Dodaj do ulubionych

Balcerowicz (64 l.) gwiazdą tabloidów

01.02.11, 11:47
Autor ma rację (zgodnie z przysłowiem raz w roku to i...). Balcerowicz jest ostatnio gwiazdą tabloidów. Wyborcza pisze o nim codziennie.
Obserwuj wątek
    • baalsaack Balcerowicz (64 l.) gwiazdą tabloidów 01.02.11, 12:39
      Czy to dziwne? Właśnie w tabloidach jest miejsce Balcerowicza. Trudno, żeby pisały o kimś, kto próbuje głębiej analizować rzeczywistość i przyznaje, że nie da się jej sprowadzić do kilku prostych regułek.
    • pablobodek Żądam powołania Sejmowej Komisji Śledczej 01.02.11, 13:32
      do zbadania przestępstw podczas obdzielania Krk polskim dobrem narodowym.
      Kościół obrabował swoich, i nie tylko, wiernych !!
      Konkordat musi być wypowiedziany !!
      Krzyż z sejmu wyprowadzić ! Polska to nie Watykan, choć jego dominium.
      Głosujmy na nieklerykałów, na RUCH POPARCIA Janusza Palikota !!
      • rodzaj_konta Re: Żądam powołania Sejmowej Komisji Śledczej 01.02.11, 13:52
        to oczywiście sarkazm? w necie nie słychać intonacji głosu, ale wystarczająco absurdalne.
    • 1camaro1 Balcerowicz (64 l.) gwiazdą tabloidów 01.02.11, 14:40
      -tak - jeden z "grubszych" idiotów!!!!
    • jurber1 Balcerowicz (64 l.) gwiazdą tabloidów 01.02.11, 14:56
      Oj Panie prof. Balcerowicz - świetny v-Premierze III RP, mniej świetny Prezesie Unii Wolności, marny v-ce premierze (do czasu...) w rządzie sterowanym "z tylnego siedzenia" przez Maniusia Krzaklewskiego... Zachciało się mącić wbrew swoim zamiarom !? Trochę umiaru ! Trochę zastanowienia - do czego to prowadzi ! Nic nie jest już czarno-białe, nikt nie ma monopolu na nieomylność !
    • ojci co gra balcerowicz 01.02.11, 15:00
      czy jest znudzonym staruszkiem
      czy w tle są miliardy
    • wirus-7 Balcerowicz (64 l.) gwiazdą tabloidów 01.02.11, 16:03
      Nazwisko Balcerowicz wywołuje u mnie alergiczną wysypkę i depresję endogenną.
      Czy moi rodacy nie dostrzegają nieszczęść jakie wywołał ten człowiek dla Polski.
      Balcerowicz to dziecko realnego socjalizmu a jego pseudonaukowe teorie przyniosły mu
      niespodziewanie dużą popularność w Europie . Nic dziwnego. Przecież wdrażane przez
      niego pomysły były po myśli ekonomistów zachodnich, którym zależało aby w Polsce
      działo się źle. Jego nowe teorie na temat zmniejszenia długu publicznego idą w tym
      samym kierunku. Im gorzej tym lepiej - to jego obecna dewiza. Dąży do dalszej paupe-
      ryzacji 80% Polaków. Nie dajmy się dalej oszukiwać. Pamiętamy NFI i obecnie OFE.
      On liczy na to, że zostanie premierem przy pomocy SLD. Nie daj Boże!!!
    • trajkotek piri-piri text 01.02.11, 16:11
      Tekst jest ostry, często niesprawiedliwy, przesadnie wychwala zasługi rządu PiS. Ale wreszcie jest to normalna debata opozycji z rządem. - wstydzę się trochę, ale spytam, czy czytając "Rz" trzymał pan gazetę w obu rękach, czy jedna była "wolna"?

• hanishl Balcerowicz (64 l.) gwiazdą tabloidów 01.02.11, 16:27
      I tam jego miejsce ! Przejrzałem stronę FOR . Widzę sponsorów - udziałowców OFE i
      w bilansie ca 0,5 mln zł dotacji ze środków publicznych. Można dobrze żyć.
    • mazur_krzysztof Rząd się boi tabloidów, no i dobrze że jest tam 01.02.11, 16:50
      Balcerowicz. Czy wyborcza ma monopol na Balcerowicza?
    • witkosia100 Balcerowicz (64 l.) gwiazdą tabloidów 01.02.11, 16:51
      najciemniej pod latarnią -wakacje od praw człowieka są w Polsce,od lat-kilkunastu trwa proceder wypędzania lokatorów z decyzjami administracyjnymi na mieszkania tj.przymusowe przesiedlenia,wypędzenia,czynszowe praktyki o charakterze niewolniczo-poddańczym (nawet po50 latach! zamieszkiwania zgodnie z prawem,w zaufaniu do państwa ,w spokoju prawnym,posiadających prawa nabyte)ALE O TYM NIE WOLNO MÓWIĆ W POLSCE GŁOŚNO!
      polecam (jeśli troska o pokrzywdzonych to nie maska i tani populizm) petycje.lokatorzy.info.pl
      czas skończyć w Polsce wakacje od praw człowieka,nie obchodzi to nic ani Prezydenta ani Premiera,ani RPO,ani Ministra Sprawiedliwosci....Małgorzata Witkowska
    • jurber1 Balcerowicz (64 l.) gwiazdą tabloidów 01.02.11, 18:16
      W 1990 roku okrzyknięto prof. Balcerowicza genialnym, gdy - wg rad opłaconego przez USA konsultanta (G. Saks (?)) - wprowadził reformy nazwane "planem Balcerowicza". Chyba uwierzył w autorstwo tego planu (choc nigdy potem nic genialnego nie wymyślił) i choć wielu uznanych ekonomistów tłumaczy Mu "jak komuś mądremu" , wciąż wierzy że ma monopol na wiedzę ekonomiczną i nieomylność.
    • kaczka_dziwaczka_czyli_dziwna Balcerowiczem można straszyć dzieci w przedszkolu? 01.02.11, 19:53
      Balcerowicz to gwiazda tabloidów?

Może raczej zwycięzca castingu do "Rodziny Adamsów XIII" ?

Kiedy byłam bardzo mała i bardzo niegrzeczna, Dziadziuś straszył mnie Balcerowiczem i wystarczyło - byłam grzeczna jak aniołek.

Kiedy byłam mała i nie chciałam czytać książek, Tatuś dawał mi w prezencie książki do czytania, żebym nie była głupia jak Balcerowicz. Od razu zaczęłam czytać jak wściekła.

Kiedy byłam mała ale trochę duża, nikt nie mógł mnie zmusić do języków, a wtedy Babcia ogłosiła, że skończę jak Balcerowicz. To wystarczyło, żebym wkuwała wszystko jak leci.

Inne wątki na temat:

Nie masz jeszcze konta? Zarejestruj się

Nakarm Pajacyka