Dodaj do ulubionych

Pomnik mgły

15.04.11, 03:10
"Nie dajmy się zwieść pozorom", "gdzie ryngraf, musi być miecz", "treść, jaką niesie (...): walka, odwet, atak", no i jeszcze to genialne odczytanie prawdziwych intencji twórców pomnika. Nie o upamiętnienie tu chodzi, tylko o sugerowanie zamachu, no bo przecież Nowy Jork, a gdzie Nowy Jork to zamachy, no jeszcze i mgła. A swoją drogą, to gdzie Pani usłyszała, że ma być widoczny tylko w czasie mgły??? co za bzdura jakaś...

Nie ma to jak chęć pojednania i wiara w ludzi. A to podobno Kaczyński jątrzy i wzbudza nienawiść. Przy takich insynuacjach, ostatnie przemówienie Kaczyńskiego to niemal gest pojednawczy.
Obserwuj wątek
    • surfer6 Będzie widoczny o świcie ... 15.04.11, 03:27
      Wpisuje się idealnie w 'poetykę' Jarkacza.

Niech będzie pochylony
    • kurelski Pomnik mgły 15.04.11, 03:48
      Proponuje pomnik przedstawiajacy poczatek -czyli Putin calujacy Tuska ,albo Tusk Putina.
      Tak jak Brezniew z Honekerem a pod nimi malego wpatrzonego sie jak w Oltarz Michnika z GW w reku. Takie przeniesienie do Historii Zwyciestwa PO w wolnych wyborach -kiedy Polska wybierala miedzy agresywnym PIRem i Zaloba.
      • 0721x Re: Pomnik mgły 15.04.11, 07:26
        kurelski sądzę że niewielki pomniczek Ciebie całującego jarkacza w zadek powinien stać w każdym ogródku słuchacza RM
      • erte2 Re: Pomnik mgły 15.04.11, 23:59
        kurelski
        Dlaczego uporczywie zmieniasz "w" na "l" ?
    • skandy5 Nic to nie da 15.04.11, 07:39

Zaraz powołają KOMITET BUDOWY POMNIKA dziennego.
    • buzz11 Re: Nie dajmy się zwieść. Nie o upamiętnienie tu c 15.04.11, 08:38
      Nie dajmy się zwieść. Nie o upamiętnienie tu chodzi. W jak "głębokim poważaniu" ma Jarek ofiary pokazał 10 kwietnia organizując parteitag w rocznicę katastrofy. Chodzi mu wyłącznie o zdobycie przyczółka przed pałacem jako miejsca zbiórki pisowskich jaczejek usiłujących obalić legalnie wybrane władze. To wstęp do zamachu stanu planowanego przez Kłamczyńskiego. Dlatego nie można mu oddać nawet centymetra na Krakowskim Przedmieściu. Rację ma Niesiołowski: Lech Kaczyński był kiepskim prezydentem i w żadnym wypadku pomnik mu się nie należy. Niech Jaruś kupi sobie parcelę pod Warszawą i tam stawia swoje bohomazy !
    • aekielski Pomnik mgły 15.04.11, 08:38
      Taka drobna kobieta a ile w niej zrozumienia. Rozumie ludzi którzy pragną pomnika pod pałacem. Jakie to szkoły należy pokończyć by być tak pojętnym. Co głowa to rozum. Ja też ich rozumie i dlatego nie zgadzam się na jakikolwiek pomnik pod pałacem. Wszędzie indziej tak,ale nie tu.
      • koloratura1 Upamiętnienie zmarłych - na cmentarzu. ... 15.04.11, 08:56
        ...Ku czci - czy też - na chwałę - nie ma za co.

aekielski napisał:

> nie zgadzam się na jakikolwiek pomnik pod pałacem. Wszędzie indziej tak,ale nie tu.

Ja się w ogóle nie zgadzam na żaden inny pomnik, jak tylko ten na Powązkach.
        Wystarczy.
        • padafas Re: Upamiętnienie zmarłych - na cmentarzu. ... 15.04.11, 10:03
          Dla kaczora cmentarz to ulica
    • kumbasjulas Pomnik mgły 15.04.11, 10:10
      Bardzo ciekawe spostrzezenia datyczace funkcji pomnikow tylko ze autorka zapomniala dadac kto jest ich autorem a jest nim oczywiscie Artur Zmijewski. Warto by bylo, jak mi sie zdaje, choc o tym napomknac.
      • artjomka Re: Pomnik mgły 15.04.11, 11:34
        A moze by tak pomnik kielbasy (niekoniecznie wyborczej) z musztarda sarepska?
        Pyrsk!
    • pn-ski Kleine Lech Neustadt (dawniej Warszawa) 15.04.11, 10:16
      Herr sturmfuhrer Jurgen Klaczynski, herr Jojo Brudermann, komissarieoberpolizeimeister Anthon Schweinemutter und herr propagandaminister Lolo Hoffman przed pomnikiem światła w Kleine Lech Neustadt (dawniej Warszawa).
      • zuq1 Re: Kleine Lech Neustadt (dawniej Warszawa) 15.04.11, 12:55
        Ach, Herr pn-ski, das ist ja völlig zutreffend, ich glaube aber, so eine Zukunft verdient Polen doch nicht... Das wäre ein Alptraum. / Ach, Panie pn-ski, to jest całkiem trafne, uważam jednak, że na taką przyszłość Polska sobie nie zasłużyła. To byłby koszmar.
    • acc4 Mówmy otwartym tekstem. 15.04.11, 11:24
      Nie chodzi o żadną żałobę. Chodzi o symbol alternatywnego państwa PIS. Nie ulegajmy szantażowi. Nie postawimy Lechowi Kaczynskiemu żadnego pomnika, ani ze spiżu ani ze świateł, ani z mgły, bo na pomnik nie zasłużył. I tyle w temacie pomnika.
    • rwakulszowa Proponuję Głęboki DÓŁ 15.04.11, 13:52
      A ja żadam żeby uczczono pamieć byłego Prezydęta wykopaniem DOŁU !
      Powinien miec 96 metrów, albo taką wielokrotnośc tej liczby, żeby można było w nim zmieścić wszystkich posłow, senatorów i aktywistów PIS z Prezesem na czele !
      I mam w d****e gdzie ten dół wykopiemy, byle nie na Krakowskim. To jest Mój Kawałek PODŁOGI !

PS mój pomysł motywuje faktem że takiego pomnika jeszcze nie było a symbolicznier bedzie on idealnie pasował do byłego Prezydęta, jego partii i jego Prezesa !
    • pulomiot Re: Pomnik mgły 15.04.11, 14:37
      > mgła. A swoją drogą, to gdzie Pani usłyszała, że ma być widoczny tylko w
      > czasie mgły??? co za bzdura jakaś...

To zaświeć latarką w słoneczny dzień i napisz, czy zobaczyłeś wychodzący z niej snop światła. Żeby taki snop był widoczny, potrzeba środowiska z większymi cząsteczkami, np. dym, mgła, kurz.
    • jogar Re: Pomnik mgły 15.04.11, 22:07
      Tak stwierdził jakis znawca światła w TVN24 więc zapewne coś w tym jest. Nie pluj.
    • asraz Pisowska pepesza 16.04.11, 05:55
      Prezydentowi należy się pomnik jak psu micha.
      Na cokole winien stać Lechu z Pisowską PEPESZĄ do zabijania ludzi, a nad nim napis:
      Panie Prezesie melduję wykonanie zadania.
      • koloratura1 Re: Pisowska pepesza 16.04.11, 10:22
        asraz napisał:

> Prezydentowi należy się pomnik jak psu micha.
        > Na cokole winien stać Lechu z Pisowską PEPESZĄ do zabijania ludzi, a nad nim napis:
        > Panie Prezesie melduję wykonanie zadania.

A u lego stóp powinien leżeć pokotem tłum PO-wców - różnych Tusków, Schetynów i innych.
    • pablobodek 96 kolumn ?! Aż tyle ? A gdzie Spuścizna 16.04.11, 21:45
      Prezydęta ? Gdzie Jego Testamęt ?!
      Należy, musimy, postawić wielki - Pomnik Najgłupszej Katastrofy Lotniczej Wszechczasów.
      Niech potomni, cały świat patrzą, pamiętają i się uczą.
      Nagroda Darwina i Księga Rekordów Giunessa - wpisy murowane.
      Ja, w każdym razie, 10.04.2010 odczuwałem przerażenie, niedowierzanie i wstyd - z kompromitacji czołowych polskich urzędników z prezydętem na czele.

Nie masz jeszcze konta? Zarejestruj się

Nakarm Pajacyka