich/radzieckich zolnierzy poleglych na naszych ziemiach. Chyba to jednak dzieki nim mozemy DZISIAJ w 21 wieku mowic do naszych dzieci i wnukow po POLSKU w Gdansku, Wroclawiu, Szczecinie, Olsztynie, Opolu, Chorzowie czy nawet w Poznaniu. Czy wiesz ,ze ludobojcza hitlerowska maszyna wojenna planowala wyeliminowac Polakow jako rase do 1955. Jezeli o tym nie wiedziales poczytaj sobie Dzienniki Hansa Franka, Goebbelsa, Rosenberga... Odpowiedz Link Zgłoś
dublin24 Re: Co Dublin wie o stosunkach polsko-rosyjskich 30.01.11, 03:37 "Radzilbym ci gastarbajterze z Dublina" Mnie tez jest przykro ze malo zarabiasz "Chyba to jednak dzieki nim mozemy DZISIAJ w 21 wieku mowic do naszych dzieci i wnukow po POLSKU w Gdansku, Wroclawiu, Szczecinie, Olsztynie, Opolu, Chorzowie czy nawet w Poznaniu." Moze wymienisz ziemie utracone na rzecz Zwiazku radzieckiego ? Udajesz glupiego czy nie wiesz ze terytorium polski przed 2 wojna swiatowa bylo wieksze niz dzisiaj i "ziemie odzyskane" niczego nie zmieniaja. "mimo wszystko pomyslmy o tych 600 tys. rosyjskich/radzieckich zolnierzy poleglych na naszych ziemiach." Gdyby rosjanie w czasie 2 wojny swiatowej usuneli niemcy z naszych ziem po czym WYCOFALI SIE , to ja kazdemu rosjanowi stawialbym dzisiaj , jutro i za 50 lat piwo i nazywal swoim przyjacielem , ale niestety stalo sie inaczej... Odpowiedz Link Zgłoś
tow_rydzyk Wodzu prowadz na Kowno a moze i dalej.... 30.01.11, 08:09 dublin24 napisał: > "Radzilbym ci gastarbajterze z Dublina" Mnie tez jest przykro ze malo zarabias > z > > "Chyba to jednak dzieki nim mozemy DZISIAJ w 21 wieku mowic do naszych dzieci i > wnukow po POLSKU w Gdansku, Wroclawiu, Szczecinie, Olsztynie, Opolu, Chorzowie > czy nawet w Poznaniu." > > Moze wymienisz ziemie utracone na rzecz Zwiazku radzieckiego ? Udajesz glupiego > czy nie wiesz ze terytorium polski przed 2 wojna swiatowa bylo wieksze niz dzi > siaj i "ziemie odzyskane" niczego nie zmieniaja. > > "mimo wszystko pomyslmy o tych 600 tys. rosyjskich/radzieckich zolnierzy polegl > ych na naszych ziemiach." > > Gdyby rosjanie w czasie 2 wojny swiatowej usuneli niemcy z naszych ziem po czym > WYCOFALI SIE , to ja kazdemu rosjanowi stawialbym dzisiaj , jutro i za 50 lat > piwo i nazywal swoim przyjacielem , ale niestety stalo sie inaczej... Drogi gastarbajterze, Na zarobki wcale sie nie uskarzam. Sa znacznie wyzsze od przecietnej amerykanskiej...czego i Tobie zycze... Ale powaznie...O ile wiem ZSRR juz nie istnieje...Z nutka sentymentalnego nacjonalizmu wspominasz “polski” Lwow, Wilnio, Nowogrodek. Szukajna swoje pytania odpowiedzi u naszych ukrainskich, litewskich i bialoruskich sasiadow, ktorzy obecnie gospodaruja tymi obszarami. Ci, ktorzy nie moga sie pogodzic z utrata Kresow Wschodnich nigdy nie zadali sobie trudu aby sobie uzmyslowic, ze utrzymywanie ogromnych mniejszosci, litewskich, bialoruskich nie mowiac juz o ukrainskich w granicach Polski (w jakimkolwiek ustroju politycznym) wczesniej czy pozniej skonczyloby sie scenariuszem balkanskim. Czytajac twoje wynurzenia historiograficzne nasze mlodsze pokolenie jest gotowe uwierzyc, ze przed 1989 roku czekalismy na zaglade w gettach albo obozach koncentracyjnych, w atmosferze masowych ulicznych lapanek-zdejmujac czapki przed patrolami zoldakow sowieckich. Na boga, nie chce umniejszac naszych cierpien i upokorzen w PRL-u: sluchanie tej glupawej PZPR-owskiej nowomowy, przyprawiajaca o mdlosci propaganda, nieustanne kolejki, strajki o zniesienie podwyzek cen, smrod gazu lzawiacego ale w przyszlkosci postaraj sie ujmowac nasze powojenne dzieje w pewnych roszadnych perspektywach. Stalin jest autorem wielu polskich ( i nie tylko polskich) nieszczesc ale to samo mozna powiedziec o naszych tzw. Zachodnich sojusznikach , ktorzy w Jalcie i Poczdamie dostali geopolitycznej amnezji... Odpowiedz Link Zgłoś
brat_barnaba Re: Wodzu prowadz na Kowno a moze i dalej.... 30.01.11, 13:54 Obawiam się, Tow_rydzyku, że twoje objaśneinia nie przebiją się przez zaporę amyloidową (utrudnia, a czasami wręcz uniemżliwia komunikację międzyneuronową) w mózgu naszego drogiego dyskutanta dublin24, który najwyraźniej jest "dzieckiem specjalnej troski". Bo tylko w główce takiego infantylnego stworzonka mogą powstawać myśli o sterowaniu geopolityką i frontami wojennymi jak żołnierzykami z ołowiu oraz ustalaniu granic jak na podwórku podczas dawno zapomnianej gry "w państwa". Cóż zrobić, populacja składa się i z takich "przypadków", a że "przypadek" potrafi - jakimś zbiegiem okoliczności - łączyć litery w wyrazy i zdania, to pisze co mu tam w główce się ulęgnie. Najlepiej chyba zostawić taki "przypadek" w spokoju i nie reagować, bo oznacza to tylko zbędny wydatek energetyczny i żadnych efektów. Odpowiedz Link Zgłoś
pawel.nn Jak łatwo oceniać przeszłość... 30.01.11, 16:53 Doceniając "kulturotwórczą rolę polaków na ziemiach wschodnich Rzeczypospolitej" nie mogę zrozumieć mojego dziadka który nie docenił "cywilizowania" Śląska przez Niemców i walczył z nimi w Powstaniach Śląskich. W swoich wspomnieniach opisywał jak w czasie plebiscytu demolowali sale i bili agitatorów niemieckich - to był terrorystą? Drugi dziadek jako żołnierz wermachtu (co prawda tylko kilka miesięcy ale był) jako saper brał udział w kampanii wrześniowej. Podobno dziadkowie do siebie nie strzelali - ale ja bym tak tego nie był pewny bo chyba się nie lubili. Ale to jeszcze nic. Co ma zrobić moja daleka rodzina których przodek walczył w Armii Andersa do której się dostał jako jeniec Wermachtu. Czy zdradził Polskę kiedy go "wzięli" do Wermachtu, czy zdradzał Niemcy kiedy przeszedł do Andersa. Po wojnie dostał solidny wycisk od UB ale nie wiem czy za Andersa czy za Wermacht. W 70. latach jego potomkowie wyjechali (zdrajcy?) wyjechali do RFN gdzie nie dostali od Niemców odszkodowania za przodka z Wermachtu bo Anglicy wydali Niemcom dokumenty co "poszli" do Andersa. Bracia babci zginęli jako AK-owcy ale jej mąż (to ten bardziej polski dziadek) po wojnie jako członek PPS z automatu został członkiem PZPR. Odpowiedz Link Zgłoś
koloratura1 Jezusmaria!!! 30.01.11, 10:05 bialorusin-8 napisał: > Ja tezżycze aby w końcu pozbyli się największych bandziorów tz. Putina i jego mafii. To Putin i jego mafia dokonali zamachu na lotnisku???!!! Odpowiedz Link Zgłoś
aliveinchains Rosja: ustalono dane terrorysty z Domodiedowa 31.01.11, 09:15 w Moskwie zyje tylko 10% mniejszość ludzi wielbiacych pokoj! i widzicie czym to się konczy..nie dość, że estetycznie wygladaja jak kozojebcy to jeszcze podkladaja bomby.... Odpowiedz Link Zgłoś