Dodaj do ulubionych

Jadwiga Kaczyńska: Wydaje mi się, że to nie był...

06.04.11, 09:09

Dlaczego da baba nie wspomina swego męża ojca bliźniaków nieudaczników.
Obserwuj wątek
    • asiazlasu Re: Jadwiga Kaczyńska: Wydaje mi się, że to nie b 06.04.11, 09:16
      nie daleko pada jablko od jabloni
      • rozpredatorez A mnie się wydaje, że była komenda "Ląduj dziadu"! 06.04.11, 10:16
        To jest oczywista oczywistość "ląduj dziadu".

Druga oczywista oczywistość, to jest najnowszy sondaż, gdzie PO ma 75 procent poparcia. Zresztą do wyborów będą mieli większe poparcie niż sam Łukaszenka ;-)
        wystarczy tylko zrobić dwudniowe głosowanie, a co tam podatnik zapłaci.
        • sram_na_rocznice Synkowie załatwili więcej polskich generałów niż 06.04.11, 14:41
          Hitler na spółę ze Stalinem...To może przerażać, to nie była zwykłą katastrofa...
          • sram_na_rocznice To był nowiutki, lśniący wrak a Ruskie go zdemolow 06.04.11, 14:44
            ały, pocięły kanalie! I kokpit ukradły a przecież jak powiedział wieszcz "Tajemnica tkwi we wraku"....BUAAAAAAAAAAAA!!!!!!!BUAAAAAAAAAAAAA!!!!!!
            • slon2002 jeśli to był wypadek 06.04.11, 18:52
              to należy zweryfikować prawa fizyki i mechaniki a trzeba zacząć wykładać: Smoleńską dynamikę materiałów i konstrukcji. Pytanko do SBków i WSIoków dyżurujących na Forum oraz szczujnych "Dziennikarzy": jak to jest możliwe, aby naprężenia ściskające wywołały odkształcenia rozrywające ciała ludzkie, konstrukcję nośną samolotu i poszycie samolotu???
              • wlody1 Re: jeśli to był wypadek 06.04.11, 19:35
                slon2002 napisała:

> to należy zweryfikować prawa fizyki i mechaniki a trzeba zacząć wykładać: Smole
                > ńską dynamikę materiałów i konstrukcji. Pytanko do SBków i WSIoków dyżurujących
                > na Forum oraz szczujnych "Dziennikarzy": jak to jest możliwe, aby naprężenia
                > ściskające wywołały odkształcenia rozrywające ciała ludzkie, konstrukcję nośną
                > samolotu i poszycie samolotu???

Było uważać na fizyce! E=mV2/2 czyli rośnie z kwadratem prędkości/2. Jakie naprężenia ściskające? Prędkość w momencie wypadku to ok.300km/h. Wystarcza wyobraźni????
                W prawie każdym wypadku lotniczym ciała są porozrywane i bez głów. To są niewyobrażalne siły.
                • pis_czuc_trupem Nie wysilaj się.chcesz przekonać pisowca racjonaln 07.04.11, 12:21
                  ymi argumentami? PiSowiec przeczytał "naprężenia ściskające" i wie wszystko. Mógł też przeczytać "naprężenia rozciągające" i też by wiedział wszystko. Nic to, ze w życiu nie rozwiązywał żadnych zadań z naprężeniami. Jest PiSowcem, to wystarczy.
                  • pis_czuc_trupem Prawdziwy PiSowiec ma gowno zamiast mózgu!Ta hipot 07.04.11, 12:24
                    eza wydaje się być całkowicie udowodniona. Braki w uzębieniu, niedomyte nogi i wytrzeszcz oczu dopełniają tego skrótowego opisu...
              • w_r_e_d_n_y Re: jeśli to był wypadek 06.04.11, 19:39
                slon2002 napisała:

> ...jak to jest możliwe, aby naprężenia
                > ściskające wywołały odkształcenia rozrywające ciała ludzkie...

"naprezenia sciskajace" du.pe przemioslo ci g.....o do lba i stad te pindolenie
              • 1sz-truten Re: jeśli to był wypadek 06.04.11, 21:03
                nie trzeba nic weryfikowac !

wsadz do akwarium swego kota albo psa
                pojedz na ostatnie pierto palacu kultury i pusc wolno
                zjedz na dol spowrotem tylko winda bo ktos to musi zbadac !

i co ?
                nadal chcesz cokolwiek weryfikowac ?

slon2002 napisała:

> to należy zweryfikować prawa fizyki i mechaniki a trzeba zacząć wykładać: Smole
                > ńską dynamikę materiałów i konstrukcji. Pytanko do SBków i WSIoków dyżurujących
                > na Forum oraz szczujnych "Dziennikarzy": jak to jest możliwe, aby naprężenia
                > ściskające wywołały odkształcenia rozrywające ciała ludzkie, konstrukcję nośną
                > samolotu i poszycie samolotu???
      • ryszard_mis_ochodzki dobra GWniarze krotko i na temat. dlaczego pocięto 06.04.11, 10:29
        wrak?
        • obraza.uczuc.religijnych Re: dobra GWniarze krotko i na temat. dlaczego po 06.04.11, 10:59
          To proste, żeby ukryć kokpit.
          • gresiek Re: dobra GWniarze krotko i na temat. dlaczego po 06.04.11, 11:25
            tak jak ruskie ukryly bursztynowa komnate?
            • absurdello Tak, dokładnie ... 06.04.11, 12:10
              pociąwszy ją wcześniej na tupolewy sto pięćdziesiąte czwarte ...
        • wiktor.sztrum Re: dobra GWniarze krotko i na temat. dlaczego po 06.04.11, 11:16
          To proste. Żeby ukryć ślady jaszczurów z konstelacji Draco.
          • sinne Re: dobra GWniarze krotko i na temat. dlaczego po 06.04.11, 11:23
            wiktor.sztrum napisał:

> To proste. Żeby ukryć ślady jaszczurów z konstelacji Draco.

genialne! :)
        • czesiohill Re: dobra GWniarze krotko i na temat. dlaczego po 06.04.11, 11:47
          Żeby odnaleźć brakujące 20 kg Gosiewskiego - pretensje pani Gosiewskiej uzasadnione.
        • bambetel Re: dobra GWniarze krotko i na temat. dlaczego po 06.04.11, 15:12
          przede wszystkim zmień nick, bo nie wiem jak z prezentowanym w tym komentarzu myśleniu możesz ogarniać "Misia" i humor komedi Bareji!!!!????
        • kot.kot1 Człowieku, 06.04.11, 18:16
          jest zdjęcie w internecie pokaujące miejsce katastrofy z lotu ptaka tuz po niej. Tam nie ma żadnego wraku, tam są poszatkowane szczątki samolotu rozsypane na kilkuset metrach.
          A Rosjanie cięli resztke tych resztek, żebyt wydobyć szczątki ofiar i ich rzeczy.
        • pn-ski Wrak się sam pochlastał ze wstydu.... 06.04.11, 19:23
          po takim lądowaniu.
      • pis_czuc_trupem Jarka się spytaj co kazał zrobić bratu w ostatniej 06.04.11, 10:39
        rozmowie. I od czego miał tam Błasika.
        • bujna_kempa_lonowa Swoją drogą z Jarka to ostatnia kanalia z tym wyci 06.04.11, 10:42
          ąganiem matki do boju w wojnie na kupy...
      • podhajce Re: Jadwiga Kaczyńska: Wydaje mi się, że to nie b 06.04.11, 15:45
        Pani Kaczyńska jeszcze nie wyzdrowiała- BREDZI KOBIECINA......
    • mr_flash Jadwiga Kaczyńska: Wydaje mi się, że to nie był... 06.04.11, 09:19
      Myślę że dziennikarze powinni dać tej Pani spokój. Nie wciągać ją w swoje gry. Nie wniesie ona nic nowego do sprawy a robi się jej tylko krzywdę. Będzie obiektem ataków a po co ?
      • martusia1952 Re: Jadwiga Kaczyńska: Wydaje mi się, że to nie b 06.04.11, 09:24
        Kobieta jest stara i chora, straciła syna i synową, myślę, że to okrutne przepytywać ją " na okoliczność". Co może powiedzieć innego oprócz tego , co podpowiada jej Jaruś ? Dajcie jej spokój!
      • koloratura1 Re: Jadwiga Kaczyńska: Wydaje mi się, że to nie b 06.04.11, 09:27
        mr_flash napisał:

> Myślę że dziennikarze powinni dać tej Pani spokój. Nie wciągać ją w swoje gry.
        > Nie wniesie ona nic nowego do sprawy a robi się jej tylko krzywdę. Będzie
        > obiektem ataków a po co ?

Po co, to nie wiem, ale na pewno - na własne życzenie.
        W końcu - nie musi tych wywiadów udzielać...
      • dr54 " Biedna staruszka " 06.04.11, 09:44
        Dziennikarze nie nekaja tej pani , ona robi wszystko i mowi jak Jarus jej karze , robi to dla czysto politycznych celow. Nie mam odrobiny szacunku dla tej baby .
        • frankyy Nawet swoją matkę wciągną do politycznych gierek 06.04.11, 10:00
          Zero szacunku dla własnej matki jeśli pozwala na takie akcje z politruczką Gargas.

Starszej pani mogą się wydawać różne rzeczy, ale żeby z tego robić polityczną amunicję to już podłość.

Wykorzystał tragedię i trumny, wykorzystał krzyż, wykorzystuje swoja matkę.
        • forf Re: " Biedna staruszka " 06.04.11, 10:01
          dr54, wyobraź sobie "współczujących" dziennikarzy, którzy pukają do drzwi tej nieszczęśliwej kobiety, matki. wpływ na emocje pozwala na zbliżenie a wtedy udzielenie wywiadu takim ludziom wydaje się oczywistością, odpłaceniem dobrym za dobre. Nie lubię polityków PiS, ale ta kobieta niepotrzebnie i bezmyślnie narażana jest na ataki przez zwolenników partii Jej syna. Nie trzeba koniecznie nękać, są inne, mniej kłopotliwe metody uzyskania celu. Nigdy nie byłaś w podobnej sytuacji? Czy może od urodzenia jesteś asertywna? Szacunek należy się każdemu człowiekowi, chociaż niektórzy robią wiele, by to utrudnić. W tym przypadku to dziennikarze - intencje może mieli dobre, ale nie pomyśleli o konsekwencjach, np. takich, jak Twoja wypowiedź.
          • o.beyzyma Re: " Biedna staruszka " 06.04.11, 11:20
            Biedna staruszka była przygotowana do wywiadu: w spocie reklamowym filmu A. Gargias widać, że ma zrobiony dyskretny makijaż (powieki lekko na niebiesko, usta pąsową pomadką), ufarbowane i ułożone włosy... A na dodatek pouczona, co ma mówić i naprowadzana przez dziennikarkę.
        • antobojar Ma 100% racji! To był akt samobójczy... 06.04.11, 10:12

Konsekwencja wychowania bliźniaków, objawiającego się w przyzwoleniu na bezkrytyczne ocenianie swoich działań, gwiazdorstwo, przekonaniu że wszyscy wokół im zazdroszczą.. i są przeciw nim..
          Gdy Jarosław nie idze na posiedzenie Rady Bezpieczeństwa Narodowego to przecież nic innego jak postawa smarkacza, który obrażony na "chłopaków z podwórka" nie wychodzi, żeby pobawić się na trzepaku..

Myślę że PiS, wkrótce zażąda jeszcze jednego pomnika.. Matki Polki Bolesnej, Skrzywdzonej Przez Ruskich... A Bredziński, wraz z Don Macioro, w kopiach swoich ubranek do I-szej komunii, będą trzymali wartę...

Tak ośmieszają tragedie w naszej historii, które powinny być zapamiętane na zawsze..
          A katastrofa smoleńska do takich tragedii nie należy.. i powinna raczej zostać upamiętniona pomnikiem GŁUPOTY...
          Niestety, oprócz autorów, stracilo tam życie wielu niewinnych ludzi...
        • he1ku Re: " Biedna staruszka " 06.04.11, 10:51
          Nie obwiniaj kobicinę ,starą zniedołężniałą i okropnie perfidną ,której w głowie sie poprzewracało. Uważa się za księżną warszawską i poniża ludzi.Nią nadal kieruje jeszcze bardziej wyrachowany synalek Jareczek,który jedną noga jest w pałacu prezydenckim ,przynajmniej raz w miesiącu stoi pod tym pałacem.Ambicje zabiją jego i otoczenie .Jego partia już pikuje w sondażach,ludzie odwracają sie od człowieka nawiedzonego i ukierunkowanego jak koń w okularach; żałoba ,pałac , a reszta może pod ziemię się zapaść.
        • walry Re: " Biedna staruszka " 06.04.11, 17:17
          Hiena Gargas przez Jarusia, bezlitośnie wykorzystuje starą schorowaną kobiecinę, byle pochwaliła Gazetę Polską i Ojczulka Radio Maryja.
      • occam Re: Jadwiga Kaczyńska: Wydaje mi się, że to nie b 06.04.11, 10:25
        Po to ze Jarek sam ją wciągnął. Zaczęło sie od dziadków z wermahtu to śmietanke też trzeba spić ;)
      • antropoid Re: Jadwiga Kaczyńska: Wydaje mi się, że to nie b 06.04.11, 10:42
        mr_flash napisał:

> Myślę że dziennikarze powinni dać tej Pani spokój. Nie wciągać ją w swoje gry.
        > Nie wniesie ona nic nowego do sprawy a robi się jej tylko krzywdę. Będzie
        > obiektem ataków a po co ?

Bo to już jest element kampanii wyborczej. Nie udało się (na szczęście) zostać prezydentem na fali zaćmiewającego umysły wyborców współczucia i w wyniku udawania przemiany, to wódz wymyślił sobie katastrofę jako motyw przewodni następnej kampanii. Lepszego parawanu dla własnej niekompetencji i głupoty mieć już nie będzie. A współczucie ma teraz zastąpić w narodzie poczucie winy.

• nirelle Re: Jadwiga Kaczyńska: Wydaje mi się, że to nie b 06.04.11, 11:15
          antropoid napisał:

> mr_flash napisał:
          >
          > > Myślę że dziennikarze powinni dać tej Pani spokój. Nie wciągać ją w swoje
          > gry.
          > > Nie wniesie ona nic nowego do sprawy a robi się jej tylko krzywdę. Będzie
          >
          > > obiektem ataków a po co ?
          >
          > Bo to już jest element kampanii wyborczej. Nie udało się (na szczęście) zostać
          > prezydentem na fali zaćmiewającego umysły wyborców współczucia i w wyniku udaw
          > ania przemiany, to wódz wymyślił sobie katastrofę jako motyw przewodni następne
          > j kampanii. Lepszego parawanu dla własnej niekompetencji i głupoty mieć już ni
          > e będzie. A współczucie ma teraz zastąpić w narodzie poczucie winy.
          >
          >
          @antropoid wypowiedź twoja to szczyt głupoty i jednocześnie chamstwa a może pieniądze z PO.
          • antropoid Re: Jadwiga Kaczyńska: Wydaje mi się, że to nie b 06.04.11, 12:22
            @nirelle - nie wypowiadaj się biedactwo o szczytach głupoty, bo jeszcze długo tacy jak ty miejsca na nich nikomu nie ustąpią. Zwłaszcza tekstem o rzekomym finansowaniu mnie przez PO przyspawałaś sobie pupę do tego szczytu na dobre...
            • nerwus0 Re: Jadwiga Kaczyńska: Wydaje mi się, że to nie b 06.04.11, 12:34
              antropoid napisał:

> @nirelle - nie wypowiadaj się biedactwo o szczytach głupoty, bo jeszcze długo t
              > acy jak ty miejsca na nich nikomu nie ustąpią. Zwłaszcza tekstem o rzekomym fi
              > nansowaniu mnie przez PO przyspawałaś sobie pupę do tego szczytu na dobre...

@mirelle ty tutaj robisz za głupka za darmo czy ci płacą?
          • wilma.flintstone Re: Jadwiga Kaczyńska: Wydaje mi się, że to nie b 06.04.11, 14:00
            nirelle napisala:

> @antropoid wypowiedź twoja to szczyt głupoty i jednocześnie chamstwa a może
            > pieniądze z PO.

A coz w tej wypowiedzi bylo glupiego i chamskiego? Prawda o zbijaniu kapitalu politycznego przez Jareczka na katastrofie? Osobiscie znam dwie osoby, ktore (po fakcie z lekkim zazenowaniem, co prawda) przyznaja, ze glosowaly na Kaczynskiego bo im go bylo zal, ze stracil brata. Zreszta wspolczucie to najwazniejsze kryterium polskiego wyborcy, czy to w "Mam talent" czy w wyborach do parlamentu. Jednak ta strategia zawiodla, wiec chory na wladze Kaczynski szuka innej. Czyzbys zatem wierzyla w jego przemiane w szlachetnego czlowieka (od ktorej zreszta on sam sie odzegnuje) i w to, ze zawahalby sie przed wykorzystaniem matki do knucia swoich intryg?
      • pak4 Re: Jadwiga Kaczyńska: Wydaje mi się, że to nie b 06.04.11, 13:29
        Masz rację, tyle że mam wrażenie, że to nie dziennikarze o tym decydują.
      • 7kozyr Re: Jadwiga Kaczyńska: Wydaje mi się, że to nie b 06.04.11, 17:55
        mr-flsh napisal: ... dziennikarze powinni dac tej Pani spokoj...

Czy chodzi tobie o "dziennikarke" p. Gargas i Pospieszalskiego?
        Zgadzam sie. Mamusia juz wziela kase od s...synka i nic nowego juz wniesc nie moze.
    • bartoszcze Jadwiga Kaczyńska: Wydaje mi się, że to nie był... 06.04.11, 09:20
      Mama zapyta synka. Jarek dobre dziecko, powie Mamie dokładnie jak to zorganizował.
    • jurber1 Jadwiga Kaczyńska: Wydaje mi się, że to nie był... 06.04.11, 09:24
      Do niedawna byłem przekonany że wspólną cechą ludzi z kręgu Kaczyńskiego jest to, że nie znając się na czymkolwiek, umieją plugawie"pyskować" na każdy temat (z zasady to samo co "guru" sekty). Teraz jednak wszyscy oni stali się ekspertami lotniczymi. A nad p. Kaczynską nie ma co się znęcać - jeśli tragedia smoleńska pomieszała w głowie bliżniaka, to matka ma prawo pleść bzdury (nie po raz pierwszy i nie ostatni...)
    • monte11300a2 Jadwiga Kaczyńska: Wydaje mi się, że to nie był... 06.04.11, 09:26
      - Dlaczego drogowcy nie łatają dziur w jezdni po zimie?
      - Bo na wiosnę będą je zarybiać.

Jak się o tym dowie UNIA, to nam obetnie limity na dorsze, śledzie, szproty a nawet i karpie.
      • widokzkuchni Re: Jadwiga Kaczyńska: Wydaje mi się, że to nie b 06.04.11, 09:30
        :-Dobre!
      • gderrdar Re: Jadwiga Kaczyńska: Wydaje mi się, że to nie b 06.04.11, 10:05
        A co na to Pitera powszechnie zwana DORSZPITEM
    • padafas Jadwiga Kaczyńska: Wydaje mi się, że to nie był... 06.04.11, 09:28
      Czytac się nie che tych jej gdybań wieje nudą to tak jakby była nakręcona tylko jedną wersją jaką sugeruje j-pod 70
    • cyniczne_oko A mnie się wydaje że to UFO strzelało laserem 06.04.11, 09:30
      Przecież to kpina. Wypowiada się kobieta, która się nie zna i której się WYDAJE....
      Czasami demokracja i swoboda wypowiedzi prowadzi do czystego cyrku....
      • rlnd Re: A mnie się wydaje że to UFO strzelało laserem 06.04.11, 09:51
        Zle Ci sie wydaje - to nie byl laser, to byl promien kontroli umyslow :)
        • ujnakaczychlapkach Re: A mnie się wydaje że to UFO strzelało laserem 06.04.11, 10:10
          Broń EMP!
    • ben-oni Jadwiga Kaczyńska: Wydaje mi się, że to nie był... 06.04.11, 09:32
      Słuchając tej kobiety człowiek przestaje się dziwić, dlaczego jej synowie są/byli tacy popaprani na umyśle.
    • henryk-sikora Ja jestem pewien, że to nie była zwykła ... 06.04.11, 09:34
      Ja jestem pewien, że to nie była zwykła katastrofa, bo to była katastrofa której przyną było rozdęte ego głowy państwa.
    • duffie spoko,spoko zaraz mamusia spotka synusia 06.04.11, 09:34
    • jhbsk Jadwiga Kaczyńska: Wydaje mi się, że to nie był... 06.04.11, 09:36
      Oczywiście, że nie była zwykła. Była wywołana przez niezwykłą głupotę.
    • competent Nie znecajcie sie nad chora matka chorych dzieci 06.04.11, 09:37
      Zreszta w PiS sa wylacznie eksperci lotniczy...
    • 2kotunia1 Re: Jadwiga Kaczyńska: Wydaje mi się, że to nie b 06.04.11, 09:37
      No właśnie, jej sie wydaje. Mnie też sie wydaje, a raczej mam pewność, że jej w większości to juz się tylko wszystko wydaje (moja matka też jest w tym wieku i jej się wydaje, że jestem jej bratem) Bolesne to wszystko ale prawdziwe. Tylko, że tego nie potrafią zrozumieć jeszcze bardziej chore "Gargasy, Gazety Polskie, Tygodniki Powszechne i wszystkie tego typu indywidua, oczywiście proszę nie zapomnieć o sztandarowej postaci tego bajzelu Jarkaczu"
      • erte2 Re: Jadwiga Kaczyńska: Wydaje mi się, że to nie b 06.04.11, 10:11
        2kotunia1
        Kochaniutki - nie mieszaj do tego "Tygodnika Powszechnego", szacownej i zasłużonej gazety krakowskiej - jedynego opozycyjnego pisma w PRL-u które można było normalnie kupić w kiosku (co prawdza z wielkim trudem bo nakład miało odgórnie ograniczony), i które dziś nie ma nic wspólnego z tą całą wymienioną przez Ciebie resztą.
      • bnch Re: Jadwiga Kaczyńska: Wydaje mi się, że to nie b 06.04.11, 10:19
        Ej, no Tygodnika Powszechnego do Gazety Polskiej nie porównuj. TP mimo że jest pismem katolickim, to całe to zdewociałe towarzystwo od Rydzola i GP ich nienawidzi i traktuje jako zakamuflowanych Żydów.
    • przedwieczorny Może dlatego ... 06.04.11, 09:37
      ... że jej mąż nie zginął w Smoleńsku. Nie przyszło Ci to do głowy?
      • ujnakaczychlapkach Re: Może dlatego ... 06.04.11, 10:11
        Nie, Rajmund Kaczyński zmarł w Warszawie, pięć lat przed wypadkiem pod Smoleńskiem.
    • kpiarz Zaraz, moment 06.04.11, 09:41
      Kobieta powiedziała: Wydaje mi się, że to nie była zwykła katastrofa.

A ja mówię: ma pani rację, WYDAJE SIĘ PANI.
    • t21 Jadwiga Kaczyńska: Wydaje mi się, że to nie był... 06.04.11, 09:42
      Jadźka na swój sposób ma rację... to była katastrofa spowodowana przez jej dwóch synalków!
    • bea_59 Jadwiga Kaczyńska: Wydaje mi się, że to nie był... 06.04.11, 09:45
      Głupota jest niezależna od wieku. Gdyby ta pani nie chciała rozmawiać z reporterami, to by nie rozmawiała i już. Nikt by ją do tego nie zmusił.
      Na wszystko można znaleźć argumety, np. że białe jest czarne, a czarne jest białe. I odwrotnie.
      Sofizmat: rozumowanie pozornie poprawne, oparte na wieloznaczności wyrażeń i nieścisłości wnioskowania; świadomy błąd logiczny; - cytat.
      To my jesteśmy głupcami, że w ogóle to komentujemy.
      • rawahecht Re: Jadwiga Kaczyńska: Wydaje mi się, że to nie b 06.04.11, 10:07
        bea_59 napisała:

> Głupota jest niezależna od wieku. Gdyby ta pani nie chciała rozmawiać z reporte
        > rami, to by nie rozmawiała i już. Nikt by ją do tego nie zmusił.
        > Na wszystko można znaleźć argumety, np. że białe jest czarne, a czarne jest bia
        > łe. I odwrotnie.
        > Sofizmat: rozumowanie pozornie poprawne, oparte na wieloznaczności wyrażeń i ni
        > eścisłości wnioskowania; świadomy błąd logiczny; - cytat.
        > To my jesteśmy głupcami, że w ogóle to komentujemy.

BINGO!
    • white_lake bohaterski Bratek 06.04.11, 09:47
      znowu nadaje
    • balbin79 Re: Jadwiga Kaczyńska: Wydaje mi się, że to nie b 06.04.11, 09:53
      a co maja Ci powiedziec wprost ze to twoj syn jest winien katastrofy ze to on nalegal na ladowanie...
      chcesz to naprawde uslyszec?
    • alpepe Re: Jadwiga Kaczyńska: Wydaje mi się, że to nie b 06.04.11, 09:56
      Ja natomiast nie rozumiem jednego, czemu się w prasie i mediach poświęca tyle czasu przeżuwaniu tej katastrofy. Niech jeden z drugim się onanizują dalej tym wydarzeniem, ale po co to publikuje np. portal Gazeta i, jak znam życie, to i Wyborcza.
      Czy naprawdę Polska jest krainą mlekiem i miodem płynącą, że brak nam problemów do rozstrząsania? Trzeba przeżuwać inne media, bo ta powiedziała to, a tamten tamto? K.urwa, ludzie, obudźcie się, mija rok, a gazety jak zastygłe mielą i mielą katastrofę. A co ma powiedzieć taka Japonia? Trzeba się wziąć do roboty, a nie zachowywać się jak ze stereotypu Polaczka, co tylko źle myśli o innych, wszystkim zawiści i wszędzie wietrzy sposki.
    • sonwon3 Jadwiga Kaczyńska: Wydaje mi się, że to nie był... 06.04.11, 09:57
      - Dlaczego drogowcy nie łatają dziur w jezdni po zimie?
      - Bo na wiosnę będą je zarybiać.

:)
    • mjr.fisher Przecież to był klasyczny CFIT. 06.04.11, 09:57
      O co tym z PIS-u dalej chodzi.
      Przecież jak na tacy mają ujawniony zapis rozmów z kabiny pilotów, nie było żadnej bomby, nie było żadnego zamachu a pilot zrobił klasycznego CFIT-a, nie pierwszy i nie ostatni taki wypadek na świecie. Czego tu jeszcze się doszukiwać? Może zamiast szukac ciągle winy u innych, poszukajmy ją w końcu u siebie ale to przeciez takie nie-polskie.
      • seroo1 Re: Przecież to był klasyczny CFIT. 06.04.11, 10:39
        Dokładnie.
        Lukrowanie g..wna w armii musiał się tak skończyć. Szukanie przyczyn tam gdzie ich nie ma, prędzej czy później zemści się kolejną i jeszcze kolejną katastrofą. Ale... już w czasach, kiedy o lataniu marzył jedynie Leonardo Da Vinci polski poeta pisał: "...Polak mądr po szkodzie, lecz jesli prawda i z tego nas zbodzie, nową przypowieść Polak sobie kupi: że i przed szkodą i po szkodzie głupi". Malujmy dale w armii krawężniki na biało a trawę na zielono, organizujmy defilady ku zadowoleniu pana już śp. prezydencika z udziałem jedynych czołgów i transporterów, które były w stanie o własnych siłach przejechać przed Grobem Nieznanego Żołnierza tuszując tym samym dziesiątki sprzetu niesprawnego i niewyszkolony personel a potem szukajmy winnych na Syberii...
    • ochujek Ręce opadają 06.04.11, 09:57
      Która katastrofa jest zwykła? Mądra pani może to powiedzieć?
      • seroo1 Re: Ręce opadają - jesteś w błędzie !!!!!!!!!! 06.04.11, 10:18
        Mylisz się, kolego. Jadwiga Kaczyńska jako wybitny ekspert lotniczy, pilot doświadczalny z kilkunastoma tysiącami godzin za sterami kilkudziesięciu typów statków powietrznych z naddźwiękowymi włącznie, konstruktor płatowców, doświadczony teoretyk maszyn przepływowych, strumieniowych i sprężarek, kandydatka na pierwszą polską kosmonautkę, wieloletnia pracownica Państwowej Komisji Badania Wypadków Lotniczych uczestnicząca w badaniu kilkuset zdarzeń, wypadków i katastrof lotniczych z udziałem polskich statków powietrznych... no więc ta Jadwiga Kaczyńska chyba jak coś mówi to wie co mówi i takim laikom jak ja (raptem, 1.200 godzin w powietrzu i to na letadłach nieprzekraczających masą 5.700 kg) pozostaje przyjąć jej słowa z pokorą !!!!!!!
        Więc - jak widzisz - nie masz racji pozwalając opaść rękom :))
        • pn-ski Re: Ręce opadają - jesteś w błędzie !!!!!!!!!! 06.04.11, 19:33
          zapomniałeś dodać , ze Jadwiga Kaczyńska walczyła w Powstaniu Warszawskim obsługując baterie przeciwlotniczą...
      • seroo1 Re: Ręce opadają 06.04.11, 10:42
        Mylisz się, kolego. Jadwiga Kaczyńska jako wybitny ekspert lotniczy, pilot doświadczalny z kilkunastoma tysiącami godzin za sterami kilkudziesięciu typów statków powietrznych z naddźwiękowymi włącznie, konstruktor płatowców, doświadczony teoretyk maszyn przepływowych, strumieniowych i sprężarek, kandydatka na pierwszą polską kosmonautkę, wieloletnia pracownica Państwowej Komisji Badania Wypadków Lotniczych uczestnicząca w badaniu kilkuset zdarzeń, wypadków i katastrof lotniczych z udziałem polskich statków powietrznych... no więc ta Jadwiga Kaczyńska chyba jak coś mówi to wie co mówi i takim laikom jak ja (raptem, 1.200 godzin w powietrzu i to na letadłach nieprzekraczających masą 5.700 kg) pozostaje przyjąć jej słowa z pokorą !!!!!!!
        Więc - jak widzisz - nie masz racji pozwalając opaść rękom :))
    • precz_z_preczem Jadwiga Kaczyńska: Wydaje mi się, że to nie był... 06.04.11, 09:58
      Zgadzam się Pani Jadwigo! Ta katastrofa jest dla Pani inna niż pozostałe, bo spowodowana przez ukochanego synka.

Precz_z_preczem
Inne wątki na temat:

Nie masz jeszcze konta? Zarejestruj się

Nakarm Pajacyka