trefar 03.02.11, 08:00 Brakuje jeszcze jednego takiego posła z filozofią p. Gowina i Platforma podzieli los słynnej AWS. Odpowiedz Link Zgłoś Obserwuj wątek Podgląd Opublikuj
aa1000 Gowin: Wypala się paliwo antypisowskie 03.02.11, 08:14 Panie pośle. Jakie ma paliwo PO to widać po pana wypowiedziach. Nic dla obywateli (mimo nazwy partii), liberalizm tak, ale dla wybranych grup. PO stało się strażnikiem wartości chrześcijańskich (czytaj kościoła) w Polsce. Trybunału Konstytucyjnego już nie ma. Odpowiedz Link Zgłoś
strikemaster Re: Gowin: Wypala się paliwo antypisowskie 03.02.11, 08:38 KośKat nie jest chrześcijański. Co prawda nie wyklucza chrześcijaństwa u swoich klientów, ale katolicyzm to system finansowy, ubezpieczeniowy dokładniej, a sprzedawane przez nich promesy na szczęśliwe życie po śmierci gwarantowane są przez biskupa, a nie istotę nadprzyrodzoną. Odpowiedz Link Zgłoś
lateksowy_dzin Zatrzymałem się na etapie Hayeka i Friedmana 03.02.11, 08:52 I wszystko jasne. Intelektualnie jałowy od czterdziestu lat. Platformie gratulujemy myślicieli. Odpowiedz Link Zgłoś
prawdziwy_dobrze_poinformowany tucek, schetyna i gowin - i takie " szyldy " PO za 03.02.11, 08:27 pewniają tej PRAWICZKOWEJ partyjce realną władzę - ŻENADA !!! Odpowiedz Link Zgłoś
zew_atlantyku Czyli takie, ble, ble, ble, by tylko 03.02.11, 08:31 zamotać w głowach pięknym, inteligentnym z dużych miast Panie. Jesteście skończeni i o tym dobrze wiecie. A zwłaszcza ten największy tchórz przywódczy. Amen --- afrykaweuropie.net/2011/01/24/glistay/ Odpowiedz Link Zgłoś
zajumany Gowin: Wypala się paliwo antypisowskie 03.02.11, 08:36 Czy ktoś jeszcze wierzy w modernizację kraju przez PO? Mieli tyle lat, żeby pokazać, że mają choćby potencjał by to zrobić, już nie wspominając o samej modernizacji. Na PiS nie zagłosuję, nie jestem świnią, na SLD nie, bo osobiście nie znoszę ćwierćinteligenta i bufona Napieralskiego, nie zamierzam dokładać cegiełki do jego niezłego wyniku, Palikot solo jak na razie bardzo zawodzi. Jestem sierotą polityczną :( Odpowiedz Link Zgłoś
maciorra Re: Gowin: Wypala się paliwo antypisowskie 03.02.11, 12:06 Mam dokładnie to samo. Chyba wyjadę... Odpowiedz Link Zgłoś
vibhisana Gowin-jest cienki! 03.02.11, 08:39 Niestety jego diagnozy polityczne to kwiatek na kożuchu PO. Potwierdza się jego przywiązanie do konserwatyzmu politycznego rodem z XIX wieku. dzięki Bogu mamy już XXI. Idea Państwa Katolickiego tak bliska sercu Posła Gowina, to przeżytek, którego na poważnie nie bierze nikt na świecie. Jego prztyk pod adresem SLD - zupełnie nie trafiony. Jego myślenie o scenie politycznej, ze brakuje nam jeszcze jednej 3 prawicy(PJN), to już zupełna prawicowa paranoja. Odpowiedz Link Zgłoś
taroh_1 bezsensowne gadanie 03.02.11, 08:47 Panowie politycy - skończcie gadać głupoty. Nie zlikwidujecie deficytu budżetowego podniesieniem wieku emerytalnego, gdyż to da efekty za kilka lub kilkanaście lat!. "kardynał" Gowin zapomniał powiedzieć, że w trybie pilnym należy; - zlikwidować jawne i ukryte dotacje do kościołów i związków wyznaniowych, - zlikwidować zatrudnianie w szkołach, wojsku i szpitalach kapelanów, - zlikwidować fundacje, agencje i stowarzyszenia będące przechowalnią kolesi partyjnych, - zlikwidować płacenie przez Państwo składek zdrowotnych i emerytalnych za rolników, księży,pracowników wymiaru sprawiedliwości, itp - zlikwidować utrzymywanie związkowych działaczy przez zakłady pracy. Sądzę, że można wymienić jeszcze wiele różnych patologii, które należy zlikwidować w trybie pilnym !!! Odpowiedz Link Zgłoś
white_lake Gowin, i tak nikt cię nie lubi 03.02.11, 08:59 choćbyś nie wiem jak się nadymał i udawał autorytet moralny i tak zostaniesz cieciem z Jasła, którego horyzont myślowy poza tę mieścinę nie wykracza że też oni cię jeszcze w tej PO trzymają, zakało Odpowiedz Link Zgłoś
jurber1 Gowin: Wypala się paliwo antypisowskie 03.02.11, 09:27 Pytanie do posła Gowina: "Kazimierz Kutz nazwał ... "dupowatą ciotką" - ja też często słuchając Gowina zgadzam sie z Kutzem - to wlaściwe określenie Odpowiedz Link Zgłoś
zwf Wypala się paliwo PO... 03.02.11, 09:41 PO raz po raz strzela sobie w stopy i w końcu sama się załatwi, a tacy jak Gowin (dla których stolica Polski jest w Watykanie) cięzko nad tym pracują. Jakim prawem (p)osły pojechały wczoraj w czasie pracy do Czestochowy "modlic sie za Polskę"? Ostatnio jak się modlili o deszcz, to powodzie były, aż strach się bać:( Nie ma już na kogo głosować. PiS to piss (jak sama nazwa wskazuje) a Jacek Fedorowicz ostrzega w swoim felietonie przed koalicja PiS-SLD i Napieralskim, który chętnie da Kaczynskiemu za odpowiednie obietnice. Chociaż z drugiej strony SLD to jedyna obecnie licząca się słusznie "rasistowska" partia walczaca z "czarnuchami", he,he:) Palikot z Tymochowiczem raczej daleko nie zajdzie... Polecam ostani felieton Tyma w Polityce: www.polityka.pl/spoleczenstwo/felietony/1512758,1,pies-czyli-kot.read Odpowiedz Link Zgłoś
czyzyk331 Re: Wypala się paliwo PO... 03.02.11, 10:05 dziwi mnie ten atak na SLD...czyżby tą metodą chciała platforma zmiększyć aspiracje Napieralskiego? Gowina jako ostoja prawa Kościelnego w platformie winien się zastanowić i odpowiedzieć na pytanie: czyje interesy reprezentuje i o kogo faktycznie dba? Gdyby tz. wolna prasa napisała o krakowskich interesach posła Gowina, to wielu katolików przeszłoby na ateizm.! Odpowiedz Link Zgłoś
patriota-polski Gowin: Modernizacja 03.02.11, 09:53 Co jest dla Gowina modernizacją? Obrona zarodków i służenie klerowi. A gospodarka w stylu Friedmana i Tatcher to chyba jakiś żart. Gowin chce jeszcze bardziej powiększac obszary polskiej nędzy. Odpowiedz Link Zgłoś
czyzyk331 PO nie jest partią władzy.. 03.02.11, 10:11 Rewelacje Gowina wskazują na całkowity zanik z rzeczywistością. Skoro SLD jest partią władzy, to kto faktycznie rządzi? Czyżby Tusk został przyjęty w szeregi SLD? Za chwilę Gwin stwierdzi, ze platforma nie rządzi, tylko lud BOŻY! Odpowiedz Link Zgłoś
antobojar Gowin do PiS - notowania PO 20% w góre. V kolumna 03.02.11, 10:21 Kościoła w PO i w polskim Sejmie... A poza tym, czy drugi etat w Opus Dei jest zgodny z regulaminem Sejmu? Odpowiedz Link Zgłoś
trajkotek nie, nie zabraknie ... 03.02.11, 10:25 jak się kończy paliwo wysokooktanowe, rąbie się na kawałki i spala meble, potem pali się starymi szmatami i gazetami Jakoś to będzie, przecież nie zabraknie chętnych, by ogrzać się przy takim, nawet smrodliwym, antypisowskim ognisku ... Odpowiedz Link Zgłoś
pis_busters Re: Przecież to PIS pali w tym piecu. 03.02.11, 13:49 Przecież to PIS pali w tym piecu. Argumenty ma coraz bardziej miałkie i idiotyczne, to fakt. Ale ta szaleńcza wola podpalenia Polski !!! Odpowiedz Link Zgłoś
komunista_trocki Gowin: Wypala się paliwo antypisowskie 03.02.11, 10:34 Gowin promuje skamieliny neoliberalizmu, którego główną zasadą jest to, że bogaci mają sir bogacić, a biedni żyć w jeszcze większej nędzy. PO niby nieliberalna, bo podnosi podatki. Ale dlaczego VAT? Żeby uderzyć w najbiedniejszych. Odpowiedz Link Zgłoś
kociewiak2 Gowin: Wypala się paliwo antypisowskie 03.02.11, 10:42 ....a jednak Polacy kupili agresywe dzialania PIS,kochamy kopac,opluwac innych,chamstwo, pomowienia,klamstwa politykow z PIS daje klamliwy obraz rzadu i PO.Chcecie Dyktatury J.Kaczynskiego i izolacje w swiecie to glosujcie na PIS ,znow swiat bedzie wytykal nas palcami ,,glupole polaczki,, Odpowiedz Link Zgłoś
antobojar Thatcher,haha, idol Gowina. Po Hitlerze i Stalinie 03.02.11, 11:41 wybrana przez Brytyjczyków najokrutniejszym i najbardziej znienawidzonym przywódcą politycznym w historii ludzkości. Żadna gazeta w Polsce dotychczas nie poddała analizie i ocenie jej 13-letnich rządów.. A tak naprawdę, to obecne zadłużenie Anglii wynika z tego, że Konserwatyści przez 17 lat swoich rządów, zajmowali sie rozmontowywaniem "walfare state", nie inwestujac zupełnie. Nie budowano szkół, szpitali, (wiele zamknięto, w tym wszystkie psychiatryczne, z wyjątkiem tych dla więźniów, co zaskutkowało serią zabójstw dokonanych przez chorych psychicznie), szkolnictwo średnie i wyższe padło, co przyniosło gigantyczne bezrobocie i wzrost przestępczości. Podstawowa stopa procentowa wynosiła ponad 14%...!! Ale sztandarowym dokonaniem tej kobiety, było pozostawienie 4.5 miliona dzieci w UK w warunkach które określono jako "extreme poverty" czyli nędzy.. Generalnie była, anty-Robin Hood'em, jak ją nadal nazywają, zabierejącą biednym, a dającą bogatym... Kiedy Labourzyści (New Labour), objęli władzę w 1997, wszystko się sypało... I nawet farbowany lis, Tony Blair, również wielbiciel Thatcher, nie mógł nie odbudowywać kraju.. A zniszczona przez Thatcher gospodarka nie dawała wystarczających dochodów państwu, Polityka Maggi Thatcher zlikwidowała miliony miejsc pracy... Trzeba było pożyczać.. Tony zajęty był zresztą czymś innym... Kontynuacją tego, czego nawet Reagan i Thatcher obawiali się wprowadzić... DEREGULACJĄ SYSTEMU BANKOWEGO.. To Blair namówił Clintona na ten numer.. i wszyscy teraz za to płacimy... Potem przyszła zmajstrowana na wspólnym kłamstwie z Bushem wojna w Iraku.. no i walka z terroryzmem w Afganistanie... Efekt..? Biliony wyrzucone w błoto i demoralizacja społeczeństwa... och.. sorki.. zapomniałem o gigantycznych zyskach firm zbrojeniowych, gdzie udziałowcami są kolesie Thatcher, Bush'a i Blair'a.. tak tak... ci z New Labour.. Jeżeli taka wredna figura jest wzorcem dla czołowego polityka PO, dzisiaj konczy się moje poparcie dla tej partii i nie powróci, dopóki ten facet będzie współokreślał polityczną linię Platformy. I te zaloty do PJN... zauważyliście...? Prawica z liberalnym podejściem do gospodarki... hahaha.. Wielebny panie Gowin... haha... Ja nie jestem kotem... i nie muszę się politycznie wyrobić w jednym i tym samym miejscu... hehe.. Niestety, nie jestem również młody... ale dużo bym dał, żeby zobacyć pana minę PO ROZWIĄZANIU KONKORDATU.. co niewątpliwie, miejmy nadzieje wcześniej niż później, nastąpi... Konkludując... podeprę się językiem młodych.... SPADAJ PAN...! Odpowiedz Link Zgłoś
abstracto P.....e takie wybory. 03.02.11, 11:54 Powiedzmy sobie to jasno: ci wszyscy ludzie, którzy rządzą nami od 20 lat, już się wypalili. Jedni grają dla samej gry jak Tusk, inni zwariowali jak Kaczyński. O jeszcze innych, takich jak chociażby Napieralski, mogę powiedzieć tylko tyle, że wg mnie składają się głównie z marynarki i krawata. P...... taki wybór. Odpowiedz Link Zgłoś
jogar Re: Gowin: Wypala się paliwo antypisowskie 03.02.11, 11:56 A ja chcę by poseł Gowin wyszedł z PO- szkodzi im tylko swoimi zacofanymi poglądami. Odpowiedz Link Zgłoś
kotek.filemon Re: Gowin: Wypala się paliwo antypisowskie 03.02.11, 11:58 Zastanawiające, jak się ten kruchtowy SLD boi. Coś czuję, że jak słupki pójdą Napieralskiemu w górę, to pojawi się jakaś Jarucka-bis. Teraz będzie zresztą pokemonom znacznie łatwiej niż za czasów wałów z faksymilką, bo mają za sobą cały aparat represji, w tym powołane przez POPiS do życia CBA. Odpowiedz Link Zgłoś
baalsaack Gowin: Wypala się paliwo antypisowskie 03.02.11, 12:44 Widzę, że Gowin to nowy idol GW. Odpowiedz Link Zgłoś
mirwojski Gowin: Wypala się paliwo antypisowskie 03.02.11, 12:48 Wieki temu pisałem że on z PIS, osobowo i życiowo a nawet mentalnie. Prawie każda jego wypowiedź szkodzi wszystkim tylko nie PIS. Przypomnijcie sobie wyborczą "bitwę" o Kraków. Tyle że w PIS przygłupy i parobasy by mu "przysrywali" "obszczekiwali do szefa" a on PAN NAD PANY (WIADOMO - KRAKÓWEK - PANY). A w PO futer dobry to dla "centusia" da się strawić.Jak w rosyjskim przysłowiu ' ...tisze jediesz dalsze budiesz...". Ale natury - nie zmienisz... Odpowiedz Link Zgłoś
same.zalety Gowin: Wypala się paliwo antypisowskie 03.02.11, 13:01 jaki mamy wybór? PO : partia która obiecuje być liberalna światopoglądowo i konserwatywna gospodarczo (niskie podatki) a jest dokładnie na odwrót- zero światopoglądowego oddechu, oglądanie się na kościół, podnoszenie podatków PIS : partia która uważa że całe zło w gospodarce da się naprawić likwidując korupcję. Niewątpliwie jest to jeden pomysł, ale nie powinien być jedyny. Próbuje budować potęgę Polski w pol zagranicznej na tupaniu nogą, co raczej nie dodaje nam splendoru. pomijam moje wątpliwości co do stabilności emocjonalnej lidera. po śmierci brata chyba jednak przydałaby mu się przerwa i odpoczynek:( PSL : nie należę do elektoratu, mieszkam w mieście. nie chcą ruszać nic w rolnictwie, odpada SLD: napieralski ma mentalność podnieconego 19latka na dyskotece. nie realizuje bliskiej lewicy polityki wspierania dyskryminowanych i wolności światopoglądowej, a to jedyny powód z jakiego mogłabym na nich głosować. jego propozycje gospodarcze są absurdalne (np pomysł żeby każdy po 35 roku życia mógł iść na emeryturę). partia bez pomysłu na własne rządy. obawiam się, że są zdolni wejść w koalicję z pis (w mediach się udało). PJN: racjonalni w gospodarce (prawie), lubię liderkę, ale reszta członków tak samo konserwatywna światopoglądowo jak PIS, czy PO-nie widzę szans na zmianę pod ich rządami Partia palikota-nikt właściwie nie wie jak do końca się nazywa, stąd nie ma ich praktycznie w sondażach. przejęła stary program PO, czyli ma być pro-obywatelsko i luźno światopoglądowo. zaleta, że lider działał w biznesie, wie troche więcej o życiu normalnych ludzi, który są w polityce od 20 lat i nie wiedzą co to bezrobocie, praca po 12h i kredyty na głowie. Stanowczo odmawiam głosowania na PO, żeby nie wygrał PIS. Zrobiłam tak ostatnio i teraz widzę, że PO nie ma zamiaru ruszyć tyłka. Zagłosuję na Palikota, bo jest najbliższy programem. (i w ogóle ma program, co już jest ewenementem) Odpowiedz Link Zgłoś
hk-47 Re: Gowin: Wypala się paliwo antypisowskie 03.02.11, 14:09 Palikot jest w polityce dopiero 5 lat. Stąd jego świeżość i wielki zapał do ciężkiej pracy. Życzę mu powodzenia. Ludzie już go podziwiają. Wystarczy prześledzić jego spotkania w całej Polsce. Odpowiedz Link Zgłoś
pis_busters A może to Gowin się wypala? 03.02.11, 13:47 A może to Gowin się wypala? Ze swoim bezwarunkowym podporządkowaniem klerowi ciągnie PO w dół ! Odpowiedz Link Zgłoś
patriota-polski Panie Gowin! 03.02.11, 14:51 Już niedługo zdrada Polski na rzecz agentury watykańskiej będzie powodem do wstydu. Tylko poczekajmy, aż w życie publiczne wejdzie nowe pokolenie, niewychowane na smyczy u kleru. Odpowiedz Link Zgłoś
bodzio151 Gowin: Wypala się paliwo antypisowskie 03.02.11, 18:58 Gowin to taka Jakubiak w PJN Odpowiedz Link Zgłoś