Dodaj do ulubionych

Czego nie zdradził mecenas Rogalski?

14.04.11, 15:29
Na co jeszcze może liczyć mecenasz Rogalski od nas
polaków mających jednak olej w głowie nie bijących piany
z wykorzystaniem tragedii Smoleńskiej.Idąc śladem
rozumowania mecenasza Rogalskiego można domnie-
mywać że chodzi tu o dalsze podziękowania części
rodzin będących w rozpaczy.
Obserwuj wątek
    • minio_74 Polish Underground 14.04.11, 15:31
      Polish Underground - rewelacyjny artykuł - jak w stanie wojennym !

www.newsweek.pl/artykuly/sekcje/spoleczenstwo/drugi-obieg-posmolenski,75293,1
    • szama3 Czego nie zdradził mecenas Rogalski? 14.04.11, 15:46
      o co chodzi ale Gosiewski wysoki karzeł nie stał pod samolotem i ponieważ był wysoki to samolot nie zrobił pull up i się rozbił o brzózkę, on ze swoim wzrostem siedział w samolocie
      • rozenek_taki Re: Czego nie zdradził mecenas Rogalski? 15.04.11, 18:25
        Czy smok Telesfor to idiota? Nie można tego wykluczyć, zwłaszcza w świetle księżyca :)

• ksiadzpe_do_fil Re: Czego nie zdradził mecenas Rogalski? 15.04.11, 19:59
          Smok Telesfor czy tez hunchback Quasimodo(?) - wszystko jedno, jednakowo przystojny. Idiota(?) - z cala pewnoscia.
    • terleo Czego nie zdradził mecenas Rogalski? 14.04.11, 16:22
      Jak najpoważniej w świecie pytam prokuraturę RP: Dlaczego facet, który publicznie *potwierdza nieprawdę*, lub *ukrywa dowody w śledztwie*, nie ma jeszcze oskarżenia o przestępstwo? Czy ma to być klasyczny przykład na *bezczynność organu*?
      Jako praworządnemu obywatelowi tego Kraju nie wystarczają mi żarty w stylu: "pan mecenas nie zdradził zdrowego rozsądku". Jestem podatnikiem i żądam, żeby każdy organ administracyjny mojego państwa działał zgodnie z prawem. Przecież Polska się kompromituje jako państwo prawa! Takie zachowanie prokuratury możliwe jest w Europie Wschodniej, ale - czy my nadal TAM mentalnie należymy???
    • renap Czego nie zdradził mecenas Rogalski? 14.04.11, 16:42
      Te STRASZNE słowa - rzucane przez JK i jego "pomagierów" nie muszą zawierać zdrowego rozsądku ani logiki - to czysta socjotechnika! Ludzie i tak słyszą, co chcą usłyszeć.. Ale słowa padły i każdemu w głowie się kręci, że może jednak, że "nie ma dymu bez ognia"?
      I dalej już leci po emocjach, wrażeniach... I o to chodzi, by zachwiać pewność zwolenników innych partii, już nie tak pewną ręką postawią ten znaczek na karcie wyborczej... CZYSTA MANIPULACJA! O zdrowy rozsądek w tym szaleństwie coraz trudniej... Jak bagno wsysa!
      A PiS rośnie...

i1.kwejk.pl/site_media/obrazki/41930-dyskutowanie-w-internecie.jpg
    • 0721x Czego nie zdradził mecenas Rogalski? 14.04.11, 16:50
      rogalski to prosty szmaciarz za parę złotych jest gotów udowadniać że czarne jest białe i vice versa
      • gostek_2 Re: Czego nie zdradził mecenas Rogalski? 15.04.11, 08:47
        nie takie znów parę złotych..
        gdyby nie te "niebywałe" z którymi "mamy do czynienia" - ktoby o nim kiedykolwiek usłyszał? a tak - proszę bardzo - kariera gotowa, dziwi mnie tylko, że cała brać prokuratorska nie bierze go za d... za te jego występy
        ale to pewnie działa znowu solidarność korporacyjna, bo przecież podwyżek nie dostali, może nawet zazdroszczą temu Rogalskiemu refleksu.. sprzedajna banda ...
    • amonavis Brawo, brawo, brawo Panie Smolenski! Swieta prawda 14.04.11, 17:40
      , jednynego czego nie zdradzil ten, co tu ukrywac, przyglup (wynika to tak z jego wypowiedzi jak i z samego jego wygladu), faktycznie, nie zdradzil zdrowego rozsadku. Uczen wart mistrza a mistrz ucznia (kto mistrz, kto uczen kazdy sie domysli, dla ulatwienia dodam, ze mistrza przezywaja od kaczora).
      Przy okazji zadam jednak pytanie. Zaczynam sie czuc zmeczony czytaniem, co wyprawia ta kretynska organizacja o nazwie pis i o tym Smolensku czy Katyniu. Czy nie mozna by przestac o tym pisac, reagowac co robi ta banda durni? Czy tak nie bedzie lepiej? Niech pisza i robia co chca, nie reagowac, tylko (sic) po cichu pakowac do ciup! I tyle!
    • nex_us Czego nie zdradził mecenas Rogalski? 14.04.11, 18:23
      Czy pan Rogalski jest oszalałą z nienawiści PiSowską gnidą?

Ja tylko pytam...
      • gostek_2 Re: Czego nie zdradził mecenas Rogalski? 15.04.11, 08:50
        nie, nie - oszalałą z miłości do pieniędzy
    • simon.01 Czego nie zdradził mecenas Rogalski? 14.04.11, 18:46
      Kochani, znalazłem ciekawy list o sytuacji na Krakowskim Przedmieściu! Oto on:
      simon01.blox.pl/2011/04/List-z-Polski.html
      • reexpert Re: Czego nie zdradził mecenas Rogalski? 14.04.11, 19:13
        znalazłem. Dobre, dobre.
        Zapewne domena bloga i Twoj nick są po prostu przypadkowo zbieżne.

Z treścią nie zamierzam się zapoznawać, bo skoro kłamstwo jest w pierwszym słowie, to skutecznie odstrasza od pozostałych.
      • barakkobamaa Re: Czego nie zdradził mecenas Rogalski? 14.04.11, 20:48
        Fragment tego listu:

I mówili, że to jest sam premier. Ja pamiętałam, że Żydzi rządzą, no to zapytałam uprzejmie, czy on też jest Żyd i czy to taka tradycja. Ale wtedy taka starsza pani zrobiła się strasznie czerwona i chciała coś z parasolką zrobić na mojej głowie, ja nie wiem, dlaczego? Coś obraziłam? To wtedy powiedziałam, żeby załagodzić sytuację – że szkoda, że nie ma tu w walce Waleza, bo Waleza był dzielny i szkoda, że nie żyje i też na pewno był szacowny Żyd. To już na mnie wszyscy dziwnie zaczęli patrzeć, tłumacz się zrobił jak reklama Coca-Coli i zaczął mnie ciągnąć stamtąd – ale w tym momencie Pan Tupolew zaczął przemawiać.

Zajebiste, szkoda że nie było w pobliżu żadnego POkemona który mówi biegle po angielsku jak np. Kuba Wojewódzki. POkemon mógłby wytłumaczyć tej pani że ci starsi ze wsi to chcą spalić Żydów w stodole ale oni ( i tutaj wskazać na Dominika Tarasa ) na to nie pozwolą bo to są Nowi Polacy - bardzo europejscy - wtedy pani by odpowiedziała że wiedziała mnóstwo Nowych Polaków w Wielkiej Brytanii, i że to są wspaniali ludzie bo za 1/10 normalnej pensji myją podłogi i samochody. Na pewno to taka Nowa Polska akcja - umyć Anglię - i że to na 100% to nie może być normalna praca, tylko wolontariat bo my jesteśmy normalnymi Europejczykami prawda ? Prawda ?!
        • henryk-sikora odpowiedź dla "barakkobamaa" 16.04.11, 09:58
          Twoje bredzenie osiągneło już apogeum. Chyba już za późno na Twoje leczenie na oddziale zamkniętym. Powinieneś "barakkobamaa" być dożhywotnio izolowany w jakiejś celi jako niebezpieczny dla otoczenia i niech ci w tej celi odosobnienia cieknie ta ślina, a nie na forum dyskusyjnym w internecie.
    • rozsadek.ltd W KPP mają kiepską pamięć 14.04.11, 19:46
      Natomiast pan redaktor zapomina, która to gazetka wrzucała szczegółowy, anatomiczny opis stanu ciała ś.p. prezydenta Lecha Kaczyńskiego po katastrofie.
      Powiem tylko, że skrót to GW od słowa GóWno.

Główny propagandysta w akcji (skąd miał te informacje?):

wyborcza.pl/1,75478,8831475,Jak_znaleziono_cialo_Lecha_Kaczynskiego.html?bo=1
    • asraz Czego nie zdradził mecenas Rogalski? 14.04.11, 20:13
      U Rosjan tory są o h@j szersze, to może i Gosiewskiego o h@j wydłużyli.
      Pozdrawiam oszołomów.
      • rozenek_taki Re: Czego nie zdradził mecenas Rogalski? 15.04.11, 18:27
        Dobry tekst!

• miazmaty Wykopali Smoleńskiego... 14.04.11, 20:28
      ...bo żaden inny cyngiel GW nie chciał autoryzować mądrości pt. "co to ma do rzeczy, czy Gosiewski miał 160 czy 175 cm wzrostu"?
      Od lat mam miarkę, która się zawsze sprawdza: tam, gdzie w podpisie Smoleński, tam granic podłości, cynizmu i kundlizmu po prostu nie ma.
      • ksylamit Ustal wstępmy kształt rozsmarowanego smalcu... 16.04.11, 17:19
        Jeśli z Gosia został kręgosłup (bo kończyny urwało i przemieliło), to wzrost oszacowano prawidłowo.
    • jajecznicazpomidorami Czego nie zdradził mecenas Rogalski? 14.04.11, 20:44

Na portalu Flickr do obejrzenia jest zdjęcie satelitarne miejsca katastrofy smoleńskiej umieszczone tam przez firmę Digital Globe, wykonane w najwyższej rozdzielczości, jaką wolno publikować komercjalnie w ramach ograniczeń, jakie na cywilne wykorzystanie technologii rozpoznania satelitarnego nakłada Pentagon ? 50cm. Zjęcie ma 2526×2524 pixele (6,3MP) i 5170146 bajtów (ponad 5MB) Warto wrzucić to zdjęcie na monitor o prawdziwie wysokiej rozdzielczości, np. na Viewsonic VP 2290b lub podobny, z rozdzielczością 3,840 x 2,400 znaną jako QUXGA-Wide alboWQUXGA. W braku kosztownego i bardzo trudnego do kupienia monitora WQUXGA, znośnym substytutem jest WQXGA 2560×1600, na przykład 30-calowy Apple Cinema Display. Uczta duchowa, zgadnijcie dlaczego? Bo na tym zdjęciu, u samej góry pola szczątków prezydenckiego Tu-154M, leży kokpit. Ten sam zaginiony kokpit, który podobno rozprysł się w tysiące szczątków, i którego brak jest we wraku złożonym na kupę pod gołym niebem na oficjalnych zdjęciach MAK.Publikacja tego zdjęcia to uprzejme przypomnienie ze strony USA, że istnieje dla was, towarzysze, kilka konsekwencji sytuacji smoleńskiej, o których dyskutujecie tylko między sobą, ściszonym głosem, zawsze pod gołym niebem, nigdy w pomieszeniach zamkniętych, choćby fachowcy wasi zapewniali was z ręką na sercu o jakości odpluskwiania gabinetów. 1. Skoro istnieją zdjęcia jawne, w rozdzielczości 50 cm, to istnieją również i znajdują się w rękach odpowiednich agencji amerykańskich zdjęcia tajne, wykonane przez satelity wojskowe lepsze o dwie generacje, o których rozdzielczości nie miejsce tu spekulować. Więc wicie, rozumicie, kto ma wiedzieć, ten wie, co się stało. No i wie, że kabinę pilotów mieliście w swoich rękach w całości, zanim tajemniczo wysublimowała w atmosferę. 2. Ktokolwiek ma wystarczające cojones, by chcieć ustalić postęp niwelowania miejsca katastrofy spychaczami, potrzebuje tylko zakupić od firmy Digital Globe komercjalne zdjęcia tego samego miejsca w rozdzielczości 50cm wykonane w kolejne dni po katastrofie. Albo poprosić o ich udostępnienie bezpłatnie. Parametry orbitalne satelity który wykonał zdjecia z 12 kwietnia są opublikowane. Policzcie sobie sami, towarzysze, w jakich odstępach czasu jego kamery przelatują nad miejscem katastrofy, a bedziecie mieli pojęcie jak szczegółowa jest cywilna, dostępna każdemu, dokumentacja waszych robót ziemnych na miejscu katastrofy. 3. Ci, którzy noszą mundury za oceanem i mają dostęp do zdjęć o dwie generacje lepszych, są w stanie ocenić niepokojący artefakt w polu szczątków, widoczny na zdjęciach Digital Globe, ktorego nie da się ocenić w rozdzielczości 50cm, zwłaszcza na amatorskich monitorach. Otóż poniżej kokpitu,w dół i na prawo, tam, gdzie logicznie powinna się znajdować kabina pasażerska, widać regularnie kolisty krąg zaczernionej ziemi o średnicy pi razy oko 20-25 metrów. Czy to jest miejsce eksplozji czegoś, co poddało glebę daleko wyższej temperaturze niż płonące paliwo lotnicze, czy tylko mchy i porosty podlegające ochronie przyrody, zapewne do tego czasu ocenili już specjaliści w pomieszczeniach bez okien, gdzieś niedaleko od Waszyngtonu. Więc wiecie co, chłopaki? Przestańcie Polakom wieszać kluski na uszach, jak się to ładnie w rosyjskim idiomie ujmuje. Kto ma wiedzieć, co się stało pod Smoleńskiem, ten już wie, w następstwie czego siedzicie na politycznej i strategicznej bombie.
      • sl-28 Re: Czego nie zdradził mecenas Rogalski? 14.04.11, 22:01
        Z tego co wiadomo, to właśnie kokpit samolotu zachował się w dość dobrym stanie, tak że możliwe było nie tylko zidentyfikowanie ciał osób w nim się znajdujących ale także wyposażenia technicznego, takiego jak różne wskaźniki i przyrządy ( także inne przedmiot np. książkę lotów itp), których parametry dało się ustalić dla potrzeb dalszego badania
      • nerwus0 Re: Czego nie zdradził mecenas Rogalski? 15.04.11, 10:05
        Jakbyś tak wrzucił linka, można podyskutować. Pogrzebałem troche na portalu.
        Nie znalazłem tego zdjęcia.
    • jezn Czego nie zdradził mecenas Rogalski? 14.04.11, 20:54
      hi hi hi....
      Ach ,pomyślałam sobie ,że pan Rogalski może być nadwornym mecenasem stowarzyszenia NAWIEDZONYCH.I wiem kto zgłosiłby akces.
    • rych33 Czego nie zdradziła "jajecznica...itd" 14.04.11, 20:58
      Przepraszam,ale względem czego,co i owszem.Jednym słowem zdrada o świcie! Tylko po co taka świta?
      • jajecznicazpomidorami Re: Czego nie zdradziła "jajecznica...itd" 14.04.11, 21:06
        A wiesz gościu o co był jedyny strajk redaktorów GW ? o sponsorowaną darmowa koszerną jajecznice z pomidorami .O to strajkowali bo agora chciała im to zabrać .
    • herbapol Czego nie zdradził mecenas Rogalski? 14.04.11, 21:49
      Mecenas Rogalski , pani Wassermann jak i reszta kaczystów, wyznają zasadę Winstona Churchilla:wierzę tylko tym dokumentom (w org.statystykom),które sam sfałszowałem.
    • sl-28 Czego nie zdradził mecenas Rogalski? 14.04.11, 21:50
      Przykro o tym pisać, ale część ciał była tak zmasakrowana i podzielona na kawałki, że takie ustalenia jak waga i wzrost mogły być trudne do ustalenia. O takim stanie było wiele relacji obecnych na miejscu katastrofy i przy sekcji naszych przedstawicieli. Czy chodzi o to aby rodziny w przypadku ekshumacji jeszcze raz miały przechodzić przez koszmar identyfikacji?
    • alikpalik Czego nie zdradził mecenas Rogalski? 14.04.11, 22:23
      Nie zdradził, jakim sposobem został "mecenasem". Jakiś zmutowany gatunek papugi...
      • ljkoziol2 Re: Czego nie zdradził mecenas Rogalski? 15.04.11, 03:57
        Toż to nie papuga a czystej rasy...pekińczyk.
    • zenutek Czego nie zdradził mecenas Rogalski? 15.04.11, 01:25
      Nie ma co się dziwić Rogalskiemu, on walczy o byt, o życie. Zdaje sobie sprawę, że z każdym dniem, z każdą godziną przybliża się jego klęska prawnicza i społeczna. Każdy komplet przychodzących dokumentów z Rosji jest dla niego gwoździem do prawniczej trumny i do bytu społecznego. Takiej kompromitacji nie przetrzyma nikt, to ma odrobinę zdrowego rozsądku. Gdy były braki w dokumentacji, gdy prokuratura musiała upominać się o akta sprawy, mógł balansować oskarżeniami o zaniedbania, zaniechania czy też złą wolę. W obecnej chwili pozostało mu jedynie czepiać się drobnostek, niedopowiedzień czy też insynuacji. Taka jest jego ostatnia deska ratunku. Publiczne uaktywnienie się córki Wassermanna, pana Rogalskiego ale też komisji pana Macierewicza (komisja traci wiarygodność nawet we własnym otoczeniu, gdyż na dzisiejszym posiedzeniu było jedynie kilkunastu posłów z 150 zapisanych) podyktowane jest wczorajszymi badaniami komisji Millera na drugim Tupolewie i ewentualnym bliskim zakończeniu raportu komisji. Oni wiedzą czego mogą się spodziewać po raporcie, przedsmak mieliśmy w lutym, zdają sobie sprawę, że największa odpowiedzialność spocznie na "swoich", a więc trzeba było znów próbować zasiać ziarno podejrzeń, niedopowiedzeń i insynuacji. A jak wtedy wyglądać będzie "kariera" prawnicza pana Rogalskiego i pani Wassermann?
    • josif47 Czego nie zdradził mecenas Rogalski? 15.04.11, 03:17
      W TRZEBNICY ROBIA PRZESZCZEPY, PODOBNO DOSKONALE...MOZE BY MECENAS TAM POJECHAL ?...I ZROBIL COS ZE SWOJA GLOWA ?...
    • joapet Czego nie zdradził mecenas Rogalski? 15.04.11, 04:17
      Panie mecenasie - Rodziny, które czują się oszukane mogą ubiegać się o ekshumację i ponowne zbadanie (także opomiarowanie) i pochówek szczątków swoich bliskich - w 100 % na swój koszt.
      I to by było na tyle.
      joapet
    • tow_rydzyk Po trupach do wladzy...albo na Wawel... 15.04.11, 05:18
      "Pozostaje to tajemnicą i tragedią historii że naród [Polacy] gotów do wielkiego heroicznego wysiłku, uzdolniony, waleczny, ujmujący powtarza zastarzałe błędy w każdym prawie przejawie swoich rządów. Wspaniały w buncie i nieszczęściu, haniebny i bezwstydny w triumfie. Najdzielniejszy pośród dzielnych, prowadzony przez najpodlejszych wśród podłych."
      Winston Churchill

Fakt, ze w ubieglorocznej smolenskiej katastrofie starcilismy dwukrotnie wiecej generalow niz w Katynskim lesie z rak NKWD-zistow w 1940 roku jest ostatnim przykladem samodestrukcyjnej megalomanii niektorych naszych politykow. Nasi nadeci “mezowie stanu” III RP z dyplomami uzyskanymi na PRL-owskich uczelniach, na ktore dostali sie dzieki punktom za swoje robotniczo-chlopskie pochodzenie - w ramach leczenia sie ze slowianskich/wschodnio-europejskich (a moze zachodnio-azjatyckich) kompleksow i z post-komunistycznego kaca - onanizuja sie przed portretami kolejnych amerykanskich prezydentow. Wcale im nie przeszkadza fakt, ze przecietny Amerykanin nie potrafi wskazac Polski na mapie swiata. Dzierzac w drugiej rece lekko zardzewiala szabelke dzielnie i zamaszyscie nia wymachuja w strone sasiadow. Przypomina to troche szczekanie na niedzwiedzia przez malego pudelka...na smyczy. Koniunkturalnie zafundowalismy sobie innych malych pudelkow albo pekinczykow (tez na smyczy) jako nowych egzotycznych sojusznikow. Gruzja - gdzie nie tak dawno na zasadzie staropolskiego “zastaw sie ale postaw sie” nasz s.p. prezydent o wlos (“po raz pierwszy”) nie stracil zycia - jest tego klasycznym przykladem. Mowie o kraju, w ktorym do dzisiaj prawie w kazdym miasteczku i wiosze dumnie stoja pomniki najwiekszego Gruzina wszechczasow Josifa Dzugaszwili...ale oczywiscie o tym nasz dzielny “Maly Rycerz” sp. Prezydent Kaczynski-Wawelczyk i nasze “wolne” media nawet nie smialy i nadal nie smieja wspomniec. Oczywiscie plakat z geba Stalina w Moskwie to prawie anty-polska prowokacja.

Wracajac do okolicznosci katastrofy jestem ciekaw czy np. L.Kaczynski po otrzymaniu zalecenia ladowania na innym lotnisku od amerykanskiej lub brytyjskiej sluzby naziemnej w pelni by sie do niego zastosowal...Mozna spekulowac ale podejrzewam, ze tak. Ja tymczasem czekam na kolejne absurdalne zarzuty/argumenty PiS-wskiej tuby ”mecanasa” Rogalskiego. Dam Panu pare pomyslow Panie “mecenasie”: 1) nalezy oskarzyc obsluge smolenskiego lotniska za nie oddanie strzalow ostrzegawczych w kierunku niebezpiecznie obnizajacego pulap prezydenckiego Tupolewa. 2) mozna tez obarczyc stalinowskich oprawcow wina za to, ze przeprowadzili egzekucje na polskich oficerach w miejscu tak bardzo oddalonym od nowoczesnego portu lotniczego godnego samolotu Prezydenta Rzeczypospolitej...Widzi Pan jakie to latwe...Pospolstwo i brukowce to kupia...

Po kompromitacji smolenskiej, po farse z krzyzem na Krakowskim Przedmiesciu przestalem sie juz dziwic dlaczego na przestrzeni ostatnich paruset lat tak latwo bylo zaborcom upokorzyc, ujarzmic i rozszarpac na strzepy ten nasz - przeciez nie tak maly - Kraj. I to az czterokrotnie...Nie jestem pewien czy za ten stan rzeczy byli odpowiedzialni li tylko nasi oportunistyczni i bezwzgledni sasiedzi badz nasi zazwyczaj fatalnie dobierani i wiarolomni “sojusznicy”...
      Czyzbysmy byli narodem wybierajacym przywodcow bez instynktu samozachowawczego, panstwem w ktorym wszystkie priorytety sa postawione do gory nogami... W tej obecnej, sztucznie zreszta wywolywanej atmosferze ogolnonarodowej paranoi mimo woli nasuwaja mi sie slowa "Zelaznego Kanclerza" - Otto Bismarcka o Polakach : "Wystraczy dac Polakom wladze a sami sie wyniszcza".
      Az przykro patrzec na naszych panikujacych politykow i dostojnikow wojskowych, ktorzy infantylnie odsuwaja wine jak najdalej od siebie aby ratowac swoje kariery... i twarz , ktora i tak juz dawno utracili. Innymi slowy nasi wojskowi bawia sie w dzieci i to na oczach nas wszystkich nie mowiac juz o swiatowej opinii publicznej...
      Dajmy sobie spokoj z tym zenujacym odwracaniem kota ogonem w “smolenskiej sprawie” i po mesku uderzmy sie w piers.
      Czas wyzwolic sie z naszej pieniackiej sarmackiej albo raczej chlopo-panszczyznianej mentalnosci i zachowac sie po dzentelmensku pokazujac tym samym klase/fason naszym sasiadom i swiatu. Po “rewelacjach” gen.Packa i innych tajemniczo odtajnianych przeciekach dowiadujemy sie, ze sp. kpt. Protasiuk (najnizszy stopniem officer na pokladzie Tupolewa) wykazal wiecej rozsadku i wyobrazni niz cala genaralsko-admiralska swita Pana Prezydenta – badz co badz odpowiedzialna za bezpieczenstwo i obronnosc Naszego Kraju.
      Jak na razie polscy funkcjonariusze panstwowi zamiast zabrac sie do porzadkowania wlasnej stajni Augiasza emocjonalnie reaguja na marginalne szczegoly / przemilczenia w sprawozdaniu MAK-u. W klimacie nadchodzacych wyborow za rada swoich PR-owcow nasi politycy uciekli sie dosc pochopnie i nieroztropnie do topornej reguly, wg ktorej “najlepsza obrona jest atak” i to z oplakanym skutkiem. Bylo to jak musztarda po i tak nie smacznym obiedzie, ktory zreszta sami sobie zgotowalismy.
      Jak wielu forumowiczow mam dosc tego ogolnonarodowego histerycznego rozczulania sie nad soba. Czas na trzezwe myslenie. Wizerunek Polski w swiatowych mediach zostal powaznie nadszarpniety. Pora na bardziej wywazony jezyk, na bardziej rozwazna nawigacje dyplomatyczna. To musi nastapic zanim miedzynarodowa opinia publiczna straci do nas cierpliwosc i ostatecznie wystawi Nasz Kraj a zwlaszcza jego elity polityczne na medialne posmiewisko.
      Nie jest to tylko sprawa tak opacznie rozumianego przez naszych politykow honoru. Obawiam sie, ze jezeli nie wyciagniemy z tej i wielu poprzednich tragedii nalezytych wnioskow i nie wprowadzimy oprocz zmian personalnych ZELAZNE regulaminy dotyczace bezpiecznego przewozu/podrozowania osob piastujacych najwyzsze funkcje w panstwie nastepne nieszczescie jest tylko kwestia czasu. Sadzac z tego co dotychczas wladze Polski zrobily w tej sprawie obawiam sie, ze te wnioski utona ( i utonely) w mdlym rocznicowym religijno-martyrologicznym pustoslowiu i... szyderczym smiechu Lecha K. z Wawelskiej krypty.
      Na domiar zlego Episkopat oglosi sp. Lecha Kaczynskiego-Wawelczyka swietym - opiekunem ofiar lotniczych zamachow bombowych.
    • anna22290 Czego nie zdradził mecenas Rogalski? 15.04.11, 07:45
      Polska nie jest bogatym krajem brakow jest bardzo duzo natomiast pieniadze ludzi przeznaczane sa na utrzymywanie parti opartej na hitlerowskich wzorcach PIS,mecenasa Rogalskiego ktorego rola jest zupelnie w tym wszystkim niepotrzebna poza jeszcze jednym fikcyjnym patryjota ;ile jeszcze pieniedzy ta cala banda wyciagnie ze skarbu panstwa ,ludzie przez internet ,gazety zbieraja pieniadze na ludzi obloznie chorych ,na dzieci ,zwierzeta gdzie u Polakow ten katolicyzm w budowaniu pomnikow ,wrzeszczeniu jakims sie jest patryjota nie jednego z was teraz dopominajacego sie pomnikow i szastajacych pieniedzmi ludzi ciezko pracujacych zlozy choroba i niech nie bedzie na was pieniedzy wowczas moze wasze mozgi przez chwile beda pracowac
      • mcjarell Re: Czego nie zdradził mecenas Rogalski? 15.04.11, 10:31
        Dlaczego ciemna kobieto ( przepraszam, jeśli jesteś blondynką ) nazywasz PIS partią hitlerowską? Czyżby tylko PO ze swoim bratem z KGB było jedyna partią miłującą pokój?
        Naprawdę wierzysz w to? Dzisiaj niestety platforma zmierza w stronę dyktatorską ( wielka przyjaźń z Rosją ).Czy ty jesteś Polką ?
        • sl-28 Re: Czego nie zdradził mecenas Rogalski? 15.04.11, 12:00
          Niestety PiS czerpie garściami z obyczajów NSDAP: marsze z pochodniami, Hasło prezesa " Narodzie obudź się!" ( "Deutschland erwache!"), a także kult wodzostwa " Jeden naród, jedno państwo, jeden wódz!" ( "Ein Volk, ein Reich, ein Fuehrer!") i w ogóle nienawiść do "innych. inaczej myślących"
          • mcjarell Re: Czego nie zdradził mecenas Rogalski? 15.04.11, 13:28
            Porównania chyba nie najtrafniejsze.Jak byś tak rzucił liczbą, ilu Polaków wymordował PiS w porównaniu z hitlerowcami? Za to twój pupilek Putin ma krew ludzka na rękach.Chcesz przykłady?
    • georgev Czego nie zdradził mecenas Rogalski? 15.04.11, 07:47
      Szanowny Panie Redaktorze ! Ostatnie zdanie Pana jest BŁĘDNE ! Pan Rogalski ZDRADZIŁ zdrowy rozsądek [ zdradził = sprzeniewierzył się, zaprzeczył, postąpił wbrew ]. O ile w stosunku do tej postaci można stosować ogólnoludzkie kryteria moralności i przyzwoitości.
    • nerwus0 Czego nie zdradził mecenas Rogalski? 15.04.11, 09:55
      Ludzie, dosyć już tego !!! Smoleńsk , Kaczor, Rogalski, Klempa, Bredziński.
      Rzygam, tym wszystkim !! Rzygam tatarem z Gosiewskiego i Kaczora.
      Rzygam całą tą sieczką medialną. Nie macie już wszystkiego potąd ?
      • zbyszek.bejach Re: Czego nie zdradził mecenas Rogalski? 15.04.11, 10:10
        Podzielam Twój pogląd nerwus0, ale pisać niestety trzeba, bo inaczej jedynymi źródłami informacji w tym temacie będą kaczor, rogalski, radio z ryjem i jeszcze kilka innych ośrodków "wiarygodnych i opiniotwórczych", które znały prawdę już przed 10 kwietnia 2010
        • mcjarell Re: Czego nie zdradził mecenas Rogalski? 15.04.11, 13:32
          To dobrze ,że ty wszystko już wiedziałeś, przed swoim urodzeniem.
Inne wątki na temat:

Nie masz jeszcze konta? Zarejestruj się

Nakarm Pajacyka