Dodaj do ulubionych

Rosjan jest już tylko 142,9 mln

27.03.11, 12:04
A mozy i my Polacy - podobnie jak Rosjanie - wprowadzimy becikowe za trzecie dziecko.

Wiem... wiem.. zaczniecie marudzic , ze Polska pod wzgledem obszaru to nie Rosja..
Jest bardzo proste rozwiazanie... proponuje oddanie takiej matce/rodzinie dzialke pod budowe domu mieszkalnego z bezkresnych posiadlosci ziemskich Polskiego Kosciola Katolickiego...

Czekam na wyrazy poparcia... a teraz juz musze isc robi sie pozno ...a zona czeka...
Obserwuj wątek
    • badziewiak66 Jesteśmy z bratnim narodem rosyjskim 27.03.11, 12:13
      Ubolewamy że was tak szybko ubywa. Żal nam tych Rosjan co się nie urodzili. Niezależnie do tego ilu Was będzie i tak przy kolejnej wizycie Wicepremiera Iwanowa w hali koszykarskiej będzie stała kolejka polskiego biznesu by uścisnąć dłoń i załatwić jakiś interes z Ryszardem Krauze na czele.
      • junk92508 DZiadki do roboty! 27.03.11, 14:58
        > Szybki spadek liczby Rosjan jest spowodowany przede wszystkim tym, że mężczyźni w Rosji
        > umierają stosunkowo młodo - średnia długość ich życia to zaledwie około 60 lat.

A mi sie zawsze wydawalo ze to dzietnosc kobiet w wieku rozrodczym ma decydujacy wplyw na demografie...

Bo to że dziadki umierają młodo może mieć wpływ na spadek jeśli wcześniej żyli dłużej...
        a tak chyba nie było... średnia długość życia mężczyzn nie spadła jakoś drastycznie...
        • zigzaur Re: DZiadki do roboty! 27.03.11, 15:15
          Rosyjskie kobiety marzą o poznaniu cudzoziemca i wyrwaniu się z piekła.

Dla tego gotowe są nauczyć się dobrze grać w tenisa czy na fortepianie a nawet na instrumentach dętych.
          • powiedz_to_koniowi Aborcja ! 28.03.11, 03:42
            Moja opinia nie spotka się tu chyba ze zrozumieniem ;)

W Rosji obecnie usuwa się ok. 45% poczętych dzieci!
            Do ok. roku 2000 więcej dzieci tam zabijano niż ich się rodziło !!!!
            Trudno się więc dziwić,, że liczba obywateli spada...
            Po pierwsze - ze zwykłego rachunku matematycznego.
            Po drugie - według Biblii takie przelewanie krwi dzieci jest przyczyną przekleństwa. Nic dobrego z tego nie przychodzi.
            Jestem naprawdę dumny, że w Polsce jest inaczej.
            • zigzaur Re: Aborcja ! 28.03.11, 13:55
              Bardzo często aborcja powoduje nieodwracalną bezpłodność.
              • kacha7808 Re: Aborcja ! 19.04.12, 22:41
                Wielu ludzi bardzo martwi się o dzieci z Indii, dzieci z Afryki, gdzie wiele ich umiera wskutek niedożywienia, głodu i tak dalej, ale miliony dzieci umiera zabijane celowo, z woli matek. Dlatego właśnie aborcja jest największym niszczycielem pokoju. Bo przecież jeśli matka może zabić własne dziecko, czymże jest dla mnie zabić ciebie, a dla ciebie – zabić mnie? Nic już nie stoi nam na przeszkodzie.”
            • kacha7808 Re: Aborcja ! 03.05.12, 14:37
              Ballada o nienarodzonym dziecku

Ty byłaś piękną dziewczyną
              A on był pięknym chłopakiem
              Ja niepotrzebną kruszyną
              Rzuconym w złe gniazdo ptakiem
              Ty miałaś włosy z obrączek
              Jego trzymałaś za ręce
              Moich nie chciałaś rączek
              Nie trzeba ci było więcej

Dziś miałabym 16 lat
              Tyle, co ty wtedy mamo
              Dziś cieszyłby mnie ten świat
              I przeżyłabym to samo
              Mamo, nie chciałam umierać,
              Dlaczego mnie nie kochałaś?
              Nie miałaś prawa mi życia odbierać,
              Chociaż mi je dałaś
              Mamo, mamusiu

Dzieci się boją zastrzyków
              Cyganek i kominiarzy
              Ja bardzo się boję śmietników
              Tam leżą szczątki mej twarzy
              Dzieci chcą tulić lalki
              Ja do ziemi tulę się z lękiem
              Ktoś wrzucił do umywalki
              Moje ciało ciepłe i miękkie

Myślisz masz aniołka w niebie,
              Chociaż go nie ochrzciłaś
              On nie modli się za ciebie
              Ty na to nie zasłużyłaś...
              • kacha7808 Re: Aborcja ! 03.05.12, 14:39
                Mamusiu
                jestem już taki duży,
                że ledwo się tutaj mieszczę !
                Ale cierpliwie
                tutaj pomieszkam
                ostatni miesiąc jeszcze.
                Mamusiu wiem,
                że jak się tu wiercę
                to rozciągam Ci brzuszek,
                nie chcę żebyś
                się na mnie złościła
                i nie będę się już poruszał !
                Mamusiu
                nie chcę by Cię bolało
                i nie chcę żebyś cierpiała
                urodzę się więc bardzo szybko
                żebyś mnie już przytulała !
                Mamusiu już !
                Już jestem na świecie !
                Wyszedłem szybko i bez krzyku !
                ...Dlaczego więc
                zamiast do domu
                zostawiasz mnie
                w zimnym śmietniku ?.....
                ...Mamusiu wróć...
                Tak strasznie tu zimno...
                Przecież już przyszła zima !
                Marzną mi plecki...
                zmarzły mi rączki...
                Długo tu nie wytrzymam ....
                ....Mamusiu wiem
                pewnie pobiegłaś
                do domu po kocyk i śpioszki !
                Nie będę płakał,
                nie będę krzyczał
                żeby Cię nie rozzłościć....
                ..... ....
                ...Mamusiu przyszedł
                już po mnie pan Bóg,
                wyjął z foliowego worka
                i zabrał tam
                gdzie ciepło jest
                i zrobił ze mnie aniołka !
                Mamusiu moja
                kocham i tęsknię
                i czekam tutaj na Ciebie...
                ..Nie przynoś już kocyka
                ani śpioszków,
                to nie potrzebne mi w niebie...
                ...Mamusiu....
    • scibor3 Rosjan jest już tylko 142,9 mln 27.03.11, 12:14
      "W dorosłość wkracza pokolenie głębokiego niżu demograficznego lat 90."

Kto wtedy rządził, kto wtedy rządził... Czyżby diermokraci Gorbaczow i spożywający Jelcyn; twoi ideałowie?
      • zigzaur Re: Rosjan jest już tylko 142,9 mln 27.03.11, 15:18
        Gorbaczow objął władzę w 1985.
    • luki1945 Rosjan jest już tylko 142,9 mln 27.03.11, 12:15
      Mniej pić i palić szanowni sąsiedzi zza Buga!!

wokolzycia.blox.pl/2011/03/Facebook-zmienia-swiat.html
      • tow_rydzyk Co miales w szkole z geografii ? 27.03.11, 12:36
        luki1945 napisał:

> Mniej pić i palić szanowni sąsiedzi zza Buga!!
        >
        > wokolzycia.blox.pl/2011/03/Facebook-zmienia-swiat.html

O co Ty masz do Litwinow, Ukraincow i Bialorusinow ?
    • pawwas Rosjan jest już tylko 142,9 mln 27.03.11, 12:16
      Jescze 50 lat i jak w starym kawale. " Na granicy Polsko-Chińskiej panuje spokój.
      • gosc_ze_smolenska Re: Rosjan jest już tylko 142,9 mln 27.03.11, 15:00
        Nie, panie Pawwas,
        spokoj bedzie panowal za 50 lat napewno nie na granicy polsko-chinskiej i nawet nie na granicy niemiecko-chinskiej, tylko raczej na granicy turecko-chinskiej. No, cieszysz sie z tego?
        • zigzaur Re: Rosjan jest już tylko 142,9 mln 27.03.11, 15:17
          Powstanie granicy turecko-chińskiej jest jak najbardziej prawdopodobne. Do ludów tureckich zaliczają się Azerowie, Uzbecy, Kirgizi, Turkmeni a nawet Jakuci.

Ujgurzy również...
        • tornson Re: Rosjan jest już tylko 142,9 mln 28.03.11, 10:26
          gosc_ze_smolenska napisał:

> Nie, panie Pawwas,
          > spokoj bedzie panowal za 50 lat napewno nie na granicy polsko-chinskiej i nawet
          > nie na granicy niemiecko-chinskiej, tylko raczej na granicy turecko-chinskiej.
          > No, cieszysz sie z tego?
          Kolejny kretyn od "upadku cywilizacji białego człowieka"...
          Skąd się bierze takie tałatajstwo podatne na propagandę rasistowskich poyebów?
      • tornson Re: Rosjan jest już tylko 142,9 mln 28.03.11, 10:24
        pawwas napisał:

> Jescze 50 lat i jak w starym kawale. " Na granicy Polsko-Chińskiej panuje spokój.
        Kawał powinien być śmieszny...
    • bogdan331 Rosjan jest już tylko 142,9 mln 27.03.11, 13:08
      Fiutin do dzieła!Nie teoretyzuj!
      Putin chwali gwałty

Putin chwali gwałty ! Prezydent Rosji Władimir Putin do premiera Izraela Ehuda Olmerta: "Pozdrówcie swojego prezydenta! Dziesięć kobiet zgwałcił. Wszyscy mu zazdrościmy!" Prezydent Rosji nawiązał w ten sposób do oskarżenia przez policję prezydenta Izraela Mosze Kacawa o molestowanie seksualne i gwałt podwładnych.
    • kitajec10 "o 2,3 mln niż osiem lat wcześniej "-po jakiemu to 27.03.11, 13:33
      o 2,3 mln niż osiem lat wcześniej -ale co dalej? O 2,3 mil wiecej czy mniej? Znowu jakis przedszkolak bierze sie za pisanie..
      • kingsizemax Re: "o 2,3 mln niż osiem lat wcześniej "-po jakie 27.03.11, 14:10
        Radzę przeczytać z 5 razy -może dotrze do czaszeczki
        • kitajec10 Re: "o 2,3 mln niż osiem lat wcześniej "-po jakie 27.03.11, 14:27
          Cytuje pajacu...:"Październikowy spis powszechny, pierwsze rezultaty którego właśnie podała "Rosyjska Gazeta", pokazał, że liczba mieszkańców ich kraju wynosi 142,9 mln - o 2,3 mln niż osiem lat wcześniej"
          Widzisz tu pajacu gdzies slowo "mniej"? Widzisz gdzies tu kropke na koncu zdania? Czaszeczka u kogos jest pusta...

• kitajec10 Co jest mowe odjelo? 27.03.11, 15:25
          Tak szczekales...Tak czytac kazales...a teraz leb w piasek?
          • sinzapatos Re: Co jest mowe odjelo? 27.03.11, 16:59
            ale z ciebie trolik.
    • upierdek07 Samotni mężczyźni z Polska zapraszają 27.03.11, 13:47
      miłe panie z Rosji do małżeństwa.
      • zigzaur Re: Samotni mężczyźni z Polska zapraszają 27.03.11, 15:22
        Zetknąłem się z bardzo ciekawym zjawiskiem:

Jeszcze niedawno polscy mężczyźni ze wsi narzekali na trudności ze znalezieniem żony, bo dziewczyny uciekały do miasta, żeby zasilić szeregi proletariatu przemysłowego i biurowego.

Znam kilka przypadków, gdy polski rolnik, i to z tzw. ściany wschodniej ożenił się z Holenderką posiadającą wykształcenie rolnicze. Holenderka wniosła nie tylko swą wiedzę ale i protestancki etos pracy. Efekty będą bardzo ciekawe...
        • misio_4 Re: Samotni mężczyźni z Polska zapraszają 28.03.11, 09:44
          a to wszystko tam na zmywaku w Hameryce ?
    • ostoja75 Rosjan jest już tylko 142,9 mln 27.03.11, 14:05
      Wiele kacapów, urodzonych w 1946r. mieszka w RFN. Można ich importować.
      • zigzaur Re: Rosjan jest już tylko 142,9 mln 27.03.11, 15:27
        Faktycznie, wielu mieszkańców Brandenburgii ma nazwisko kończące się na "-ow". Treptow, Glasow, Flatow itd.
        • detrius Re: Rosjan jest już tylko 142,9 mln 27.03.11, 15:54
          Kolego Zigzaurze, tutaj sie bardzo mylisz. Ale zeby to wiedziec tzeba studiowac germanistyke. -ow w nazwizkach n.p. Modrow, Glasow itp - to koncowka w imionach staropruskich. I zebys wiedzal ona sie nawet nie wymawia (ow = dlugie o). To znaczy Modrow trzeba wymawiac: mo:dro:
          Wczesniej w rosyjskich nazwizkach pisano -ff (Smirnoff, Platoff - to slynny dowodca kozakow z 19 wieku).
          Dla Aussiedler'ow z lat 80-ch i pozniej pisze sie - ov (Pavlov, Petrov)
          Pozdrawiam!
          • teaforme Re: Moskali jest już tylko 138 mln 27.03.11, 16:28
            detrius napisał:

> Kolego Zigzaurze, tutaj sie bardzo mylisz. Ale zeby to wiedziec tzeba studiowac
            > germanistyke. -ow w nazwizkach n.p. Modrow, Glasow itp - to koncowka w imionac
            > h staropruskich. I zebys wiedzal ona sie nawet nie wymawia (ow = dlugie o). To
            > znaczy Modrow trzeba wymawiac: mo:dro:
            > Wczesniej w rosyjskich nazwizkach pisano -ff (Smirnoff, Platoff - to slynny dow
            > odca kozakow z 19 wieku).

Nieprawda!, moskalska Koncowka "oB' czyli "ov"( w Polsce i Niemczech tlumaczymy ta koncowke na "ow") to najbardzieej charakterystyczna dla Muscovy, "ew" bardziej dla Kazachstanu. Co to sa staropruskie nazwiska? Czy masz na mysli, boganskich prusow? Nazwiska moskalskie, dla uzytecznosci, na zachodzie zamienia sie z cyrylicy na lacine, stad koncowka "OB" to "off" w przypadku nazwisk nie chlopskich i "ov" dla chlopskich. Pozorna zbieznosc "ff" w imionach pruskich i moskalskich, ma wiec miejsce tylko w kulturze zachodu, a nie w samej Muscovy i dotyczy tylko translacji osob nie chlopskich. W Muscovy nigdy nie mieszkal zaden Smirnoff, a jedynie Smirnov( rodzina pochodzi z chlopstwa)
            > Dla Aussiedler'ow z lat 80-ch i pozniej pisze sie - ov (Pavlov, Petrov)
            > Pozdrawiam!
            • detrius Re: Moskali jest już tylko 138 mln 27.03.11, 18:22
              Kolego, lepiej sie nie odzywaj. Widac ze nie studiowales ani germanistyke ani rusystyke ani w ogole. Na pewno nie wiesz co to jest Norm ISO 9:1995 albo Richtlinien und Hinweise für die Anfertigung von Urkundenübersetzungen. Dlatego bez sensu z Toba dyskutowac. Wracaj lepiej na zwywak. Bez odbioru.
          • zigzaur Re: Rosjan jest już tylko 142,9 mln 27.03.11, 18:54
            To oczywiście był żart. Oczywiście, o prawidłowej wymowie wiem. Te nazwy (także geograficzne) pochodzą po prostu od Słowian mieszkających kilkaset lat temu w dorzeczu Łaby. W każdym razie na pewno nie od Prusów (Bałtów).

Nie mniej jednak, parę razy przygadałem w ten sposób Ossi w obecności Wessich. Efekt humorystyczny był piorunujący.

By the way, w serialu o Stirlitzu występował oficer SD nazwiskiem Holtoff.
    • teaforme Moskali tylko 138 mln! 27.03.11, 14:07
      Moskali jest tylko 138 mil.To co podal rezim kremlina, czyli wiadomosc, ze jest ich wiecej o 5 mil, jest wynikiem typowego klamstwa i nanipulacji masami moskali. Jedynie okolo 80-85% moskali wziela udzial w tym spisie, reszta to domysly i domysly. Dodajmy, na marginesie, ze manipulacje liczba mieszkancow Muscovy dotycza nie tylko liczba sovieckich sezonowych turystow, ale tez okupacja Abchazji i Osetii. Pod koniec 2011 lub na poczatku 2012 moskali bedzie juz mniej niz 138 mi
      www.cia.gov/library/publications/the-world-factbook/rankorder/2119rank.html?countryName=Poland&countryCode=pl®ionCode=eu&rank=34#pl
      • wi42 Re:Czy wiesz co to znaczy est. 27.03.11, 15:01
        Tp sa oszacowania CIA
        • teaforme Re:Czy wiesz co to znaczy est. 27.03.11, 15:09
          Troche, ale nie wiele. Tak mozna tez powiedziec o tych danych co podal rezim kremlina, wpisywanie "martwych dusz" to juz tradycja w putostanie....tylko 80-85% moskali wzielo udzial w tym spisie, i nawet dla wielu moskali te liczby podane przez rezim kremlina wydaja sie zawyzone
          • zigzaur Re:Czy wiesz co to znaczy est. 27.03.11, 15:25
            Wśród tych około 120 mln większość to narodowości niemoskalskie, zasługujące na niepodległość i nienawidzące moskalstwa. Jeszcze kilkanaście lat temu na mieszkańców Ukrainy, krajów nadbałtyckich czy Kaukazu mówiono "ruskie" nie zastanawiając się nad ich prawdziwą narodowością.
            W rzeczywistości moskali nie jest więcej niż 60-70 mln.
            • teaforme Re:Czy wiesz co to znaczy est. 27.03.11, 15:30
              60-80 mil. moskali!, tez tak mysle
              • zigzaur Re:Czy wiesz co to znaczy est. 27.03.11, 15:32
                Porównajmy z ludnością Turcji, Egiptu, Tajlandii, Meksyku, Wietnamu, Etiopii.

Bo z Brazylią, Indonezją, Nigerią to już nie należy porównywać. Inna liga.
    • paulhandyman Export ropy, gazu surowców rośnie a Rosjan mniej.. 27.03.11, 14:30
      Z roku na rok Rosjanie sprzedają coraz więcej gazu (North Stram, South Stream itd) w coraz wyższych cenach, natomiast liczba ludzi ludzi jest coraz mniejsza. Oznacza to ni mniej ni więcej tylko to, że stają się oni coraz bogatsi (w ujęciu globalnym jak i w przeliczeniu na jedną osobę).
      Jeśli weźmie się dane Międzynarodowego Funduszu Walutowego z roku 2010 to widać, że produkt per kapita na jednego mieszkańca wynosi:
      Polska: 11,521 dolarów (50 miejsce w świecie)
      Rosja: 10,521 dolarów (54 miejsce na świecie)
      źródło: LINK
      Jak widać ekonomicznie Polska i Rosja "gra w tej samej lidzie" na pierwszy rzut oka....
      Jest to jednak mylące, gdyż Polska jest zadłużona na około 55% GDP, Rosja zaś nie ma prawie wcale długu 6,8% GDP. źródło
      Polska zdecydowanie gorzej wygląda jeśli chodzi o deficyt budżetu - około 7% 2011, Rosja prawdopodobnie nię będzie miała wogóle deficytu w tym roku.
      Wskaźnik wzrostu wyniósł 3,8% w roku 2010 w Rosji, Polska zanotowała wzrost na tym samym poziomie. źródło
      Jak widać z pobieżnej nawet analizy tych liczb, Rosja za 10 lat gospodarczo przegoni Polskę. Róźnica będzie prawdopodobnie jeszcze wyższa w Roku 2030 i podejżewam, że dużo Polaków będzie jeździło do Rosji do pracy...
      • zigzaur Re: Export ropy, gazu surowców rośnie a Rosjan mn 27.03.11, 15:29
        Wydobywają kopaliny, sprzedają je a pieniądze są lokowane przez oligarchów w amerykańskich bankach. Zachód dostaje nie tylko kopaliny ale i pieniądze.

Ponadto Moskwa lokuje wiele pieniędzy w wojsko, czyli wyrzuca w krwawe błoto.
      • bd-75 Re: Export ropy, gazu surowców rośnie a Rosjan mn 27.03.11, 18:07
        "Jak widać ekonomicznie Polska i Rosja "gra w tej samej lidzie" na pierwszy rzut oka...."

Właśnie, na pierwszy rzut oka. Gdy się uwzględni nie tylko PKB, ale też współczynnik Giniego (nierówności społeczne) i HDI (poziom rozwoju) to wychodzi, że Rosja jest de facto trzecim światem. Majątek przeciętnego Rosjanina jest mniej więcej trzykrotnie mniejszy od tego, jaki zgromadził przeciętny Polak [link]. A statystyki PKB? Dobrze, że są coraz lepsze, ale pamiętać należy, że zawyża je garstka bajecznie bogatych oligarchów i ulubieńców Kremla, których przeciętny człowiek może sobie co najwyżej obejrzeć w TV.
    • nex_us Rosjan jest już tylko 142,9 mln 27.03.11, 14:33
      A tymczasem na Dalekim Wschodzie Chińczyków przybywa błyskawicznie. I to nawet przy ich polityce jednego dziecka, którą zresztą właśnie zarzucili.
    • redix68 Pan redaktor też może mieć problemy z alkoholem 27.03.11, 14:33
      "drugiej polowy lat 80. ubiegłego wieku. W tym czasie dzięki wyśmiewanej dziś walce z alkoholizmem ogłoszonej przez Michaiła Gorbaczowa stan zdrowotny ludności kraju znacznie się polepszył"
      a za chwilę:
      "Szybki spadek liczby Rosjan jest spowodowany przede wszystkim tym, że mężczyźni w Rosji umierają stosunkowo młodo - średnia długość ich życia to zaledwie około 60 lat.
      jest ogromne i wciąż rosnące spożycie alkoholu, które dziś wynosi około 18 l czystego spirytusu na mieszkańca kraju rocznie.."
      Wniosek: 25 lat temu nie pili, bo im Gorbi zabronił, za to idzieci płodzili. Przez Putina wrócili do picia nie płodzą dzieci i umierają młodo.
      Wacław prawdopodobnie dostrzega tu lekarstwo na nasze problemy demograficzne. Poprzez ograniczenie spożycia doprowadzić to polepszenia stanu zdrowia spoęłcznego i wzrostu demoograficznego. Dlaczego nie napisze o tym artykułu?
      • zigzaur Re: Pan redaktor też może mieć problemy z alkohol 27.03.11, 15:31
        Żadne statystyki nie ujmowały produkcji bimbru oraz konsumpcji spirytusu przemysłowego czyli nie produkowanego na rynek detaliczny.
    • ja-kub Re: Rosjan jest już tylko 142,9 mln 27.03.11, 14:44
      tow_rydzyk napisała:

> A mozy i my Polacy - podobnie jak Rosjanie - wprowadzimy becikowe za trzecie
      > dziecko.

Ale sam widzisz że nawet becikowe w wys. 12.000$ ani działka budowlana nie poprawiły sytuacji.

Żeby rodziło się więcej Polaków, trzeba przestać kraść ich pieniądze!
      W tej chwili podatki to ok. 70%, a zobacz na Polaków w UK - rodzą masę dzieci.
    • hydrograf Na Ziemi jest 6 miliardów ludzi ZA DUŻO... 27.03.11, 14:46
      Każde zmniejszenie populacji powinno cieszyć, a nie martwić.
      Nie mam nic przeciwko temu by w Polsce mieszkało 20 milionów ludzi... Choć ideałem były by 2 miliony. I nie chodzi mi o żadną "eksterminację" ale o naturalne (prokreacyjne) dostosowanie liczby ludności do powierzchni na której ona żyje.
    • ostoja75 Rosjan jest już tylko 142,9 mln 27.03.11, 14:47
      Spożycie alkoholu jest kilkakrotnie większe, gdyż piją głównie samogon, a średnie zarobki to ok. 50 jewro miesięcznie.
      • paulhandyman Re: Rosjan jest już tylko 142,9 mln 27.03.11, 15:02
        ostoja75 napisał:

> Spożycie alkoholu jest kilkakrotnie większe, gdyż piją głównie samogon, a średn
        > ie zarobki to ok. 50 jewro miesięcznie.

te dane to wyssał Pan/Pani z palca.... Średnie wynagrodzenie w 2010 roku w Rosji wynosiło ok 720 dolarów LINK Dotać należy, że w Rosji podatki są duuuużo mniejsze niż w Polsce. Inna sprawa, że w Rosji oprócz oficjalnego dochodzu, drugie tyle ludzie otrzymują w postaci łapówek...
        Wspomnieć należy także, że w Moskiwe czy Sankt Petersburgu średnie wynagrodzenie jest 2 -3 razy wyższe od pozostałej części Rosji. Trudno znaleźć kogoś w Moskwie, kto zarabia poniżej 1000 dolarów miesiecznie
        • teaforme Re: jest już tylko 138 mln 27.03.11, 15:22
          Pan tez przesadzil( choc znacznie mniej niz Kolega powyzej) w 2010 przecietny moskal zarabial mniej niz $ 500. Srednia zarobkow w Muscowy jest trzy, czterokrotnie mniejsza niz w Polsce!..radze sprawdzic dane!, a roznica w standardzie zycia na korzysc Polski jeszcze wieksza. Rzeczywiscie w Moskvie sa wyzsze zarobki, ale wciaz srednio prawie dwa razy nizsze niz srednia w Polsce. Najwyzsze zarobki w Polsce sa (2010) w powiecie Lubin(dolnoslaskie) $ 2.050
        • brms Re: Rosjan jest już tylko 142,9 mln 27.03.11, 15:30
          ok 720 dolarów

Wiadomo jednak, że "średnie" w Moskwie nie istnieje. Biorąc pod uwagę, że wiele osób zarabia 10 tys. euro miesięcznie, "średnie" 720 brzmi zatrważająco.

kto zarabia poniżej 1000 dolarów miesiecznie

Całe mnóstwo Moskwiczan. Kasjerki z supermarketów, ochroniarze z kin, sprzątający, podobne zawody, idąc dalej, nauczyciele, lekarze, a tylko te dwie ostatnie grupy dostają łapówki. Ale oficjalnie to są zarobki 200-700 euro miesięcznie, mniej niż 1000 dolarów.
          • adamnieznany Re: Rosjan jest już tylko 142,9 mln 27.03.11, 16:03
            Nie wiem skąd bierzesz te androny.
            1. Rosja po tym jak cena za ropę i gaz podskoczyła zarobi w ciągu paru lat tak ze będzie jednym z najbogatszych krajów świata ( już należy do G-8 a polska nawet nie do G 20)
            2. Jak skończa Nord Stream i Sud stream będą mieli cała Europę w garści
            3. Porównanie do Polski gdzie jest olbrzymie zadłużenie i gdzie praktycznie nie będzie emerytur- Rosja praktycznie nie ma długu ( około 1%)
            4. Z Rosją i jej siłą wojskowa liczą się wszyscy i ciągle jej się boją- vide jak rakiem wycofało się USA z rakiet Patriot w Polsce na niezadowolony pomruk niedźwiedzia
            • teaforme Re: Moskali jest już tylko 138 mln 27.03.11, 16:54
              adamnieznany napisała:

> Nie wiem skąd bierzesz te androny.
              > 1. Rosja po tym jak cena za ropę i gaz podskoczyła zarobi w ciągu paru lat tak
              > ze będzie jednym z najbogatszych krajów świata ( już należy do G-8 a polska na
              > wet nie do G 20)
              > 2. Jak skończa Nord Stream i Sud stream będą mieli cała Europę w garści
              > 3. Porównanie do Polski gdzie jest olbrzymie zadłużenie i gdzie praktycznie nie
              > będzie emerytur- Rosja praktycznie nie ma długu ( około 1%)
              > 4. Z Rosją i jej siłą wojskowa liczą się wszyscy i ciągle jej się boją- vide ja
              > k rakiem wycofało się USA z rakiet Patriot w Polsce na niezadowolony pomruk nie
              > dźwiedzia
              odpowiedzi

1,. Muscovy nigdy nie bedzie krajem bogatym, obecnie nalezy do krajow trzeciego swiata. Ceny ropy rosna chwilowo, niedlugo beda spadac. Jakos te wysokie ceny z 2008 ( $148, mie pomogly Muscovy wydostac sie z zastoju cywilizacyjnego). Muscovia, nie nalezy do G7, najbogatszych panstw swiata, anii do OECD szerszej gropy najbardziej rozwinietych krajow swiata do ktorej nalezy Polska. G20, to nie jest prestizowa instytucja, a taka, ktora miesza kraje bogate krajow rozwinietych, z duzymi rozwijajacymi sie gospodarkami trzeciego swiata, takimi jak Indie czy Muscovy. Pod wzgledem totalnego GDP Polska i Nederlandy znajduja sie na pozycjach wyzsztch niz niektorzy czlonkowie tej zbieraniny.

1. Nord steam, juz widac nigdy nie bedzie oplacalny, prawdopodobnie koszty wniesione w budowe nigdy sie nie zwroca. South stream nigdy nie powstanie. Europa zamawia coraz mniej gazu z Muscovy( zamowienia w 2011 mniejsze niz w 2008, a w 2012 jeszcze mniejsze) Europa stawia na "shale gas" a Englan juz importuje z USA. Gaz z Muscovy zostanie nieatrakcyjny i nawet Chiny juz go niechca.

3. Kompletna bzdura. Tylko w 2010 i tylko prywatne firmy Muscovy zadluzyly sie na $40 bilionow( miliardow) i tylez samo odpltnelo zagranicznego kapitalu. Odsetki firm prywatnych Muscovy nalezy splacic wkrotce, i choc kremlin czesciowo pomaga, kasa jest juz prawie pusta, Muscovy jest na granicy bankrupstwa!

4. Jest tak, ze nikt wlasciwie sie nie liczy. Dowiedzono, ze Muscovy przegralaby wojne z kazdym osobno krajem NATO, Muscovy militarnie tak naprawde przegrala nawet wojne z Gruzja w 2008, zagarnela wprawdzie czesc ziemii, ale bylo to na zasadzie mass moskalsiej zapijaczonej armii, a nie technologicznnej przewagi, w ktorej ustepowali gruzina
        • zigzaur Re: Rosjan jest już tylko 142,9 mln 27.03.11, 15:35
          paulhandyman napisał:

że w Rosji podatki
          > są duuuużo mniejsze niż w Polsce.

Załóż firmę w Rosji, chociażby tylko filię. Zobaczysz, czy będziesz płacić tylko podatki.
    • the_rapist To sie Jarkacz ucieszy. 27.03.11, 14:50
      Niestety nawet przy znacznym wzroscie tendencji spadkowej nie dozyje dnia, w ktorym umrze ostatni Rosjanin.

• kartownik Nie cieszmy sie, płaczmy nad sobą. 27.03.11, 14:54
      Rosjan mniej a może nas więcej? Ludki o ciasnych umysłach zapominają o wielkim atucie Rosji.: Oni piją bardzo dużo wódki.! Dzięki czemu umierają wtedy kiedy potrzeba to znaczy na krótko przed ociągnięciem 60 roku życia. Dzięki czemu Rosja uniknie katastrofy emerytalnej która rozłoży kraje Europy Zachodniej a Polskę to może nawet unicestwi. Za 15-20 lat gdy wyż powojenny przejdzie na emerytury, ale chwadzko żyć będzie, średnie i młode pokolenie Polaków zostanie uprzejmie poproszone o wyjazd do bogatszych krajów gdzie będą miliony miejsce pracy w usługach opiekuńczych, rodzić się będzie w Polsce niewiele ponad 100 tys dzieci rocznie nastąpi prawdziwy koniec naszego narodu. Z zazdrością będziemy patrzeć na Rosję gdzie emerytów będzie jak na lekarstwo, podczas gdy u nas stanowić będą ponad 1/3 tubylców mieszkających aktualnie nad Wisłą.
      • zigzaur Re: Nie cieszmy sie, płaczmy nad sobą. 27.03.11, 15:38
        Rozumując w ten sposób, w Rosji powinny zostać zlikwidowane składki emerytalne potrącane z wynagrodzenia. A tak chyba nie jest.
    • wi42 A Polakow przybywa gwalownie 27.03.11, 14:56
      ... ale w Irlandii, Anglii...
    • teaforme Muscovy pada gospodarczo! 27.03.11, 15:04
      Tak jak Polska w ostatnich latach znalazla sie w gropie najbardziej rozwinietych i zaawansowanych krajow swiata, tak Muscovy pada gospodarczo na naszych oczach. Nie tylko dzisiejsze 138 mil moskali oznacza wymieranie niespotykane w innych krajach Azji, ale ruina gospodarki postawila Muscovy w gropie panst trzeciego swiata. Polska czlonek EU, Muscovy niet!
      Polska czlonek klubu najbardziej rozwinietych krajow swiata OECD, Muscovy niet! Polska gospodarka nalezy do very high economies, Muscovy niet! Polska nalezy do najbardziej rozwinietych krajow pod wzgledem standardu zyci HDI index, Muscovy niet!. Polka nalezy krajow ktorej edukacja stawiana jest powyzej sredniej(advance) w naukach biologicznych chemi, fizyce, matematyce (testy PISA), a Muscovy skfalifikowana jest w gropie "znacznie ponizej sredniej"
      Muscovy sprzedaje tez coraz mniej gazu i ropy, w2009, 2010 i 2011 zamowien bylo mniej niz w 2008, czyli w czasie gdy Muscovy napdla na Gruzje, w 2012 zamowien bedie jeszcze mniej niz w 2011
      GDP (PKB na osobe)Muscovy obecnie jest mniejsze niz Turcjii, liczac nominalnie. Dane dosstepne w constant prices za 2009 ( dane za 2010 jeszcze nie sa znane, lub podawane jako estimates)....Turcja $ 10.985. Muscovy $ 10. 783, dla porownania Polska to okolo $15tys. Liczac w PPP Polska to okolo $19 tys (w 2009, w 2010 bedzie to oczywiscie jeszcze wyzej), a Muscovy $15.800 (2010), to troche lepjej niz Botswana $15.450.
    • zigzaur Nie "Rosjan" tylko ludności Rosji. 27.03.11, 15:13
      A to nie to samo.

Z pewnością spis nie podał. jak kształtuje się dynamika zmian populacji większości (czy nadal?) niemuzułmańskiej w stosunku do mniejszości (czy nadal?) muzułmańskiej.

W czasie I wojny światowej od 1914 do 1917 (około równych 3 lat) na frontach życie straciło około 1,5 mln poległych. No, ale jak wiemy, carska Rosja była państwem zacofanym.
    • malenka114 Rosjan jest już tylko 142,9 mln 27.03.11, 15:19
      a czy ktos moze policzyc rosjanki ktore wyjechaly do Niemiec w poszukiwaniu meza? ;-)
      • zigzaur Re: Rosjan jest już tylko 142,9 mln 27.03.11, 15:41
        Nie tylko do Niemiec bo np. także do Turcji.
        • malenka114 Re: Rosjan jest już tylko 142,9 mln 27.03.11, 16:49
          No to na jedno wychodzi ;-)
    • douglasmclloyd Tak trzymać kacapy! nt 27.03.11, 15:20
    • aerman Rosjanie do Polaków to mierna statystyka 27.03.11, 15:40
      Polaków na zachodzie się szacuje od 10 do 15 milionów ale trudno to ustalić bo nie wszyscy są zameldowani w danym państwie czasowo . Ale Polsce a zwłaszcza rządowi to pasuje bo można zawsze zaniżać dane .tak ze na 40 milionów obywateli wybyło około 25% lub więcej .I młodzież ciągle wybywa z braku warunków bytowych .Gdzie rząd twierdzi ze jest wszystko ok .Dlatego nawet nie porównuje statystyk emigracji rosyjskiej do Polskiej .Wiadomo ze na tak wielki kraj to kropla w morzu. Ile ruskich jest w Polsce sporo by zasrany Biznesmen biedy nie klepał .Jeśli chodzi by postawić rząd pod mur ja się pisze .Nikt nikomu bardziej nie zaszkodzi jak Polak Polakowi .najgorsza gangrena z której się ten kraj nigdy nie wyleczy .bo sa same geniusze jak TUSK wschodzące słonko Polski człowiek jak sosna ojciec narodu .
      • teaforme Re: Moskale do Polaków to wierna statystyka 27.03.11, 15:48
        Liczy sie kazdego zywego obywatela, nie wazne czy miszka czy tez nie w swojej ojczyznie. Prawdziwa liczba dusz moskali to 138 mil, pozistale miliony to tradyzyjne juz w Potostanie "martwe dusze"
    • ekumeniczny4 Tak dziala zydowski "dobrobyt" 27.03.11, 15:53
      W lichwiarskich republikach ubywa ludzi a przybywa dlugow.

POLAK SPI A DLUG MU ROSNIE !!!!!!!!!!!
      Polaku rozpowszechnij to haslo. Niech bedzie ono na ustach calej Polski. Niech agenci lichwiarzy wiedza ze narod jest swiadomy ich zbrodni.
Inne wątki na temat:

Nie masz jeszcze konta? Zarejestruj się

Nakarm Pajacyka