gderrdar 23.03.11, 13:12 bucha cha cha cha cha cha sie Donald weżmie za drożyznę to będzie jeszcze drożej Odpowiedz Link Zgłoś Obserwuj wątek Podgląd Opublikuj
cezaryk Promujemy biznes portugalski? 23.03.11, 13:33 Przez większość czasu szanuję Pana Tuska, niestety nie rozumiem dlaczego szef rządu zdecydował się reklamować portugalską sieć dyskontową. Po ustąpieniu z urzędu - proszę bardzo. W trakcie kadencji jakoś nie wypada. Odpowiedz Link Zgłoś
mike.recz Re: Promujemy biznes portugalski? 23.03.11, 13:41 cezaryk napisał: Przez większość czasu szanuję Pana Tuska, niestety nie rozumiem dlaczego szef rządu zdecydował się reklamować portugalską sieć dyskontową. Po ustąpieniu z urzędu - proszę bardzo. W trakcie kadencji jakoś nie wypada. Tak ale... Oczywiście że reklamuje swoimi słowami, nie ma co do tego nawet najmniejszych wątpliwości. Politycznie za to wykorzystuje kalectwo umysłowe Jarosława Kaczyńskiego, który w tak niezgrabny sposób wyraził się o milionach Polaków, klientów tej sieci sklepów. Odpowiedz Link Zgłoś
prl-rp Re: Promujemy biznes portugalski? 23.03.11, 16:47 Tak właśnie, jak mój poprzednik napisał: "kalectwo umysłowe Prezesa" przebija się przez większość Jego strof - cyt.: "Wiem, że nigdy nie będzie tak, aby wszyscy mieli dostęp do produktów z najdroższych delikatesów, ale chodzi o to, by mogli mieć wybór". NIE BĘDĄ MIELI DOSTĘPU ALE MUSZĄ MIEĆ WYBÓR!!! W skali IQ grubo poniżej 40. Odpowiedz Link Zgłoś
rsfox Re: Promujemy biznes portugalski? 23.03.11, 13:53 Nie zrozumiales!Sa tacy,ktorych stac na zakupy w drozszym sklepie ale chodza do Biedronki z tego czy innego powodu(blisko,oszczedni) ale sa tacy,ktorych nie stac na inny sklep bo sa poprostu biedni a Kaczynski z cala swoja "empatia" zdenuncjowal ich jako tych gorszych;"popatrzcie na tych biedakow,stac ich tylko na Biedronke."Tusk probuje im powiedziec;"nie jestescie gorsi,my tam tez kupujemy" i nie chodzi o reklame a raczej o empatie. Odpowiedz Link Zgłoś
cezaryk Re: Promujemy biznes portugalski? 23.03.11, 14:31 Ależ świetnie zrozumiałem. Uważam, że bredzenie naćpanego Jarka nie upoważnia szefa rządu do składania oświadczeń "Ja, z całą rodziną robimy zakupy w sklepach firmy Jeronimo Martins". Do tego packshot, logo i reklama gotowa. Zdaję sobie sprawę, że właśnie 'bogaci' najlepiej potrafią liczyć pieniążki i kupować tam, gdzie to się opłaca. Między innymi dlatego są bogaci. Odpowiedz Link Zgłoś
mike.recz Re: Promujemy biznes portugalski? 23.03.11, 14:37 cezaryk napisał: Uważam, że bredzenie naćpanego Jarka nie upoważnia szefa rządu do składania oświadczeń "Ja, z całą rodziną robimy zakupy w sklepach firmy Jeronimo Martins". Do tego packshot, logo i reklama gotowa. Ale jak rozumiem oburzenie nie wynika z faktu pracy w Lidlu?;) Odpowiedz Link Zgłoś
maaac Re: Promujemy biznes portugalski? 23.03.11, 14:45 Pytanie czy naprawdę "kupowanie tanio" się opłaca. Jak się okazuje, że produkt jest co prawda o połowę tańszy ale równocześnie więcej niż o połowę gorszy. Jednie produkty "standardowe", których jakości nie da się obniżyć oszczędzając - np. typu soli czy cukru (chociaż może to mój brak wyobraźni i je można spier**ić?) warto kupowac taniej. Inne jednak trzeba się zastanowić i przekalkulowac co naprawdę się opłaca. Odpowiedz Link Zgłoś
mike.recz Re: Promujemy biznes portugalski? 23.03.11, 14:49 maaac napisał: > Pytanie czy naprawdę "kupowanie tanio" się opłaca. > Jak się okazuje, że produkt jest co prawda o połowę tańszy ale równocześnie wię > cej niż o połowę gorszy. > Jednie produkty "standardowe", których jakości nie da się obniżyć oszczędzając > - np. typu soli czy cukru (chociaż może to mój brak wyobraźni i je można spier* > *ić?) warto kupowac taniej. Inne jednak trzeba się zastanowić i przekalkulowac > co naprawdę się opłaca. Tego typu kalkulacji od zawsze dokonuje każde gospodarstwo domowe. Jarek nie musi. Odpowiedz Link Zgłoś
cezaryk Re: Promujemy biznes portugalski? 23.03.11, 14:51 Hehehe, żartowniś. Nie pracuję w Lidlu. Wykonuję tzw wolny zawód. I ja mogę przyznać, faktycznie co jakiś czas robię zakupy w dronce. Sze rządu powinien to wyrazić "Robimy zakupy w sklepie dyskontowym" lub "Robimy zakupy w sklepie niskomarżowym." Reklamowanie konkretniej marki, nieważne polskiej-francuskiej-portugalskiej jest tu nie na miejscu. Odpowiedz Link Zgłoś
mike.recz Re: Promujemy biznes portugalski? 23.03.11, 14:56 cezaryk napisał: > Hehehe, żartowniś. > Nie pracuję w Lidlu. Wykonuję tzw wolny zawód. > I ja mogę przyznać, faktycznie co jakiś czas robię zakupy w dronce. > Sze rządu powinien to wyrazić "Robimy zakupy w sklepie dyskontowym" lub "Robimy > zakupy w sklepie niskomarżowym." Reklamowanie konkretniej marki, nieważne pols > kiej-francuskiej-portugalskiej jest tu nie na miejscu. Oczywiście że jest nie na miejscu. Nie powinien tego robić z tym że była to podyktowana polityczną chęcią zdobycia głosów poparcia klientów tego sklepu odpowiedź na sugestie konkurenta. Nazwy sklepu nie powinien użyć żaden z nich. Bez wątpienia zwycięzcą tego zamieszania jest sieć sklepów "B";) Odpowiedz Link Zgłoś
nie-tak Re: Promujemy biznes portugalski? 23.03.11, 22:20 mike.recz napisał: > > Nazwy sklepu nie powinien użyć żaden z nich. > > Bez wątpienia zwycięzcą tego zamieszania jest sieć sklepów "B";) _______________________________________________________________ Bzdury piszecie, z Biedronka identyfikuje się cała Polska, nazwa Biedronki dociera do każdego Polaka, gdyby użył słowa discount nie wszyscy w Polsce zrozumieli by jego przesłanie identyfikacji się z społeczeństwem. Odpowiedz Link Zgłoś
mike.recz Re: Promujemy biznes portugalski? 23.03.11, 22:31 nie-tak napisała: > mike.recz napisał: > > > > Nazwy sklepu nie powinien użyć żaden z nich. > > > > Bez wątpienia zwycięzcą tego zamieszania jest sieć sklepów "B";) > _______________________________________________________________ > > Bzdury piszecie, z Biedronka identyfikuje się cała Polska, nazwa Biedronki doci > era do każdego Polaka, gdyby użył słowa discount nie wszyscy w Polsce zrozumiel > i by jego przesłanie identyfikacji się z społeczeństwem. Cała Polska się identyfikuje? A to ciekawostka. A sklep wielkopowierzchniowy albo supermarket to powiedzieć nie łaska? Odpowiedz Link Zgłoś
nie-tak Re: Promujemy biznes portugalski? 23.03.11, 22:40 mike.recz bzdury piszesz, jak powiesz w Polsce discount wiele osób tego nie zrozumie, a jak powie się Biedronka, wszyscy wiedza o co chodzi. Lecz swoje buraczane kompleksy dalej. _______________________________________________________________ Odpowiedz Link Zgłoś
mike.recz Re: Promujemy biznes portugalski? 23.03.11, 22:50 nie-tak napisała: > mike.recz bzdury piszesz, jak powiesz w Polsce discount wiele osób tego nie zro > zumie, a jak powie się Biedronka, wszyscy wiedza o co chodzi. Lecz swoje buracz > ane kompleksy dalej. > > _______________________________________________________________ Przecież to Ty żeś sobie uroił "discount" a nie ja. Odpowiedz Link Zgłoś
nie-tak Re: Promujemy biznes portugalski? 23.03.11, 22:52 mike.recz napisał: > nie-tak napisała: > > > mike.recz bzdury piszesz, jak powiesz w Polsce discount wiele osób tego n > ie zro > > zumie, a jak powie się Biedronka, wszyscy wiedza o co chodzi. Lecz swoje > buracz > > ane kompleksy dalej. > > > > _______________________________________________________________ > Przecież to Ty żeś sobie uroił "discount" a nie ja. .......................................................... cytat wpisu mike.recz Cała Polska się identyfikuje? A to ciekawostka. A sklep wielkopowierzchniowy albo supermarket to powiedzieć nie łaska? _______________________________________________________________ Nic dodać nic ując. Odpowiedz Link Zgłoś
mike.recz Re: Promujemy biznes portugalski? 23.03.11, 23:19 maclawyer.pl/lobbingnews/2011/03/23/kaczynski-lobbysta-biedronki/ Swoją cegiełkę reklamową dołożył też dziś wieczorem poseł Ludwik Dorn u Rymanowskiego stwierdzając że również robi zakupy w tej sieci bo jak powiedział: "liczyć trzeba". Tylko poseł Gowin się wyłamał i zareklamował "Żabkę".;) Pośrednim zwycięzcą ostatnich kilkudziesięciu godzin dzięki Jarosławowi Kaczyńskiemu zdecydowanie jest Biedronka. Odpowiedz Link Zgłoś
maaac Re: Promujemy biznes portugalski? 24.03.11, 14:22 Niestety obydwoje macie rację. Reklamowanie Biedronki jest nie na miejscu ale jednocześnie spora grupa Polaków, zwłaszcza ta, która ze względu na dochody (lub wydawanie większości swoich pieniędzy na jedną z dwóch legalnych substancji psychoaktywnych) by nie zrozumiała o co chodzi jakby użył innych sformułowań. Odpowiedz Link Zgłoś
mike.recz Re: Promujemy biznes portugalski? 24.03.11, 14:26 maaac napisał: Niestety obydwoje macie rację. Reklamowanie Biedronki jest nie na miejscu ale jednocześnie spora grupa Polaków, zwłaszcza ta, która ze względu na dochody (lub wydawanie większości swoich pieniędzy na jedną z dwóch legalnych substancji psychoaktywnych) by nie zrozumiała o co chodzi jakby użył innych sformułowań. Z tym że ja zasugerowałem synonimy, których można było użyć zamiast konkretnej marki. Odpowiedz Link Zgłoś
maaac Re: Promujemy biznes portugalski? 28.03.11, 15:35 > Z tym że ja zasugerowałem synonimy, których można było użyć zamiast konkretnej marki. Już odpowiedziałem ci na to: > spora grupa Polaków (...) by nie zrozumiała o co chodzi jakby użył innych sformułowań. Tzn. proponowanych przez ciebie synonimów. Odpowiedz Link Zgłoś
inkwizytorstarszy Re: Promujemy biznes portugalski? 23.03.11, 22:32 cezaryk napisał: > Ależ świetnie zrozumiałem. > Uważam, że bredzenie naćpanego Jarka nie upoważnia szefa rządu do składania ośw > iadczeń "Ja, z całą rodziną robimy zakupy w sklepach firmy Jeronimo Martins". D > o tego packshot, logo i reklama gotowa. > > Zdaję sobie sprawę, że właśnie 'bogaci' najlepiej potrafią liczyć pieniążki i k > upować tam, gdzie to się opłaca. Między innymi dlatego są bogaci. ???-Re@ : Cezaryk, bogaci potrafią liczyć pieniądze zarobione przez innych, a są bogaci bo w odpowiednim momencie wiedzieli na której półce stoją konfitury...choć nie przez nich zrobione. Odpowiedz Link Zgłoś
maaac Tu wychodzi paranoja "narodowości" biznesów. 23.03.11, 14:41 pl.wikipedia.org/wiki/Biedronka_(sie%C4%87_handlowa) Biedronka wyrosła jako oryginalny polski biznes. Dopiero w 1997 zostałą sprzedana przez prywatanego własciciela firmir portugalskiej. Czy z dnia na dzień "coś" się z Biedronką stało? Zrobiła się jakaś gorsza? Pytanie czy premier powinien wspominać o jakiejkolwiek "wybranej" firmie. Jednak tym razem to była odpowiedź na hasło jego największego konkurenta politycznego. Odpowiedz Link Zgłoś
maritt.g Re: Promujemy biznes portugalski? 23.03.11, 15:14 Ale zwróćcie też uwagę, że Biedronka sprzedaje głównie produkty polskie. Odpowiedz Link Zgłoś
hanishl Re: Promujemy biznes portugalski? 23.03.11, 16:40 A niby dla czego nie wypada ? Jak polskie sklepy są drogie to sam najlepiej wiem gdzie wydawać MOJE pieniądze. A tak przy okazjo warto poczytać : www.polityka.pl/rynek/1513356,2,dlaczego-nie-potrafimy-zarobic-na-drozyznie.read Odpowiedz Link Zgłoś
hanishl Re: Promujemy biznes portugalski? 23.03.11, 16:54 cezaryk napisał: > Przez większość czasu szanuję Pana Tuska, niestety nie rozumiem dlaczego szef r > ządu zdecydował się reklamować portugalską sieć dyskontową. Po ustąpieniu z urz > ędu - proszę bardzo. W trakcie kadencji jakoś nie wypada. Nie jestem zwolennikiem Tuska. Tusk niczego nie reklamuje. Portugalska sieć dyskontowa !!!! Może i tak tylko polskie mleko tańsze o prawie 1 zł , cukier < 4 zł a pomidory dzisiaj kupiłem za 4 , 37 zł. Mam w doopie całą resztę . Wydaję moją kasę i nic nikomu do tego. Kto chce wydawać więcej to jego sprawa. Dzisiaj dostałem internetową ofertę od Almy. Bez cen. Jak w ankiecie podałem kod miejscowości w której mieszkam to mnie olali. Cen nie podano. www.polityka.pl/rynek/1513356,2,dlaczego-nie-potrafimy-zarobic-na-drozyznie.read Odpowiedz Link Zgłoś
mm0427 Wspieranie idiotycznych mitów 23.03.11, 13:38 Pan Kaczyński wzmacnia idiotyczny pogląd, że bogaci kupują drogo, a biedni tanio. Z takiego podejścia bierze się wiele nieporozumień. Rynek oraz wzrost zamożności kieruje się prawem racjonalności w wydatkach, czyli gospodarowaniem zasobami. Jeśli w Biedronce mogę kupić taniej coś co w innym sklepie ma podobną jakość oraz wyższą cenę wybiorę ten produkt w Biedronce i niekoniecznie dlatego, że jestem biedna. Mając wolny zawód nie spotykam się z tym, żeby zleceniodawca był skłonny płacić mi więcej tylko dlatego, że jest bogaty - wręcz przeciwnie - obserwuję, że ludzie dobrze sytuowani liczą swoje pieniądze i analizują wydatki. W swoich wyborach kieruję się podobną metodą :) Jarosław Kaczyński wciąż wspiera jakieś prymitywne metody "myślenia" nie mające nic wspólnego z realną rynkową sytuacją. Odpowiedz Link Zgłoś
alexandra74 Re: Wspieranie idiotycznych mitów 23.03.11, 13:54 mnie raczej oburzyło do granic stwierdzenie, że Biedronka jest sklepem dla najbiedniejszych. Zabrzmiało, jakby to był margines, a przeciętny Polak robił zakupy w droższych sklepach, tzw. osiedlowych. Tylko nie pojmuje imbecyl (albo udaje), że tych "najbiedniejszych" urosło z czasem do 13 mln. Ponad 1/3 społeczeństwa polskiego. Odpowiedz Link Zgłoś
mike.recz Re: Wspieranie idiotycznych mitów 23.03.11, 13:59 alexandra74 napisała: mnie raczej oburzyło do granic stwierdzenie, że Biedronka jest sklepem dla najbiedniejszych. Zabrzmiało, jakby to był margines, a przeciętny Polak robił zakupy w droższych sklepach, tzw. osiedlowych. Tylko nie pojmuje imbecyl (albo udaje), że tych "najbiedniejszych" urosło z czasem do 13 mln. Ponad 1/3 społeczeństw a polskiego. A mnie nic w jego słowach jako Polaka i klienta tej sieci sklepów nie oburzyło. Prezio po prostu pokazał po raz kolejny swoje oderwanie od rzeczywistości, które wykorzystuje teraz Tusk. Odpowiedz Link Zgłoś
111111l Re: Wspieranie idiotycznych mitów 23.03.11, 14:15 POLAKOZERCA KACZYNSKI WYKORZYSTUJE GLUPOTE POLAKOW . W TYM MIEJSCU WYKORZYSTUJE ,,WZDECIA WIELKOPANSKIE,, I ,, WIE PAN KIM JA JESTEM,, NIELADNA CECHA NARODU POLSKIEGO. Odpowiedz Link Zgłoś
mike.recz Re: Wspieranie idiotycznych mitów 23.03.11, 14:24 Z tym polakożer...coś tam to raczej plotki. Od wczoraj wiadomo za to iż jest raczej kurczakożerny;) Odpowiedz Link Zgłoś
inkwizytorstarszy Re: Wspieranie idiotycznych mitów 23.03.11, 22:40 Droga Alexandro74, masz rację, ten krasnal stracił ty zdaniem biedniejszą część pracującego społeczeństwa. Przekona się przy wyborach... Odpowiedz Link Zgłoś
makrama1 Re: Wspieranie idiotycznych mitów 24.03.11, 00:26 inkwizytorstarszy napisał: > Droga Alexandro74, masz rację, ten krasnal stracił ty zdaniem biedniejszą część > pracującego > społeczeństwa. Przekona się przy wyborach... Oby... Odpowiedz Link Zgłoś
makrama1 Re: Wspieranie idiotycznych mitów 24.03.11, 00:24 alexandra74 napisała: > mnie raczej oburzyło do granic stwierdzenie, że Biedronka jest sklepem dla najb > iedniejszych. Zabrzmiało, jakby to był margines, a przeciętny Polak robił zakup > y w droższych sklepach, tzw. osiedlowych. Tylko nie pojmuje imbecyl (albo udaje > ), że tych "najbiedniejszych" urosło z czasem do 13 mln. Ponad 1/3 społeczeństw > a polskiego. > Cały Jarosław. Nie wychowywał się na podwórku, tylko w lepszych miejscach i nie kupuje w "Biedronce", tylko w lepszych sklepach. Odpowiedz Link Zgłoś
anna12-3 Re: Wspieranie idiotycznych mitów 23.03.11, 19:01 Wszyscy walą w Kaczyńskiego,a ja choc ,nie jestem jego zwolenniczką,widzę problem zakupów w trochę innym kontekście niż poprzednie komentarze,rozumiejąc chyba co on chciał pokazac.Że jest coraz drożej wszyscy widzą,a sklepy ludzie wybierają nie tylko ze względu na ceny produktów,ale też ich dostępnośc.Do tych dużych supermarketów jest często daleko,niejednokrotnie wiele kilometrów.Nie wszyscy biedni mają auta,żeby móc pojechac na tanie zakupy,więc skazani są na kupowanie w osiedlowych sklepach z cenami takimi jakie tam są. Odpowiedz Link Zgłoś
tymon99 Re: Wspieranie idiotycznych mitów 24.03.11, 08:48 anna12-3 napisała: > Nie wszyscy biedni mają auta,żeby móc pojechac na tanie zakupy ale może i nie wszyscy biedni są tak leniwi, że nie mogą się przejść kilometra? i może nie wszyscy biedni, jak prezes, brzydzą się komunikacją publiczną? Odpowiedz Link Zgłoś
alexandra74 Re: Wspieranie idiotycznych mitów 24.03.11, 09:35 chciał zabłysnąc, wyszło jak zawsze, czyli poprzez swoje oderwanie od rzeczywistości musiał cos durnego palnąć czy obrazić. Ja na szczęście mam sklepy na literę B i C (bo tu zarzuty o reklamowanie padają) na swoim osiedlu, oraz w pobliżu sklep na literę L, więc nie jest tak źle. Sklepów tzw. "osiedlowych" czy wg prezesa "normalnych" w pobliżu nie uświadczę, drogi sklep na literę A jest daleko i nie muszę z jego usług korzystać. Odpowiedz Link Zgłoś
mike.para Tusk wyznaje: Kupujemy w Biedronce 23.03.11, 14:01 hahaha no I super, Tusk wie co odpowiedzieć i nie dać się zagiąć przez tego pasożyta. Brawo panie Dolandzie :) Odpowiedz Link Zgłoś
spiteful18 Re: Tusk wyznaje: Kupujemy w Biedronce 23.03.11, 14:11 Rodzina Tuska może kupować w Biedronie (lub gdziekolwiek indziej), bo nie ma problemu z gotówką. Tuskowi nie przyszło jednakże do głowy, że w sytuacji pustek na koncie, w Biedronie niezamożni nie kupią NICZEGO, jako że Biedrona nie obsługuje kart debetowych, czyli KART PRZEŻYCIA. Tusk nie ma zielonego pojęcia o PRZEŻYCIU do końca miesiąca, ponieważ Tusk żyje na ZIELONEJ WYSPIE. Odpowiedz Link Zgłoś
hildegunst Akurat! Gdyby ludzie spotkali Ryżego w Biedronce, 23.03.11, 14:16 to by go po prostu za......li. Odpowiedz Link Zgłoś
inkwizytorstarszy Re: Akurat! Gdyby ludzie spotkali Ryżego w Biedro 23.03.11, 22:46 hildegunst napisał: > to by go po prostu za......li. ??? >>Za to krasnala jego miłośnicy zaczęli całować w ............, tylko musieli przyklęknąć, ale do tego są przyzwyczajeni.... Odpowiedz Link Zgłoś
karmarys Żarty się skończyły 23.03.11, 14:19 "Żarty się skończyły. Będziemy szukali wszystkich dostępnych metod, aby tam gdzie jest to możliwe, ceny nie były efektem takiej wulgarnej, bezczelnej spekulacji" juz raz tak kiedyś premier powiedział i do setek legalnych sklepów wkroczyła inspekcja sanitarna i je zamknęła a następnie wprowadzono w życie ustawę legalizującą tę akcję, w takim trybie i tempie, że pewnie nawet Łukaszenka był pod wrażeniem. W każdym razie tym razem walka ze złem powinna być jeszcze sprawiejsza bo ustawa pozwalająca zamknąć dowolny sklep na podstawie podejrzenia o handel czymkolwiek już jest gotowa i sprawdzona. Odpowiedz Link Zgłoś
op_par Jarek - jak NowoRuski! 23.03.11, 14:20 Mógł pójść do jeszcze droższego sklepiku za rogiem , ale nie wiedział że tam jeszcze drożej!! Nie będzie się z biedakami z Biedronki mieszał! Co za intelekt! Odpowiedz Link Zgłoś
raj001 Ale głupia sonda 23.03.11, 14:43 przy tym artykule. Dlaczego nie ma opcji "nie kupuję w Biedronce"? Bo ja nie kupuję. Nie dlatego że to wstyd czy że to sklep dla biednych, tylko że ten sklep robi na mnie zawsze bardzo nieprzyjemne wrażenie, jak tam wchodzę, ten bałagan, śmieci. I nie ma tam wielu rzeczy których potrzebuję, a z kolei inne - np. napoje - sa w takich wielkich opakowaniach, jakich mi za cholerę nie potrzeba bo nie mam jak tego zużyć w rozsądnym czasie. Więc jest to sklep absolutnie ze mną niekompatybilny ;). Ale jakbym kupował, to bym się nie wstydził, bo co to za wstyd w jakim sklepie się kupuje? Odpowiedz Link Zgłoś
inkwizytorstarszy Re: Ale głupia sonda 23.03.11, 22:53 Ale głupi komentarz ! Zawsze krytykujesz miejsca które "kaleczą Twą subtelną duszę" ???? Ale inni tam muszą chodzić i ta klasyfikacja jest podła i obraża tych ludzi... Odpowiedz Link Zgłoś
nie-tak Re: Ale głupia sonda 23.03.11, 23:03 raj001 napisał: > przy tym artykule. Dlaczego nie ma opcji "nie kupuję w Biedronce"? > Bo ja nie kupuję. Nie dlatego że to wstyd czy że to sklep dla biednych, tylko ż > e ten sklep robi na mnie zawsze bardzo nieprzyjemne wrażenie, jak tam wchodzę, > ten bałagan, śmieci. I nie ma tam wielu rzeczy których potrzebuję, a z kolei in > ne - np. napoje - sa w takich wielkich opakowaniach, jakich mi za cholerę nie p > otrzeba bo nie mam jak tego zużyć w rozsądnym czasie. Więc jest to sklep absolu > tnie ze mną niekompatybilny ;). > Ale jakbym kupował, to bym się nie wstydził, bo co to za wstyd w jakim sklepie > się kupuje? Odpowiedz Link Zgłoś
romp66 Tusk robi w reklamie Biedronki 23.03.11, 14:56 Polski premier powinien wspierać,polskie sklepy i produkty nie portugalskie. Wychodzi na to że premier Tusk, niedouczony i nie wie że "Biedronka" to z Portugalii firma. Odpowiedz Link Zgłoś
mike.recz A powiedz mi kaczuszko moja miła 23.03.11, 15:07 gdzie w swoje produkty zaopatruje się ta sieć? Odpowiedz Link Zgłoś
arzamas5 Jedyna metoda na obniżenie cen! 23.03.11, 15:31 To wybrać PIS i wtedy jak J.Kaczyński zostanie premierem wyda ustawy, że cukier ma być max po 3.50 a 1 € po max. 3.20. Proste? Obniży vat do 10% albo do 0%, da najbiedniejszym dodatki, pielęgniarkom etaty, górnikom emerytury wcześniejsze, stoczniowcom każe budować statki. I wreszcie nie będzie złodziejstwa, nie bedzie łapówkarstwa i nie bedzie niczego. Proste? Odpowiedz Link Zgłoś
he1ku Re: Tusk wyznaje: Kupujemy w Biedronce 23.03.11, 15:33 Kaczyński - patrząc na zjęcia z panem mam wrażenie że jestes pan bardzo biedny i powinnes pan stanoć po zapomogę.To jest uwłaczające jak pan zachowujesz sie i co pan mówisz. Jesteś pan zwykłym łajdakiem ! Odpowiedz Link Zgłoś
freitag23 Tusk wyznaje: Kupujemy w Biedronce 23.03.11, 16:00 Cała ta dyskusja o koszyku towarów kupionych przez byłego premiera i kandydata na prezydenta RP oraz aktualnego premiera wkazała jedno; nieprawdopodobne skundlenie naszych elit politycznych i setki tysięcy naprawdę bogatych polaków. We Francji,Niemczech czy w każdym innym cywilizowanym świecie bogaty i na wysokim stanowisku człowiek nigdy nie zrobi zakupów w dyskoncie lub markecie, gdyż jego pieniądze i pozycja finansowa i honor związany ze stanowiskiem mu na to nie pozwalają. Tam do końca i bez wyjatku obowiązuje zasada ; jak cię widzą tak cię piszą. Odpowiedz Link Zgłoś
111111l Re: Tusk wyznaje: Kupujemy w Biedronce 23.03.11, 16:35 freitag23 napisał: > nieprawdopodobne skund > lenie naszych elit politycznych i setki tysięcy naprawdę bogatych polaków. We F > rancji,Niemczech czy > w każdym innym cywilizowanym świecie bogaty i na wysokim stanowisku człowiek ni > gdy nie > zrobi zakupów w dyskoncie lub markecie, gdyż jego pieniądze i pozycja finansowa > i honor > związany ze stanowiskiem mu na to nie pozwalają. Tam do końca i bez wyjatku obo > wiązuje > zasada ; jak cię widzą tak cię piszą. ----------------------------------------------------------------------------------------------------------- ZAPOMNIALES POWIEDZIEC ZE CZLOWIEK NA TAKIM STANOWISKU , MAJETNY , NIE ROBI ZAKUPOW W SKLEPIE SPOZYWCZYM , OD TAKICH SPRAW SA LUDZIE , ZATRUDNIENI WLASNIE W CELU ROBIENIA ZAKUPOW , GOTOWANIA , SPRZATANIA ITD...WSZYSTKO CO ROBI KACZYNSKI JEST ZALOSNE , SMIESZNA ALE TRAFIA DO 25% SPOLECZENSTWA I O TO CHODZI.... Odpowiedz Link Zgłoś
hanishl Re: Tusk wyznaje: Kupujemy w Biedronce 23.03.11, 16:46 freitag23 napisał: y > w każdym innym cywilizowanym świecie bogaty i na wysokim stanowisku człowiek ni > gdy nie > zrobi zakupów w dyskoncie lub markecie, gdyż jego pieniądze i pozycja finansowa > i honor > związany ze stanowiskiem mu na to nie pozwalają. Tam do końca i bez wyjatku obo > wiązuje > zasada ; jak cię widzą tak cię piszą. Gówno prawda. Ułamek Polski jest na wysokich stanowiskach a ci co są nie chodzą po sklepach tylko przychodzą na gotowe . Nie zawsze do domu. Częściej do restauracji. Byłem kilka dni w Eichig blisko Muenchen . jeśli ktoś myśli że w ALDI tylko Turcy lub Polacy kupują to się myli. Każdy chce i ma prawo wdać swoją kasę racjonalnie ( w/g jego życzeń ) Odpowiedz Link Zgłoś
freitag23 Re: Tusk wyznaje: Kupujemy w Biedronce 24.03.11, 12:39 Masz rację, każdy ma prawo wydać swoją kasę racjonalnie, tylko ta racjonalność jest inna dla prostego pracownika i znacząco inna dla dla np prezesa banku zarabiającego 0,5 mln EU miesięcznie. Zapewniam Cię, że on nawet z ciekawości nie kupi niczego w Aldim, natomiast kolejnego "Rolexa" kupi w ekskluzywnym salonie jubilerskim i nie będzie to w Eichig. Kilkudniowy besuch u Tanty Hildy nigdy nikogo wiele nie nauczył. Tam trzeba, albo z nimi pracować, albo być decydentem w sprawach zakupów ich wyrobów, znającym konkurentów. Kończę, gdyż jest to temat rzeka, o którym 99,9% Polaków mieszkających w BRD nie ma zie- lonego pojęcia. Odpowiedz Link Zgłoś
altavitae Bzdury !! 23.03.11, 18:00 freitag23 napisał: > Cała ta dyskusja o koszyku towarów kupionych przez byłego premiera i kandydata > na prezydenta RP oraz aktualnego premiera wkazała jedno; nieprawdopodobne skund > lenie naszych elit politycznych i setki tysięcy naprawdę bogatych polaków. We F > rancji,Niemczech czy > w każdym innym cywilizowanym świecie bogaty i na wysokim stanowisku człowiek ni > gdy nie > zrobi zakupów w dyskoncie lub markecie, gdyż jego pieniądze i pozycja finansowa > i honor > związany ze stanowiskiem mu na to nie pozwalają. Tam do końca i bez wyjatku obo > wiązuje > zasada ; jak cię widzą tak cię piszą. _____________________________________________________________________________ Bzdury wypisujesz ! Naprawde bogaci ludzie nie robia tego typu zakupow osobiscie....a nawet jesli to robia ..to nikogo nie dziwi. A w mojej miejscowosci..nawet nie miesciei ....gdzie SREDNI dochod rodziny jest w granicach 120 000 DOLAROW rocznie ..widziano PRAWDZIWYCH milionerow robiacych zakupy w " NO Frills" w ktorym ja rowniez robie zakupy , bo jest o krok od mojego domu i zapewnia 90% z tego co jest potrzebne ...od miesa ..do szczoteczki do zebow i kosmetykow. Sama, osobiscie widzialam 2 miejscowych milionerow stojacych w kolejce do kasy w "moim" discount store. Jednego znam osobiscie..Facet jest wlascicielem nieomal polowy mojej miejscowosci !( real etate fortune). Kaczynski jest idiota ..Jemu juz zaden PR nie pomoze..bo nawet jkesli jego ludzie cos wymysla..on i tak to spieprzy swa " wielkopanscoscia" z Pcimia !!! Odpowiedz Link Zgłoś
tymon99 Re: Tusk wyznaje: Kupujemy w Biedronce 24.03.11, 08:52 wyżej s?ają, niż d¨pę mają, mówił o takich "panach" mój dziadek. Odpowiedz Link Zgłoś
wieza_babel1 Razem z Sz. Majewskim mają Złote Karty Biedronki 23.03.11, 16:47 "Za reklamę banku PKO BP Szymon Majewski, jeśli się sprawdzi, otrzyma 3,32 mln zł - dowiedział się "Puls Biznesu". Chodzi o kampanię reklamową nowych kont PKO BP, której twarzą został Szymon Majewski. Początkowo zarząd PKO BP zgodził się na gażę 1,7 mln zł, a następnie podwoił ją Zbigniew Jagiełło, prezes banku. Jednak, jak zastrzega rzeczniczka banku Elżbieta Anders, ostateczna decyzja dotycząca zaangażowania gwiazdy TVN do reklamowania banku w przyszłym roku zależeć będzie od wyników obecnej kampanii. Jak się dowiaduje gazeta, wydatki na kampanię nie mogą przekroczyć 61,9 mln zł, z czego pierwsza transza to 45,6 mln zł. Uruchomienie pozostałych pieniędzy po dwóch miesiącach uzależniono od skuteczności dotychczasowych reklam." /www.onet.pl/ Odpowiedz Link Zgłoś
darek4455 Tusk wyznaje: Kupujemy w Biedronce 23.03.11, 16:55 Zaczęła się licytacja kto biedniejszy. Żenada. Tusk chce się bratać z elektoratem. Dla userów z Wa-wy lub Gdańska. Widział go ktoś w Biedronce? Odpowiedz Link Zgłoś
altavitae Kaczynski jest mistrzem.. 23.03.11, 17:24 Kaczynski jest mistrzem.."obchodzenia goowna wokolo..". Tyle tylko , ze od tego we lbie sie kreci i mozna w goowno wdepnac. No i wdepnal !!! Co za moron !!!!!! Odpowiedz Link Zgłoś
dorotapetruszka Tusk wyznaje: Kupujemy w Biedronce 23.03.11, 17:26 Strasznie śmieszne... Pan Prezes strzelił sobie dwa samobóje jednego dnia; Polakom powiedzieć, że są biedni, bo kupują w Biedronce i że Małysz się nie zna na polityce...pogratulować przenikliwości i sprytnych doradców. A wystarczyło pomyśleć o kosekwencjach; czy on rzeczywiście ma wszystkich za idiotów? Odpowiedz Link Zgłoś
asmad77 Re: Tusk wyznaje: Kupujemy w Biedronce 23.03.11, 21:02 dorotapetruszka napisała: > Strasznie śmieszne... Pan Prezes strzelił sobie dwa samobóje jednego dnia; Pola > kom powiedzieć, że są biedni, bo kupują w Biedronce i że Małysz się nie zna na > polityce...pogratulować przenikliwości i sprytnych doradców. A wystarczyło pomy > śleć o kosekwencjach; czy on rzeczywiście ma wszystkich za idiotów? Dorotko Ciebie nie ma....Ciebie wszyscy maja:))) Odpowiedz Link Zgłoś
inkwizytorstarszy Re: Tusk wyznaje: Kupujemy w Biedronce 23.03.11, 23:04 Dorotapetruszka napisała: "czy on rzeczywiście ma wszystkich za idiotów?" Nie wszystkich, tylko tych co na niego głosują.... Odpowiedz Link Zgłoś
herr7 no to już wiemy, że Jarosław ma portmonetkę... 23.03.11, 18:01 No to już wiemy, że Jarosław ma portmonetkę. Ale złośliwi twierdzą, że jest to portmonetka mamusi... Odpowiedz Link Zgłoś
piotr7777 premier reklamuje sieć sklepów 23.03.11, 18:03 ...która zasłynęła z mnobingu na szeroką skalę. Ale oczywiście to Jarkacz jest zły. Odpowiedz Link Zgłoś
jakosc-zywnosc Tusk wyznaje: Kupujemy w Biedronce 23.03.11, 19:11 Pan Prezes Kaczyński nie wie, że dyskont Biedronka ma wprowadzone systemy zarządzania jakością i bezpieczeństwem żywności. Delegują kadrę menedżerską i jakościowców na podyplomówki. To właśnie sieci handlowe "wymuszają" właściwą zdrowotność wyrobówi powtarzalną jakość, co je pozytywnie odróżnia od mniejszych osiedlowych sklepów, których właściciele nie zawsze czują taką potrzebę. Odpowiedz Link Zgłoś
rozsadek.ltd Sklep w stylu wszystko po 5zł 23.03.11, 19:15 Cukier, benzyna, chleb Dziękujemy wam POwczycy. Jesteście wielcy. Zielona wyspa zieleni się jeszcze bardziej. Odpowiedz Link Zgłoś
jozwa51 Tusk wyznaje: Kupujemy w Biedronce 23.03.11, 19:37 ot idonek ma problem.jaka bronia wojujesz od takiej broni giniesz.amen. Odpowiedz Link Zgłoś
tykaczor Tusk wyznaje: Kupujemy w Biedronce 23.03.11, 19:50 Jaruś skrytykował Małysza za to, iż powiedział, że Prezio powinien składać wieniec na grobie Mlaskacza w Krakowie, a nie przed Pałacem Prezydenckim, twierdząc, że Małysz zna się na skakaniu a nie /uwaga !/ na POLITYCE !!! Tym słowem wyraźnie poinformował wszystkich polaków, że SKŁADANIE WIEŃCA każdego 10 dnia miesiąca to nie uczczenie PAMIĘCI ZMARŁEGO BRATA, ale sprawa P O L I T Y C Z N A !!! Odpowiedz Link Zgłoś
alakyr Sorry, ale co do dyskontów Kaczor ma rację 23.03.11, 20:21 Pamiętajcie że kupuje się tam wyroby żywnościopodobne, napakowane chemią. Jak komuś jest obojętne co je to kupuje paszę w kolorowym opakowaniu za 0,99 zł za szt. Cóż ja wolę wiedzieć co jem nawet jak mam za to więcej zapłacić. Odpowiedz Link Zgłoś
inkwizytorstarszy Re: Sorry, ale co do dyskontów Kaczor ma rację 23.03.11, 23:12 Więc chyba będziesz dłużej żył, tylko po co ? Przy takim podejściu do bliźnich, starość spędzisz samotnie w apartamencie.... Odpowiedz Link Zgłoś
madot Tusk wyznaje: Kupujemy w Biedronce 23.03.11, 20:24 Jakby na to nie patrzeć to akcja Kaczyńskiego przyniosła jakiś efekt. Szanowny Pan Tusk raczył zauważyć, że ceny wzrosły i nawet obiecał coś z tym zrobić. To co się dzieje z cukrem to jest najzwyklejsza granda. Kryzys spowodowany brakiem cukru dotyczy niby wszystkich krajów europejskich. Dziwnym trafem jednak cena cukru w Polsce szybuje z dnia na dzień, gdy po niemieckiej stronie kosztuje on w marketach 65 eurocentów za kg. Dużą część polskiego rynku opanowały niemieckie koncerny cukrownicze, które najwyraźniej postanowiły trochę zarobić na Polakach. Jeśli wiele produktów spożywczych niespodziewanie drożeje to premier i podległe mu służby powinny chyba tą sprawą się zainteresować, a nie działać wtedy kiedy ktoś im to wytknie. Ceny w Polsce rosną, wypłaty nie zmieniają się znacząco. Dlatego najważniejszym jest teraz dbanie o to, żeby nie dochodziło do takich patologii jak teraz z tym cukrem. Dyskutowanie o tym czy Biedronka jest sklepem dla biedaków, czy po prostu ludzi oszczędnych uznaję jako temat zastępczy nie dotyczący istoty problemu. Przecież te ceny w Biedronce też wzrosły. Odpowiedz Link Zgłoś
1972bogdan4 Re: Tusk wyznaje: Kupujemy w Biedronce 23.03.11, 20:42 Co oni teraz mogą,-robić dobrą minę do złej gry Nasze zakłady i fabryki jusz sprzedali [ a im na wszystko starczy. kim się przejmują ]---teraz wyborami ,by byli przy korycie ///// Odpowiedz Link Zgłoś
nie-tak Re: Tusk wyznaje: Kupujemy w Biedronce 23.03.11, 22:48 1972bogdan4 napisał: > Co oni teraz mogą,-robić dobrą minę do złej gry Nasze zakłady i fabryki jusz > sprzedali [ a im na wszystko starczy. kim się przejmują ]---teraz wyborami ,by > byli przy korycie ///// _______________________________________________________________ Gdyby Polak zza granicy napisał "jusz" to bym wybaczyła, ale niedołęga z Polski to tego wybaczyć nie można, można się domyśleć ze to osoba z tej frakcji która oddala przeszło niewybaczalnych 47% głosów na niedołęgę umysłową w ostatnich wyborach prezydenckich. Niedołęgi umysłowe identyfikują się z sobie równymi a takich tu jest wielu. Odpowiedz Link Zgłoś
1ewkas Tusk wyznaje: Kupujemy w Biedronce 23.03.11, 20:29 Prezesa stać na to, aby nie liczyć się z forsą. Ostatecznie, to klienci "Biedronki" składają się na jego pensję. Odpowiedz Link Zgłoś